kobiety odpicowane i zaniedbane - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 13:36   #391
CarmenSandiego
Raczkowanie

Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Chociażby dlatego, że póki co nie wprowadzono jeszcze egzaminów na obsługującego pralkę Boże, co za absurd.
powinni jeszcze wprowadzic egzamin na krojenie chleba...
wstyd by mi było sie przed kims przyznac ze nie wiem jak obsluzyc pralke albo wbic gwozdz (bo zaraz ktos napisze ze jak to kobieta ma umiec..)
Autorce nawet sie nie chcialo poszukac instrukcji, ktora bez problemu inne osoby (w tym ja znalazly). dziwię, się ze ktos jej to napisał, bo mnie taka postawa wkurza i specjalnie bym jej tego nie napisala, niech sobie sama szuka

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:48   #392
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Ale brak umiejętności jej zdobycia jest już odrobinę zastanawiający
Zgadzam sie.

Odniose sie do postu, gdzie DZIEWCZYNA powinna czegos tam nauczyc sie od MAMY, BABCI etc. Chcemy czy nie, nasze matki wychowywane byly inaczej i faktem jest, ze jeszcze na nasze pokolenie tez czesto przenoszono stereotypy dotyczace podzialu obowiazkow. I choc jestem za rownouprawnieniem (taki sam wstyd dla chlopaka, jak i dziewczyny, ze nie umie tego zrobic w wieku 22 lat), to jednak jakbym miala dziadkow, to uczylabym sie prania od babci, a tego, jak zrobic kose-od dziadka.

Porownanie obslugi pralki z posiadaniem prawa jazdy jest tak absurdalne, ze az trudno to skomentowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:52   #393
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
wstyd by mi było sie przed kims przyznac ze nie wiem jak obsluzyc pralke albo wbic gwozdz (bo zaraz ktos napisze ze jak to kobieta ma umiec..)
Autorce nawet sie nie chcialo poszukac instrukcji, ktora bez problemu inne osoby (w tym ja znalazly). dziwię, się ze ktos jej to napisał, bo mnie taka postawa wkurza i specjalnie bym jej tego nie napisala, niech sobie sama szuka
z tego co kojarzę to kaarooo znalazła instrukcję do tej konkretnej pralki i trochę się naszukała..... Ale może się mylę.

W tej dyskusji dziwi mnie stwierdzenie że brak jakieś umiejętności czyni z człowieka dziwadło. Ja nie mam prawka - i spotykałam się ze zdziwieniem za strony osób które mają "jak to można nie mieć prawka". Jak bardzo będę potrzebowała to zrobię. Nie umiałam prać - to się nauczyłam, nie umiałam gotować - to samo.

Autorka robi wrażenie bezradnej - i fakt może to irytować - ale nie robi z niej dziwadła.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:00   #394
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
z tego co kojarzę to kaarooo znalazła instrukcję do tej konkretnej pralki i trochę się naszukała..... Ale może się mylę.

W tej dyskusji dziwi mnie stwierdzenie że brak jakieś umiejętności czyni z człowieka dziwadło. Ja nie mam prawka - i spotykałam się ze zdziwieniem za strony osób które mają "jak to można nie mieć prawka". Jak bardzo będę potrzebowała to zrobię. Nie umiałam prać - to się nauczyłam, nie umiałam gotować - to samo.

Autorka robi wrażenie bezradnej - i fakt może to irytować - ale nie robi z niej dziwadła.
Czemu ty się uparłaś tak tego prawa jazdy?? Jak można porównywać tak dwie absurdalne rzeczy jak posiadanie prawa jazdy, a potrafienie sobie uprać rzeczy
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:03   #395
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oxoxoxoxox Pokaż wiadomość
Czemu ty się uparłaś tak tego prawa jazdy?? Jak można porównywać tak dwie absurdalne rzeczy jak posiadanie prawa jazdy, a potrafienie sobie uprać rzeczy
to był przykład, pisałam też o matematyce i zakończeniu edukacji na poziomie szkoły średniej.

Chyba dalsza dyskusja w tym kierunku jest bezprzedmiotowa.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:08   #396
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
to był przykład, pisałam też o matematyce i zakończeniu edukacji na poziomie szkoły średniej.

Chyba dalsza dyskusja w tym kierunku jest bezprzedmiotowa.
ja nadal nie rozumiem twojego toku rozumowania, ale jak widzę nie tylko ja...
matematyki nie trzeba umieć, wyższego wykształcenia nie trzeba mieć, tak samo jak posiadania prawa jazdy... ale posprzątać, uprać wypadałoby osobie dorosłej i tym skończmy ten temat
oxoxoxoxox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:09   #397
mycha9393
Zakorzenienie

dla mnie taka nieporadność jest niezrozumiała.
widocznie autorka żyła pod kloszem.

jednocześnie gdy wyprowadzałam się z domu (mając 18 lat-byłam w rodz. zast) nie potrafiłam niczego, obranie ziemniaka graniczyło z cudem. Niestety zostałam sama sobie i nie było osoby która mnie wyręczy.
jednak znalezienie instrukcji pralki, kupienie książek kucharskich itp sprawiło że działam jak normalny człowiek!
wszystko kwestią chęci lub przymusu :P
pamiętam jak naleśniki się uczyłam smażyć. chyba z 20 poleciało do kosza
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 14:16   #398
201708160922
Konto usunięte

No wlasnie, w tym rzecz. Dziewczyna wyjechala na studia, a pranie wozi, bo nie umie uprac (pomijam dziwna dla mnie niechec do pralki). Moj TZ mieszkal z kolesiem, ktory chyba do konca studiow wozil pranie do mamy (350 km, dodam). Gotowac tez nie umial. No nic nie umial.

Stary 2014-05-22, 14:19   #399
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No wlasnie, w tym rzecz. Dziewczyna wyjechala na studia, a pranie wozi, bo nie umie uprac (pomijam dziwna dla mnie niechec do pralki). Moj TZ mieszkal z kolesiem, ktory chyba do konca studiow wozil pranie do mamy (350 km, dodam). Gotowac tez nie umial. No nic nie umial.

Tak właśnie jest i nie ma się czemu dziwić, bo ludzie są różni i tyle.
Nie mierzmy wszystkich swoją miarą i dajmy żyć

jelonki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:33   #400
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
A nie rozumiesz że znalezienie instrukcji w necie zajmuje jakieś 5 sekund??
Zawsze można też było mamę/babcię zapytać?

konia z rzędem jak znajdziesz cwaniaku.

mama, babcia mieszkają 100km ode mnie. nie przywiaze im ze sobą pralki żeby mi pokazały. po co siedzisz na babskim forum jak tak sie irytujesz?
odczep się ode mnie OK?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość

Wy i tak wiecie lepiej Nie wiem, taką przyjemność sprawia jeżdżenie po bogu ducha winnej dziewczynie? Może lepiej zająć się czymś pożytecznym? Lato się zbliża, ciepło jest. Biegajcie po mieście ze szlauchem i polewajcie te brudne, śmierdzące baby i chłopów też (a co, równouprawnienie), co to włosy mają tłuste, ubrania przepocone i ogólnie to wyglądają jak idź stąd i nie wracaj. Pod pachy facetom właźcie, bo przecież włosy pod pachami śmierdzą.
hahaha Karo jesteś świetna!
Stary 2014-05-22, 14:37   #401
201605161428
Konto usunięte

Juz znalazla jedna dziewczyna i wrzucila tu instrukcje.
Do lez smiechu doprowadzila mnie czyjas teoria z prawem jazdy. Za chwile bedzie trzeba prowadzic kursy zucia, bo nie bedzie mlodziez umiala geba ruszac. Dobra, ok pojmuje jeszcze, ze ktos pralki od reki nie obsluzy i musi isc po instrukcje. Ale fakt, ze ktos nie umie w misce prac, to juz jednak opad szczeki.

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 15:02   #402
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
No ale to chyba nie to sama ranga co prawo jazdy?
Czyżby a34 nie miała prawka?

Ja akurat prawko mam. i nie potępiam tak nikogo kto go nie ma.
W ogóle potrafię gotować, zrobić perfekcyjną kreśke eyelinerem i wiele innych babskich spraw.
Moja była współlokatorka nie umiała na patelni usmażyć paluszków rybnych, zawsze wszystko przypalała. A ja zamiast po niej pojeżdżać poprostu ją wszystkiego uczyłam, pokazywałąm, nigdy się z niej nie śmiałam.
Moja rówieśniczka w zeszłym roku nie umiała zapałki zapalić, bo od dziecka się tego bałą. I pomogłam jej przełamać, zamiast się śmiać. teraz już spokojnie odpala sobie gazówkę zapałką. uczyłąm koleżankę cieniować powieki na styl smokey eyes i nigdy się nie wywyzszalam ze ja nauczyłam się tego sama.
Mojemu chłopakowi pokazywałam jak ubić kotlety i nie jechałam po nim że jest ciamajdą. nie każdy musi WSZYSTKO umieć. nienależy się śmiać, lepiej coś poradzić, pokazać. czasami jak próbujesz robić coś sama a nie wiesz jak to możesz coś spierniczyć i wtedy masz uraz i boisz się tego ponownie próbować. lepiej zachęcać niż zniechęcać

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
fajnie ściemniać, żeby się wywyższyć, nie?
szukałam i serio nie znalazłam. znalazłam tylko jakąś płatną i nie chciałam kupować kota w worku więc zapytałam tutaj i życzliwa Kora mi pomogła.
Widzisz, niektórzey lubią sobie pomagać - odruch ludzki. A niektórzy są jak zwierzęta, pastwią się. "nie znalazłaś? haha ale jesteś beznadziejna! A ja mam i ci nie dam" te słowa opisują cie w skrócie...
Stary 2014-05-22, 15:03   #403
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez _ Dzwoneczek _ Pokaż wiadomość
W ogóle potrafię gotować, zrobić perfekcyjną kreśke eyelinerem i wiele innych babskich spraw.
Moja była współlokatorka nie umiała na patelni usmażyć paluszków rybnych, zawsze wszystko przypalała. A ja zamiast po niej pojeżdżać poprostu ją wszystkiego uczyłam, pokazywałąm, nigdy się z niej nie śmiałam.
Moja rówieśniczka w zeszłym roku nie umiała zapałki zapalić, bo od dziecka się tego bałą. I pomogłam jej przełamać, zamiast się śmiać. teraz już spokojnie odpala sobie gazówkę zapałką. uczyłąm koleżankę cieniować powieki na styl smokey eyes i nigdy się nie wywyzszalam ze ja nauczyłam się tego sama.
Mojemu chłopakowi pokazywałam jak ubić kotlety i nie jechałam po nim że jest ciamajdą. nie każdy musi WSZYSTKO umieć. nienależy się śmiać, lepiej coś poradzić, pokazać. czasami jak próbujesz robić coś sama a nie wiesz jak to możesz coś spierniczyć i wtedy masz uraz i boisz się tego ponownie próbować. lepiej zachęcać niż zniechęcać

Zgadzam się i radzę przestać jechać po autorce. Kolejne posty mające na celu tylko ponabijanie się jaka to ona jest nieporadna, bez udzielenia konkretnych rad, pomocy, będą odpowiednio przeze mnie oceniane. Albo się nauczycie udzielać w wątkach kulturalnie, albo cóż...nie.

Autorko, Tobie też radzę się nieco uspokoić, wiem że to irytujące czytać tyle prześmiewczych postów, ale to jest forum publiczne, można się było tego niestety spodziewać.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2014-05-22 o 15:04
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 15:22   #404
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
dla mnie taka nieporadność jest niezrozumiała.
widocznie autorka żyła pod kloszem.

jednocześnie gdy wyprowadzałam się z domu (mając 18 lat-byłam w rodz. zast) nie potrafiłam niczego, obranie ziemniaka graniczyło z cudem. Niestety zostałam sama sobie i nie było osoby która mnie wyręczy.
jednak znalezienie instrukcji pralki, kupienie książek kucharskich itp sprawiło że działam jak normalny człowiek!
wszystko kwestią chęci lub przymusu :P
pamiętam jak naleśniki się uczyłam smażyć. chyba z 20 poleciało do kosza
niezrozumiałe jest to że nie znam oznaczeń na pralce i w necie ich nie mogłam znaleźć? a to problem z obraniem ziemniaka jest jak najbardziej normalny i na topie? daruj sobie...
uczyłaś się smażyc naleśniki... 20 poleciało do kosza hmmmm.... no widzisz dla mnie naleśnik ma inną wartość niż sweterek który kosztuje ponad 100 zł. i nie chce 20 takich sweterków wyrzucić do kosza. bo zbankrutuje. i tym bardziej nie bede wiedziala co na siebie założyć. zrozum, że tutaj metoda prób i błędów nie bardzo pasuje.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Juz znalazla jedna dziewczyna i wrzucila tu instrukcje.
Do lez smiechu doprowadzila mnie czyjas teoria z prawem jazdy. Za chwile bedzie trzeba prowadzic kursy zucia, bo nie bedzie mlodziez umiala geba ruszac. Dobra, ok pojmuje jeszcze, ze ktos pralki od reki nie obsluzy i musi isc po instrukcje. Ale fakt, ze ktos nie umie w misce prac, to juz jednak opad szczeki.
spoko, tylko, że gdybyś przejrzała tą instrukcje to wiedziałabyś, że nie ma w niej oznaczenia tych symboli.

no widzisz. dla jednego banalne jest pranie a dla drugiego prowadzenie auta.
hmmm ja jako 16 latka umiałam już jeździć samochodem, bo patrzyłam jak tatuś to robi. powiedział mi tylko jak zmieniać biegi, gdzie gaz sprzęgło hamulec i umiałam.

niektóre kobiety nie wiedzą jak się rosół gotuje, więc nie czepiaj się juz tego prania w pralce.
Stary 2014-05-22, 15:38   #405
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby a34 nie miała prawka?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

fajnie ściemniać, żeby się wywyższyć, nie?
szukałam i serio nie znalazłam. znalazłam tylko jakąś płatną i nie chciałam kupować kota w worku więc zapytałam tutaj i życzliwa Kora mi pomogła.
Widzisz, niektórzey lubią sobie pomagać - odruch ludzki. A niektórzy są jak zwierzęta, pastwią się. "nie znalazłaś? haha ale jesteś beznadziejna! A ja mam i ci nie dam" te słowa opisują cie w skrócie...
Nie mam, no i?
Poraziła mnie ilość Twoich umiejętności, my wszystkie umiemy tylko zrobić pranie
Stary 2014-05-22, 15:39   #406
201708160922
Konto usunięte

To pranie nie urosloby do takiej rangi, gdyby nie caly pierwszy post traktujacy o "nie chce mi sie wstac wczesniej, a chce ladnie wygladac" i "mam przetluszczajace sie wlosy, a nie umiem (bo nie chce) o nie zadbac". Mysle, ze post dotyczacy samej obslugi pralki nie zostalby tak odebrany

Stary 2014-05-22, 15:48   #407
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam, no i?
Poraziła mnie ilość Twoich umiejętności, my wszystkie umiemy tylko zrobić pranie
i powinnam ci teraz napisac coś w stylu: "jak kobieta XXI wieku może nie miec prawka? jesteś taka leniwa że nie chce ci się go zrobić? ile ty masz lat, że nie umiesz jeździć samochodem, w jakim świecie ty żyjesz? chyba poza cywilizacją... wstyd... "
ale z racji tego, że mam więcej empatii, nie będę się z ciebie wyśmiewać tak jak ty ze mnie.
Stary 2014-05-22, 15:50   #408
a34
Zakorzenienie

Cytat:
i powinnam ci teraz napisac coś w stylu: "jak kobieta XXI wieku może nie miec prawka? jesteś taka leniwa że nie chce ci się go zrobić? ile ty masz lat, że nie umiesz jeździć samochodem, w jakim świecie ty żyjesz? chyba poza cywilizacją... wstyd... "
ale z racji tego, że mam więcej empatii, nie będę się z ciebie wyśmiewać tak jak ty ze mnie.
Dziękuję
Na pewno gdyby mi było to potrzebne tak jak obsługa pralki, to i tak nie poradziłabym sobie z kursem
Stary 2014-05-22, 15:51   #409
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
To pranie nie urosloby do takiej rangi, gdyby nie caly pierwszy post traktujacy o "nie chce mi sie wstac wczesniej, a chce ladnie wygladac" i "mam przetluszczajace sie wlosy, a nie umiem (bo nie chce) o nie zadbac". Mysle, ze post dotyczacy samej obslugi pralki nie zostalby tak odebrany

taaaa jasne jak ktoś lubi się z kogoś wyśmiać bo jest taki ach ech to znajdzie byle pretekst zeby to zrobić zeby sie dowartosciowac.

a to co pogrubiłam, to jest podła nadinterpretacja. nie wiem po co to robisz...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 15:54   #410
201605161428
Konto usunięte

Odbilo wam z tym prawkiem :p ? Posiadam i ani to dla mnie powod do wywyzszania sie, ani gnojenia innych bo nie maja. Potrzebowalam to zrobilam.
Rzecz w tym, ze dziewczyny tego prawka nie potrzebuja wiec go nie robia. A ty prac potrzebujesz, a dalej szukasz wymowek.

Nie pamietam teraz nicku, ale kilka postow wyzej dziewczyna sensownie pisze, ze szok jest tym wiekszy im wiecej autorka pisze tekstow typu - nie chce mi sie umc tlustych wlosow. Bo z tych wypowiedzi wychodzi ksiazkowy obraz nieporadnej, leniwej fleji. Ot i tyle.

Stary 2014-05-22, 15:57   #411
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję
Na pewno gdyby mi było to potrzebne tak jak obsługa pralki, to i tak nie poradziłabym sobie z kursem
"jak możesz wmawiać sobie, że to jest ci niepotrzebne, pochodzisz z ciemnogrodu?" zaczynam wczuwać się w twoją rolę

ty sobie radzisz jeżdząc rowerem, chodząc pieszo, albo zatłoczonym autobusem? a ja radziłam sobie i swoje ulubione ciuchy dotąd oszczędzałam na specjalne okazje i dawałam do przeprania doświadczonej mamie.
tyle, że ja w przeciwienstwie do ciebie chce coś zmienić i pytam- za co ty mnie wysmiewasz.
wkoncu teraz powiedzenie 'kto pyta nie bładzi" straciło sens. teraz króluje powiedzenie "kto pyta ten pyta"
Stary 2014-05-22, 15:59   #412
a34
Zakorzenienie

Cytat:
"jak możesz wmawiać sobie, że to jest ci niepotrzebne, pochodzisz z ciemnogrodu?" zaczynam wczuwać się w twoją rolę

ty sobie radzisz jeżdząc rowerem, chodząc pieszo, albo zatłoczonym autobusem? a ja radziłam sobie i swoje ulubione ciuchy dotąd oszczędzałam na specjalne okazje i dawałam do przeprania doświadczonej mamie.
tyle, że ja w przeciwienstwie do ciebie chce coś zmienić i pytam- za co ty mnie wysmiewasz.
wkoncu teraz powiedzenie 'kto pyta nie bładzi" straciło sens. teraz króluje powiedzenie "kto pyta ten pyta"
Popracuj nad tym lepiej, będzie kolejna umiejętność do listy
Wiesz, mnie by było wstyd w tym wieku obarczać mamę moim praniem i wolałabym poświęcić kilka minut na rozgryzienie pralki i tu widzę różnicę.
Stary 2014-05-22, 16:07   #413
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
A czemu ma być jej potrzebne? Odkąd sprzedałam samochód jeżdżę rowerem/mpk/taxi, schudłam, jeszcze mi to na zdrowie wyszło :P

Cytat:
Ona radzi sobie z tym samodzielnie, ty wykorzystujesz do tego osoby trzecie A oszczędzanie ciuchów na specjalnie okazje, to jak w jakimś średniowieczu. A przepraszam, nawet wtedy potrafili zrobić pranie ręczne...
Stary 2014-05-22, 16:07   #414
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Popracuj nad tym lepiej, będzie kolejna umiejętność do listy
Wiesz, mnie by było wstyd w tym wieku obarczać mamę moim praniem i wolałabym poświęcić kilka minut na rozgryzienie pralki i tu widzę różnicę.
heloł? a co właśnie zrobiłam? dowiedziałam się co chciałam i mamuśka ma moje 4-5 ciuchów, które jej zawsze woziłam z głowy. ufff ale odetchnie
Stary 2014-05-22, 16:09   #415
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
heloł? a co właśnie zrobiłam? dowiedziałam się co chciałam i mamuśka ma moje 4-5 ciuchów, które jej zawsze woziłam z głowy. ufff ale odetchnie

4-5 ciuchów, bez prania i przy oszczędzaniu ubrań? Dobry boże, nie chce wiedzieć jak brudne musiało być to kilka ubrań
Stary 2014-05-22, 16:09   #416
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

ona sobie radzi z tym samodzielnie? a jak TŻ (o ile ma) koleżanka, czy mamusia podwozi to to jest samodzielnie dla ciebie? transport publiczny też nie jest do konca samodzielny, bo przeciez nie prowadzi tramwaju
Stary 2014-05-22, 16:12   #417
a34
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu ma być jej potrzebne? Odkąd sprzedałam samochód jeżdżę rowerem/mpk/taxi, schudłam, jeszcze mi to na zdrowie wyszło :P

Ona radzi sobie z tym samodzielnie, ty wykorzystujesz do tego osoby trzecie A oszczędzanie ciuchów na specjalnie okazje, to jak w jakimś średniowieczu. A przepraszam, nawet wtedy potrafili zrobić pranie ręczne...
Nieprawda, wykorzystuję kierowcę autobusu i maszynistę, wstyd
]

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
ona sobie radzi z tym samodzielnie? a jak TŻ (o ile ma) koleżanka, czy mamusia podwozi to to jest samodzielnie dla ciebie? transport publiczny też nie jest do konca samodzielny, bo przeciez nie prowadzi tramwaju
zażartowałam nie widząc twojej odp., ale widzę, że absurdalne argumenty to twoja mocna strona
Zawstydziłaś mnie i będę się tylko unosić, żeby nie wykorzystywać chodnika.
Stary 2014-05-22, 16:12   #418
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Daj mi pięć minut, muszę się pozbierać po tramwaju Płacisz za bilet, tak tramwajarz dostaje pensje - taki szał.

Nie wiem jak koleżanka, ale ja jeżdżę z TŻ czy rodzicami, albo jak jest mu akurat po drodze, bo sam jedzie do pracy, albo jak naprawdę jadę na jakiś wygwizdów, wiochę taką, że nawet bus tam nie dojeżdża. Zwyczajnie nie widzę sensu ciągnąc ich w korki, jak tak samo usadzę tyłek w autobusie. I tak, widzę w tym różnice, od przybywania co tydzień do mamusi, ze stertą prania.

Cytat:
Nieprawda, wykorzystuję kierowcę autobusu i maszynistę, wstyd
]
Uważaj, bo zaraz padnie zgłoszenie do adminów iż ich wyzyskujesz, płacąc jedynie 2zł za bilet :P Ah te mierne stawki kierowcy.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-05-22 o 16:13
Stary 2014-05-22, 16:13   #419
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
facepalm gold edition
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:13   #420
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
4-5 ciuchów, bez prania i przy oszczędzaniu ubrań? Dobry boże, nie chce wiedzieć jak brudne musiało być to kilka ubrań
przestan udawać ograniczona.
4-5 ciuchów na specjalne okazje, reszte prałam sama, na pierwszym lepszym programie, co sie nie konczylo zawsze dobrze.

no jak nie wiem jak ty sie brudzisz wychodząc do kina, albo z tż do kawiarni. ale ja np w ogóle

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości