|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
bo każda mama ktorej dzieciaczek mial wzdęcia probolemy z kupą albo kolki dała by kazdy specyfik zeby ulżyć dziecku. kropeli typu bobotic czy espumisam nie wchłaniają sie do przewodu pokarmowego wiec sa bezpieczne i dlatego powszechnie stosowane. jak mi seba wył i prężył sie to bym mu wszystkie leki jakie są możliwe dała zeby tylko nie cierpiał. takze jeszcze raz, ciesz sie ze Maja nie miala tych problemów. i jeszcze Ci powiem, bardziej sie kieruj swoją intuicją niż opiniami lekarzy. ja mam taka lekarke co mi zabroniłą zielonego ogórka jeść jak karmie ![]() ja tez sie oburzyłam danonkiem, bo miałąm przed oczami To ![]()
![]() |
#4202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam taką pediatrę naprawdę fajną i odpowiada mi szczerze na moje pytania np. w sprawie podawania nowych rzeczy i czy to mogę podać, czy ją uczuli .. a wypytuję ją naprawdę o wszystko. czy może dostać uczulenia, czy przyjmie to dobrze itd. zasypuję ją mnóstwem pytań.. i jak do tej pory jest wszystko dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() mam taki przedmiot "etyka w zarządzaniu" ![]() ![]() a moze ty jej za duzo tego obiadku dajesz, skoro zwymiotuje po jedzeniu ? ![]() a z jakiej firmy kupujesz? moja ola je i z gerbera i z hippa i z bobovity co do DANONKÓW nowy pediatra pierwsze nie kazal jesc oli danonkow - jako, ze wiele matek polcrocznym dzieciom je daje, ola nie moze ![]() za to moze jesc PIERWSZE CHRUPKI z hippa - bez glutenu, cukru, konserwantow zwlaszcza, ze ząbki jej juz wychodzą ![]() dzisiaj zrobilam probe dostala sok marchewkowo-jablkowo-morelowy armagedon na buzi ![]() morele??!?!?!? winogrona?!?!?!?! od dzisiaj zero tych owoców godzine dzisiaj spacerowalysmy pozniej spala od 13.30 do 16 ![]() i przed 19 taka wielce zmeczona' wzielam ja do wanny razem ze sobą i pluskala sie ladnie wlasnie wcinam oscypka na cieplo z dzemem(alternatywa do zurawiny) ![]() mama mi z gór przywiozła bo była na wszystkich swietych ewesko, anulinko co do jedzenia tego samego co my u mnie w rodzinie, a raczej tż tez sa takie przypadki gdzie 5 msc dzieci jadly ziemniaki ukrychane z sosem i mieso to samo co domownicy ![]() i są ze wsi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzieci wyrosly na zdrową młodzież ![]() musze sie wybrac do sklepu ze zdrową żywnością - może dostane coś do oli jakies ciastka bez glutenu, co bede mogla zetrzec na tarce i do deserku dac tak mi jej szkoda zero biszkoptow, zero ciumkania skórki od chleba, zero żółtka, zero DANONKÓw ![]() ale posta walnęłam, wybaczcie :błagam: Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-02 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj dostała 2 łyżeczki i po 2 już zwymiotowała . 2 łyżeczki to nie dużo, to nic . . swoją zupkę jak jej ugotuje i zblinduje to też nie je, dusi się i czasem też zwymiotuje .. może za gęste jest dla niej czy coś, nie mam zielonego pojęcia.. jutro zrobię jej bardziej żadrzsze to, to może zje.. zobaczymy.. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- z gerbera mam, bo kupiłam w pl i przywiozłam sobie .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zaraz po ale nie mlekiem tylko soczkiem/herbatką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa już tysiąc razy się chwaliła jak to tż w wieku 6 miesięcy jadł barszcz z ziemniakami
![]() ![]() ![]() ![]()
#4207 |
Zakorzenienie
|
andziotku to Ty taka "bezcukrowa" mama
![]() ja nie jadłam słodyczy do 6-7 roku życia i szkoda, że zaczęłam jak poszłam do szkoły ![]() ![]() ![]() a ja myslę, że nie ma co tak krytykować sandruni - po prostu daje dziecku to co chce i co uważa za dobre ![]() ![]() ja ani nie krytykuję ani nie popieram bo sama nie wiem co dziecku będę dawać jak skończy rok np. ![]() ![]()
#4208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja kuzynka pracowała w zakładach mięsnych i jak mi powiedziała z czego oni je robią to dziękuję bardzo ! sama też ich nie jadam ! agus87 daje jej popijać herbatką jak się tym dusi .. jutro jej zrobię żadszą zupkę z kaszką to może zje.. mam taką cichą nadzieje ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tylko ja miałam na myśli dziecko, które ma już ponad rok ![]() w tych parówkach dla dzieci podobno świństw nie ma ![]() chociaż trudno powiedzieć co teraz jest zdrowe ![]()
#4210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jednak podziękuję ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-11-02 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
są "parówki" i parówki. a wolę dać Lilce parówkę (nie mówię o takich które kosztują 5 zł za kg) niż danonka.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kuzynka mi mówiła jak się je robi, więc ja nie podam, ale Ty możesz ![]() każdy ma swoje zdanie o tym co podawać swojemu dziecku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Wtajemniczenie
|
oglądałam dziś "porodówkę" na TLC...
cały poród mi się przypomniał... prawie ból czułam, gdy ta dziewczyna cierpiała... a później konkretnie się popłakałam... miałam ochotę wyjąć Karolinę z łóżeczka i przytulić
#4215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sie tylko wtrącę w wątek żywieniowy jeśli mogę... ![]() Część lekarzy z którymi miałam do czynienia wręcz doradza by karmić tak jak kiedys na wsi... tylko nie mam tu na myśli schabowego z ogórkiem kiszonym w 6 miesiącu. Chodzi mi o dawne, dawne czasy ![]() ![]() Miałam się też wcześniej zapytać - część WAs odradza kasze bo tuczą... to chyba nie do końca prawda ?? U mnie dają efekt wręcz odwrotny ![]() To teraz się przywitam ![]() U nas jakby troszkę lepiej jest od wczoraj. Zobaczymy czy to tylko incydent. Jeśli nie to idę się powiesić. Mieliśmy dyżury w nocy, bo jedna osoba musiała Ivo nosić cały czas, a druga spała Możliwe, że to końcówka tego obrzydliwego skoku ( Ivo urodził się prawie 2 tyg przed terminem, więc tak by wypadało). Idę doczytać Bardzo proszę o nieprzenoszenie się do klubu!!!!!! Dzięki WAM: miałam dobrze skompletowaną wyprawkę znałam świetnie symptomy zbliżającego się porodu nie załamałam się gdy po porodzie brakowało mi mleka mamy żyrafkę Sophie dzięki morii nabyłam huśtawkę ( która akurat u nas nie zadziałała ![]() i inne takie .. za co bardzo Wam dziękuję !!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Raczkowanie
|
Hej, jak tam po świętach? Ją już w domu wreszcie ;-) trochę świata zwiedzilismy, a teraz muszę ponadrabiać. Gratuluję nowych ząbkow!!! I stdla wszystkich malutkich solenizantòw!!o lat
#4218 |
Zakorzenienie
|
Korzystajac z okazji, ze moje dziecko juz nie spi ( ktos mi powie dlaczego?????
![]() ![]() Hanutko, Lolciu, Wojtusiu i Radziu NAJLEPSZEGO!! ![]() blueberry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gusiu, jak tam Nadia? usnęła w końcu? Kamikadze, a kto mówi że kasze tuczą? Ja tam twierdzę że wręcz odchudzają! ![]() ![]() Sto lat dla naszych solenizantów ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-11-03 o 07:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
![]() wstałam z łóżka cała obolała ![]() ![]() nocka ok, przez ostatnie dni zauważyłam, że Zuza około 3 w nocy przebudza się na chwile i płacze...jak dajemy smoka to po minucie śpi znowu ![]() najlepszego dla dzisiejszych świętujących miesięcznice dzieciaczków ![]()
#4221 |
Zadomowienie
|
Haniu, Wojtusiu za Wasze pół roczku
![]() ![]() Karolinko i Radziu z okazji ukończenia 5 miesiecy ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Nocka, hmmm dziwna, pierwsza pobudka o 24 ![]() Oliwia nadal chora ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
hej ho hej ho
gusia jak nocka przebiegła? wspułczucia... seba sie obudził mocno wku r ![]() ale nie wiem dlaczemu teraz ma swoja pierwsza dzemke jak wstanie to idziemy do mojego ulubionego miejsca czylu urzedu skarbowego ![]() panuje tam taka atmosfera ze dostaje biegunki i zaparcia jednoczesnie ![]() i idziemy po rajtki dla seby ![]() lubie taka złota polska jesień jest słońce, szyszynka mi pracuje i moze dzieki temu jeszcze sie nie utopiłam w łyzce wody ![]() buzi
#4223 |
Zakorzenienie
|
Usnela, o 4
![]() Na szczescie udalo sie nam jeszcze zdrzemnac od 8 do 9. Troche nieprzytomna jestem ![]() bassienka Zdrowka dla Oliwki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezle ![]() czy wypoczeta? ![]()
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
bassienka a co Oliwce w dalszym ciągu dolega? kaszel, katar?
dużo zdrówka i powodzenia u lekarza ![]() my dzisiaj zowu wyjdziemy na jakis spacerek pewnie, ale to bliżej południa ![]() ![]() ![]()
#4226 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ok, lecę, bo zaraz wizyta, a Oliska zasnęła mi i musze juz ja obudzic... Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
A zgadnij
![]() Oczywiscie, ze wypoczeta ![]() Pewnie na spacerze dluzej pospi ![]() bassienka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my też mielismy problem z Zuzą - z jej kaszlem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Gusia, rzeczywiście noc koszmar
![]() ![]() Basienka, dużo zdrówka! oby w końcu coś pomogło ![]() Graża, a co przeskrobałaś że US Cię wzywa? ![]() ![]() Tymek dzisiaj próbuje siadać w leżaczku i podnosi się prawie do pionu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.