Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 20:04   #391
paulinajazy
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Migotko masz racje ale już próbowałam tez "normalnego" życia. Muszę sie tak czy siak ogarnąć a póki co przychodzi mi to z trudnością. Mas racje trzeba żyć normalnie ale zawsze gdzieś z tylu głowy jest ten problem. Z pewnością trzeba wyluzować bo stres nie służy No ale tak bardzo by sie chciało... Dzięki za dobre słowa. Trzymam te kciuki za resztę.
Stary 2016-02-09, 20:39   #392
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Dziewczyny kochane jak wam było po marvelonie? Ja taka rozkojarzona jestem zero skupienia i bolące jajniki ehhhh a dopiero zaczynam z hardkorowymi lekami
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 20:51   #393
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jak wam było po marvelonie? Ja taka rozkojarzona jestem zero skupienia i bolące jajniki ehhhh a dopiero zaczynam z hardkorowymi lekami
Ja nie miałam. Czy ty Kasia zaczynasz stymulację do in vitro?
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 20:55   #394
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam. Czy ty Kasia zaczynasz stymulację do in vitro?
Tak
Stary 2016-02-09, 21:11   #395
jag58
Przyczajenie

Witam Was!
Dziewczyny czytam Was od jakiegos czasu,zarejestrowalam sie tylko po to by Wam powiedziec ze bardzo mnie wzrusza Wasza walka i starania o dziecko. Bardzo Wam kibicuje i z calego serca zycze by kazdej z Was sie udalo. Naprawde jestem pelna podziwu z jaka determinacja i sila walczycie o szczescie.

Trzymajcie sie kobiety, bo az mi czasami lezki leca jak ktoras z Was pisze ze sie nie udalo, i nawet nie probuje sobie wyobrazic co wtedy musicie czuc.
jag58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:19   #396
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jag58 Pokaż wiadomość
Witam Was!
Dziewczyny czytam Was od jakiegos czasu,zarejestrowalam sie tylko po to by Wam powiedziec ze bardzo mnie wzrusza Wasza walka i starania o dziecko. Bardzo Wam kibicuje i z calego serca zycze by kazdej z Was sie udalo. Naprawde jestem pelna podziwu z jaka determinacja i sila walczycie o szczescie.

Trzymajcie sie kobiety, bo az mi czasami lezki leca jak ktoras z Was pisze ze sie nie udalo, i nawet nie probuje sobie wyobrazic co wtedy musicie czuc.
Co miesiąc każda z nas toczy tutaj wielka walkę, walkę o upragnione szczęście. Przeważnie tą walkę przegrywamy, ale mamy ogromną nadzieję, że wygramy wojnę
Dziękuję za te słowa w imieniu każdej z nas
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:33   #397
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Chal, kiedyś po iui brałam zwolnienie z macierzyństwa, wypisywaly mi panie pielęgniarki i przybily pieczątki dr z Tarnowa

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Reset reż jest dobry! I czasami niezbędny aby z otwartą głową podejść do następnej stymulacji

Migotka dziękuje za dobre wiadomości bo nie chce mieć zwolnienia z kliniki za dużo u mnie osób w pracy gdzie średnia 55 + i mają różne poglądy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

Kasia ja przy pierwszym opakowaniu plamiłam przez dwa tyg a potem dostałam strasznego krawienia i czułam się masakrycznie słabo już się zastanawiałam czy nie jechać na szpital bo to był okres świąt, odstawiłam nawet wcześniej 3 tabletki a potem drugie opakowanie było już lepiej tylko piersi mnie bolały- choć ten ból do tego który mam teraz po zastrzykach to pestka
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:44   #398
201801291006
Konto usunięte

Chal, raz rowniez zwolnienie miałam z pieczątkami macierzyństwa, wiec i tak musisz dopilnować pielęgniarek aby przybily odpowiednią, jeśli chcesz trn
Dr nie robi żadnego problemu ze zwolnieniami, wiec na pewno ci wpisze, czy w Krk czy w Trn.

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-02-09 o 21:45
Stary 2016-02-09, 21:45   #399
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was!

