Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 14:37   #4231
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Eeee... lepiej zrób wczesniej. Po 50 to jak mu ciśnienie wtedy skoczy będzie niebezpiecznie, i po co Ci to
No tak masz rację

Cytat:
Mój mi kupił kwiaty kilka razy w tamtym roku, urodzinowo, magisterkowo i jeszcze parę razy bez okazji. I zawsze było więcej niż 1, nie wiem jak na to wpadł że nie lubię dostawac pojedynczych. Chyba że to słonecznik Kwiaty są urocze, ale jakoś nie mam ciśnienia na dostawanie jakoś bardzo często.
Są urocze to fakt..ale mnie bardziej rozczula lakier do paznokci

Cytat:
Sąsiedzi nie mają nade mną litości Wczoraj parę h śmierdziało ohydną spalenizną, dzisiaj z kolei coś smażą na jakims paskudnym starym tłuszczu. Ludzie! Jest -10, okien nie pootwieram, chyba zapale jakieś kadzidełko. Swoją drogą, coś chyba nie tak z kominem że aż tak to czuję.
O kurcze współczuję. Rodzice mają takich sąsiadów (jak dobrze ze sie od nich uwolniłam) wszystko smażą i to chyba na smalcu albo słoninie...aż dusi. Masakra. A Najlepszy jest sasiad ktory kisi kapustę i ogorki w piwnicy...mozecie sobie wyobrazic jaki jest smród.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:39   #4232
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dziś taka robię. Z ziemniakami, brokulami i pieczarkami.

Najpierw trzeba podgotować ziemniaki i brokuly. W tym czasie pieczarki poddusić z cebulką na patelni. Ułożyć w formie ziemniaki (oczywioscie pokrojone na talarki) pieczarki i brokuły. Zalać wszystko wybełtana smietaną z jajkiem i posypac serem. Wsadzić do piekarnika na jakies 30 min.
Ojaa brzmi przesmacznie!
Stary 2009-01-06, 14:41   #4233
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Najpierw trzeba podgotować ziemniaki i brokuly. W tym czasie pieczarki poddusić z cebulką na patelni. Ułożyć w formie ziemniaki (oczywioscie pokrojone na talarki) pieczarki i brokuły. Zalać wszystko wybełtana smietaną z jajkiem i posypac serem. Wsadzić do piekarnika na jakies 30 min.
Haniu ja Cię podziwiam za Twoje zdolności kulinarne. Poprostu widać, że masz do tego przysłowiową smykałkę Rzucasz przepisami z rękawa, raz bardziej wykwintne, raz prostsze ale za każdym razem brzmią smakowicie.
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:41   #4234
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
o właśnie coś takiego dzięki Haniu.
Śmietana plus całe jajko?
Mój tż nie je brokuła ani kalafiora, więc będzie wydłubywał, bo ja uwielbiam.
Brokuła odda Tobie.
Tak całe jajko..sciana się podczas pieczenia i ładnie zbiera w "kupę" zapiekankę.
Jak robię w małej formie tylko na 2 osoby to daje 1 jajo..ale jak robisz więcej musisz dac 2 albo i 3.

Ja dziś dodam jeszcze paprykę..bo mam czerwoną- juz dośc zwiędłą. Poddusze razem z pieczarkami.
Stary 2009-01-06, 14:45   #4235
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Brokuła odda Tobie.
Tak całe jajko..sciana się podczas pieczenia i ładnie zbiera w "kupę" zapiekankę.
Jak robię w małej formie tylko na 2 osoby to daje 1 jajo..ale jak robisz więcej musisz dac 2 albo i 3.

Ja dziś dodam jeszcze paprykę..bo mam czerwoną- juz dośc zwiędłą. Poddusze razem z pieczarkami.
dzięki, jedno wystarczy, bo też tylko dla dwóch osób, no i to moje naczynie nie jest największe. Papryki z kolei ja nie lubię, więc nie będę sobie miny podkładać, będzie z pieczarkami i brokułami - już jestem głodna.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:49   #4236
dorinka30
Zakorzenienie

[quote=hania811;10367536]No jak robić niespodzinkę to na calego...do pięćdziesiątki powinno wystarczyć

Mój kochany mąż natomiast raz mi kupił kwiaty..ale za to od razu 30 roz i zawsze w żartach powtarza ze wolał ten "kwiatkowy" trywialny zwyczaj hurtem zalatwić. 30 róż i ma z glowy na parę lat.[/quote]

Dobre, u nas też hurtem poszło przy pierwszych motylach w brzuchu, teraz też wybieram płytę CD albo błyszczyk zamiast kwiatka Na szczęście już to wie, że jeśli do mnie z kwiatkiem to tylko w doniczce, innych nie uznaję, strata pieniędzy i tyle
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:50   #4237
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Jeju ja myśle o diecie, a wy takie pychoty proponujecie

My na walentynki przeważnie nigdzie nie wychodzimy.Za duży tłok wszędzie.
Pewnie posiedzimy w domu przy winku i jakiejś kolacji
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 14:52   #4238
Madlen__18
Zakorzenienie

kurdę....;/ aparat mi upadł przy wysuniętym obiektywie....bo na autowyzwalaczu foto zrobić chciałam..i chyba się coś stało bo włączam, jest dźwięk, światełko, ale nie ma obrazka na wyświetlaczu i obiektyw się nie chowa....Nema, coś tam mogło strzelić, da się naprawić, może ktoś wie? sic!;/
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:53   #4239
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Haniu ja Cię podziwiam za Twoje zdolności kulinarne. Poprostu widać, że masz do tego przysłowiową smykałkę Rzucasz przepisami z rękawa, raz bardziej wykwintne, raz prostsze ale za każdym razem brzmią smakowicie.
...e tam od razu smykałkę...czasem coś tam lubię sobie ugotować

Ta zapiekanka chodziła za mną od paru dni...teraz tylko trzeba męża przypilnowac żeby ziemniaki wcześniej ugotował i odcedził.
Ostatnio jak go o to poprosiłam ( a miał wenę twórczą) ugotował a jakże...tylko zapomniał odcedzić
Wylączyl gaz i se poszedł do kompa. Stały w tej wodzie 2 godzinny..dobrze ze w skorupkach to sie nie rozpadły.Ale byly przegotowane więc już tylko kopytka mogłam zrobić.
Stary 2009-01-06, 14:58   #4240
Madlen__18
Zakorzenienie

A tam żadnego tłuszczu się nie daje Haniu??
Na spód blachy? Nie wychodzą suche te ziemniaczki?
Przyprawy jakieś?

Jutro zrobię, brzmi smacznie!

M
Stary 2009-01-06, 15:00   #4241
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
...e tam od razu smykałkę...czasem coś tam lubię sobie ugotować

Ta zapiekanka chodziła za mną od paru dni...teraz tylko trzeba męża przypilnowac żeby ziemniaki wcześniej ugotował i odcedził.
Ostatnio jak go o to poprosiłam ( a miał wenę twórczą) ugotował a jakże...tylko zapomniał odcedzić
Wylączyl gaz i se poszedł do kompa. Stały w tej wodzie 2 godzinny..dobrze ze w skorupkach to sie nie rozpadły.Ale byly przegotowane więc już tylko kopytka mogłam zrobić.
Cos tam sobie pogotowac to ja lubię, a ty masz smykałę nie smykałkę

Ja dzisiaj po drodze jakiś gotowiec, chyba krokiety, małemu nalesniki, nie mam weny i cholera mnie bierze jak o 18 mam stać przy garach-bo mi nikt ziemniaków nie podgotuje, wolę posiedzieć w ciepełku i po prostu nie robić nic, ostatnio w te mrozy tak mam A w dodatku Tomek ma tylko swoje dania, mąż też, każdy wraca o innej godzinie -zwariowac można

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-06 o 15:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 15:05   #4242
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:

Są urocze to fakt..ale mnie bardziej rozczula lakier do paznokci

O kurcze współczuję. Rodzice mają takich sąsiadów (jak dobrze ze sie od nich uwolniłam) wszystko smażą i to chyba na smalcu albo słoninie...aż dusi. Masakra. A Najlepszy jest sasiad ktory kisi kapustę i ogorki w piwnicy...mozecie sobie wyobrazic jaki jest smród.
To prawda, ten lakier mnie mega rozczulił plus to, że tak idealnie dobrany, jakieś telepatyczne zdolności TŻta chyba

Fuj, na razie zabijam ten smród własnym zapachem obiadowym. Trochę pomaga

Haniu, zapiekanka brzmi mniamuśnie Uwielbiamy brokuły więc będziemy się o nie bić Chyba zrobię jutro

O, widzę że Madlen też chętna To podzielimy się wynikami naszej pracy Ostatnio czytałam że jest takie forum, że ludzie co tydzień wypiekają w sobotę inny rodzaj chleba (tzn wszyscy robią ten sam) a później dzielą się wrażeniami i poradami
Stary 2009-01-06, 15:09   #4243
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

O, widzę że Madlen też chętna To podzielimy się wynikami naszej pracy Ostatnio czytałam że jest takie forum, że ludzie co tydzień wypiekają w sobotę inny rodzaj chleba (tzn wszyscy robią ten sam) a później dzielą się wrażeniami i poradami

A nie słyszałaś, że co tydzień degustują inny rodzaj alkoholu a później opowiadają sobie wrażenia, bo ja bym się na tamto zapisała

Dobra idę sobie , bo już głupawka mnie łapie
Stary 2009-01-06, 15:11   #4244
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/B]

A nie słyszałaś, że co tydzień degustują inny rodzaj alkoholu a później opowiadają sobie wrażenia, bo ja bym się na tamto zapisała

Haha... nie slyszłam, a gdzie tak i za ile

Dorinko, odnośnie wcześniejszej wypowiedzi: posiedzisz w ciepełku przy kuchence Przyjemne z pożytecznym (Do garów kobito )

Hania to kulinarna zdolniacha, bez dwóch zdań

Madlen, oj współczuję. Raz upuściłam aparat kolegi przy wysuniętym obiektywnie, z niewysoka, ale się tez nie chował (był taki "nierówno" wsunięty z jednej strony). Na szczęscie nic się nie stało, kolega trochę poruszał, obiektyw zrobił "klik" i wrócił na swoje miejsce.
Stary 2009-01-06, 15:11   #4245
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
[/b]

Haha, Dori uwielbiam cię

Kurdę, uwielbiam tego mojego małża, taki kochany jest. Właśnie dzwonił, że wychodzi z pracy..i prawie godzina czekania. (na drugim końcu miasta pracuje)

Cytat:

Madlen, oj współczuję. Raz upuściłam aparat kolegi przy wysuniętym obiektywnie, z niewysoka, ale się tez nie chował (był taki "nierówno" wsunięty z jednej strony). Na szczęscie nic się nie stało, kolega trochę poruszał, obiektyw zrobił "klik" i wrócił na swoje miejsce.
Hm też teraz widzę, że jest nierówno wysunięty. Spróbuję rozruszać, tylko boję się, że za mocno i coś strzeli..

M

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-07 o 11:54 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o edycji!
Stary 2009-01-06, 15:14   #4246
DianaM
Zadomowienie

Cześć, w końcu Was nadrobiłam...

Pzs, przykro mi z powodu wujka

Bianeczkaa, witaj i gtaruluję zaręczyn.

Pollynema, zazdroszczę wyjazdu! Jestem pod wrażeniem Twoich zdolności artystycznych! Ta koszulka super!
Ja haftuję - to tak z robótek ręcznych

Anitko, zainspirowałaś mnie... Muszę coś wymyśleć, żeby czymś zaskoczyć Tż, ale czym...

Mówicie o zimnie, babeczki, u mnie jest -24`C !!! Jest tak zimno, że poszłam tylko po syrop do apteki, a ubrałam się jakbym szła na cały dzień w góry. I tak zmarzłam.
Poza tym mielismy w styczniu wyjechać w góry (Tomek pokochał narty), ale tak sobie patrzę na ceny w necie i te hotele strasznie drogie
Stary 2009-01-06, 15:17   #4247
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Hm też teraz widzę, że jest nierówno wysunięty. Spróbuję rozruszać, tylko boję się, że za mocno i coś strzeli..
Spróbuj delikatnie bardzo. A jak się nic nie zmieni to poczekaj lepiej tą godzinkę na TŻ, na pewno coś poradzi

Ojej, Diano, lubię zimę ale bez przesady, dla mnie te -10 to jest juz punkt graniczny -24 to pamiętam z dzieciństwa
Stary 2009-01-06, 15:17   #4248
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Haha... nie slyszłam, a gdzie tak i za ile

Dorinko, odnośnie wcześniejszej wypowiedzi: posiedzisz w ciepełku przy kuchence Przyjemne z pożytecznym (Do garów kobito )
.
Cytat:
Haha, Dori uwielbiam cię
A ja Wam na to, nic nie rozgrzewa tak jak żołądkowa gorzka z tonikiem i cytryną , Hania piłaś to, zasmakuje Ci

Pa Kobity ! do garów
Stary 2009-01-06, 15:17   #4249
Madlen__18
Zakorzenienie

Zara, niech cię wyściskam!;]
Udało się, "klikło" i aparat ożył!
Wiżażanki niezawodne!

M
Stary 2009-01-06, 15:21   #4250
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
kurdę....;/ aparat mi upadł przy wysuniętym obiektywie....bo na autowyzwalaczu foto zrobić chciałam..i chyba się coś stało bo włączam, jest dźwięk, światełko, ale nie ma obrazka na wyświetlaczu i obiektyw się nie chowa....Nema, coś tam mogło strzelić, da się naprawić, może ktoś wie? sic!;/
Nie wiem niestety Może dać mu ochłonąć bez baterii chwile i sprobować potem wlaczyc?

Diana, dziekuję bardzo
Stary 2009-01-06, 15:31   #4251
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A tam żadnego tłuszczu się nie daje Haniu??
Na spód blachy? Nie wychodzą suche te ziemniaczki?
Przyprawy jakieś?
Jutro zrobię, brzmi smacznie!
Zrób zrób bo prosta i pyszna.
Nic nie trzeba na spod dawac. Pieczarki trza udusic na oliwie więc już jest jakiś tluszcz, a poza tym smietaną zalewasz i jeszcze ser zolty na wierzch więc tluszczu jest ze hoho.

Przyprawy wedlug uznania. Ziemniaki sa solone podczas gotowania. Brokuly też. Pieczarki zazwyczaj solę, pieprzę i paprykuję. jakiś ziol zawsze podsypię. Tymianku, prowansalskich itp. Co tam mnie najdzie. Ale nie za duzo..bo to delikatny smak ma być.

Cytat:
Cos tam sobie pogotowac to ja lubię, a ty masz smykałę nie smykałkę

Ja dzisiaj po drodze jakiś gotowiec, chyba krokiety, małemu nalesniki, nie mam weny i cholera mnie bierze jak o 18 mam stać przy garach-bo mi nikt ziemniaków nie podgotuje, wolę posiedzieć w ciepełku i po prostu nie robić nic, ostatnio w te mrozy tak mam A w dodatku Tomek ma tylko swoje dania, mąż też, każdy wraca o innej godzinie -zwariowac można
no to się zarumieniłam.
Dzieki za tą "smykałę".

Nie zawsze trzeba miec wene na gotowanie... dzis chwilowo tez o kupnej pizzy pomyslałm..ale mąz w domu moze pomoc....na zakupy poszedł, ziemniaczki ugotuje. Ja mam doskonale warunki do gotowania.
Poza tym niestety u nas gotowce nie przechodzą..ani ja ani mąż nie najadamy sie takim papu.

Musi byc coś gorącego i domowego i koniec.

W niedzielę wieczorem zupę fasolowa gotowałam zeby byla w lodowie w razie czego..bo ja caly tydzien do 18 pracuję. Wczoraj bylam w domu o 19..i ta zupa to zbawienie normalnie.

Ale cóz zupa...zjedlismy i po 30 min mąż z oczami shreka pyta " a drugiego dziś nie będzie".
Nie mialam weny na pichcenie o godz. 20 więc bylo angielskie sniadanie na kolację. Boczek, sadzone jajca, fasolka w pomodorowym sosie i bułeczki

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-06 o 15:38
Stary 2009-01-06, 15:33   #4252
pollynema
Zadomowienie

Haniu, a czy ta zapiekanka będzie dobra bez pieczarek, albo czy można je czymś zastąpić? Mój TŻ nie jada grzybów (oczywiście nie wiedząc tego pierwsze co mu zrobiłam to spagetti z sosem, gdzie pieczarki były, męczył strasznie ale zjadł, dopiero później się przyznał, że nie lubi ;p)
Stary 2009-01-06, 15:35   #4253
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Poemi, bo nie zarejstrowałam..a Ty gdzie się przeprowadzasz?
Do babci. Mieszkanie stoi puste więc co się będę . Dzisiaj wróciłam bo potrzebuję ściągnąć coś z neta, a przy okazji wezmę laptopa... Bo wczoraj odkryłam, że na tym który wzięłam nie wchodzi "ć"... Wolałam przyjechać po tego niż kombinować z tamtym

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Svinecko wierzę, że badania wyjdą ok no i z niecierpliwością czekam na wiadomość czy to chłopiec czy dziewczynka.

Dla mnie ten rok nie zaczął się zbyt dobrze wczoraj późnym wieczorem zmarł mój wujek. Stało się to w wyniku źle wykonanej operacji przepukliny przełyku oraz późniejszych dodatkowych dwóch operacji. Dziś moja chrzestna musiała stawić się w szpitalu, jutro będzie miała zabieg usunięcia torbieli na jajniku (wiem, że to w sumie nic aż tak poważnego ale w obliczu sytuacji z wujkiem wszyscy bardzo się denerwują).

Nadal jestem chora i nie mogę się na niczym skupić a dwie sesje tuż tuż jedna już w ten weekend.

Nieśmiało poprosiłabym o trzymanie kciuków w mojej sprawie, bo mam jutro podpisywać umowę o pracę po okresie próbnym i przydałaby się podwyżka.

Jestem już naprawdę zmęczona swoją sytuacją. Mieszkam z mamą i babcią i mam dosyć. Moja mama jest naprawdę super, z babci.a zdecydowanie gorzej bardzo chciałabym się wyprowadzić już na swoje ale w ogóle się na to nie zanosi.

Żeby tak strasznie nie zamulać powiem że TŻ jest moją opoką w ostatnich dniach i naprawdę nie musi nic mówić. Wystarczy że położy mi głowę na ramieniu i spojrzy mi w oczy i ja już wszystko wiem
Trzymam kciuki

Cytat:
Zapomniałam Ci wcześniej odpisać, Poemi.

to dobrze że macie takich zacnych znajomych, co to są skłonni się z Wami sponiewierać w dowolnym miejscu i czasie
Rzuć okiem na tego przyjaciela, czy aby nie z tych co tylko czekają na zerwanie żeby później Cie "pocieszać" żeby uszczknąć z tego coś dla siebie Raz się z tym spotkałam osobiście a koło mojej przyjaciółki też się kręcił taki jeden co pocieszał ją przez tydzień, był "najlepsiejszym przyjacielem" aż w końcu zaczął się zachowywac tak jakby ich spotkania miały być randkami Bez obrazy dla Twojego przyjaciela oczywiście, nie będę mu wmawiać jakichś krzywych intencji. To tylko raczej taka luźna uwaga na temat niektórych facetów sprowokowana przez sytuację

Ja tak mam po kocie i perfumach.. Ale tym razem żadnego kota ani perfum. Może to jednorazowe, nie chcę się wybierać na testy bo trochę mnie przerażają a pani dermatolog powiedziała mi że uczulona mogę być na milion rzeczy, a testy sprawdzają tylko kilkadziesiąt
Ten przyjaciel jest dla mnie jak brat, znamy się od liceum, nie raz wyciągał mnie za włosy z rowu gdy byłam w samych pończochach i z butelką wódki w ręce (no dobra, może nie było takiej sytuacji, ale jakby wszystkie połączyć to coś takiego by wyszło ), zna mnie tak dobrze, jak nikt inny, a ja jego teź i w ogóle. W sylwestra, po długich obserwacjach, jego siostra z jego dziewczyną stwierdziły, że mój TŻ jest sztywny bo mnie nie prosi do tańca, przyjaciel rzucił okiem i stwierdził, że właśnie się śmiertelnie ofochałam, nie chcę tańczyć z TŻ-em chociaż mnie prosi i że lepiej się nie wtrącać. On mnie traktuje jak kolegę, ja go jak brata i dam sobie ręce i nogi poucinać, że nie ma żadnych złych intencji. Wczoraj byliśmy razem po moją wypłatę, w pizzerii wszyscy się pytają czy ja czasem nie zdradzam TŻ-a bo tak często przychodzę z przyjacielem, a my w śmiech. Wcześniej dzwoniłam do TŻ-a i powiedziałam "cześć Kochanie, siedzę przy piwku z przyjacielem, właśnie omawiamy pewien problem... nasi dotychczasowi partnerzy się nam znudzili i zastanawiamy się czy nie pora ich wymienić" a TŻ na to "aha, ok, ja buszuję po pewnym sklepie internetowym z D., przed chwilą wróciliśmy z biegania"

Ja też jestem uczulona na różne rzeczy, ale... Dobrze mi z tym

Tak w ogóle to przeleciałam Was po łebkach (jaka perwersja ) bo tyle naprodukowałyście, że aż mi szczena opadła
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 15:36   #4254
pollynema
Zadomowienie

Poemi, hej A Ty już zaręczona, czy jeszcze nie?
Stary 2009-01-06, 15:37   #4255
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
[/b]

Cytat:
A ja Wam na to, nic nie rozgrzewa tak jak żołądkowa gorzka z tonikiem i cytryną , Hania piłaś to, zasmakuje Ci

Pa Kobity ! do garów
Nie piłam..to straszne. Nadrobię we piątek

Do jutra.

I zagrzej sie przy mężu..a nie tam przy kuchence..phi
Stary 2009-01-06, 15:39   #4256
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Poemi, hej A Ty już zaręczona, czy jeszcze nie?
Broń Boże! Ale za to TŻ przyczepił mi łańcuch do nadgarstka...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:43   #4257
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Zara, niech cię wyściskam!;]
Udało się, "klikło" i aparat ożył!
Wiżażanki niezawodne!
Odściskuję Uf, cieszę się że działa bo to strasznie niefajna rzecz. Ale ulga jest jak już zadziała, prawda?

Cytat:
Pieczarki trza udusic na oliwie więc już jest jakiś tluszcz, a poza tym smietaną zalewasz i jeszcze ser zolty na wierzch więc tluszczu jest ze hoho.
Nie wiem co mnie tak ubawiło w tym zdaniu Chyba, że to ta mnogość tłuszczu mnie cieszy Że hoho

Cytat:
W niedzielę wieczorem zupę fasolowa gotowałam zeby byla w lodowie w razie czego..bo ja caly tydzien do 18 pracuję. Wczoraj bylam w domu o 19..i ta zupa to zbawienie normalnie.
O jaaaa.. Haniu, proszę, "byćże" aniołem i rzuć w wolnej chwili przepisem Ubóstwiam fasolową, sama jakos nigdy zup nie robię dlatego że i tak się nią TŻ nie naje a nie chce mi się gotowac dwudaniowo. Ale co tam, póki mam czas i siedzę w domu to trzeba gotować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 15:44   #4258
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Haniu, a czy ta zapiekanka będzie dobra bez pieczarek, albo czy można je czymś zastąpić? Mój TŻ nie jada grzybów (oczywiście nie wiedząc tego pierwsze co mu zrobiłam to spagetti z sosem, gdzie pieczarki były, męczył strasznie ale zjadł, dopiero później się przyznał, że nie lubi ;p)
No niby mozna..chociażby taką papryką, cukinią, bakłażanem, ..ale to juz bedzie zupełnie inny smak.
Mozna wszysko dodać w ogole...i brokuły i cukinię i paprykę i marchewkę i groszek ..dowolne warzywa.

Ja często robię takie warzywne zapiekanki..w roznych wersjach ale zawsze podstawą są ziemniaczki. No i zdecydowanie taka z pieczarkami i brokułami smakuje mi najbardziej.
Stary 2009-01-06, 15:44   #4259
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Broń Boże! Ale za to TŻ przyczepił mi łańcuch do nadgarstka...

A drugi koniec do kaloryfera?
Cześc Poemi
Stary 2009-01-06, 15:46   #4260
Madlen__18
Zakorzenienie

Mam w lodówce groszek otwarty, więc może wrzucę też? ale do pieczarek? hm??..

Zara: ojj ulga, bo miałam stracha, że się zepsuł na amen i to w taki durny sposób;/
Ale działa)

M
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości