|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4202 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
taki mamy luksus z falami, albo są kręciołki albo proste bez uzycie narzedzi tortur lubie koczki ![]() BTW dzis podcięłam włosy znowu mam do stanika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...l-alcohol.html Cytat:
![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-16 o 15:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, która się zna na kozieradce ?
Mam wizję zrobić konkretny mix olejów do wcierania w skalp i nakładania na włosy. Właśnie zalałam czosnek gorącym olejem (będzie olej czosnkowy, niby dobry na skalp) , zalałam miętę pieprzową w tym samym celu. Kupiłam olejek rycynowu, kokosowy mam swój, kupiłam też olej z pestek moreli, avocado i ze słodkich migdałów. Co zrobić z kozieradką? Można też zalać olejem, bo ogólnie parzy się ją w wodzie.... Sama nie wiem? Na stanie mam jeszcze lniany i z pestek winogron? Macie pomysł co z tego zrobić?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://wlosowelove.blogspot.com/2013...k-w-mojej.html A z kozieradki możesz też zrobić macerat, tylko z góry się zastanów, jak będziesz go odcedzać. No chyba, że zlewkę zrobisz na przykład ze słoika przez jakieś sitko. Potem chcesz te oleje ze sobą mieszać? Ja mam na razie tylko powsadzane gałązki rozmarynu do olejków łopianowych GP. Zapach rozmarynu czuję na 100%. Do maceratów nadają się oleje o długim czasie przydatności do użycia - oliwa z oliwek, słonecznikowy, rzepakowy. Winogronowy chyba może być. Lniany lepiej zostawić czysty i dolewać na bieżąco. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-16 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż włosy podcięte ![]()
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
CG to jest jakaś tam wskazówka, poparta argumentami, i ok. A nasze włosy nie znają teorii, tylko praktykę. Wymieniłam Ci składniki, na które ja bym zwróciła uwagę. Co do IPA u mnie to jestem raczej pewna, formaldehyd jeszcze nie wiem, ale chyba nie chcę ryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() dziś nie będe odgniatać sucharków, wiec nie ma szans na foto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak, wymieszałam wszystko w różnych proporcjach i zobaczymy co będzie po jakimś czasie, nie chce mi się robić mieszanek dopiero przed nakładaniem, zawsze robię konkretny zapas na może miesiąc. Oleje dopiero dziś otworzyłam z nowych opakowań to wytrzymają tyle czasu. Poza tym chcę zobaczyć jaki będzie konkretnie efekt po danej mieszance. Jeśli coś mi nie będzie pasowało to następny przepis trochę zmodyfikuje. Ten jest takim testowym. Siedzę już z czepkiem na głowie, grunt, że nic mnie (jeszcze) nie uczuliło, nie swędzi itp. Ciekawa jestem tych nowych olei np. awokado, bo nigdy go nie stosowałam. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Widziałam jeszcze jeden ciekawy filmik....ciekawy to złe słowo. Jednej pani z szopy trafionej piorunem zrobiono loki jakich każda z nas by pozazdrościła ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dIEpDL1kvcA
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to te świeże kręcone ładnie związane, ale te dzień po myciu już nie, zbyt aktywnie śpię i wolę myć, niż reanimować trupa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4214 |
Konto usunięte
|
Hm, powiedzcie mi jaka odżywka/maska będzie podobna w działaniu do AiK?
