|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja.też.daję.ze.słoiczków. ale.tylko.to.czego.nie.ma m.swojego ![]() ![]() i.czytałam.wpis.na.blogu: )podoba.mi.się ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
cześć Mamusie
![]() ![]() dobranoc ![]()
#4175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4177 |
Rozeznanie
|
w normalnych domach dzieci się uczy takich ładnych słów "tata" "mama". a mój Ukochany uparcie na mnie wskazuje i przesyła dziecięciu wiadomość "Cyc, powiedz cyc. to jest CYC"
mogę mieć uzasadnione obawy, że pierwsze słowo mojego dziecka to będzie "spierd&laj" ![]() Diabli miło, bardzo miło! postaram się nie zawieźć Twych oczekiwań i nie złamać serca ![]() Innocence_89 no właśnie to nie tak. Nie chodzi o nawozy a o normy przekraczalności. Chciałam u nas pookradać unię i założyć ekouprawy, wiec trochę zagłębiłam się w przepisach. Mamy konie, więc mamy kupę. Końska kupa jest dobra. Znaczy, nie organoleptycznie, a rolniczo jest dobra. Ale nawet nawożąc takim naturalnym składnikiem możemy się doczekać przekroczenia np norm azotu w glebie. poza tym nie masz żadnych gwarancji co tam wcześniej było, a składniki paskudne mogą i 100 lat później wyjść w badaniach gleby. jeśli chodzi o prawdziwe ekouprawy, to nie ma zmiłuj, tam MUSI być dobrze. jeśli normy nie są zachowane-nie ma dopłat. a są bardzo duże w porównaniu z klasycznymi. więc nie opłaca się kanciarstwo. a do tego słoiczki bardzo rygorystycznie są kontrolowane. Nie jestem ich zwolenniczką, ale napewno kilka będę miała w zapasie. póki co brak mi dobrego blendera i na początek chcę spróbować posłoiczkować zanim dostanie np ziemniaka. i tak chcemy uprawiać wiejskie BLW, czyli Bo Lubię Wolność. Niech się dzieć karmi sam, będę miała więcej spokoju ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal jestem za oliwa, kupiłam holle. a dlaczego za wcześnie? skoro omega 3 i dha podajemy już od czasów fasolki :P w słoiczkach tez jest olej, chyba rzepakowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() nie mam za bardzo czasu na wizaż...;/ to co się dzieje teraz z Wojtusiem to jest jakiś hardkor, po południu jest jeden wielki ryk i w nocy pobudki co 2 godziny z krzykiem, bo nie może puścić bączków ![]() już nawet noszenie na rękach nie pomaga nie sądziłam, że dziecko może aż tyle płakać... jakoś chyba wcześniej miałam inne wyobrażenia jak to będzie jak się Młody urodzi.. ![]() on się w ogóle nie śmieje na głos..;/ to tak a propos tej rozrywanej karteczki ![]() ale dobra nie będę marudzić, bo ludzie mają gorsze problemy... za to pięknie wcina obiadki, zawsze zje wszystko co mu przygotuje, dzisiaj 180ml ![]() no i w końcu rozkręcił się z kupkami aa okresu nadal nie mam i dobrze mi z tym ![]() a do obiadków dodawałam łyżeczkę kujawskiego, ale dzisiaj doszła do mnie przesyłkam.in z olejem holle ![]() 3majcie się, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() później poszlo tak "książkowo" marchewka, marchewka-ziemniak, dynia-ziemniak, szpinak-ziemniak, jarzynowa, marchewkowa z ryzem. tylko pierwszy słoiczek dzieliłam na trzy (kilka lyzeczek, pol słoiczka i pozostala polowa), kolejnych już mloda nie wybaczylaby, bo jeśli je smakuje to niech wcina ![]() kolejne propozycje to brokuł (pierwszy sloik z bobovity, wcześniej hipp), kalafior, groszek i przy tych dwóch rozważam mieszanke z marchewka, której mam spory zapas. wydaja mi się dość wzdymajace, wiec pewnie dorzucę je do marchewki żeby trochę ulatwic trawienie ![]() później pewnie wrócimy i od nowa. zrobimy 2 rundke zanim zaczniemy dania po 5 miesiącu, bo durna matka nakupowala tego tyle, ze może przyjść zima stulecia ![]() u Neli nie przeszlaby opcja 3 lyzeczek...ona cieszy się już na widok sliniaka, trzesie się gdy zobaczy miseczke - nie zdaze pomyslec, a przede mna już otwarta buzia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a.oliwa.z.oliwek.nie.ma.w ogóle.omega-3 ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obecnie nie daję żadnego probiotyku, ale chyba muszę kupić... podobno latopic ma dobre szczepy przez to zachowanie Malego jestem wiecznie zmęczona i nic mi się nie chce teraz śpi spokojnie od 20:30 << odpukać ! >> dla mnie to i tak jest święto, że tak długo przed spaniem dałam mu podwójną dawkę infacolu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Rozeznanie
|
Diabliznalazłam.o.tłuszczach.co ś
![]() http://emaluszki.pl/283_Tluszcze_w_diecie_dziecka.html http://www.babyboom.pl/niemowleta/zy...la_dzieci.html Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Rozeznanie
|
Veronic masz wsparcie przy synku-syrenie? Pewnie już próbowałaś SabSimplexu? my do 3 miesiąca używałyśmy i żadnej kolki nie zauważyłam.
Innocence_89 nie, nie. mamy takie samo zdanie. Też chcę swoje dawać, ale zaraz ![]() a witaminy w tłuszczach to się chyba tylko rozpuszczają(ADEK), a nie tam permanentnie przebywają? diabli ciekawe czy Bullerbyn czy Alicja Burtona ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
i tak mnie teraz natchnelo, skoro minimum do roku nie powinno się dziecom podawac mleka krowiego to masla raczej tez...
sprawdz tez czy w składzie nie masz soli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale o masle nie slyszalam.. Nr 1olej dobry, oliwa pozniej.. Wg MOJEJ lekarki. Inna lekarka=inna opinia. A nie ważne co dasz tak szczerze... Efekt ten sam ![]() Dobranoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Rozeznanie
|
o masło! własne masło jest ekstra, bo kupne to takie tłuszczowe rzygi! tylko trzepać trzeba dobrze.
Róbcie własne masełka, zakochacie się! a mąż doceni wprawę. Wiejskie baby zawsze mają mleczko i śmietankę, a zrobienie twarogu to kilka minut. Ale my kombinujemy, bo jesteśmy biedota. kiedyś wysłałam Menrza po grzyby do lasu, żeby obiad zjeść, pycha zupa wyszła! |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 22:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Wtajemniczenie
|
oczywiście zapeszyłam
![]() wlaśnie się obudził z masakrycznym krzykiem, tż próbuje go uspokoić, ale się nie daje ![]() chyba musimy użyć windi ![]() ![]() to lecę, dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masło to tłuszcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Rozeznanie
|
Budyniekzainspirowałaś.mnie.z.tym .masłem.tylko.gdzie.tu.zn aleźć.dobrą.i.sprawdzoną. śmietanę
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
to ja tez dorzucę prasowke
![]() http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...o-zdrowie.html http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...o-zdrowie.html ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- i jeszcze to: http://docent.toborek.info/roznosci/zywnosc_maslo.html ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Zauważyłyście,że.mam.tale nt.do.podawania.tematów.d o.kontrowersyjnych.rozmów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ok spadam spac, bo remont mnie wykańcza, ale już bliżej niż dalej...oby jutro zadzwonil, ze szafa do odbioru ![]() kolorowych laseczki! ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
to.może.najlepiej.dawać.j ednego.dnia.masło.a.drugi ego.olej.rzepakowy.bezeru kowy.tylko.ile.tego.oleju .bo.masła.płaską.łyżeczkę ???przeszłobyto??? ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobrej.nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.