![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Monsieur...
Naprawdę myślicie, że takie rzeczy są czarno-białe...? Obawiam się, że na tym polega największy konflikt człowieka - rozdarcie między uczuciami i rozumem
![]() Jak siedzisz w samochodzie, to położenie ręki na udzie jest chyba pierwszym i odruchowym kontaktem fizycznym między dwójką bliskich osób. To miało wydźwięk raczej 'poklepania po ramieniu', ale nie wytłumacze Wam tego, jeśli jeszcze tego nie wychwycilyscie. Nie ma sensu się czepiać. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chce spróbować wrocic do byłej, ale chce się spotykać z Toba w atmosferze bliskości z pocałunkami. On sobie nie zostawia furtki - tylko wrota od stodoły otwarte. jeśli to jest uczciwość, to ja wolę być krętaczem. serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Położenie ręki na czyimś udzie to jest pierwszy odruchowy kontakt? ? Serio to piszesz? Ja chyba na jakimś innym świecie żyję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Kurczę, Salalina... Szkoda, że tak się ułożyło, miałam nadzieję na happy end.
Co do wypowiedzi poprzedniczek, muszę się niestety trochę zgodzić. Teoretycznie moglibyście być dalej blisko dla siebie, gdyby wcześniej nie było żadnego kontaktu fizycznego, żadnych pocałunków, ani myślenia z perspektywy: świetny mężczyzna/kobieta zamiast świetny człowiek. Jak pojawia się fascynacja i pożądanie, to koleżeństwo naturalnie umiera, nic nie da się na to poradzić. W związku z tym tutaj dalszy kontakt to tylko kopanie sobie grobu - męczyłabyś się w tym układzie. A jego reakcja - zdziwienie - że całusy i przytulaski się skończą - Francuzi generalizując mają zupełnie inny kręgosłup moralny (kilku znam, wiem, że uogólnianie jest "be", ale...) i może też dlatego był zaskoczony. Niemniej, jak mówiłaś, utnij ten rodzaj kontaktu, bo nikomu się nie przysłuży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ----------------- "Jak wysiadal z mojego auta położył mi rękę na udzie i nie umiał zabrać." - nie umiał. Tak, nie umiał. W zawiasach mu się zaklinowała. Może się przykleił? Dostałaś kosza, brutalnie ujmując, to już nie powinno być zgody na żadne pożegnalne badania palpacyjne. Edytowane przez cukier_bialy2 Czas edycji: 2014-09-26 o 13:36 Powód: nagła potrzeba edytowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie ten typ to taka klasyka gatunku krętacza pospolitego. Nie wiadomo nawet czy ta cała jego historia to nie jest jakiś stek bzdur. Mam czasami wrażenie, że on się bawi w jakiegoś aktora i sobie szuka widowni, która kupi jego wizerunek. Rozwaliło mnie np. zapraszanie Ciebie do domu i siedzenie całą noc przy projekcie. Dla mnie to była jakaś pokazówa. Moim zdaniem trzeba wymagać od ludzi więcej i szanować swoje potrzeby, a wtedy tego typu panowie odpadną już w przedbiegach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Salalina, ja też podczytywałam kibicując, chociaż ta sprawa od początku wyglądała źle, ale wiem, że jak się człowiek nakręci to analizuje zamiast spojrzeć obiektywnie. Dostać kosza zdarzyło się nawet najlepszym, ale uważam, że najważniejsze jest to, że udało Ci się wyjść z tej historii z twarzą
![]() ![]() Edytowane przez Mimi87 Czas edycji: 2014-09-26 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Konto usunięte
|
Coś czuję, że to wcale nie koniec tego wątku (po ręce na udzie, porannym smsie i postawie autorki broniącej Monsieura).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
A ja Ci Autorko polecam do poczytania ten wątek w wolnej chwili
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503795
![]() |
#403 |
Konto usunięte
|
A ja nie rozumiem jednej rzeczy, no chyba że źle przeczytałam, ostatnio często mi się zdarza
![]() Mianowicie facet rozstał się z "byłą" jakiś czas temu, spotkali się raz i ona się zastanawia, czy przeprowadzić się do niego do Polski... No tylko dla mnie to się kupy nie trzyma? Jaka laska ryzykowałaby wszystko, przeprowadziła się do zupełnie obcego kraju w którym perspektywy są gorsze niż we Francji i zamieszkała razem z facetem z którym jej raz już nie wyszło i który jest wolnym duchem na dodatek nawet nie będąc z nim de facto jeszcze w związku? Jak dla mnie cava ma rację i byłą to ona jest dla autorki, dla Monsieura i dal niej samej jest obecną. I zapewne nie ma pojęcia o miłych chwilach, jakie szanowny pan spędził z uroczą Polką, bo inaczej by go posłała w diabły. Edytowane przez 201607111042 Czas edycji: 2014-09-26 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Jak to czytam, to naprawdę współczuję niektórym, w jakim świecie żyją.
W pewnych kręgach obowiazuje zwykła przyzwoitosc i ludzie są poczciwi dla samych siebie, tylko i az po to, żeby móc patrzeć w lustro spokojnie. Nie ma w tym oportunizmu, szemranych intencji, oszukiwania. Każdy interpretuje według siebie i tego, co zna - wtedy takie a nie inne rzeczy wydają się dla niego "oczywiste". Możecie w nieskończoność snuć historie, że była to obecna itd., ale to nie zmienia faktu, że to nieprawda. Pozdrawiam ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#405 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() dla autorki lektura obowiązkowa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Moja wiedza opiera się na 28 latach życia na świecie, na 9 latach studiowania człowieka, na 1500 przeprowadzonych rozmowach kwalifikacyjnych. Zyskujesz taki skill, że ciężko Cię oklamac. Czasem to przekleństwo. Ale nie musicie mi wierzyć. No bo jak to? Na słowo? W końcu słowo nic dziś nie warte, co...?
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ty też mu wierzysz na słowo c'nie? a jakoś tak głupio byłoby jakby taki chodzący wykrywacz kłamstw łykał takie kity jak pelikan cegły ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-09-26 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
lise-kotta
|
widzisz, ty mówisz o WIEDZY a iamsolucky o INFORMACJI. dwie różne rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Co Wy chcecie? Super partia. Mlody (duchem), przystojny (dla autorki), bogaty (w opowiesciach) i do tego wolny (prawie). I jak sa blisko...
![]() Van cos odpoczywal, taksowki pewnie strajkowaly, ale sie trafila limuzyna z szoferem w dresopizamie, a wszystko co nadaje sie do spania kojarzy sie facetom z .... lozkiem ![]() Facet pewnie nie wynajal wlasnego mieszkania w Paryzu przez tyle lat, bo chetnych nie znalazl (kto by chcial tu mieszkac), poza tym to takie drobne kwoty a on milioner przeciez. Chec wynajmu zbiega sie zupelnie przypadkowo z wyjazdem jego mademoiselle za nim do Polski ![]() I oczywiscie spal w vanie po sprzeczce z dziewczyna tj. mialo byc rozstaniu z ex, bo lubi przygody i nikt go z domu nie wyprosil w nerwach ![]() Zaleta autorki jest nie tylko to ze taka wyrozumiala, ale przede wszystkim dyskretna, a tu juz ciezej bedzie o nocne schadzki. Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wow, no to faktycznie masz przeogromne doświadczenie. Przeraża mnie Twoja łatwowierność=naiwność. Bazujesz tylko i przyjmujesz wszystko za pewnik co On Ci nie tyle powie ale MAWIA. Jak pisałem wczesniej- nic Ciebie nie przekona. Jestem pewien, że gdyby Monsieur napisał Ci, że musi zerwać kontakt bo właśnie leci na Księżyc to stałabyś na kosmodromie i z kilkuset metrów machała na pożegnanie, a co noc patrzyłabyś z utęsknieniem na księżyc wyobrażając sobie jak Monsieur boso skacze po kraterach. Eh, na litość..... gdzie można spotkac tak doświadczone Kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że żyję w swoim świecie. Buduje go sobie od lat. Jeśli wychodzisz z założenia, że istnieje jeden, obiektywny świat, niezależny od naszego indywidualnego postrzegania, to się nie dogadamy, ale szanuję Twój punkt widzenia. Pozdrawiam
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#416 |
Konto usunięte
|
Uczysz się tylko na własnych błędach, nie czerpiesz nigdy z doświadczeń innych? Nie konfrontujesz światów? Z ciekawości pytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tacy jak on nie kłamią. On tylko chciał tylko z Tobą niezobowiązującego seksu. tzn czułości i bliskości. Ale tak poza tym to najlepszy i najuczciwszy człowiek na świecie. ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
lise-kotta
|
Cytat:
nikt autorki nie przekona. taki już "urok" myślenia magicznego niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorka widocznie miała szczęście że przez 28 lat życia nie spotkała na swojej drodze żadnego gnojka, który potrafi kłamać prosto w oczy z uśmiechem na ustach. Tylko dziwi mnie to przekonanie "skoro ja tego nie przeżyłam, to tego nie ma" oraz "studiuje 8 lat o człowieku". Autorko może studiujesz 8 lat o człowieku, to powinnaś wiedzieć że nie takie rzeczy się zdarzają. Moja znajoma spotykała się z facetem który był niesamowicie przystojny, wykształcony, oczytany. Spotykała się z nim kilka miesięcy, spała z nim, nawet poznała paru znajomych. Zapatrzeni byli w siebie tak że ho ho. Ona myślała że to wielka miłość, w końcu poznała mężczyznę swojego życia. Po kilku miesiącach zadzwoniła do niej zaryczana kobieta która przedstawiła się jako jego żona i powiedziała że jej mąż jest chory psychicznie. Na dowód tego dała jej kontakty do dziewczyn które już wcześniej oszukał. Facet też nagle zniknął. Może nieprawdopodobne, ale takie rzeczy się zdarzają. A akurat Twoja historia jest banalna- starszy, ustawiony facet bajeruje naiwną młodą kobietkę. A Ty twierdzisz że takie rzeczy się nie zdarzają. Wystarczy że poczytasz parę wątków o numerach jakie potrafią wywinąć faceci, to naprawdę Twoja historia przy tym to pikuś |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.