Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 07:01   #391
Beatagr3
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2

Dobry!
Gratuluję Wszystkim spadków

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
dzień dobry kobietki dzisiaj na wadze kolejny spadeczek - 700 gr. moja dzisiejsza waga to 75,1

myślalam że będzie więcej , ale zwazywszy na opóżnienie @ o 2 tygodnie i to że jestem w trakcie @.....to myślę że nie jest żle
Dogoniłaś mnie ja mam 75 teraz, nawet może trochę mniej bo coś czuję że woda mi się zatrzymała, taka napuchnięta trochę jestem.
Tobie to odchudzanie idzie jak burza, jeszcze trochę i mnie zostawisz daleko w tyle

Weekend dietetycznie dobry był, bez grzeszków i szczerze liczyłam na większy spadek, no ale nie był mi dany jak widać
Stary 2013-03-11, 07:19   #392
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry kobietki dzisiaj na wadze kolejny spadeczek - 700 gr. moja dzisiejsza waga to 75,1

myślalam że będzie więcej , ale zwazywszy na opóżnienie @ o 2 tygodnie i to że jestem w trakcie @.....to myślę że nie jest żle
to jesteśmy na równi ja też już 15kg, tylko ja od 2.01 Super Ci idzie
Stary 2013-03-11, 07:25   #393
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie wagowo bez większych zmian
Ten tydzień musi być bardzo dietetyczny...więc muszę się pilnować
Ja dziś za oknem mam śnieżyce....muszę przeprosić oficerki
Stary 2013-03-11, 07:32   #394
nadalka
Zakorzenienie

Ja też muszę się trzymać w ryzach bo 31.03. Mam chrzciny bratanicy, obiad będzie w restauracji więc nie wypadało by odmówić a wypadałoby zjeść chociaż pół.
Stary 2013-03-11, 08:02   #395
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny widziałyście nowy wątek?
Kobieta ma dużą nadwage,i chce walczyć o siebie
Ciężko jest się przełamać i powiedzieć DOSYĆ,same coś dobrze o tym wiemy

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ale tu dzisiaj cichutko
Lece do pracy
Miłego Dnia!!!
Stary 2013-03-11, 08:04   #396
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Coś Wam pokażę na dobranoc
Ogolnie kozy wymiataja, widzialam juz wiele przerobek internet jest okrutny hehehe Co do prac maturalnych ja pisalam znajomym jak zdawałam mature i swoja tez sama napisalam

Dobra dziewczyny nie ma co gadac, ubieram sie i za godzine wskakuje na orbiego! zaleglosci musze nadrobic w cwiczeniach. Jutro chodakowska +orbi a w czwartek sama chodakowska. Wazne jest miec PLAN za oknem snieg, ale za tydzen juz wioooosna!

kwiatuszku gratuluje

milegooooooooo dnia!

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:07   #397
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
to jesteśmy na równi ja też już 15kg, tylko ja od 2.01 Super Ci idzie
od 2 stycznia zeszło ci 15 kg wow
ja widzę że moje chudnięcie spowalnia. nie wiem czy to dobrze czy zle. w sumie na początku dużo wody mi schodzilo bo nie powiem .....opuchnięta byłam a teraz widzę że tak ponad 0,5 kg tygodniowo ubywa.
najważniejsze że małymi kroczkami do przodu a nie do tyłu
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:12   #398
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
od 2 stycznia zeszło ci 15 kg wow
ja widzę że moje chudnięcie spowalnia. nie wiem czy to dobrze czy zle. w sumie na początku dużo wody mi schodzilo bo nie powiem .....opuchnięta byłam a teraz widzę że tak ponad 0,5 kg tygodniowo ubywa.
najważniejsze że małymi kroczkami do przodu a nie do tyłu

u mnie też wolniej idzie tak 0,5-max. 1kg na tydzień.
U mnie w pierwszym tygodniu zeszło od razu 3kg. Też woda
Stary 2013-03-11, 08:28   #399
ogolnie
Zakorzenienie

Cześć
U mnie śniegu tyyyle nayebało, że chce się beczeć. Poodśnieżałam wszystkie okna, bo zasypane do połowy były I zaraz jadę znowu na miasto.
Tak w ogóle, chciałam dziś zacząć ćwiczenia od nowa, ale chyba mi to dane nie jest, bo mnie niemiłosiernie od wczoraj lędźwie bolą... Ze strachu wypiłam Nimesil (może nie rzygnę po nim) i później poćwiczę trochę moje ćwiczonka na kręgosłup.
Waga u mnie wzrosła o 400 g Może po tym kawałku ciasta, a po kolacji wczoraj zjadłam jeszcze danio Tak więc się nie dziwię.
No, a dziś na obiad będę robić tortillę z mąki razowej, nigdy nie robiłam, ciekawe jak mi wyjdą
Na śniadanie dwie małe kanapeczki z szynką, serkiem topionym, rzeżuchą, ogórkiem, kiełkami rzodkiewki, Activia i 1/4 papryki czerwonej. Zaczęłam jeść pół pomidora, ale te pomidory obecnie są tak okropne, że nie da się ich jeść. Także chyba kupione w piątek przeznaczę na sok, żeby nie wyrzucać, bo zjeść się ich nie da. Nie dość, że twarde jak kamień to jeszcze bez smaku
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:37   #400
Kinia_Sw
Zadomowienie

cześć dziewczyny
Gratuluje kolejnych spadków

Ja już po porannym ważeniu i jak pierwszy raz stanęłam na moja super elektroniczna wagę pokazała mi 102,8 a potem 103,9 wiec sama nie wiem co mam wpisać

Ja juz po sniadanku jogurt naturany z suszonymi owoacami + banan

Wczoraj udalo mie zrobic 45 min na orbitreku wiec oby do godziny

Na objad mam gołąbki tylko musze zorbic sos pomidorowy ... co nie jest moja specjalnoscia

Ok lece do dentysty z Wiki
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:52   #401
Myszex01
Przyczajenie

Dzień dobry dziewuszki Pogoda u mnie pod psem...
Najnowsze doniesienia wagowe to 82,6 kg ubyło 2 kg w tydzień. Dziś dzień słodkiego lenistwa po pracy Kończe sprzątanie chrupiąc marchewke

Buziaki miłego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 09:53   #402
MonaN_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Wazne jest miec PLAN
Zgadzam się z Tobą! Wczoraj opracowałam sobie plan tygodniowy ćwiczeń. Rozpisałam sobie brzuszki, fat burning i siłownię. Mam pytanie, nie wiecie, gdzie można dostać wagę wskazówkową w rozsądnej cenie? Chcę w końcu wiedzieć, ile ważę.
MonaN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:25   #403
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Aa i gratuluję wszystkim, które jeszcze się nie pojawiły lub gdzieś je przeoczyłam spadków wagi

Yhmm wcięło mi posta no super... Naprawdę szału dziś dostanę....

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

lolita

Cytat:

Miałam dziś popołudnie spędzić sama, ale jak wiecie przytryndali się Ci maturzyści...Miłosierna byłam i nie skasowałam dużo. Może też dlatego, że wiem dobrze, że u nich w domach się nie przelewa (co nie oznacza, że nie mogliby ruszyć dupska i sami prac napisać, ale skoro nie to nie, ja od protestowania nie jestem ), a może też dlatego, że jak powiedzieli mi ile chce dość znany koleś, który pisze prace i robi bibliografie (pomijam fakt, że 90% jego prac to prace niezaliczone co równa się z tym, że maturzyści płacą dużo i nie zdają matury) to włosy mi się zjeżyły. No ale zawsze to jakaś kasa dla mnie Obiecali, że popytają jeszcze wśród swoich znajomych maturzystów czy potrzebują pomocy z konspektem i bibliografią, bo zauważyłam, że to wieeelki problem dla nich Nie wiem co trudnego w napisaniu planu i bibliografii, no ale może łatwo mi mówić, bo kilkadziesiąt już w swoim życiu takowych pisałam...W każdym razie chęć do pomocy wyraziłam w razie czego...
Dobrze, że na głupocie dają zarobić już od podstawówki ciągną się prace pisemne, plany itd. więc jakim cudem ktoś trafia do liceum/technikum skoro twierdzi, że nie umie napisać wtf? lenistwo i jeszcze raz lenistwo - dobrze, że można na tym zarobić - Monia kasuj ile wlezie

