Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 23:08   #4201
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Wiecie co, z psiakiem ciężko. Poważnie się o nią martwimy. Nadal biegunka i nic nie je, do tego doszedł odruch wymiotny. Dzisiaj dzwoniliśmy do weta i jutro jedziemy na wizytę.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:09   #4202
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, z psiakiem ciężko. Poważnie się o nią martwimy. Nadal biegunka i nic nie je, do tego doszedł odruch wymiotny. Dzisiaj dzwoniliśmy do weta i jutro jedziemy na wizytę.
ci oddający wspominali o problemach ?
a tą parwowirozę wykluczyli ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-23 o 23:17
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 23:26   #4203
iustyna1
Wtajemniczenie

tak wspominali, nawet wolontariuszka codziennie dzwoni o nią zapytać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-24, 00:18   #4204
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

biedna Nutka, mam nadziej ze wyzdrowieje wam

moi rodzice kiedys przygarneli psinke z podworka...jak sie okazalo byla bardzo chora i nie przezyla. Za pozno do nas trafila i sie nie udalo niestety...
to Cie pocieszylam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 00:33   #4205
iustyna1
Wtajemniczenie

też o tym myślę stronczku
brumek widziałam editke na pasku, szkoda że się nie odezwała
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-24, 07:07   #4206
aania_20
Zakorzenienie

hej hej

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

I jeszcze się pochwalę, że byłam biegać
Po powrocie zrobiłam seriami 140 brzuszków i ćwiczyłam z Tiffany
Głupio Wam?
Żartuję
Dobranoc.

pewnie że głupio
też by mi się przydało
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I znowu się przez ciebie uśmiecham od ucha do ucha Bo przypomniałam sobie to podekscytowanie towarzyszące każdej wizycie u gina, chęć zobaczenia na USG... Tak samo to przeżywasz jak w poprzedniej, czy inaczej?
bo ja wiem... na razie usiłuję sobie przypomnieć i porównać, jak tylko mnie brzuch zaboli to zaraz myślę czy poprzednio było tak samo....
Cytat:

oby było wszystko dobrze!

Niedługo jedziemy, co prawda laptopa bierzemy ale mam plan od niego odpocząć, więc pewnie za często się nie pojawię. To nie piszcie za dużo

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:53   #4207
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Aaniu udanego odpoczynku
Iustyna daj znać co weterynarz powiedział. Trzymam żeby było dobrze

Dziś wieczorem muszę pokroić sałatkę i posprzątać na jutrzejszą imrezkę TŻta. Jutro do 13tej jestem w pracy, a goście pewnie zaczną napływać o 17tej bo część z małymi dziećmi. Jak ja się wyrobię
Za tydzień ślub TŻta siostry, a za dwa tygodnie impreza urodzinowa TŻta dla rodziców. O weselu 29 września nie wspomnę. I jak tu się odchudzać

Ja czytam teraz - http://fabrykaslow.com.pl/fantastycz...uba-wedrowycza

Śmieszna książka, ale "bawię się" z nią już ze dwa miesiące, bo czasu brak.

Zmykam do pracy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:58   #4208
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Nie spimy od 6

Iustyna jak dzis psinka?

Aniu bawcie sie dobrze

Jacieee udanej imprezy

Przemyslalam wczoraj sprawę urodzin Wiki i chyba zrobię w niedziele. O ile uda mi sie dzis tort na niedziele zamówić.
Wczoraj cały wieczór z tz przegadalismy. Niby jest dobrze, ale da sie odczuć ten dystans.
Stary 2012-08-24, 08:04   #4209
meszsares
Zadomowienie

a wlasnie Aaniu - ja z tego rzadkiego pisania nie gratulowalam Ci chyba jeszcze fasolinki! Zycze Ci, zeby ciaza przebiegla ksiazkowo i sprawila calej Twojej rodzince wiele radosci, a dzidzia urodzila sie zdrowa i sliczna

odpowiem tez na zalegle pytania:
Carmela - blizniaczki mojej kumpeli to Hania i Zosia - imiona moze ciut za popularne, ale za to przepiekne
Patiku - pytalas o Lebe. Nie polece Ci miejsc, w ktorych spalismy (dwa, bo z pierwszego sie wynieslismy) w pierwszym (OW Nicola) obrzydliwie smierdzialo stechlizna, nie moglam od tego zapachu spac . Drugi nocleg (Pensjonat Onyx) byl fajny, ale zdecydowanie za drogi (szczegolnie jak na wielkosc pokoi). To ja juz bym chyba wolala ciut nizszy standard, ale za mniejsza kase. Tyle, ze nie za bardzo mielismy kiedy sie dokladnie porozgladac, bo wiadomo - spieszylo nam sie zeby cos szybko znalezc.
Jedyne, co tak zaocznie moge polecic to pensjonat Gizela na Brzozowej - blisko morza, bardzo dobre i tanie jedzenie (wypasiony obiad 2-daniowy z kompotem 18-19pln), pokoj 2-os 120pln, wystroj taki lata 90te, ale co tam. Od strony ulicy wprawdzie glosno, ale od podworka juz calkiem cicho.
Ja natomiast z moja obecna wiedza wybieralabym nocleg przy zachodniej plazy, gdzie mniej ludzi, tylko tam jest zaledwie kilka pensjonatow i trzeba rezerwowac wczesnie (Horyzont, Faleza, Kemping Łebski, Pod Krokodylem, Iwona, Arriba).
Generalnie do wczasow z dzieckiem Leby nie polecam Miasto samo w sobie uwielbiam (bylam tam juz w zyciu 15 razy), ale obecnie sa tam takie dzikie tlumy, ze aby przejsc ulica trzeba przeciskac sie ramionami badz stac w kolejce do przejscia! Slalom z wozkiem miedzy tysiacami ludzi to tez nie moja bajka. Zeby zobaczyc jak WYGLADA teraz miasto musialam isc na spacer o 8mej rano!
A na glownej plazy - szkoda gadac - tysiace ludzi i tylez PARAWANOW. Kazdy sie odgradza wysokim murem, z parawanow sa robione cale wille he he. A tak serio to przez te parawany nie da sie przejechac wozkiem, a nawet dojsc do brzegu morza! nie wspomne o graniu w pilke czy innych zabawach. Tragedia.
Nastepnym razem wybieram Rowy
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:18   #4210
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Isiaok ja tez mam nadzieje ze wszystko wyjdzie tak jak zaplanowaliśmy. Jednak wiem ze nawet jak juz sie pogodzimy to ta sprawa bedzie sie za nami ciągnęła jeszcze przez dluuuugi czas i psula atmosferę.
Dajcie sobie trochę czasu, powoli rozejdzie się po kościach

Kajoolku
nic nie robisz źle widocznie Szymek potrzebuje więcej sobie zjeśc w nocy Każde dziecko jest inne.

Lili wprawdzie w nocy już nie je, ale pije litrami
Ona w ogóle pije litrami! Nie smakuje jej ostatnio woda, więc rozcieńczam sok - ok 0,5-1 cm soku na dnie i do pełna wody żeby jakiś posmak był..

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Specjalnie dla Ciebie zdjecie Klary jak miala roczek, obok Blana jeszcze z wczoraj, oraz obie laski na wakacjach
(edit: nie zaladowalo mi sie zdjecie Klarusi juz samo odpowiadanie zajelo mi 1h tak ten internet u mnie chodzi...)
Meszsares prześliczne masz te córeczki
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek Agula u nas w porządku
Krystek już fajnie chodzi i próbuje już wchodzic po schodach , oczywiście jeszcze nie idzie mu tak jak Domkowi Natki ale sie stara . A dziś przewrócił sie na podwórku i odrapał kolanka ale nic nie płakał bo Tz go zagadał

Wysmarowałam sie kremem ujędrniajacym i mnie piecze chyba celulit sie wypala
Super, że wszystko ok Teraz się już zaczną odrapane kolana

Jakim się smarujesz? mój wygrzewający się skończył i smaruje się chłodzącym - jak był nieziemski upał to sie dogrzewałam, a jak teraz zimno to się chłodzę

Cytat:

Podpinam się, bo i u nas ostatnio jest ten problem. Kiedyś uwielbiał mycie, otwierał buzię, pozwalał każdy ząbek wyszorować. Od jakiegoś czasu górną szczękę jeszcze jakoś zdołam umyć, ale przy dolnej wypycha szczoteczkę jeżykiem i nici z mycia
U nas odwrotnie, wielki krzyk jak widzi, że juz myje szczoteczke
Cytat:
dużo zdrówka dla Nutki, daj znać co powie weterynarz.

Tż znowu zaspał do pracy nie wiem co się dzieje...
Ale, ale.... mówiłam Wam, ze mu przedłużą umowę na pół roku?
No i wczoraj dostał ją do ręki z tym, że na rok!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:33   #4211
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Przemyslalam wczoraj sprawę urodzin Wiki i chyba zrobię w niedziele. O ile uda mi sie dzis tort na niedziele zamówić.
wiesz co jak robiłam w zeszłym roku urodziny tż to tort odebrałam dzień wcześniej i miałam w lodówce,nic się nie stało. A właśnie był ten sam problem,że w niedziele ciastkarnie zamknięte Zresztą tort Szymka też w lodówce od soboty do niedzieli leżał.

bry
u nas znów płacz przed 3 i stawanie w łóżeczku nie wiem czy mu coś się śni ?? tak się przytulał mój skarbuś
nie dało się wyjść z pokoju bo już spał a jak tylko wychodziliśmy to od razu płacz i wstawanie
tż został u niego w pokoju , spał na podłodze bo nie dało sie inaczej

no i pobudka po 6
Stronczek witam w klubie

Agula za umowę, fajny komfort wiedzieć, że ma się pewną pracę i kasę
Stary 2012-08-24, 08:49   #4212
jacieeeee
Wtajemniczenie

Agulaa u Nas to samo z piciem. Dominik to mały smok. I pił, i pił, i pił i pił ....
W dzień litr to standard, w nocy 150 ml wody (nie dodaję na noc soku bo by mi się od butelki nie oderwał, dopóki by dna nie zobaczył) Sprawdziłam dziś i do 5tej podawałam mu tylko smoka i zasypiał, także wydaje mi się, że to jego picie w nocy to taki uspokajacz, ale woda, to niech pije.
Gorzej w dzień. Soczki, kompoty, kubusie play, szystko połyka na raz. A potem mu się w brzuchu przelewa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:18   #4213
DaKaro
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękujemy bardzo serdecznie za wczorajsze życzenia urodzinowe .

Wieczorem poszliśmy z TŻtem na rowery, po drodze zgarnęliśmy kumpla i siedzieliśmy w altance do północy, dlatego nie miałam kiedy wskoczyć na Wizaż.

Dzisiaj wielkie przygotowania do jutrzejszych urodzin. Bratowa upiecze tort, ja jestem kulinarnym bezmózgowcem .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:23   #4214
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziubku ja sie martwię a co innego. U nas w niedziele mozna odebrać tylko sie boje ze jak zamówie dzis to na niedziele nie zdążą zrobić. Obudzilam sie.

Wgl to jakaś nie wyspana chodzę. Klade sie pozno ( siedzimy dlugo w noc z mama). Wstaje wczesnie ( ostatnio Wicia powitala dzien o 4.51) Moja panna całkiem sie rozregulowala z tym spaniem. Znając zycie to przed samym wyjazdem sie unormuje i w domu bedzie od poczatku przyzwyczajenie.

Spotkałam wczoraj koleżankę która od 13 lat mieszka w USA. Przyleciała z dwuletnim synem na wakacje. Ona ma dopiero problem ze spaniem. Różnica czasu ogromna i Maly nie Moze sobie z tym poradzić.
Stary 2012-08-24, 09:31   #4215
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry!

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie skazy białkowej.

Czyli Lila chyba już może, a Lena nie... śluz w kupce- i nic po za tym... i zapach tej kupki- okropne

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Myha 82
ujawnij sie, podczytujesz nas od początku...
Stary 2012-08-24, 09:36   #4216
mamad1
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi Widocznie moje dziecko nie jest gotowe jeszcze na wszystkie pokarmy. Zresztą biorąc pod uwagę fakt, że żoładek człowieka jest wielkości jego pięści, to ileż się może tam zmieścić? Patryk rośnie, dobrze się rozwija, na bieżąco próbujemy nowych dań, to już nie będę panikować

Brumek
jak Tymek w nocy?
za duże słoiczki!
Wiesz, co jeszcze gdzieś wyczytałam (nie mogę znaleźć linka)? Że do 12 miesiąca mleko mamy to ok. 2/3 pożywienia dziecka. Ok. 24 miesiąca proporcja jest odwrotna, czyli 1/3 mleko i reszta inne jedzenie. Tylko, że to dotyczy karmienia UU. I fakt, że dwuletnie dzieci już rzadko są karmione UU.

Kajool nie przejmuj się tym nocnym karmieniem. Widocznie Szymek tego potrzebuje, choć możesz spróbować to zmienić. Ale nic na siłę. Dziecko kieruje się instynktem, więc dacie radę

Jacieee Dominik naprawdę tyle wypija? Przyznam się, że ja od czasu do czasu też Małego Kubusiem poczęstuję, zwykle po innym posiłku. Trochę mu mieszam - jego jedzenie i "dorosłe". Ostatnio "lubi" słonecznik - tylko zwykle w takiej samej postaci z niego wychodzi

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

I Myha się zmyła
Często nas czyta też M1981 (albo coś w tym stylu). Boją się nas czy szpiegują
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:51   #4217
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku ja sie martwię a co innego. U nas w niedziele mozna odebrać tylko sie boje ze jak zamówie dzis to na niedziele nie zdążą zrobić. Obudzilam sie.

Wgl to jakaś nie wyspana chodzę. Klade sie pozno ( siedzimy dlugo w noc z mama). Wstaje wczesnie ( ostatnio Wicia powitala dzien o 4.51) Moja panna całkiem sie rozregulowala z tym spaniem. Znając zycie to przed samym wyjazdem sie unormuje i w domu bedzie od poczatku przyzwyczajenie.

Spotkałam wczoraj koleżankę która od 13 lat mieszka w USA. Przyleciała z dwuletnim synem na wakacje. Ona ma dopiero problem ze spaniem. Różnica czasu ogromna i Maly nie Moze sobie z tym poradzić.

aaaa to o to chodzi to biegnij i zamawiaj , myslę ,że powinni się w 3-4 dni wyrobić, u nas wystarczy 2 dni przed odbiorem zamówic

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie skazy białkowej.

Czyli Lila chyba już może, a Lena nie... śluz w kupce- i nic po za tym... i zapach tej kupki- okropne

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Myha 82
ujawnij sie, podczytujesz nas od początku...

uuu no to faktycznie objawy powrotu skazy
biedna Lenka

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi Widocznie moje dziecko nie jest gotowe jeszcze na wszystkie pokarmy. Zresztą biorąc pod uwagę fakt, że żoładek człowieka jest wielkości jego pięści, to ileż się może tam zmieścić? Patryk rośnie, dobrze się rozwija, na bieżąco próbujemy nowych dań, to już nie będę panikować

Brumek
jak Tymek w nocy?
za duże słoiczki!
Wiesz, co jeszcze gdzieś wyczytałam (nie mogę znaleźć linka)? Że do 12 miesiąca mleko mamy to ok. 2/3 pożywienia dziecka. Ok. 24 miesiąca proporcja jest odwrotna, czyli 1/3 mleko i reszta inne jedzenie. Tylko, że to dotyczy karmienia UU. I fakt, że dwuletnie dzieci już rzadko są karmione UU.

Kajool nie przejmuj się tym nocnym karmieniem. Widocznie Szymek tego potrzebuje, choć możesz spróbować to zmienić. Ale nic na siłę. Dziecko kieruje się instynktem, więc dacie radę

Jacieee Dominik naprawdę tyle wypija? Przyznam się, że ja od czasu do czasu też Małego Kubusiem poczęstuję, zwykle po innym posiłku. Trochę mu mieszam - jego jedzenie i "dorosłe". Ostatnio "lubi" słonecznik - tylko zwykle w takiej samej postaci z niego wychodzi

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

I Myha się zmyła
Często nas czyta też M1981 (albo coś w tym stylu). Boją się nas czy szpiegują
dobre

a swoja drogą to wypadało by po tylu wywoływaniach z krzaków jakoś zareagować
Stary 2012-08-24, 09:53   #4218
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Wlasnie zaraz sie wybieram zamowic ten nieszczesny tort. Czekam tylko na tate bo ma mnie zawieźć. Bez samochodu jak bez ręki.

Zaraz ja tu Shire zawołam to zrobi porządek z tymi krzaczorami i ich mieszkańcami :atyatyaty:
DDewik jest tez częstym gościem u nas

Przypominam o tytułach. Jak narazie mam tylko 2. Biednie.
Telik, Brumek!!!! Ruszcie głowami !!!
Stary 2012-08-24, 10:10   #4219
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
300...o dzizas...kobieto ile Ty masz juz punktów????????
raz wziol punkty za mnie moj tata (chyba 3), raz mialam ja (tez 3), teraz 6. ale uwaga! bylam zapytac na komendzie ile mam punktow i mam czyste konto bo prawdopodonie albo jeszcze nie wpisali mi tych 3, albo juz sie rpzedawniły, albo straz gminna wcale nie rpzekazala tej informacji policji!

tak przewrotnie spytam: czy zatrzymujecie sie jak pyknie czerwone na lini zatrzymania i wiecie ze zatrzymacie sie akurat w polowie skrzyzowania/na pasach dla pieszych i obudziecie spiace dziecko ostrym hamowaniem?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-08-24 o 10:15
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:10   #4220
brumek
Zakorzenienie

Justyna - jak Nutka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Niedługo jedziemy, co prawda laptopa bierzemy ale mam plan od niego odpocząć, więc pewnie za często się nie pojawię. To nie piszcie za dużo
A Ty jednak podczytuj regularnie

Cytat:
Stronczku, to najwyżej jakiś gotowy kupisz. W dużych cukierniach zawsze mają jakieś piekne na stanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek jak Tymek w nocy?
za duże słoiczki!
Noc tak średnio, z przewagą gorzej

Tez to czytałam I u nas by się zgadzało.

Dzień dobry

Kinga, Zuzka, Jasiu - po buziaku za kolejny miesiąc

Adrji - gdzie jesteś
Stary 2012-08-24, 10:23   #4221
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
raz wziol punkty za mnie moj tata (chyba 3), raz mialam ja (tez 3), teraz 6. ale uwaga! bylam zapytac na komendzie ile mam punktow i mam czyste konto bo prawdopodonie albo jeszcze nie wpisali mi tych 3, albo juz sie rpzedawniły, albo straz gminna wcale nie rpzekazala tej informacji policji!

tak przewrotnie spytam: czy zatrzymujecie sie jak pyknie czerwone na lini zatrzymania i wiecie ze zatrzymacie sie akurat w polowie skrzyzowania/na pasach dla pieszych i obudziecie spiace dziecko ostrym hamowaniem?
Ja mam na koncie 8pkt ale to mojego męża nie moje raz go złapał fotoradar, a że nie było widać kierowcy to policjant na komendzie nam powiedzial "to proszę między sobą ustalić kto jechał" a że ja praktycznie nie jeszcze samochodem to wzięłam na siebie.

Co do czerwonego światła - jeśli zatrzymanie się w ostatniej chwili na czerwonym świetle wymaga gwałtownego hamowania to się nigdy nie zatrzymujemy.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:29   #4222
meszsares
Zadomowienie

uff, Klara w zlobie, Blanka poszla na spacer z niania w ramach oswajania, a ja leze i cierpie, bo mnie migrena dopadla (tu gdzie leze net mi lepiej dziala, wiec zamiast spac nadrabiam Wizaz
Cytat:
Wiecie co, z psiakiem ciężko.
o szlag!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Meszsares prześliczne masz te córeczki
Ale, ale.... mówiłam Wam, ze mu przedłużą umowę na pół roku?
No i wczoraj dostał ją do ręki z tym, że na rok!
dziekuje i gratulacje dla tzta! Stabilnosc chocby czasowa jest b. wazna

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
biedactwo

dziewczyny, dajcie spokoj siedzacym w krzaczorach - nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ciezko sie wbic w istniejaca grupe, czasem to naprawde nie ma sensu
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:29   #4223
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku Nuta właśnie jest z Tż u weta. Nic nie wiem, czekam na telefon. Miał z nią jechać dopiero po 16.00, ale już o 9.30 pojechał, bo tak kiepsko wyglądała.

Jak coś będę wiedziała, to napiszę.
Ps. maluchom daje się tarmosić i głaskać, nawet nie warknie, za to na kota wczoraj warczała i szczekała. No i jak tylko się odwrócę, to kładzie się na kanapę, na poduszki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-08-24, 10:34   #4224
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Brumku Nuta właśnie jest z Tż u weta. Nic nie wiem, czekam na telefon. Miał z nią jechać dopiero po 16.00, ale już o 9.30 pojechał, bo tak kiepsko wyglądała.

Ps. maluchom daje się tarmosić i głaskać, nawet nie warknie, za to na kota wczoraj warczała i szczekała. No i jak tylko się odwrócę, to kładzie się na kanapę, na poduszki
Biedna Nutka
Stary 2012-08-24, 10:41   #4225
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Wieczorem poszliśmy z TŻtem na rowery, po drodze zgarnęliśmy kumpla i siedzieliśmy w altance do północy, dlatego nie miałam kiedy wskoczyć na Wizaż.
.
fajnie tak...kiedyś za czasów młodości takie atrakcje to była codzienność, a teraz? w strefie marzeń.
Tęsknię czasami za dawnymi czasami, kiedy nie byłam mężatką, wiecie? też tak macie?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie zatrzymuje, Monia ja ostatnio za to samo dotałam 300zł i 6 pkt. Tylko mnie pogonili radiowozem. Przejechałam na powiedzmy późnym pomarańczowym.. kwestia sporna, a policjant powiedział że to to samo co czerwone.

Mezszares dzięki za wskazówki. U nas wyjazd pod znakiem ?, 20 % szans że pojedziemy, mało prawdopodobne. We wrześniu to już pewnie nie ma tłumów, ja nie lubię morza w wakacje. właśnie ze wzg na tłumy.
Logistyk mówisz? w rabenie może? byłam tam na rozmowie kiedyś, właśnie na podobne stanowisko. Nie przeszłam o 3 etapu rekrutacji.

Ania udanego pobytu, zazdroszczę... potrzebuję wyjazdu i oderwania się od codzienności i problemów.

Justyna
biedna. Mam nadzieje że wet coś zdziała.

Marina
czego Cię nie ma? pisz nawet z kropkami i nic nie przeklejaj.

Martwię się o Sarę .Od wczoraj ma wielkiego bąbla czerwonego na przedramieniu i stopie, udzie. Dzisiaj są dużo większe niż wczoraj i mocno czerwone. Wczoraj po drzemce znalazłam u niej w łóżeczku jakiegoś martwego robaka mama nadzieję że to nic groźnego.
Stary 2012-08-24, 10:50   #4226
anka_1984
Raczkowanie

Cześć, przyznaję się do podczytywania forum gdzieś od marca 2011 (z dużymi przerwami), ale wcześniej nie mogłam się zmobilizować do założenia konta. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że dopiero teraz się odzywam

Krótko o sobie:
- mam 28 lat,
- mieszkam pod Poznaniem,
- po macierzyńskim wróciłam do pracy,
- mam rocznego synka.

i to chyba na tyle..

Mój pomysła na tytuł:

Roczek minął - nie do wiary, cieszą się lipcowe i sierpniowe mamy.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:02   #4227
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Przypominam o tytułach. Jak narazie mam tylko 2. Biednie.
Telik, Brumek!!!! Ruszcie głowami !!!
Wieczorem włączę myślenie i wenę, ok?

Cytat:

Wie co dobre

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cześć, przyznaję się do podczytywania forum gdzieś od marca 2011 (z dużymi przerwami), ale wcześniej nie mogłam się zmobilizować do założenia konta. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że dopiero teraz się odzywam

Krótko o sobie:
- mam 28 lat,
- mam rocznego synka.

i to chyba na tyle..

Mój pomysła na tytuł:

Brawa za odwagę.
Brawa za tytuł.
Brawa za skończony roczek.
I dobrze Ci tu będzie, bo mamy trzy ekstra Poznanianki
Stary 2012-08-24, 11:07   #4228
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Krótko o sobie:
- mam 28 lat,
- mam rocznego synka.

i to chyba na tyle..

Mój pomysła na tytuł:

jak ma na ime synek?
zapraszam do czynnego udziału w rozmowach.
Cytat:

Brawa za odwagę.
Brawa za tytuł.
Brawa za skończony roczek.
I dobrze Ci tu będzie, bo mamy trzy ekstra Poznanianki
DOKŁADNIE
Stary 2012-08-24, 11:10   #4229
anka_1984
Raczkowanie

jak ma na ime synek?

Rafał - urodzony 19.08.2011 r. SN, 41 tc i 4 dni, 56 cm 3170g

Dziękuję za miłe powitanie

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-08-24 o 11:22
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:10   #4230
myha82
Wtajemniczenie

Skoro mnie Bella wywołała to wyjde z tych krzaków
Nie jestem groźna-Bella może potwierdzic.
Czytam Was od samego poczatku jak tylko dowiedziaąłm sie o ciazy (czyli od 07.12.11)
Na poczatku bałam z Wami pisac bo byłam juz po jednym poronieniu i nie chciałam zapeszac. potem Wy juz sie tak zżyłyście, ze ciezko mi było sie wbic.
Chiaąłm tylko powiedziec, ze Was UWIELBIAM
Korzystam z waszych rad, kupuje to co poleciacie (mam m.in.mate z LIDLA )
No to teraz o mnie:
Mam prawie 30 lat. Na moja córke czekałam prawie 4 lata. lekarze nie dawali nam szans na naturalne poczecie. A tu szok-po miesiacu od diagnozy zaszłam w ciaże. Martynka urodziła sie 15.08.2011 o 12:55 przez CC. Poczatkowo próbowałam rodzic Sn ale nie dało rady.
Martynka jest bardzo żywym dzieckim i bardza absorbujacym. na poczatku nie chciała w ogóle jesc UU. po 3 tygodniach załapała o co chodzi i tak jej sie spodobało, ze dopiero teraz próbuje ja "odcyckowac"
Martynka od 2 tygodni chodzi samodzielnie. Śpi ze mna. Co jeszcze...?
Ja w lutym wróciłam do pracy i opieke sprawuje babcia na zmaine z tatusiem. Przyznaje, ze praca jest dla mnie taka mała odskocznia.

Moge Was nadal podczywac?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości