|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sezon pielgrzymkowy uważam za otwarty...
Cytat:
Zarzucasz dziewczynom, że czytają bez zrozumienia, a sama nie zwracasz uwagi na to co piszą. Takie streszczenie dla Ciebie: Dyskusja nie dotyczy Ciebie osobiście, a grup pielgrzymów. Jest wszystkim bardzo miło, że sama jesteś przeciwna śpiewom z rana, ale to nie zmienia kwestii, iż ludzie są budzeni o 6.00. Nikt Cię tu nie atakuje, dlatego też daruj sobie wyliczanie cech wizażanek (tym samym generalizując, czego sama jesteś przeciwniczką). |
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze chwalić się, że zrobiło się coś przeszkadzającego innym "jak najbardziej celowo"? Pisząc ironicznie - taka mentalność pielgrzymkowicza |
|
|
|
|
|
#393 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz, to zupełnie inny klimat jak słuchasz w słuchawkach, a jak śpiewasz w grupie. Nie tłumaczę ich, tylko zaznaczam że to zupełnie co innego słuchać sobie w słuchawkach a grupowo śpiewać.
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Istnieje zresztą coś takiego jak netykieta tzw. dobre obyczaje internetu a do nich nie należy używanie capslocka i wielkiej czcionki, czy dużej ilości wykrzykników jedynie po to by podkreślić, że moja racja jest najmojsza, jakby inni współrozmówcy byli upośledzeni lub niewidomi
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2014-08-06 o 14:30 |
|
|
|
|
#395 |
|
Konto usunięte
|
no ja wiem, rozumiem. ale mogą np. grupowo śpiewać na drogach, bo w środku dnia i w mieście byłoby to jakoś do przeżycia, ale z rana i na małych wioskach budzić się przy dźwiękach z słuchawek, chyba by im korona z głowy nie spadła jakby uszanowali to, że inni śpią.
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Podobno po moim średnio uzasadnionym ostrzeżeniu za tego typu posta ma się to zmienić . No i pewnie też dlatego że Wizaż ma zaszczytne 2 miejsce w polskim Internecie co do największej ilości błędów . Pierwszy był chyba onet.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-08-06 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja np z wizazu zostalam co do pewnych slow uswiadomiona i serio nie chcialabym zyc z blednym przeswiadczeniem wiec nie czaje takego czego..s.ale ok koniec offa, pielgrzymka pielgrzymka!
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawostka taka. Czepiacie się wielkiej czcionki, braku kultury i netykiety och jejciu, jaka ta modra woda niegrzeczna.
A na temat tego kwiatka: Cytat:
![]() no moim zdaniem ta gwiazdka w słowku niczego nie zmienia i jest czymś o wiele gorszym niż wielka czcionka. Ale przecież to nie na kretkę trzeba tu najeżdżać nie? To jej darujmy wulgaryzm, zapomnijmy. Piszę to jako osoba wcześniej narzekająca na pielgrzymki. Ale wiecie, jakas sprawidliwość musi, moim zdaniem, być.
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kumam, tu nie ma żadnego obowiązku najeżdżania na kogoś o co w ogóle chodzi Każdy swoje zdanie ma to je pisze i tyle. Ja argumenty modrej wody przeczytałam, zrozumiałam. Po prostu sa dla mnie bez sensu.Akurat wulgaryzmy to kwestia dyskusyjna moim zdaniem, wielkie litery czyli krzyczenie w twarz rozmówcom już mniej
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2014-08-06 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Luba, zmienic na "pochwa" jak to razi Twoja kulture?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#401 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Mi nie wadzą, szczerze mowiąc, wykropkowane wulgaryzmy. Luba, jeśli Ciebie rażą, to obok każdego postu jest taka ikonka: "Zgłoś". Masz prawo. Co do Kretki: tak, najeżdżanie na czyjąś prywatność, zakładanie jaka dana osoba jest w realu na podstawie opinii wyrażanej w postach to jest przegięcie. Modra nie zna Kretki (ja zresztą też nie), więc nie ma prawa wyciągać publicznie takich wniosków.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Heh. Ja też nie jeżdżę. Do Woodstocku nic nie mam, ale jakoś mnie tam nie ciągnie. Natomiast chciałabym pojechać na Castle Party do Bolkowa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam na trasie pielgrzymki, akurat dzisiaj wyruszyła pielgrzymka z Warszawy i przemaszerowała pod moimi oknami. Nie czułam rozdrażnienia, z przyjemnością posłuchałam pieśni, które śpiewali i tylko w duchu życzyłam im udanej pielgrzymki i jak najmniej upałów i burz po drodze.
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od nastawienia. Poza tym, nie odbywa się to codziennie i zdaję sobie sprawę z tego, że być może za kilkadziesiąt lat takich pielgrzymek już nie będzie
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko mieć dobre nastawienie jak człowiek wraca np. z pracy o godzinie 3, a za 2 godziny budzą go dzikie wrzaski. Albo jak ledwo co mu małe dziecko zasnęło nad ranem a ktoś śpiewa przez megafon. I tak dalej i tak dalej. Poza tym repertuar też jest średnio przyjemny jak dla mnie a już zwłaszcza jak ktoś słuchu to za grosz nie ma i fałszuje że hej co jest często cechą księży
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2014-08-06 o 20:53 |
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam żadnego beefu z pielgrzymami nie mam. Jak ich widzę, to zawsze serdecznie im pomacham, a oni odwzajemniają moją życzliwość.
To mnie zawsze zresztą w nich zdumiewa, ta ilość pozytywnej energii jaką mają w sobie mimo przebytych kilometrów. Uśmiech nie schodzi z ich twarzy. |
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu jestem do nich pozytywnie nastawiona. Przeszli śpiewając, nawet nie wiem, ile to trwało. I pózniej już była cisza, o ile w Warszawie jest kiedykolwiek tak naprawdę cicho
Pozostało wspomnienie. Prędko się to nie powtórzy.
|
|
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
no to kuźwa zazdroszczę ![]() Pomieszkaj sobie w Cze-wie albo pod nią- zobaczymy, ile Ci zajmie zmiana nastawienia. Stawiam, że krócej, niż jeden sezon pielgrzymkowy. Po raz milion pięćdziesiąty mówię, ale do niektórych chyba nie dociera... To może metafora? Lubicie łosie? Super zwierzęta, nie? Takie sympatyczne, poczciwe i w ogóle... Pewnie gdyby po Waszej ulicy przespacerował się kiedyś taki łoś, to robilibyście z okien zdjęcia, dzieci by się cieszyły i tak dalej, no atrakcja. To teraz wyobraźcie sobie kilkadziesiąt łosi na Waszej ulicy, srających gdzie popadnie, cuchnących, uniemożliwiających ruch, wywalających śmieci z kubłów i urządzających sobie rykowisko. O piątej-szóstej rano. Codziennie przez kilka tygodni. Szybko skończyłyby się ciepłe uczucia dla uroczych zwierzaków... Taka jest właśnie różnica między żegnaniem pielgrzymki wychodzącej z Wawy, a mieszkaniem w Częstochowie. Częstochowianie nienawidzą pielgrzymek. I to nawet ci wierzący. |
|
|
|
|
#414 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Farmakopea, tak jak w tym przypadku mniej więcej?
![]() Sierpień 01
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Konto usunięte
|
Zobaczyłam coś, co odmieniło moje życie. Aż musiałam dopisać.
Godzina poranna, my skacowani po naprawdę solidnej balandze, tradycyjnie- budzi nas "dotknij różnych części mego organizmu" ze skrzeczącego megafonu. Korzystając więc z okazji schodzę do kuchni po jakiś napitek. Zerkam kątem oka w okno i widzę... Pannę młodą! W sukni! W białej ślubnej sukni do samiutkiej ziemi. Welonu jej tylko brakowało. Obok dreptał oblubieniec w garniaku, a za nimi- reszta pielgrzymki. W pierwszym momencie pomyślałam, że dopadł mnie wyjątkowo ciężki przypadek delirium, więc zawołałam do okna swego oblubieńca- jego soczyste "ło urwa, tych ludzi to do reszty popier..." utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie tylko ja widzę ten tren ciorający po asfalcie. Przez te lata corocznego pielgrzymkowego cyrku, którego jestem nie zamierzonym świadkiem, widziałam już naprawdę wiele (wliczając w to kilkumiesięczne bobasy w wózkach, pielgrzymkę z bębnami ala rasta, pieśni na melodie "Ai se ue te pego" i wiele innych), ale suknia ślubna wygrała. Żałujemy tylko, że żadne z nas nie miało założonych soczewek i nie dojrzeliśmy, skąd małżonkowie tak dreptają. Ani czy mają na nogach ślubne adidasy
|
|
|
|
|
#417 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Popatrz, Farmakopeo, nawet mieszkańca Częstochowy pielgrzymki wciąż jeszcze potrafią czymś zaskoczyć
Szkoda tylko tej sukni. Po tym, jak się wyciora po brudzie bedzie do wywalenia.
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy noc poślubna była na pielgrzymce
|
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też to rozkminialiśmy... No i dlatego próbowaliśmy przeczytać transparenty, bo jeśli leźli z jakiejś wsi pod miastem, jeden dzień drogi, to jeszcze rozumiem (powiedzmy). Ale gdyby spod Białegostoku? I tylko ten namiot w ramach miesiąca miodowego? A sukni faktycznie żal. |
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja wisi w szafie już trzeci rok, bo mi się nie chce ogarnąć i sprzedać, a wyrzucić też nie wyrzucę. Szkoda, że nie chodzę na pielgrzymki, bym sobie ją wykorzystała. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

A użyłam jej jak najbardziej celowo i wiedziałam że taka będzie reakcja
Czepiać się czcionki
. Podobno po moim średnio uzasadnionym ostrzeżeniu za tego typu posta ma się to zmienić
Nie jestem miękką p*zdą, która całuje stopy komuś, kto jej wytłumaczył, że jego prawda jest bardziej prawdziwa