|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Moje R
1. kromka razowca+ pół ryby wędzonej 2. knopers 3. płatki fitness na mleku 2% 4. zupka pomidorowa 5. Taki domowy hamburger (te chyba są zdrowe?) duża biała bułeczka z sezamem, 2 plastry sałaty, kilka plastrów ogórka i pomidora, kotlet schabowy, troszkę ketchupu Tylko nie mówcie, że za mało bo jestem strasznie najedzona i mam wyrzuty, że TAK mocno się najadłam.
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie wiem czy dobrze postępuję
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze:
śn: dwa zimne jajka na twardo z łyżką majonezu, solą i pieprzem; owsianka z 2 kostkami czekolady i migdałami i orzechami włoskimi(4 łychy płatków); kromka razowca z paprykarzem szczecińskim; zielona herbata przekąska: orzechy włoskie i migdały, kostka czekolady 2śn: jabłko; kanapka z razowca z : szynką, serem żółtym, pomidorem i jajkiem obiad: kilka łyżek gulaszu + 3 łyżki ziemniaków (do tego masa sosu) + kilka korniszonków ; zielona herbata tuż przed treningiem: kromka razowca i pół puszki tuńczyka w sosie własnym po treningu: koktajl białkowo węglowodanowy (znowu brata ) kolacja: pół paczki (paczka 450gram- tak jest napisane na opakowaniu) mrożonych brokuł z dużą ilością zasmażanej bułki tartej i do tego dwie łyżki śmietany; biała herbata
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zjadłam:
8:00- bułeczka ciemna z sałata, ogórkiem, serem, rzodkiewką i o zgrozo majonezem- uwielbiam niestety 11:00- druga taka bułeczka 14:00-jabłko zielone 16:00- risotto (dużżżżooooo) 20:00- muesli z jogurtem naturalnym i normalnie jakoś mi niedobrze po nim... |
|
|
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
łojezu, jak mnie takie coś dołuje.. od razu bym wysłała co niektórych do innego wątku.
|
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
Pierwszy post tutaj
![]() R No to tak : Śniadanie : 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów II Śniadanie : jabłko Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial )Zielona herbata Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją Hula Hop 0,5 godz A przez caly dzien tak z okolo 1,5 litra wody ![]() Prosze ocene ~!
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to właśnie tłumaczę sobie tą paskudną pogodą ... I maturą, która mnie czeka jutro i w piątek... Oj tak, smaczne było, było
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
[1=51eb7b1acd47bd33c5c1669 0ed8ee2bace5a6d43_5e96409 a7b024;12187004]Pierwszy post tutaj
![]() R No to tak : Śniadanie : 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów znowu to mleko, które smakuje jak woda^ II Śniadanie : jabłko to nie jest posiłek. Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial ) mam nadzieję, że dużo tej zupy było, bo po niemrawym śniadniu przydałoby się trochę więcej.Zielona herbata Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg na twoim miejscu nie jadłabym tego chlebka WASa. a już na pewno nie w drugiej części dnia. Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją Hula Hop 0,5 godz A przez caly dzien tak z okolo 1,5 litra wody ![]() Prosze ocene ~! [/quote]dobrze, że przynajmniej sporo pijesz.. po pierwsze: nie ma zdrowych tłuszczy po drugie: śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a u ciebie coś niemrawo to wygląda po trzecie: wydaje mi się, że za mało kcal wychodzi.
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje U dzisiejsze:
I: 2 opieczone kromki grahama, jedna posmarowana grubo freskiem czosnkowym, na to 3 plastry polędwicy drobiowej , musztarda i ogórek, druga z plastrem twarogu i 2 łyżeczkami dżemu porzeczkowego, kawa z mlekiem, II: jogurt wiśniowy z otrębami O: 100g makaronu żytniego z paczką warzyw na patelnie, 200g szpinaku, posypane ziołami, curry i polane 1 łyżką oliwy P: sałatka: kilka liści pekinki, pomidor, 1/2 ogórka, podprażona cebula, 100g oliwek zielonych, jog, naturalny 160g, zioła prowansalskie K: wiejski lekki z 1/2 łyżeczki kakao, 2 łyżkami zarodków a przed chwilą wszamałam jeszcze freska czosnkowego ,dodatkowo łykam tran w kapsułkach (3 kapsułki dziennie).
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie jak zawsze niezbyt udane P, ale teraz umieramm z bólu brzucha w nadziei, że jutro będzie lepiej (bez bolu i wieceeej)
I. Owsianka Elovena malinowa na wodzie Kawa z odrobina mleka i przyprawa piernikowa II. Kromka razowego z masłem, serkiem do smarowania warzywami, Kromka razowego z masłem i konfiturą wiśniowa Galaretka z piersi kurczaka III. Garść żelków , duuuża szklanka herbatki takiej jakby ice tea brzoskwiniowej, kawa jw. IV. Risotto z tuńczykiem V. Wieśniak lekki z marchewka, cynamonem, pół pieczonego jabłka z cynamonem i konfiturą malinową, garść orzechów włoskich VII. Big milk (wygrałam, wiec musze wymienic patyczek na nowego:P) VIII. Duuuża micha ryby po greckuu z ćwikłą i chrzanem <ślini się> iiiii z okazji zdanej matury ustnej z polskie przyjaciolki Bacardi breezer arbuzowy ![]() Oceni ktos?
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
A mam takie pytanie. Bo zauważyłam, że bardzo czesto dziewczyny jedzą w śniadaniu a mianowicie w owsiance owoce + jakieś orzechy/ migdały a jak wiadomo to węglowodany + tłuszcze, których nie powinniśmy łączyć, więc jak to jest. Interesuje mnie to bo chciałabym spróbować takiej wersji i dodać do mojej owsianeczki jakieś orzeszki??
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* jabłka ![]() aha! koleżanka z wizażu - Twoja ukochana wspaniała Iza dziś też zdawała ustną, więc wypij z tej okazji teraz kakaŁko:P
|
|
|
#4189 |
|
Konto usunięte
|
Napisane przez nikita505
Pierwszy post tutaj ![]() R No to tak : Śniadanie : 2 szklanki mleka 0,5% 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka otrębów znowu to mleko, które smakuje jak woda^ II Śniadanie : jabłko to nie jest posiłek. Obiad : talerz Leczo (zupka z warzywami [papryka pieczarki cukinia cebula pomidor , mieso drobiowe ] jakby ktos nie wiedzial ) mam nadzieję, że dużo tej zupy było, bo po niemrawym śniadniu przydałoby się trochę więcej.Zielona herbata Podwieczorek : 4 kromki WASA +twaróg na twoim miejscu nie jadłabym tego chlebka WASa. a już na pewno nie w drugiej części dnia. Kolacja : jogurt naturalny i serek wiejski ,zielona herbata(kocham ją Hula Hop 0,5 godz A przez caly dzien tak z okolo 1,5 litra wody ![]() Prosze ocene ~! ![]() dobrze, że przynajmniej sporo pijesz.. po pierwsze: nie ma zdrowych tłuszczy po drugie: śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a u ciebie coś niemrawo to wygląda po trzecie: wydaje mi się, że za mało kcal wychodzi. mleko 0,5% pije od małego (przyzwyczaiłam sie)i jak próbowałam 2,0% to nie wiem czemu ale mi nie smakowało jakoś xD Wydawało mi sie za tłuste xDCo wiec jeść na śniadanie , o co powiekszyć posiłek ? A dlaczego WASA nie?? ![]() Juz nie bedzie jogurtu na noc ![]() I przyznam ze chyba jednak mało tych kalori dzisiaj zjadłam :[ Jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Pppppp ;p
Ś: 2 parówki drobiowe z serem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, 10 rzodkiewek, pół długiego ogórka, szczypior-wymieszane ze śmietaną, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2% miseczka sałatki greckiej ŚII: drożdżówka z budyniem, czekolada do picia pisacjowa ![]() sok Kubuś O: kapuśniak, wątróbka, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe D: budyń czekoladowy, 3 kostki czekolady z rodzynkami, cappuccino pół opakowania mieszanki meksykańskiej Felix P: grahamka 100g z pasztetem, z żurawiną, pomidorem i ogórkiem banan, jabłko 2 ptasie mleczka-truskawkowe cappuccino K: połowa pizzy wiejskiej(+dodatki ode mnie)- musiałam się podzielić ![]() Po: 2x kiwi, jabłko
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Risotto było z tuńczyka, brązowego ryżu, warzyw i był taki oo caly talerz obiadowy tego:P A pół bo się podzieliłam z bratem, bo ''zapachu narobiłam'' ![]() Już nie ma 38,5 kg Pochwal się jak poszło? ![]() Kakałka się nie napiję gdyż....mleko się skończyło chyba,że mi dowieziesz hehe;p zresztą trochę mi niedobrze po tym drinkuu....
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
No to Mała, jadę z tym koksem
Cytat:
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje u: 1. grahamka ze słonecznikiem posmarowana camembertem do smarowania, z keczupem, wędliną i pomidorem, seruś firmy "krasnystaw" waniliowo - brzoskwiniowykawka z mlekiem i cukrem cynamonowym 2. 3 naleśniki z twarogiem, dżemem, masłem orzechowym i bananem, do tego cappuccino. ![]() drożdżówka z serem, kubuś 3. duużo ryżu brązowego, schab w jakimś sosie i sałatka wielowarzywna 4. bułka duża z płatkami owsianymi z serem zoltym i jajkiem i pomidorem, kefirro lody toffi i bakaliowe ![]() 5. dwa jabłka, jajecznica z dwoch jajek, kromka razowca dzis chyba 'troche' wiecej niz zwykle pobiłam Kawwę
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Kawwaa;12188407]Pppppp ;p
Ś: 2 parówki drobiowe z serem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, 10 rzodkiewek, pół długiego ogórka, szczypior-wymieszane ze śmietaną, pomarańcza, kawa z mlekiem 3,2% - czosnek,szczypior- popite kawa z mlekiem hehehe;p miseczka sałatki greckiej ŚII: drożdżówka z budyniem, czekolada do picia pisacjowa -- też chce taka czeko :Psok Kubuś- ojj z rok juz nie piłam: O: kapuśniak, wątróbka, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe - łaadnie ![]() D: budyń czekoladowy, 3 kostki czekolady z rodzynkami, cappuccino- mniaamm pół opakowania mieszanki meksykańskiej Felix- co to za mieszanka? ![]() P: grahamka 100g z pasztetem, z żurawiną, pomidorem i ogórkiem musze sprobowac pasztetu z zurawina, dobbryy? a jaki pasztetos? mamuusia robila?![]() banan, jabłko 2 ptasie mleczka-truskawkowe- moja droga dwoch to sie do reki nie oplaca brac:P cappuccino K: połowa pizzy wiejskiej(+dodatki ode mnie)- musiałam się podzielić -ladnie,ze sie dzielisz,ale moglas jeszcze cos wrzucic pićku jakies? Po: 2x kiwi, jabłko elegansio [ /quote]Dzięki za ocene, Twoj jadloooospis- delicje;D P.S. jak bedziesz szla do lustra zobaczyc jak pieknie wygladasz to cos zjedz jeszcze i dostaniesz gume w nagrode;D
|
|
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jedzonko jak zwykle pyszne Aaaaa a ten pasztet to taki już z dodatkiem żurawiny Biedronkowy
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza- przez Ciebie codziennie się tutaj ślinię!!!
ja też chcę kiedyś takie U... ;P w ogóle jestem w niemałym szoku, bo moja R wcześniejsza tj. z przed kilku miesięcy to było max 1000 kcal i schudłam 1 kg w 3 msc od ponad trzech tyg. kcal nie liczę, ale na oko jest od 1400-1700 nawet i w 3 tyg - 3 kg prawie na najpierw przybyło 0,5 kg a potem zaczęło lecieć jednak coś jest w tym 'składzie' jedzenia na W i U będę nadal chodzić na siłkę to moze jeszcze stracę trochę BF, zbuduję mieśnie, będę miałam większy metabolizm i będę mogła jeść co chcę hahaha jakie marzenia a to moje eR na dziś:1. 2 kromki kwadratowe graham, plaster szynki, gruby plaster twarogu półtłustego, duże jabłko, spory kubek mleka z kakao nat. i warzywka 2. mały jogurt nat. 2 łyżki mieszanki studenckiej, otręby (mało białka, ale wczoraj był wieśniak, a mam jogurcik w lodówce )3. 2 garści makaronu raz. pół makreli, warzywa na patelnię, łyżeczka oleju (nie szkodzi mi połączenie ww złożonych i tł. nienasyconych) trening sztuk walki+ rower 7km ![]() 4. warzywa zielone, wieśniak zwykły/ 2 jaja na twardo Po tym treningu nie jem węgi zwykle, bo wracam o 22 i za 45 minut po kolacji idę spać i to ogólno rozwojowy Będę laska!
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Annie gratulacje poza tym zazdroszczę bycia na mądrym R.. ja to przez te głupie 1000 teraz nie wiem kiedy bede na takim super U jak Izy..Na razie P: Ś: owsianka (miska płatków+ duża szklanka mleka koziego+ jabłko+ otręby+ cynamon+ kilka łyżeczek serka wiejskiego) IIŚ: surówka z czerwonej kapusty+ kromka razowego+ kilka plastrów polędwicy sopockiej O: ryba w sosie brokułowym (z mrożonki)+ 70g kaszy gryczanej+ dużo warzyw gotowanych na parze+ paczka sezamków na deser P: surówka z czerwonej kapusty+ kromka razowca K: omlet z dwóch jaj+ opakowanie bielucha+ kakao NO i jak oceniacie?
|
|
#4199 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moje U: IS: wielka buła z sezamem,posmarowana masłem z serem żółtym,szynką,sałatą,pomi dorem i rzodkiewką,banan,deserek monte,zielona herbata Przekąska: kawa z mlekiem,jabłko,milky way IIS: dwa jajka na twardo z majonezem,dwie kromki razowca z masłem i sałatą,sok pomidorowy O: 4 ziemniaki duże z tłuszczykiem i cebulką,duży kotlet z cyca kurzego,ok 300 gr fasolki szparagowej z bułką tartą,miseczka barszczu ukraińskiego,kompot P: cappuccino rumowe,dwa naleśniki z serem,jabłko,ok 50gr orzechów włoskich K: dwie kromki razowca z masłem,pół makreli wędzonej,ok 200 gr surówki meksykańskiej,herbata owocowa Przekąska: sok wielowarzywny,4 krakersy cebulowe. Proszę o ocenę.
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to moje przymiarki do P: przed sniadaniem - mały snickers 1. bułka maxi wieloziarnista (az sie zdziwilam w sklepie) posmarowana maslem z salatka wiejska (kupowana), 50g szynki z indyka, 25g sera zoltego wiejskiego, pomidor, ketchup, ☠☠☠☠☠☠☠ 2. (w drodze na uczelnie) babeczka z serem 3. baton cocobar (podroba bounty), sok Nappi jablkowy 4. 5 duzych pierogow z kapusta i twarogiem uzmazonych na masle z sosem ze sliwka, 200ml kefiru, chupa chups, ☠☠☠☠☠☠☠ 5. 100g wiejskiego z polowa ogora, przyprawa tzazyki na duzej kromce chleba, ☠☠☠☠☠☠☠ + 0,5l nestea (Tz mnie zarazil )prosze o ocene |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

najdłaś się?

bo nie wiem czy dobrze postępuję

xD
a jaki pasztetos? mamuusia robila?
na najpierw przybyło 0,5 kg a potem zaczęło lecieć