|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Moni , ale twój TŻ chce chodzić na USG a mojej znajomej nie chciał, a Ona potrzebowała wsparcia. Teraz ich maluszek ma już 4 miesiące a On może z raz przebrał pieluszkę czy wykąpał . O spacerach już nie wspomnę. To jest smutne ;-(
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież wsparcie to nie tylko bycie z kimś osobiście. To też to, że wiesz, że on myśli o Tobie, że jest z Toba 'duchem', że wspiera, pomaga, jak potrzebujesz itp ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Przebrnęłam przez część wątku, obym nadrobiła. Widzę, że większość z Was już wie jaka płeć. Ja niestety nie mogę iść do lekarza, bo jestem chora. Biorę antybiotyk DUOMOX 3x dziennie, ale powiem Wam, że kaszel mnie męczy straszny, pół nocy się męczyłam. Pierwszy tydzień leczyłam się domowymi sposobami i nic to nie dało, wręcz było coraz gorzej i rodzinna się zdecydowała na antybiotyk. Cierpię niemiłosiernie ![]() W piątek pójdziemy z Mężuśkiem do gina, mamy zaległości bo poprzednia ciągle odwoływała wizyty i chodziliśmy na usg do innego i nam się bardzo spodobał i poprosimy go by był naszym prowadzącym. Widzę, że tu też imię Marcel popularne - tego się boję, Dorian nam się spodobał ale wszyscy krytykują ![]() Poduszka do spania bardzo mi się spodobała, czy polecacie jakieś konkretne? Ja co prawda nie mam jeszcze brzuszka, tylko troszkę zaokrąglony ![]() ![]() Jak ja się cieszę, że jest taki wątek! Wracam do czytania, Dziewczyny jesteście wspaniałe! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Ja nie mam zachcianek! Jak to?
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam koło Leszna czyli trochę km jest ale biorę Poznań pod uwagę jeśli chodzi o poród ![]() Cytat:
![]() A tak to jest kochany ![]() ![]() ![]() ![]() Na śniadanie jemy duplo od jakiegoś czasu bo strasznie mi smakuje ![]() Mówi do brzuszka Melasia i zawsze mnie tak słodko głaszcze ![]() 24 idziemy pierwszy raz razem na wizytę na usg 3d, od razu będzie to połówkowe także sobie wszystko poogląda bo do dzisiaj nie może uwierzyć jak mu opowiadam, że mała tak wywija w brzuchu i że to normalnie wszystko widać ![]() ![]() ![]() ![]() Co do nazwy wątku to trzeba ją przede wszystkim pogrubić bo tak to nasz wątek ginie wśród innych ![]() ![]() Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i co z tego ze krytykuja. Ja tam krytyke wpuszczam i wypuszczam drugim uchem ![]() JA TEZ musze miec cos zawsze miedzy nogami bo jak czegos nie mam to spac nie moge zazwyczaj jest to poduszka ciazowa albo druga koldra moj mezulek ma juz dosc ze moja noga jest na jego klacie bo mu nie wygodnie ale dzielnie to przemilcza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Zuken najlepszy tytuł ever
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
czuje sie gruba i nieatrakcyjna
![]() jakas chandra mnie zlapala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
To rzeczywiście sytuację ma nie fajną...To jej współczuje...Myślę że takie rzeczy wynosi sie głównie z domu...Mój mąż zawsze był opiekuńczy. może dlatego że jeden syn wśród sióstr sie wychował...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mam to samo, idę do sklepu chcę sobie coś kupić , mierzę i masakra . Wielorybek ![]() ![]()
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Ciesze sie ze was dziewczynki wasi TŻ też wspierają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
No ale muszę się zwlec i chociaż po jakieś zakupy iść, bo mam światło w lodówce. A TŻ w pracy na wyjeździe do piątku .
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
fajne hasła dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż widzę jeden plus, nie muszę już ciagle wciagać brzucha ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś mam odwrotnie...ciesze sie z mojego brzuszka i nie mam z tego powodu kompleksów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() u mnie piękna pogoda ![]() czytałam dzisiaj książkę w ogródku ![]() teraz piekę karczek na obiad, a po obiedzie wybieram się na spacer ![]() czytałam, że rozmawiacie o wspieraniu przez TŻ. Mój jest w stanie robić za mnie wszystko, ale mu nie pozwalam ![]() ![]()
#4218 |
Zakorzenienie
|
Ja poszłam do parku z zamiarem poczytania książki na ławce, ale gdzieś po 20 min zachciało mi się siku i musiałam wracać do domu... zwariować można...ile można sikać???
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zbieram się właśnie ostatnio do zakupu spodni ciążowych i myślałam też kupić też jakieś fajne tuniczki ale na nic nie mogę się zdecydować ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-12 o 12:01 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też się boje. Mam wrażenie, że sobie zupełnie nie poradzę. Te body, śpiochy, pajacyki, rożki, kaftaniki w głowie mi się mieszają i nie ogarniam ![]() Nie mam jeszcze nic kupionego ![]() ![]() W sypialni stopniowo robię porządki. Z szafy już 3/4 niepotrzebnych rzeczy wywaliłam i posortowałam co do PCK a co do koleżanki do jej lumpeksu....może uda się opchnąć i wpadnie mała lewizna. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powiedział, że moja mała "pijawka" ściąga ze mnie widocznie więcej niż trzeba i dlatego anemia się zrobiła. Cytat:
Jak zobaczyłam te wasze wpisy o mężach i o wsparciu, które od nich dostajecie i miłość, do brzuszka jak mówią...... popłakałam się. Trzasnęłam laptopem i pół godziny ryczałam w łazience. Chciała bym się wygadać co mi leży na wątrobie ale to chyba nie miejsce na to ....może jak kiedyś dostanę zaproszenie do klubu to będzie mi łatwiej. ~~~~ A zapomniałam Wam napisać, że mój mały wstydzioch waży 320.34 g !!!!!! Gin zapytał czy czuję ruchy i powiedział, że jak skończę ten tydzień czyli w sobotę to powinnam czuć przynajmniej raz dziennie jeżeli nie będę to mam to zgłosić. Taka piękna pogoda a ja mam leżeć......chyba sobie wezmę krzesło i posiedzę w ogrodzie z pieskiem. Może zrobi mi się trochę lepiej. Miłego dnia kobietki. Aaaa gotowanie mam z głowy. Wczoraj zrobiłam zapiekankę i zostało jeszcze na dzisiaj....więc lenistwo.
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
WIdzę, że nie tylko ja mam problemy z moim brzuszkiem
![]() ![]() Niektórzy mają takie śliczne okrąglutkie brzuszki, że od razu widać, że to ciążowy ![]() ![]() Fajna jest ta stronka bo ciuszki są mega śliczne http://www.happymum.pl/ ale niestety nie na mój portfel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z domu, a zanim dojedziemy do sklepu już mi się chce siku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana nic się nie martw na pewno sobie poradzisz ![]() Myślę ,że takie obawy to normalna rzecz ![]() Nie mam zupełnie doświadczenia z takimi malutkimi dziećmi ale myślę ,że jak przyjdzie co do czego to zadziała ten instynkt macierzyński i jakoś to będzie ![]() Co do ciuszków i wyprawki to ja również kompletnie się nie łapę w tym co trzeba kupić ,zresztą jak na początku siedziałam i oglądałam te dziecięce rzeczy tak teraz kompletnie nie mam do tego zapału ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez czekam aż brzuch urośnie i zrobi się typowo ciążowy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Angelika wysłałam Ci zaproszenie także mam nadzieję, że do nas dołączysz
![]() I oczywiście tam możesz nam się wygadać, jesteśmy po to żeby się wspierać i na pewno każda Cię wysłucha i spróbuje coś doradzić! Także wal śmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie leze przed TV i ogladam Ranczo
![]() moj TZ dostal duza liste zakupow do zrobienia i wstapienia do HMu po torebke i baleriny ktore sobie upatrzylam ciekawe czy podola ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszstkim. Ja w klubie tych co czytają a mało piszą.
Ja 8 kg na plus i jak rozumiem jestem rekordzistką ![]() U nas z imion wersje Antoni/Franciszek, Antonina/Zofia, jeszcze nie wiadomo tylko w jakiej konfiguracji. Tosię będzie napewno bo ja mam hopla na punkcie tego imienia ![]() W szpit gdzie ja rodziłam dziecko jest od momentu porodu w swoich ubrankach, samemu się przebiera i zabiera do prania, położne właściwie tylko kąpią, chociaż w innym szpit w mieście nie robią nawet tego i trzeba mieć swoje kosmetyki. Najlepiej się dowiedzieć tam gdzie macie rodzić jakie zwyczaje panują. Ja nie mam przekonania do rożków, wydają mi sie sztywne, my na początek mieliśmy kwadratowy bawełniany kocyk (taki nie kudłaty), na początku w szpit zawijaliśmy w niego jak w fasolkę. Testowaliśmy śpiworek potem w domu ale też nam sie nie przyjął. Młody spał w pajacu przykrywany kocykiem przynajmniej teoretycznie bo w praktyce i tak się rozkopywał ![]() Mój TŻ też nie chodzi na USG. Chodził w Iciąży i jakoś nie był miłośnikiem, mówił że trochę to dla niego upiorne i że go stresuje. Chociaz dziś mnie zaskoczył bo jak powiedziałam że idę podglądać to zapytał czy będzie film. Za to młody który był ze mną na prenatalnym ciągle się dopytuje kiedy może iść zobaczyć dzidziusie. Chyba go na połówkowe wezmę, mam nadzieje że się doktor na mnie nie wkurzy za taką widownie Mam pytanie czy macie skurcze? Mam dni, zwłaszcza te bardziej pracowite, że napina mi się brzuch, nie boli ale jest nieprzyjemne. Zakładam że to te braxtona-hixa ale czy to normalne że tak szybko? |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę korzystać ze słoneczka ![]()
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.