|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
bo każda mama ktorej dzieciaczek mial wzdęcia probolemy z kupą albo kolki dała by kazdy specyfik zeby ulżyć dziecku. kropeli typu bobotic czy espumisam nie wchłaniają sie do przewodu pokarmowego wiec sa bezpieczne i dlatego powszechnie stosowane. jak mi seba wył i prężył sie to bym mu wszystkie leki jakie są możliwe dała zeby tylko nie cierpiał. takze jeszcze raz, ciesz sie ze Maja nie miala tych problemów. i jeszcze Ci powiem, bardziej sie kieruj swoją intuicją niż opiniami lekarzy. ja mam taka lekarke co mi zabroniłą zielonego ogórka jeść jak karmie ja tez sie oburzyłam danonkiem, bo miałąm przed oczami To
|
|
#4202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam taką pediatrę naprawdę fajną i odpowiada mi szczerze na moje pytania np. w sprawie podawania nowych rzeczy i czy to mogę podać, czy ją uczuli .. a wypytuję ją naprawdę o wszystko. czy może dostać uczulenia, czy przyjmie to dobrze itd. zasypuję ją mnóstwem pytań.. i jak do tej pory jest wszystko dobrze! |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taki przedmiot "etyka w zarządzaniu" ![]() ![]() a moze ty jej za duzo tego obiadku dajesz, skoro zwymiotuje po jedzeniu ? ![]() a z jakiej firmy kupujesz? moja ola je i z gerbera i z hippa i z bobovity co do DANONKÓW nowy pediatra pierwsze nie kazal jesc oli danonkow - jako, ze wiele matek polcrocznym dzieciom je daje, ola nie moze (chociaz w zyciu by mi przez mysl nie przeszlo by jej danonka dac)za to moze jesc PIERWSZE CHRUPKI z hippa - bez glutenu, cukru, konserwantow zwlaszcza, ze ząbki jej juz wychodzą dzisiaj zrobilam probe dostala sok marchewkowo-jablkowo-morelowy armagedon na buzi ![]() morele??!?!?!? winogrona?!?!?!?! od dzisiaj zero tych owoców godzine dzisiaj spacerowalysmy pozniej spala od 13.30 do 16 i przed 19 taka wielce zmeczona' wzielam ja do wanny razem ze sobą i pluskala sie ladnie wlasnie wcinam oscypka na cieplo z dzemem(alternatywa do zurawiny) ![]() mama mi z gór przywiozła bo była na wszystkich swietych ewesko, anulinko co do jedzenia tego samego co my u mnie w rodzinie, a raczej tż tez sa takie przypadki gdzie 5 msc dzieci jadly ziemniaki ukrychane z sosem i mieso to samo co domownicy ![]() i są ze wsi dzieci wyrosly na zdrową młodzież ![]() musze sie wybrac do sklepu ze zdrową żywnością - może dostane coś do oli jakies ciastka bez glutenu, co bede mogla zetrzec na tarce i do deserku dac tak mi jej szkoda zero biszkoptow, zero ciumkania skórki od chleba, zero żółtka, zero DANONKÓw ![]() ale posta walnęłam, wybaczcie :błagam: Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:12 |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj dostała 2 łyżeczki i po 2 już zwymiotowała . 2 łyżeczki to nie dużo, to nic . . swoją zupkę jak jej ugotuje i zblinduje to też nie je, dusi się i czasem też zwymiotuje .. może za gęste jest dla niej czy coś, nie mam zielonego pojęcia.. jutro zrobię jej bardziej żadrzsze to, to może zje.. zobaczymy.. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- z gerbera mam, bo kupiłam w pl i przywiozłam sobie .. |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zaraz po ale nie mlekiem tylko soczkiem/herbatką? |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa już tysiąc razy się chwaliła jak to tż w wieku 6 miesięcy jadł barszcz z ziemniakami
no ale bez przesady aby taki niemowlak jadł to co my. Może kiedyś były inne czasy i inne wychowanie ale dzisiaj
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku to Ty taka "bezcukrowa" mama
ja nie jadłam słodyczy do 6-7 roku życia i szkoda, że zaczęłam jak poszłam do szkoły a czy parówki Zosi dajesz od czasu do czasu? wiem, że sporo mam daje takie dla dzieci np. zapewne nie są zdrowe, ale myslę, że z umiarem jak sie podaje to chyba tragedii nie ma a ja myslę, że nie ma co tak krytykować sandruni - po prostu daje dziecku to co chce i co uważa za dobre napisała "danonki" bo tak nazwała jogurciki, które podaje choć danonkami one nie są ja ani nie krytykuję ani nie popieram bo sama nie wiem co dziecku będę dawać jak skończy rok np. nie piszę, że dam od razu pasztetową no, ale też mogę coś niezdrowego podać czasami
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja kuzynka pracowała w zakładach mięsnych i jak mi powiedziała z czego oni je robią to dziękuję bardzo ! sama też ich nie jadam ! agus87 daje jej popijać herbatką jak się tym dusi .. jutro jej zrobię żadszą zupkę z kaszką to może zje.. mam taką cichą nadzieje !
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
![]() tylko ja miałam na myśli dziecko, które ma już ponad rok w tych parówkach dla dzieci podobno świństw nie ma ![]() chociaż trudno powiedzieć co teraz jest zdrowe
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jednak podziękuję
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:41 |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
są "parówki" i parówki. a wolę dać Lilce parówkę (nie mówię o takich które kosztują 5 zł za kg) niż danonka.
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kuzynka mi mówiła jak się je robi, więc ja nie podam, ale Ty możesz ![]() każdy ma swoje zdanie o tym co podawać swojemu dziecku
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądałam dziś "porodówkę" na TLC...
cały poród mi się przypomniał... prawie ból czułam, gdy ta dziewczyna cierpiała... a później konkretnie się popłakałam... miałam ochotę wyjąć Karolinę z łóżeczka i przytulić
|
#4215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sie tylko wtrącę w wątek żywieniowy jeśli mogę... ![]() Część lekarzy z którymi miałam do czynienia wręcz doradza by karmić tak jak kiedys na wsi... tylko nie mam tu na myśli schabowego z ogórkiem kiszonym w 6 miesiącu. Chodzi mi o dawne, dawne czasy My staramy się tak jeść. Nie kupujemy nic przetworzonego, głownie jemy kasze, warzywa, owoce, świeże zioła, jajka itp. Taka dieta nawet szybko wprowadzana raczej maluchowi nie zaszkodzi.. Mam nadzieję ![]() Miałam się też wcześniej zapytać - część WAs odradza kasze bo tuczą... to chyba nie do końca prawda ?? U mnie dają efekt wręcz odwrotny ![]() To teraz się przywitam ![]() U nas jakby troszkę lepiej jest od wczoraj. Zobaczymy czy to tylko incydent. Jeśli nie to idę się powiesić. Mieliśmy dyżury w nocy, bo jedna osoba musiała Ivo nosić cały czas, a druga spała Możliwe, że to końcówka tego obrzydliwego skoku ( Ivo urodził się prawie 2 tyg przed terminem, więc tak by wypadało). Idę doczytać Bardzo proszę o nieprzenoszenie się do klubu!!!!!! Dzięki WAM: miałam dobrze skompletowaną wyprawkę znałam świetnie symptomy zbliżającego się porodu nie załamałam się gdy po porodzie brakowało mi mleka mamy żyrafkę Sophie dzięki morii nabyłam huśtawkę ( która akurat u nas nie zadziałała ![]() i inne takie .. za co bardzo Wam dziękuję !!!! |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuję
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jak tam po świętach? Ją już w domu wreszcie ;-) trochę świata zwiedzilismy, a teraz muszę ponadrabiać. Gratuluję nowych ząbkow!!! I stdla wszystkich malutkich solenizantòw!!o lat
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystajac z okazji, ze moje dziecko juz nie spi ( ktos mi powie dlaczego?????
![]() Hanutko, Lolciu, Wojtusiu i Radziu NAJLEPSZEGO!! ![]() blueberry |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gusiu, jak tam Nadia? usnęła w końcu? Kamikadze, a kto mówi że kasze tuczą? Ja tam twierdzę że wręcz odchudzają! Są bardzo zdrowe i pożywne Sto lat dla naszych solenizantów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-11-03 o 08:23 |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
![]() wstałam z łóżka cała obolała i na wpół przytomna poszłam z psem po bułki bezcenne...nocka ok, przez ostatnie dni zauważyłam, że Zuza około 3 w nocy przebudza się na chwile i płacze...jak dajemy smoka to po minucie śpi znowu chyba jakiś sen ma wtedy bo oczy ma zamkniętenajlepszego dla dzisiejszych świętujących miesięcznice dzieciaczków ![]()
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Haniu, Wojtusiu za Wasze pół roczku
![]() Karolinko i Radziu z okazji ukończenia 5 miesiecy ![]() Dzień dobry ![]() Nocka, hmmm dziwna, pierwsza pobudka o 24 , a następna o 5. Wstałysmy o 6.30.Oliwia nadal chora Za 40 minut mamy wizytę u lekarza.... Juz nie wiem czym ja leczyć? Antybiotyk nie zadziałał,
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho hej ho
gusia jak nocka przebiegła? wspułczucia... seba sie obudził mocno wku r ![]() ale nie wiem dlaczemu teraz ma swoja pierwsza dzemke jak wstanie to idziemy do mojego ulubionego miejsca czylu urzedu skarbowego ![]() panuje tam taka atmosfera ze dostaje biegunki i zaparcia jednoczesnie ![]() i idziemy po rajtki dla seby ![]() lubie taka złota polska jesień jest słońce, szyszynka mi pracuje i moze dzieki temu jeszcze sie nie utopiłam w łyzce wody ![]() buzi
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Usnela, o 4
I spala do 6 z pobudkami co 10-15 minut. Na szczescie udalo sie nam jeszcze zdrzemnac od 8 do 9. Troche nieprzytomna jestem ![]() bassienka Zdrowka dla Oliwki i powodzenia u lekarza.
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezle a nadusia tez nieprzytomna po takiej nocy?czy wypoczeta?
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
bassienka a co Oliwce w dalszym ciągu dolega? kaszel, katar?
dużo zdrówka i powodzenia u lekarza my dzisiaj zowu wyjdziemy na jakis spacerek pewnie, ale to bliżej południa zastosuję się do Waszych wypowiedzi odnośnie ubierania Zuzki chociaż w sumie ubierałam podobnie, ale jednak ciut za ciepło bo czapa + kaptur to trochę przegięcie
|
#4226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
Tyle, ze teraz z niego nic nie leci... Byłam w poniedziałek u pediatry. Osłuchowo było czysto. Powiedziala mi, ze to głęboko w nosie musi siedzieć i dlatego ma taki oddech rzężący (nie wiem czy dobrze napisałam te ż ) Robimy inhalacje, ale poprawy nie widzę Ok, lecę, bo zaraz wizyta, a Oliska zasnęła mi i musze juz ja obudzic... Miłego dnia |
||
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
A zgadnij
![]() Oczywiscie, ze wypoczeta ![]() Pewnie na spacerze dluzej pospi bassienka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to daj znać jak po wizycie, sama jestem ciekawa co powie pediatramy też mielismy problem z Zuzą - z jej kaszlem miała inhalacje robione i pomogły, ale nos też ma chyba zapchany bo czasami tak charczy jakby jej coś zalegalo tam to chyba normalne nie jest
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia, rzeczywiście noc koszmar
czy te dzieci nigdy się nie męczą ![]() Basienka, dużo zdrówka! oby w końcu coś pomogło Graża, a co przeskrobałaś że US Cię wzywa? ![]() Tymek dzisiaj próbuje siadać w leżaczku i podnosi się prawie do pionu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

napisała "danonki" bo tak nazwała jogurciki, które podaje choć danonkami one nie są
nie piszę, że dam od razu pasztetową no, ale też mogę coś niezdrowego podać czasami

i na wpół przytomna poszłam z psem po bułki
czy te dzieci nigdy się nie męczą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)