|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4202 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
Mam problem z fruwaniem włosów, może ktoś coś doradzi :/
Zaczęło się od przegięcia z pantenolem, od tamtej pory fruwają, są leciuteńkie i nie bardzo chcą się ładnie ułożyć. Potem używałam (denkowałam) Mrs. Potters z jedwabiem i aloesem do mycia (może to ten aloes?), jako d/s dwukrotnie Balsam na cedrowym propolisie (może to miód?), dwukrotnie Lady Spa arganowa, jako b/s Joanna z pokrzywą czasami wspomagana Fruity Passion i zawsze odrobina oleju winogronowego po myciu. Wczoraj na dzień i noc w desperacji nasmarowałam włosy maścią sutkową z lanoliną + olejem migdałowym, umyłam zestawem z Lady Spa, nadal był pirz więc wkurzona umyłam ponownie tym razem Oleo + kilka kropli oleju winogronowego w d/s. Nadal był dmuchawiec chociaż ciut mniejszy, dowaliłam na podsychające Fruity + więcej oleju i mam strąki ![]() Co jeszcze mogę im zapodać? Kontynuować mycie Oleo + olejem w d/s? Rypnięcia się obawiam, ostatnie trzy pozostawiły po sobie siano chociaż w tamtym okresie nie miałam problemów z fruwaniem - więc teraz w ogóle byłaby masakra. Może walnąć protein, laminowania? Nie ciągną się, nie łamią. A może to kwestia pogody bo ze składów nic nie wynika? BTW zaczęłam uważniej wczytywać się w opinie na KWC, czaiłam się na Seboradin z żen-szeniem i Balsam marokański ale doczytałam, że dają efekt lekkich włosów więc dzięki. Organic Anti-Age nada się do dociążania piórek? |
|
|
|
#4203 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Red powiedz mi jak to jest, z tego co piszesz to twoje włosy są bardzo wybredne, co testujesz to im się nie podoba, ale w sumie co tylko pokażesz włosy to są śliczne, więc gdzie sens, gdzie logika
![]() Może walnij im jakiegoś silikona to przestaną fruwać? |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Taki chwilowy kaprys
![]() Bo w LO będę miała basen i nie będę brać osobnego plecaka z prostownicą, suszarką, odżywkami
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Uff
spamerki Wy moje kochane ja już we własnym domu, bo TŻ pojechał do rodziców, więc wreszcie mogę skupić się na wątku tyle ile potrzeba.Red zapomniałam Ci odpowiedzieć odnośnie podkładu - żaden mineralny, Pharmaceris intensywnie kryjący odcień 01 miałam też matujący i również sprawował się nieźle.say bardzo ładna wypowiedź dotycząca akceptacji siebie powinna być zawieszona wysoko na intymnym!Miranda nie przejmuj się przyjacielem... nic nie warto na siłę. pamiętaj za to, że zaraz idziesz do nowego lo i zapewne niejeden Ci wpadnie w oko i nawzajem ![]() w ogóle 3 dni chodzenia w legginsach i dżinsowej koszuli bez makijażu, a TŻ nadal mnie kocha ![]() i oczywiście nie nauczyłam się NICZEGO, zwalam na ciśnienie
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W obwodach też nie mam 10 cm różnicy (na szczęście), ale jak się nosi rozmiar stanika 65G, a rozmiar batek 36 to już na pierwszy rzut oka wygląda się dziwnie ![]() Cytat:
Ja bym chwilowo zrezygnowała z kokosa Cytat:
(w końcu mój rocznik).No chyba, że przytrafił Ci się wybitny przypadek. To zazdroszczę ![]() Czemu smarki? Co do reszty zdania: pjona! ![]() Zachciało mi się przez Was nowego Bingacza
|
|
|
#4209 | ||
|
Nindżopesz
|
Mam jajeczną Vatike w odlewce i zastanawiam się czy ma silikony bo nie znalazłam składu.
Cytat:
Toteż się śmieję, że mogłabym występować w reklamach.Z bardziej silikonowych mam odlewkę Lorysa Duo Chocolate chociaż już go raz kiedyś użyłam i też spuszył Może go z Vatiką zmieszać i olejem...---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Nie zapycha itp.? Z ciekawości sobie przetestuję.2. |
||
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego miałby Cię nie kochać? Na pewno i tak ładnie wyglądasz Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież legginsy i dżinsowa koszula to sam seks ja przy swoim tżcie muszę uważać w legginsach, bo od razu się dobiera do mnie
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-05-03 o 18:55 |
|
|
|
|
#4212 |
|
Raczkowanie
|
Versatille, mam rycynowy, jakieś 2 łopianowe i ziołowe, ale to raczej na skalp, bo nie sądze, że nawet wymieszane z czymkolwiek innym nadawały się na włosięta.
Dziewczyny, wy narzekacie na różnice 5cm, a ja mam 12 albo i więcej. W cyckach mam ledwo 75, a pod o wiele mniej... Nie umiem w ogóle przytyć, za to waga mi leci w dół przy każdej możliwej okazji - ocieplenie, brak apetytu przez np 2 czy 3 dni... To jest katastrofa, bo gdybym chociaż była wysoka i miała szanse, by zostać modelką, to szłoby to wykorzystać, a takto tylko się obżeram jak głupia bez żadnych efektów.
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanie: nałożyłam keratyne + garniera AiK na godzinkę
Mogę to po prostu zmyć czy muszę umyć włosy? intryguje mnie to
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja schudłam ogólnie jakieś 15kg, przy czym z biustu zleciały mi... 4 cm. Też mam 65G/H, a gacie rozm. 34
|
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci je kochają ![]() Cytat:
co prawda z gówniarzami kontakty poucinałam, żeby mi opinii o facetach nie psuli, ale nie ma z facetami tak źle chyba, że klasę mam specyficzną, bo 30% klasy TŻ mogłabym wybić, 30% nie znam, 20% ujdzie w tłoku a pozostałe 20% reprezentuje sobą jakiś poziom rozwoju
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też spróbuj dać trochę oleju (no kapkę, naprawdę malutko) na wilgotne włosy po myciu
|
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic nie zapycha, także spokojnie próbuj Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą... jaka Ty chuda musisz być! ![]() Ja nawet przy wadze 40kg miałam chyba 77cm w biuście... |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ja do tej pory spotykałam się z opinią że legginsy to takie 'antygwałty' poza tym pewnie co innego legginsy do sukienki/spódnicy, a co innego do koszuli
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie niewłosowe, czy używałyście peelingów mechanicznych z ZSK? Chcę coś innego niż korund, dostępne są: z nasion malin, truskawek i czarnej porzeczki i w sumie nie wiem czy jest jakaś różnica między nimi
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
Moja babcia do włosów używała mikstury z olejku rycynowego, jajka, drożdży i piwa- ponoć świetnie ograniczała wypadanie włosów, aczkolwiek jej zapach był delikatnie zniechęcający. Ja mogę polecić wcieranie we włosy soku z aloesu.
Włosy tak w ogóle to jedna z nielicznych części ciała (o ile można je tak nazwać), z których jestem dumna. Za jakieś 2 lata pozwolę je ściąć o jakieś... 3 cm
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w cycach nie mam praktycznie nic, na tyłek narzekać nie mogę, bo mimo, że jestem drobna, szczupła i niska, to on jest w sumie ok. Plusem jest to, że zawsze można nad nim popracować, na cycki aż takiego wpływu nie mamy, co najwyżej operacja wchodzi w grę. No ja waże około 45kg przy sprzyjających wiatrach, zazwyczaj 42/43 lub mniej udaje mi się wyciągnąć. Zastanawiam się nad tym, żeby zacząć ćwiczyć w wakacje, ale w sumie nie mam pojecia, czy to jakkolwiek pomoże
|
|
|
|
|
#4227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Może przypasuje jakiś kuchenny? ;]Cytat:
Tylko, że ja praktycznie całe życie mam taką samą figurę
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie sądzę, żeby u Ciebie to mogło dać taki efekt
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostrzegaj jak wrzucasz coś takiego że też niektórym ludziom czasem brak odrobiny samokrytycyzmu albo lustra
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Skoro mowa o odchudzaniu- od prawie roku chodzę na siłownie, aczkolwiek bardziej po to by spalić tzw "grzeszki" dietetyczne
Wczoraj kupiłam kapsułki z octem jabłkowym, nie spodziewam się cudów- zobaczymy. Niby moja waga jest OK (65kg przy 173cm), ale po słowach trenera "Można zrzucić kilka kg..." postanowiłam ciut zmniejszyć swoją wagę.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

powinna być zawieszona wysoko na intymnym!

Może go z Vatiką zmieszać i olejem...

Faceci je kochają