![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
BAN stały
|
hmm, głośny był przykład ekspedientki która wylaciala ze stanowiska niestety dlatego, że zjadła w pracy pieroga.
![]() Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc, żeby prywatny przedsiębiorca zatrudniał pracownika, ktory permanentnie będzie olewał i przykładał się do niszczenia mienia właściciela. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest jeszcze kwestia tego że pracownik nie zawsze zauważy jak dziecko niszczy, albo ma inne obowiązki. Bo jak pracownik pracuje obok stanowiska B i jest za nie odpowiedzialny to nie bedzie pilnował stanowiska H, bo się nie rozdwoi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dzieci są jakie są, jak ja byłam dzieckiem i jakiś osesek zachowywał się mało zachęcająco, ładnie to nazywając, to niejeden staruszek potrafił wyrazić pogląd co myśli na temat takich zachowań i usadzić takiego smarkacza. ![]() Ale to byli (i są ;-)) jeszcze staruszkowie, którzy pamiętali wojnę i czasy powojenne, i no cóż, takie swawolne dzieci i ich mamusie nie były im straszne najwidoczniej. ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() swoją drogą logika tego wątku przekracza moje wyobrażenia, to jak pracownicy nie są ani od pilnowania klientów ani od obsługi maszyn to od czego oni właściwie są ? :P ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-01-06 o 13:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Konto usunięte
|
jasne niczego nie rozumiem ;]
rozumiem tyle że osoby młode i bezdzietne chcą mieć nieograniczony wybór czy wejść do lokalu zadymionego czy w spokoju wypić kawkę czy spotkać się na biznes lunchu. no włąsciwie wszędzie w łaskości swojej dają przyzwolenie na jeden lokal w województwie gdzie miałyby się kumulować wszystkie dzieciory i ich ograniczeni rodzice ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
BAN stały
|
a jak np. ktoś pójdzie do kina i będzie miał fantazję wysypać popcorn na głowę osobie siedzącej przed nią, to rozumiem, że obsługa też nie powinna reagować?
![]() A jak ciuchy w sklepie będzie mierzył brudny klient i upacykuje brudnymi paluchami ciuszek albo rozwali zamek w spodniach pchając się w gatki o 2 rozmiary za małe, to oczywiście ekspedientka będzie grzecznie patrzeć i nie odezwie się słowem tylko z szerokim uśmiechem zaprosi ponownie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() MOże są od wykonywaniu pracy które należą do ich obowiązku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() To są pojedyncze przypadki. Ciężko jest natomiast zapanować nad kilkunastoma dziećmi rozwalonymi po całym budynku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Niszczenie stanowiska pracy przekłada się na to, że aby to stanowisko działało należy je odbudować albo się zamyka. W przypadku zamknięcia zaczyna się bezrobocie i zielona trawka, więc smutne bardzo, jak bardzo ludzie nie dbają o miejsce, które zapewnia im pracę i dochody. Cytat:
Być może jest tak, że psucie maszyn przez rozwydrzone dzieci nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu placówki, najwyraźniej. Idąc tym tokiem tzw. przypadkowego społeczeństwa nie powinno obchodzić, że jakieś dziecko niszczy jakiś sprzęt na jakiejś wystawie. Więc nie rozumiem z 1 strony społecznego rzekomego pseudo dbania o czyjąś tam własność, a jak się podnosi argument, że w ramach społecznego dbania o własnośc należy o nią dbać nie tylko zwiedzającym, ale pracownikom także, to pojawiają się hasła, że pracownicy nie od tego są. No chyba zwiedzający tym bardziej nie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam tam, żeby skorzystać ze wszystkich możliwości jakie oferuje CNK i byłam wkurzona, że 30% ekponatów była zepsuta. I dla obalenia waszej teorii o głupich rodzicach, w przeważającej większości CNK odwiedzają szkoły z opiekunami. A komuś, kto zasugerował, że nie mam styczności z ludźmi w pracy chciałam napisać, że odkąd zaczęłam pracować - pracuję z ludźmi, ale niestety nie każdy ma predyspozycje, vide pracownicy CNK, chociaż oni głównie do styczności z dziećmi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa czy którakolwiek z Was, tych które bronią tutaj zaciekle opinii, że w przykładowym CNK pracownik powinien zwracać uwagę niegrzecznym dzieciom oraz ich rodzicom i ustawiać ich do pionu, kiedykolwiek gdziekolwiek zwróciła uwagę obcej rodzinie w miejscu publicznym, że ich dziecko się niestosownie zachowuje?
![]() Pracowałam swojego czasu w sklepie z obuwiem dla dzieci, pracowałam też w centrum handlowym, gdzie rodzice ciągali swoje dzieciaki na cały dzień nudnych zakupów i zostawiali pociechy samopas. Na prawdę w swoich wcześniejszych pracach najadłam się wielu nerwów przez dzieci, a raczej przez brak zainteresowania nimi ze strony rodziców... i nie raz próbowałam interweniować - było tak jak pisałam wcześniej. Większa część osób prychała na mnie i reagowała bardzo niemiło. W sklepie z obuwiem dla dzieci raz złapałam dziecko, które próbowało mi wleźć na zaplecze, wzięłam je na ręce i wyniosłam stamtąd - dostałam ochrzan od matki, że molestuję jej synka i że mam go natychmiast przestać dotykać, bo ona zaraz zadzwoni na policję. Już nie wspomnę o tym, że wielu rodziców uważało za zabawne jak ich dziecko rzucało we mnie butami ![]() I nikt mi nie wmówi, że pracownik przykładowego CNK zachowuje się źle. Nie jest tam od niańczenia dzieci, a ktoś kto choć raz był w tym miejscu i widział co tam się dzieje, jest w stanie obiektywnie stwierdzić, że nawet z dobrymi chęciami ciężko upilnować setki dzieci, których rodzice zajmują się tylko sobą. Można próbować pokazywać eksponaty itp. ale mało które dziecko skupia się na tym, co mówi do niego obca osoba. Przynajmniej takie są moje obserwacje z tego miejsca. I tak jak pisałam - komuś "na górze" to najwidoczniej nie przeszkadza i wszyscy odpuścili. Czemu się nie dziwię bo i ja nie mam cierpliwości do głupich rodziców i wolę ich olewać niż wdawać się w niepotrzebne "gadki". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Ale własnie chodzi o to, że pracownicy zwracają uwagę dzieciom, rodzicom i opiekunom, ale nic z tego nie wynika. Nie mają oni prawa na nich krzyczeć, wypraszać itd. Zazwyczaj są to animatorzy, opiekują się poszczególnym sprzętem i pokazują jak co działa, ale nie są od tego, aby uganiać się za każdym dzieckiem. Jeśli dzieci są na tyle małe, że nie potrafią korzystać w odpowiedni sposób z eksponatów, lepiej zabrać je do jakiejś Kulkolandii, wszyscy będą zadowoleni. A do CNK pójdą jak będą miały 10 czy 12 lat.
I jakie magiczne predyspozycje trzeba mieć, aby przekonać każde dziecko do odpowiedniego zachowania, a każdego opiekuna do zajęcia się dziećmi? Bo chyba na opór dziecka, taki pracownik nic nie poradzi. A od opiekuna spotka go reprymenda albo totalne olewka. Tym bardziej, że to zazwyczaj studenci są, więc nie oszukujmy się matka czy nauczycielka po 40 ma ich zdania gdzieś i nie potraktuje go poważnie. Taką chyba mamy mentalność w Polsce. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-06 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W związku z tym, że mniej więcej średnio 30% eksponatów jest wyłączonych z użytku, wątpię, żeby zachowanie pracownika było jednorazowe. I co ciekawe, te dzieci zlazły bez protestów, a żadna mama mnie nie ochrzaniła. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Mocno mnie nie doceniasz. :P Zdecydowanie częściej, kiedy coś niszczy, albo narusza mój komfort, np. w autobusie brudzi mi butami ubranie.
Moja ciocia za to ostatnio zwróciła uwagę matce bardzo grubego dziecka wybierającego chipsy ze słowami, że ona by mu tego nie kupowała. Aż tak upierdliwa nie jestem. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Zmienmy tytul na ,strefa wolna od debilnych rodzicow I Ich dzieci"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
"Znacznie częściej" mnie nie zadowala. Bo całkiem inne podejście ma ktoś kto poucza takich rodziców kilkadziesiąt razy dziennie, a inne ktoś, kto robi to kilkadziesiąt razy w ciągu całego swojego życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że do moich obowiązków zawodowych nie należy dbałość o określone dobro majątkowe.
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam radę idealną: nikt nikogo nie zmusza do ciężkiej, niebezpieczniej i wytężonej pracy opiekuna sali. Można zmienić zajęcie.
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Oni są animatorami, a nie opiekunkami dla dzieci. Zwracają uwagę, ale nie będą uganiali się za każdym dzieckiem. Problemem jest to, że dzieci nie rozumieją idei CNK, nie potrafią korzystać z eksponatów, nie rozumieją zjawisk fizycznych itd. więc po co je tam zabierać? Rodzice mogą je zostawić w salce dla dzieci, a wycieczka szkolna powinna wybrać inne miejsce.
Tam obecność dzieci się nie sprawdza- eksponaty są zepsute, więc należałoby coś zmienić. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-07 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.