|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Cytat:
kosmetyka +przewijak i rzeczy dla mnie 350-400 wóz 300 łóżeczko mama mi kupuje. ciuszki do 200 zł na bank starczy- tak ja mówie mam sporo już a jeszcze siostra miprzywiezie i do tego jeszcze kupie cos wlumpku ![]() taszanta- moja siostra powiedziała tak : na pewno musisz miec ubezpieczenie bo inaczej tak Cię policzą że nie wydolisz, jej koleżanka ciężarna płaciła ok 300 € za to ubezzpieczenie bo ciężarn mają drożej. Ogónie nie ma kolejek do lekarza ale mimo ubezpieczenia to dalej płacisz, np 6€ za wizyte u internisty, ale brak kolejek i porządnie Cię obsłużą ![]() ![]() i podobno mają bardzo dobry sprzęt do USG :Ehem: przyanjmniej tam u niej ![]()
![]() |
#362 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] zdecydowanie jestem za Michalem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41615058]
Macie dziwne sny w ciąży? [/QUOTE] U mnie również się pojawiają ![]() ![]() Co do wózka... Olenka, ten wózek, który wkleiłam to właśnie Tako City Move Mi się on podoba trochę bardziej niż Tako Alive - ma przede wszystkim większą gondolę i stelaż jest aluminiowy - więc powinien być trwalszy. Któraś pisała o Mutsy - właśnie byłam teraz u kuzynki, która ma teraz ten wózek i pisała, że generalnie jest ok, ale gondola mała. Jej synek ma 4 miesiące i już z niej wyrasta, a on leży w samym bodziaku, więc co dopiero jakby miał na sobie kombinezon itd. kyte, Ty pisałaś o Jedo Fyn - podobno gondola super, ale spacerówka do kitu. Czytałam o nim opinie na necie i praktycznie wszystkie mówią to samo właśnie. Mi się też on początkowo podobał, ale właśnie jak poczytałam o tej spacerówce to go skreśliłam z listy. No i generalnie to wydaje mi się, że każdy wózek będzie miał jakieś wady i zalety i komuś może dany wózek nie pasować w ogóle a dla kogoś innego być tym najwspanialszym. Więc chyba nie ma na to sztywnej reguły. nemosek, i kolor tego wózka jest właśnie taki intensywny jak na zdjęciu, dlatego mi się podoba ![]() Gratulacje!!! Bardzo się cieszę ![]() weronisiek, jak dla mnie wygrywa Michał. Wojtek też mi się bardzo podoba, ale jakoś z nazwiskiem bardziej współgra Michał. Ja właśnie wróciłam z miasta. Złożyłam wniosek o wyrobienie nowego prawa jazdy (po zmianie danych). Chciałam też wyrobić w NFZ kartę ubezpieczeniową na wyjazd na wakacje, ale jak przyszłam to limit numerków był już wyczerpany i muszę jechać jeszcze raz jutro. W końcu się zdecydowaliśmy - jedziemy z mężem do Chorwacji pod namiot. A w drodze powrotnej zatrzymamy się i zwiedzimy Wiedeń.
#365 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
czy basiaaaaaaaaaaaaaa odzywała się ostatnio ? czy coś przeoczyłam.
no i budowniczka Wywołuję was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
22 zaczelam wczoraj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny grupe krwi musicie miec zrobioną i mieć orginany dokument potwierdzający ją ( kartka z labolatorium, książeczka z CKiK, albo można taką karte sobie wyrobić) do porodu także każda musi to miec bo np w przypodku krwotoku niema czasu na badanie jaką grupe macie.... ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- ryba91 prosze wpisz mi córeczka NIKOLA
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do ubezpieczenia, to ja mogę się z polskim ( no bo płacę na NFZ) podpiąć pod podstawowe belgijskie, no ale tam tak jak piszesz jest to współfinansowanie niby usługi na bardzo wysokim poziomie, ale dopłacić jakiś procent trzeba, tak samo za poród ![]() ![]() U nas to idzie się do szpitala i martwi o swoje zdrowie, a nie ile to będzie kosztować. Ja już przestałam narzekać na NFZ od kiedy się interesuje, jak "wspaniale" jest z leczeniem za granicą ![]()
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
|
Lineczka powiedz mi jeszcze jakieś konkretne patrzysz te wózki baby design ?
Aaaa ok już wszystko widze ![]() ![]() Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-07-03 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Agnieszko GRATULUJĘ
![]() ![]() ![]() My wanienkę kupimy pewnie na 82, mam zamiar przerzucić Dziecię do zwykłej wanny jak tylko zacznie siedzieć, mata antypoślizgowa i do wanny. Nie będę się kichać z wanienką za długo. W sprawie tych wózków to jestem już ogłupiała. Rybko to nie jest do końca tak że ja mam dzikie wertepy bo u mnie podwórko i dojazd do domu to kostka i asfalt, chodniki są wszędzie, ale my spędzamy czas na działkach u znajomych czy nad wodą i wtedy muszę mieć coś wytrzymałego. Nie muszą to być koła jak od tira, mogą być niewielkie, ale żeby mi się wózek w czerwcu po pół roku nie klekotał cały. Czytałam że Jade Muum ma doskonałe opinie i wygląda całkiem całkiem ![]()
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Najbardziej podoba mi się połączenie Michał Woźniak, ale ze względu na sentymenty i historię może jednak zdecydowałabym się na Franciszka, w Twoim przypadku jest problem odwrotny niż u mnie, wolisz zdobienie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt. ![]() My sie zdecydujemy na wózek firmy Seka tylko jeszcze nie wiem na który model. Znajoma miała i sobie chwaliła.
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
anka-eh nie przejmuj sie. Nie reaguj, przyzwyczaja sie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-03 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa jutro dostalam wolne :P i jadę gdzieś na wy☠☠☠☠ów się odprężyć ![]() ![]() a jedna z dziewczyn tutaj z pasażu dzisiaj podeszłą do mnie i mówi : bedziesz miała dzidziusia?" haha, w koncu chyba ktoś zauważył! ![]()
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy zdecydowałybyście się kupić wózek powiedzmy xlandera ale używany?Bo już też tak myślałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
wiecie co.. przychodzi fajny gość do mnie do sklepu, ale na prawdę fajny... idzie kawałek dalej i nagle sie odwraca i co? spodnie w kroku, wygląda jakby nasrał sobie tam ....... jak mi sie to nie podoba!! jeszcze dresowe krótkie spodnie...
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ja kupilam używany, jeżeli jest w dobrym stanie to czemu nie? wiadomo ze jajpierw trzeba sprawdzić technicznie go, a przecież można wyprać jeszcze wiec nie widze problemu
#384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z miych rzeczy to najbardziej ciesze się, że sprawilam radość jego chorej mamie, która to myślała, że nie doczeka się za życia wnuka od swoich dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41618541]Dziewczyny mam mini sondę ![]() Wczoraj kazałam mężowi wreszcie zdecydować jak nazwiemy synka (bo ja na prawdę nie mam zielonego pojęcia i pomysłu) i powstały 3 wersje. Jestem ciekawa która Wam się spodoba najbardziej ![]() * Michał Woźniak (mąż miał być Michałem i ma tak na 2 imię) * Wojciech Woźniak (hmm w sumie nie wiem dlaczego, podoba nam się ![]() * Franciszek Woźniak (Franek mi się podoba, ale już Franciszek tak średnio... dziadek męża był Franciszkiem, no i mój ukochany śp. wujek, który zawsze powtarzał, że siłą człowieka jest rodzina i prosił żebym nie wyjeżdżała na studia do Warszawy. Zginął w wypadku i jego pogrzeb odbył się w dniu kiedy miałam mieć tam egzaminy wstępne... sięgnął po mocny argument... Chwilkę później u nas w mieście poznałam męża)[/QUOTE] Najbardziej przypadło mi do gustu Michał Woźniak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Ja bym kupiła używany bez problemu gdyby był w fajnym stanie. No ale u Nas wózek to brocha moich rodziców, którzy czekają na pierwszego wnuka, więc im palma bije i MUSI być nowy no bo jakże pierwszy wnuk i nie będzie mieć nowego
![]()
#387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to 300 to może takie dodatkowe ubezpieczenie jak się chce luksusy typu pokoj jednoosobowy itp., tylko to trzeba wykupić zanim się zajdzie w ciążę ![]() ![]() Generalnie masakra, u nas każdy narzeka, ale jest wybór - można mieć wszystko za darmo, albo sobie korzystać prywatnie, a tam takie zdzierstwo ![]()
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
To samo dzisiaj moja teściowa stwierdziła. Był w Nowym targu wózek, ktoś chciał za darmo oddać, to powiedziała ze co to za dziadowanie, że nowego wózka dziecko nie będzie miało haha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.