Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 11:46   #391
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Nie patrzyłam, ale właśnie zobaczyłam. Dziękuję Muszę przyznać że też jest super śliczny

dziewczyny udało mi się odczukać na allegro zestaw do łóżeczka
http://allegro.pl/13el-posciel-do-lo...066127867.html
Zauroczył mnie ten w szary w kropeczki i zestaw w sowy
ojoj czuję że zaczynam się nakręcać, a tu prawie jeszcze 5 mies.muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:49   #392
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Dorrissiri - temat mojej pracy to ocena sposobu żywienia osób z cukrzycą. Ehhh już mi się nie chce tego pisać jestem już zmęczona tym pisaniem, opracowywaniem wyników itd. A za tydzień w sobotę mam seminarium wynikowe...

Co do rozszerzenia diety - ja ze swoje strony mogę tylko poradzić żeby zaczynać rozszerzenie od warzyw. Owoce są słodkie, najczęściej dzieci je polubią a później problem z warzywami (w naszym wypadku przynajmniej tak było i niestety nadal jest). I my młodego najpierw karmiliśmy łyżeczką a jak wykazywał już chęci żeby jeść samodzielnie to jadł. I też jadł to co my (gotuję raczej lekko).
Temat ciekawy a z magisterką to zawsze są problemy... Dasz radę tylko się nie rozpraszaj. Zmykaj z forum! Już Cię nie ma!

Ja w sumie zaczęłam chyba od warzyw, ale jabłko wsześnie się pojawiło. Mała zajada wszystko bez problemu. Lubi kwaśne! To na pewno nie po mnie. Też dałam jej dużą dozę samodzielności przy jedzeniu jak już chwyciła łyżkę. Teraz tak jest zadowolona z samodzielności, że nie chce być karmiona. I nigdy nie wciskałam w nią więcej i więcej. Czasem czułam, że je za mało, ale sobie myślałam: wie lepiej, zgłodnieje za chwilę to zje. I nie opychałam jej chrupkami kukurydzianymi, czy innymi zapychaczami, tak okazjonalnie. Nie rzuca się też na to. Słodycze ostatnio polubiła ale mało dostaje.
Stary 2014-03-27, 11:49   #393
ania9106
Zadomowienie

Mówi się,że brzydnie się z dziewczynką pięknieje z chłopcem
U mnie jak na razie się sprawdziło :P, ale na samym początku ciąży miałam masakrę w szczególności na podbródku :/ Włosy też sypały mi się jak szalone... Myślałam,że do ślubu będę łysa teraz jest trochę lepiej. Tylko paznokcie zostały mi bardzo słabe. Łamią się i rozwarstwiają

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-03-27 o 11:53
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:52   #394
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Nie patrzyłam, ale właśnie zobaczyłam. Dziękuję Muszę przyznać że też jest super śliczny

ojoj czuję że zaczynam się nakręcać, a tu prawie jeszcze 5 mies.muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość
super

Ale mimo że sowy mi się podobają, postawię na szarości
W pokoiku położę szarą wykładzinę dywanową - nie możemy dać paneli - społdzielnia także dywanik będzie wporządku, do tego białe mebelki, na ścianie zrobie szary pasek i imię dziecką z wielką pierwsza literą w kolorze albo różowym albo niebieskim do tego właśnie taka szara pościel te kropki sa super i dodatki w kolorze albo niebieskim albo rózowym, ale takie bardzo delikatne, będzie elegancko

Moja inspiracja http://panidyrektor.pl/wp-content/up...pomysly-35.jpg

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-03-27 o 11:53
88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:55   #395
carolciuska
Zadomowienie

U mnie tez chyba dziewczynka, cera lepsza, paznokcie tez, wlosy tez. Chyba nie ma co wierzyc w te przesady. No i ciagle jem kwasne, nie tknelam slodyczy od grudnia...
Nie wiem czy znacie, ale ja kocham tego bloga
http://vivioli-babiesfashionlife.blogspot.com
Trafia do mnie ten styl w 100%.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 11:57   #396
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Dokładnie !

Tylko takiemu osłowi jak mi udało się załatwić zakaz pracy i sobie leże do góry brzuchem
Pamiętam jak na początku ciąży miałam jednorazowe plamienie i rodzinny nakazał leżeć mi tego dnia o odpoczywać. Dzwonię więc do jełopa a on do mnie że może jednak przyjadę do pracy😠😠😠

Mój mąż miał podobną sytuację, miał w szpitalu zabieg na oku po którym miał założony opatrunek, zakaz prowadzenia pojazdu.A że pracował jako kierowca 20 km dalej, szef do niego że może jednak przyjedzie popracować chociaż na magazynie.Brrrr co za debilny kraj😠😠😠

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-27, 11:58   #397
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
super

Ale mimo że sowy mi się podobają, postawię na szarości
W pokoiku położę szarą wykładzinę dywanową - nie możemy dać paneli - społdzielnia także dywanik będzie wporządku, do tego białe mebelki, na ścianie zrobie szary pasek i imię dziecką z wielką pierwsza literą w kolorze albo różowym albo niebieskim do tego właśnie taka szara pościel te kropki sa super i dodatki w kolorze albo niebieskim albo rózowym, ale takie bardzo delikatne, będzie elegancko

Moja inspiracja http://panidyrektor.pl/wp-content/up...pomysly-35.jpg

jak podrośne to sama będzie wybierać jednorożce i różowe kucyki A chłopczyk samoloty i auta - na nic mamusiowy gust się zda
Widzę po rodzince
Stary 2014-03-27, 11:59   #398
Miminek
Raczkowanie

Ekaterina - Ty cwaniaro Co do syfów - ponoć na dziewczynkę się brzydnie a na chłopca ładnieje A to przecież bzdura bo ja zawsze jestem ładna a teraz to już w ogóle

Dorris - ja wieeeem masz rację, ale później mam wyrzuty sumienia, że wchodzę raz dziennie (o ile w ogóle mi się uda) i nie jestem w stanie być na bieżąco
Dzięki za motywowanie

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:05   #399
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A moje bobo właśnie pokazało mamusi że nie lubi już pomarańczek, i po 3 tygodniach spokoju było
ojjj wspólczuję

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
wpaula piękny brzusiooklaski :
Wicie ja jakaś głupia jestem od kilku dni czuje się jakaś taka "za☠☠☠i*cie ładna ":P nie wiem jak to opisać . Wydaje mi się jakbym nigdy w życiu lepiej nie wyglądała, aż mój Tż śmieje się ze mnie
no i dobrze trzeba się cieszyć

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja sobie wypracowałam taki system, że daję "Cytuj" w dolnym prawym rogu posta, kótrego chcę cytować i piszę. Kopiuję całość i wciskam strzałeczkę na przeglądarce - powrót do poprzedniej strony. Czytam dalej wątek wciskam "Cytuj", wklejam to poprzednie i dopisuję nowe i tak kilka razy. Nic mądrzejszego nie udało mi się wymyślić Tylko trzeba pamiętać o kopiowaniu żeby nic innego nie skopiować, bo się wykasuje to co masz w schowku, ewentualnie można wklejać w jakiś dokument i kopiować znowu stamtąd.
Nie trzeba nic kopiować pod każdym postem po prawej stronie masz 3 znaczki w kolorze fioletu pierwszy "cytuj" drugi taki tekst w cudzysłowowiu i trzeci "odp"... naciśnij ten środkowy, przy kolejnej osobie również środkowy... i tyle ile osób chcesz zacytować

potem przewijasz na sam dół i za ostatnim postem jest po lewej znaczek "odpowiedz" i go naciśnij wszystkie cytaty będą uwzględnione

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

śliczne!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:12   #400
elizka_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja wyglądam jak potwór z Loch Ness Bez BB i korektora nie wychodzę z domu
ja mam to samo, cera mi się pogorszyła zawsze miałam jakieś tam niewielkie krostki ale teraz jest ich więcej i w ogóle to brzydal jestem teraz a mamy mieć dziewczynkę, więc może dlatego
elizka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:22   #401
etusiaaa
Wtajemniczenie

wyglad??..
w pierwszym miesiącu wygladałam strasznie ledwo ze chodzilam chociaz nic mi nie dolegalo, wolosy targiczne nie ukladaly sie wogole.

A teraz ...
wyglad rewelacja wlosy zrobily mi sie geste i rosna jak szalone, syfkow a twarzy brak moze odrobine na plecach ale z tym mialam zawsze prablem, paznokcie idealne biorac pod uwage ile razy dziennie myje gary i wogole to extra sa wogole sie nie rozdwajaja

a tesciowa jako stara kobieta patrzac na brzuch to mowi ze na 100% chlopak bedzie(*bo mam szpiczasty brzuch a bardziej plaski ma sie na dziewczynke) w to nie bardzo wierze ale sie okaze

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 12:26   #402
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Pamiętam jak na początku ciąży miałam jednorazowe plamienie i rodzinny nakazał leżeć mi tego dnia o odpoczywać. Dzwonię więc do jełopa a on do mnie że może jednak przyjadę do pracy😠😠😠

Mój mąż miał podobną sytuację, miał w szpitalu zabieg na oku po którym miał założony opatrunek, zakaz prowadzenia pojazdu.A że pracował jako kierowca 20 km dalej, szef do niego że może jednak przyjedzie popracować chociaż na magazynie.Brrrr co za debilny kraj😠😠😠

Ni mi gin też kazał iśc do pracy normalnie po poteirdzeniu ciazy, ale no te moje zawirowania z firmą i podfirmą az w końcu na całe szczęście siedzę w domu, ale jak ja walczylam o to że chce pracować a jak dostałam zakaz to mowie szkoda że do pracy nie moge chodzić, szkoda

Cytat:
jak podrośne to sama będzie wybierać jednorożce i różowe kucyki A chłopczyk samoloty i auta - na nic mamusiowy gust się zda
Widzę po rodzince
No to normalne, ale poki mam pole do popisu a maleństwo nie ma głosu to rządzę W tym mieszkanku jesteśmy jeszcze gora 2 lata, więc na kolejnym dam dojśc do słowa dziecku co do pokoju ...

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Ekaterina - Ty cwaniaro Co do syfów - ponoć na dziewczynkę się brzydnie a na chłopca ładnieje A to przecież bzdura bo ja zawsze jestem ładna a teraz to już w ogóle

Dorris - ja wieeeem masz rację, ale później mam wyrzuty sumienia, że wchodzę raz dziennie (o ile w ogóle mi się uda) i nie jestem w stanie być na bieżąco
Dzięki za motywowanie
Moja koleżanka zbrzydła
ja dalej piękna
No zobaczymy co to wyjdzie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
wyglad??..
w pierwszym miesiącu wygladałam strasznie ledwo ze chodzilam chociaz nic mi nie dolegalo, wolosy targiczne nie ukladaly sie wogole.

A teraz ...
wyglad rewelacja wlosy zrobily mi sie geste i rosna jak szalone, syfkow a twarzy brak moze odrobine na plecach ale z tym mialam zawsze prablem, paznokcie idealne biorac pod uwage ile razy dziennie myje gary i wogole to extra sa wogole sie nie rozdwajaja

a tesciowa jako stara kobieta patrzac na brzuch to mowi ze na 100% chlopak bedzie(*bo mam szpiczasty brzuch a bardziej plaski ma sie na dziewczynke) w to nie bardzo wierze ale sie okaze
ja też mam szpiczasty, tz smieje się że trojkątny

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 12:27   #403
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Nie wiem czy znacie, ale ja kocham tego bloga
http://vivioli-babiesfashionlife.blogspot.com
Trafia do mnie ten styl w 100%.

też jestem fanką tego bloga zaglądam też tu: http://wnetrzadladzieci.blogspot.com/
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:34   #404
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Ni mi gin też kazał iśc do pracy normalnie po poteirdzeniu ciazy, ale no te moje zawirowania z firmą i podfirmą az w końcu na całe szczęście siedzę w domu, ale jak ja walczylam o to że chce pracować a jak dostałam zakaz to mowie szkoda że do pracy nie moge chodzić, szkoda
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie co jakiś czas dzwonią czy nie mogłabyś jednak troszkę popracować😋 Jeszcze pomyślą, no tak jej zależało, a znajdziemy jakiś jej etat

Stary 2014-03-27, 12:35   #405
małaPaulina
Wtajemniczenie

uneven byl tutaj juz temat porodów i kupek hahaha ja myslalam ale nie chce zeby TZ musial obok z sitkiem stac i wyławiac kupe wiec sobie darowalam,ogolnie w Polsce malo popularne te porody a szkoda bo ma duzo zalet... u mnie na fitness chodzi dziewczyna ktora wybrala porod w domu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:37   #406
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
uneven byl tutaj juz temat porodów i kupek hahaha ja myslalam ale nie chce zeby TZ musial obok z sitkiem stac i wyławiac kupe wiec sobie darowalam,ogolnie w Polsce malo popularne te porody a szkoda bo ma duzo zalet... u mnie na fitness chodzi dziewczyna ktora wybrala porod w domu
Paulina, ta kupa podczas porodu najmniej będzie Ciebie obchodziła i wszystko inne też, naprawdę

Stary 2014-03-27, 12:38   #407
uneven
Raczkowanie

Cytat:

to akurat może się przydarzyć przy każdym porodzie zdaje się, że i tak standardem jest lewatywa przed porodem. A w domu... chyba bym się bała mimo wszystko. Zawsze coś nieoczekiwanego się może wydarzyć, a tu ani lekarza, ani inkubatora, ani w razie czego sali operacyjnej... transport do szpitala też trwa i wywołuje później tylko niepotrzebny stres.
Stary 2014-03-27, 12:40   #408
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie co jakiś czas dzwonią czy nie mogłabyś jednak troszkę popracować😋 Jeszcze pomyślą, no tak jej zależało, a znajdziemy jakiś jej etat

Nie nie, wiesz, u mnie firma zrezygnowala z moich usług, a ja jestem zatrudniana z firmie przez podfirmę i teraz ta podfirma nie miała innego etaty dla ciężarnej z tym samym wynagrodzeniem i aby nie płacić mi za nic to właśnie załatwiali mi ten zakaz co jest tu bardzo ciezko, bo kolejni lekarze odsyłali mnie z kwitkiem, az wkoncu sie udało Teraz co miesiąc mam kase na koncie i żadnych telefonow a podfirmie moje wynagrodzenie zwraca kasa chorych

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 12:41   #409
Aneta???
Zakorzenienie

Co myślicie o nacinaniu krocza? Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, teraz mieć nie będę i nie wiem co o tym myśleć😞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 12:42   #410
małaPaulina
Wtajemniczenie

ania9106 ja tez mam super cere tylko ze ja to podkladow w ogole nie uzywam,w sumie to sie nie maluje w ogole chyba ze gdzies ide ze znajomymi...
moj TZ nie znosi pudrow,fluidow i od 2 lat czegos takiego nie mam,przez co 2 razy w tamtym roku poszlam na wesele bez podkladu nawet ech
Ale podobno pięknieje się na chlopca chociaz ja w to nie wierze
u mnie tragedia z cera i wygladem byla na samym poczatku ciazy,nie moglam wyjsc z domu

Aneta??? dobra dobra,nie chce zeby mi plywalo cos takiego

Wlasnie wrocilam z fitnessu i kurde co jestem to sie na mnie gapi taki trener z silowni,mlody jakis ale fajny ciagle sie do mnie tak slodko usmiecha...wiem wiem mam TZta,dziecko w drodze,opanuj sie kobieto ale i tak mi milo

Stary 2014-03-27, 12:43   #411
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie, wiesz, u mnie firma zrezygnowala z moich usług, a ja jestem zatrudniana z firmie przez podfirmę i teraz ta podfirma nie miała innego etaty dla ciężarnej z tym samym wynagrodzeniem i aby nie płacić mi za nic to właśnie załatwiali mi ten zakaz co jest tu bardzo ciezko, bo kolejni lekarze odsyłali mnie z kwitkiem, az wkoncu sie udało Teraz co miesiąc mam kase na koncie i żadnych telefonow a podfirmie moje wynagrodzenie zwraca kasa chorych
Oh jakbym chciała być teraz na Twoim miejscu😌 a tak to idę szykować się do roboty😝

Stary 2014-03-27, 12:48   #412
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o nacinaniu krocza? Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, teraz mieć nie będę i nie wiem co o tym myśleć😞

jak mam popekać to niech tną

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Oh jakbym chciała być teraz na Twoim miejscu😌 a tak to idę szykować się do roboty😝

wiesz jak to jst w tym przysłowiu: Głupi ma zawsze szczeście

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-27, 12:54   #413
nmartyna
Zadomowienie

UWAGA UWAGA! Próba generalna cytowania kilku postów

Cytat:
OPIS JAK CYTOWAĆ WIĘCEJ NIŻ 1 POST
W prawym dolnym rogu każdego posta są przyciski - odpowiedz, kartka w cudzysłowie i cytuj. Wystarczy nacisnąć przy każdym poście, który chcecie zacytować na ten przycisk (kartki), zaświeci się on wówczas na pomarańczowo, na samym końcu czytania, przy odpowiedzi, automatycznie wszystkie posty pojawią się cytowane w edytorze.
Trzeba jedynie sobie porozdzielać cytaty i pod nimi napisać odpowiedź.

aha: jeśli zacytujecie bardzo dużo, na dole w opcjach edytora trzeba kliknąć (Wyłącz emotikony w tekście) bo Wasz post się nie pojawi. Limit emotek to 30 chyba

Tadam!
Bardzo dziękuję (w końcu będe umiała to robić )

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Mi raz udało się zacytować kilka osób, ale do tej pory nie wiem jak to zrobiłam, i nie umiem dalej
A mi się kończy już luteina, zostały mi 2 ostatnie tabletkiAle już od tygodnia miałam zmniejszoną dawkę, bo tylko raz dziennie miałam brać, i już czułam dużą różnicę w samopoczuciu.
Na jakąś śmieszną koszulkę też pewnie się skuszę, jak brzuszek będzie większy. A latem namówię chyba męża na jakąś małą sesyjkę z brzuchem. Tylko meżulek będzie musiał zabrać mundur do domku, mam nadzieję że nie będzie problemu.
Z moim też sobie chyba takie foto cyknę
Fajny pomysł
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Moje fotki 15 tydz 5 dzien

widac ? bo pierwszy raz tak wstawiam
Jaki masz piękny brzuszek, ja też już taki chcę! A mój to ledwo od kręgosłupa odskoczył :/
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:54   #414
małaPaulina
Wtajemniczenie

uneven no oczywiscie ze przy kazdym ale chodzi o to ze w wodzie to pływa i trzeba wyławiać

88Ekaterina88 cudna ta twoja inspiracja mi sie tez bardzo podobaja kropeczki

Stary 2014-03-27, 12:56   #415
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o nacinaniu krocza? Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, teraz mieć nie będę i nie wiem co o tym myśleć��

jestem ogólnie za ochroną krocza a nie rutynowym nacięciem np. u mnie w szpitalu rutynowo nacinają pierworódki, dlatego dla mnie ten szpital już jest skreślony:P lekkie pękniecie uważam za lepsze niż nacięcie, choć wiadomo są sytuacje że lepsze to nacięcie niż miałoby się popękać wzdłuz i szerz. Doświadczona położna powinna to ocenić...
Stary 2014-03-27, 13:03   #416
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Co myślicie o nacinaniu krocza? Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, teraz mieć nie będę i nie wiem co o tym myśleć��

to jest kolejna rzecz, której się boję bardzo, ale co zrobisz - jak trzeba to trzeba, wolę żeby mnie nacięli niż jakbym miała pęknąć. Myślę, że Ana ma rację - też liczę na położną.

Edytowane przez uneven
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:04
Stary 2014-03-27, 13:25   #417
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
to akurat może się przydarzyć przy każdym porodzie zdaje się, że i tak standardem jest lewatywa przed porodem. A w domu... chyba bym się bała mimo wszystko. Zawsze coś nieoczekiwanego się może wydarzyć, a tu ani lekarza, ani inkubatora, ani w razie czego sali operacyjnej... transport do szpitala też trwa i wywołuje później tylko niepotrzebny stres.
Hej :0
Teraz coraz brdziej popularne zamiast lewatywy są czopki - ja dostałam przed porodem

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ja miałąm nacinane krocze -- i to dużo - pamietam, że lekarz jak mnie zszywał to w pewnym momencie powiedzial - jeszcze 4 szwy i po wszystkim. Ale ja miałąm wcześniaka - a przy wcześniaku zawsze nacinają. i mówia ze nacinanie nie boli - ja akurat czułam. Nie wiem czemu, bolalo, ale w porównaniu ze skurczami, to ten ból nawet mnie nie ruszył.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Ale są specjalne ćwiczenia przu uzyciu maści z nagietka, i dizęki temu mozna tak rozmasować krocze, żeby ewentualnie tylko trochę pekło.

Ale to prawda żel lepiej zby samo pekło niz maja nacinać.
Stary 2014-03-27, 13:36   #418
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
jestem ogólnie za ochroną krocza a nie rutynowym nacięciem np. u mnie w szpitalu rutynowo nacinają pierworódki, dlatego dla mnie ten szpital już jest skreślony:P lekkie pękniecie uważam za lepsze niż nacięcie, choć wiadomo są sytuacje że lepsze to nacięcie niż miałoby się popękać wzdłuz i szerz. Doświadczona położna powinna to ocenić...
Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej :0
Teraz coraz brdziej popularne zamiast lewatywy są czopki - ja dostałam przed porodem

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ja miałąm nacinane krocze -- i to dużo - pamietam, że lekarz jak mnie zszywał to w pewnym momencie powiedzial - jeszcze 4 szwy i po wszystkim. Ale ja miałąm wcześniaka - a przy wcześniaku zawsze nacinają. i mówia ze nacinanie nie boli - ja akurat czułam. Nie wiem czemu, bolalo, ale w porównaniu ze skurczami, to ten ból nawet mnie nie ruszył.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Ale są specjalne ćwiczenia przu uzyciu maści z nagietka, i dizęki temu mozna tak rozmasować krocze, żeby ewentualnie tylko trochę pekło.

Przeraża mnie wizja porodu i tego wszystkie co będzie się ze mną działo później :/ nie wiem jak sobie poradzę - przy głupim pobieraniu krwi ZAWSZE zemdleję. Choćbym nie wiem jak się starała to jakoś samo z siebie tak się dzieje... Liczę na adrenalinę przy porodzie, bo inaczej będzie krucho.
Stary 2014-03-27, 13:38   #419
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
nmartyna tez umiem tylko raz zacytowac
a co do brzucha to wlasnie myslalam o takiej koszulce "nie dotykac" hehe
ja to nie wiem bo jeszcze mam maly brzuch ale jak bedzie wiekszy i ludzie beda chcieli dotykac to pewnie sie wkurze
No właśnie mój brzuszek jest widoczny dość dobrze i już miałam parę akcji z dotykaniemTeż chyba kupię taką koszulkę na każdy dzień tygodniaNa poważnie-jedna starczy i chyba kupię też męską wersję dla męża, na urodziny

Monika-przykre,że mąż miał taką nieprzyjemną sytuacjęTrzymam kciuki,by szybko znalazł coś nowwego i lepszegoA, powiedz,Ty pracujesz?Masz teraz jakieś pieniądze?Będziesz mieć jakieś macierzyńskie?
Tak ,czy owak,myślami będę z Wami.Kurczę,kobiety w ciąży powinny mieć spokój ,a tu zawsze coś

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:40   #420
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość

Tez o tym słyszałam
właśnie mam zamiar takie masaże krocza sobie robić bliżej porodu :P tylko nie słyszałam, że maścią z nagietka...? ją można na okolice intymne?

jeżeli mogę zapytać w którym tc urodził się Twój maluszek?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości