Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 09:25   #391
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

macie jakieś pomysły na roczek?

ja już wiem, że robimy 5.01 imprezkę, i robimy ją podwójną, tzn ur Wojtka i Ewci na raz. Wojtek jest mikołajkowy chłopak, trudno będzie miał miesiąc później . Mąż się śmieje że i moje ur dołączymy do tego i będzie 3 w 1
Msze musze tylko jechać zamówić, gości poinformować , i myśleć nad menu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:36   #392
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jak Wam?
a w sumie dobrze
ja juz po rehabilitacji, poprawa jest znaczna nikt nic juz nie zauwaza (poza mna ale naprawde minimalna roznica)
Miki troche przeziebiony ale juz w fazie zdrowienia
teraz ja zaczynam smarkac
umowa o prace konczy mi sie z koncem grudnia wiec musze zlozyc podanie o przedluzenie i mam nadzieje ze mi przedluza bo naprawde jestem zadowolona.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
AAAAAAAAaaa zapomniałam, Piotr skończył dziś 10 miesięcy A ja ma za sobą 10 najwspanialszych miesięcy w życiu

Buziaki dla Oskarka Małej
najlepszego

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A i jeszcze spóźnione życzonka dla
Oskara i Piotrusia

Eff, za skończone 10 m-cy Mikołaja
a dziekujemy
kurcze kiedy to minelo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:02   #393
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

ja już wiem, że robimy 5.01 imprezkę, i robimy ją podwójną, tzn ur Wojtka i Ewci na raz. Wojtek jest mikołajkowy chłopak, trudno będzie miał miesiąc później . Mąż się śmieje że i moje ur dołączymy do tego i będzie 3 w 1
Robie 11 stycznia, w domu.. tort, jakieś salatki, ciacho i tyle chyba..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:03   #394
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
AAAAAAAAaaa zapomniałam, Piotr skończył dziś 10 miesięcy A ja ma za sobą 10 najwspanialszych miesięcy w życiu

Cytat:
Jutro mnie nie będzie na pewno, robię sobie taki "day off" - zero laptopa, internetu, telefonu... Na maxa spędzam go z Polą.
W tygodniu też mnie pewnie będzie mniej, muszę przystanąć, odetchnąć, zmienić trochę rzeczy, powyjaśniać pewne sprawy, przemyśleć, coś zrobić...
Nie tak to wszystko miało wyglądać Ehh...

No nic, zmykam już Cmoooook!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
aaa i najważniejsze mamy trzeciego ząbka, górną prawą jedynkę

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
nie nie ma nacisku, na mnie i tak by nie dzialaly

ja dla siebie nie chcialabym drugiego, boje sie ciazy porodu strachu o dziecko, tylko nie chce aby Natusia byla sama, a że czasu do namyslu mało bom juz stara jest, wiec tak mysle i mysle i mysle
Nawijko

wlasnie moj maz taki nie jest nigdy nic nie rozkminia tylko wlasnie w tej kwestii tak powiedzial
natomiast ja ciagle mysle draze
na wszelkie tematy
upierdliwa jestem strasznie

Mis mowi zebym sie hamowala bo mnie wyrzucicie z wizazu

Charlizz

matko jak pięknie napisałaś

fakt bardzo sie przejmuje pokrzywdzonymi dziecmi i zwierzetami
ale nie pomagam kazdemu

bardzo ladnie napisalas ale ja nie jestem taka wspaniala mam niedobry charakter

matka tez wcale nie jestem taka jaka chcialabym byc
A jak u Was dziewczyny planujecie drugie, trzecie?
jaka różnica wieku pomiedzy dziecmi
i czy jest ktos kto na dzien dzisiejszy nie chce wiecej dzieci?
Kochana przestań Jak bedziesz siedziec i myslec to tylko bedziesz sie nakrecac: ze Twoj wiek, ze jedynak, ze trzeba.... Pocczekaj, wyluzuj. Moze za pare miesiecy spojrzysz na coreczke i pomysisz, ze chcesz
A co do pyt. to chciałabym jeszcze 2 (jak nie mysle o porodzie i braku snu po). Ale na razie Nas nie stac, no i nie ma warunków mieszkaniowych
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wczoraj sie z tz resetowalismy, tz dal sie namowic i zostawilismy Yae pod opieka t. i wyszlismy na kolacje - pierwszy raz od porodu. Nie zrozumcie mnie zle, ale poczulam sie jakbym z wiezienia uciekla.
Dzis dostalam @ (az mialam watpliwosci czy to to, czy nie) i cale szczescie, ze tz byl w domu, bo ogarnela mnie taka sennosc i niemoznosc zrobienia czegokolwiek, ze chyba nie poradzilybysmy sobie tylko we dwie.
super, ze restart sie udał

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zje kaszencje, przespi sie i pojedziemy dzis do tesciow na obiadek ...
po drodze oczywiscie obowiazkowo biedrona
w pierwszej chwili pomyslałam, ze piszesz o kaszance

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wczoraj napisać że mamy 3 ząbka, prawa górna jedynka.
za kolejny wizazowy zabek
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, jedyni języka bym się przyczepiła. Kiedyś nie było usg, kobiety też nie widziały maleńkiego punkciku z bijącym serduszkiem. To też pewnie powodowało to, że kobiety tak bardzo nie przywiązywały do tego wagi. Zwłaszcza jeśli to niechciana ciąża była.
ja jakos nie umiem tak spokojnie czytac jak kobieta sie chwali, ze usuwała dzieci jak pryszcze bo chciała sie spokojnie bzykac

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj, że Ewie się poprzestawiało i wstaje o 5. To dzisiaj było inaczej i wstała o 3:20 O 5 postanowiła iść znowu spać, ale tylko i wyłącznie z ciumkiem w buzi. Ja nie wiem co się z tym moim dzieckiem porobiło ostatnio. Zawsze źle spała, ale bez takich cyrków, że imprezy w środku nocy. No i nie chce jeść. Ładnie jadła, a teraz parę łyżeczek i koniec, wszystkie obiady wyrzucam ostatnio Kaszka też zła, a mięsa to już w ogóle nie akceptuje. Mam nadzieję, że to chwilowe tylko
podobno jak ida zeby to duzo dzieci przestaje 'jesc' i wraca na piers/butelke....

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przepraszam ze tak ni z gruchy ni z pietruchy wpadam z pytaniem - czy macie moze szczeniaczka-uczniaczka? Tz sie napalil strasznie, zeby malej kupic, bo dzisiaj macali w sklepie (ja na uczelni).
Warto?
ja bym sama nie kupiła, ale dostalismy wiec jest. Na poczatku zero zainteresowania, teraz troche go oglada, i potancuje przy piosenkach (ja juz wszystkie znam na pamiec)
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:08   #395
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

z jednej strony fajnie, bo o polowe mniej "bieganiny" ale z drugiej strony....
nie wiem, moze źle pisze... mam tylko jedno dziecko a jak bylam na urodzinkach to zawsze pojedynczych i nie mam "doswiadczenia" w tej kwestii ale czy nie boisz sie ze tak naprawde to ani Wojtus ani Ewcia nie beda mieli urodzin? no bo jeszcze o ile Ewcia jest malutka i tak naprawde jej wsjo ryba tak Wojtus to juz kumaty chlopak i moze mu byc troche zal ze to nie jest tylko jego swieto? tylko dla niego tort, swieczki, cale to zamieszanie.... malo tego - to roczek Ewci, Ewcia mala, wiekszosc byc moze bedzie zainteresowana wlasnie mala, tym bardziej ze bedzie jej trzeba mimo wszystko pilnowac wiec autmatycznie zainteresowanie nia wieksze...
kurde, sory ze Ci mieszam w glowie ale to tak z troski o Wojtusia

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:09   #396
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O kurna wyleciało mi całkiem z głowy
Buziaczki dla Piotrusia

A ciociom dziękujemy

Spaliśmy dziś do 8-dawno nie byłam tak wyspana
Ale noc nie należała do spokojnych... Niestety.
najlepszego!

Kurcze, czy tylko ja jestem bardziej wyspana jak wstajemy o 6/7? Mam wrazenie, ze jak Oli cos sie pomyli i spi do 8 to mamy poburdany dzien a ja jestem bardziej zmeczona
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:13   #397
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to teraz piszę co u nas
Kubuś cały czas próbuje się ustawiać w pozycji do raczkowania, często na kolanka i albo ruchy dżejkoba (tylko takie krótkie, bo mu się zaraz nogi rozjeżdżają) albo po prostu na kolankach podparty sobie "stoi". Posadzony nie leci tak do przodu jak np wczoraj, co mnie bardzo zastanawia.
My dzisiaj dzień gotowania, mój tż uwielbia gotować, więc sobota to Jego dzień szaleństwa w kuchni zrobił obiad, wędlinę do kanapek i przyprawił mięso na jutrzejszy obiad a ja upiekłam piernika z przepisu laurki,wyszedł pyszny
skoro się rozjeżdża to mięśnie brzuszka jeszcze słabe - wg naszej reh. Niech próbuje na dywanie czy macie jakiejś, a jak jest na czworaka i brzuszek w górze, to brzuszek smyraj, oklepuj - to wzmacnia mięśnie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Straszna noc,kolejna z reszta za nami. Myślałam że Blanus będzie odsypiać,bo spala wczoraj tylko dwa razy po 20 min,a Zasnela dopiero o 20.15.
Do tego boli mnie tak głowa,że nie mogłam spać pół nocy,drugie pół Blanka płakala i tak o.
A od 5.40 nie śpimy.
Nie wiem czemu tak wcześnie wstaje i ma od paru dni taki problem z zaśnięciem. Znowu coś robię źle
Przepraszam Was,już nie narzekam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj babo, babo...
Dziecko ma różne etapy i sama to wiesz, popatrz, jak różnie to u nas wygląda. Dorka też się często teraz budzi, układ nerwowy dojrzewa.

Cytat:
mam , zabawka fajna, ale nie wzbuda Ewcynego zainteresowania :/ Ona woli Wojtkowe autka

U nas jest przerwa 3 l 1 m-c a rocznikowo 4 lata
Dlatego Dorka dostanie w prezencie lego duplo bo zabiera Agatce i płacz.

U nas 2,8 roku.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

my tak samo

Cytat:
nie wiem, moze źle pisze... mam tylko jedno dziecko a jak bylam na urodzinkach to zawsze pojedynczych i nie mam "doswiadczenia" w tej kwestii ale czy nie boisz sie ze tak naprawde to ani Wojtus ani Ewcia nie beda mieli urodzin? no bo jeszcze o ile Ewcia jest malutka i tak naprawde jej wsjo ryba tak Wojtus to juz kumaty chlopak i moze mu byc troche zal ze to nie jest tylko jego swieto? tylko dla niego tort, swieczki, cale to zamieszanie.... malo tego - to roczek Ewci, Ewcia mala, wiekszosc byc moze bedzie zainteresowana wlasnie mala, tym bardziej ze bedzie jej trzeba mimo wszystko pilnowac wiec autmatycznie zainteresowanie nia wieksze...
też tak myślę
urodziny to urodziny, każdy powinien mieć swoje a miesiąc różnicy to dużo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:13   #398
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

fajnie się składa ten 11, że sobota idealnie, bo Julas z 11

i ja podobnie jak Deli w domu, tort i jakieś żarełko. W gronie domowników raczej

Nawijko, czy jesteś już w trakcie rosołku?

bokeh,
jesteś przepiękna!!!!!!!!

tżbokeh- dla takiej żony to powinieneś codziennie taką listę mieć odbębnioną jaką żeś się ostatnio pochwalił

ja ide zaraz prasować, wiem, że niedziela, ale dzisiaj Tż może się zająć małą, to nie będzie mi się na desce wspinać Julas of kors nie tż

miłej niedzieli! my po południu wybywamy w gości

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:26   #399
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
niby dobrze myślisz
ale wiesz. mąż przyleci dopiero na Święta wiec i tak już po ur Wojtka. a on i tak zawsze 6.12 dmucha świeczkę, choć w tym roku z ciacha bedzie nie tortu,a tego 05,01 to zrobimy takie oficjalne, z "imprezką", po prostu tort bedzie dzielony na pół i tyle.
on 6,12 ma i tak dużo atrakcji Mikołaj w przedszkolu, prezenty, dam mu jeszcze ciacho lub muffinki dla dzieci wiec bedzie miał śpiewane 100 lat, potem w domu prezenty i symboliczna świeczka. Myśle że nie odczuje żeczegoś mu brak

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

i u nas teżbedzie skromnie,dziadkowie i chrześni tylko
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 11:07   #400
Ewik86
Zakorzenienie

Hej U rodziców jestem, Domcia z dziadkiem na spacerze, więc udało mi się nadrobić

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U mnie tez dzis pracujacy dzien:
- ugotowalam 4 obiadki dla Kubusia,
- zrobilam gigantyczne zakupy,
- odkurzylam,
- umylam podloge,
- zrobilam dwa obiady: dla siebie i TZ,
- obejrzalam 3 odcinki Zbuntowanego
- bylismy na spacerku z Kuba,
- wizaz nadrobiony
- zrobilam druga partie gruszek do sloikow.

Ojeeeee, kiedy Wy to robicie? Co wtedy z dzieckiem się dzieje? Bo Domcia nie da mi nic zrobić. Muszę z nią siedzieć na podłodze. Jak tylko wstaję to ona od razu marudzi

Cytat:

Buziaki dla Oskarka Małej
Przyłączam się

Cytat:
Jutro mnie nie będzie na pewno, robię sobie taki "day off" - zero laptopa, internetu, telefonu... Na maxa spędzam go z Polą.
W tygodniu też mnie pewnie będzie mniej, muszę przystanąć, odetchnąć, zmienić trochę rzeczy, powyjaśniać pewne sprawy, przemyśleć, coś zrobić...
Nie tak to wszystko miało wyglądać Ehh...

No nic, zmykam już Cmoooook!
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Nawijko, czy jesteś już w trakcie rosołku?
Ja nie Nawijka, ale napiszę, że już jestem po rosołku

Bokeh śliczny kolor

Cała ślicznie wyglądasz

A co do roczku to nie będę chyba nic robić... Nie mam ochoty oglądać teściów, siedzieć z nimi przy jednym stole i rozmawiać. Ewentualnie zaproszę chrzestnych Domci na ciasto i tyle.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 11:35   #401
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze spóźnione życzonka dla
Oskara i Piotrusia

Eff, za skończone 10 m-cy Mikołaja
przyłączam się

Cytat:
My też 11.01 i też w domu z tortem, poczęstunkiem

Cytat:
z ust mi wyjęłaś.. fakt, wygodna, ale jak Wojtuś zacznie rozumieć, a za pewne już zrozumie, to może być mu przykro..

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej U rodziców jestem, Domcia z dziadkiem na spacerze, więc udało mi się nadrobić

A co do roczku to nie będę chyba nic robić... Nie mam ochoty oglądać teściów, siedzieć z nimi przy jednym stole i rozmawiać. Ewentualnie zaproszę chrzestnych Domci na ciasto i tyle.

Dadolowi górne dwójki idą, w zasadzie to jedna już przebiła dziąsełko, druga prawie też, także pewenie na dniach Wam napiszę że mamy zęba
Na razie mamy taki komplet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00295.jpg (98,6 KB, 30 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 11:36   #402
hope01
Zakorzenienie

Bokeh PIĘKNAŚ!!!!!!!

Stary 2013-11-24, 12:30   #403
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny jak obiawia się trzydniówka? Oskar ma obsypane całe plecy i nad pampersem (to chyba jak trzydniówka prawda?)
Tylko cholera nie pasuje mi to że nie miał gorączki/możliwe żebym nie zauważyła?
Czasem miał ciepławy łepek ale to momentami. No i ostatnie 2-3 dni był bardziej marudny ale zrzuciłam na zęby. Jak myślicie? 3dniówka co?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 12:36   #404
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

No nie wiem Mala,moze sa jakies wyjatki(jakas mama tu kiedys chyba pisala o tym,ze byla przy trzydniowce niska goraczka,to przypadkiem nie Szaja?)
Ja u mlodego nie przegapilabym To bylo okropne:p Zdrowka w kazdym razie,jesli rzeczywiscie cos jest na rzeczy.

Bokeh,nie bed oryginalna-jestes piekna

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 12:36   #405
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak obiawia się trzydniówka? Oskar ma obsypane całe plecy i nad pampersem (to chyba jak trzydniówka prawda?)
Tylko cholera nie pasuje mi to że nie miał gorączki/możliwe żebym nie zauważyła?
Czasem miał ciepławy łepek ale to momentami. No i ostatnie 2-3 dni był bardziej marudny ale zrzuciłam na zęby. Jak myślicie? 3dniówka co?
proszę: http://timidhope.blogspot.com/2013/0...o-la-boga.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 12:38   #406
Konto usunięte

Mała, możliwe, pisałam że Agatka miałą 37,3 max. i zorientowałam się w sumie tak z głupia frant, WYDAWAŁO mi się że ciut cieplejsza i faktycznie. A po 3 dniach wysypla, od pleców się zaczyna właśnie.

Buty SOBIE wczoraj kupiłam i nową książkę Moniki Szwaji, którą bardzo lubię. I w rossie tusz do rzęs. Na poprawę nastroju
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:25   #407
s i l v e r
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z rossmana kupiłam sobie podkład Wake me up, szminkę, korektor i lakier do paznokci
Stary 2013-11-24, 14:36   #408
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka-właśnie pamiętam doskonale że u was to przeszło "bezobjawowo"właściwi e. Tylko kurde przegapiłam tą sprawę,przegapiłam chociażby i niską temperaturę. Oskar był inny niż zwykle to mogłam sprawdzić

Akurat trzy dni temu dostał ostatnią dawkę ibum (bo przecież chory był).Teoretycznie powinien gorączkować kolejne trzy dni po tym (nie chorobowo a właśnie na trzydniówke). Nie był na tyle gorący żeby mnie to zaniepokoiło,a on może się męczył. Bo dwa razy zrobił kupę typowo gorączkową ale sobie myślałam'skąd? Skoro gorączki nie miał

I jeszcze jedna kwestia,ostatnio nie chce jeść mi obiadków(kilka dni jakoś), cudowałam i zjadał,mniej ale jednak. A dziś kompletnie nic nie ruszył i obsaza. Wiązać to z tą trzydniówką?

Szajka-śliczne te buty Gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Właśnie wróciłam z rossmana kupiłam sobie podkład Wake me up, szminkę, korektor i lakier do paznokci
Jaki korektor? Bo ja też kupiłam ale nie wiem czy dobry w sumie hm...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:38   #409
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry
meneq super, ze tz dal sie zreformowac i udalo wam sie spedzic czas we dwojke

Zazdroszcze zakupownSzaja, tez mialam takie plany na weekend, ale w zwiazku z choroba malego, nazjezaly nam sie dziadki, babcie, pelna rak do pomocy, tylko skakac wokol nich trzeba ;>

U nas dzisiaj 3 doba goraczki i nic nie szlo ku poprawie, do tego doszlo pokaslywanie, wiec pojechalismy do lekarza( udalo mi sie dopiero dzisiaj umowic prytwatna wizyte, a probowalam od piatku po poludniu )
Okazalo sie, ze gardlo czerwone, jesli do jutra bedzie sie utrYmywala temperatura to trzeba wlaczyc antybiotyk ale korzystajac z okazji wizyty u kolejnego doktora, wspomnielismy o problemie z naszym spaniem i powiem wam, ze po raz pierwszy sie spotkalam z kims, kto po obejrzeniu filmow stwerdzil, ze to nie jest tylko cos co sie niektore dzieci maja, ale cos z czym trzeba cos jak najszybciej zrobic. Dostalismy skierowanie na usg przezciemiaczkowe, na eeg snu i mamy zbadac tarczyce, okazalo sie, ze pani miala stycznosc z takim problemem i nalezy wykluczyc wszystkie powazne przyczyny.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 14:42   #410
charlizz
Zadomowienie

Szaja fajny bucik!
Hope ale że macie taki oto komlpet zebów czy że dresik fajny?

Alem się poirytowała
Siedzę sama w domu, usypiam Olę, dzwonek. Patrzę w okno, przy bramie znajoma mojej mamy i jakieś 3 stare torby Ola zaczęła płakać, bo już prawie spała, więc wyjmuję szybko baterie,żeby mi jej całkiem nie rozbudzili i lulam dalej. (nie otwieram, bo moi rodzice mają działalność, te torby to potencjalna klientela, a ja ich nie mam czasu obsługiwać, bo usypiam dziecko, z resztą musiałabym wyjść do warsztatu z nimi) udaję,że nie ma nikogo, przyjdą później. Ale nie! Patrzę, a one sobie otwierają same brame i się gramolą do drzwi stoją pod drzwiami, dzwonią dzwonkiem i szarpią za klamkę. I nie, nie raz szarpnęły. Raz, drugi, trzeci. I się szarpią z tymi drzwiami. No kurka co to ma być?! A jakby były otwarte a ja bym goła z chłopem leżała i zapomniała zamknąć to co? Wlazłyby i łaziłyby po domu szukając kogoś? Nie otwieram, to znaczy ,że mnie nie ma, ja pitolę, po co się szarpać z drzwiami i w ogóle włazić na podwórko, skoro przy bramie dzwoniły i nikt nie wyszedł!!!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

ezzo, a Ty wrzucałaś gdzieś tutaj ten filmik?
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 14:55   #411
ezzo
Zadomowienie

charlizzbardzo chetnie bym wam go pokazala, bo ciekawa jestem czy mialyscie kiedys taka atrakcje u swoich maluszkow, tylko kurcze wideo jest dlugie, w dodatku przez pomylke nagrane w hd, wiec calosc wazy cos ok 2,5 gb
Stary 2013-11-24, 15:05   #412
Konto usunięte

Ezzo super, że trafiliście na kogoś mądrego

A butki w ccc, lasocki :d 179zł, ocieplane.
Stary 2013-11-24, 15:08   #413
ezzo
Zadomowienie

Dziewczyny, moze ktoras z was widziala cos takiego na allegro?
Bede robic jakas nalewke i pierniki dla rodziny na prezenty i to by mi pasilo na opakowanie :
http://www.aliexpress.com/item/Santa...409206825.html
Stary 2013-11-24, 15:20   #414
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, a jaki kupiłaś?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 15:37   #415
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dadolowi górne dwójki idą, w zasadzie to jedna już przebiła dziąsełko, druga prawie też, także pewenie na dniach Wam napiszę że mamy zęba
Króliczek mały

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
charlizzbardzo chetnie bym wam go pokazala, bo ciekawa jestem czy mialyscie kiedys taka atrakcje u swoich maluszkow, tylko kurcze wideo jest dlugie, w dodatku przez pomylke nagrane w hd, wiec calosc wazy cos ok 2,5 gb
Kurczę, szkoda że nie możesz wstawić

Bokeh piękna fryzura, pięknaś ty
Neti jaki elegancik z Toniego
Szaja fajne buty

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-11-24 o 15:38
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 15:48   #416
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
My wczoraj u mamy, dzisiaj u t., czyli standardowy weekend
Nocki u nas dalej bardzo fajne, babel budzi sie 2x na mleczko i idzie spac dalej takze odstawienie od uu uznaje za bardzo, bardzo bardzo dobry pomysl!!!!!

Deli, a jakbys sprobowala Amelci dawac na noc i w nocy mm? Albo wode? Bo u nas ewidentnie babel sie budzil na pociumkanie, pierwsze dni byly ciezkie, po 40min sie budzil i chcial uu, ale malz go bral (zeby babel ode mnie nie czul mleczka) i mocno przytulal, lulal do spania.

Ezzo, dobrze, ze trafiliscie w koncu na kogos, kto sie zainteresowal waszym przypadkiem, szczerze wam wspolczuje i mam nadzieje, ze nic powaznego z tego nie wyniknie, bo sie martwie o was bardzo.....

Szaja, super botki!

Black, trzymam kciuki za Cat Make Up

Bokeh, gratulcje za ukonczenie artykulu! Pochwalisz sie?

Dziewczyny ktores chcialy ten zel z siemienia lnianego, wklejam linka

http://www.alinarose.pl/2012/09/natu...iemie.html?m=1

I w ogole polecam bloga dziewczyny, bardzo mi sie podoba

Czekaja mnie jeszcze zakupy w ross, chce kupic podklad i roz. Black, pomoglabys? Obojetnie jaki bym nie kupila, zawsze wychodzi mi w stosunku do szyji zbyt....pomaranczowy/zolty kolor

Ale jestem zla na skoki

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 15:48   #417
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Pewnie coś źle zrobiłam we wczesnym niemowlęctwie że Miś nie umie sam zasnąć

ja też
Cytat:

Ja już mam zamówiony roczek w lokalu. mam za małe mieszkanie (kawalerke) żeby pomieścić 13 dorosłych osób i 3 dzieci...
Nie będę się męczyć z gotowaniem itd....
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43860660]

Buty SOBIE wczoraj kupiłam i nową książkę Moniki Szwaji, którą bardzo lubię. I w rossie tusz do rzęs. Na poprawę nastroju [/QUOTE]
Super!!!!
Cytat:
Jaki korektor? Bo ja też kupiłam ale nie wiem czy dobry w sumie hm...
Co do korektorów...ja też nigdy nie wiem jaki kupić. Chciałam coś taniego więc kupiłam ten (moja siostra go miała i sobie chwaliła)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,32781,magic-pen.html
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Alem się poirytowała
Siedzę sama w domu, usypiam Olę, dzwonek. Patrzę w okno, przy bramie znajoma mojej mamy i jakieś 3 stare torby Ola zaczęła płakać, bo już prawie spała, więc wyjmuję szybko baterie,żeby mi jej całkiem nie rozbudzili i lulam dalej. (nie otwieram, bo moi rodzice mają działalność, te torby to potencjalna klientela, a ja ich nie mam czasu obsługiwać, bo usypiam dziecko, z resztą musiałabym wyjść do warsztatu z nimi) udaję,że nie ma nikogo, przyjdą później. Ale nie! Patrzę, a one sobie otwierają same brame i się gramolą do drzwi stoją pod drzwiami, dzwonią dzwonkiem i szarpią za klamkę. I nie, nie raz szarpnęły. Raz, drugi, trzeci. I się szarpią z tymi drzwiami. No kurka co to ma być?! A jakby były otwarte a ja bym goła z chłopem leżała i zapomniała zamknąć to co? Wlazłyby i łaziłyby po domu szukając kogoś? Nie otwieram, to znaczy ,że mnie nie ma, ja pitolę, po co się szarpać z drzwiami i w ogóle włazić na podwórko, skoro przy bramie dzwoniły i nikt nie wyszedł!!!
co za babsztyle.........

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-24 o 15:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 16:06   #418
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

wiecie co? tak się rozpędziłam wczoraj z pierniczkami, że zrobiłam pierniczkowe ciasteczka na roczek dla Mai Jeszcze je muszę dokończyć kolorować.

Gosia, skoro nie będzie wcześniej taty to uważam, że nic się nie stanie jak będzie 2w1 impreza. Ja bym tylko 2 maluteńkie torty zrobiła

Ja roczek robię na 14 osób i 3 dzieci, ale to są nasi rodzice + rodzeństwo
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 17:01   #419
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
niby dobrze myślisz
ale wiesz. mąż przyleci dopiero na Święta wiec i tak już po ur Wojtka. a on i tak zawsze 6.12 dmucha świeczkę, choć w tym roku z ciacha bedzie nie tortu,a tego 05,01 to zrobimy takie oficjalne, z "imprezką", po prostu tort bedzie dzielony na pół i tyle.
on 6,12 ma i tak dużo atrakcji Mikołaj w przedszkolu, prezenty, dam mu jeszcze ciacho lub muffinki dla dzieci wiec bedzie miał śpiewane 100 lat, potem w domu prezenty i symboliczna świeczka. Myśle że nie odczuje żeczegoś mu brak[COLOR="Silver"]
a no to ok,
i zgadzam sie z evel - 2 osobne torty

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

ojojoj, tak nic a nic?

Cytat:
u nas tez tak bylo
apogeum to zaledwie 37,8

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43860660]

Buty SOBIE wczoraj kupiłam [/QUOTE]

super!!!!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Okazalo sie, ze gardlo czerwone, jesli do jutra bedzie sie utrYmywala temperatura to trzeba wlaczyc antybiotyk ale korzystajac z okazji wizyty u kolejnego doktora, wspomnielismy o problemie z naszym spaniem i powiem wam, ze po raz pierwszy sie spotkalam z kims, kto po obejrzeniu filmow stwerdzil, ze to nie jest tylko cos co sie niektore dzieci maja, ale cos z czym trzeba cos jak najszybciej zrobic. Dostalismy skierowanie na usg przezciemiaczkowe, na eeg snu i mamy zbadac tarczyce, okazalo sie, ze pani miala stycznosc z takim problemem i nalezy wykluczyc wszystkie powazne przyczyny.
zdrowka!
i "fajnie" ze w koncu znalazl sie jakis konkretny lekarz ktory nie bagatelizuje waszej sprawy

------
bylismy u tesciow...
mlody pierwszy raz nie plakal
malo tego lazil z t. po calym domu w te i we wte
a z tesciem ucial sobie pogawedke przy stole

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Black - a co myslisz o tych pudrach? zamiast Anti Shine Kryolan...

http://www.biochemiaurody.com/sklep/...amboosilk.html

http://www.biochemiaurody.com/sklep/powder-bamboo.html

http://www.biochemiaurody.com/sklep/...oosilkoat.html

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 17:14   #420
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nie pisac za duzo.....wracam wieczorkiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości