|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Cytat:
Hehehe....moj byl sprytny - wyspal sie, zebral sily i jak po nakarmieniu malego na spiocha przyszedl do lozka to nie mialam szans sie wywinac... ![]() Cytat:
![]() Moj maly wczoraj padl zaraz po 18 Nie wiem dlaczego - moze to na pogode
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Karenina możliwe zwłaszcza, że ta pogoda jest taka już jakiś czas do d... Nie chodzilismy na spacery tylko na tarasie go w wózku bujałam i dzisiaj znowu nie wiem czy iść na spacer czy na taras.... ta pogoda mnie dobija... Zmęczona jestem byciem non stop matka... dziczeje pomału... Kocham maluszka ale samotność mi doskwiera...Koleżanek większość to "nie " mamuski to jakoś przestały mnie tak często odwiedzać, zparaszać.... Typowe
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze, ze jestes zmeczona i zniechecona O pogodzie nie chce nawet myslec - jeszcze nigdy nie bylam taka blada pod koniec maja...a slonca jak na lekarstwo... ![]() A nie ma blisko ciebie jakiegos miejsca, gdzie mamusie sie spotykaja z maluchami? Na cwiczenia jakies czy kawke? Zawsze byloby razniej...
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
Witam czwartkowo
![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów z ostatnich dni. Ostatnio tylko podczytuję, bo trochę mało czasu mam. W niedzielę mamy zaplanowane chrzciny Lenki, we wtorek byliśmy w Krakowie na kontroli i do szczepienia. Wy się stresujecie szczepieniami, a my dopiero pierwszy raz się szczepiliśmy, tzn. nie licząc szczepionki w szpitalu zaraz po urodzeniu, reszta aż do wtorku była wstrzymana. I tak jednorazowo dostała dwie bardzo bolesne szczepionki - drugą dawkę przeciw wzw i pneumokoki, ale Lenka była bardzo dzielna i płakała tylko podczas wstrzykiwania, potem szybko się uspokajała. Tak, że ze szczepieniami jesteśmy daaaaleeeekooo za wami
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
A to tak na dobry poczatek dnia...
![]() Załącznik 3141280
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina własnie nie ma nic takiego... Chętnie bym skorzytała z takich atrakcji... No trudno musze jakoś przetrwać...
Szczurek niesmaowity hehe
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
a jak sie czyta Auchan? ![]() hej Laski Niedlugo ide na spacerek z Polusia. Mimo, ze spala cala noc to jestem ogromnie padnieta. Oczywiscie snilo mi sie, ze byla juz 13.30 ja w sukni i jeszcze jakims autobusem jechalam po jakich gorach z wycieczka:/ i nie mialam ani makijazu ani fryzury, nic nie bylo zalatiowne przez ten tydzien to chyba oszaleje ![]() WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTOW |
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Moja Kinga dziwnie się zachowuje w nocy przewraca się z boku na bok. Tak jakby nie umiała leżeć na pleckach a jak ją nakarmie to jest spokoj i śpi na boczku. Nie wiem czy to przez zęba Dziękuje za życzonka ale Kingusia ma jutro 28 ale i tak dziękujemy Też niestety chodze sama na spacerki. Moje kumpele niestety mieszkają 90km odemnie. Szkoda bo też mają dzieciaki i byłoby teraz fajnie no ale coż. |
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Auchan czyta sie Oszą ![]() Ale sen... no tak...tydzien bedziesz teraz miala
|
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domi mi tez dzis snił sie moj slub,ktorego chyba nigdy nie doczekam ![]()
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
wczoraj obchodziłyśmy nasze pierwsze święto Dziękuję wam że pamiętacie zawsze o mojej Niuni ja jak zwykle tylko wpadam szybko z grubsza czytam za co powinnam dostać baty oj wczoraj zdałam sobie sprawę jaką mam matke ale to może w klubie..........
|
#4214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ze skitlesami to dokładnie nie doczytałam ![]() Cytat:
Przyjeżdżają, przywożą prezenty...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Domi - dobrze będzie - myśl pozytywnieCytat:
![]() Ja akurat miałam na myśli Kingusię Karotkową O Twojej Kinguni też pamiętamy - dostanie życzonka jeszcze jutro ![]() O - a moje młode - znów się na brzuch przekręciło ![]() A i dziś odkryła, że stopy nadają się do jedzenia
|
||||||
|
|
|
#4215 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tiaaaa, ja też mam czasem takie myśli, np dziś od rana jak Blanka od 9 plakała i sie darła na zmiane i nie mialam pojecia o co chodzilo... moja słodziutka Blanusia Cytat:
Kareninka, jak Ty to robisz, że Andre tak wczesnie chodzi spać?? ![]() moja to przed 21 nie zaśnie.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ehhh... była znów pani doktor u Blanki i powiedziała, że możliwe, że ten jej katar to uczulenie na psa... ale ja go nie oddam na stałe, więc nie wiem jak to będzie jak się okaze, że jednak pies ją uczula.. I ma jeszcze jakieś krostki na klatce piersiowej, suchą skóre... więc może być generalnie alergiczką. bomba!
|
||||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
bravo
![]() ![]() nie macie zadnych planów? ![]() karmie Polusie, bo mialysmy isc na spacer a tu deszcz |
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie narzekam - wlasciwie to ja musialam je stopowac, bo chcialy nas odwiedzac caly czas a ja przez pierwsze kilka tygodni nie mialam ochoty na wizyty...ale teraz przychodza albo sie spotykamy... ![]() Za to te z Pl jakos mniej sie odzywaja...ciekawe dlaczego..? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Hmm...no taki ma plan dnia...do niedawna chodzil spac miedzy 18 a 18.30, teraz od kilku tygodni troche sie wydluzylo i miedzy 18.30 a 19 idzie lulu... A jak u was wyglada plan dnia? Kurcze, oby to nie byla alergia na psiaka
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ktos z Was jest alergikiem?moze nie bedzie tak zle
|
||
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj już nie miałam czasu tu zajrzeć, ale wszystkim mamom składam spóźnione życzenia z okazji naszego święta! Niech nam dzieciaczki zdrowo rosną, pięknie się rozwijają i codziennie nas uśmiechami obdarzają!!!
Mój Kuba zrobił mi prezent i pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuszek bo już się zaczynałam schizować![]() Wszystkiego co najlepsze Wczoraj jak byłam na spacerze to spotkałam sąsiadkę jak wracała ze swoja 4 letnią córeczką z przedszkola z występów z okazji Dnia matki. Mówiła że się wzruszyła i w ogóle i ja też już nie mogę się tego doczekać jak nam dzieciaczki będą śpiewać i wierszyki recytować Domi a jak załatwiasz sprawę karmienia w dniu wesela? Będziesz karmić czy odciągać? Tak pytam z ciekawości bo za 2 tygodnie idę na wesele do brata i już kombinuję jak tu małego na 3 dni odstawić od cycka
|
|
|
|
#4220 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Filip normalnie zucal sie w nocy po lozeczku jak by nie wiadomo o mu sie dzialo.. i tydzien pozniej wyszla mu piwerwsza jedynka -2 dnitemu i druga jedynka tez juz na wierzchu a spi spokojniej.. cos tam pokwili przez sen ale juz sie tak nie zuca takze musisz to przetrwac bo to pewnie zabki jak mlody sie tak zucal to spal ze mna bo wystarczylo ze go przytulalam lub poglaskalam to sie uspokajal![]() Cytat:
![]() mlody spi, pogoda do dup* wiec na razie na spacer sie nie ybieramy.. przez te zebyjest straszny.. zuca sie doslownie na mnie zeby mnie ugrysc.. a te zebytakie ostre sa ze mi slady zostaja jak mnie gdzies chapnie:/ na spacerze marudny musze mu caly stos zabawek dawac do wozka a on tak rece wyciaga ze chce do mnie tz wraca dopiero w we wtorek albo w srode tak wiec weekend jestem sama.. a dla dxziewczyn ktore maja konto na FB W housie jest bon na -50% na nowa kolekcje w tym sklepie do wykorzystania chyba w ten weekend.. pojechala bym do wro na te zakupy ale niestety nie mam z kim i jeszcze w niedziele ide na komunie.. tzta nie bedzie wiec musze isc z mama? ide sama z fifikiem ona niech se idzie sama bo tato nie idzie bo nie chce patrzec jak inni pija a on nie moze
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator tak czy siak bede miala, bo popoludniu juz napewno zaczelabym przeciekac ![]() ale ogolnie ta sytuacja mnie przeraza |
|
|
|
|
#4223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6.30 - pobudka na mleczko i idziemy dalej spać 9-10- wstajemy, jemy 11- śpimy pól godzinki 11.30- jakiś spacerek albo zabawy 14- obiadek, później znów zabawy albo gdzieś wychodzimy 17- jemy dalej się bawimy itd, ewentualnie pól godzinki śpimy, jemy itd 20- kąpiel 20.30 - probujemy zasnąc w swoim łóżeczku 21.30 - nic z tego nie wychodzi, bierzemy Blanke do nas 21.45-23- Blanka zasypia po dłuższym lub krótszym wierceniu się w naszym łóżku, najczęściej trzymając mnie za rączkę.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojjj Domi, przekichane z tym karmieniem i odciąganiem w dniu ślubu...szkoda, że nie ma tabletek które hamują laktacje na jeden dzień przydało by się... ja miałam problem z odciąganiem np. przy wigilii itd, ale na weselu sobie w ogóle nie wyobrażam, nie chcesz przestać już jej karmić? nie no, w sumie nic nie sugeruje , rób to co uważasz, że dla Ciebie i Polci najlepsze.Aaa i mam dla Was do polecenia suuuuuuper meeeega hiper sprzęt na katar Niania własnie wziela Blanke na spacer, a mnie cos brzuszek po prawej stronie boli... wyrostek mam usunięty, więc to nie to... |
|||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana co do tego katarka to czytalam, ze ona za bardzo wysysa i moze krzywde dziecku zrobic:/ a co do karmienia, to ja bylam przekonana, ze do slbu juz dawno nie bede karmila, ale jakos tak sie to ciagnie dalej i mi/nam dobrze z tym ![]() Poza tym musi minac bardzo duzo czasu, zebym poczula, ze cos sie w tych cycac zbiera....bo na poczatku to byla porazka
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Może to faktycznie ząbki
![]() Ja akurat miałam na myśli Kingusię Karotkową O Twojej Kinguni też pamiętamy - dostanie życzonka jeszcze jutro ![]() Właśnie zobaczyłam że tu mamy dwie Kingusie ![]() Agusia chyba to jednak będą ząbki bo nie zachowywała się tak
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2010-05-27 o 12:55 |
|
|
|
#4227 | |||||
|
Zakorzenienie
|
haj Mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i to między innymi on protestował żebyśmy nie robili Oli imienin 12 grudnia Cytat:
![]() przyłączam się ![]() Cytat:
to już tydz został tylko ale leci ![]() nigdy nie mów nigdy ![]() Cytat:
![]() no i za przewrót jak tak czytam o obawach to cieszę sie, ze my nasze wesele przyspieszyliśmy ![]() super pomysł trzeba stworzyc taką pigułę
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-27 o 13:06 |
|||||
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Kurde laski piszecie jak szalone. Szkoda że ja w takim tempie nie umię pracy poprawiać
No a ja sobie spokojnie piszę. A i zapomniałam napisać. U Neurologa niby wszystko ok tylko pani neurolog zabroniła WIkiego "sadzać" na moich kolanach nawet jak on się sam dzwignie a pani pediatra (byliśmy wczoraj) pozwoliła I bądź tu człowieku mądry. Wiktor waży 8350 czyli nie jest tak źle. A podczas szczepienia nie płakał, pani pielęgniarka była nim tak zachwycona że sobie go troche ponosiła na rękach A i kupiliśmy Wikiemu Muzyczną skrzynkę pocztową z FP jest w promocji w Oszą za 98zł. Zabawka fajna ale czy taka niezbędna to możnaby było polemizować. Kamila zazdraszczam mój tżt jak wczoraj padł tak spał do 4.40 potem wstawał do pracy no i du...pa ![]() Cytat:
A i spróbuj ją przemęczyć żeby od tej 17 nie spała wogóle. Mój Wiktor mi spi zawsze między 9.30 a 12.00 i potem między 14.00-16.00 no i potem już jak zaśnie to do rana. Tj do 6.30 ![]() I trzymam kciuki żeby to nie była alergia bo psiaka byłoby bardzo szkoda
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Kate to fajnie że Wiki uwielbia wózek
Bo moje dziecko dziś takie marudne do południa było - wcale nie chciała zasnąc. aby ja włożyłam do wózka to w płacz. aby ją wyjełam - uśmiech, i tak w kółko w końcu zauważyłam że lubi sie patrzec jak gałązki choinki się na wietrze ruszają - wsadziłam ją do wózka obok choinki i zasneła śpi od 12 aż do teraz - ciekawe jak jeszcze długo bo ostatnio to magiczne 30 min mija i sie budzi: )<><><> a wczoraj wieczorem wybrałam sie na basen z siostrą i normalnie tak sobie doładowałam baterie że nawet ta pogoda dziś mnie nie rusza ![]() no i masz babo placek - obudziła się idę karmic.
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-27 o 13:17 |
|
|
|
#4230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
czy są tu mamusie na wychowawczym?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

Nie wiem dlaczego - moze to na pogode

Dziękuję wam że pamiętacie zawsze o mojej Niuni ja jak zwykle tylko wpadam szybko z grubsza czytam za co
powinnam dostać baty
Erle Merle

w końcu zauważyłam że lubi sie patrzec jak gałązki choinki się na wietrze ruszają - wsadziłam ją do wózka obok choinki i zasneła