|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() Co do Twojego U- bardzo fajny. Wszystko jest z tego co ja widzę. Szczególnie podoba mi się obiadek... taką mi chęć zrobiłaś na fasolkę z bułką tartą ![]() Cytat:
No ja póki co tyje na tym.. Jeszcze pokutuje za te 1000... A u Ciebie może owoc do bułeczki w 2śniadaniu? ![]() No, ale ja tam się nie znam, więc lepiej jak ktoś inny się wypowie ![]() Dzięki za wasze komentarze ![]()
![]() |
#4202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zadomowienie
|
Sama nie wiem jak matura... nie jest źle, ale mogłoby być lepiej. Najważniejsze, że już za mną
![]() ![]()
#4204 |
Rozeznanie
|
Moje RRR do ocenki
![]() śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, serek homo naturalny, troszkę rodzynek, papai kandyzowanej, orzechów laskowych, cynamon drugie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z 100 g twarożku chudego, pomidor obiad: 2 gołąbki z mięsem i ryżem, odrobiną sosu pomidorowego kolacja: pierś z kury grillowana z ziołami |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R
Sniadanie: owsianka (3lyzki owsianki, szklanka mleka2%, suszona morela, pokrojone malutkie jablko, cynamon), 1/4 jogurtu naturalnego z 3 plasterkami pomarańczy. 40 min twistera II Sniadanie: 2 kromki razowe każda z plasterkiem szynki, sałatą, tofu, chudego bialego sera, papryki,pomidora, szczypiorka, 2 plasterkami jajka, szczyptą ziół prowansalskich, kiwi 20 min aerobik Obiad: Kawalek piersi z kurczaka gotowanej z warzywkami, brązowym ryżem Podwieczorek: serek homo z 2 orzechami wloskimi 8min buns legs arms abs stretch (40 min) Kolacja: Ryba po grecku (ryba chyba dorsz z marchewka gotowaną) Bardzo was prosze o ocene, w dobrych "miejscach" mojego jadlospisu ćwicze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
R.
Sn: owsianka(100ml wody,100ml mleka1,5%,4łyzki płatków owsianych,serek wiejski lekki200g,jabłko,cynamon) 2Sn:dwie kromki chleba pełnoziarnistego(razem100 g),łyzka homo nat,plaster wędliny z kurczaka,liśc sałty,pare plasterków ogórka O: pół dużej makreli,ugotowane brokuły i szparagi P:pół oapkowania serka homo nat,2plastry wedliny z kurczaka,sałata,papryka K:jajko na twardo lub dwa,pół ogórka Prosze o ocene i ew korekte,bo umiem oceniac innym jadłospisy aczkolwiek swoich nie jestem do konca pewna ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() marchewka gotowana ma wysoki IG. bardzo ładny jadłospis ![]()
![]() |
#4207 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze R, proszę o ocenę
I. Łyżka płatków owsianych, łyżka otrębów owsianych, łyżka nagiego owsa, łyżka pestek słonecznika, pół szklanki mleka, pół serka wiejskiego, duże jabłko, 3 duże truskawki II. Kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, papryką i pestkami dyni III. kawa z mlekiem IV. 200 gram fasolki szparagowej, 3 łyżki sosu bolognese( oliwa, chuda mielona wołowina,pomidory, cebula, oliwki) V.jajko na twardo, łyżeczka oliwy, trochę pestek, 3 różyczki brokuła VI. serek wiejski, sałatka z pomidorów i cebuli
#4208 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie...
w miarę poprawnie to wygląda ???
