|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Witam
ja juz po wizycie u lekarza.....no i znamy płec ![]() ale moze zaczne od poczatku, ze wszystko jest OK, lozysko sie podniosło jest wysoko, ilosc wod jest prawidłowa, wielkosc malucha tez prawidłowa, mowilam lekarzowi o tym twardnieniu brzucha przewaznie wieczorem, pytal czy to czesto i czy odczuwam bol, mowie ze nie czesto i kuło tylko 1 raz i ze zazwyczaj pomaga polozenie sie i jak jest bol to nospa, powiedzial ze prawidlowo ze jak bedzie sie tak dzialo i nie jest to czesto to mam brac nospe i lozko bo pewnie za duzo chodze i to dlatego tak macica sie napina tak na wieczor zawsze, kazał mi wiecej lezec a jak beda mocne bole brzucha i skorcze to wtedy do niego, pytałam rowniez o ten wymaz na czystosc pochwy, powiedzial ze dopuki nic mnie nie boli to nic nie trzeba robic a drożdżaki ma co 3 osoba i one nikomu i niczemu nie szkodzą! Ale jesli bardzo chce to badanie to oszem moze mi zrobic jak i bardzo wiele innych niepotrzebnych badan za ktore tylko duzo kasy strace.... moje badania wyszły idealnie a badania ktore mam zrobic teraz to tylko jakis posiew z moczu! wiecie moze na co to jest? no a teraz ta magiczna płec pamietacie jak pisałam wam o moim snie dotyczacym płci? ze sniło mi się jakies 2 m-ce temu co maluch ma miedzy nogami? no to sen sie sprawdził w 100% jak ktos to pamieta to juz wie co maluch kryje miedzy nogami
|
|
|
|
#4232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niemniej jednak - nie ma sie czego wstydzic, okazaly ten twoj synek haha |
|||
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
buziaczek tak mi się coś przypomina że chyba facet ci się śnił i mówiłaś że masz fajny różowy śpiworek to jak się sprawdzi to nie będziesz mogła używać
Ale czy ja na dobry post trafiłam No to co tam się kryje?
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze pamietasz moj maluch ma miedzy nogami sisiaka! Co było bardzo dobrze widac na kilku ujeciach, czyli mamy kolejnego faceta, moze w majowo czerwcowych beda sie sypac dziewczynki, ktoras przepowiedziala kiedys ze ja bede miala chlopaka a Zanka dziewczynke i jak narazie trafiła zobaczymy co Zance wyjdzie a ten spiworek rozowy narazie zostanie bo jest nowiutki a nie oplaca mi sie kupowac czegos na 1 m-c ale zobaczymy pod koniec moze cos kupie w innym kolorze
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzialam mojemu ze po kazdej wizycie u lekarza musi cos dodatkowo kupic maluchowi
pytał czy moze kupic autko kupilismy 2 pary bodziakow w realu 2-pak taniutkie bo za 9,99 2 pary chcielismy czapeczke kupic w smyku za 10 zł ale stwierdzilismy ze kupimy te bodziaki a czapeczki nastepnym razem wklejam zdjecie, ja juz dawno je chcialam ale nie wiedzialam jakie kolory
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ubranka sa przecudowneTeraz to sie tych kawalerow narobilo beda mialy nasze male w czym wybierac hihitak, cos podobnego mozna dostac w Lidlu maja taki bialy krem w srodkuDziekuje
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
fajniutkie body, napewno sie synkowi spodobaja
Bylam w sobote w sklepie dla ciezarnych znowu, tym razem po pidzamke do szpitala. Zdecydowalam sie na koszule nocna, tylko wlasnie nie wiem, czy wziac z dlugim rekawem czy na ramiaczkach. Obie sa w komplecie ze szlafroczkami i obie sa przystosowane do karmienia piersia, tylko wlasnie nie wiem.... Pomyslalam, ze poczekam do przyszlego tygodnia, w ta niedziele ide na wycieczke po oddziale polozniczym, gdzie bede rodzic, to zobacze jaka temperatura jest. Bo ja zwykle straszny zmarzluch jestem, ale w tej ciazy mi cieplutko jest, wiec nie wiem, jak to jest po porodzie. Czy ktoras z was zaczyna powoli sie pakowac (przynajmniej w myslach) do szpitala? |
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4240 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ewccik, Amazonia23, Spicegirl dziękuję
jeżeli którąś pominęłam to z góry przepraszam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolejny koleżka dla mojego syneczkaja też zaczynam crazować na punkcie zakupów i tak dzisiaj już kupiłam kilka ubranek w sklepie (zaraz zrobię zdjęcia) i zamówiłam na allegro taki kombinezonik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=459269792
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
jej, ale nam się chłopaków ujawniło
Niecierpliwie czekam na resztę mamuś na wątku, ciekawe jak wyjdzie w końcowym rozliczniu
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Anvi i buziaczek gratuluję chłopców
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja to chyba będe ostatnia dopiero 14 tydzien wiec pewnie jeszcze sobie poczekam...:/
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy masz nastepne usg?
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj moja koleżanka urodziła no i mówi, że tragedia...strasznie się ocierpiała, nawet dzisiaj jeszcze...no i tu podpowiedź - do szpitala najlepiej dwie koszule nocne - bo jej druga była potrzebna i mąż jej kupił chyba XXXXXXL....a bobasek śliczny-takie maleństwo bezbronne..
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Tak Wam zazdroszczę,że już wiecie co miszka pod waszymi serduszkami
gratuluje wszystkim A ja jutro idę do lekarza w końcu z tą infekcją,boje sie czekać do czwartku,poza tym mysle że te laukocyty zwiększone w moczu to wina właśnie infekcji,więc nie ma na co czekać.Tylko że mój lekarz nie ma już miejsc na jutro,dopiero na 30.10. mi zaproponowali szok po prostu,takie kolejki.Idę więc do jego koleżanki z gabinetu,ciekawe jaka jest.miłego wieczorku.
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Anvi, buziaczekk, gratuluje kawalerow!
![]() Ubranka wszystkie sliczne, szczegolnie ten kombinezon z misiem mnie powalil ![]() Szczesliwa, trzymamy kciuki zeby wszystko bylo dobrze! Co do tych koszul to u nas nawet pisza zeby wziac dwie, a jedna na porod to taka zeby nie bylo szkoda wyrzucic po... |
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
Moja przyjaciółka jak rodziła to dokładnie tak jak mówi emzeta, jedna na poród, żeby nie było jej szkoda, druga do karmienia, wygodna
Dziękuje za kciuki,jutro dam znac co i jak. |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz jestem w 16tyg 3 dni i wszystko juz bylo bardzo jasne i wyraznie, takze trzymam kciuki aby cos tam widac bylo
|
|
#4252 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak pisała Jastiniada, lepiej żeby mały o tym się nie dowiedział w przyszłości ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() w 50% na razie miałm rację Rasperbery też chciałam obstawić, ale byście mnie zakrzyczały... ale wiem, że dobrze obstawiałam tak po cichutku ![]() Cytat:
![]() Wiecie, a ja rodziłam w szpitalnej, takiej rozciętej z tyłu, tylko na sznureczki, to nie wiem.... a teraz dostałam wykaz co trzeba zabrać i tam też jest napisane, że dwie ... to nie wiem..
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki zobaczymy co mi wyfika maluszek za tydzień tymczasem szperam sobie po allegro i znalazłam fajną karuzele z projektorem... ![]() http://www.allegro.pl/item459189889_...tor_pilot.html i fajną wyprawkę http://www.allegro.pl/item459237596_...noworodka.html |
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
wow no to dużo z nas już zna płeć gratuluję córeczek i synków - super
![]() Ja dziś po pierwszym dniu pracy dobrze się czuję ale pewnie to dlatego że to pierwszy dzień po urlopie - dziś mamy 1 rocznicę ślubu ale jesteśmy tak padnięci po tym powrocie do Anglii(poszliśmy dziś spać o 3 a wróciliśmy o 2 rano )więc zaraz zmykam spać bo mężulek już śpi
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
a i teraz doczytałam Rasberry co to za ciasteczka z Sainsburego?i skąd je masz w Niemczech?
|
#4256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, a ja od nikogo nie dostanę żadnej listy, jedynym źródłem informacji jesteście Wy (za co oczywiście przesyłam całuski ![]() Buziaczek, ja też kupiłam ubranka dla synka a szczerze mówiąc to zaszalałam....to nic kolejne szaleństwo obiecuję, że dopiero za miesiąc...najlepszy jest ten komplecik dresowy taki malutki w rzeczywistości a taki dorosły się wydaje![]() a jeszcze fajna jest wyprawka w żabki (zielony komplet) - zapłaciłam 36zł a jest w nim kaftanik, bluzeczka, pajacyk, czapeczka, skarpetki i rękawiczki (mam nadzieję, że nazw nie pomyliłam - w tym też się jeszcze nie bardzo orientuję...) - tak wię opłaca się i to nieźle.
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
uwziela sie na mnie dzisiaj ta moja corka, z calej sily mnie kopie, az mi brzuch skacze.
Dostalismy odpowiedz w sprawie domu, sprzedali komus innemu. Ale moze to nie tak zle, bo w sobote spodobal nam sie inny, chcemy zlozyc oferte jutro. mam nadzieje, ze tym razem sie uda, strasznie slodki domek, wiekszy niz tamten no i 2 lazienki
|
|
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki za nowy przytulny domek z dwiema łazenkami
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sainsbury taste the difference butter cookies czekoladoweeee :sli na: Jutro zrobie fotke i ci pokaze jakie . a mam je dlatego, ze jak bylam w UK to sobie spory zapas ze soba przywiozlam ![]() ![]() Cytat:
dresik pierwsza klasa
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
piękne te ciuszki - wszystkie
co do nazw to się nie przejmuj ja to się dopiero nie łapie jeszcze w ogóle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

ja juz po wizycie u lekarza.....no i znamy płec 

jest prze kochana i taka slodziutka i shy.. 
Ale czy ja na dobry post trafiłam
No to co tam się kryje?
dobrze pamietasz
Opijamy radosne nowiny (soczkiem oczywiście!)
Bo ja podobne kupuje w Lidlu...ech...mniam...ja ostatnio zaczęłam się słodkim opychać 

szok po prostu,takie kolejki.Idę więc do jego koleżanki z gabinetu,ciekawe jaka jest.miłego wieczorku.
93...83...73...70...
65...63
)więc zaraz zmykam spać bo mężulek już śpi