![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cześć, dołączam się do Was
![]() Szukam pracy od 2 miesięcy odkąd obroniłam mgr inż, narazie tylko wysyłając CV. Na początku wakacji sie nie przejmowałam bo ciągnęłam pracę dorywczą zaczęta na studiach (może nie tak całkiem dorywcza bo po 7h dziennie) byńł sezon urlopowy więc byłam potrzebna, potem ja pojechałam na wakacje. Noi zastał mnie wrzesień :/ teraz to praca by mi się naprawde brzydała dlatego zaczyna wkurzac mnie jej brak hehe Bilans jest taki że wysłałam około 20CV w tym byłam na 3 rozmowach (tylko jedna wmoim zawodzie). Czekam jeszcze na telefony z ostatnich dwóch rozmów. Trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi i tak ciężko, bo przejście z poziomu ZUSu na słuchawki to mi się nie uśmiecha ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Ja pracowałam na promocjach przez 4 lata (w trakcie studiów, od II roku). Tez myslałam, że się nie nadaję, ale po 2 czy 3 promocjach spodobało mi się i jakoś potrafiłam się przełamać, żeby zagadać
![]() Jeśli jakis weekend mi nie pasował, bo np. miałam dużo nauki, albo prostu mi się nie chciało, to dzwoniłam że nie ide i nie było z tym problemu. Czasami ciekawe promocje sie zdarzały - np. Max Factor czy Bourjois w Sephorze, Douglasie albo Super Pharm. Wg mnie to dobra praca dla studentki i poetm jest co wpisać do CV (tak jak psiałam wcześniej - taka praca oznacza dla pracodawcy, ze potrafisz zorganizować sobie czas żeby pogodzić pracę z nauką, miałaś kontakt z ludźmi, potrafisz go nawiązać itp)
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się i ja studentka szukająca pracy we Wrocławiu. Od pazdziernika zaczyanm studia magisterskie zaocznie.
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Już po... na tą rozmowę szłam bardzo wyluzowana,tzn. nie stresowałam się tak jak szłam do Renomy.I to chyba pomogło
![]() ![]() ![]() a jak tam u Was? były jakieś telefony ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Tyska85 nio to super ze Ci dobrze poszlo
![]() u mnie telefon milczy, tak ze chbya dobrze ze poszlam do tego McDonalda pogadac z ta robota , mam nadzieje ze jeszcze tylko atmoswera bedzie do zniesienia ![]() Apiska witam, kolezanke z dawnego forum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Konto usunięte
|
Znalazłam idealną ofertę pracy dla mnie, dodatkowo możliwość dostosowania grafiku do nauki, powiązana idealnie z tym, co chcę robić. Ciekawe, czy się raczą odezwać
![]() A płodzę już takie piękne listy motywacyjne, że mógłby to ktoś w końcu docenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
No i na telemarketing mnie nie chcą... Nawet tam się nie nadaję :P No ale w sumie jestem w miarę zadowolona, bo jak widziałam, jak tam się ludzie kisili i było potwornie mało miejsca, to by codzienna praca kończyła się bólem głowy
![]() Szukamy dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie kolejny dzień bez żadnej oferty, gdzie mogłabym wysłać cv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Łacze sie z Toba
![]()
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Ja też mam dzień bez cv, bo już nie mam pomysłu gdzie wysyłać. Chyba czas pomęczyć swojego doradcę zawodowego ( i jakiś osobisty psychoanalityk by się przydał! ), a nawet uderzyć do innego doradcy i zobaczyć co zrobi z takim fantem jak ja! Najgorsze jest to, ze urząd pracy mnie nie chce. Wczoraj jak byłam to masa ludzi, czarno po prostu. Czekałam dwie godziny, co się rzadko zdarza. Laska stażystka chciała mi wepchnąć cokolwiek, zwł. kelnera, bo przecież kiedyś pracowałam w knajpie. Jestem zdołowana, bo myślałam już, że będę zarejestrowana w urzędzie, a na boku będę mieć dorywczą pracę i jakiś wolontariat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Konto usunięte
|
A tak z ciekawości - taki doradca zawodowy to płatne jest? Jeśli tak, to ile? I gdzie można takich znaleźć? I czy faktycznie to coś daje?
Bo w sumie nigdy o czym takim nie myślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Ja byłam u doradcy zawodowego kiedyś i kompletnie nic mi to nie dało. Podobne gadanie jak z innymi Paniami w Urzedzie Pracy, gdyż ja akurat w UP byłam u niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale "mój" doradca był w Urzędzie Pracy. Pani z pokoju z ofertami pracy mnie do niego wysłała, w moim dniu zgłoszenia się. Podobno dlatego, że jestem bezrobotna dłużej niż rok (ale w tym pół roku byłam na stażu). Oczywiście porada doradcy zawodowego jest bezpłatna. Pani doradca ( ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Mnie skierowno do doradcy przy pierwszej rejestracji w UP, zaraz po studiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Eee, jakiś lichych miałyście tych doradców. Ja chodzę do doradcy, bo wyczaiłam w Wojewódzkim Urzędzie Pracy warsztaty z pisania cv, rozmów kwalifikacyjnych itp. Poszłam na takie warsztaty. Spodobała mi się dziewczyna, która je prowadziła, więc zaczęłam do niej chodzić na konsultacje. Nie było to czcze gadanie po czym nie ma pracy itd., tylko konkretna praca - warsztat nazywał się "Budowanie projektu zawodowego". Robiłam testy, określałam co mogłabym robić, a czego nie itd. Oczywiście wszystko bezpłatnie. Ale pójdę jeszcze do doradcy przy biurze karier mojej uczelni. Zobaczymy co ten doradca powie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Zadzwoniła kierowniczka z tego sklepu co byłam ostatnio na rozmowie i mam jutro przyjechać na godzine (na 14),żeby wytłumaczyć co i jak i oczywiście sprawdzić mnie jak ja sobie radzę na sklepie i później będziemy podejmować decyzje co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Tyska85 jestes juz na dobrej drodze i zycze oczywiscie powodzenia jutro , zeby sie udalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
maudy nie dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Witaj ;D W Legnicy też ciężko z praca? Bo zastanawiałam się czy iść mieszkać i szukać pracy w Lca czy we Wro i wybrałam Wro (ale to też ze względu na Tż
![]() Wczoraj znalazłam fajną ofertę na dlastudenta.wrocław.pl . Wyślę CV. Dziś jeszcze podrukuję, a w poniedziałek będe roznosić po Magnolii iw Astrze, bo w tych okolicach mieszkać będę.
![]() |
#412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Tą (tę?): http://wroclaw.dlastudenta.pl/praca/...pracy&id=51598
Jeszcze do archiwizacji dokumentów wysłalam, lubie takie papierkowe roboty, ale nikt się nie odezwał ![]() Dziewczyny z Wrocławia,na jakich serwisach szukacie pracy ??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja szukam na pracuj.pl, praca.wp.pl, praca.gratka.pl. praca.pl, gazetapraca.pl + wszelkie możliwe strony banków, ubezpieczycieli itp. itd. i wysyłam nawet jak nic nie ma... A co do formy to tę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | ||
Raczkowanie
|
Apiska
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Włąsnie pospisywałam jakieś oferty pracy, nawet na sprzątaczkę bede dzwonić i pytać.
Jutro wyprowadzam się o wrocławia, ale nie wiem jak będzie z netem, dziś się pomodlę, żebym mogła na lewo bezprzewodowo od kogoś ściągać hehe, przecież ofertry pracy muszę sprawdząć ;P
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
Apiska teraz w tych fast foodach chbya najlatwiej prace dostac, chociaz mi kolezanka powiedziala ze jak ja do McDonalda przyjmowali to musiala test pisac z sytuacji ' co by zrobila gdyby'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
ja tez tym testem bylam zdziwiona bo kiedys czegos takiego nie bylo, ale w takich fast foodach chodzi bardziej o dyspozycyjnosc. Chociaz jak sa wolne miejsca to raczej odrazu sie dostaje skierowanie do lekarza na badania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
I jak Ci się tam pracuje? Zawsze byłam ciekawa jak wygląda praca w fast foodach
![]() sorki za takie pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.