![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-05-07 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Vana chyba juz dawno nas opuscila. kilka stron wczesniej (jeszcze zanim ja tu wparowalam ;p )
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.. wlasciwie to jestem tez w innym watku ale tu sa jadlospisy wiec sie dolaczam jesli moge
![]() ![]() mam pytane ocenicie moje RRRRRRRRRRR?? SN. 9.30 : 2 Kromki razowca z twarozkiem ![]() 2 SN 12:30 : Jogurt naturalny danone z ziarnami zboz ( pyyycha ![]() Obiad 15.30 : Pol worka kaszy gryczanej z kapusta kiszona, kapusta czerwona, ogorkiem zwyklym i korniszonym. Kolacja bedzie o 18:30 : 2 jajka na twardo. Martwi mnie ta kasza na obiad... mozna ja jesc?? ![]() ![]() z gory dziekuje za ocenki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Rozeznanie
|
Moje W/U
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, połowy serka wiejskiego, kiwi i rodzynek. II. Kromka grahama z żółtym serem, sałatą i rzodkiewką, pół jabłka, kostka gorzkiej czeko. III. Serek wiejski lekki z garścią mieszanki studenckiej i łyżką miodu, kawa z mlekiem i cynamonem. IV. Filet z mintaja duszony z brokułami i kalafiorem, dwie łyżki ryżu brązowego. Trening: 45 minut biegania. V. Kromka chleba orkiszowego + jajko na twardo, pomidor i parę rzodkiewek. Może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie ładne masz te jadłospisy, takie urozmaicone i smaczne! Ja bym pękła gdybym miała tyle zjeść, ale to też efekt mojego głupiego 1000kcal. :| Ale mam co chciałam, sterczące kości, wypadanie włosów, ciągłe uczucie zimna i przedewszystkim brak miesiączki ![]() Też tak chcę ![]() A póki co moje bardzo nieudane ;/P: Iśn: niecała bółka wieloziarnista z masłem, rzodkiewką, pomidorem i polędwicą z indyka, kawa zborzowa (wiem, wiem . mało, mało, mało... :|) W szkole: rzodkieeewkii, jabłko (porażka, wiem) O: dwa gotowane ziemniaki pokrojone w plasterki, udko bez skóry i dwa kiszone K: jeszcze będzie, ale nie wiem co .. To porażka, wiem.. ale mam obsesje ... nie umiem się przełamać, to jest najgorsze. Dziewczyny, jeśli OT, to przepraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Rozeznanie
|
stokrotka, rozumiem że próbujesz przytyć, ale dużo jedzenia po prostu Ci nie wchodzi? może spróbuj z kaszą manną albo bebilonem zamiast n.p. jogurtu-w małej objętości mają sporo kalorii i są pożywne(zwłaszcza bebilony), trochę Ci to powinno ułatwić tycie.
Oczywiście to tylko taki luźny pomysł,niepoparty konkretną wiedzą dietetyczną, więc mam nadzieję że ktoś jeszcze się wypowie w tej sprawie. Przepraszam za offtopic ![]()
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Raczkowanie
|
to ja podam moje raczej U.
może ktoś pokusi się o ocenę ![]() Śniadanie - na czczo kubek ciepłej wody z cytrynką, potem 3 dość małe, bo z początku chleba, kromki razowca z sezamem i siemieniem, posmarowane półtłustym serem białym, na to sałata, 2 spore plastry wędliny drobiowej, rzodkiewka, papryka; mandarynka Przekąska ok 2h później - duże jabłko II śniadanie - serek wiejski 200g z łychą słonecznika i wkrojoną rzodkiewką, jedna kromeczka razowca z sałatą i papryką; kawa Ricore robiona na kubku mleka z łyżeczką miodu ok 25min twistera Obiad - pół woreczka kaszy gryczanej, jajko sadzone, robione na oliwie z oliwek na plastrze wędliny (polędwicy wieprzowej), ok 300g mieszani warzyw - kalafior, fasolka szparagowa, groszek, marchewka, brukselka 30 min stepper, trochę ćwiczeń rozciągających siłowych na brzuch Kolacja - puszka tuńczyka w sosie własnym z cebulką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym marynowanym w sosie słodko-kwaśnym ok 1,5l wody, 3 herbaty czerwone z cytryną może trochę za mało jak na U, ale po R wydają mi się olbrzymie ilości tego jedzenia.
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym na śniadanie nie ma warzyw ani owoców...co to jest w ogóle za posiłek ![]() 2 śniadanie tez do bani. Obiad do bani. Kolacja do bani.... Ja bym zeszła z tego świata na takiej głodówie.
![]() |
#4219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
U choroba powoli przechodzi
![]() Śn: grahamka z ziarnami ![]() 2śn: jabłuszko pokrojone w kosteczke i zalane jogurtem serduszko morelowym (150g) O: 11 kopytek <mniam> P: pomarańczka K: kromka grahama i bardzo dużo sera białego z śmietaną 12% i szczypiorkiem ![]() i 2000 kcal prawie jest ![]()
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ś: pieczone jabłko (tak 2/3) w mirofali z cynamonkiem, 1 łyżka otrębów, 3 łyżki pł.owsianych, wieśniak mały, kawa rozp. z cykorią 2Ś: grahamka z 2-3 plastrami sera z pieprzem (taki z mlekowity z biedronki ![]() 2Ś:b.podobnie, tj. grahamka z 2-3 plastrami sera z pieprzem i nieszczęsny kefir O: 2 połówki papryki nadziewanej farszem z: mielonego (z indyka), cukinii, cebulki, pieczarek z ziołami, zapiekane w piekarniku K: pewnie nieszczęsne 'maronki' z jog.nat. i zarodkami i truskawami (makarony, niestety mam tylko zwykłe, i te truskawki - wiem, grzech) Oceńcie proszę, wydaje mi się, że jem za dużo
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Płatki owsiane & musli z melasą (pomieszane) z serkiem wiejskim - pół opakowania, daktylami, żurawiną i rodzynkami, kawa rozpuszczalna z mlekiem IIŚn. Jogurt naturalny z musli jak wyżej (to musli jest bossskie ![]() Garść orzechów włoskich Ob. Pierś z kurczaka, trochę (mało) kaszy gryczanej, warzywa na patelnię - 450g. z łyżeczką oliwy Orzechy znowu, ale niedużo ![]() Pd. Naleśnik z twarożkiem, dżemem i orzechami, kawa zbożowa Kilka rzodkiewek K. Kromka razowca z masłem, szynką, sałatą i pomidorem; sałatka z ananasem i majonezem Truskawkiii ![]() Wpadnie jeszcze coś, ale już niewiele raczej ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-07 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jesz BARDZO mało, na pewno nie przekraczasz nawet 1000 kcal, a nie jestem pewna czy nie mieścisz się w 700-800. Fatalna dieta, prawie żadnych warzyw, mało białka, mało witamin, zero owoców, zero zdrowych tłuszczów. Ogólnie źle. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-07 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tylko jak jestem na tym niby "P'', to nie wiem ile powinnam przytyć, a gdzie już wejść do U ... Mam 160 cm, z dzisiejszego rannego ważenia ważę 40 kg, ile powinnam przytyć? Czy do momentu aż mi wróci miesiączka? Kurczę, chciałabym jakos sobie też tym P podkręcić metabolizm, tylko nie zbyt się na tym znam ... HELP, Iza, Dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-07 o 18:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1śn: 400kcal 2śn: 234 kcal O: 400 kcal P: 80 kcal K: 500 kcal o siet ![]()
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
żal... tak właśnie wyglada oszukiwanie siebie.
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym i tak wydaje mi się nieźle pozawyżane. Ta kolacja na pewno nie miała 500kcal, bo twarogu musiało by być wtedy prawie pół kilo ; ) śniadanie ani obiad na 400 też mi nie wyglądają.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-07 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Raczkowanie
|
może i wyszlo mniej i co ? i od razu żal .. utrzymuje wage i to jest dla mnie wazne i wyniki tez mam wszystkie dobre bo robilam i miesiaczke tez mam .. wiec nie ma tutaj zadnego dla mnie oszukiwania siebie
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
no moze i masz racje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.