|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o Avonie 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
czy ktoras z Was kupuje swojemu TZ kosmetyki For Men? Dokladnie chodzi mi o ten balsam kojacy po goleniu i o piance dla skory wrazliwej? Mozecie napisac jakies opinie, na KWC jest tylko jedna opinia balsamu wiec troche ubogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
szeryfcio
|
Nie znam tego koloru shell i nowych kolorów musu, więc nie jestem tego na 100 % pewna. Pamiętam, że tak było przy starych kolorach.
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
dziekuje Wam bardzo za odpowiedz, mam nadzieje ze i moj sie przekona do avonu, bo do tej pory cos niebardzo sie lubia z avonem, mimo ze niczego nie probowal, po prostu z zasady wszystko na nie i koniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() Co oni tak xD?
#4241 |
Zakorzenienie
|
to dokładnie tak samo jak i mój
![]() dziewczynki, pytanko - w którym momencie składania zamówienia są widoczne te światełka? bo chciałam posprawdzać, co jeszcze jest z netto, ale nie widzę żadnych światełek... |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Rozeznanie
|
Margo - zaraz po dodaniu produktów do zamówienia - przy podglądzie jak chcesz wysłać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ma ktoś jeszcze szalik męski z netto do sprzedania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie, z resztą taka dyskusja pewnie już nie raz się tu toczyła. Powiedzcie , czy i jaki dajecie opust swoim klientkom? Ja ostatnio coraz częściej spotykam sie z pytaniem: jaki opust dostanę za zamówienia? I nie są to pytania, czy w ogóle mogę im cos zaoferować, tylko od razu: jaki i ile? Nigdy nie traktowałam Avonu jako sposobu na zarobek czy nawet na dorobienie, wystarczyło mi, że mogę sobie czasem jakiś żel czy szampon w miejsce zarobku zamówić. Zawsze zamawiałam masę próbek, które daje moim klientkom, ale wydaje mi się, że one wcale tego nie doceniają, tylko od razu domagają sie opustów. A ostatnio jakoś te żądania (bo nie można tego nazwać prośbą) się nasiliły. Jak u Was wygląda ta kwestia?
#4245 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Przecież do jasnej ciasnej kupuję dla każdej katalog, próbki, to kosztuje (wiele osób myśli, że Avon to za darmo daje), tacham im te torby z żelami, płynami... A zarobię na takiej przeciętnej klientce na przykład 8zł. Gdzie tu jeszcze miejsce na opust dla niej? Ja na szczęście osób z takimi żądaniami nie spotkałam, ale jak widać zdarzają się. Przypuszczam, że są rozpuszczone przez inne konsultatki, które za wszelką cenę chcą utrzymać klientkę i oddają im swój "zarobek" czy też większą jego część. No ale wtedy to mija się z celem. Edit: Daję mały opust rodzinie (kuzynki, szwagierka). No i oczywiście rodzicom za darmo.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2008-10-26 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie pytaja, nie proszą - chyba że chcą coś droższego zamówić - np. ostatnio koleżanka pytała czy mogłaby taniej kupić wodę U.
Z tym domaganiem to przesada - przeciez kupując coś w zwykłęj drogerii nie proszą o zniżke ![]()
#4247 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Na szczęście nie robią mi tego moje koleżanki, tylko właśnie klientki "z odzysku". Mam 3 takie, które podesłała mi inna konsultantka, która wyjechała do Anglii. Opusty daję klientkom właśnie do wyższych zamówień, dostają katalogi, próbki, czasem gratisy. Możliwe, że jest tak jak pisze Sheryl, tamta konsultantka tak je rozpuściła. Ale jedna z klientek bezczelnie powiedziała mi ostatnio, że ona wie jakie my mamy opusty, bo też czyta fora. Odpowiedziałam jej, że nie mam tak dużych zamówień, żeby dobić nawet do 30 % opustu. Więcej się do niej nie odezwałam, choć dostałam na gg zamówienie i "p.s. jaki opsut dasz mi do tego zamówienia"?
#4248 |
Rozeznanie
|
Ja od jakiegoś czasu z góry daję wszystkim swoim klientkom 10% upustu. Tak naprawdę nie wiem jak to wpływa na decyzje moich klientek
![]()
#4249 |
Zakorzenienie
|
ja miałam czerwoną lampkę przy magnesach na lodówkę ale nie zmazałam ich z zamówienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jedna się mnie mnie zapytała jaki jest u mnie upust. A ja zgłupiałam i powiedziałam ze daję prezenty. Też przy ok. 100 zł. W końcu my konsultantki tez wykonujemy pracę... Jedna dziewczyna raz nawet się zapytała, czy ja mam za darmo kosmetyki ![]() Cytat:
jeśli nie było ono zbyt duże to ja powiedizałabym jej, że to jest mój zarobek za prace : ] a nie za nic. ![]() ![]()
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-10-26 o 11:45 Powód: prosze nie pisać postu pod postem tylko korzystać z funkcji "edytuj i "wielocytuj" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanko - czy tylko u mnie pojawia się coś takiego, jak klikam w podgląd zamówienia??:
Cytat:
Termin zamówienia mam co prawda dopiero w środę, ale pojawia się to od dobrych 3 dni i nic z tym nie robią....
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście się nie domagają. Po za tym sama na tym nic nie zarabiam i wcale nie robię tego dla kasy, więc gdzie tu miejsce na opusty? Moje koleżanki jak się dowiedziały, że kupuję katalogi, wytrzeszczyły tylko oczy ze zdziwienia...
Jeżeli klientka zastanawia się nad kupnem czegoś droższego, np. wody, wtedy sama proponuję jej zniżkę, bo zależy mi na większym zamówieniu, pomimo że sama nic na tym nie zarabiam, ale i klientka jest zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
daje swoim klientkom jakieś drobiazgi lub kosmetyki, które możemy kupić za promocyjną cenę lub coś z logo, ale też tylko tym które zamówią za odpowiednią kwotę lub jeśli chcę jakąś nową klientkę zachęcić. Jeśli ta twoja klientka wie jakie mamy rabaty to niech zostanie konsultantką i tez będzie takie miała, a co nie ma czasu albo nie chce jej się w to bawić? To jest sprzedaż bezpośrednia, dostaje katalog do domu wybiera sobie produkty w spokoju i nikt jej nie pośpiesza, zakupy tez dostaje z dostawą do domu, to co my mamy pracować charytatywnie i jeszcze dokładać?, bo przecież wszystko kosztuje. Na szczęście żadna moja klientka nie wyszła z taką propozycją, mam nawet takie że dają mi niewielki napiwek mówiąc "to za fatygę pan Ani, dziękuję ![]() i właśnie przez takie osoby jak ty inne konsultantki mają problemy. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
co do rabatów, to takie pytanie od klienta zdarzyło mi się tylko raz ale to był kumpel mojego TŻ i wiem że u niego z kasa krucho a chciał zrobić prezent siostrze, więc dostał 10% i bardzo był usatysfakcjonowany
![]() ps. wiadomo że rodzina i najbliższi przyjaciele zniżki dostaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
przepraszam Was, ale zupełnie nie czuję się winna. To raczej kwestia klientek. U mnie to panie z administracji jednej szkoły, które robią zamówienia zbiorowe i moje koleżanki. One wiedzą, że rabat to nie jest standard i kiedy go przez jakiś czas nie robiłam sprzeciwów nie było. W ten sposów zainaugurowałam początek roku i tyle. A na Święta każdemu przyda się jakaś oszczędność.
#4256 | |
Zakorzenienie
|
czy miał ktos już ten owy tusz kolorwy z CT? chodzi mi o ten turkusowy? jaki to w rzeczywistości kolor? a jak z rozdzielaniem/sklejaniem rzęs?
Cytat:
![]() a może ktoś jeszcze widział te kolory podkładów w musie? (czy nude jest jaśniejszy od nude w innych podkładach i czy następujący po nim shell jest podobny do nude w innych podkładach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam w tej chwili dokładnie, jak to obchodziłam, ale naciskałam strzałkę wstecz i potem przechodziłam dalej i dopiero zanim kończyłam zamówienie "wyślij" był podgląd lub jakoś podobnie ![]() Prawdopodobnie masz zachowane to zamówienie, więc wystarczy je edytować i być może uda Ci się dotrzeć do podglądu za którymś razem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
Co do opustów - to nie wpadłam na ten pomysł, ponieważ, moim zdaniem to że oferuje się opust oznacza że nam "zbywa" tego "zarobku" z avonu. Dla mnie byłby to jasny przekaz. Poza tym, mam teraz takie klientki, które nie dyskutują o cenach tylko albo coś chcą albo nie, fakt że nie mam klientek z moim wieku, lecz trochę starsze nawet, bo zazwyczaj te młodsze chcą być obsypane próbkami, katalogami i dostać opust. Ja każdą klientkę składającą zamówienie wyposażam w katalog i odpowiednią ilość próbek - adekwatnie do wysokości zamówienia, czasem mniej próbek - bo w końcu avon ma ich bardzo ograniczony wachlarz...- daję produkt z oferty netto. Jak dobrze mieć fajne klientki...
![]() ![]()
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś dałam kilku klientkom szampony nabłyszczjące 2 w 1 bo były wyjatkowo tanie i zamawiają do dziś ![]() Natomiast rzadko kiedy zdarza się żeby któraś z moich klientek coś zamówiła po próbce - ostatnio mile się zdziwiłam gdy pani z pracy zamówiła krem na noc Ageless Results którego próbkę dostała z poprzednim zamówieniem ![]() EDYCJA: musze pochwalić szminkę nabłyszczajacą z diamentowym połyskiem - u mnie jest dosyć trwała - wytrzymała ok 3 godziny przy czym w tym czasie jadłam i piłam. Poprzednie Glass Reflection były zdecydowanie mniej trwałe.
![]() |
#4260 |
Raczkowanie
|
ja akurat z reguły nie sprzedaje kosmetyków, tylko czasem robie zamówienia dla siebie, czy najblizszych osób, ale moim zdaniem to bez sensu- jak klijentki dopominają sie o opusty
trzeba powiedziec że katalog kosztuje, próbki kosztuja i np perfum czy niektórych kremów trzeba kupic 5 a nie tylko sztuke....ewentualnie torebki kosztują odsyłanie zwrotów kosztuje, jesli sie np nie płaci w coku czy karta avon za fakture to tez idzie np prowizja z poczty czy innego konta bankowego a do tego jeszcze czas i zaangazowanie konsultantki przecietna ma z 25-30% opustu, wice z czego tu oddawać jak chca niech kupuja na allegro, to sie nie zawsze opłaca, przesyłki podrozały, teraz sprzedawcy karza z reguły doliczac za kazdy kolejny produkt jakąs kwote, po drugie na te komsetyki tez trzeba czekac i nie masz pewnosci że paczka nie zaginie na poczcie, chyba że ubezpieczysz przesylke co rowniez wiąze się z kosztami, jesli kupujesz komus prezent, to nie masz pewnosci że dotrze na czas....tak to jest, a pojedynczych rzeczy typu cien do powiek to wogóle sie nie opłaca kupowac i juz, albo cięzkich np żeli pod prysznic itp... czasem sie opłaca, ale nie zawsze pozatym czy ktos je zmusza aby kupowały, moim zdaniem to jest troche bezczelne zachowanie tak żadać opustu, niech same zostana konsultantkami jak się nie podoba pozatym w avonie jest co katalog duzo ofert po bardzo koszystnych cenach i konsultantki tez maja powiedzmy 10 % z tych najkorzystniejszych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.