|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bułgaria - OBOZY, terminy wyjazdów,miejsca, biura - wątek zbiorczy
Ja jadę do Afrodyty 19.07 - 30.07 z biura podróży Beatur. Jedzie ktoś też ?
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Jakie w tym roku głównie lecą piosenki w Złotych Piaskach?
|
|
|
|
#4233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli ktoś jeszcze wie może jakie są ceny za kafejke to byłabym wdzięczna za info
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Przyczajenie
|
a jak z jedzeniem w tym hotelu MAK bo słyszałem ze w bułgarii jedzenie niedobre, i sie kolejne koszty pojawiają bo trzeba będzie jakies kebaby wpieprzać;p, a ty roxanne ile masz lat to moze się spotkamy
|
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Seksualna i LMFAO - Party Rock Athem
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Mam pytanie do tych co kupowali tam ubrania : czy jest możliwość żebym kupiła tam takie coś ? https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Bułgariofanki. Dosłownie godzinę temu wróciłam z Bułgarii, ze Złotych Piasków. Podam wam ,,trochę” przydatnych info, które z pewnością wam się przydadzą.
Byłam z biurem Almatur, w hotelu Preslav. Warunki w hotelu oceniam na 5. Pokoje najczęściej dwu osobowe, ale polecam brać apartamenty czteroosobowe, bo składają się z dwóch pokoi połączonych takim aneksem kuchennym. Pokoje sprzątane były codziennie. W każdym z nich telewizor, lodówka, balkonik, suszarka, w niektórych wanna z zasłonką, a w niektórych tylko brodzik. Jedzenie hm… tutaj można podyskutować. Posiłki się powtarzały. Na śniadania, obiad i kolacje zawsze to samo, ale każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Jednak już przez ostatnie dni nie mogłam patrzeć na wodnisty makaron czy jajecznicę. Napoje strasznie rozcieńczane, nawet woda w automacie miała inny smak. Jedzenia nie można było wynosić do pokoi, bo pilnowali. Kadra z Almatura na 6+. Młode osoby i zdyscyplinowane. Dogadywaliśmy się z nimi bez problemów. Dyskoteki mieliśmy co dwa dni, bo szczerze mówiąc nikt nie miał sił chodzić na nie codziennie. My chodziliśmy do dwóch klubów na zmianę, raz Malibu, a raz Papaja. Malibu składa się z dwóch części można tańczyć wewnątrz budynku i na zewnątrz, na podwórku. Wejściówka 4 lev, przy czym nawet za wc musisz płacić 1lev, za siusianie na plaży była kara 40lv, ostro pilnowali. Malibu w dzień wyglądało nieciekawie, przypominało trochę taką ruderę strażacką, jednak wieczorem było spoko. Zdecydowanie wolałam Papaje, tam można było poczuć klimat takiego prawdziwego klubu, były podesty do tańczenia, świetna muzyka. (Nakładajcie do Papai białe koszulki, bo są tam takie zaje* światła, które sprawiają, że świecicie się. ) Szczerze mówiąc, każdy mówił, że Bułgaria jest ostro tania. Czy ja wiem? Oprócz alkoholu to tania w cale taka nie jest. Miałam możliwość porównania cen w Mc Donaldzie w Złotych Piaskach i w Warnie. Zwykły hamburger w ZP kosztował 2lev, natomiast w Warnie 0,99lev, dodatki do Mcflura były o 0,50 lev tańsze w Warnie niż w ZP. Dziwne ale co tam. Na każdym kroku w ZP jest pełno Fast foodów. Kawałek pizzy (duży, ja ledwo go dojadałam) z piwem lub z coca colą kosztował 3lev. Dużą furorą cieszyły się naleśniki z czekoladą, dżemem – 3lev. Były pyyyycha. Bierzcie ze sobą zgrzewkę wody, bo mała butelka kosztuje 0,80-0,90 lev, a duża około 2levy. Cena coca coli 3lev, Nestea 1,5l 3lev, a 0,5 2lev, paczka chrupek Lays, czy tam Chrancheeps 3,5lev, rogaliki Croissanty 1lev, flirt jabłkowy 14 lev pyyyycha, cany papierosów te dłuższe, bodajże setki za paczkę 4 z końcówką leva. Co do ubrań to wiadomo, są one sprowadzane z Turcji i ceny troszkę większe. Dużą popularnością cieszyły się bluzy, oczywiście podróbki Adidasa (http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img195.imageshack.us/img195/3921/adidaszo.jpg&imgrefurl=ht tp://www.forumnasze.pl/topics77/szerokie-spodnie-ciuchyy-skate-taakd-vt20108,15.htm&usg=__7i9t PE256fczgvg4nyVCeQzFMSM=& h=540&w=586&sz=53&hl=pl&s tart=0&zoom=1&tbnid=n3qPC tmHYJuobM:&tbnh=113&tbnw= 120&ei=t9UbTu6RKM-Qswbq8_SIBw&prev=/search%3Fq%3Dbluza%2Badid as%26um%3D1%26hl%3Dpl%26r lz%3D1R2ACAW_pl%26biw%3D1 366%26bih%3D545%26tbm%3Di sch&um=1&itbs=1&iact=rc&d ur=561&page=1&ndsp=23&ved =1t:429,r:8,s:0&tx=109&ty =71) Chodzą one za 25 lev, ale my, kupując 5sztuk wytargowaliśmy za 20lev. Byłam na jednej wycieczce (Bałczik, Kaliakra i wieczór Bułgarski) – polecam. Fajne widoczki, można tam trochę zwiedzić, a wieczorem wybawić się na fieście. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Radzę wam wymieniać kasę w banku. W ZP z tego co wiem to widziałam dwa banki Raiffeisen bank i z cyrylicy: DSK. Kurs z 9 lipca (bo wtedy ostatni raz wymieniałam) to 1 Euro – 1,93 lev a 1 dolar – 1,33 lv. Nie polecam wymieniać w takich małych kantorkach-budkach. Wprawdzie będzie zachęcał was ich wysoki przelicznik (1euro- 1,97leva), ale po odliczeniu wszystkiego wychodzi 1euro-1,53leva. U mnie trochę osób niestety się nadziało na tym. W hotelach nie opłaca się wymieniać bo mają niższy przelicznik. W całych ZP mnóstwo Niemców. Są oni na każdym kroku tak jak i Polacy. W hotelu Preslav był bezprzewodowy Internet, ale jesteście na wakacjach, więc darujcie sobie te laptopiki czy tam psp zabierać. W końcu macie szanse wypocząć i porządnie się wybawić, z ludźmi, których możecie więcej nie spotkać. Zazwyczaj u mnie wyglądało to tak: bierzesz laptop -> siedzisz wpatrzony w niego godzinami, kiedy inni się bawią J.Z tego co słyszałam to 1h około 5lev. Na dyskotekach leciały znane hity, głównie takie z radia Eski. Dobra muza do tańczenia J. W Malibu pojawiła się nawet ,,Małgośka”. Nie było tych bluz baseballowych, o które ktoś wcześniej pytał. U nas na miasto można było wyjść samemu o każdej porze, tylko trzeba było zadzwonić czy tam powiedzieć dla kadry.( o 24 zaczynała się ,,cisza nocna” – każdy musiał byś w hotelu). Z moich obserwacji to Olimp i inne biura na miasto chodzili grupowo i nie mogli samemu opuszczać hotelu. PYTAJCIE JAK COŚ, MOJE GG 10010653
2008 Włochy 2009 Grecja 2010 Egipt 2011 Bułgaria 2012 HISZPANIA Edytowane przez bmartunia Czas edycji: 2011-07-12 o 07:11 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
bmartunia, a gdzie kupiłaś flirta jabłkowego? w którym slepie?
|
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
U mnie obok hotelu mieliśmy sklepik i tam w porównaniu do innych sklepików w centrum było bardzo ale to bardzo tanio. Ale flirt jablkowy jest wszędzie, tylko po różnych cenach. Bardzo dobre ceny wódki, piwa, papierosów, drinków są w sklepie obok banku takiego zielonego DSK. Tylko to jest trochę drogi, bo to jest dalej za tą wieżą eiffla, ale wystarczy iść promenadą i będzie drogowskaz lub zapytać się tubylców
|
#4240 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez szejd Czas edycji: 2011-07-12 o 16:06 |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzi mi czy z H&M czy nie bo np. z adidasa też coś takiego jest ale chodziło mi o wzór xd
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
oplaca sie brac maske i fajke czy nie ma za bardzo warunkow zeby z tego korzystac
![]() @bmartunia opisz jakos bardziej jak ten sklep co tanio bylo znalezc (nazwe itp)
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
skoro są podróby bluz adidasa to są conversy? nie wiem czy mam tu kupować czy poczekać i kupić w bułgarii.
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
Hotel Kotva 23.07-03.08 Słoneczny Brzeg biuro Funclub
Był ktoś lub wybiera się? Swoją drogą ile tak powinno się wziąść ze sobą tych Lev?
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Przyczajenie
|
kto z was wybiera się na obóz do Bułgarii z OK TOURS w turnusie 18.08-29.08? myślę , że w bułgarskich dyskotekach królują utwory ; lmfao-party rock anthem , sak noel-loca people
. |
|
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
Tak planowałam na początku, ale wyczytałam, że strasznie oszukują w kantorach.
Z resztą nie chce mi się latać za tym tam na miejscu już.O, to fajnie. Dzięki za informacje.
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
No moze nie chce ci sie latać ale przecież są banki i kantory w hotelach. Pza tym w Polsce bardzo przepłacisz.
|
|
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Przyczajenie
|
czy 100 euro czyli ok. 190 leva wystarczy na 12 dni ? jak kupuje sie przykladowo codziennie wydoke 0,5 i np. po 3 piwka dziennie i rame cygarow ? o jedzeniu nie mowie bo nie musze jesc zbytnio
wystaczy to co w hotelu wazny alko i faja ??
|
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
jeśli w twoim nicku jest rocznik (94) to jesteśmy w tym samym wieku
|
#4253 |
|
Przyczajenie
|
no to może się uda spotkać, ja wyjeżdżam 26 lipca z lublina.
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I pamiętaj o kaucji, która zwracana jest dopiero w ostatnim dniu po wykwaterowaniu. Na twoim miejscu brałabym więcej. Zawsze wolę żeby mi coś zostało, niż mam "umierać", a jak nie wydasz euro w tym roku to za rok też Ci się przyda.---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Nazwy sklepu nie pamiętam. Najważniejsze żebyś zapytała się o bank o nazwie DSK. W linku masz jego logo https://dskbank.bg/Page/default.aspx...bout/contacts/. Bułgarzy są zorienotwani, bo w Złotych Piaskach są tylko dwa banki. Najważniejsze żebyś szła tą główną promenadą cały czas prosto w stronę drugiego mcdonaldu, w którym nie sprzedają hamburgerów tylko tosty. On będzie tak schodkami do dołu. Pytaj się tubylców, a jak nie to kadry, a na pewno nie zabłądzisz ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- W stronę podróbek conversów się rozglądałam i nie widziałam ich. W jednym, czy tam w dwóch sklepach widziałam na półkach jakieś inne, zwykłe trampolki, ale conversów nie dostrzegłam.
2008 Włochy 2009 Grecja 2010 Egipt 2011 Bułgaria 2012 HISZPANIA Edytowane przez bmartunia Czas edycji: 2011-07-13 o 14:06 |
||
|
|
|
#4255 |
|
Przyczajenie
|
23 Lipca jadę do Bułgari z koleżankami, hotel MAK
![]() Jak coś to piszcie, umówimy się na piwko hah ;D http://www.facebook.com/profile.php?id=100000186713112 |
|
|
|
#4256 |
|
Przyczajenie
|
ponawiam pytanie: jedzie ktoś ze Steji do Bułgarii, Złote Piaski, hotel Mak, 14-25.07?
|
|
|
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
a wie ktoś może gdzie nabyć znaczki pocztowe w Złotych?
|
|
|
|
#4259 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie czy ktoś może jedzie z biura Almatur do Złotych Piasków w terminie 18.07-30.07 ?? Ja jakby co zaczynam podróż poprzedniego dnia z Bdg.Oto moje gg 15965411
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
luuudzie dzisiaj jade!
jeszcze nie spakowana ani nic, dlatego życze wszystkim dobrej zabawy, widzimy się na miejscu!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.