johambina

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Cześć dziewuchy

Spędziłam dziś dwie boskie godziny z perkusją to moja nowa kochanka mam już coraz lepszą koordynację ręka-noga, normalnie czad!

Wybaczcie, że z całych waszych dzisiejszych wypocin odniosę się tylko do staników - otóż ja swoje piorę w pralce, mimo że były drogie. Nie mają usztywnionej miski, więc nic im się nie dzieje. Parę lat temu doszłam do wniosku - zresztą metodą prób i błędów - że przy moim rozmiarze sprawdzają się tylko dobre, solidne staniory, a te niestety kosztują - ok 150zł każdy. Ale to jest dobra inwestycja. Świetnie trzyma i eksponuje, co trzeba, do tego dobra jakość. W tych tańszych wszystko żyje swoim życiem
Nie zauważyłam, żeby się niszczyły w pralce, a nie piorę ręcznie, bo po pierwsze mi się nie chce, a po drugie - czarny pół biedy, ale jasnych raczej tak dokładnie nie dopiorę, jak pralka

No, bedzie tego, dobrej nocy!
To z perkusją nas zdradzasz a co do staników moje przypominają poduszki, sprzętu nie mam za dużego więc czymś muszę wypchać po praniu w pralce z poduszek robią się jaśki może problem w tym, że nie piorę sama (sama piorę tylko to co wiem, że mama zniszczy), dla mamy najniższą temp. jest 60 stopni + 1000 obrotów, wiem żal - ale łatwiej było by ścianie tłumaczyć i śmie twierdzić, że ściana by więcej zrozumiała a osobno nie piorę, bo wywołuje to wielka obrazę w domu... Marzą mi się "ekskluzywne" staniczki ale to nie na mój budżet

anuszka21

Cytat:
Cześć
U mnie śniegu tyyyle nayebało, że chce się beczeć. Poodśnieżałam wszystkie okna, bo zasypane do połowy były I zaraz jadę znowu na miasto.
Tak w ogóle, chciałam dziś zacząć ćwiczenia od nowa, ale chyba mi to dane nie jest, bo mnie niemiłosiernie od wczoraj lędźwie bolą... Ze strachu wypiłam Nimesil (może nie rzygnę po nim) i później poćwiczę trochę moje ćwiczonka na kręgosłup.
Waga u mnie wzrosła o 400 g Może po tym kawałku ciasta, a po kolacji wczoraj zjadłam jeszcze danio Tak więc się nie dziwię.
No, a dziś na obiad będę robić tortillę z mąki razowej, nigdy nie robiłam, ciekawe jak mi wyjdą
Na śniadanie dwie małe kanapeczki z szynką, serkiem topionym, rzeżuchą, ogórkiem, kiełkami rzodkiewki, Activia i 1/4 papryki czerwonej. Zaczęłam jeść pół pomidora, ale te pomidory obecnie są tak okropne, że nie da się ich jeść. Także chyba kupione w piątek przeznaczę na sok, żeby nie wyrzucać, bo zjeść się ich nie da. Nie dość, że twarde jak kamień to jeszcze bez smaku
Daj znać jak obiad wyszedł i zgadzam się co do pomidorów, to nawet koło pomidora nie leżało. Ale tanie więc jem

A śniegu wczoraj było po kostki a dziś prawie po kolana moje psisko wygląda w nim jakby latało

Kinia_Sw za ćwiczenia

Dobra teraz ja waga stoi ale wyjątkowo mnie to cieszy czuje się i wyglądam jak spuchnięta (dietę trzymam żadnych grzeszków), w lustrze widzę tragedię. Może to siła autosugestii, bo mało chudnę, waga wciąż skaczę a motywacja spada szkoda, że wraz z nią kg nie lecą. Jestem zła, rozżalona i wściekła mam wrażenie, że kogoś zabiję...

Jak tego posta też gdzieś wetnie to jak Bozię kocham zacznę rzucać laptopem...

Gratuluję spadków i ćwiczeń

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Edytowane przez Niuuniiaaa
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:10
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:29   #404
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonaN_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą! Wczoraj opracowałam sobie plan tygodniowy ćwiczeń. Rozpisałam sobie brzuszki, fat burning i siłownię. Mam pytanie, nie wiecie, gdzie można dostać wagę wskazówkową w rozsądnej cenie? Chcę w końcu wiedzieć, ile ważę.
Moze allegro? w sklepach do domu sa takie wagi tez. Jak mam plan to sie go trzymam, tak mi latwiej

Ja juz po cwiczeniach zaraz II sniadanko i sprzatnie lece puscic swoja Szajbice na snieg, bo patrzy na mnie tymi slipiami swoimi z pileczka w mordzie

Niunia wdech i wydech! Wdech i wydech! Juz pisałam... po co tracic sile i nerwy na rzeczy martwe? Moze jestes spuchnieta, bo za malo wody pijesz?

CI

Stary 2013-03-11, 10:41   #405
sagapao
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Wczoraj zmogło mnie grypsko.. tak że spałam cały dzień i nie wychodziłam z wyrka... do tego do pracy dziś nie poszłam... no szkoda kasy ale nie ustałabym 12godzin na nogach...
dziś sie lepiej troszke czuje.. mam nadzieje że do jutra wyzdrowieje...
Tak nie cierpie kataru... Moja mała złapała też katarek leje się jej z noska więc chodzimy z paczką chusteczek po domu..

U mnie waga pokazała tą co przed tygodniem 79,2 więc nie najgorzej bo grzeszki ojjj było ich dużo pierwszy raz po dwóch miesiącach popłynęłam przez 3dni... a to wszystko że dostałam w pracy na dzień kobiet czekoladę ale zjadłam za dwa dni z 9 kostkek i ciasta kawałek no i kebab jak pisałam wcześniej...
Gratuluje wam spadków
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.

Edytowane przez sagapao
Czas edycji: 2013-03-11 o 10:45
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:54   #406
Furry Sue
Zadomowienie

Z tymi warzywami, to faktycznie kicha, ale jest na to sposób... znacie teorię o odżywianiu sezonowym? To ma sens, jest naturalne i wręcz intuicyjne.. Dlatego staram się jeść teraz głównie nasze "zimowe" warzywa, jeszcze mi się nie znudziły te kapusty, cebule, buraki i takie tam.. można z nich robić różne rzeczy cierpliwie oczekując wiosny i nowego zielska

Wagi Wam dziś nie podam, po pierwsze dlatego, że w ferworze porannych przygotowań zapomniałam się zważyć, a potem, po herbacie nie chciałam się już dołować, bo na pewno jest plus. No, ale... sama sobie jestem winna.

Dętkę mam chyba do wymiany, kleję i nic to nie daje, już nawet boję się brać rower do pracy, bo dwa razy wracałam już na piechotę, a mało co mnie tak wpienia...
Opadła mi motywacja do ćwiczeń, poproszę jakieś baty, albo coś...nie wiem, to chyba związane z tym pieprzonym białym gównem, które spadło z nieba, JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ!!!!!!!!!

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:52   #407
ogolnie
Zakorzenienie

Obiad nie wyszedł, zjadłam sam farsz do tortilli z jogurtem nat.
Nie wiem co zrobiłam nie tak...
Stary 2013-03-11, 12:11   #408
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Z tymi warzywami, to faktycznie kicha, ale jest na to sposób... znacie teorię o odżywianiu sezonowym? To ma sens, jest naturalne i wręcz intuicyjne.. Dlatego staram się jeść teraz głównie nasze "zimowe" warzywa, jeszcze mi się nie znudziły te kapusty, cebule, buraki i takie tam.. można z nich robić różne rzeczy cierpliwie oczekując wiosny i nowego zielska

Wagi Wam dziś nie podam, po pierwsze dlatego, że w ferworze porannych przygotowań zapomniałam się zważyć, a potem, po herbacie nie chciałam się już dołować, bo na pewno jest plus. No, ale... sama sobie jestem winna.

Dętkę mam chyba do wymiany, kleję i nic to nie daje, już nawet boję się brać rower do pracy, bo dwa razy wracałam już na piechotę, a mało co mnie tak wpienia...
Opadła mi motywacja do ćwiczeń, poproszę jakieś baty, albo coś...nie wiem, to chyba związane z tym pieprzonym białym gównem, które spadło z nieba, JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ!!!!!!!!!
Co do warzyw to same buraki mozna zrobic na kilka sposobow z cebulka, z chrzanem, z papryka, w zupce, bez zupki ja wszedzie daje czosnek i moze dlatego narazie nic mnie nie bierze? (odpukac)
Ja Ci dam zero cwiczen jak jestes na plusie! Brac sie ino raz za cos co sprawia Ci przyjemnosc! Mnie tez dobija zima za oknem, ale jeszcze tylko ten tydzien przetrzymajmy Jak dzisiaj napiszesz, ze nie cwiczylas, to osobiscie bedzie Wiosna tuz, tuz zrzucimy ciuchy lada dzien dziewczyny wiec bierzmy sie BEZ PODJADANIA!
APELUJE!
ZERO PODJADANIA, 5 POSILKOW, CWICZENIA MIN. 3 RAZY W TYG.
To wcale nie jest tak duzo, a daje duzo Nie ma co... ja chce sie pokazac na wiosne w wersji fit! Moja mama wraca w maju na miesiac, i chce zeby byla ze mnie dumna! Nie widziala mnie od sierpnia, wiec jeszcze przed dieta
Cytat:
Ja nie robiłam tortilli wiec Ci nie pomoge, ale moze za duzo czegos bylo? co poszlo nie tak?

Ja juz prawie koncze sprzatanie i przygotowania do obiadku. Na II sniadanko byla makrela, chlebek i kawalek gruszki. Na obiad pieczone udko + ryz bialy+ surowka z bialej kapuchy Co Wy dzis serwujecie?

CI

Stary 2013-03-11, 12:19   #409
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
a co robilas Monia?

Ja wlasnie zjadlam golabka z sosem pomidorowym uwielbiam....

na kolacje serek wiejski

lece do pracy ;-) milego dnia

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Co do warzyw to same buraki mozna zrobic na kilka sposobow z cebulka, z chrzanem, z papryka, w zupce, bez zupki ja wszedzie daje czosnek i moze dlatego narazie nic mnie nie bierze? (odpukac)
Ja Ci dam zero cwiczen jak jestes na plusie! Brac sie ino raz za cos co sprawia Ci przyjemnosc! Mnie tez dobija zima za oknem, ale jeszcze tylko ten tydzien przetrzymajmy Jak dzisiaj napiszesz, ze nie cwiczylas, to osobiscie bedzie Wiosna tuz, tuz zrzucimy ciuchy lada dzien dziewczyny wiec bierzmy sie BEZ PODJADANIA!
APELUJE!
To wcale nie jest tak duzo, a daje duzo Nie ma co... ja chce sie pokazac na wiosne w wersji fit! Moja mama wraca w maju na miesiac, i chce zeby byla ze mnie dumna! Nie widziala mnie od sierpnia, wiec jeszcze przed dieta

Ja nie robiłam tortilli wiec Ci nie pomoge, ale moze za duzo czegos bylo? co poszlo nie tak?

Ja juz prawie koncze sprzatanie i przygotowania do obiadku. Na II sniadanko byla makrela, chlebek i kawalek gruszki. Na obiad pieczone udko + ryz bialy+ surowka z bialej kapuchy Co Wy dzis serwujecie?
Tak milenka bierzemy sie za siebie bez zadnych podjadan, kebabow, itp zero slodyczy pelna mobilizacja.... Z checia dolacze do Ciebie i mam nadzieje ze inne dziewczyny tez !!!!
Damy Rade Razem.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 12:24   #410
ogolnie
Zakorzenienie

Kinia tortille robiłam z mąki razowej.
Milenka ciasto wyszło twarde I wyglądało jak papier toaletowy Może mam złą mąkę?
Stary 2013-03-11, 12:27   #411
martha22
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?

Ja to mam przekichane jednak. Musiałam wyjechac służbowo na kilka dni, zaliczyć różne lanczyki i kolacyjki pracowe, więc dietka poszła się żenić, niestety. Nie mam spadków, ani wagowych ani centymetrowych, jestem przemęczona, jasne więc, że nie ćwiczę. Ech...

Czytam, co piszecie, witam nowe Koleżanki i wiedzcie, że nigdzie się nie wybieram, zostaję z Wami jakby co

U mnie też biało, niestety, do doopy z tym śniegiem i jeszcze policja mnie zczapiła i madat za prędkość dostałam i 4 punkty

Ja chcę wakacji !!!!!!

Gratuluję spadków wagowych

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Milenka ciasto wyszło twarde I wyglądało jak papier toaletowy Może mam złą mąkę?
Mąka razowa daje taki efekt.
Robiłaś tortille z normalnej mąki? Tam idzie dużo tłuszczu, może nie dodałaś i takie suche wyszły.
Stary 2013-03-11, 12:34   #412
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Monia a nie lepiej kupic gotowe tortilke razowe? Wiem ze jak zrobisz samemu to zdrowiej ale nie sadze zeby te kupne razowe byly az tak mocno kaloryczne, zeby nie oplacalo sie sprobowac, moze akurat Ci posmakuja ;-) ja jak robie tortille to wlasnie je kupuje. A jaki farsz zrobilas?
Stary 2013-03-11, 12:56   #413
ogolnie
Zakorzenienie

Kinia Tylko ja nie wiem gdzie dostać takie razowe tortille. Zawsze kupowałam gotowce w Biedronie, ale pszenne. A farsz dużo cebulki, papryka, pomidor, rzodkiewka, ogórek i kurczaka podsmażyłam bez tłuszczu z gyrosem. Dip zrobiłam do tego czosnkowy i jakoś zjadłam...Aczkolwiek chciałam z tortillą
Marta Ja w przepisie miałam łyżkę oliwy, sądzisz, że to za mało na 150 g mąki razowej?
Jutro chcę naleśniki zrobić z mąki razowej, ale jak mi nie wyjdą to się wścieknę

Ps. Zebrałam się do nauki Nawet mi się podobają te zadania (może dlatego, że na razie rozumiem )
Stary 2013-03-11, 13:22   #414
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Ogolnie może daj swoje ulubione przyprawy do cista tego na tortille? majeranek?tymainek?oregan o? ja bym czosnku sypnela suszonego Co do tortilli kupnych to mozna je dotac w duzych marketach typu tesco, carefour na dziale ze zdrowa zywonoscia. Swoja droga musze kupic K. na obiad i zrobic

Gratuluje Ci motywacji do nauki, ja tez sie biore za swoj niemiecki, wiec sobie i Tobie zycze powodzenia

CI

Stary 2013-03-11, 13:23   #415
Beatagr3
Zadomowienie

Jestem już po obiedzie - zupa warzywna.

Mój dzień się kiepsko zaczął, bo zapchało mi się wkłucie z pompy i mi insuliny nie podawało tyle ile trzeba. A potem się dziwiłam dlaczego cukier wysoki . I teraz mam tam stan zapalny i jak dotknę to mnie boli .

Ehh no nic.
Monia zdajesz matmę no nie? Lubiłam robić zadania z matmy i żałuję, że nie zdawałam rozszerzenia bo nauczycielka mnie namawiała, ale jako że byłam leniem to mi się nie chciało.

Wracam do zadań z chemii...
Stary 2013-03-11, 13:25   #416
martha22
Raczkowanie

Cytat:
Marta Ja w przepisie miałam łyżkę oliwy, sądzisz, że to za mało na 150 g mąki razowej?
Jutro chcę naleśniki zrobić z mąki razowej, ale jak mi nie wyjdą to się wścieknę
Mało, ja robiłam z mąki tortowej i smalcu - taki jest oryginalny przepis. A naleśniki też wyjdą tekturowe, lepiej zrób racuchy - mąka razowa, maślanka, 1/4 łyżeczki sody, cynamon, jabłko w kostkę lub plastry układane na placku na patelni. Koniecznie odstaw ciasto przed smażeniem, żeby odpoczęło. Później trzeba sprawdzic konsystencję- być może trzeba dolać maslanki. Trzeba mocno rozgrzać patelnię teflonową, ukladać łyżkę masy, na to plaster jabłka i na małym ogniu czekac aż się uzmaży i przełożyc na drugą stronę. Fajnie rosną i są puszyste.
Naleśniki trzeba smażyć na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu, podobnie jak racuchy.
Stary 2013-03-11, 13:30   #417
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
J
Monia zdajesz matmę no nie? Lubiłam robić zadania z matmy i żałuję, że nie zdawałam rozszerzenia bo nauczycielka mnie namawiała, ale jako że byłam leniem to mi się nie chciało.
Tak, ja matmę Zapisałam się już z miesiąc temu na kurs mailowy i codziennie mi przysyłają nową lekcję z objaśnieniem, przykładami a na koniec serwują zadania maturalne. Także z książek mało korzystam, bo mam niemiłe wspomnienia z książkami od matmy Poza tym tam nie ma zadań typowo maturalnych, a wolę skupić się na takich, co mogą wystąpić na maturze. Tak więc edukuję się elektronicznie
Przerobiłam dziś 3 lekcje, myślę, że wystarczy. Teraz policzę zadania jeszcze, bo na razie dwa wyliczyłam

Martha Eee, to ta mąka razowa taka świetna nie jest wcale Jak tektura

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 13:38   #418
Furry Sue
Zadomowienie

Ogolnie, tak jak Marta pisała, to pewnie przez mąkę razową... o ile chodzi o to, że się naleśniki/tortille rozpadają. Czy razowa, czy pełnoziarnista jest kaszanowata... albo trzeba dodawac więcej tłuszczu, albo jeść półmokre i rozwalone :/ mi przynajmniej tak wychodzi.

To taki mały dramacik naleśnikowy, bo im gorsza mąka, tym bardziej klei i tym "lepsze" naleśniki... ze zwykłej pszennej da się zrobić z samą wodą a im zdrowiej tym bardziej trzeba kombinować.. ja po iluśtam próbach w rezultacie do naleśników mieszam różne mąki, a z pełnoziarnistej robię placuszki - im mniejsze, tym mniejsze ryzyko rozpadnięcia

A gotowych nie polecam, wystarczy spojrzeć na skład... kalorie to nie wszystko

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
APELUJE!
Masz rację... masz rację... muszę sobie to wydrukować ech, no nie pozostaje nic innego, jak zebrać swoje tłuste cztery litery i się ruszyć... zaraz idę z dzieckiem na spacer zbierać sople jakaś nowa mania.

To Twoja mama będzie miała niespodziankę ale czad!

A my z młodym już po obiedzie - pęczak, buraczki i ehkm... groszek z kukurydzą i.. taaak, majonezem tak długo go nie jadłam idę go teraz wychodzić.

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 13:44   #419
anulciak85
Zakorzenienie

Slonca wyslalam swoje zgloszenie do programu recenzentek ThermLine i...sie zakwalifikowalam
Stary 2013-03-11, 13:50   #420
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Slonca wyslalam swoje zgloszenie do programu recenzentek ThermLine i...sie zakwalifikowalam
Właśnie widziałam, gratulacje , też się zgłaszałam, ale mi się nie udało...

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Potem napiszesz czy faktycznie działają

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości