|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Jak sobie pomyślę ile Ja czekam na wyniki to mnie zalewa ..... W piątek byłam i wynik dostałam wczoraj! W poniedziałek robiłam kolejną betę i mam dopiero jutro zgłosić się po wynik!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak Ja miałam 4,5 roku to mama urodziła bliźniaczki. To był początek lat 90-tych i mama do tej pory wspomina jak to dobrze, że były już PAMPERSY ![]() Jeżeli chodzi o ten nieszczęsny alkohol to uważam, ze każdy ma swój rozum (lub też nie), gdybym wypiła ten kieliszek wina i odpukać coś byłoby z dzidzią nie tak....to bym sobie tego nie wybaczyła! Alko jest potencjalnie groźne dla dorosłego człowieka a co dopiero u dzieciaczków które rozwijają się w brzuszku!
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak Ty wspominasz dzieciństwo z bliźniakami. U nas będzie właśnie taka różnica i najbardziej synka mi żal bo nie chcę mu dzieciństwa odbierać ![]() Kurcze ciemna masa, zablokowałam sobie telefon ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() U nas problem tylko w tym że ja prowadzę działalność i zakładaliśmy, że będę pracowała jak najdłużej a raczej nie ma na to szans. Czy któraś z was wie jak to jest z zusem i podnoszeniem składki? Wiem że są plany żeby w ogóle tą możliwość zlikwidować. Mam nadzieje że nie zdążą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale dobra nie denerwujemy się....oddycham OMMMMMMMMM! ![]() Odnośnie wspomnień...to podobno byłam prawą ręką Mamy. Przynosiłam pampery, trzymałam butelkę, zabawiałam jedną, gdy mama kąpała drugą...ogólnie dużo dużo mama miała ze mnie pomocy z tego jak opowiadała. Tato był zawodowym kierowcą i prowadził też własną firmę więc zazwyczaj go w domu nie było. Oooczywiście nie obyło się też bez zazdrości MOJEJ zazdrości (musiałam mieć swój smoczek na początku, no i wykąpać się w wanience siostrzyczek też chciałam ![]() Ja też prowadzę działalność i moje założenie, że będę pracować do końca legło w gruzach.....mam zakaz od lekarza CAŁKOWITY. Jestem na takim wstępnym etapie dowiadywania się co z tymi przepisami i znalazłam nawet ostatnio na onecie info http://biznes.onet.pl/koniec-luki-pr...,analizy-detal poczytaj sobie. Najlepiej zlecić księgowej aby się dowiedziała od a do z jak to jest z tym na prawdę i zacząć działać...w końcu przecież się należy ![]() Aaaa i bardzo się cieszę, że Krzyś wraca do zdrowia ![]()
![]() |
#395 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Laski a Wy tak cały czas o jedzeniu, dzięki temu że trochę Was podczytywałam zrobiłam zapas śledzi i właśnie je zjadłam, bo wiedziałam że jak będę jeszcze raz czytać to mi smaka narobicie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak na świeżo puki pamiętam.. Pisałyście co można i nie można jeść w ciąży i mi się przypomniało że lekarka mi mówiła żebym nie jadła serów pleśniowych ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kwas foliowy w 1. trym., witaminy się odradza - hiperwitaminoza jest b. groźna dla płodu, organizm sobie poradzi bez nich. W 2. trym. poleca się Femibion, ale drogi jest. Potem przerzuciłam się na VitaMiner Prenatal, skład ma podobny, a korzystniej cenowo ![]() Zapisałam się na pon. do gina w LuxMedzie, gdzie mam abonament - muszę poprosić go o skierowanie na furę badań, które zlecił mi mój prowadzący. Oprócz tego poproszę go o usg, może się uda w ramach abonamentu i nie będę musiała płacić (choc też już na wszelki wypadek zapisałam się gdzie indziej prywatnie na przyszłą niedzielę ![]() Aaaa, plecy mnie bolą! ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Leżeć się nie da, ale staram się wszystko robić powoli i wrzuciłam na luz ![]() Sery pleśniowe - chodzi o takie niebieskie, czy zielone, w PL kupowane najczęściej na wagę w dobrych sklepach. Z np. Turkiem Brie czy Valbon nie ma problemu - one są z mleka pasteryzowanego (słowo klucz co do dozwolonego nabiału w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#397 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję dwóch pęchcerzyków ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jutro i pojutrze wolne ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
aa i dziś zadzwonili do mnie z przychodni i kazali przyjść po receptę bo mam jakąś infekcje i dostałam antybiotyk. Całą poprzednią ciąże miałam jakieś infekcje tylko poprzedni lekarz kazał mi pić sok żurawinowy i podmywać się jogurtem naturalnym ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() (wiem, wiem, że nie, ale jak sobie taką skorupkę wyobraziłam... ![]()
![]() |
#399 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No ten artykuł właśnie czytałam kilka dni temu i dlatego tak się martwię. Wkurzam się bo tyle bab naciągało perfidnie dostając tą kasę po jednym miesiącu. A ja haracz płacę na stałe i zamiast długi macierzyński bliźniakom planować to się zastanwiam jak do pracy wrócić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() też mam infekcję, niestety musiałam antybiotyk wziąć bo już smarkałam ropą z krwią a mnie już od patrzenia na opakowanie swędzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#401 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie nowe Dziewczyny
![]() Ja wczoraj w pracy poczułam się bardzo źle (oprócz dolegliwości "ciążowych" - straszny ból głowy i czułam się rozpalona (miałam ok 37.1 st. więc nie aż tak źle). Musiałam wyjść wcześniej, a po południu poszłam do lekarza. Dostałam zwolnienie z pracy i mam odpoczywać i przyjść na kontrolę w poniedziałek. Lekarka powiedziała mi, że mogę brać apap, ibuprom (dawka do 400). Mi się wydawało, że można tylko paracetamol. Kupiłam również Prenatal Gri Care o którym mówił mi Gin. Ehhhhhh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie też pisząc Mężowi na karce zakupy, po napisaniu "śledzie w śmietanie", zaraz je wykreśliłam :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam wyższe stężenie Bety niż tydzień wg OM i nie wiem już co to może znaczyć. Zawsze się bałam, że genetycznie jestem skłonna ![]() Cytat:
Trzymaj się!
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przez cały czas mam temperaturę podwyższoną 37,3 nawet do 37,7 się raz zdarzyło. Ja powiedziałam oczywiście rodzicom i moim siostrom...okazało się, że mama pochwaliła się Babci a ta nie mogła wytrzymać z informacją, że będzie Prababcią i........... rozgadała (ale wszystko jest w tajemnicy i mam się nie przejmować ![]() ![]() ![]() ![]() Obrzydziłam Tobie śledzie w śmietanie..... ![]() ODEBRAŁAM WYNIKI PONIEDZIAŁKOWEJ BETY.... 7181,00 Zaraz będę dzwonić do mojego gina i umawiać się na wizytę.
![]() |
#403 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Jakoś dziś czasu na nic nie mam, Brzdąc miał tylko jedną, krótką drzemkę, a mi się jakoś nazbierało rzeczy do zrobienia ;_ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Apap to też paracetamol ![]()
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Mam wyniki bety 13847
a przedział dla 3-4 tydz ciąży to 1110-31500 4-5 tydz ciąży 2560-82300 wiec jak to sie odczytuje , ze jestem miedzy 3a 5 tygodniem????? |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml 3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml 4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml 5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml 6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml 7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml (to oczywiście tylko przykład, bo liczby zależą od laboratorium - Twoje ma inne ![]() Więc między 5 a 12 ![]() ![]() Jeden wynik daje Ci tylko info, że jesteś i czy mniej więcej się zgadza tc. Kolejny wynik potwierdza, że ciąża się rozwija, jeśli beta wzrosła ![]() Polecam: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/beta-hcg-wyznacznik-zdrowej-ciazy ![]() zamiast czach: http://abcciaza.pl/pytania/
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-12-13 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Też zawsze myślałam że ibuprofenu nie można, ale zgłębilam temat przed chwilą i się okazuje że jednak. W I i II trymestrze dawka do 600mg jest w kategorii B, tak samo jak paracetamol. Dopiero w III ma kategorie D.
Oczywiście kategorie wg FDA mam na myśli. Z telefonu próbowłam pisać i słabo mi szło. Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2013-12-13 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko, byłam na wizycie, jest serduszko
![]() ![]() ciąża jest młodsza o 6 dni niż wskazywał termin ostatniej @ także termin porodu przesunął mi się na 5.08 ![]() 13, piątek dalej pozostaje moją szczęśliwą datą ![]()
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
#411 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś mam do duuupy dzień bo zadzwoniła do mnie babka z przychodni że mam przyjść po nową receptę i mam nie jeść tego antybiotyku co mi dała ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
kamilast, o ibuprofenie nie wiedziałam. Byłam przekonana, ze tylko paracetamol.
Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Ze mnie śpioch trochę jest ostatnio
![]() Ale ten czas leci dzień za dniem, tydzień za tygodniem ![]() ![]()
#416 |
Zadomowienie
|
czas leci, leci... a kazdy tydzien nas przybliza do sierpnia 2014
![]() ja w poniedzialek ide powtorzyc bete i zrobic tez inne badania a potem mam sie umowic na usg na piatek... nie moge sie doczekac miejmy nadzieje ze bedzie serduszko i wszystko ok... na razie spaceruje, chodze piechota do pracy (3 km) bo tylko to mi wolno. i ciagle bym jadla i spala. a dostalam od taty wielka pake z polski i sa tam piernii i kabanosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry tatuś wie co dobre ![]()
![]() |
#418 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś w ramach ochoty na kwaśne,zrobiłam na obiad zupe z czerwonej kapusty z duzą ilościa soku cytrynowego. Smakuje trochę jak barszcz, pycha! Dziewczyny, mam pytanie odnosnie latania samolotem w 1 trymestrze. Zapomniałam zapytać swojego lekarza na wizycie, czy nie widzi przeciwskazań, a będziemy lecieć samolotem w przyszłym tygodniu...I teraz bardzo się stresuję, bo przecież lekarz który tu prowadzi ciazę to tak naprawdę zwykły internista, nie bada kobiety ginekologicznie, i na dobrą sprawę nie wiadomo, jak tam w brzuszku, czy wszystko ok...Niby bólów brzucha już nie mam, żadnych plamien czy skurczy ale tyle się w necie naczytałam,że nie wiem co mam robić!!! Z jednej strony sa artykuły, ze absolutnie, że to szkodliwe, może spwodować wady rozwojowe lub nawet poronienie, z drugiej artykuły, że to mit, latanie jest bezpieczne...Moja siostra leciała w 1 trymestrze i nic się nie stało, ale była wtedy chyba w 10 czy 11 tc. A ja choć z OM mam niby skończony 7 tc to wiem, że moja ciąża jest grubo ponad tydzien niżej....Najchętniej przebukowałabym bilety na inny termin, martwię się o fasolke ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-12-14 o 13:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
Niech mnie któraś trzepnie. Mam dzisiaj jakieś czarne myśli. Pobolewa mnie ten brzuch i dzisiaj sobie uwidziałam, że boli jak na @ a nie tak "inaczej" jak wcześniej. Mam stresa jakiegoś, boję się, ze zacznę krwawić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Staraj się oderwać od tych myśli, zrelaksować, zająć się czymś innym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.