|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mimo że to tylko 3 propozycje imion to będziecie mieli problem z wybraniem tego odpowiedniego ![]() ![]() Wróciłam właśnie od lekarza medycyny pracy, wyczekałam się 2 godziny a i tak niewiele załatwiłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Rybko Może to i lepiej że wiek usuniesz ![]() Azealia Temat wózek ciężka sprawa,a oglądaliście już Mutsy? Weronisiek a któż to wie skąd się takie sny biorą? ![]() ![]() Może za dużo się przejmujesz różnymi sprawami. A co do puchnięcia to dużo wody trzeba pic ,a na upały niestety to się zdarza i trzeba przeczekać. Domi Czemu D. ma do Ciebie ciągłe pretensje o kasę?Ty starasz się jak możesz...On jest chyba zły na samego siebie i cały świat że uczciwie zarobionej kasy nie może od siostry wyegzekwować.I to go boli ![]() Espere ![]() Nasturcja a właściwie to obowiązkowe badanie????a już doczytałam że to chodzi o konflikt ser. Katrin Mi się podoba navington ale model cadet.Ten galeon fajny,zgrabny tylko koła nie skrętne.Ciekawe jak sie go prowadzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale ja zdecydowałam że chcę nowy wózek a ie używany, bo to moje pierwsze dziecko i mimo wszystko chcę nowy wózek i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a to może dodatkowe za super ale czy coś, co DO NFZ mój ojciec kiedys pracował we Francji i tam niby właśnie miał tak jak ty mówisz, ze pod NFZ ... i kon mu zlamał obojczyk i rękę i nie dość ze za wszystko musiał płacić to jeszcze nfz DO niego z pretensjami wyskoczył... ale nie wiem jak sie to zakończyło.. wiem tylko ze ponad 2 tys euro musiał oddać..
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Agnieszka Super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asist Oby szybko przeszło.Spróbuj Tantum Rosa,złagodzi swędzenie albo o jakieś globulki w aptece zapytaj.Mi na przetrwanie pomogły propolisowe ale tylko trochę. Paulina Korzystam i nie zamierzam przestawać ![]() ![]() anka ![]() Rybko Przedsiębiorcza z Ciebie kobieta!Dzięki ![]() Ale nie możesz wkleić z Excela czy jak bo nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() nawet nie znałam jej wcześniej Cytat:
No nie dziwię się Twojemu tż że nie pocieszony że go lwy zjadły ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-03 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię sobie wyobrazić, żeby mój TŻ mi zaczął wykrzykiwać że mam szykować kasę na wózek w momencie kiedy jak nie pracuję- bo tak jest teraz- i utrzymujemy się z jego pensji ![]() ![]() ![]() i od samego początku była mowa o nowym wózku który też trochę kosztuje.. Nie wiem może mój TŻ troszeczkę inaczej podchodzi do życia i do ojcostwa ![]() przepraszam, że się tak uzewnętrzniam ale tak mi się jakoś wzięło po poście Domii
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie ostatnio koleżanka mówiła dwie nazwy wózków, ponoć bardzo dobre, ale jak będziemy u teściowej to się jej zapytam, bo tak na co dzień nie mam z nią kontaktu i dam Wam znać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() issia, już wiem :P terenowy x-lander to x-1 ewentualnie x-3 ale jest niestety są wycofane z produkcji, no chyba że używany jakiś znajdziesz ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-03 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
agnieszka, ogromne gratulacje!
![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję za wszystkie odpowiedzi dot. kopania ![]() ![]() A Nina chyba się wystraszyła i dziś kopie odrobinę wyżej ![]() Przepraszam, że tylko tak krótko - piszę z kom na szybko bo chciałam pochwalić się brzuszkiem sprzed chwili ![]() uploadfromtaptalk1372863189256.jpg
#400 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak myślałam że do 1500zł, ale w sumie to najbardziej zależy mi na wytrzymałości, bo naprawdę u nas żeby zjechać do głównej drogi, gdzie sa chodniki to musisz zjechać po kamolach ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ryba, nie zacytowało mi się, współczuję problemów taty, bo zgodnie z prawem europejskim powinien zapłacić tyle, co ubezpieczony obywatel Francji, oczywiście jeśli w ogóle coś trzeba było za ten zabieg płacić ![]()
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Jakby któraś miała potrzebe kupienia krótkich spodenek to polecam te http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...capri/100817/1,
Kupiłam rozm. 38 i są idealne pod ciążowy brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-03 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jeszcze mi powiedział o tym o którym ja wspomniałam o x-a z tym że ten jest coś jak terenowy ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-03 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie. Mały wierzgał jak nie wiem na USG
![]() ![]() ![]() W sumie nic poza tym. Pobrała mi cytologię bo ja muszę mieć co pół roku robioną, dała skierowania na morfologię, HIV, VDRL, Hbs, HCV. Te ostatnie się powinno robić na początku, a ja na pierwszej wizycie byłam u innej gin i mi tego nie zleciła, później jakoś ta druga też nie no i dopiero się upomniałam... ![]() Pomimo antybiotyku w moczu mam nieliczne bakterie, nabłonki i pH =5,0. Teraz kazała brać Urosept. Waga stoi w miejscu, jest taka sama jak na pierwszej... ale nie kazała się martwić, taka moja uroda i napewno zacznę przybierać. Ryba zapisz mi wizytę 24.07 na 14.50. Mam takie pytanko: planujecie w zimę zakładać np. pod pajaca jeszcze body bez rękawków albo z krotkim? Bo przecież te pajacyki bawełniane to są cienkie... tak się nad tym zaczęłam zastanawiać... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mnie się podoba Michał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z nowych to póki co mam na oku Bebetto Nico Plus albo Passo Euro-cart, czyli też z tych tańszych. Do tego fotelik napewno nowy Maxi Cosi tylko jeszcze nie wiem czy cabriofix czy pebble.
![]() |
#406 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
De a jak z kręgosłupem jak musiałaś się schylać nad zwykłą wanną.Miałaś jakiś leżaczek dla małego?
Weronisiek Według mnie WOJTEK lub FRANEK Beatka Ale zawsze coś nowego się przyda ![]() ![]() A poza tym tamte ciuszki to już trochę wiekowe niektóre sztuki i nie wszystkie się nadają do pokazania publicznego ![]() Cytat:
![]() Kociak Pod namiot,fajnie dawniej tak jeździłam na wakacje.Teraz mam za wygodna d.upcię ![]() Azelia Jane ma fajne wózki i dobre.Moje dwie bratanice jeździły w tych wózkach i naprawdę wytrzymałe ![]() Cytat:
![]() chamota ![]() Ryba Rychło w czas zauważyła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To faktycznie masz wszechstronnie uzdolnionego mężczyznę ![]() ![]() ![]() opinie XA http://www.skapiec.pl/site/cat/2607/...allery-image-2 nie zbyt zachęcają ![]() a tu z kolei go chwalą http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ander-wozek-xa zwariować idzie ![]() Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-03 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za ludzie ![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Mi sie najbardziej Michał podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wózków to ja się zastanawiam pomiędzy Tako Laret, Tutek Grander lub X-lander Xa, tylko w tych ostatnich jest mały wybór kolorystyczny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja z wyborem wózka mam o tyle dobrze, że pojadę do tego sklepu i każdy wózek mogę rozebrać na pierwsze części itd, dziewczyny i szef skacze koło nas jak koło jajek plus do tego powiedział że mamy u nich rabat ![]() mam dwa typy o których wspomniałam ewentualnie jeszcze biorę pod uwagę tego x-a kolor Antarktyda albo Australia ale muszę zobaczyć jaką cenę zaproponują nam za niego ;] oo nie wspomnę o tym że w naszym samochodzie sam diagnozuje co się zepsuło i większość sam wymieni ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba na zimę będę ubierała body z krótkim rękawkiem i na to pajac, albo body z długim rekawem i śpiochy. U mnie nie jest za ciepło w domu, choć oczywiście będziemy odpowiednio grzać ![]() Apropo tych X-landerów Xa - myślicie, że kolor Antarctica nadaje sie dla dziewczynki?? To jest fiolet czy bardziej niebieski ![]() Lineczka wiem, że grandery i Tako mają fajne wersje kolorystyczne ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-03 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja będę brała taki uniwersalny kolor, który będzie pasował i dla dziewczynki i w późniejszym czasie dla ewentualnego synka
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Rybko jak się łądnie zrobiło na pierwszej stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |||
Zakorzenienie
|
I tak w ogóle się nie przywitałam popołudniowo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale żeby tak od razu od s.uk ![]() Basiula Będę robić tak jak Ty ![]() ![]() Aaby Brzuszek zgrabniutki ![]() Issia Fajne te spodenki ![]() Ktosiula Ja też niedawno dopiero robiłam anty HCV ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej chyba własnemu rozsądkowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() utemperować radzę z tym wyzywaniem się, żeby TŻ przypadkiem na glowe nie wszedl.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.