Znów mnie zaskoczyła ta odzywka, nałożyłam tylko ją po myciu na 40 minut i włosy zaczęły się zachowywać jakby były niskoporowate, dolne zdrowsze warstwy zupełnie się rozprostowały i ani trochę się nie puszą, dzielą się bez czesania na takie partie, jakby były naturalnie proste, po czesaniu zupełny brak puchu, łał... Ja mogę mieć takie włosy? Ach... Dzisiaj wyszłam a pogoda jest wilgotna , włosy ani trochę się nie spuszyły, trzymają się na miejscu, nie musiałam ich stylizować nawet, tylko odrobina kremu do loków w wierzchnie warstwy, nie mogę się nadziwić ![]() A może chodzi tu o olej palmowy? Próbowałyście na włosy? Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-16 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co to za informacja, że Bingo zmieniło skład? I najlepiej link poproszę do czegoś, co odnosi się do szkodliwości dmdm hydantoin. Sama też poszukam, ale jak podsuniecie to skorzystam ![]() Btw spróbowałam kakao w roli suchego szamponu - sprawdziło się genialnie! Dla mnie idealne na zimę i czas kapturowy ![]() ![]()
![]() |
#4216 |
Rozeznanie
|
Kakao
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- A tu znalazłam coś o DMDM hydrantoinie KLIK. Mocno niepokojące. |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Kazar Lady
|
![]() też z niepokojem czytam o bingo, podobno juz przed zmianą etykiet skład zmienili musze looknąć do szafki używam ich namietnie i nic mi się nie dzieje złego ( ale jak kiedyś coś ma się stać, to czego sie spodziewac? ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
Nic a nic
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4219 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
oprócz shea wszystkie mają ![]() strzelili sobie w kolano, hurtowo szły im te maski mozę by napisać na FB czy gdzieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
kupiłam dziś żel Artiste fioletowy, który widzę, że wiele dziewczyn poleca. Tylko tak... mam pianke nivea do kręconych (niestety z alkoholem i odżywke b/s też niestety z %% bo niestety akurat nie miałam dostępu do tych bez, ale jak pokończę to co mam to się wycofuję z alkoholi jakichkolwiek na włosach). Chciałabym jakoś ją wzmocnić żelem, bo sama średnio sobie radzi a znowu wyrzucać nie chce bo mam niedawno otwarte opakowanie. Myślicie, że będzie jakiś dobry efekt takiej mieszanki (myślałam proporcje : porcja pianki+ odrobina żelu)? No i czy jakoś to wymieszać na dłoni czy najpierw jedno potem drugie? spróbuje dziś iść spać ze sucharkami zobaczymy jaki efekt. Kryzys włosowy chyba dalej trwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Rozeznanie
|
Pod wpływem wilgoci falują,efekt na zdjęciu naturalny dzień przed maska alterra z granatem.Używam jeszcze nivea long repair i intense,timotei intense,szampon hipp,włosy nigdy nie suszone/prostowane itd.Chodzę raczej w rozpuszczonych ewentualnie kitce,moje zdolności się do tego ograniczają
![]() myślałam nad kupnem brązowego waxa z polimaxu czy jak się ta firma nazywała,szczotki z włosia dzika ?chociaż skoro mam falowane włosy to nie wiem czy to dobry pomysł,revalidu i jantara.Włosy mi nie wypadają ale są nieco rzadkie,puszą lub są oklapnięte przy głowie,chciałabym uzyskać ładne fale,jak myślicie jaki poziom skrętu da się wydobyć i w co zainwestować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
Poczytałam trochę o tym IPA i z tego wychodzi, że odżywki b/s Joanna Naturia je zawierają więc są niezgodne z CG(dobrze myślę?), wiec czemu tak dużo wizażanek go stosuje? Zaczęłam używać tej odżywki po analizie dziennika kręconowłosych, tam dużo dziewczyn je używa więc byłam pewna, że są zgodne a teraz już zgłupiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4226 |
Raczkowanie
|
Strasznie ciężko znaleźć odżywki o dobrym składzie, w zasadzie ogólnie kosmetyki o dobrym składzie. Jedne mają silikony, inne alkohol, inne złe konserwanty .... przejrzałam moje zbiory i dmd hydantoin nie mam nigdzie (Bingo już wykończyłam planowałam zakup nowych, ale teraz to nie wiem), ale IPA za to prawie w każdej. Odżywkę d/s sensowną jeszcze udaje się znaleźć, problem jest z b/s.
Mam takie pytanie z innej beczki ... wymyśliłam sobie, że będę myć włosy naprzemiennie raz z proteinami a raz bez. Tylko nie wiem czy to sensowne... Jedno mycie Potters z ginko plus maska organique z proteinami jedwabiu i b/s joanna z proteinami mlecznymi, a drugie mycie Garnier AiK lub Yves Rocher i Joanna z wrzosem. Dodam, że myję włosy co mniej więcej 3 dni. Jutro postaram się pokazać moje włosy ![]()
#4227 | |
Zadomowienie
|
To znaczy, teoretycznie to jest tak, że te składniki konserwujące, czy promotory przejścia, czy jakieś tam zmiękczające, niby nie działają na same włosy, a mogą być szkodliwe kiedy są dłużej trzymane na skórze. DMDM hydantoin jest w maskach bingo na samiuśkim końcu, no ale skoro nie działają, to po cholerę je tam wepchnęli? Ja rozumiem, że mają konserwować kosmetyk, żeby go bakterie albo insze mikroby nie zaatakowały. No to w takim razie chyba jednak to stężenie "maluśkie" jakoś działa. Co gorsza, ten składnik oni dają też do masek i peelingów na twarz! Dlatego nie kupiłam.
W każdym razie może można ostrożnie stosować na chwilę, od ucha w dół, ale pod czepek na 40 minut ja bym tego nie włożyła. Ani do mycia też nie. Ten IPA niby może podrażniać tylko niektórych, ale jak umyłam szamponem isany i nałożyłam odżywkę isany, to odnotowałam gwałtowne wyjście włosów z głowy podczas jednego mycia. To było ewidentne, bo wychodziło ich coraz więcej, a skóra wcale nie swędziała. Hydantoina może działać z opóźnieniem, i człowiek może wcale nie skojarzyć, że coś się dzieje, bo jakiś czas temu używał kosmetyku z tym składnikiem (tak przeczytałam chyba na blogu Mysi, jak znajdę, to wkleję linka). Przypominam, że talidomid był uważany przez lekarzy za nieszkodliwy. Albo DDT. Ja wolę być bardziej ostrożna, niż nieostrożna z chemicznymi substancjami. Nie można się dać zwariować, ale też trochę rozsądku się przyda. Tak więc odżywki z IPA b/s, na same włosy, to może komuś nie zaszkodzą, ale ja unikam. Są podawane jako niezgodne z CG, ale w wersji restrykcyjnej CG. No i znalazłam, że w garnierze AiK też mam to IPA, ale dość daleko. Też mi ciężko coś znaleźć. Na razie maska drożdżowa Agafii, balsamy, maska Omia i kallosy zdaje się. Tylko one mają proteiny albo miód, który chyba na mnie źle działa ![]() Ale to już mój problem. Sylikony to w sumie pikuś ![]() Aha, b/s hegrony są składowo ok, jak mi się zdaje. Sama chemia, ale nieszkodliwa. Jak zużyję agafię i omię, to najwyżej będę wzbogacać jakiegoś kallosa, i tak stawiam głównie na oleje. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Musiałabyś chociaż raz umyć solidniejszym szamponem, bo Hipp może nie domywać nadbudowanych sylikonów i innych składników. Szczotka to nie wiem, bo nie mam. Przy tej dyskusji teraz, to sama nie wiem, co polecić ![]() Maskę Kallos mleczny i jakiś inny (jest jakiś nieproteinowy, dziewczyny, pamiętacie?) i najpierw wypróbować same, a w razie czego można dorzucać dodatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Mod-Śnieżynka
|
Nieprawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
Właśnie to samo miałam napisać;p Poza tym tak to można się uczesać na jakieś wyjście wieczorne, pod warunkiem, że się wstanie o 6 rano i zacznie czesać...
Fajnie tylko wygląda w chwili, gdy ma papiloty na głowie, jak jeż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niesamowita różnica, co tam różnica, jaka to niesamowita ozdoba kobiety! Czekamy na fotki przed i po ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- [QUOTE="niusia";44184813]Hm, powiedzcie mi jaka odżywka/maska będzie podobna w działaniu do AiK? Znów mnie zaskoczyła ta odzywka, nałożyłam tylko ją po myciu na 40 minut i włosy zaczęły się zachowywać jakby były niskoporowate, dolne zdrowsze warstwy zupełnie się rozprostowały i ani trochę się nie puszą, dzielą się bez czesania na takie partie, jakby były naturalnie proste, po czesaniu zupełny brak puchu, łał... Ja mogę mieć takie włosy? Ach... Dzisiaj wyszłam a pogoda jest wilgotna , włosy ani trochę się nie spuszyły, trzymają się na miejscu, nie musiałam ich stylizować nawet, tylko odrobina kremu do loków w wierzchnie warstwy, nie mogę się nadziwić ![]() A może chodzi tu o olej palmowy? Próbowałyście na włosy?[/QUOTE] Palmowego nie ale dodawaj olejki do zwykłych masek, to też bardzo fajnie działa ![]() Popróbuj który Ci podpasuje i będzie cacy nawet ze zwykłymi odżywkami/ maskami.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- [/COLOR] Cytat:
A komplement, tak, przyjemna sprawa ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.