Dziękujemy za wsparcie tez kiedyś myślałam o tym, że przy naszej klinice powinni otworzyć taki sam skup łez jak niegdys w Lublinie - sądzę, że przynajmniej koszty związane z leczeniem i spełnieniem marzeń by się każdej z nas wróciły...
Stary 2016-02-09, 21:48   #400
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
Migotka dziękuje za dobre wiadomości bo nie chce mieć zwolnienia z kliniki za dużo u mnie osób w pracy gdzie średnia 55 + i mają różne poglądy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Kasia ja przy pierwszym opakowaniu plamiłam przez dwa tyg a potem dostałam strasznego krawienia i czułam się masakrycznie słabo już się zastanawiałam czy nie jechać na szpital bo to był okres świąt, odstawiłam nawet wcześniej 3 tabletki a potem drugie opakowanie było już lepiej tylko piersi mnie bolały- choć ten ból do tego który mam teraz po zastrzykach to pestka
Dziękuję za odpowiedź. Damy rade to nie dla nas samych tylko dla tego upragnionego cudu! Damy rade!
Stary 2016-02-09, 21:50   #401
chal
Rozeznanie

Cytat:
Chal, raz rowniez zwolnienie miałam z pieczątkami macierzyństwa, wiec i tak musisz dopilnować pielęgniarek aby przybily odpowiednią, jeśli chcesz trn
Dr nie robi żadnego problemu ze zwolnieniami, wiec na pewno ci wpisze, czy w Krk czy w Trn.
dzięki wiem że dr nie robi problemu bo mówił mi to w Tarnowie ale on w krk jest zasze taki zabiegany zdecydowanie wolę wizyty w Tarnowie
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 21:58   #402
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
dzięki wiem że dr nie robi problemu bo mówił mi to w Tarnowie ale on w krk jest zasze taki zabiegany zdecydowanie wolę wizyty w Tarnowie
Panie pielęgniarki zawsze pytają o nip do zwolnienia, i na ile dni, więc im powiedz wtedy o tych pieczątkach i będzie ok. Dr w Krk nie zajmuje się takimi "☠☠☠☠☠☠☠ami "

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

P.i.e.r.d.o.l.a.m.i. miało być co mnie tak zbanowalo przecież nie klne
Stary 2016-02-09, 22:15   #403
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie po marvelonie strasznie boaly piersi, przez caly czas ale okropnie , no i przez pierwzy tydzien mialam zawroty glowy, bolala glowa ale potem sie organizm przyzwyczail.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:18   #404
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was!

Witaj, dziekujemy za te cieple slowa. Gdyby tak wiecej osob, ktore sa przeciwne in vitro, ktore nie maja pojecia co my przezywamy, to przeczytalo to moze choc troche by nas zrozumieli...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-02-09, 22:18   #405
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Mnie po marvelonie strasznie boaly piersi, przez caly czas ale okropnie , no i przez pierwzy tydzien mialam zawroty glowy, bolala glowa ale potem sie organizm przyzwyczail.
No to super dzięki
Stary 2016-02-09, 22:20   #406
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
Migotko masz racje ale już próbowałam tez "normalnego" życia. Muszę sie tak czy siak ogarnąć a póki co przychodzi mi to z trudnością. Mas racje trzeba żyć normalnie ale zawsze gdzieś z tylu głowy jest ten problem. Z pewnością trzeba wyluzować bo stres nie służy No ale tak bardzo by sie chciało... Dzięki za dobre słowa. Trzymam te kciuki za resztę.
Paulinka, wiem co czujesz i łącze sie z Toba w bólu, zreszta kazda z nas tu wie co czujesz... Wiem, ze po kazdej porazce jest zawód, rozczarowanie i cierpienie ale dasz radę, przejdziesz to i nazbierasz sily do dalszej walki.Musisz, my Ci nie pozwolimy sie poddac!
Stary 2016-02-09, 22:21   #407
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Co miesiąc każda z nas toczy tutaj wielka walkę, walkę o upragnione szczęście. Przeważnie tą walkę przegrywamy, ale mamy ogromną nadzieję, że wygramy wojnę
Dziękuję za te słowa w imieniu każdej z nas
Kochana, piekne slowa...
Stary 2016-02-09, 22:25   #408
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania0208 Pokaż wiadomość
Wiem coś o tym ja w listopadzie miałam IUI po której byłam pewna na 100% ze będę w ciąży zaraz po pękł mi pęcherzyk i nawet dr był pewien, że zajde i cóż znów rozczarowanie jak co miesiąc 😳
Ja mialam to samo to prze dwa lata, teraz sie juz przyzwyczailam do tych rozczarowan, co miesiac probuje ale nie licze, ze sie uda, przynajmniej naturalnie, to troche mniej boli ja sie nie nastawiam, bo juz po prostu nie licze na cud, pamietam jak co miesiac pawie myslalam, ze jestem w ciazy,bylo pelno objawow, teraz to tych objawow juz nie szukam nawet i sie nie nakrecam, bo , o dziwo, jak rzeczywiscie zaszlam w ciaze, po in vitro, to tych objawow nie bylo w sumie wcale.

Edytowane przez kamilamimila
Czas edycji: 2016-02-09 o 22:27
Stary 2016-02-09, 22:29   #409
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Anessca, no pewnie, bez problemu! Dr zawsze się śmieje ze mi na pół roku od razu wpisze
Mi to samo zawsze mowil, szczegolnie po transferze, mowil pielegniarkom, ze tej pani to od razu na pol roku
Stary 2016-02-09, 22:34   #410
asiorekkkk
Rozeznanie

Ja po Marvelonie pare dni płamilam cyce to mnie strasznie bolały miałam wahania nastroju jak podczas miesiączki i lekkie zawroty głowy. W połowie opakowania przeszło mi.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 22:36   #411
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Lula jezusmaria! ! ! Jakie to szczęście ze się odezwałas, news dnia my tutaj cały czas myślałyśmy o Tobie! Dużo zdrówka dla Ernescika

No to super, bo to badanie jest dość drogie...

Ojjj tak tak tak

ale porażka na całego. . . Następnym razem będzie lepiej, musi być

Angela, przejrzałam ten raport, świetne dane, wreszcie jakaś statystyka, która realnie pokazuje skuteczność inv. I co? Porażka macierzyństwa można powiedzieć, gdyż 12 miejsce w Polsce to jednak nie podium, ba, nawet nie pierwsza dziesiątka. Ogromna ilość transferow (1500 prawie) niewspółmiernie do uzyskanych ciąż (478) To pokazuje, że dla nich ważna jest ilość. No bo jak to traktować? Piękne wyniki kliniki w Krk Artvimed, w której jak dobrze pamiętam jest Jazz. tj. 505 transferów, z czego 200 ciąż. Ogólnie w całej Polsce skuteczność na 32%, i to potwierdza, co Dr mówi o szansach, że daje 30 %.

No właśnie Patrycja -statystyki masz w raporcie, który opisałam powyżej. Ale wiadome, nie ma reguły, niektorym udaje się za 1 razem, a niektórzy mają kilka prób, ciężko powiedzieć jak będzie. Uważam że warto próbować, a Ty musisz szybko działać! ! ! Trzymam kciuki abyś mógla podejść do inv jak najszybciej!
Przegladnelam ta tabelke, to wyglada na to, ze najlepiej wypada ŁÓdz i Bialystok, Parens tez sie niezle plasuje ale nie zapomnijmy, ze to nasz Dr nabil te miejsca , a w Macierzynstwie tez duzo nabil ale jest dopiero od maja. A czy ktos slyszal o Bialymstoku, ze faktycznie sa tam tacy dobrzy embriolodzy? Ale nasz Dr mowil, ze w Macierzynstwie sa swietni, tylko jakos te wyniki tego nie pokazuja.
Stary 2016-02-09, 22:39   #412
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy znacie kogos, kto ma juz dziecko, zdrowe, stara sie o drugie i np ma zły kariotyp, z translokacja? Bo ja sie dzis zaczelam nad tym zastanawiac czy to jest mozliwe, u mnie, bo kariotypu nie badalam, Dr mi nie kazal, bo mam zdrowe dziecko ale czy to jest pewne , ze mam dobry kariotyp? Jak myslicie? Bo mi to spokoju nie daje...
Stary 2016-02-09, 22:40   #413
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Mi to samo zawsze mowil, szczegolnie po transferze, mowil pielegniarkom, ze tej pani to od razu na pol roku
mam wielką nadzieję, że już niedługo skorzystamy z tej przyjemności
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 23:23   #414
Nmonia5
Raczkowanie

Kamila nie ma 100% gwarancji że kariotyp masz prawidłowy bo ja przy mojej translokacji mam 1% na zdrowe dziecko przy innych tranlokacjach szansa są dużo większe niż u mnie.

Dziewczyny a tak w ogóle to było mi bardzo miło Was poznać a w BS mają bardzo dobrych embriologow dr.M też jest wspaniały i absolutnie nie zapominam o dr.P bo bardzo mi pomógł i też go bardzo cenię
Nmonia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 01:08   #415
jag58
Przyczajenie

Cytat:
Witaj, dziekujemy za te cieple slowa. Gdyby tak wiecej osob, ktore sa przeciwne in vitro, ktore nie maja pojecia co my przezywamy, to przeczytalo to moze choc troche by nas zrozumieli...
Nie rozumiem jak ludzie moga byc tak okrutni i odmawiac kochajacym sie ludziom szczescia w postaci malego brzdaca
Boze gdybym mogla za pomoca czarodziejskiej rozdzki obdarowac was tym cudem
My staralismy sie odziecko 9 miesiecy, synek ma teraz 6 lat, ale nie jestesmy w stanie dac mu rodzenstwa.
Bardzo w Was wierze dziewczyny bo ja nie jestem na tyle silna by podjac walke.
Skupiamy sie na naszym jedynaku i dajemy mu to co z zycia najlepsze.
I zycze Wam aby w koncu wasze marzenia sie spelnily.

Wybaczcie ze pytam , ale czy ktoras z Was brala pod uwage adopcje?Bo my z mezem myslimy nad tym intensywnie, nie chcemy by nasz synek byl jedynakiem.

Moge zapytac po jakim czasie stwierdzilyscie ze jednak czas na pomoc specjalisty? My staramy sie juz 5 lat o rodzenstwo dla syna a lekarze rozkladaja rece, mysle ze to taka mentalnosc szkotow. Jak pytam o in vitro to mowia ze nie ma miejsc

dlatego myslimy o adopcji
jag58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 06:54   #416
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Cytat:
Nie rozumiem jak ludzie moga byc tak okrutni i odmawiac kochajacym sie ludziom szczescia w postaci malego brzdaca
Boze gdybym mogla za pomocaf czarodziejskiej rozdzki obdarowac was tym cudem
My staralismy sie odziecko 9 miesiecy, synek ma teraz 6 lat, ale nie jestesmy w stanie dac mu rodzenstwa.

Wybaczcie ze pytam , ale czy ktoras z Was brala pod uwage adopcje?Bo my z mezem myslimy nad tym intensywnie, nie chcemy by nasz synek byl jedynakiem.

Moge zapytac po jakim czasie stwierdzilyscie ze jednak czas na pomoc specjalisty? My staramy sie juz 5 lat o rodzenstwo dla syna a lekarze rozkladaja rece, mysle ze to taka mentalnosc szkotow. Jak pytam o in vitro to mowia ze nie ma miejsc

Na chwilę obecną jakby 3 razy po in vitro nie wyszło idziemy w kierunku adopcji ale zobaczymy jak to będzie jeszcze sporo czasu. Przykro mi ze się wam nie udaje:-(
Stary 2016-02-10, 07:26   #417
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lula80 Pokaż wiadomość
patrycja665 Mi się udało za 1 razem

Justynka Możesz mnie dopisać :29 lat; starania 4 lat; UR: 18.11 ERNEŚCIK
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 07:55   #418
kamilamimila
Wtajemniczenie

Cytat:
Boze gdybym mogla za pomoca czarodziejskiej rozdzki obdarowac was tym cudem

Witaj,rozumiem,ze mieszkasz w Szkocji,szkoda,bo bysmy Cie przyciągnęły do naszego Dr.Ja zaczelam się starać o dziecko 2,5 roku temu,zaraz po ślubie,a tez mam juz dziecko,córeczkę,ma 7 lat,jak sie zaczelam starać o rodzeństwo dla niej,miala 4,5,ona jest z innego związku.Poniewaz ja w pierwsza ciaze zaszlam od razu,bez żadnych problemów,myslalam,ze tak będzie i teraz,a jak 3 miesiące nie zachodzilam,poszlam do lekarza i zaczelam robic badania,a po 5 miesiacach trafilam do naszego Dr,od niepłodności,także u mnie bylo to szybko,bo ja juz nie mialam czasu ze względu na wiek.Co do adopcji to ja tez o tym myślę,tyko mój Mąż ma z tym problem,choć dziwne,bo adoptowal moja Córkę.Ja tez nie chce bardzo zeby córcia byla kiedyś sama,oba tak bardzo pragnie rodzeństwa,mtsle o adopcji jako ostateczności,jak nie uda sie trzecie in vitro ale z nami jest tez problem,ze jesteśmy juz w takim wieku,ze i z tym będziemy mieć pod górkę,moze dostaniemy duzo starsze dziecko,a moze wcale,no i ba adopcje w Polsce czeka sie średnio 3 lata,moja kolezanka czekala 3,5,a adopcja mojej córki przez męża ,ktora powinna byc formalnością,trwala rok,masakra.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Nmonia5 Pokaż wiadomość
Kamila nie ma 100% gwarancji że kariotyp masz prawidłowy bo ja przy mojej translokacji mam 1% na zdrowe dziecko przy innych tranlokacjach szansa są dużo większe niż u mnie.

Dziewczyny a tak w ogóle to było mi bardzo miło Was poznać a w BS mają bardzo dobrych embriologow dr.M też jest wspaniały i absolutnie nie zapominam o dr.P bo bardzo mi pomógł i też go bardzo cenię
Monia,zestresowalam sie tym kariotypem,chyba musze go zbadać ale to w takim razie od tego trzeba bylo zacząć a Dr P nie kazal mi robic,zresztą wiem ze Ty tez zrobilas na wlasna reke.Z tym,ze 1% to Malo,a moja corka powstala od razy,przy pierwszej próbie,naturalnie i bez problemów,bez żadnych lekow,to jeśli bym miala translokacje to chyba jej powstanie byloby cudem.Musze jednak zrobic ten kariotyp,stresuje sie bardzo tym.A u Ciebie ktoś w rodzinie ma ta translokacje?Są zdrowe dzieci?

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Witaj,rozumiem,ze mieszkasz w Szkocji,szkoda,bo bysmy Cie przyciągnęły do naszego Dr.Ja zaczelam się starać o dziecko 2,5 roku temu,zaraz po ślubie,a tez mam juz dziecko,córeczkę,ma 7 lat,jak sie zaczelam starać o rodzeństwo dla niej,miala 4,5,ona jest z innego związku.Poniewaz ja w pierwsza ciaze zaszlam od razu,bez żadnych problemów,myslalam,ze tak będzie i teraz,a jak 3 miesiące nie zachodzilam,poszlam do lekarza i zaczelam robic badania,a po 5 miesiacach trafilam do naszego Dr,od niepłodności,także u mnie bylo to szybko,bo ja juz nie mialam czasu ze względu na wiek.Co do adopcji to ja tez o tym myślę,tyko mój Mąż ma z tym problem,choć dziwne,bo adoptowal moja Córkę.Ja tez nie chce bardzo zeby córcia byla kiedyś sama,oba tak bardzo pragnie rodzeństwa,mtsle o adopcji jako ostateczności,jak nie uda sie trzecie in vitro ale z nami jest tez problem,ze jesteśmy juz w takim wieku,ze i z tym będziemy mieć pod górkę,moze dostaniemy duzo starsze dziecko,a moze wcale,no i ba adopcje w Polsce czeka sie średnio 3 lata,moja kolezanka czekala 3,5,a adopcja mojej córki przez męża ,ktora powinna byc formalnością,trwala rok,masakra.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Monia,zestresowalam sie tym kariotypem,chyba musze go zbadać ale to w takim razie od tego trzeba bylo zacząć a Dr P nie kazal mi robic,zresztą wiem ze Ty tez zrobilas na wlasna reke.Z tym,ze 1% to Malo,a moja corka powstala od razy,przy pierwszej próbie,naturalnie i bez problemów,bez żadnych lekow,to jeśli bym miala translokacje to chyba jej powstanie byloby cudem.Musze jednak zrobic ten kariotyp,stresuje sie bardzo tym.A u Ciebie ktoś w rodzinie ma ta translokacje?Są zdrowe dzieci?
Nmonia,a kto to jest Dr M?Ten z Bialegostoku?Jak sie nazywa?Myslisz,ze oni są lepsi od Dr P i ze warto by tam,pojechac,choćby na konsultacje?Tylko,kurcze, to tak daleko,a ja mam dziecko,to nie takie proste i maz będzie wsciekly.
Stary 2016-02-10, 08:55   #419
Marzena_83
Rozeznanie

Kamila, jak nie mogę spać w nocy to mam różne przemyślenia I tak sobie pomyślałam o Tobie, a właściwie o Twojej sytuacji. Ty masz in vitro nie refundowane i leki też nie, bo z tego co rozumiem są refundowane do 40 roku życia? A czy nasz Dr nie mógł by po prostu wystawić recepty na inna pacjentkę, która nie ma jeszcze 40 lat? Nawet np. na mnie. Przecież żadnej szkody to nikomu nie czyni, nie ma żadnych limitów na leki do wykorzystania, prawda? A wystawia receptę na swoja pacjentkę, więc jest kryty. No nie wiem, może źle myślę? A tak w ogóle to jaka jest różnica w cenach na refundację i bez?
Stary 2016-02-10, 08:55   #420
gigula86
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, czy znacie kogos, kto ma juz dziecko, zdrowe, stara sie o drugie i np ma zły kariotyp, z translokacja? Bo ja sie dzis zaczelam nad tym zastanawiac czy to jest mozliwe, u mnie, bo kariotypu nie badalam, Dr mi nie kazal, bo mam zdrowe dziecko ale czy to jest pewne , ze mam dobry kariotyp? Jak myslicie? Bo mi to spokoju nie daje...
Kamila mój mąż ma transolakcje i okazało się ze jego kuzyn i kuzynka maja taka sama i oni maja zdrowe dzieci ale nie obyło się bez problemów bo nie dość że długo się starali to były poronienia.
gigula86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości