Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 11:00   #4231
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
hihi nie szkodzi z tymi krowkami, arzeczywiscie ja miaalm taki czas ze te zyc bez krowek nie moglam
ogladalam tez ciuszki w auchanie i byly rozne promocje ale balam sie wziac bo nie wiedzialam co to za material...
a co kupilas mezowi?

pakusia Ty to masz zlotego tżta

ja wlasnie robie sobie slaba kawke bo oczy mi sie zamykaja, szarowka na dworze pochlania moja energie
moj chlop to ze zlota nie jest... ma oczywiscie swoje wady, ktore szlifuje na okraglo
no ale fakt jest taki ze ciesze sie ze trafilam wlasnie na niego... inny by ze mna nie wytrzymal...
ma zlote nerwy to u niego cenie... klucimy sie, ale to wyglada tak ze ja sie kluce a on slucha i na koniec pyta czy skonczylam i czy mi juz przeszlo

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 11:06   #4232
kuroikaze
Wtajemniczenie

magducha ja do konca nie jestem pewna czy to wszystko odrozniam od siebie

pakusia nie ma ludzi idealnych, kazdy ma wady, ale z tego co piszesz to trafiłas na kogos wspaniałego
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 11:06   #4233
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kuroikaze no no romantyczna noc sie zapowiada z tymi kajdankami
pakusia moj tez przy klotni juz sie powstrzymuje i nic nie mowi biedaczek tylko slucha moich krzykow...a pozniej mi tak glupio

po kawce z mleczkiem mi duzo lepiej
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 11:20   #4234
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
kuroikaze no no romantyczna noc sie zapowiada z tymi kajdankami
pakusia moj tez przy klotni juz sie powstrzymuje i nic nie mowi biedaczek tylko slucha moich krzykow...a pozniej mi tak glupio

po kawce z mleczkiem mi duzo lepiej
Mi tez duzo lepiej
ja juz teraz nie krzycze na tzta tylko od razu placze

a czy romantyczna to nie wiem, bo jakies nie za duze sa
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:02   #4235
monikab
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamy, jestem pierwszy raz na tej stronie, więc narazie chciałabym sie przedstawić, mam na imię Monika, termin porodu mam na 03-06-2009.
Pozdrawiam wszystkie mamy
monikab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:07   #4236
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kuroikaze ja krzycze i placze wszystko na raz
monikab witaj a znasz plec swojego bobaska?
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 12:24   #4237
Kathi75
Zakorzenienie

Witam Monike
Ja juz po zastrzyku nie powiem ze nie bolalo
gabriella super ten wozek!

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 12:26   #4238
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

dzwonili ze sklepu mój wózio powinnien być najpóźniej jakoś 5 marca w sklepie
fajny wózio, tylko dla mnie te kolory się jakoś zlewają

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
malutka, Aguśka hihi nic takiego, kajdanki :P:
nic takiego oj czuję, że ostro będzie w nocy

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ma zlote nerwy to u niego cenie... klucimy sie, ale to wyglada tak ze ja sie kluce a on slucha i na koniec pyta czy skonczylam i czy mi juz przeszlo
dobre
ale my z mężem to tak nie potrafimy ja coś krzyczę, on coś krzyknie. Ale czasami zauważam, że on zapomina, że ja jestem w ciąży i nie wolno mi niektórych rzeczy jeść albo zrobić, jakby nie wiedział. Wydaje mu się, że jak siedzę w domku na L4 to powinnam wszystko robić, a ja nawet mam już problemy z myciem naczyń, dłużej niż 10 minut nie wystoję, że już nie wspomnę o odkurzaniu itp

Cytat:
Napisane przez monikab Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy, jestem pierwszy raz na tej stronie, więc narazie chciałabym sie przedstawić, mam na imię Monika, termin porodu mam na 03-06-2009.
witajcie z maluszkiem
a już wiesz co będziesz miała
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 12:32   #4239
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
witam

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość

dobre
ale my z mężem to tak nie potrafimy ja coś krzyczę, on coś krzyknie. Ale czasami zauważam, że on zapomina, że ja jestem w ciąży i nie wolno mi niektórych rzeczy jeść albo zrobić, jakby nie wiedział. Wydaje mu się, że jak siedzę w domku na L4 to powinnam wszystko robić, a ja nawet mam już problemy z myciem naczyń, dłużej niż 10 minut nie wystoję, że już nie wspomnę o odkurzaniu itp
oj ja mam to samo... dlatego myje na raty... jak jest wiecej do umycia to tz wolam dluzej nie ustoje... na poczatku ciazy tez tak mialam... jak wzielam odkurzacz i cale mieszkanie podkurzalam to sie wyprostowac nie dalam rady jak staruszka normalnie... wiec zakazali mi odkurzac...

wiecie co... jakas telepatia
snilo mi sie dzis ze wybieralam podpachy poporodowe wchodze na gg a mama do mnie "aha rozgladnij sie za podpaskami poprodowymi, bo jak nie bedzie jakis duzych to ci wysle" hehehehe
mowi ze jak sie kladla spac to myslala o tym czy tu u nas jest takie cos a mi sie snilo.... fajnie

Stary 2009-02-11, 12:43   #4240
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co... jakas telepatia
snilo mi sie dzis ze wybieralam podpachy poporodowe wchodze na gg a mama do mnie "aha rozgladnij sie za podpaskami poprodowymi, bo jak nie bedzie jakis duzych to ci wysle" hehehehe
mowi ze jak sie kladla spac to myslala o tym czy tu u nas jest takie cos a mi sie snilo.... fajnie
nie no sny masz bardzo erotyczne powiedz mamusi zeby myslala o czyms bardziej przyjemnym nastepnym razem hihihi a tak powaznie, te nasze kochane mamusie...ja moja ostatnio poprosilam zeby porozgladala sie jak bedzie gdzies przy okazji za laktatorami i jak byla ostatnio to pokazuje mi swoja liste, co znalazla, gdzie i ile kosztuje, a ja mowie a laktator?? a ona no tu masz: sciagaczke
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 12:57   #4241
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
nie no sny masz bardzo erotyczne powiedz mamusi zeby myslala o czyms bardziej przyjemnym nastepnym razem hihihi a tak powaznie, te nasze kochane mamusie...ja moja ostatnio poprosilam zeby porozgladala sie jak bedzie gdzies przy okazji za laktatorami i jak byla ostatnio to pokazuje mi swoja liste, co znalazla, gdzie i ile kosztuje, a ja mowie a laktator?? a ona no tu masz: sciagaczke
hehehe
mamuski sa kochane... ja juz ktorys raz tak z mama mam... chociaz dziela nas tysiace kilometrow to ona zawsze wie ze cos mi jest wtedy jak trafilam na pogotowie z pecherzem to mowila ze tez cala noc nie mogla spac i nie wie czemu... poprostu nie mogla....
ahhhh jak tesknie

ide cos porobic bo siem rozrycze zaraz

Stary 2009-02-11, 13:24   #4242
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe
mamuski sa kochane... ja juz ktorys raz tak z mama mam... chociaz dziela nas tysiace kilometrow to ona zawsze wie ze cos mi jest wtedy jak trafilam na pogotowie z pecherzem to mowila ze tez cala noc nie mogla spac i nie wie czemu... poprostu nie mogla....
ahhhh jak tesknie

ide cos porobic bo siem rozrycze zaraz
nio na pewno musi Ci byc teskno... nie plakusiaj na pewno jest to przykre, ale jak sie widzicie to pewnie jest to cudowne przezycie
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 13:26   #4243
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Jak będziecie mieć poród rodzinny, to zawsze mogą sprawdzić i przymierzyć czy rozmiar się zgadza.. Ciaśniejsza może być... Nic się nie bój, krowy nie przebijesz...
mój tz to takie oczy zrobił jak mu to powiedziałam powiedział że im bliżej porodu tym mamy na tym forum coraz zabawniejsze teksty ale powiedział też że jakby co to powie to lekarzowi przy porodzie znając Go to.. to On zrobi i teraz się zastanawiam czy nie lepiej będzie zostawić go przed drzwiami porodówki nie mogę..

monikab witaj

Cytat:
moj chlop to ze zlota nie jest... ma oczywiscie swoje wady, ktore szlifuje na okraglo
no ale fakt jest taki ze ciesze sie ze trafilam wlasnie na niego... inny by ze mna nie wytrzymal...
u mnie kłótnie też tak wyglądają.. ja mówię, krzyczę, płaczę.. a on pyta "już?" a ja "tak" i mnie przytula albo daje chusteczkę.. rozbraja mnie tym i czasem wkurza okropnie, bo ja się produkuje a on jakby nie słucha.. ale czasem to jest fajne bo muszę się wygadać.. i dopiero jak już się wygadam i wykrzyczę.. to wtedy dopiero formułuje "o co mi lotto".. po każdej kłótni jest już jasna sytuacja.. przytuli, pocałuje, zrobi mi śniadanko do łóżka..noi to godzenie się w łóżeczku ..mm.. tak to już jest z nami babami.. ale wiem że to ja jestem upierdliwa i wielu rzeczy się czepiam ehh..podziwiam Go że tyle czasu mnie znosi mój kochany tz-cik

synuś śpi..więc mogę choć chwilkę was poczytać..
Dzisiaj okropnie mnie boli kość łonowa.. i od środka.. tak jakby szyjka nie mogę długo siedzieć, stać..tak jakbym już miała rodzić.. tą wiadomość pisałam na 3 razy, bo nie usiądę tak mnie pipka boli..(a dokładniej kłuje i szczypie- ale nie jak przy stanie zapalnym czy coś.. tylko jak skurcz..) okropne uczucie.. tz wróci dopiero o 19.00 a ja sama w domu z synkiem i dwoma rybkami.. dzwoniłam jakby co do mojej sisi, ale ona z mężem gdzieś pojechała.. i będzie dopiero wieczorem..trochę się boję.. bo jak mnie przyciśnie to co zrobię? karetke wezwę? a synka co? zabiore ze sobą?? ..teściowie (bo z nimi mieszkam) pojechali na zakupy..i powiedzieli ze będą po 17.00. idę się położyć.. pośpię razem z synkiem i nabiorę trochę energii..
3 majcie kciuki żeby to nie było nic poważnego.. bo kurcze chyba się załamię buziaki Kochane
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 13:43   #4244
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
nio na pewno musi Ci byc teskno... nie plakusiaj na pewno jest to przykre, ale jak sie widzicie to pewnie jest to cudowne przezycie
jak mieszkalam z rodzicami to wiadmo... czasem sie poklucilam z nia... wiadmo jak jest...
dopiero teraz jak dziela nas tysiace kilometrow zrozumialam jak bardzo ja kocham... i jak to jest gdy jej przy mnie nie ma
z jednej strony jest to fajne ze mieszka sie tak daleko... nie ma zadnych problemow... nie deneruje mnie swoimi uwagami bo jak sie spotykamy to cieszymy sie ze jestesmy razem a nie wytykamy swoje bledy

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość

u mnie kłótnie też tak wyglądają.. ja mówię, krzyczę, płaczę.. a on pyta "już?" a ja "tak" i mnie przytula albo daje chusteczkę.. rozbraja mnie tym i czasem wkurza okropnie, bo ja się produkuje a on jakby nie słucha.. ale czasem to jest fajne bo muszę się wygadać.. i dopiero jak już się wygadam i wykrzyczę.. to wtedy dopiero formułuje "o co mi lotto".. po każdej kłótni jest już jasna sytuacja.. przytuli, pocałuje, zrobi mi śniadanko do łóżka..noi to godzenie się w łóżeczku ..mm.. tak to już jest z nami babami.. ale wiem że to ja jestem upierdliwa i wielu rzeczy się czepiam ehh..podziwiam Go że tyle czasu mnie znosi mój kochany tz-cik

Dzisiaj okropnie mnie boli kość łonowa.. i od środka.. tak jakby szyjka nie mogę długo siedzieć, stać..tak jakbym już miała rodzić.. tą wiadomość pisałam na 3 razy, bo nie usiądę tak mnie pipka boli..(a dokładniej kłuje i szczypie- ale nie jak przy stanie zapalnym czy coś.. tylko jak skurcz..) okropne uczucie.. tz wróci dopiero o 19.00 a ja sama w domu z synkiem i dwoma rybkami.. dzwoniłam jakby co do mojej sisi, ale ona z mężem gdzieś pojechała.. i będzie dopiero wieczorem..trochę się boję.. bo jak mnie przyciśnie to co zrobię? karetke wezwę? a synka co? zabiore ze sobą?? ..teściowie (bo z nimi mieszkam) pojechali na zakupy..i powiedzieli ze będą po 17.00. idę się położyć.. pośpię razem z synkiem i nabiorę trochę energii..
3 majcie kciuki żeby to nie było nic poważnego.. bo kurcze chyba się załamię buziaki Kochane
oj to nie jestem sama
ja to sama ze soba czasami nie moge wytrzymac... rozycze sie.. wydre na mojego tz a pozniej mysle "o co mi chodzilo?"
nawet sama nie wiem

ty sie nie stresuj... lez i odpoczywaj!!! mi powiedzieli w szpitalu ze bedzie bolec jeszcze nie raz bo sie tam wszystko nastawia i najlepiej wziac wtedy paracetamol
odpocznij i pozbadz sie czarnych mysli...
masz blisko tesciow na codzien, siostre... ja mam tu tylko tz... no mam tez tescia ale on nie ma prawka wiec nie przyjedzie do mnie w razie czego... ani mnie nie zawiezie do szpitala...
ja to mam czarne mysli bo jak moj tz pojdzie do pracy na noc a ja zaczne robic to co?? jak sie do niego dodzwonie to przyjedzie... ale jak mu nagle komorka sie rozladuje albo cos ???? ja to mam zawsze pecha... nanogach niee pojde do szpitala bo bym musiala 4 h isc
ahhhh mam nadzieje ze bedzie okej... i mam nadzieje ze jak bede rodzic to moj tz bedzie w domu... inaczej katastrofa

Stary 2009-02-11, 13:51   #4245
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusiu to gdybys rodzila, a tzta by nie było to nie wchodzi tam opcja wezwania karetki???
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 13:55   #4246
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kathi dziekuje
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 14:11   #4247
superzabula
Zadomowienie

Witajcie mamuski
Ja dzis tylko na chwilke, bylam dzis u siebie w pracy(przypomniec o swoim istnieniu), zeby sie z wszystkimi nagadac spedzilam tam 5h, ale teraz jestem wykanczona. Ide sie polozyc i napic czegos cieplego. Poczytalam Was troszke, ale nie mam sily wiecej pisac Jeszcze wspomne,ze bylam wczoraj u gina na wizycie i z malym szkrabem wszystko ok, dal mi tylko jakies tabletki na skurcze, bo mi coraz czesciej brzuch twradnieje, ale szyjka ok. buziaczki, zajrze pozniej

monikab witaj

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:26   #4248
malwa1234
Raczkowanie

Hey wpadłam na chwile byłam dzis u mojej gin nadal synek-nie zgubił jajek wazy juz 659gram czyli wporzo ale ze mna nie tak bo waze juz 70kg przeraziłam sie bo od ostatniej wizyty czyli 5 tyg temu przytyłam 7 kg to jest za duzo.Bo ja zawsze chuda byłam-bo duzo papierosow paliłam ale widze ze zanim bedzie koniec 9 miesiaca to ja bede wazyc 90kg boje sie
Stary 2009-02-11, 14:37   #4249
Małgosia:)
Wtajemniczenie

malwa - fajnie że z małym ok

A dziś kolej na mojego doła..... Dzisiaj to ja jestem gruba, brzydka, niekochana i bezużyteczna i straszna.... A i mam rozstępy, brzydki kolor włosów i cellulitis, i pewnie się mężowi nie podobam, i nie dam rady z dzieckiem itd.....

To jest mój dół i proszę go nie leczyć, muszę się nad sobą poużalać...:ryc ze-smarkam:
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 14:42   #4250
Kathi75
Zakorzenienie

malwa 1234 nie boj sie zrzucisz wszystko nawet jesli osiagniesz 90 kilo wazne ze synus dobrze sie rozwija

Aguska nie ma za co

Wiecie ja tez mam dylemat co to bedzie jak zaczne rodzic i bede tylko z synem w domu , maz lub mama potrzebuja do szpitala okolo 30 minut z ich miejsc pracy
Jedynym wysciem zabrac syna i modlic sie zeby porod nie postepowal za szybko lub panikowac przy kazdym objawie i dzwonic po meza
Nachetniej to bym chciala tak zeby mnie w nocy zlapalo wtedy po problemie
Czas pokaze jak to bedzie
Chwale sie dzis na szybcika kupilam hihih
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1912.jpg (51,0 KB, 26 załadowań)

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 15:33   #4251
esti1984
Wtajemniczenie

ojj ale pospałam...położyłam się z córcią przed 14.00 i dopiero wstałyśmy a teraz piję kawkę i jemy ciastka

Fionka i jak się czujesz?...

superzabula cieszę się że u Ciebie i dzidziusia wszystko ok

malwa
kochana nie przejmuj się wagą jeszcze zrzucisz więcej niż miałaś przed ciążą

Małgosiu
ja Ci tylko napiszę że każda musi przez to przejść....ja mam taki dół za sobą i marzę o tym żeby nie wrócił może popraw sobie humor fryzjerem?
u mnie zawsze to działa

Kathi
hmmm no właśnie ja też chciałabym rodzić w nocy ....szybko mogę dojechać do szpitala bo korków nie ma i w ogóle taka cisza i zamieszania takiego nie ma....ja z Julką to nie mam problemu bo pra babcia mieszka w domku piętro niżej więc telefon tylko do niej i jest na górze a potem teściowa by dojechała....a TŻ z pracy może wyjść w każdej chwili bo ma swoją firmę
oj myślę że damy radę

piękny komplecik kupiłaś

a mi TŻ kupił dzisiaj suszarkę do włosów już mi się psuła tzn ta nakładka z dziubkiem mi odpadała...tylko jeszcze jej nie widziałam bo jest w pracy
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 15:33   #4252
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Hey wpadłam na chwile byłam dzis u mojej gin nadal synek-nie zgubił jajek wazy juz 659gram czyli wporzo ale ze mna nie tak bo waze juz 70kg przeraziłam sie bo od ostatniej wizyty czyli 5 tyg temu przytyłam 7 kg to jest za duzo.Bo ja zawsze chuda byłam-bo duzo papierosow paliłam ale widze ze zanim bedzie koniec 9 miesiaca to ja bede wazyc 90kg boje sie
kochanie ja juz waze 73 kg tez na plusie mam 7 kg i tez jaralam jak smok przed ciaza a jadlam jak cos mi ktos rzucil hihi nie no zartuje..ale jak pracowalam to czesto nie bylo kiedy zjesc i tak jakos trzymalo sie figure ... Dzieciatka nam rosna w brzuszkach i dlatego tyjemy, najwazniejsze ze Twoj maluszek zdrowy
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A dziś kolej na mojego doła..... Dzisiaj to ja jestem gruba, brzydka, niekochana i bezużyteczna i straszna.... A i mam rozstępy, brzydki kolor włosów i cellulitis, i pewnie się mężowi nie podobam, i nie dam rady z dzieckiem itd.....

To jest mój dół i proszę go nie leczyć, muszę się nad sobą poużalać...:ryc ze-smarkam:
My i tak bedziemy bawic sie w lekarza, bo kto lepiej zrozumie ciezarna jak nie ciezarna wlasnie a wiedz ze ja tez mam takie dolki ze wszystko mi sie we mnie nie podoba i nawet denerwuje mnie moj brzuch ktory tak bardzo kocham...wlosy bym wszystkie wyrwala i czuje sie nie atrakcyjna
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Chwale sie dzis na szybcika kupilam hihih
ubranko sliczne
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 15:39   #4253
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej, wróciłam z zakupów Nakupowałam gadżetów dla Juniora: komplet dwóch buteleczek z Aventu, dodatkowe dwa smoczki do nich (hmm będą mi potrzebne aż 4?), szczotkę do butelek, nakładki do zamykania zamiast smoczków, dwa pięęęękne smoczki uspokajaczki , łańcuszek z klipsem do nich i pojemniczek do przechowywania. Wszystko z Aventu oczywiście I chyba tyle... no i dla siebie tylko osłonki na brodawki do karmienia, nie wiem czy dobre wzięłam bo były małe i normalne, wzięłam małe. A teraz tak patrzę na swoje brodawki i zauważyłam że one wcale aż takie małe nie są No nic, najwyżej kupię potem te normalne...

Gabi, hihi fajnie musiało to wyglądać, zrobiłaś furorę na basenie Fajnie Ci że już masz zamówiony wózek. Jak ja będę miec 38 dni to chyba ucieknę...

Blondynka, ooo to niezła jesteś ja w sumie też stwierdziłam że ta glukoza taka najgorsza nie jest, no ale ma się tą codzienną wprawę we wciąganiu słodkości

Aguśka, ja od 2 tygodni już się inhaluję i nie mam tak silnych duszności ale za ciekawie też nie jest. Nawet jak szybciej idę to zaczynam sapać, a jak wejdę po paru schodkach to już w ogóle W pracy na 3 piętro mogłam dawniej wbiegać, teraz idę jak staruszka, co pół piętra odpoczynek

Manolita, ja mam usztywniany rożek, będę sie bała wziąc dziecko na ręce więc bez usztywnienia by mi się do niczego nie przydał Ciuszków to nie wiem ile mam bo leżą u rodziców ale już multum i ciągle z mamą dokupujemy kolejne...

Magduchaha, ja nie pracuję od 20 września i jest mi bardzo dobrze w domu wcale nie czuję się niekomfortowo Wręcz przeciwnie, w pracy byłam wiecznie zestresowana a teraz chociaż to odpada.

Monikab, witaj

Fionka, nie martw się, te bóle to na pewno nic złego. Może to problemy ze spojeniem łonowym? Ja takich objawów jak na razie nie miałam ale pewnie wszystko przede mną. Będzie dobrze, połóż się i odpoczywaj

Pakusia, brrr lepiej żebyś zaczęła rodzić w nocy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:07   #4254
gabriellao0
Zakorzenienie

jak zdarze jeszcze na basen pójść to cykne sobie fotkę i Wam pokaże jak się moczy brzuś na 5 tygodni przed terminem

no i jeśli urodzę najpóźniej 20marca to 13 kwietnia chrzciny na samiutkie święta bo nie chce czekać jak dzidzi urośnie, wolę szkrabika ochrzcić
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:07   #4255
Aguśkaa83
Zakorzenienie

witaj gosiczku dusznosci nie mam ale gorzej dycham jak pieseczek
fajne zakupki zrobilas ... wlasnie zastanawialam sie wczoraj czy tez bede potrzebowac tych oslonek do karmienia???? wlasciwie w czym one pomagaja???
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 16:09   #4256
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
jak zdarze jeszcze na basen pójść to cykne sobie fotkę i Wam pokaże jak się moczy brzuś na 5 tygodni przed terminem
rany ta ma sile na basen 5 tygodni przed terminem ale super a chodzisz na jakis czystszy czy zwykly???? ja tez bym z checia poszla....ale gin mi odradzal
SZYMONEK

Stary 2009-02-11, 16:37   #4257
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witam mamuśki

Melduję się po załatwionej wizycie u gina i tak. Już nie tyję tak jak ostatnio ogólnie mam równe 5kg. na plusie, oby nie przekroczyć 10kg., wlaśnie koleżanka mnie tak pocieszyła dzisiaj że ona przed porodem 3 tygodnie przytyła 4kg. bo tak jej się woda zatrzymywała w organiźmie. Szyjka ma 3cm. ale nadal ma predyspozycje do tego żeby zacząć się skracać, infekcja ślicznie wyleczona, lekarz nawet sam od siebie powiedział że na walentynki mogę się poprzytulać z mężem , zostałam w szoku. Tylko położna pięknie mnie zlękła bo nie umiała zbadać małemu tętna trwało to 10 minut nim jej się udało, a babka doświadczona a to dlatego że albo ja kopał, albo przewracał, powiedziała że mam sporo wód płodowych i ma mały raj bo fajnie pływa. Ale wczoraj wieczorkiem od ok 20 mały nie dał znaku życia do 24 bo tyle czekałam leżac aż się odezwie i nic, o 1 w nocy się obudził i zaczął wiercić, taki łobuziak. Aaaaaaaa i gin mi powiedział że jeśli szyjka się skraca to najczęściej towarzyszy temu ból podbrzusza, koło spojenia łonowego i kazał się oszczędzać.

Poczytałam was ale tyle stron że nie dam rady każdej odpisac co chciałam.

gabriellao0 - no więc problem wózka zażegnany, dobry wybór , ja bym sie wstydziła wyjść na basenie z moim teraźniejszym wyglądem, ale po porodzie będe z małym chodziła. Gabi u mnie szkoła rodzenia 10 spotkań kosztuje 180zł to dużo czy mało?

gosikk_s - no to się obkupiłaś , chociaż wam sie skracają listy zakupów, bo moja stoi w miejscu.

malwa1234 - no mój też jajuszek nie zgubił, a w dodatku dzisiaj jak byłam u gina to obok robią usg bioderek, i dacie wiarę że było coś z 13 dziewczynek i 0 chłopców? A jak powystrajane lalunie, tak słodziutko.

esti1984 - no ja dzisiaj się właśnie w przychodni przyjrzałam temu Brevi bo kobitka miała identyczny jak Ty chcesz kolorek no i ładnie sie prezentuje ale ona już miała jakimś cudem koło scentrowane heh.

Kathi75 - śliczne ubranko.

pakusia86 - wypytałam i położną i lekarza o tą piłkę i tak: można się na niej tylko przeciągać i wyginać ogólnie ale raczej nie skakać i trzeba mieć zgode lekarza, bo jeśli ma sie problemy z szyjką lub kręgosłupem to jest tylko kilka ćwiczeń które można wykonać, u mnie w szkole rodzenia są na nich ćwiczonka. Tyko dopuszczają do nich osoby które mają zgode gina.

monikab - ja również witam Cię bardzo serdecznie w naszym gronie

Aguśkaa83 - tak jakoś mi się krówki z Tobą kojarzą i moj T kupił dzisiaj całe kiloooo, gdyby mnie tak naszło, więc się skusiłam na kilka .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 17:14   #4258
Fasolka87
Raczkowanie

Witaj Kathi75 Czy mogłabyś nas(mnie i moja fasolke) dopisać do waszej listy? Termin porodu to 31.05. Jesli bedzie dziewczynka to Emilka a chłopiec nie wiemy pozdrawiam

ponieważ dopiero sie ucze czy mogłybyściemi powiedzieć w jaki sposób dodajecie ten podpis pod postami np 26tydzień córka

Mam jeszcze jedno pytanie czy farbujecie włosy w czasie ciązy bo ja mam straszną ochote nato, ale wszyscy w koło mi mówią że to maluszkowi może zaszkodzić. Co wy na to?

Edytowane przez Fasolka87
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:18
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:25   #4259
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Ja jestem happy mój TŻ miał wrócić dopiero w połowie kwietnia ale troszke się u niego skomplikowało nie ważne i wraca wczesniej
ma juz bilet na 10 marca

poiglot
mam nadzieje ze wszystko okey

Miłego dnia kochne
To extra

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Hej laseczki
EE tam chyba nie ebdzie az tak zle z TZ....??

Cytat:
Witaj Mam urodzinki 04.06/....wiec terminek 1 dzien przed

Cytat:
Napisane przez Fionka21;1092

[B
monikab[/B] witaj

OJJ biedactwo

Widze ze narzekacie na swoich TZ a ja ostanio nie musze....Jest naprwde kochany,,, Oczywiscie ja mam tylko sex w glowie a on mnie wtedy fajnie uspakaja....heheh

nadal zastanwiam sie nad imieniem dla corci i nie mozemy sie zdecydowac....he

Eulalia jest fajnie...ale nie podba sie za abrdzo TZ i moim rodzica...
A ostatnio podoba mi sie imie...Alicja i Marta....Co myslicie o tych imionach???
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 17:28   #4260
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
Eulalia jest fajnie...ale nie podba sie za abrdzo TZ i moim rodzica...
A ostatnio podoba mi sie imie...Alicja i Marta....Co myslicie o tych imionach???
Szczerze mówiąc to jak dla mnie Eulalia fajne imię, ale bym tak nie nazwała córeczki, po prostu zbyt wymyślne itp.
Za to Alicja podoba mi się bardzo
Ja obstaję za Amelką, ale TŻ nie chce się zgodzić...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości