|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Do czasu aż nabawiłam się jakiejś gorszej infekcji która chyba do końca do tej pory mi nie ustąpiła :/[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mimo że to tylko 3 propozycje imion to będziecie mieli problem z wybraniem tego odpowiedniego Podoba mi się pierwsza opcja, jakoś zawsze mi się podobało to imię ![]() Wróciłam właśnie od lekarza medycyny pracy, wyczekałam się 2 godziny a i tak niewiele załatwiłam . Poza tym młoda laska się przede mnie wepchała i jak tylko wyszła to babki na korytarzu krzyku narobiły bo kobieta ciężarna siedzi i cierpliwie czeka, a mogłabym przyjść i powiedzieć że jestem ciężarna i należy się mi pierwszeństwo . Wyobraźcie sobie że od suk ją wyzywały |
|||||
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Rybko Może to i lepiej że wiek usuniesz ![]() Azealia Temat wózek ciężka sprawa,a oglądaliście już Mutsy? Weronisiek a któż to wie skąd się takie sny biorą? przypląta się jakaś historia podświadomie i gotowe![]() Może za dużo się przejmujesz różnymi sprawami. A co do puchnięcia to dużo wody trzeba pic ,a na upały niestety to się zdarza i trzeba przeczekać. Domi Czemu D. ma do Ciebie ciągłe pretensje o kasę?Ty starasz się jak możesz...On jest chyba zły na samego siebie i cały świat że uczciwie zarobionej kasy nie może od siostry wyegzekwować.I to go boli ![]() Espere za wizytęNasturcja a właściwie to obowiązkowe badanie????a już doczytałam że to chodzi o konflikt ser. Katrin Mi się podoba navington ale model cadet.Ten galeon fajny,zgrabny tylko koła nie skrętne.Ciekawe jak sie go prowadzi
|
|
|
|
|
#393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co oni za prześcieradło/ materac robili jak dziecko płodziliście? ![]() Cytat:
ale ja zdecydowałam że chcę nowy wózek a ie używany, bo to moje pierwsze dziecko i mimo wszystko chcę nowy wózek i już Cytat:
![]() Cytat:
może dopiero trzeba wyjść z maluchem jak będzie powyżej 25 stopni na dworzu jeżeli będzie do -10 stopni zimą to będę wychodzić na dwór
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam nie napisać, przepraszam ![]() a to może dodatkowe za super ale czy coś, co DO NFZ mój ojciec kiedys pracował we Francji i tam niby właśnie miał tak jak ty mówisz, ze pod NFZ ... i kon mu zlamał obojczyk i rękę i nie dość ze za wszystko musiał płacić to jeszcze nfz DO niego z pretensjami wyskoczył... ale nie wiem jak sie to zakończyło.. wiem tylko ze ponad 2 tys euro musiał oddać..
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka Super
Asist Oby szybko przeszło.Spróbuj Tantum Rosa,złagodzi swędzenie albo o jakieś globulki w aptece zapytaj.Mi na przetrwanie pomogły propolisowe ale tylko trochę. Paulina Korzystam i nie zamierzam przestawać Dobrze sobie odpocząć i zmienić otoczenia chociaż na parę godzin![]() anka Rybko Przedsiębiorcza z Ciebie kobieta!Dzięki Ale nie możesz wkleić z Excela czy jak bo nie rozumiem ![]() Cytat:
nawet nie znałam jej wcześniej Cytat:
No nie dziwię się Twojemu tż że nie pocieszony że go lwy zjadły
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-03 o 16:53 |
||
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię sobie wyobrazić, żeby mój TŻ mi zaczął wykrzykiwać że mam szykować kasę na wózek w momencie kiedy jak nie pracuję- bo tak jest teraz- i utrzymujemy się z jego pensji i od samego początku nie wypomniał mi ani razu że coś musimy kupić, mimo tego że mamy kupę wydatków: wyprawka dla Neli, musimy zrobić łazienkę od podstaw, urządzić pokoik dla małej, zrobić podłogę w sypialni, wymienić okna i drzwi nie wspomnę o tym, że parę drogich części do samochodu musimy kupić![]() i od samego początku była mowa o nowym wózku który też trochę kosztuje.. Nie wiem może mój TŻ troszeczkę inaczej podchodzi do życia i do ojcostwa ![]() przepraszam, że się tak uzewnętrzniam ale tak mi się jakoś wzięło po poście Domii
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę wdzięczna Mnie ostatnio koleżanka mówiła dwie nazwy wózków, ponoć bardzo dobre, ale jak będziemy u teściowej to się jej zapytam, bo tak na co dzień nie mam z nią kontaktu i dam Wam znać Ona 3 dzieci już ma i każdy miał inny wózek wiec chyba ma już jakieś doświadczenie choć ona należy do takich osób, ze kupuje wsio markowe, wiec boje się, ze cena mnie zwali z nóg a mnie się nie widzi dać za wózek 2-3tys
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() issia, już wiem :P terenowy x-lander to x-1 ewentualnie x-3 ale jest niestety są wycofane z produkcji, no chyba że używany jakiś znajdziesz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-03 o 16:54 |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
agnieszka, ogromne gratulacje!
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. kopania A Nina chyba się wystraszyła i dziś kopie odrobinę wyżej ![]() Przepraszam, że tylko tak krótko - piszę z kom na szybko bo chciałam pochwalić się brzuszkiem sprzed chwili Rośnie w szalonym tempie!uploadfromtaptalk1372863189256.jpg
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak myślałam że do 1500zł, ale w sumie to najbardziej zależy mi na wytrzymałości, bo naprawdę u nas żeby zjechać do głównej drogi, gdzie sa chodniki to musisz zjechać po kamolach jakbym mieszkała w mieście to bym pewnie wzięła pierwszy lepszy choć i tak znając mnie to ja będę chuchać i dmuchać na ten wózek żeby go nie zniszczyć ale na spacery gdzieś musze chodzić, wiec wyjścia nie mam
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryba, nie zacytowało mi się, współczuję problemów taty, bo zgodnie z prawem europejskim powinien zapłacić tyle, co ubezpieczony obywatel Francji, oczywiście jeśli w ogóle coś trzeba było za ten zabieg płacić
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś miała potrzebe kupienia krótkich spodenek to polecam te http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...capri/100817/1,
Kupiłam rozm. 38 i są idealne pod ciążowy brzuszek są na gumce, luźne i nie cisną ![]() Cytat:
Bardzo zgrabny :P
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-03 o 17:03 |
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ to wszechstronny jest, bo o soczewkach i okularach wiedział wszystko bo pracował w bardzo dużej korporacji prowadzącej salony optyczne w Polsce teraz pracuje w dużej, znanej firmie z ubezpieczeniami, emeryturami itd :Po jeszcze mi powiedział o tym o którym ja wspomniałam o x-a z tym że ten jest coś jak terenowy a jest fajny bo ja brałam go pod uwagę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-03 o 17:03 |
|
|
|
|
#405 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie. Mały wierzgał jak nie wiem na USG
Wyglądał słodko Dokładne pomiary będę miała na połówkowym.W sumie nic poza tym. Pobrała mi cytologię bo ja muszę mieć co pół roku robioną, dała skierowania na morfologię, HIV, VDRL, Hbs, HCV. Te ostatnie się powinno robić na początku, a ja na pierwszej wizycie byłam u innej gin i mi tego nie zleciła, później jakoś ta druga też nie no i dopiero się upomniałam... Pomimo antybiotyku w moczu mam nieliczne bakterie, nabłonki i pH =5,0. Teraz kazała brać Urosept. Waga stoi w miejscu, jest taka sama jak na pierwszej... ale nie kazała się martwić, taka moja uroda i napewno zacznę przybierać. Ryba zapisz mi wizytę 24.07 na 14.50. Mam takie pytanko: planujecie w zimę zakładać np. pod pajaca jeszcze body bez rękawków albo z krotkim? Bo przecież te pajacyki bawełniane to są cienkie... tak się nad tym zaczęłam zastanawiać... Cytat:
Fajny będziecie mieć komplecik Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mnie się podoba Michał ![]() Cytat:
Cytat:
Z nowych to póki co mam na oku Bebetto Nico Plus albo Passo Euro-cart, czyli też z tych tańszych. Do tego fotelik napewno nowy Maxi Cosi tylko jeszcze nie wiem czy cabriofix czy pebble.
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
I zgrabny!
|
|
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
De a jak z kręgosłupem jak musiałaś się schylać nad zwykłą wanną.Miałaś jakiś leżaczek dla małego?
Weronisiek Według mnie WOJTEK lub FRANEK Beatka Ale zawsze coś nowego się przyda ![]() A poza tym tamte ciuszki to już trochę wiekowe niektóre sztuki i nie wszystkie się nadają do pokazania publicznego ![]() Cytat:
Kociak Pod namiot,fajnie dawniej tak jeździłam na wakacje.Teraz mam za wygodna d.upcię Jedziecie na jakiś camping?Azelia Jane ma fajne wózki i dobre.Moje dwie bratanice jeździły w tych wózkach i naprawdę wytrzymałe Cytat:
![]() chamota ![]() Ryba Rychło w czas zauważyła
|
||
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny, podoba mi się - nie powiem musze opinie poczytać ![]() To faktycznie masz wszechstronnie uzdolnionego mężczyznę Fajnie, bo ma jakieś doświadczenie w pewnych dziedzinach To wy chyba nie będziecie mieć problemu z wyborem wózka ![]() opinie XA http://www.skapiec.pl/site/cat/2607/...allery-image-2 nie zbyt zachęcają ![]() a tu z kolei go chwalą http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ander-wozek-xa zwariować idzie
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-03 o 17:13 |
|
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za ludzie niech się zajmą własnymi sprawami, a nie obgadują i komentują innych ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mi sie najbardziej Michał podoba Cytat:
![]() Co do wózków to ja się zastanawiam pomiędzy Tako Laret, Tutek Grander lub X-lander Xa, tylko w tych ostatnich jest mały wybór kolorystyczny
|
||
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu Ci zaznaczę, jak masz czytać opinię w internecie wiele osób pisze że kółka się zacinają (jak się ich nie czyści to owszem przycinają się przez piach), stelaż się łamie (w tym sklepie co pracował mój małż nie było ANI JEDNEGO zgłoszenia że coś takiego się zdarzyło) ![]() ja z wyborem wózka mam o tyle dobrze, że pojadę do tego sklepu i każdy wózek mogę rozebrać na pierwsze części itd, dziewczyny i szef skacze koło nas jak koło jajek plus do tego powiedział że mamy u nich rabat mam dwa typy o których wspomniałam ewentualnie jeszcze biorę pod uwagę tego x-a kolor Antarktyda albo Australia ale muszę zobaczyć jaką cenę zaproponują nam za niego ;] oo nie wspomnę o tym że w naszym samochodzie sam diagnozuje co się zepsuło i większość sam wymieni ale to już jego bzik jest :P---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
ale Grandery mają duży wybór
||
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanej wizyty i :kciuki za dobre wyniki Ja chyba na zimę będę ubierała body z krótkim rękawkiem i na to pajac, albo body z długim rekawem i śpiochy. U mnie nie jest za ciepło w domu, choć oczywiście będziemy odpowiednio grzać Apropo tych X-landerów Xa - myślicie, że kolor Antarctica nadaje sie dla dziewczynki?? To jest fiolet czy bardziej niebieski ![]() Lineczka wiem, że grandery i Tako mają fajne wersje kolorystyczne Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-03 o 17:18 |
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę brała taki uniwersalny kolor, który będzie pasował i dla dziewczynki i w późniejszym czasie dla ewentualnego synka
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba byłoby zbadać to na żywo jeśli antarctica to niebieski to chyba bardziej bym dla chłopca wzięła a fiolet dla dziewczynki chociaż to kwestia gustu
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę niebieskiego na pewno tylko w fiolecie a ten ze zdjęcia wygląda na fioletowo-szary
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko jak się łądnie zrobiło na pierwszej stronie
dużo bardziej przejżyście
|
|
|
|
#417 | |||
|
Zakorzenienie
|
I tak w ogóle się nie przywitałam popołudniowo
.I mam nadzieję że nie za odpisywanie na ratki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale żeby tak od razu od s.uk ![]() Basiula Będę robić tak jak Ty ![]() Aaby Brzuszek zgrabniutki Issia Fajne te spodenki Ktosiula Ja też niedawno dopiero robiłam anty HCV
|
|||
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej chyba własnemu rozsądkowi
|
|
|
|
|
#420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do plodzenia, mamy to szczęście że wiemy kiedy to się stało w przeciwieństwie do nichCytat:
Cytat:
no i chamskie, żeby się wpychać w kolejke. Cytat:
. Prawdopodobnie po urodzeniu dzidzi będzie inaczej, zazwyczaj wiele się w partnerze zmienia na +. Może stresuje się właśnie tym, że zostanie ojcem i przechodzi lekkie odejście od zmysłów? utemperować radzę z tym wyzywaniem się, żeby TŻ przypadkiem na glowe nie wszedl.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

Naprawdę go nie rozumiem.. zawsze mnie zaskakujesz jakimiś dzwinościami z waszego związku i przykro mi, że spotyka Cię coś takiego. Nie chcę oceniać, bo w gruncie rzeczy to nie moja sprawa, trzymam za Was kciuki, chciałabym, żebyś była szczęśliwa a on wydoroślał i zmądrzał. 
))ale się cieszę

za wizytę
a co oni za prześcieradło/ materac robili jak dziecko płodziliście? 

udanej wizyty i :kciuki za dobre wyniki