|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Ja ściągam w nocy bo mała mało je i cyce mam jak skały zje z jednej a z drugiej ściągam 😀 i długo śpi ostatnio bo śpi od 21-22 do 4-5 jak mi ostatnio tz przywalił z łokcia w cyca w nocy to myślałam że padnie, strasznie nerwowo śpi 😉 dlatego o spania z małą nie ma mowy
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
A ja Wam chyba nie pisałam...wrocilam do domu od gina po ostatniej ciążowej wizycie...jakos kolo 20...i gadam z M co doktor poeiedzial itd...a M mówi "fajnie by bylo jak byś do końca tygodnia urodzila"...jakos kolo 23 mowie mu ze chyba to juz poród i trzeba będzie jechac a on "o Jezu....tylko nie w nocy".....I jak tu chłopa zadowolić...
|
|
|
|
#393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co to sa woski bezpaskowe ? Figa, chyba, ze Lusia będzie księdzem w spódnicy(tak mój tato nazywa zakonnice) . A fryzura- no cóż, Lusia jest modna od urodzenia, tak teraz noszą -góra wysoko postawiona, po bokach krótko, aż łysawo .---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci powinni zamieszkać na planecie warka bez opieki medycznej :p
|
|
|
|
#395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Udało mi sie ściągnąć 60 ml. Trochę mało, mam nadzieję, że wystarczy. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
ma nerwy ten mój chłop![]()
|
||
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcia daj znać co tam z tą nową butelką tyle z nim chodzę już a dziś był ten pierwszy raz
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
A hit zeszłego tygodnia jest taki...siedze sobie w poczekalni u gina i stoi dziewczyna...na oko 20 lat...moze ciut więcej. Dzwoni jej telefon. Gada z jakimś gościem...i mówi mu ze jest opóźnienie a sa przed nią trzy starsze panie i nie wie ile zejdzie....lukam na kanapę gdzie siedza te "starsze panie" a tam 3 ciężarówki a najstarsza z nich miała max 30 😁
|
|
|
|
#398 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzięki Marciar Figa i Lamia - zdecydowaliśmy jednak odwołać rota
dzięki Wam. Dziewczyny mam pytanie... Byliśmy u dentysty z mężem i Hania została z moją mamą. Wracamy, a ona trzyma ja pionowo, normalnie i podryguje góra dół intensywnie, żeby ją uspokoić, bo płakała, nie podtrzymując glowki... ona ja mocno trzyma, ale jednak, ona ma 8 tygodni dzisiaj skończone... myślicie, że mogło się coś złego stać z jej szyjka/karkiem?
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Paula fajnie ze wizyya sie udala, Mia dzielna dziewczynka ![]() Ja super, ze w domku odsypiacie znaczy Lila odsypia a ty sprzatasz ![]() Ja jestem ogolnie noe w sosie. Jestem tez obrazona na moja laktacje, cycki i cale kp. Mala od rana spala mi godzine po tym jak w koncu dalam jej 60ml mm bo wierzgala. Zdazylys,y zrobic zakupy i w domu juz sie obudzila i koniec spania. To bylo o 12, od tamtej pory spala 2 razy po 10 minut. Od 4 jest cyc non stop. Od godziny wyje, nic nie chce, znowu kolki Ja sciagam rano po nocy bo mi tak jak Loli w nocy cyce puchna niemilosiernie bo mala nie je. Ale u mnie laktator to sciaga z obu okolo 90ml Nie wiem o co chodzi, nigdy nie wiem czy mala sie najadla czy nie, szkoda gadac ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Esor na pewno nie, nie martw sie. Najwazniejsze, zeby dziecku tylko glowka do tylu nie poleciala ale Hania ma juz 8 tygodni wiec nie sadze. Jak Tobie mama krzywdy nie zrobila to Hani tez na pewno nie zrobi |
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Ejjj o co chodzi z moim dzieckiem. W ciągu dnia z reguły nie śpi. Chodzi spać koło 3. Jak zaśnie o 1 to jest święto. A dzisiaj powiedziałam jej, że będziemy się kąpać i co... zasnęła o 18. Myślę sobie ok. kąpiel będzie jak się obudzi i co... obudziła się po 20 i nerwowe szukanie cyca. Nachlała się i znowu śpi. 😨😂
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#401 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Strasznie współczuję kolek.. A laktacja spokojnie dostosuje się do małej, 90 ml laktatorem to dużo... Przynajmniej dla mnie. Pijesz herbatki laktacyjne i slod jeczmienny? Cytat:
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Esow nie martw się mój mały miał 7tyg jak był chrzciny i podczas gdy ja z mamą i siostra szykowalysmy jedzonko na stół to chrzestny się nim zajmowała i też tak robiła mówiła że wtedy go niby brzuszek mniej boli sama ma syna 12lat ci prawda zabrałam go jej ale nic się nie stało małemu to już ityv dzieci jako tako już sztywne są
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Esor nie martw się tak jak piszą dziewczyny 😘na pewno nic się nie stało to już silna dziewczynka! Siasia współczuję kolek oby szybko minęły
magiczne 3 miesiące już blisko
|
#405 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Lola Kaaasi i NanaR dziękuję dziewczynki
idę spać spokojnie buziaki dla Was i maluchów
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Śpij spokojnie
u nas był taki koncert wieczorem że nie wiem co ja ugryzło pierwszy raz płakała nawet przy kapaniu chyba nadrabiała cały dzień bo limit nie został wyczerpany ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Aninis córka wie co robi mały cwaniaczek
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska dopiero zasnela. Raz probowalam ta butle ale gowno... Jutro moze bede moec wiecej sily bo padam psychicznie.
Esor ja Zoske prawie caly czas na pion trzymam tyle ze glowe trzymam. Ale myślę ze Hani nic nie bedzie :-*
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Sasia współczuję strasznie tych kolek
i nas odpukać lepiej, znowu wróciliśmy od paru dni do normy czyli spanie ok 12-14 i 17-18. Jutro natomiast szczepienie
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz głowy nie podtrzymuje 😊 mój siłacz sam trzyma 😊 starsze tez szybko trzymaly 😊
Witam się wtorkowo 😊 nocka ok. Chyba 3 lub 4 pobudki na cyc 😉 nie pamiętam bo daje i zasypiam od razu 😊 oby byla pogoda w miare bo musimy sklep zaliczyć... |
|
|
|
#411 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Witam z rana z kawką Półżywa jestem, bo wirus przeszedł na starszego i pół nocy spędził w wc Masakra jakaś...a wczoraj już było całkiem normalnie ![]() Młody przytargał rotawirusa z przedszkola ![]() Fajne są Już przy Szymku na nie chorowałam, ale ostatecznie wtedy kupiliśmy x-landera xa. Sprawdził się super, ale teraz potrzebowałabym coś zgrabniejszego do auta. Podoba mi się Babyzen Yoyo, tylko cena powala. Cytat:
u mnie też co dziecko, to dłużej śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Choć ostatnio jak byłam w Rzymie, to niestety Papieża nie widziałam Ostatnio wspominaliśmy z tż jak tam było cudnie Cytat:
![]() Myślę tak jak dziewczyny, że nic się nie powinno stać Powodzenia!! ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- U nas póki co ładnie jest, tylko zimno. Tż już pojechał? |
|||||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
u nas noc w miarę już chyba przywykłam więc sama nie wiem ile tych pobudek było ale 2 to na pewno teraz zasnął i chyba nici ze spaceru dziś bo deszcz ma padać to może prasowanie zrobię a tak mi się nie chce
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dobry u nas nic również ok
pobudki standardowo 1:30 i 5 i póki co jeszcze śpi po walce z zastojem już wczoraj i dziś karmie z nakładka. Smaruję brodawki Marcia lansinoha i wieczorem już chyba bez nakładek dam radę![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- P.S. też mam kupę prasowania co na mnie patrzy już 3 dni i prosi się o uprasowanie
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój synus to straszny pieszczoch
. Wzięłam go do cyca a ten myk oczy zamknął i śpi. Więcej czasu zajeło mi wyjęcie cyca niz jego uspanie, a on zrobił sobie z niego podusię .W nocy 4 pobudki, ale takie bardziej na przytulanie a nie jedzenie. Teraz śpi, ale dokarmiony mm , zawinięty w kocyk jak w kokon .Siasia, oby kolki szybki minęły. A próbowałaś tej metody co MamaKarolci- skakanie z dzieckiem na piłce- im pomogło .Mamusiaczek, zdrówka dla chłopców, rota jest okropne . Ten wózek Babyzen Yoyo jest piekny ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Tak śpi mój M. Jest tam w srodku ![]() |
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lola moja za tydzień kończy te magiczna liczbę Ale ja już w nią nie wierzę Trzeba sobie obrać nowy punkt - może pół roku ? ![]() Kto mi podrzucil samare dzisiaj !?!?! Przyznać się !!! Od 4 mi nie śpi ..... A pogoda dupowata. .. będzie lalo. To będzie długo dzień . ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Serio ???? Ostro ))
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elena gdzie twoje dziecko??? Paula ja ci nie podrzucilam na pewno bo u mnie od tygodnia jest :-P Siasia współczuję kolek..
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Siaisia, mam nadzieje ze kolki miną jak najszybciej
Cytat:
U nas noc w porządku, na razie też ok. szkoda tylko, że pogoda niezbyt. Popołudniu lece na angielski, tylko nie wiem po co, jak prawie nic na dziś nie umiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Tylko kot się przynajmniej mądrze przygląda
? 

dzięki Wam.
ona ja mocno trzyma, ale jednak, ona ma 8 tygodni dzisiaj skończone...
Nie wiem o co chodzi, nigdy nie wiem czy mala sie najadla czy nie, szkoda gadac 

idę spać spokojnie 
Masakra jakaś...a wczoraj już było całkiem normalnie 
u mnie też co dziecko, to dłużej śpi
.