|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Dziewczynki
-spałam od 21.00 do 8.30! ![]() ![]() ![]() - zamówiłam wózia wczoraj w końcu! czekam teraz jakoś miesiąc i będzie w domu szaro-różowy bolder ![]() bo mi zostało do terminu całe 38 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Ja to ostatnio się przyznam, że czytam Was, ale do pisania weny to nie mam... Jakos tak ogólnie do niczego weny nie mam... Nie wiem, może to ta pogoda... Jedno wiem - że siedzenie w domu nie wpływa na mnie korzystnie,. Załapałam takiego lenia, że nawet kwiatów mi sie podlać nie chce... ![]() A dzidzia kopie od wczoraj jak oszalała, tak jakby na pocieszenie, kochane maleństwo ![]()
![]() |
#4203 |
Wtajemniczenie
|
Zmykam laseczki... będę później....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Laseczki wypilam glukoze nie bylo zle nie spodziewalam sie ze to bedzie nawet takie dobre
![]() ![]() Cukier wyszedl 84 zob jaki bedzie po 2h ![]() esti czytalas opinie o Coneco V3? widzialam do na zywo jakis maly sie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |||||
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Wczoraj jak usypialam mialam problem z oddychaniem, masakra, musialam wyzej poduszki polozyc i troche mi ulzylo...zaczyna sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do naszych zwiazkow...no niestety ciaza to okres proby i wytrzymalosci z nasyzmi roznymi niedomaganiami, ale mysle ze jest to okres przejsciowy i jakos to przetrwamy. Bedzie dobrze ![]()
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie wiem jeszcze co z Walentynkami
![]() ![]() ![]() Aguśka ja ost jak ide szybciej niz zwykle to dostaje zadyszke hihihi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Poszłam za przykładem chyba Fionki i zrobiłam listę rzeczy, które trzeba jeszcze kupić. Normalnie szoking - tyle tego jest jeszcze...
Ale co się dziwić, jak sie nic nie kupuje to i nic się nie ma ![]() Za to nadrabiam ciuszkami, znoszę do domu normalnie siatami, a jeszcze czekam na pakę zamówionych z allegro rzeczy ![]() Ale nie ma żartów, trzeba zacząć gromadzić inne rzeczy, choć te maleńkie ubranka chyba najwięcej radości sprawiają ![]()
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
blondynka no to z ta zadyszka tez tak mam.. juz teraz np nie umiem isc i mowic do kogos jednoczesnie bo zaraz dycham jak piesek... ubieranie kozakow sprawia mi problem wogole ubieranie sie
![]()
#4210 |
Zadomowienie
|
Rozmawiacie widzę o Walentynkach, ja nie mam weny do myślenia o Walentynkach, jakoś nie czuję tego nastroju - pewnie, że kocham TŻ-ta, ale ostatnio tak mnie wnerwia, że nie jawi mi się w tabunie maleńkich serduszek fruwających wokół niego, raczej wśród tabuna małych grzmocików
![]() Pewnie pójdziemy na jakąś kolacyjkę, może nawet doczekam się kwiata - pierwszego odkąd jestem w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 3 listy swoja co musze kupic do szpitala dla dzidzi do szpitala i ogolnie do domku ![]() ciagle cos kupuje ale tez dopisuje wiec lista sie ne skraca ![]() Tż mowi ze jego siorka cos kupi jak przyjedzie po niedz beda z nia gadac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie że ktoś chce Wam pomoc w zakupkach, u nas niestety nie ma chętnych - pewnie jak się urodzi dzidzia to wtedy, ale przecież nie moge liczyć na prezenty, które dostanę po porodzie, więc kupuję sama... Pewie, kosmetyki, proszek - to sie zuzywa na bieżąco i zawsze jest potrzebne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Wtajemniczenie
|
marika ja wlaśnie zamierzam rodzić w bielsku. ale Ty masz faktycznie dużo dalej niz ja z tego co pamiętam.
ja z tymi pieniędzmi TZta czuje sie tak samo, wole kozystac ze swoich, a jego prosic jakos mi glupio, pomijajac fakt ze on zarabia srednio 5 razy wiecej niz ja :/ my co prawda jeszcze nie mamy wspolnego konta, ale wiem ze jakbym mu powiedziała ze potrzebuje iles tam zł to by mi dał, tylko glupio mi jakos no :P: Aguśkaa to przepraszam ![]() ![]() ja Cie pociesze bo ja waze 58 kg, przy wadze wyjsciowej 49. czyli 9 na plusie. a krowki tez bym zjadla, ale nie moge dostac takich co lubie, takich co sie rozplywaja w ustach ![]() a ja tez wczoraj bylam w auchan i kupilam 2 pary bodziaków, zdjecia nei zrobie bo nei wiem gdzie aparat, ale moj TZ jak widzial ze chce je wziac i kupic to tylko zapytal "juz? tak szybko?" ja nie moge za 3 miesiace mam termin a On mi ze szybko, ze wszystkim ma zawsze czas ![]() kathi czyli na poczatku tylko kołyskę? moj TZ sie napalił na kolyske, ale ja boje się ze jak dziecko sie zacznie samo krecic to moze wypasc? Fasolka ja nie wiem co bede miec i nie bede wiedziec az do porodu ![]() troche problemow z kupowaniem rzeczy dla dziecka, ale wolimy z tztem miec niespodzianke Bercia to super ![]() ![]() my bylismy wczoraj u gina i malenstwo wazy podobno 1200 gram, morfologia mi spada i temu kiepsko sie czuje ![]() i od woczraj mam wypisane zwolnienie. Blondynka pisałas ze tesciowie mieszkaja na 4 pietrze, ja do pracy coedziennie czasem kilka razy wchodzilam po 99 schodach... koszmar tez musialam przystanki robic ![]() poiglot ja tez mialam nie mile sytuacje z tztem, kiedys potrafilam krzyczec i trzaskac drzwiami teraz to smutnieje i z placzem mowie ze jest malo czuly (oj a czulosci mi trzeba ![]() ![]() a co do walentynek to ja prezent dla mojego meza mam :P: |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Idę sobie włoski wyprostować, pomaluję sie u założę coś innego niż odwieczny dres - może się trochę lepiej poczuję...
![]()
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
magdusia to chociaż czytaj
![]() ![]() ![]() blondynka kochana po pierwsze to nie chodzi mi o coneco V3 tylko o coneco V4 ![]() cytuję ze stronki allegro: Oto różnice pomiędzy V3 a V4: # ulepszona amortyzacja # łożyskowane koła # lepszy system składania (wózek po złożeniu zajmuje dużo mniej miejsca niż w modelu V3) # zmieniony system składania rączki; regulacji oparcia w spacerówce opinie są nie za dobre ale właśnie o coneco V3 a o V4 nie czytałam złych opinii ![]() co do wielkości to mi jak najbardziej odpowiada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam kilka pytań.
1. Jakie macie rożki - usztywniane czy miekkie? Mam dwa miękkie, do feretti moge włozyć w razie czego wkład kokosowy. Przy Mateuszu miałam miękkie rożki, ale teraz nie pamietam czy było wygodnie. 2. Po ile sztuk macie poszczególnych ubranek ? Bo ja juz zgłupiałam i nie wiem czy nie mam czegoś za dużo , a czegos za mało. 3. Dla dziecka urodzonego ok. 9 maja kupować krórkie rampersy w rozm. 56 czy lepiej juz 62 ? Czy w ogóle kupować krótkie rampersy ? W co w ogóle ubierac takiego malucha ? 4. Ile szt. pieluszek falanelowych i tetrowych kolorowych sie przyda do różnych codziennych czynności? Nie mówiec o pieluchach tetrowych białych do przewiajania, bo zamierzam małemu zakładac pampersy. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-11 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie gdzie tez czytalam o Coneco ale nie wiem czy V3 czy4 ![]() Laseczki kupujecie sterylizatory do butelek? Manolita- ja mam rozek Drewex z usztywnieniem. Ja rozm 56 jaj chyba 2-3 komplety reszte 62 bo jestesmy wysocy wiec maly pewnie tez bedzie ![]() a pileuszek planuje kupic 20 szt flanetowych i 5 tetrowych. A powiedzcie czy dzieci sie teraz pieluszkuje na bioderka? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-02-11 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myslę, że po prostu teraz jak nie pracuję to czuje sie taka bez wartościowa i nikomu niepotrzebna do niczego, to pewnie minie... W końcu to dopiero tydzien jak siedzze w domu, ale masakra, to jest już teraz prerażające ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rozka to czytałam wiele opini, że to usztywniienie to tak naprawdę na pierwsze dni, a potem się juz nie przydaje, ale tez nie iem czy kupować z czy bez, bo pierwsze dni nie wiem jak będą u nas wygladały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Gdybym 8 lat temu , była zdecydowana na drugie dziecko, to pewnie kodowałabym w łepetynie istotne wiadomości na temat tego co sie przydaje a co nie , a tak... Znowu zaczynam wszystko od początku , czyli nic nie wiem.
Dzisiaj rano Mam mi dzwoniła, ze wczoraj widziała śliczne ubranko, tylko że zamiast spodenek miało śpioszki i becik na chrzest, ale jak powiedziałam , ze tym razem nie chcę beta i ubranka ze śpiochami, bop ubranko tak jak dla Mateusza ma być normalne ze spodniami i kubraczkiem- to się obraziła . gdzie tam chrzciny , ja sie zastanawiam co na juz potrzebuję. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-11 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad 2. w tym nie pomogę bo mam wszystkiego całe mnóstwo po Julce i nie doliczę się ![]() ad 3. rampersy fajne bo wygodne...ja bym kupiła 62 spokojnie a nawet 68 żeby było na lipiec-sierpień ![]() ad 4. tetrowe 20 szt, flanelowe 3 szt ( mi były tylko potrzebne do tego żeby dziecku np w wózku wyłożyć jak prześcieradełko czy u lekarza na przewijaku... poza tym używałam tylko tetrowych (do wycierania buźki, do zasłaniania się w czasie karmienia itp ... polecam pociąć te wielkie tetrowe pieluchy i pozszywać na 2 lub 4 szt i są takie małe do przetarcia buziolka ![]() Cytat:
![]() ja nie kupuję sterylizatora .... pieluszkuje się dzieci na bioderka tylko wtedy jak lekarz zaleci (nie pamiętam dokładnie ale chyba po 2 miesiącu jest pierwsza wizyta u ortopedy i wtedy wszystkiego się dowiesz.... jak jest ok to nie wolno pieluchować szeroko bo może to jeszcze zaszkodzić.... tak powiedział lekarz) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kkochane za wstępne odpowiedzi.
Blondynka ja kupiłam sterylizator, taki parowy do mikroweli z Dr. Brown`sa. Na te trzy butelki awaryje wystarczy ![]() hehe... teraz tak patrzę ,a w zestawie sa dwie butelki ![]() Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-02-11 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak cos nie bedzie grac to bedzie na ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje zakupu wozeczka ![]() Cytat:
![]() ja jak pisalam wczesniej mam problem rozwiazany ze sprzataniem... ale zastanawiam sie jak to bedzie jak pojdziemy na swoje ![]() ![]() ![]() skutkowalo ![]() ale wspolokatro mu kiedy powiedzial "stary, masz kobiete w ciazy i pozwalasz jej sprzatac?? przeciez to sa szkodliwe srodki dla dziecka" no i wiadmo... meska duma ![]() powiedzial ze jak sie tkne sprzatania to nie dostane nic slodkiego ![]() ![]() sprzatam tylko kuchnie... myje naczynia i staram sie nie balaganic... reste sprzataja oni ![]() Cytat:
![]() tez wole miec swoje... ale sama dziecka sobie nie zrobilam... stracilam prace bo zaszlam w ciaze, nie dlatego ze mi sie pracowac nie chcialo... ale problemu nie ma, mamy dwa konta w banku, wspolnego nie chcemy... jak kupywalismy cos wiekszego to sie "skladalismy" a tak to kazdy mial swoje pieniadze, na swoje wydatki.. zakupy robilismy roznie, nie bylo wyliczania "wczoraj ja kupilam dzisiaj ty!" kto kupil ten kupil ![]() teraz inaczej bo na moim koncie 4 euro zostalo... ale szanuje ze to jego pienidze, nie wydaje jak glupia, ale jak mam ochote sobie cos kupic to biore karte i kupuje... wkoncu jestem jego zona i nosze jego dziecko ![]() ja z natury nie jestem rozrzutna... kupuje to co naprawde potrzebuje ...
![]() |
#4224 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() U nas dzisiaj deszczowo - śniegowo - chlapowo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z racji tego, że pogoda do dupy to wygoniłam męża do spółdzielni, żeby poopłacał rachunki, a potem bierzemy się za sprzątanie mieszkanka ![]() pieniądze jak tylko kupiliśmy swoje mieszkanie to był mój warunek, żebyśmy mieli wspólne konto, oczywiście każdy ma swoją kartę. Teraz jak jestem w domku na zwolnieniu, a potrzebuję gotówki to mówię mężowi, żeby mi wyciągnął z bankomatu pieniądze, bo tu w pobliżu nie ma z naszego banku bankomatu poiglot jak tam po rozmowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 jak przyjdzie to pokazuj fotki ![]() ad. 3 ![]() tak cesarka u mnie już jest pewna. Jestem krótkowidzem i mam cienkie żyłki w oczach, a mój kręgosłup już jest tak obciążony ciążą, że poród dla niego to za duży wysiłek ![]() a jaki ![]() Cytat:
ad. 2 max chyba po 5 sztuk z rozmiaru 56 i 62, resztę mam zamiar kupować na bieżąco ad. 3 ja nie kupuję rampersów, ale jak już to na 62 cm ad. 4 mam 5 sztuk pieluszek tetrowych i 2 flanelowe już z ceratką i też będę używała pampersów Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-11 o 10:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
![]() dzwonili ze sklepu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogladalam tez ciuszki w auchanie i byly rozne promocje ale balam sie wziac bo nie wiedzialam co to za material... a co kupilas mezowi? ![]() pakusia Ty to masz zlotego tżta ![]() ja wlasnie robie sobie slaba kawke bo oczy mi sie zamykaja, szarowka na dworze pochlania moja energie ![]()
![]() |
#4227 |
Wtajemniczenie
|
pakusia i dobrze
![]() ![]() a w link kliknełam ![]() malutka, Aguśka hihi nic takiego, kajdanki :P: Aguśka na metce tych bodziaków pisze ze to 100% bawełna, ja właśnie tez zrobiłam sobie kawe ![]() gabriella super ten wozek! i bardzo mi sie podoba kolorystyka Manolita ja Ci napisze tylko ze rozka chyba nie bede kupowac, na inne pytania nie odpowiem bo nie mam pojecia, dopiero wczoraj dowiedziałam sie jak wyglądają rampersy, wstyd... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Wtajemniczenie
|
oj to dobrze przynajmniej nie jestem sama
![]() pocieszyłaś mnie ze można tego nie wiedzieć ![]() Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-02-11 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.