![]() |
#4231 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak całe jajko..sciana się podczas pieczenia i ładnie zbiera w "kupę" zapiekankę. Jak robię w małej formie tylko na 2 osoby to daje 1 jajo..ale jak robisz więcej musisz dac 2 albo i 3 ![]() Ja dziś dodam jeszcze paprykę..bo mam czerwoną- juz dośc zwiędłą. Poddusze razem z pieczarkami ![]()
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
[quote=hania811;10367536]No jak robić niespodzinkę to na calego...do pięćdziesiątki powinno wystarczyć
![]() Mój kochany mąż natomiast raz mi kupił kwiaty..ale za to od razu 30 roz i zawsze w żartach powtarza ze wolał ten "kwiatkowy" trywialny zwyczaj hurtem zalatwić. 30 róż i ma z glowy na parę lat ![]() ![]() Dobre, u nas też hurtem poszło przy pierwszych motylach w brzuchu, teraz też wybieram płytę CD albo błyszczyk zamiast kwiatka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na walentynki przeważnie nigdzie nie wychodzimy.Za duży tłok wszędzie. Pewnie posiedzimy w domu przy winku i jakiejś kolacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
kurdę....;/ aparat mi upadł przy wysuniętym obiektywie....bo na autowyzwalaczu foto zrobić chciałam..i chyba się coś stało bo włączam, jest dźwięk, światełko, ale nie ma obrazka na wyświetlaczu i obiektyw się nie chowa....Nema, coś tam mogło strzelić, da się naprawić, może ktoś wie? sic!;/
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ta zapiekanka chodziła za mną od paru dni...teraz tylko trzeba męża przypilnowac żeby ziemniaki wcześniej ugotował i odcedził ![]() Ostatnio jak go o to poprosiłam ( a miał wenę twórczą) ugotował a jakże...tylko zapomniał odcedzić ![]() Wylączyl gaz i se poszedł do kompa. Stały w tej wodzie 2 godzinny..dobrze ze w skorupkach to sie nie rozpadły.Ale byly przegotowane więc już tylko kopytka mogłam zrobić.
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
A tam żadnego tłuszczu się nie daje Haniu??
Na spód blachy? Nie wychodzą suche te ziemniaczki? Przyprawy jakieś? Jutro zrobię, brzmi smacznie!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj po drodze jakiś gotowiec, chyba krokiety, małemu nalesniki, nie mam weny i cholera mnie bierze jak o 18 mam stać przy garach-bo mi nikt ziemniaków nie podgotuje, wolę posiedzieć w ciepełku i po prostu nie robić nic, ostatnio w te mrozy tak mam ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-06 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fuj, na razie zabijam ten smród własnym zapachem obiadowym. Trochę pomaga ![]() Haniu, zapiekanka brzmi mniamuśnie ![]() ![]() ![]() O, widzę że Madlen też chętna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie słyszałaś, że co tydzień degustują inny rodzaj alkoholu a później opowiadają sobie wrażenia, bo ja bym się na tamto zapisała ![]() ![]() Dobra idę sobie , bo już głupawka mnie łapie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dorinko, odnośnie wcześniejszej wypowiedzi: posiedzisz w ciepełku przy kuchence ![]() ![]() ![]() Hania to kulinarna zdolniacha, bez dwóch zdań ![]() Madlen, oj współczuję. Raz upuściłam aparat kolegi przy wysuniętym obiektywnie, z niewysoka, ale się tez nie chował (był taki "nierówno" wsunięty z jednej strony). Na szczęscie nic się nie stało, kolega trochę poruszał, obiektyw zrobił "klik" i wrócił na swoje miejsce.
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurdę, uwielbiam tego mojego małża, taki kochany jest. Właśnie dzwonił, że wychodzi z pracy..i prawie godzina czekania. (na drugim końcu miasta pracuje) Hm też teraz widzę, że jest nierówno wysunięty. Spróbuję rozruszać, tylko boję się, że za mocno i coś strzeli..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-07 o 11:54 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o edycji! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
Cześć, w końcu Was nadrobiłam...
Pzs, przykro mi z powodu wujka ![]() Bianeczkaa, witaj i gtaruluję zaręczyn. Pollynema, zazdroszczę wyjazdu! Jestem pod wrażeniem Twoich zdolności artystycznych! Ta koszulka super! Ja haftuję - to tak z robótek ręcznych ![]() Anitko, zainspirowałaś mnie... Muszę coś wymyśleć, żeby czymś zaskoczyć Tż, ale czym... ![]() Mówicie o zimnie, babeczki, u mnie jest -24`C ![]() Poza tym mielismy w styczniu wyjechać w góry (Tomek pokochał narty), ale tak sobie patrzę na ceny w necie i te hotele strasznie drogie ![]()
#4247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ojej, Diano, lubię zimę ale bez przesady, dla mnie te -10 to jest juz punkt graniczny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pa Kobity ! do garów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Zara, niech cię wyściskam!;]
Udało się, "klikło" i aparat ożył! Wiżażanki niezawodne!
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Diana, dziekuję bardzo ![]()
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie trzeba na spod dawac. Pieczarki trza udusic na oliwie więc już jest jakiś tluszcz, a poza tym smietaną zalewasz i jeszcze ser zolty na wierzch więc tluszczu jest ze hoho. Przyprawy wedlug uznania. Ziemniaki sa solone podczas gotowania. Brokuly też. Pieczarki zazwyczaj solę, pieprzę i paprykuję. jakiś ziol zawsze podsypię. Tymianku, prowansalskich itp. Co tam mnie najdzie. Ale nie za duzo..bo to delikatny smak ma być. Cytat:
![]() ![]() Dzieki za tą "smykałę". Nie zawsze trzeba miec wene na gotowanie... dzis chwilowo tez o kupnej pizzy pomyslałm..ale mąz w domu moze pomoc....na zakupy poszedł, ziemniaczki ugotuje. Ja mam doskonale warunki do gotowania. Poza tym niestety u nas gotowce nie przechodzą..ani ja ani mąż nie najadamy sie takim papu. Musi byc coś gorącego i domowego i koniec. W niedzielę wieczorem zupę fasolowa gotowałam zeby byla w lodowie w razie czego..bo ja caly tydzien do 18 pracuję. Wczoraj bylam w domu o 19..i ta zupa to zbawienie normalnie. Ale cóz zupa...zjedlismy i po 30 min mąż z oczami shreka pyta " a drugiego dziś nie będzie". Nie mialam weny na pichcenie o godz. 20 więc bylo angielskie sniadanie na kolację. Boczek, sadzone jajca, fasolka w pomodorowym sosie i bułeczki ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-06 o 15:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Haniu, a czy ta zapiekanka będzie dobra bez pieczarek, albo czy można je czymś zastąpić? Mój TŻ nie jada grzybów (oczywiście nie wiedząc tego pierwsze co mu zrobiłam to spagetti z sosem, gdzie pieczarki były, męczył strasznie ale zjadł, dopiero później się przyznał, że nie lubi ;p)
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Do babci. Mieszkanie stoi puste więc co się będę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też jestem uczulona na różne rzeczy, ale... Dobrze mi z tym ![]() Tak w ogóle to przeleciałam Was po łebkach (jaka perwersja ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
Poemi, hej
![]()
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do jutra. I zagrzej sie przy mężu ![]() ![]()
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna wszysko dodać w ogole...i brokuły i cukinię i paprykę i marchewkę i groszek ..dowolne warzywa. Ja często robię takie warzywne zapiekanki..w roznych wersjach ale zawsze podstawą są ziemniaczki. No i zdecydowanie taka z pieczarkami i brokułami smakuje mi najbardziej.
![]() |
#4259 |
Rozeznanie
|
A drugi koniec do kaloryfera? ![]() ![]() Cześc Poemi ![]()
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Mam w lodówce groszek otwarty, więc może wrzucę też? ale do pieczarek? hm??..
Zara: ojj ulga, bo miałam stracha, że się zepsuł na amen i to w taki durny sposób;/ Ale działa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.