Mamy majowe cz. VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-19, 18:30   #4231
misja0181
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Anita7 ojej to miałaś akcję. Dobrze, że już w porządku. Ale krwotok mówili skąd? Możliwe żeby przy cesarce coś źle oczyścili?
Trzymam kciuki żeby się udało karmienie tak jak byś chciała
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:37   #4232
CamomileS
Zadomowienie

Anita, dużo zdrówka. Odciagasz pokarm dla małego?
Daj znają jaka jest diagnoza.

Esor jak Ty się czujesz?

Ja po wizycie, moja szyjka ma dalej 2,3 cm a mały głowę bardzo nisko. Waży jakoś koło 3200 ale moja ginekolog to nie umie usg robić więc nie do końca jej wierze
Kolejna wizyta za tydzień w środę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:39   #4233
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja kupiłam bebetto w sklepie więc miałam od razu. Fotelika nie mieli ale po tygodniu tez dotarł ale ogólnie mówią że czas oczekiwania na te wózki z bebetto to nawet do 8 tygodni
Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
marta ja na Bebetto Tito czekalam 7 tygodni.
Gdyby nie to, że sklep twierdził, że dostawa do 20 dni to pewnie jeszcze z tydzień spokojnie bym czekała, ale 20 dni minęło już w połowie marca...
I ciągle tylko meile z przeprosinami.
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301253 1]Ojej bidulko mam nadzieje ze wszystko sie unormuje a jak sie okaze ze będziesz musiała karmić mm to sie w ogole nie przejmuj

Jezu jeszcze jedna osoba zapyta mnie "jak sie czujesz" "jeszcze nie rodzisz" lub "Maja szaleje?" To bede zabijać łyżeczka!!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Uff u mnie nikt nie pyta o to czy już rodzę, ale jak się czuje są jeszcze w porządku I najczęściej to pytanie zadają koleżanki, które same są w ciąży lub niedawno urodziły
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Anitko, szybkiego powrotu do zdrowia i synka życzę

Dziewczyny, co można fajnego jutro w Rossie kupić ? Chcę podkład i korektor, nie mam pomysłu na trzecią rzecz. Tusz na zapas w sumie mam..
Pomadkę, szminkę, błyszczyk
Nowy kolor na wiosnę to jest to.
Chciałabym wypróbować te K lips z Lovely
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:42   #4234
bunnybe
Zadomowienie

Melka moze cielista kredke do oczu na linie wodną? Ta z max factor jest bardzo fajna, ladnie "otwiera" oko http://www.rossmann.pl/Produkt/Max-F...4-g,99565,7160 ja jej uzywam juz dlugi czas ale cena regularna to jakas pomylka
Stary 2017-04-19, 18:46   #4235
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Pomadek też mam dość dużo
Potem leżą nieużywane więc raczej poluję na takie moje podstawy..
A jakiś puder jasnym odcieniu ?
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 18:51   #4236
bunnybe
Zadomowienie

Ja sie jeszcze zastanawiam nad tym zestawem do brwi https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...jazu-brwi.html
Stary 2017-04-19, 18:56   #4237
milutek
Wtajemniczenie

Może róż do policzków Bourjois?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 19:06   #4238
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Ja sie jeszcze zastanawiam nad tym zestawem do brwi https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...jazu-brwi.html
O, do brwi dobrego specyfiku nie mam

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Kupiłam ostatnio na promocji, bo czytałam dobre opinie Ze mnie taki minimalista kosmetykowy tak szczerze, bo malować to ja się nie umiem A teraz jak w domu siedzę to w ogóle rzadko się maluję

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-19, 19:07   #4239
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie wiem ile uda mi sie nadrobic. Kilka słów co u mnie i zabieram sie za nadrabianie ciekawi mnie w szczególności czy pojawił się kolejny maluszek.

W sobotę jak wrocilam do domu ze szpitala to miałam kryzys. Z piersi zrobily mi sie kamienie dostałam gorączki. Pomogło gorący prysznic i bolesny masaż plus laktator oraz ubite liście kapusty. Pokarmu mam za mało mam nadzieję ze jeszcze się rozkręci. Pije farmatiker i kawę zbożową z mlekiem. Mały ma problemy z ssaniem raz sie udaje a nieraz niestety nie i dokarmiam mm. Boleje nad tym bo bardzo chciałabym karmić.
Dzisiaj niestety nastąpiło niespodziewane zdarzenie i obecnie jestem w szpitalu bez synka. W południe dostałam okropnego krwotoku i zabrało mnie pogotowie. Na szczęście sytuacja jest opanowana jestem po zabiegu czyszczenia. Mam nadzieję ze jutro wyjdę.

A synka ostatecznie zapisaliśmy Karol 
Ukrajinka jak możesz to dodaj na 1 stronę Karolka ur.12.04.17

Teraz zabieram się za nadrabianie.

Przytulam mocno! Trzymaj się zdrowo i wyprostowania wszystkich spraw.

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Anita, dużo zdrówka. Odciagasz pokarm dla małego?
Daj znają jaka jest diagnoza.

Esor jak Ty się czujesz?

Ja po wizycie, moja szyjka ma dalej 2,3 cm a mały głowę bardzo nisko. Waży jakoś koło 3200 ale moja ginekolog to nie umie usg robić więc nie do końca jej wierze
Kolejna wizyta za tydzień w środę.
Dobrze, że wizyta udana, ja też jestem ciekawa, na ile nasze pomiary są wiarygodne Lekarz sam powiedział: wyszło 2900, pewnie ma ok. 3 kg
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:14   #4240
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Gdyby nie to, że sklep twierdził, że dostawa do 20 dni to pewnie jeszcze z tydzień spokojnie bym czekała, ale 20 dni minęło już w połowie marca...
I ciągle tylko meile z przeprosinami.

Uff u mnie nikt nie pyta o to czy już rodzę, ale jak się czuje są jeszcze w porządku I najczęściej to pytanie zadają koleżanki, które same są w ciąży lub niedawno urodziły

To zazdroszczę... U mnie non stop te same osoby pytają i juz w ogole
Nie odpisuje... Teraz znowu dostałam wiadomość czy moje dziecko wychodzi w koncu czy jeszcze ma
Zamiar byc w brzuchu - chyba im podam numer telefonu do Majki

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 19:34   #4241
Magnificence
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301253 1]
Jezu jeszcze jedna osoba zapyta mnie "jak sie czujesz" "jeszcze nie rodzisz" lub "Maja szaleje?" To bede zabijać łyżeczka!!!![/QUOTE]

Łyżeczka to najskuteczniejsze narzędzie zbrodni pytanie jak się czujesz to ok, ale "jeszcze nie rodzisz" to jakaś pomyłka

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Masakra, jakieś mi się to wydaje strasznie niezgodne z hmmm zasadami sztuki
Sztuki to bym się w tym nie doszukała ale może być i tak

Ja wizytę mam za tydzień i już się nie mogę doczekać ciekawi mnie czy tam się już coś dzieje mimo że mi brzuch nie opadł (jak twierdzą moi domownicy) to ja czuję że mała jest dużo niżej. Dziś chodzę do toalety ciągle i ciągle jakies uciski na pęcherz czuję, a wcześniej tego nie miałam aż tak

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 19:41   #4242
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Pomadek też mam dość dużo
Potem leżą nieużywane więc raczej poluję na takie moje podstawy..
A jakiś puder jasnym odcieniu ?
Puder to może te nowości z Wibo Rise powder czy też banana? Te właśnie chce sobie kupić tym razem. Lubię też ten z rimmela stay Matt kolor transparent albo nieźle kryjący puder max factor też o kolorze translusent czy jakoś tak.
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
To są róże niezniszczalne. Udało mi się wykończyć do cna tylko jeden. Na ostatniej promocji kupiłam taki fajny żywy róż i nie widać ubytku, a używam codziennie. Cudowne są ❤️
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301497 1]To zazdroszczę... U mnie non stop te same osoby pytają i juz w ogole
Nie odpisuje... Teraz znowu dostałam wiadomość czy moje dziecko wychodzi w koncu czy jeszcze ma
Zamiar byc w brzuchu - chyba im podam numer telefonu do Majki

Też bym nie odpisywała na pytania czy już urodziłam. Mam wrażenie że moja rodzina i znajomi mają wrażenie że ja mam jeszcze mnóstwo czasu do porodu więc nie zwracają mi tyłka.

Stary 2017-04-19, 20:05   #4243
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Puder to może te nowości z Wibo Rise powder czy też banana? Te właśnie chce sobie kupić tym razem. Lubię też ten z rimmela stay Matt kolor transparent albo nieźle kryjący puder max factor też o kolorze translusent czy jakoś tak.

To są róże niezniszczalne. Udało mi się wykończyć do cna tylko jeden. Na ostatniej promocji kupiłam taki fajny żywy róż i nie widać ubytku, a używam codziennie. Cudowne są ❤️
Max factor to ten Creme Puff?

O nowościach Wibo nie słyszałam

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-19, 20:08   #4244
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Łyżeczka to najskuteczniejsze narzędzie zbrodni pytanie jak się czujesz to ok, ale "jeszcze nie rodzisz" to jakaś pomyłka

Sztuki to bym się w tym nie doszukała ale może być i tak

Ja wizytę mam za tydzień i już się nie mogę doczekać ciekawi mnie czy tam się już coś dzieje mimo że mi brzuch nie opadł (jak twierdzą moi domownicy) to ja czuję że mała jest dużo niżej. Dziś chodzę do toalety ciągle i ciągle jakies uciski na pęcherz czuję, a wcześniej tego nie miałam aż tak

Cytat:

Też bym nie odpisywała na pytania czy już urodziłam. Mam wrażenie że moja rodzina i znajomi mają wrażenie że ja mam jeszcze mnóstwo czasu do porodu więc nie zwracają mi tyłka.

Gdyby 3 razy dziennie te same osoby nie pytały o samopoczucie to ok :p

Mam 2 tyg do terminu a 2 tyg moge przenosić czyli teoretycznie miesiac (oby nie!!! ) a ludzie dopytują jak bym kurde 2 miesiące po terminie była..

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Przez to wszystko zjadłam pol ptasiego mleczka

Stary 2017-04-19, 20:10   #4245
CamomileS
Zadomowienie

A ja nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie, kręgosłup woła o pomstę do nieba, na pęcherz uciska głowa małego, ciężko jak cholera, schylic się nie można.. rany boskie..

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 20:55   #4246
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Co to za zdjęcie przystojniaka na głównej??? 😁😁😍

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:08   #4247
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Co to za zdjęcie przystojniaka na głównej??? 😁😁😍

Też już się nad tym zastanawiałam

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:10   #4248
Melka88
Zakorzenienie

Aktor, który grał główną rolę w serialu Grimm. Niestety, skończyli mi na 6. sezonie

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-19, 21:11   #4249
milutek
Wtajemniczenie

Camomile tez już mam dość ciężki ten finisz... jakoś damy radę, innego wyjścia nie ma

Wczoraj dzwoniłam do dwóch najlepszych koleżanek, tak sobie pogadać, i każda odbierała i z przerażeniem pytała: "rodzisz już???!!!" A jakieś cześć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 21:38   #4250
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Esor, mocno trzymam kciuki za bliznę. Może nie będzie tak źle. Teraz najważniejsze, że Agatka już po drugiej stronie a poszło naprawdę sprawnie Gratuluję jeszcze raz!!

Decorail, mogłaś nie poczuć jak pobrał z odbytu GBS bo oni nie wkładają tylko patyczkiem delikatnie dotykają i mogłaś zwyczajnie tego nie poczuć

Nie wkładają!? Jeny to mnie musiał chyba cały wsadzić...potem mnie cisnęło na 2

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Esor, super że tak szybko poszło. Fajnie to opisałaś, ja właśnie nie wiem czego bardziej się boje samego CC czy wkłucia do znieczulenia, no i ten cewnik tez jakoś mnie przeraża trochę.

Super se takie fajne wiadomości od siostry i o Hani, teraz tylko nabrać sił i fruu do domciu. Wracajcie szybko do sił.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:42   #4251
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Max factor to ten Creme Puff?

O nowościach Wibo nie słyszałam
Tak. Dokładnie ten. Przez kalafior ciążowy zapominam nazw
A z nowości mam już bananowy puder i jest bardzo fajny. Tylko trzeba uważać bo jest żółty
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301756 1]Gdyby 3 razy dziennie te same osoby nie pytały o samopoczucie to ok
Mam 2 tyg do terminu a 2 tyg moge przenosić czyli teoretycznie miesiac (oby nie!!! ) a ludzie dopytują jak bym kurde 2 miesiące po terminie była..

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Przez to wszystko zjadłam pol ptasiego mleczka

Ile razy można pytać o to samo?!
Zjadłabym teraz ptasie mleczko.
Cytat:
A ja nie wiem czy wytrzymam te dwa tygodnie, kręgosłup woła o pomstę do nieba, na pęcherz uciska głowa małego, ciężko jak cholera, schylic się nie można.. rany boskie..

U mnie też jest kiepsko. Najgorzej to grzebanie małego tam na dole, kłucie. Dzisiaj płakałam bo nie mogłam wstać z łóżka tak mnie wszystko bolało.

I ja nie wiem jak Effpe szaleje z spacerami , ale ja muszę dokonać dziennego wyboru czy chce iść a) na pocztę bo oczywiście AWIZO b) do biedry po zakupy c) spacer z koleżanką.
Odpowiedź jest tylko jedna na więcej chodzenia nie mam sił. Sprzątam w domu na tury, obiady tak samo.
Mam już tego serdecznie dość.

Ale jutro poprawie sobie humor zakupami w rossmanie ❤️

Stary 2017-04-19, 21:46   #4252
Melka88
Zakorzenienie

Miałam brać tylko to, co niezbędne, a jednak i tak lista się tak rozrosła, że..

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-19, 21:50   #4253
Martirybka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7301253 1]Ojej bidulko mam nadzieje ze wszystko sie unormuje a jak sie okaze ze będziesz musiała karmić mm to sie w ogole nie przejmuj

Jezu jeszcze jedna osoba zapyta mnie "jak sie czujesz" "jeszcze nie rodzisz" lub "Maja szaleje?" To bede zabijać łyżeczka!!!!

Mam to samo, dziś myślałam ze mamę opierniczę za te pytania! Ona w ogóle jakoś panikuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-19, 21:50   #4254
talusiax33
Zadomowienie

Hej hej 😀
Ja już w domku po wizycie. Szyjka nadal 2,8cm , żadnych zmian, zero rozwarcia. Malutka ma się dobrze i pięknie rośnie, na ostatniej wizycie 1830g a na ten moment 35tc i 2500g. Mojej ginekolog niestety nie ma bo urodziła, także mam wizyty z jej zastępcą, taki dziwny koleś ale do przeżycia 😀 pobrał mi GBS z pochwy i odbytu, nic strasznego. Aa i dwoma osobnymi patyczkami. Kolejna wizyta za dwa tygodnie i od razu będę mieć ktg.
Ale mnie zgaga chwyciła.. co za cholerstwo!!

Ania - Nie martw się, trening czyni mistrza! 😀 dojdziesz do wprawy i będziesz jeszcze lepiej sprzątać niż mąż.

Esor - Blizną się nie martw kochana na pewno pięknie się zagoi i będzie wszystko dobrze! Super opis wspaniale, że Agatka jest już z Wami 😍
Gratulacje dla siostry! A Hania to już duuża dzielna dziewczynka same dobre wiadomości.

Anita - Ojej ale przeżycia.. najważniejsze, że już Cie oczyścili a teraz będzie tylko lepiej! Jutro Cie wypuszcza do domku bidulko Ty..
Jeśli chodzi o karmienie to nie poddawaj się, uda się to się uda a jeśli nie to trudno, trzymam kciuki. Moze potrzebujecie więcej czasu. Bez względu na wszystko każda z Nas jest bądź będzie najwspanialszą mamusia!
Karolek śliczne imię ♡

Marta - My zamawialiśmy bebetto i po tygodniu był do odebrania ale dopiero pod koniec kwietnia pojedziemy po niego ze względu na brak miejsca 😀
Może faktycznie mają problem akurat z tym materiałem co wybrałaś, spokojnie lada dzień bedzie do odbioru.

Milutek - Super zakupy! Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolona ☺

Bunnybe - Wow super ta torba!! 😍 i faktycznie praktycznie identiko jak skip hop. Cena miodzio! Koniecznie daj znać jak z jakością i wykonaniem

CamomileS - Supcio, że wizyta udana!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-19, 21:58   #4255
Konto usunięte

Cytat:
Tak. Dokładnie ten. Przez kalafior ciążowy zapominam nazw
A z nowości mam już bananowy puder i jest bardzo fajny. Tylko trzeba uważać bo jest żółty

Ile razy można pytać o to samo?!
Zjadłabym teraz ptasie mleczko.

U mnie też jest kiepsko. Najgorzej to grzebanie małego tam na dole, kłucie. Dzisiaj płakałam bo nie mogłam wstać z łóżka tak mnie wszystko bolało.

I ja nie wiem jak Effpe szaleje z spacerami , ale ja muszę dokonać dziennego wyboru czy chce iść a) na pocztę bo oczywiście AWIZO b) do biedry po zakupy c) spacer z koleżanką.
Odpowiedź jest tylko jedna na więcej chodzenia nie mam sił. Sprzątam w domu na tury, obiady tak samo.
Mam już tego serdecznie dość.

Ale jutro poprawie sobie humor zakupami w rossmanie ❤️

Bo ja jestem nienormalna to chodze na długie spacery hahaha :p cały tydzien chodze tylko po tz na stacje a w weekend nadrabiam hahah

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Ale jak mam wstać z lozka, obrócić sie to czuje sie jak słoń... Dźwig by sie przydał :p

Stary 2017-04-19, 22:03   #4256
Martirybka
Rozeznanie

Anitko, kurczę to mało fajnie się poukładały sprawy, powiedzieli Ci dlaczego ten krwotok? Źle wyczyścili przy CC?

Mojej koleżance zostawili łożysko ale to przy porodzie naturalnym. Dostała temperatury i gorączki w domu, skończyło się powrotem do szpitala i czyszczeniem. Do tej pory zachodzę w głowę jak do tego mogło dojść, położna chyba niedoświadczona.

Stary 2017-04-19, 22:17   #4257
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki drogie, o 10:38 przez cc przyszła na świat Agatka 56 cm i 3400 g

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
ale cudownie! gratulacje!

Cytat:
Bambi ja mam egoistyczna pobudke z tym majem- w czerwcu wesele siostry i chce zdazyc wrocic do formy ale podobno po tygodniu wywoluja wiec jak nie 21 to i tak do konca miesiaca urodze

Czekalam od rana na listonosza bo dostalam sms ze dostarczy mi dzis paczke, w koncu stwierdziłam ze ide do sklepu bo juz zaraz 15, schodze otwieram skrzynke a tam awizo z dzis gnojek nawet nie zadzwonil domofonem zeby sprawdzic czy jestem a na poczcie jest zawsze kolejka gigant i zapomnij ze ktos ciezarna przepusci

Ale a propo przepuszczania byłam w biedronce, kolejka do jedynej czynnej kasy, otworzyli druga to sie ludzie z calego sklepu rzucili ale mialam szczescie bo jedna mloda mama z wozkiem zatarasowala droge do tej nowo otwartej kasy i mowi do mnie: prosze Pani pierwsza miny tych ludzi bezcenne a ja bardzo podziekowalam i poszlam prosto do kasjerki i stwierdzilam ze jak bede juz z dzieckiem w wozku na zakupy chodzic to tez tak bede robic girl power!
ja tez bede tak robic, super sprawa

Cytat:
Dziękuje za gratulacje

W skrócie opisując, o 7:30 byłam w szpitalu, około 8 mnie wzięli na papierologię, oszacowali wagę na USG na 3300 i od 8:30 byłam juz na porodówce (sali normalne do porodu sn), podpięli pod ktg, dali 2 kroplówki nawadniające i jedna z antybiotykiem. Powiedzieli, ze jestem trzecia w kolejce i pewnie za 2 h cięcie (czyli jakoś o 11, po 11 bo po 9 tak mówili). Na ktg pisały sie skurcze, które czułam i bolały dosyć. Były co 8-12 min. Nagle w trakcie kroplówki z antybiotykiem okazało sie, ze juz nasza kolej na cięcie to szybko założyli cewnik (nieprzyjemne, ale do przeżycia), ubrali we wdzianko do cc i jeszcze z niedokończona kroplówka poszłam na sale operacyjna. Było jakoś 10:20.

Tu zaczyna sie najmniej fajna cześć. Cewnik mnie trochę uwierał tzn czułam ciagle nieprzyjemne parcie na siku. Do tego ta nieprzyjemna pozycja do wkłucia zzo i nie mogli sie wkłuc i trzy razy próbowali. Samo wkłucie jak wkłucie nic złego, ale to rozpieranie płynu w kręgosłupie fuj. Generalnie przy Hani duzo lepiej to zniosłam, ale podejrzewam, ze to kwestia tego, ze byłam umęczona ekstemalnie bolesnymi skurczami krzyżowymi, a teraz tak wygodnicko bez bólu i nagle ktoś takie cos Ci wkluwa

No ale w końcu zaczęłam czuc przyjemne ciepło w nogach i sie położyłam. Cięcie rach ciach, Agatka z wielkim krzykiem opuściła brzuszek o 10:38

I tu najgorsza informacja. Blizna po pierwszej cc w złym stanie i niewiadomo czy będę mogła jeszcze zajść w ciąże... nie dołuje sie bo mam nadzieje, ze za 3 lata moze wszystko sie zregeneruje i sie uda??? A jak nie to zostanie nam adopcja, bo my oboje bardzo chcemy przynajmniej 3, a moze i 4 dzieci

Zszyli mnie do 11 jakoś i pojechałam na sale gdzie czekał tz, a Agatke dowieźli kilka min pózniej przystawili mi ja do piersi i całkiem niezle sie zassała porównujac z Hania. Hania od urodzenia wyrąbane na cycka, a Agatka ani cycoholik ani wyrąbane, tak po środku. Pokarm mam, wiadomo na razie mało i siara ale mam takze lepiej niż przy Hani

Jeszcze przed chwila dowiedziałam sie, z siostra dostała wymarzona prace w branży (kończy teraz architekturę) i Hania zaczęła chodzić u babci jestem tak szczęśliwa dziewczyny, ze nawet coraz silniejszy ból rany mi nie przeszkadza

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

To która teraz rodzi następna???

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
wszystko sie uklada, super!
Mnie tak brzuch rozpiera czesto, jak sie stawia, niefajne uczucie.

Cytat:
Ja miałam wrażenie, że jednak trochę wkładają więc moim zdaniem niemożliwe, żeby nie poczuć

mnie smyrneli tylko

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Nie wiem ile uda mi sie nadrobic. Kilka słów co u mnie i zabieram sie za nadrabianie ciekawi mnie w szczególności czy pojawił się kolejny maluszek.

W sobotę jak wrocilam do domu ze szpitala to miałam kryzys. Z piersi zrobily mi sie kamienie dostałam gorączki. Pomogło gorący prysznic i bolesny masaż plus laktator oraz ubite liście kapusty. Pokarmu mam za mało mam nadzieję ze jeszcze się rozkręci. Pije farmatiker i kawę zbożową z mlekiem. Mały ma problemy z ssaniem raz sie udaje a nieraz niestety nie i dokarmiam mm. Boleje nad tym bo bardzo chciałabym karmić.
Dzisiaj niestety nastąpiło niespodziewane zdarzenie i obecnie jestem w szpitalu bez synka. W południe dostałam okropnego krwotoku i zabrało mnie pogotowie. Na szczęście sytuacja jest opanowana jestem po zabiegu czyszczenia. Mam nadzieję ze jutro wyjdę.

A synka ostatecznie zapisaliśmy Karol ☺
Ukrajinka jak możesz to dodaj na 1 stronę Karolka ur.12.04.17

Teraz zabieram się za nadrabianie.

ojej, nieciekawe przezycia dobrze, ze juz dobrze!

Cytat:
ja do brwi polecam pomade z Inglota, nakladana skosnym pedzelkiem z Zoevy-ja juz mam trzeci, bo jeden mi zabrala siostra, a drugi szwagierka

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Anitko, kurczę to mało fajnie się poukładały sprawy, powiedzieli Ci dlaczego ten krwotok? Źle wyczyścili przy CC?

Mojej koleżance zostawili łożysko ale to przy porodzie naturalnym. Dostała temperatury i gorączki w domu, skończyło się powrotem do szpitala i czyszczeniem. Do tej pory zachodzę w głowę jak do tego mogło dojść, położna chyba niedoświadczona.

jaki szok!! jak to mogli zostawic lozysko, cooo ?

A ja bylam dzisiaj na kontroli, tego lekarza nie bylo i przyjela mnie mloda lekarka, bardzo fajna. Zbadala mnie tez 'recznie' i szyjka zamknieta i dluga narazie . Mialam skurcze zarejestrowane na ktg, jeden na 70%.

W ogole mam dzisiaj caly dzien skurcze, a raczej stawianie sie brzucha, nawet dosc regularne, ale nie sa bolesne, a raczej nieprzyjemne-czuje w momencie skurczu, ze gorzej mi sie oddycha i mnie wlasnie rozpiera w calym brzuchu.
Stary 2017-04-19, 23:45   #4258
kingaluna
Rozeznanie

Anita, współczuję takich przeżyć!Oby już było w porzadku 😙

Przy cc najbardziej obawiam się tego cewnika. Kiedyś musialam mieć założony na ponad tydzień. Jedna wielka masakra. Non stop to parcie. Aż takie było okropne, że z tej rozpaczy chodziłam normalnie sikać do wc

Ja też polecam ten puder Bananowy z Wibo, bardzo fajnie nadaje się pod cienie pod oczami jako utrwalacz na korektor. Nie podkreśla suchych skórek i nie przesusza. Róż i rozświetlacz z Lovely są okej. Pomadki z konturówką K lips z Lovely warte uwagi, szczególnie kolor Neutral.

Talusia, a jak nazywa się lekarz do którego teraz chodzisz?

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 00:58   #4259
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Melka, jak chcesz miec - 55% to musza byc trzy rozne rzeczy, a jak - 49% to ile chcesz rzeczy i jakich.

Anita, dobrze, ze krwotok opanowany, wracaj szybko do sil.

Marta, u mnie nie maja jeszcze tych nowych pudrow z wibo na sklepie. Sa na zapleczu, ale jeszcze nie w sprzedaży.

Gratuluje wizyt, piekbie dzieciaczki rosna.

Co do gbs, to u mnie jeden patyczek i tylko posmyrane po wierzchu wyzej i nizej.

Ja juz zlozylam i oplacilam zamowienie w rossmanie, nie wyobrazam sobie stac w tym tlumie z wielkim brzuchem..:p

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 04:24   #4260
Melka88
Zakorzenienie

Ja tez juz zamowilam i oplacilam 😁 po doswiadczeniu z Lidlem - o nieee. Brzydki sen mialam i obudzilam sie na plecach 😬 maly sie rozbrykal na szczescie.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości