Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 17:10   #391
AniaWila
BAN stały

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Dziewczyny obiecuje, ze przyloze wszelkich staran aby nastepnym razem zorganizowac '' sabat czarownic'' i wspolnie zniszczyc najgorsze zlo jakie uda mi sie kupic

Co do kremow na ''gnioty'' to ja od jakiegos czasu uzywam repairwear Clinique. Fajnie buzia wyglada po nocy z tym kremem ( tylko, prosze bez sugesti, ze to moze nie przez krem ;p )

Aaliyah juz obczajam linka z olejkami, dzieki
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-09, 15:20   #392
soni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ten nowy tusz ma inna szczoteczke, ktora podobno bardziej pogrubia rzesy i nadaje im wiecej objetosci. Tu jest link Soni, mozesz sobie przeczytac co Max Factor pisze na ten temat: http://www.maxfactor.co.uk/eyes/masc...howitworks.jsp
dziekuje
soni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-10, 14:23   #393
AniaWila
BAN stały

Dziewczynki przyszedl moj dlugo oczekiwany effaclar k. Juz sie zastanawialam czy dobry adres wpisalam, bo szedl ok 10dni. Wyobrazcie sobie, ze szedl tak dlugo, bo az z Francji :/ i to tez tlumaczy koszty przesylki. I tak sie ciesze, ze w koncu go mam i od dzisiaj zaczynam sie nim ''kurowac'' Boje sie tego wspominanego wszedzie wysypu, ale mam nadzieje, ze uzywajac turnarounda juz troche zagruntowalam buzie kwasami i strasznie nie bedzie. Za jakis tydzien podziele sie wrazeniami

tak jak Aaliyah przewidywala, przeprosilam sie z Boot'sem ale to bardziej dlatego, zeby ani jej 'czolg nie pojechal', ani mi kaktus na d... nie wyrosl

a z nowych zakupow melduje:

L'occitane - Orange Shower Gel
Kerastase, szampon - tym razem odmiana od zielonego bain de force vita ciment i kupilam ten lustrzany, rozowy - ciekawe czy beda efekty

no i nie moglam sie powstrzymac, a ze okazja na e-buy'u sie trafila to uzupelnilam zapasy mojego faworyta - repairwear- intensive night lotion, CLinique.

Dziewczyny naprawde go polecam!!!!!!!!!!! bedziecie zadowolone na maxa. Szczegolnie Ty Aaliyah, tymbardziej, ze masz cere tlusta. Bedziesz mi tak samo wdzieczna jak ja Tobie za tonik z BS i olejek tea Tree z Superdruga
Stary 2007-02-10, 19:41   #394
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
tak jak Aaliyah przewidywala, przeprosilam sie z Boot'sem ale to bardziej dlatego, zeby ani jej 'czolg nie pojechal', ani mi kaktus na d... nie wyrosl

a z nowych zakupow melduje:

L'occitane - Orange Shower Gel
Kerastase, szampon - tym razem odmiana od zielonego bain de force vita ciment i kupilam ten lustrzany, rozowy - ciekawe czy beda efekty
Ania, ja nigdy w Bootsie L'Occotaine ani Kerastase nie widzialam. Kerastase to tylko u fryzjera lub w wysylkowych sklepach maja... Lepiej sie przyznaj, co w tym Bootsie kupilas...

Cytat:
no i nie moglam sie powstrzymac, a ze okazja na e-buy'u sie trafila to uzupelnilam zapasy mojego faworyta - repairwear- intensive night lotion, Clinique.

Dziewczyny naprawde go polecam!!!!!!!!!!! bedziecie zadowolone na maxa. Szczegolnie Ty Aaliyah, tymbardziej, ze masz cere tlusta. Bedziesz mi tak samo wdzieczna jak ja Tobie za tonik z BS i olejek tea Tree z Superdruga
A po ile ten Clinique na e-bayu chodzi? Jak wykoncze napoczete mazidla to sie skusze
A juz myslalam, ze sie na Dr Hauschke sie calkiem przerzucilas... Ciesze sie, ze ci Tee Tree tak dobrze sluzy Ja tego olejku uzywam w saunie do twarzy (z 2 kropelki to max) i cera jak marzenie sie robi

Ja bylam ostatnio w BS i wydalam 10 funtow, a kosmetykow mam za 23 (osmy zakup na karte - nowa karta gratis ). Tym razem same zele pod prysznic - grejpfrut, tee tree i Amber dla TZeta. A i jeszcze zakupilam taka szczotke okragla do masazu, fajna! No i oczywiscie tee tree oil z Superdruga...
Zakochalam sie w BeneFicie bez pamieci - mam nowa szminke w kredce (luv ya) i piling ananasowy do twarzy, ananasa w nim nie czuc, ale moze ma bromelaine w skladzie bo bardzo ladnie wygladza cere, jak piling enzymatyczny. To chyba wszystko (na razie ).
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 13:59   #395
AniaWila
BAN stały

z tym Boots'em to tylko zameldowalam, ze sie przeprosilam i kupilam tam tylko rzeczy pierwszej potrzeby - waciki paste do zebow itp... A Kerastase dalej kupuje w hair Shopie na Ealingu , w ktorym notabene przeplacam a L'occitane w Bealsie

Co do Hauschki to 85% oddalam w jego rece, ale nie moge sie powstrzymac przed uzywaniem niektorych mazidel :/ i jest to wlasnie repairwear. teraz ciezko glowkuje jak pogodzic kosmetyki doktorka z effaclarem k i repairwearem. musze sobie zrobic jakis grafik, ale zastanawiam sie czy nie lepiej repairewar'a odlozyc na jakis czas do szuflady

A ceny na ebay'u dobre - za 30ml dalam 15f+przesylka gdy tymczasem w sklepie dawalam 30f, tak samo kiedys kupilam w sklepie 50ml za 45f a pozniej na e-bay'u za dwadziescia pare A tak go polecam a'propos ostatnich wspominek o walce z pierwszymi zmarszczkami. Mysle, ze jest idealny

Kurcze Aaliyah kusisz tym beneFitem <szczegolnie ten peeling fajnie brzmi> i a'propos to jak sie sprawuje ten balsam do twarzy??

No i ta sauna do twarzy.....

Edytowane przez AniaWila
Czas edycji: 2007-02-11 o 14:51
Stary 2007-02-11, 22:00   #396
aaliyah
Zakorzenienie

Ania, balsam do twarzy BeneFit sprawdza sie super

A sauna ma takie dzialanie terapeutyczne na mnie, po saunie to czuje, ze skora jest super oczyszczona i swiezutka. Czuje sie jak nowa.

Na E-bayu na pewno tanio, ale to taka radocha sobie pojsc do sklepu, pomacac cos, poprzebierac i kupic
Stary 2007-02-11, 22:58   #397
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Ania, balsam do twarzy BeneFit sprawdza sie super

A sauna ma takie dzialanie terapeutyczne na mnie, po saunie to czuje, ze skora jest super oczyszczona i swiezutka. Czuje sie jak nowa.

Na E-bayu na pewno tanio, ale to taka radocha sobie pojsc do sklepu, pomacac cos, poprzebierac i kupic
no to w takim razie nad sauna sie grubo zastanowie
A co do macania - to ja mam tak samo, dlatego na e-bayu kupuje zazwyczaj to co juz znam na pamiec i czego jestem pewna
Stary 2007-02-12, 01:12   #398
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Dziewczyny, co tu tak pusto? Piszcie co ostatnio testowalyscie. Jakie nowe kosmetykowe odkrycia?

Ja z nowosci to mam: balsam do twarzy (dziwne co...?) BeneFit Dr Feelgood, takie przezroczyste matujace mazidelko, uzywam pod makijaz i przez caly dzien cera matowa .
super, że jest tu ktoś, kto juz tego uzywał! Mnie marka Benefit strasznie kręci i zawsze musze się powstrzymywać, zeby czegos nie kupić Powodują to głownie urocze opakowania i nazwy a sam fakt, ze posiadam juz takich cieni/pudrów/korektorow jakies pietnascie nie przekonuje mnie do konca

Ten krem takze mnie bardzo korcił ostatnio i wahałam sie nad jego zakupem, ale nie byłam pewna skutecznosci i dałam sobie spokoj. Mowisz, ze jest wart swojej ceny? Bo ja mam spore kłopoty z matowieniem i niewiele kosmetyków sobie z tym radzi a on miał taką fajna konsystencję... I jak z wydajnością?

Z Benefitu na razie mam tylko paletkę realness of concelness i ją uwielbiam! Rozswietlacz z tego zestawu na pewno sobie kupię pełnowymiarowy!

A miałyście może BeneTint? Bo także mnie korci, ale nie chciałabym osiagnąć efektu ruskiej babuszki
Stary 2007-02-12, 14:02   #399
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
super, że jest tu ktoś, kto juz tego uzywał! Mnie marka Benefit strasznie kręci i zawsze musze się powstrzymywać, zeby czegos nie kupić Powodują to głownie urocze opakowania i nazwy a sam fakt, ze posiadam juz takich cieni/pudrów/korektorow jakies pietnascie nie przekonuje mnie do konca
Znaczy, ze jestes sceptyczna, co do ich skutecznocsi lub jakosci, tak?

Cytat:
Ten krem takze mnie bardzo korcił ostatnio i wahałam sie nad jego zakupem, ale nie byłam pewna skutecznosci i dałam sobie spokoj. Mowisz, ze jest wart swojej ceny? Bo ja mam spore kłopoty z matowieniem i niewiele kosmetyków sobie z tym radzi a on miał taką fajna konsystencję... I jak z wydajnością?
Jezeli chodzi ci o Dr Feelgood to to nie jest krem tylko cos w rodzaju matujacego balsamu. Ma konsystencje gestej wazeliny, tyle tylko ze jest matowy. Nie zastapi ci on kremu, to jest raczej taka baza pod makijaz, wygladzajaca, matujaca i odzywiajaca cere. I jako baza sie sprawdza.
Producent zaleca stosowanie na makijaz, ale ja nie moge sobie tego jakos wyobrazic i stosuje pod i jest ok.

Cytat:
Z Benefitu na razie mam tylko paletkę realness of concelness i ją uwielbiam! Rozswietlacz z tego zestawu na pewno sobie kupię pełnowymiarowy!
A miałyście może BeneTint? Bo także mnie korci, ale nie chciałabym osiagnąć efektu ruskiej babuszki
Nie mam tej paletki, z tego tylko powodu, ze korektor w zestawie byl za ciemny. Mozesz cos napisac o lemon aid. No i oczywiscie o boi-ing, bo nie mialam okazji wyprobowac. Co do high beam to sie zgadza jest super i wole go od moon beam.
BeneTint nie uzywalam, ale wydaje mi sie zbyt plynny i trudny do aplikacji, wole chyba roz w kamieniu.
Stary 2007-02-13, 14:59   #400
AniaWila
BAN stały

a ja zarzucam inny temat: Dziewczyny wiecie cos na temat kosmetykow 'Dermalogica' ???? juz kilka razy przygladalam sie im na e-bayu ale zupelnie nigdzie ich nie widzialam w sklepie. Uzywalyscie, wiecie cos na ten temat?
Stary 2007-02-13, 15:13   #401
aaliyah
Zakorzenienie

Aniu jezeli chodzi o kosmetyki Dermatologica to nie uzywalam, ale wiele dobrego o nich slyszalam. Niestety sa drogie. Nota bene w ostatnim InStyle (marzec) jest dodatek best beauty buys i w kategorii skincare na 22 wyroznione produkty jest 5 Dermatologica. Oto one:

* nawilzacz dla skory normalnej i tlustej - Active Moist 21.60
* preparat do zmywania makijazu - Ultracalming Cleanser for Face And Eyes 19.40
* preparat zluszczajacy - Daily Microfoliant 29.40
* na wypryski - Medicated Clearing Gel 25.80
* na przebarwienia zwiazane z wiekiem - Skin Brightening System 68 (jeszcze niepotrzebny )
Ceny oczywiscie w funtach.

Tez nie wiem gdzie je kupic, przy produktach jest numer telefonu i mozna sobie zamowic chyba. Podaje jakbys byla zainteresowana: 0800 591 818.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-14, 10:22   #402
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy, ze jestes sceptyczna, co do ich skutecznocsi lub jakosci, tak?
miałam raczej na mysli, że fakt posiadania przeze mnie kilkunastu podobnych produktów nie przeszkadza mi, zebym kupila sobie kolejny z tej serii, zwłaszcza, że Benefitowi tak trudno sie oprzeć.
Choc trafiłaś, bo szczerze mówiąc uważam, że Benefit zacheca przede wszystkim formą, a mniej juz w nim treści. Np reklamowana przez nich paleta do oczu ( http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...1&bcBrand=core ) jako hit, sposób na najpiekniejsze spojrzenie itd to nic innego, jak 3 cienie, korektor i pacynka. A do tego (dla bajeru) ulotka, jak się pomalować, aby osiagnąć powalający efekt. Bajer, bajer, bajer. Wszystko slicznie wygląda, zwlaszcza kusi stylistyka pin-up girlsów ale to samo moge osiągnac zwykłym brazowym cieniem.
Nio, ale jak wspomniałam...i tak cięzko sie oprzeć

Cytat:
Jezeli chodzi ci o Dr Feelgood to to nie jest krem tylko cos w rodzaju matujacego balsamu. Ma konsystencje gestej wazeliny, tyle tylko ze jest matowy. Nie zastapi ci on kremu, to jest raczej taka baza pod makijaz, wygladzajaca, matujaca i odzywiajaca cere. I jako baza sie sprawdza.
Producent zaleca stosowanie na makijaz, ale ja nie moge sobie tego jakos wyobrazic i stosuje pod i jest ok.
Tak, tak. Jak najbardziej mi o to chodzi, macałam go zreszta namiętnie, p prostu zle sie wyraziłam, bo jest w tej puszce (slodkiej zresztą bardzo) i tak mi sie skojarzył z kremem.
Zalezy mi przede wszystkim na zmatowieniu. Ile czasu działa jego efekt? I czy masz duze problemy ze świecacą sie buzia?

Cytat:
Nie mam tej paletki, z tego tylko powodu, ze korektor w zestawie byl za ciemny. Mozesz cos napisac o lemon aid. No i oczywiscie o boi-ing, bo nie mialam okazji wyprobowac. Co do high beam to sie zgadza jest super i wole go od moon beam.
BeneTint nie uzywalam, ale wydaje mi sie zbyt plynny i trudny do aplikacji, wole chyba roz w kamieniu.
A więc tak...

Lemon Aid to nastepny bajer. W ich katalogu opisany jako zbawienie dla zaczerwienionych oczu, makijaz bez makijażu, jeden ruch a Twoje spojrzenie staje sie całkiem inne, osiaga glębie, bla bla bla..; A to po prostu zwykły, dosc gęsty korektor o żółtawym kolorze (mam takich ze 3). Cos tam działa, wiadomo, ale nie stosuje go zbyt często bo i tak zawsze nakładam jasny, beżowy korektor jako bazę, a potem na to jeszcze bazę Lumene. A cienie położone na sam lemon aid szybko sie wałkowały (jak to na korektorze).
Bo-ing jest świetny! tez sie obawiałam, ze bedzie za ciemny (mam skórę jasniejszą niz Dermacol 213 czyli taką typową Ivory), ale jakiś cudem szybko sie stapia ze skórą. Jest bardzo gęsty (coś jak kamuflaż Art Deco) i długo sie trzyma.
Co do BeneTint czytałam tylko recenzje na MUA i tam nie wypowiadali sie na jego temat najciekawiej. Ponoc czuc go na skórze, jest dość klejący i ma okropny aplikator. Juz lepszy ze stainów na policzki jest Tarte (ale on jest dostepny chyba tylko w USA). Ciekawa jestem jeszcze Urban Decay, bo marzy mi się naturalny, trwały róż...
Moon Beamu w ogóle nie lubię, na mojej skórze nie widzę efektu, jest za żółty a High Beam nadaje taki zdrowy, świezy poblask... mniam

Ciekawi mnie jeszcze puder Giorgia, ten brzoskwioniowy kolor...mniam http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...1&bcBrand=core
Stary 2007-02-14, 11:26   #403
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
miałam raczej na mysli, że fakt posiadania przeze mnie kilkunastu podobnych produktów nie przeszkadza mi, zebym kupila sobie kolejny z tej serii, zwłaszcza, że Benefitowi tak trudno sie oprzeć.
Choc trafiłaś, bo szczerze mówiąc uważam, że Benefit zacheca przede wszystkim formą, a mniej juz w nim treści. Np reklamowana przez nich paleta do oczu ( http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...1&bcBrand=core ) jako hit, sposób na najpiekniejsze spojrzenie itd to nic innego, jak 3 cienie, korektor i pacynka. A do tego (dla bajeru) ulotka, jak się pomalować, aby osiagnąć powalający efekt. Bajer, bajer, bajer. Wszystko slicznie wygląda, zwlaszcza kusi stylistyka pin-up girlsów ale to samo moge osiągnac zwykłym brazowym cieniem.
Nio, ale jak wspomniałam...i tak cięzko sie oprzeć
W sumie to masz racje Beekeeper. Byt firm kosmetycznych w duzej mierze opiera sie na bajeringu Ale faktem jest, ze oprawa kosmtykow BeneFit mi sie bardzo podoba. Orginalne, estetyczne opakowania...tez mam slabosc do pin-upsow. Oj ciezko sie oprzec. Ale na podstawie kosmetykow BeneFitu, ktore juz wyprobowalam to musze powiedziec, ze maja tez dobra jakosc.

Cytat:
Tak, tak. Jak najbardziej mi o to chodzi, macałam go zreszta namiętnie, p prostu zle sie wyraziłam, bo jest w tej puszce (slodkiej zresztą bardzo) i tak mi sie skojarzył z kremem.
Zalezy mi przede wszystkim na zmatowieniu. Ile czasu działa jego efekt? I czy masz duze problemy ze świecacą sie buzia?
No wiec tak, mam bardzo tlusta cere. Normalnie po poludniu to mialabym doslownie olej na twarzy. Dr Feelgood potrafi mnie zmatowic od rana do popoludnia, znaczy o 16 pojawiaja sie jakies znaki przetluszczania, ale to nic w porownaniu z tym jakbym wygladala bez niego... Wiec polecam.

Cytat:
Bo-ing jest świetny! tez sie obawiałam, ze bedzie za ciemny (mam skórę jasniejszą niz Dermacol 213 czyli taką typową Ivory), ale jakiś cudem szybko sie stapia ze skórą. Jest bardzo gęsty (coś jak kamuflaż Art Deco) i długo sie trzyma.
Co do BeneTint czytałam tylko recenzje na MUA i tam nie wypowiadali sie na jego temat najciekawiej. Ponoc czuc go na skórze, jest dość klejący i ma okropny aplikator. Juz lepszy ze stainów na policzki jest Tarte (ale on jest dostepny chyba tylko w USA). Ciekawa jestem jeszcze Urban Decay, bo marzy mi się naturalny, trwały róż...
Mysle, ze skusze sie na Bo-ing, ale jednak w najjasniejszym kolorze BeneTint jakos do mnie nie trafia... Co do HighBeam to sie zgadzam, daje bardzo ladny efekt.

Cytat:
Ciekawi mnie jeszcze puder Giorgia, ten brzoskwioniowy kolor...mniam http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...1&bcBrand=core

Czy Georgia nie jest aby za ciemna do stosowania na cala twarz? Mi sie ostatnio podoba bardzo ta 10: http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...e&bcBrand=core
Stary 2007-02-14, 21:59   #404
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Georgia nie jest aby za ciemna do stosowania na cala twarz? Mi sie ostatnio podoba bardzo ta 10: http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...e&bcBrand=core
Hmm...moim zdaniem nie jest za ciemna, choc ja nie ryzykowałabym nakładania pudru koloryzującego na całą buzię. Moim zdaniem nadaje to twarzy zbyt płaski efekt, a chodzi przecież właśnie o trójwymiarowosc...

Co do "10" to wlasnie jest dla mnie kolejny bajer Benefitu. Fakt, ladne kolorki, ale rozswietlacz i bronzer razem?! I jeszcze to zdjęcie obok...kojarzy mi się to z instrukcją dla poczatkujacej w makijażu nastolatki. Ja lubie wszystko oddzielnie.
Choc fakt, ze znowu takie urocze opakowanie ....mniam... ze no kurde, korci, no!
Stary 2007-02-15, 16:14   #405
AniaWila
BAN stały

Dzieki Aaliyah za info narazie czaje sie na e-bayu jezeli chodzi o ta Dermalogice. Ale robie co moge, zeby nie klikac, bo chce byc konsekwentna przynajmiej przez dwa miechy jezeli chodzi o pielegnacje. A nowe kosmetyki mi w tym nie pomoga
Stary 2007-02-16, 10:11   #406
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm...moim zdaniem nie jest za ciemna, choc ja nie ryzykowałabym nakładania pudru koloryzującego na całą buzię. Moim zdaniem nadaje to twarzy zbyt płaski efekt, a chodzi przecież właśnie o trójwymiarowosc...
Moze mi sie wydaje taka ciemna bo bladzioch jestem. W kazdym badz razie to chyba nie dla mnie.

Cytat:
Co do "10" to wlasnie jest dla mnie kolejny bajer Benefitu. Fakt, ladne kolorki, ale rozswietlacz i bronzer razem?! I jeszcze to zdjęcie obok...kojarzy mi się to z instrukcją dla poczatkujacej w makijażu nastolatki. Ja lubie wszystko oddzielnie.
Choc fakt, ze znowu takie urocze opakowanie ....mniam... ze no kurde, korci, no!
Rownie dobrze mozna uzywac tych dwoch kolorow osobno, po prostu uzyc innego pedzla... To dla bardziej doswiadczonych z makijazem. Dla poczatkujacych to calkiem dobre rozwiazanie moim zdaniem. Cieniowanie twarzy nie nalezy do latwych.

Cytat:
Dzieki Aaliyah za info narazie czaje sie na e-bayu jezeli chodzi o ta Dermalogice. Ale robie co moge, zeby nie klikac, bo chce byc konsekwentna przynajmiej przez dwa miechy jezeli chodzi o pielegnacje. A nowe kosmetyki mi w tym nie pomoga
Ania, ogladalam wczoraj kosmetyki na e-bayu i faktycznie duzo tego tam jest. Ja mam tylko takie pytanie - skad wiadomo ze one sa nowe, byly wlasciwie przechowywane itd.? Pytam, bo tak przypadkiem natknelam sie na palete, ktora dostalam pod choinke w 2005 roku Zawsze myslalam, ze Clinique wypuszcza raczej krotkie serie limitowanych palet. Myle sie? Przynajmniej w sklepach pozniej juz tej konkretnej nie widzialam. No i chyba troche bym sie bala na e-bayu z tego powodu kupowac...

I masz racje, skup sie na razie na olejkach Dr Hauschki, takie mieszanie roznych mazidel moze zaowocowac jakas alergia lub w najlepszym razie podraznieniem cery. A za dwa miesiace sobie Dermatologice zafundujesz
A jak tam cera po Effaclarze? Zadowolona jestes? Sa juz jakies efekty?

Ja ostatnio przygladam sie kosmetykom Clinique i pewnie w niedlugim czasie cos sobie zafunduje
Stary 2007-02-16, 10:37   #407
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Zafunduje sobie cos z Clinique (mam chrapke na polecany przez Anie night repairwear) moze jak uzbieram punktow na karcie bootsowej. (dziekuje ogormnie dziewczyny za przekonanie mnie do tej karty )Albo moze na lotnisku??? Bo za miesiac lece do Polski

W ogole - zaopatrzylam sie jakis miesiac temy w te kapsulki z wit. C z BS i jestem rozczarowana - strasznie mnie obsypalo po nich wygladam tak zle jak juz od lat nie wygladalam Jak ja mam sie wam jutro pokazac??? Podkradam mojej malej Sudocrem zeby jakos z tego wyjsc. Chyba tez sobie zamowie ten effeclar A czy na bezclowych mozna kupic kosmetyki LRP? Jakos nie kojarze.

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 10:50   #408
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
Zafunduje sobie cos z Clinique (mam chrapke na polecany przez Anie night repairwear) moze jak uzbieram punktow na karcie bootsowej. (dziekuje ogormnie dziewczyny za przekonanie mnie do tej karty )Albo moze na lotnisku??? Bo za miesiac lece do Polski
Tak, karta Bootsa to fajna sprawa. Tez zbieram punkty na cos drozszego

Cytat:
W ogole - zaopatrzylam sie jakis miesiac temy w te kapsulki z wit. C z BS i jestem rozczarowana - strasznie mnie obsypalo po nich wygladam tak zle jak juz od lat nie wygladalam Jak ja mam sie wam jutro pokazac??? Podkradam mojej malej Sudocrem zeby jakos z tego wyjsc. Chyba tez sobie zamowie ten effeclar A czy na bezclowych mozna kupic kosmetyki LRP? Jakos nie kojarze.
Przykro mi, ze te kapsulki ci zaszkodzily. Oficjalnie mozna potwierdzic, ze nie sa dobre bo nie tobie pierwszej popsuly cere... Na bezclowce nie dostaniesz Effaclaru. Raczej tylko w aptekach podobnie jak Vichy.
Stary 2007-02-16, 12:40   #409
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

moze sobie razem zamowimy? to sie nam koszty przesylki rozloza i bedziemy juz muuusialy sie spotkac
aaliyah - apropos stawiasz sie jutro na Ealingu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-16, 13:58   #410
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
moze sobie razem zamowimy? to sie nam koszty przesylki rozloza i bedziemy juz muuusialy sie spotkac
Ejva, masz na mysli Effaclar, tak? A myslalam, ze w pierwszym rzedzie to bedzie Clinique Effaclar kupisz w Polsce bez problemu w prawie kazdej aptece, a o ile sie nie myle to niedlugo sie wybierasz?

Cytat:
aaliyah - apropos stawiasz sie jutro na Ealingu?

Bardzo bym chciala choc dzis nie czuje sie najlepiej. Do tego to ponad godzina dojazdu w jedna strone. Ale chetnie bym przyszla Jesli jutro bede sie lepiej miala to nie przepuszcze tej okazji.
Stary 2007-02-16, 14:33   #411
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Ejva, masz na mysli Effaclar, tak? A myslalam, ze w pierwszym rzedzie to bedzie Clinique Effaclar kupisz w Polsce bez problemu w prawie kazdej aptece, a o ile sie nie myle to niedlugo sie wybierasz?
Wybieram sie wiec zaopatrze sie w Polsce Dziekuje
Clinique - na zmarszczki
Ehhh, potrzebuje nowa prace - taka za 100,000 funtow zeby zarobic na to wszystko na co mam ochote...

Ogladalyscie wczoraj '10 years younger'? No jak ktos ma watpliwosci co do filtrow i uwazania ze sloncem - to powinien obejrzec - terapia szokowa

Stary 2007-02-16, 14:43   #412
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Wybieram sie wiec zaopatrze sie w Polsce Dziekuje
Clinique - na zmarszczki
Takie zycie. Ledwo czlowiek skonczy walke z tradzikiem to musi zaczynac ze zmarszczkami

Cytat:
Ehhh, potrzebuje nowa prace - taka za 100,000 funtow zeby zarobic na to wszystko na co mam ochote...
Ja jestem na etapie szukania pracy to wiem cos o tym... Praca niby jest, ale potem sie okazuje, ze nie taka jakby sie chcialo. W poniedzialek mam kolejna rozmowe i mam nadzieje, ze to szukanie juz sie skonczy.

Cytat:
Ogladalyscie wczoraj '10 years younger'? No jak ktos ma watpliwosci co do filtrow i uwazania ze sloncem - to powinien obejrzec - terapia szokowa
Ja w ogole nie znosz esie opalac, a w lecie to najchetniej siedze w cieniu
Stary 2007-02-16, 14:54   #413
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:

Ja jestem na etapie szukania pracy to wiem cos o tym... Praca niby jest, ale potem sie okazuje, ze nie taka jakby sie chcialo. W poniedzialek mam kolejna rozmowe i mam nadzieje, ze to szukanie juz sie skonczy.
oj to koniecznie bede trzymac kciuki

A w jakim zawodzie, jesli moge sie spytac?

Stary 2007-02-16, 15:56   #414
Hosenka*
Zakorzenienie

wróciłam włąsnie z Anglii - tęskno za TŻ

Nakupiłam oczywiście sporo Obowiązkowo pojechalismy do Body Shopu:
scrub mango
mini masełka: mango, passiflora, kakao (i tu sie pomyliłam bo chciąłam Shea )
żel mango
tonik Tea Tree
masełko do ust Born Lippy Satsuma

hehe, smieszna historia z tym body shopem... Dostałam gratis jerdno minini masełko i ... żel mango - nie miałam na tyle kasy, wiec powiedziałam ze rezygnuję z niego, na co dziewczyna wycofała zakup z kasy a zapomniała wyciągnąć go z reklamówki (ja sie zorientowałam siedząc juz w samochodzie w drdze powrotnej z zakupów)

Kupiłam też w Bootsie płyn dwu-fazowy do demakijażu oczu - dostałam wcześniej kupon na zniżke 2,5L więc zapłaciłam tylko 49p

Co jeszcze?? Nie spotykany w PL szampon neutrogeny - fajny fajny

w Superdrug kupłam bibułki matujace takie w niebieskim opakowaniu i jeszcze peeling do twarzy rozgrzewajacy Clean&Clear (tez go nie ma w PL)

W peackock'u nabyłam fajna tuniczkę na wyprzedaży - z 10L na 1L , a w komisie torbe Kangol za 3L - pstrykne potem fotki i ksiązkę Robina Cooka Toxin (czytałam po PL) za 60p

EDYCJA: zapomniałam o kremie do rąk i paznokci Vaseline Intensive Care (różowy) - w PL juz daaaawno go nie ma, a szkoda - bardzo go lubiła

Powiedzcie mi, czy miałyście coś firmowane przez Boots'a albo Superdrug?? Chodzi mi głównie o pielegnację twarzy (np. serię z Superdrug Simply Pure czy jakos tak)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 16:39   #415
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
oj to koniecznie bede trzymac kciuki

A w jakim zawodzie, jesli moge sie spytac?
Mozna , PA/ Sekretarka. A prywatnie zajmuje sie projektowaniem stron internetowych i mam nadzieje, ze niedlugo zaloze wlasna dzialalnosc

Hosenko, ale sie obkupilas! Pozostaje tylko napisac - "enjoy"
Stary 2007-02-16, 17:54   #416
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Ania, ogladalam wczoraj kosmetyki na e-bayu i faktycznie duzo tego tam jest. Ja mam tylko takie pytanie - skad wiadomo ze one sa nowe, byly wlasciwie przechowywane itd.? Pytam, bo tak przypadkiem natknelam sie na palete, ktora dostalam pod choinke w 2005 roku Zawsze myslalam, ze Clinique wypuszcza raczej krotkie serie limitowanych palet. Myle sie? Przynajmniej w sklepach pozniej juz tej konkretnej nie widzialam. No i chyba troche bym sie bala na e-bayu z tego powodu kupowac...

I masz racje, skup sie na razie na olejkach Dr Hauschki, takie mieszanie roznych mazidel moze zaowocowac jakas alergia lub w najlepszym razie podraznieniem cery. A za dwa miesiace sobie Dermatologice zafundujesz
A jak tam cera po Effaclarze? Zadowolona jestes? Sa juz jakies efekty?

Ja ostatnio przygladam sie kosmetykom Clinique i pewnie w niedlugim czasie cos sobie zafunduje
Aaliyah nie mam pojecia jak wyglada sprawa limitowanych, krotkich serii. Jezeli chodzi o przechowywanie itp.... pozostaje tylko sugerowac sie intuicja, opisem, komentarzami na temat danego sprzedawcy itp... ja nigdy np: nie licytuje rzeczy ktorej nikt nie licytuje Do tej pory kupilam na ebauy moze z cztery kremy. I jak dotad nic mi nie podpadlo - ani konsystencja, ani zapach nie byly podejrzane. A mialam porownanie, bo kupowalam te same produkty w sklepie. Bardziej tez pewnie czuje sie jak kupuje dany krem od kogos kto ma w ofercie tylko i wylacznie jedna sztuke, bo np: dostal go w prezencie, ale typ cery nie byl trafiony itp... Nie kupuje nigdy od hurtownikow, gdy ktos dysponuje np: 30-toma sztukami, wtedy zachodzi prawdopodobienstwo, ze towar moze byc jakis 'lewy', stary i zle przechowywany.

Co do stosowania inych mazidel, to juz nawet nie straszna mi alergia czy inne podraznienia, bo te nieczesto sie mnie trzymaja ale chodzi mi o skutecznosc. Bo ja wychodze z zalozenia, ze aby cos zadzialalo, zeby efekt byl widoczny potrzeba czasu i dluzszego stosowania.
A effaclar? zadowolona to narazie nie jestem troche mnie wysypalo, ale liczylam sie z tym i zaciskam zeby Smaruje sie nim dopiero od niedzieli, wiec na efekty specjalne pewnie przyjdzie mi poczekac, o ile zaliczam sie do tego grona ktoremu te efekty w ogole beda dane Juz zaczyna mi sie troche skora luszczyc, uwidaczniaja sie skorki, dlatego od wczorajszego wieczora zrobie sobie przerwe do soboty na repairwear wlasnie. Odzywi, nawilzy a od niedzieli dalej jazda

A co do clinique, repairwear - w dalszym ciagu polecam, polecam, polecam

Hosenko - pogratulowac
Stary 2007-02-16, 19:16   #417
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, wysypalo Cie po kapsulkach BS?? To moze u mnie tez one sa winowajca. Ale az nie chce mi sie wierzyc, zuzylam dwa opakowania, i cera byla ladna, rozjasniona, i dopiero teraz taka reakcja...? Hmmm .

Na bezclowych nie ma LRP, chyba ze w jakiejs aptece lotniskowej, chociaz przyznam sie szczerze nie widzialam takowej jeszcze.

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 19:25   #418
AniaWila
BAN stały

aaaa wlasnie co do tych kapsulek, to nie mialam, ale kupilam sobie kremik na dzien z filtrem 15 i uzywalam go tylko dwa dni. Powod - wysyp :/ rzucilam go w cholere i juz wiecej nie tkne sie tej serii z vit c a co do LRP to watpie, ze na bezclowym dostaniesz
Stary 2007-02-16, 19:42   #419
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka*
Powiedzcie mi, czy miałyście coś firmowane przez Boots'a albo Superdrug?? Chodzi mi głównie o pielegnację twarzy (np. serię z Superdrug Simply Pure czy jakos tak)
ponawiam pytanie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-16, 20:59   #420
Beekeeper
Zakorzenienie

dziewczyny, polecam Wam balsam do ciała Palmer's "Cocoa Butter Formula". Pewnie go kojarzycie, bo sporo go reklamuja, a zwłaszcza wersję rozświetlającą. Świetnie nawilża(a ja mam bardzo sucha skórę), ma gestą, szybko wchłaniająca się konsystencję i pachnie totalnie kakaowo... mniam Polecam!!

Kupiłam go w The Body Care za ok 3Ł i gratis dostałam jeszcze małą tubkę balsamu rozświetlajacego.

Swoją droga jestem ciekawa, jak on się ma do kakaowego masła TBS. Ja mam tylko wersję brzoskwionową (mniaaaaaaaaam ) i ta na pewno nie nawilża az tak dobrze jak Palmers.

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości