|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() Może słuszne obawy, ale mnie one jakoś nie ruszają ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w mieście mieszkam, dookoła kostka brukowa, chodniki i mało piasku , nierówności. Cena jest zachęcająca, z reszta bolder też pewnie tyle warty tylko winduja ceny. Pokazałam Mężusiowi, a on "no to bierz, zamów go teraz" ![]() Poczekam co jutro mi odp, bo wysłałam zapytanie. I jeszcze mi sie przypomniało ze jak będę mieć fakturkę, to firma zwraca mi 300zł ![]() ![]() ![]() Dobranoc Moim zdaniem te koła to mikre by były w stosunku do gabarytu wózka ![]() Chyba nie widziałam innego takiego z takimi kółeczkami, więc to chyba niemożliwe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-03-10 o 22:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
![]() Wybacz mi to ściągnięcie, gdybyś zobaczyła wózki u mnie w sklepach, wszystkie prawie czarne bądź szare, to darowałabyś mi szybko ![]() ![]()
#4233 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja nie wiem dalej co myslec o tych kolach
chcialabym zobaczyc tritona na zywo ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- widze, ze aktywnosc zerowa jak zwykle o tej porze
![]() |
#4234 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Paniom
![]() ![]() ![]() Od 2godzin siedzę i czytam...6 stron od 8 rano...szaleństwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jaki brzusio dorodny...piękny!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o badania to: - mocz: bałam się bo miałam dużo bakterii ostatnio, ale teraz wszystko jest porządku ![]() - morfologia: Leukocyty 11,3 tys/l norma: 3,8 -10 - za wysoko Hemoglobina 11,5 g/dl norma: 12 - 16 - za nisko Hematokryt 32,3 % norma: 37-47 - za nisko Pozostałe w normie ![]() - glukoza: na czczo: 81 mg/dl norma: 74 - 106 po 50g: 111 mg/dl norma(wyczytana z netu): do 140 Nie będzie diety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli któraś potrafi zinterpretować moje wyniki które w normie się nie mieszczą to poproszę ![]() A w ogóle to moje odczucia ![]() ![]() ![]() I dostalam w laboratorium kartę stałego klienta na dzień kobiet i mogę sprawdzać swoje wyniki w necie...co za bajer ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy któraś Mamusia jeszcze jest...ja oczywiście najpierw nadrobiłam co zajęło mi prawie 2h...a teraz dopiero piszę ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- P.S. Svinecka super ciuszki ![]() A powiedz mi te tuniki... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=568236099 są coś w rodzaju i wymiarach tych dwukolorowych?
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-10 o 23:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinko witaj
![]() jako, ze moja mama jest znawca w tej dziedzinie (taka praca) i cale zycie bada krew wiec wypowiem sie w tej kwestii bo ostatnio to przerabialam: Twoje wyniki sa ok, te normy, ktore maja przychodnie moja mama stwierdzila, ze sa jakies dziwne i zawyzone albo zanizone bo tak naprawde one sa troszke inne np pisza, ze hemoglobina jest norma od 12 a moja mama mowi jakim cudem dopiero od 12 moze byc norma jak z 12,5 mozna krew oddawac! masz wyniki podobne do mnie - sa one ok, mowie Ci te normy sa troche nie teges gin tez powiedziala, ze wyniki mam ok a hematokryt to masz indentyczny jak ja ![]() co do bluzeczek....sa troche inne niz tamte - to zn material jest cienszy i bardziej przeswitujacy, np przy jasnej bluzce czarny stanik bedzie widac ale tez sa rozciagliwe
#4236 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ileż w nim prawdy ![]() PS ciekawe, że faceci to samo mówią o kobietach ![]() Cytat:
![]() no ale co mu zrobię jak Młodemu się nie chce kopać tam gdzie ja czuję ![]() może kopie mnie w kiszki ![]() ![]() Nie martw się, jeszcze będziemy miały dość kopniaków ![]() Cytat:
![]() Skądś się wzięło powiedzenie, "że z rodziną to się dobrze wychodzi tylko na zdjęciu i trzeba stanąć w środku, żeby nie wycięli" ![]() ![]() MIGDAŁY ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
rozni sa ludzie i rozne rodziny ale wsrod moich znajomych zauwazylam, ze jesli ktos ma rodzenstwo to bardzo sie wspieraja i pomagaja sobie w trudnych chwilach mam nadzieje, ze tak bedzie z moimi dziecmi ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- juz 1 ![]() ide spac dobranoc
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle to wydaje mi się że powinni określić jakieś normy dla ciężarnych, bo czytałam że np. leukocyty mogą "iść" w górę co jest normalne w ciąży...czyli teoretycznie norma się zmienia...w końcu z naszej krwi korzystają dwie osoby więc jest troszkę inaczej niż jak korzysta jedna ![]() Muszę się zastanowić nad tymi bluzkami, bo też są fajne ![]() ![]() P.S. A My jak zwykle najdłuzej siedzimy ![]() EDIT: ooo i Eleeri jeszcze jest ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-11 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się nie chce spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Oj pod tym względem Ja nie mogę narzekać...mam jednego brata - starszego i mimo tego ze w dzieciństwie się laliśmy
![]() ![]() A na dzien kobiet dostałam mmska (nie widzieliśmy się niestety) z rózyczkami, życzeniami i napisem...dla najlepszej siostry w całym wszechświecie ![]() ![]() ![]() ![]()
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale ... mówi się trudno i żyje się dalej ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Widzisz niektórzy doceniają rodzinę dopiero jak się coś stanie złego...wtedy wiadomo do kogo iść...na szczęście w życiu spotykamy ludzi którzy są równie ważni dla nas jak rodzina a w niektórych przypadkach nawet ważniejsi...ważne byśmy takimi ludzmi się otaczali
![]() Uciekam spać, bo już mi się oczy zamykają ![]() ![]()
#4243 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
do zobaczenia za kilka godzin ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- No to i lecę i ja. Jeszce mam pranie do wywieszenia ![]() Cholera zapomniałam.
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() widze ze dzisaij nocne dyskusje były ![]() Eleeri o 1,20 w nocy pranie rozwieszałas??? ![]() ![]() A ja sie wcale nie wyspałam ![]() Ide robić herbatke i śniadanie muszę zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Ja już w pracy popijam kawkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Np. że kot mojej siostry zostawi mu "łapki" z błota na samochodzie ... to potrafi puscić taka wiązankę, na moja sis oczywiscie /mimo tego, ze ona cały czas studiuje i jest 80 km od nas/ ... no ludzie!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez w pracy ... już po śniadaniu i witaminkach ... a herbatke już drugą piję - jakiegos kaca mam, czy co? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja czytałam, że "Poza bardzo realistycznym pokazaniem dziecka, usg pozwala także wykluczyć lub zdiagnozować jego wady rozwojowe. Precyzyjna ocena poszczególnych organów pozwala na ustalenie, czy dziecko rozwija się prawidłowo. Wiele wad można zacząć leczyć jeszcze przed porodem, w łonie matki. Dlatego też, właściwie przeprowadzone badanie usg pozwala rodzicom oczekiwać narodzin dziecka z radością oraz spokojem." Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u nas dziś takie ładne niebieskie niebo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie widzę nieba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane!
ja właśnie zjadłam śniadanko i szykuję sie do kawki Cytat:
![]() ale 2300 to na pewno nie będzie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() A ja też niewyspana...ale musiałam wstać, bo za chwilę przyjeżdza moja Rodzicielka ![]() Cytat:
![]() U mnie pogoda średnia jak na razie...wczoraj rano świeciło słońce a jak wracałam z badań to śnieżyca była ![]() ![]() aaa i jeszcze koło mojej kuzynki jest dość duży sklep dla Dzidziolków wpadnę tam i może jakieś wózki pooglądam ![]() Wesołego dnia Dziewczyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4252 |
BAN stały
|
Witajcie mamusie i brzusie
![]() No a ja muszę się pochwalić, że wyspana jestem - nie mam z tym problemów. Troszkę tylko gorzej śpię jak męża nie ma. A maleństwo wczoraj przechwaliłam - jak się położyłam to nie chciało brykać, aż potem mąż dzwonił to mu mówię że nie chce się pokopać (też jak dłużej nie kopie to różne myśli mi do głowy przychodzą), ale mąż mówi że przecież kiedyś też musi spać i odpoczywać. No i racja - tylko jak my mamuśki spragnione tych kopniaków mamy to "zrozumieć" ![]() Ale dziś od samego rana szaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuski
![]() wczoraj ostry temat wózków na tapecie widze byl i to do poznej nocy ![]() ale nasza Fridzia jak zwykle ranny ptaszek przywitala watek ![]() ja znwou spalam jak mis!!!
#4255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szkodliwe to Ci w tej pracy płacą? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj męczyła ta zgaga, było mi potwornie źle, miesca nie mogłam sobie w łóżku znaleźć, w końcu zasnełam na plecach bo tam mi było najlepiej i ... nago ![]() Dzień zaczynam od studiowania wózka, a UnholyOne gdzie? sprawczyni mojego poruszenia ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dzisaij mu to wygarne!!!! A co! Przeciez dzidzia najwazniejsz!!!! ![]() Szkodliwego mi wlasnie nie płacą ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Podliczyłam fundusze...i wózek w tym mc nie wypali, bo przecież mam jeszcze auto do zarejestrowania i ubezpieczenia, gdyby nie to , to już byłby mój
![]() Więc może w przyszłym mc, albo jakoś, Pani mi odp, że będą jeszcze wystawione.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.