|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
ja chyba nie czuję potrzeby posiadania tony zabawek.
Nika bawi się moimi wytworami i to jest za☠☠☠iste uczucie. Jak dziamga tasiemkę, którą sama przyszyłam. Karuzelę mamy fisher price, wonderful planet czy jakoś tak. długo wybierałam, aż wybrałam. mogę zdjąć górę i mamy projektor, ma odgłosy natury, bicie serca i muzykę klasyczną. Bujaczek mamy Bright Starts, też wybierałam długo, macałam, aż wybrałam wymarzony. Kupiłam używki w idealnym stanie, bo 260 za bujaczek to w moim odczuciu zbyt wiele, skoro kupiłam używkę jeszcze z kartonem za 100. Tak samo zamiast kupoważ podgrzewacz za ponad 100 zł kupiłam używany. Ale używany okazał się... nowy, bo ludzie dostali w gratisie do wózka i karmili cyckiem, więc stał w pudle nawet nie odpakowany, zapłaciłam 25 zł a na pudełku cena 139 zł. Tak samo z lumpeksami. Nika ubiera się właściwie tylko w H&M, Mothercare, Next. Mam tylko kilka sztuk niefirmowych ciuszków, z firm mniej znanych. Ale płacąc ułamek ceny mogę sobie na to pozwolić. Ostatnio kupiłam Kombinezon jesienny H&M za 6 czy 10 zł, a nowy na stronie prawie 100 zł... Wcześniej nie byłam takim szperaczem. Mój tż też nie jest. On by poszedł do sklepu i kupił. Ale ja odczuwam prawie fizyczny ból jak mam wydać dużą ilość pieniędzy, wiedząc, że coś nie jest tego warte. I zastanawia mnie, jak ludzie mogą kupować niektóre ręcznie robione zabawki, skoro uszycie ich wyniesie kilka/naście zł. Np są lale czy potworki za ponad 150, gdzie materiał do uszycia zmieści się w 20 zł. Nawet za 50 zł mogłabym takie z radością szyć. Matę mam wypatrzoną-rainforest. Ale póki co jakoś nie widzę, żeby miała się przydać. Więc nie walczę o jej kupno. Nie jestem jakoś bardzo oszczędna, nie lubię tylko poczucia wywalenia pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() a caffe kupiłam 1,5 miesiąca temu i już nie pasuje ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- A tak w ogóle to serio będziecie kupować te skoczki? Jakoś do mnie to nie przemawia...ale może się mylę w końcu chusta też nie przemawiała, mata też nie, krzesełka do karmienia też nie chciałam ![]()
![]() |
#393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może nie wściekły ten róż ale intensywny ![]() skoczki hmmm niegłupie tylko nie wiem czy królewicz w tym wytrzyma, bo osttanio leżaki i krzesełka ograniczają jego wolność osobistą iw ytrzymuje mi góra 20 minut ![]() widziałam Adasia ![]() ![]() tylko nie drap ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja właśnie po to kupiłam kawalrkę, jakby nam nie wyszło, żebym nie musiała wracać do rodziców ![]() ![]() co do kaszki ja się nie cackam z niczym już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 1. Z mothercare, nową kupiłam na likwidacji sklepu za 70 zł zamiast 280 2. Z tiny love, nową kupiłam za 140 zamaist 250 3. Z fisher price, kupiłam nową od dziewczyny na tablicy za 60 zł z laktatorem gratis, a laktator sprzedałam za 48 zł ![]() Ciuszki mu kupuje na ciuchach i za granicą gdzie płącę po 2-3 funty czy dolary ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jak Twoja mam ma ich staniki to byłabyś dobrą duszyczką i zerknęła który model jest tak stzywny jak sara, albo przynajmniej latte ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama nie ma pełnej kolekcji, zapytam czy miała Sarę i co jest podobnie sztywnego (ja nie mam jak jej odwiedzić szybciej będzie zapytać ![]() ![]() ale dałaś mi do myślenia...może o tą sarę też ją poproszę ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie ale radosnie informuje ze dnia 4tego tj.pierwszy raz od soboty jest kupa. Juz taka bardziej dorosla ale oddana cichaczem i bez zadnych wspomagaczy, no chyba ze liczymy nieco soku i wczoraj jablusza troche.
Gowniany temat a jak mnie cieszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#396 |
Zakorzenienie
|
Mysia doczytałam teraz o Twoich zakupach - kurcze chciałaby mieć takiego nosa. A u mnie kiepsko z tym. Kupiłam ostatnio 10 ciuszków za 10 zł - na all na licytacji. Babka miała też jakieś zabawki to mówię licytuję. Wygrałam te zabawki, jedna po 20, druga po 30 zł i mi się nie podobają
![]() ![]() ![]()
#397 | ||
Rozeznanie
|
Bry. Młoda wstała o 5, od 7:30 ma drzemkę. Milion pobudek w nocy. Maruda. Masakra. Do tego wycie przy cycku doprowadza mnie do paranoi i wyszukuje już zapalenia ucha i innych chorób
![]() Cytat:
Sama nie moge jechać, bo małż boi sie zostać z młodą sam. Nawet jak ją uśpię - jak jestem w domu potrafi spać 4 godziny, jak tylko wyjde ma oczy jak 5 zeta i wyje no po prostu wyje. Cytat:
![]() aha, i chyba Diabli pisała o kulo pełzaku z FP - u nas to był niewypał |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie ze tak szperasz, ja jednak nieco gorzej ale chyba musze zaczac. Ale jestem szczesliwa od rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Vil to straszne co piszesz, ale niestety starsze osoby w szpitalach czasami są tak traktowane.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Co do ocieplaczy to mam jeden na teraz i jeden większy, jakoś nie widzę potrzeby większej ilości. Jak się zbrudzi to zaprać i koło kaloryfera, na następny dzień będzie czyściutki.
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czad! po raz pierwszy od niepamiętnych czasów były 2 pobudki w nocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez właśnie przewinęłam dorosłą kupę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale jak np. chciałam matę tiny love czy karuzelkę i zobaczyłam, że chodzą po 250 to uznałam to za grubą przesadę i mnie to zmotywowało do szukania:d Cytat:
![]() ![]() co do tych cycnikowych obwodów, to ja nie wiem, ja chyba lubię bardzo ciasno ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() czemu taki szajs dzisiaj w multi grają ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-11-06 o 08:25 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ten biustonosz Sara tez najbardziej lubie, co tam, że wsiekły różowy, mam na zmiane inne, ale używam ich tylko kiedy ten jest w praniu, za niedługo bede chyba musiała kupic nowy Przeglądałam jeszcze raz te książki i zamiast PAjączka wzięłam tą http://czymzajacmalucha.pl/ksiazka/1...nas-wiatr.html na początku nie byłam tym zainteresowana, ale niech bedzie Pajączek w nstepnym nakładzie bedzie ![]() Ale musze Wam pokazać jaką ekstra ksiazeczke znalazłam http://czymzajacmalucha.pl/ksiazka/c...ve-tullet.html w Empiku jest, na pewno ja kupie ![]() a poza tym zapisane: http://czymzajacmalucha.pl/ksiazka/kto-sie-schowal.html http://czymzajacmalucha.pl/ksiazka/j...o-malucha.html
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
jem śniadanko. dwie kanapeczki. podczytuje forum. w ciągu 3 min dwa razy dawałam Przemka na matę bo leżał na panelach, po drugiej stronie niż ja go kładę
![]() na drugie śniadanko Młody dostał słoiczek hippa morele z jogurtem. tak się zajadał, że jak się zagapiłam bo włączałam sobie muzykę w kompie to na mnie wrzasnął ![]() .... zaś zlazł z maty ... jak on to robi nie raczkując? ![]() babcię przewieźli o północy do szpitala w którym już była ... masakra po prostu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() !!! Przyszły wyniki Przemka. Wynik: W wyniku przeprowadzonej reakcji stwierdzono obecność allelu należącego do grupy DQB1*02, jednego z dwóch genów kodujących antygen HLA-DQ2. Interpretacja: Otrzymany wynik wskazuje na obecność genu predysponującego do deliakii, który może zwiększyć ryzyko wystapienia tej choroby. Uwaga: Obecność bleble ble (za trudne słowa ;p) stwierdza się u 96% pacjentów chorych na celiakię. Jednocześnie około 30% populacji ogolnej nie wykazuje objawów choroby, mimo posiadania ble ble. wiem że nic nie wiem poza tym że jest duże prawdopodobieństwo że jest chory. czyli glutenu nie podaje. ale w ten sposób nigdy nie będę miała pewności ;/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-06 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Salviae to dzieki Tobie mam Sarę:P znajdź jeszcze inny taki extra stanik
![]() dzięki za cynk o książkach, tą 'kto się schował' widziałam na żywo na targack książki i jakoś mnie nie zauroczyła, ale pozostałe dwie zakupię na pewno ![]() Pochwalę się naszym nurkiem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7sLjK...ature=youtu.be
![]() |
#405 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/kochany-tatus-tw reszta jest pod spodem,. Cytat:
Bo u nas to no szału nie ma... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dziecku też kupuję bez opamiętania, za to sobie nic... Cytat:
Tez nienawidzę kredytów ![]() ![]() Fajne te książki, zapisujemy!!! Choć ta jedna kto się schował to już dla takiego 2 latka, bo trzeba dziecko zaangażować a nie tylko czytać ![]()
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
hejka
widzę że nie dam rady TYLE nadrobić dziś kończymy pół roczku ![]() uczulenie nadal jest, mamy syropek który powoduje drażliwość i bezsenność u dzieci (jakby mi było mało). Karola marudzi marudzi i marudzi, nocki nadal koszmarne, wstaje jeszcze wcześniej niż wstawała. Jednym słowem nie mam już sił na to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyniki chyba najlepiej skonsultować z gastrologiem jakimś kumatym żeby doradził? dzięki ![]() no i matka wariatka kupuje książki Tullet ![]() z dziurą wzięłam za 22 zł w empiku, odbiór za free a pozostałe 3 zamówiłam z amazona bo są po 1,5-3 funty:/ http://www.amazon.co.uk/The-Game-Dar...=AHRB2OK2Q2YCL http://www.amazon.co.uk/The-Game-Fin...=AHRB2OK2Q2YCL http://www.amazon.co.uk/The-Game-Mix...=AHRB2OK2Q2YCL z wysyłką 3 książki wychodzą 19 funtów a to i tak taniej bo w empiku 110:/ a na allegro to już w ogóle
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() helo ![]() pogoda do bani ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Historia z babcią okropna. Nie powinno się tak traktować nikogo, a już szczególnie starszych osób! Cytat:
![]() A ta reszta może się zaraz poprawi, nie martw się ![]() Pootwierałam sobie linki z książeczkami co polecacie i zaraz będę robić listę prezentów ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Ja podobnie ![]() Budyniek jak będziesz szyła coś tildowego to zrób tutorial co? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
vil przykro mi z powodu babci
co do zabawek to ja nie kupiłam ani jednej ![]() ![]() axella Ty kiedyś miałaś listę zabawek/prezentów na święta, wkleiłabyś propozycję na fb (tam mi będzie łatwiej odszukać). diabli fajny sweterek ale spodenki podobają mi się jeszcze bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Puchatkowa zrobię pod warunkiem, że któraś z Was skorzysta
![]() XxXJuSstiii mówisz? to chyba sobie daruję. zaraz zacznie siadać w sumie i może pełzać, więc pewnie będą ciekawsze rzeczy do roboty niż mata ![]() Mysia mysz też tak mam! dla siebie nie szukam za bardzo, dopiero jak zauważę to biorę, już prędzej ciuchów dla TŻta szukam ![]() vil84 poważnie brzmią te wyniki. to coś groźnego? Xal pewnie, ale zus zawsze znajdzie furtkę. przez 2 dniową obsuwę mam karencję pół roku bez wypłat na l4, a że l4 jest skonczone z dniem porodu i zaczyna się macierzynski, to wymyślili, że ciągle jestem w trybie l4 i się nie kwalifikuję na macierzynski... Poza tym, TŻ miał swoją firmę przez 8-9 lat. 1,5 roku temu przepisaliśmy ją na mnie, żeby mieć niższy zus. i przez preferencyjny zus okazuje się, że jeśli już bym dostała macierzynski to byłoby to... mniej niż 300zł/mies. a płacę chorobowego 250 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
w ogóle ostatnio kicha. ale i tak się zastanawiam czy nie pójść..
Cytat:
![]()
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiesz, zależy jak na to patrzeć. jestem chora "od zawsze" na celiakię i robiliśmy Przemkowi badania genetyczne, czy też ją ma. i wynika z tego że i tak muszę wprowadzić gluten, żeby się przekonać, a jeśli jest chory to mu zniszczy jelita i będzie długo trwało zanim się zregenerują. ale wtedy lekarze po gastroskopii dopiero stwierdzą czy faktycznie chory ![]() ![]() co bedzie lepsze do dziecka które dopiero przekonało się do leżenia na brzuszku - hula kula czy pianinko? http://www.smyk.com/smily-play-piani...y-dla-dzieci-p Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-06 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
dużo czytałam na ten temat, Zawitkowski też sie wypowiadał by nie kupować, bo zbytnio nadwyręża stawy dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Po to właśnie to napisałam, bo chciałabym coś Młodej na święta uszyć może żeby miała choć jeden prezent taki inny, niehałaśliwy...
![]() Cytat:
![]() A co jest cichsze? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A będziecie gdzie intrepretować wyniki? Hula żyje swoim życiem i jednak ucieka z pola widzenia dziecka i leżąc na brzuchu nie jest w stanie nacisnąć na nią albo dosięgnąć do niej bo ona cały czas wariuje ![]()
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
![]() troszkę mam do nadrobienia. Bączek właśnie zasnął, może uda mi się troszkę podczytać. -- Dzisiaj mieliśmy debiut z czopkiem ![]() ![]() Zaraz po narodzinach Małego kupiłam czopki paracetamolu, leżały w szufladzie tak na wszelki wypadek. Dzisiaj rano zauważyłam, że Bączek jest rozpalony.. zmierzyłąm mu temp i miał 39st, rozebrałam go, odczekałam chwilkę i zmierzyłam jeszcze kilka razy. Za każdym razem powyżej 38stopni, więc postanowiłam podać mu ten nieszczęsny czopek... Niestety taka ze mnie matka-sierota, że nie zrobiłam tego dobrze i zaraz się wyśliznął (pewnie za płytko wsunęłam, ale szkoda mi go było ) Mały robił się czerwony i stękał jak na kupkę ![]() Na szczęści Tż był w domu, obudziłam go (bo spał w drugim pokoju) i migiem poleciał do apteki po syropek. Przywiózł nurofen i paracetamol. Podałam nurofenl i gorączka spadła. Teraz już wiem czemu mieliśmy taką kiepską nockę.. pewnie męczył się i nie mógł spać. Katarku ani kaszelku nie ma, więc obstawiam zęby. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
W końcu kupiłam książki przez ebay bo taniej niż amazon w tej księgarni
![]() http://www.ebay.pl/itm/300928073562?...84.m1497.l2649 za 3 mi wyszło 80 zł ![]() jakby któraś szukała taniego organizera na zabawki to znalazłam http://allegro.pl/siatka-kosz-na-zab...643362940.html dam znać jak przyjdzie czy jest ok ![]()
![]() |
#420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.