Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-31, 12:39   #4231
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
To Ja nie jadę do Grecji Wchodzisz do kibla w restauracji, a tam takie niespodzianki i pewnie śmierdoli, co? A jak turyści z dajeriją tam zawitają, to Ja dziękuję
ja nie doświadczyłam smrodku Obsługa często opróżnia kosze. Najgorszy był stres jak z przyzwyczajenia wrzucalam papier do toalety, bo sie bałam, ze cos sie stanieBo to jednak odruch bezwarunkowy, ale idzie sie przyzwyczaić

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja jeszcze slyszalam, ze greckie toalety to porpostu dziury w ziemi ale pewno w miejscach dla turystow sa raczej te nasze tradycyjne i dzieki bogu
nieprawda, zjechałam cała Grecję i tylkow Meteroach tak było, ale to chyba dlatego, ze tam mnisi mieskzają - tak to sobie wytłumaczyłam
Weszłam do takiej lux toalety, czyli dziury z wyznacoznymi miejscami na stopy i uznałam, że napewno obsikam sobie nogi i nie skorzystałam
Stary 2009-07-31, 12:43   #4232
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
no z rodzicami, przeicez jakby tz mial urlop to byśmy juz do samolotu sie pakowaliJeszcze przeciez nie uzbieral dwoch tygodni, bo pracuje od maja, poza tym u niego w firmie ludzie mają kilkadziesiąt zaległych dni i praktykuje sie tygodniowe urlopy.
no ale przeciez nie zbiera sie w kazdej pracy urlopu od nowa tylko przechodzi ten z poprzedniej pracy... no chyba, ze juz go wykorzystal albo zgarnal za niego kase
kilkadziesiat zaleglych dni to nie zazdroszcze... to tam ludzie maja chyba dolary w oczach albo to postepujacy pracoholizm
i co to znaczy ze sie praktykuje tygodniowe urlopy? przeciez to jest niezgodne z prawem kazdy pracownik na umowe o prace musi dostac raz w roku 10 dni roboczych pod rzad urlopu to az sie prosi o inspekcje pracy

Cytat:
Aha i przerzuciliśmy się na Cinema City, bo te fotele sa faktycznie wygodneWczoraj też byliśmy w CCI nawet wynegocjowalismy bilet studencki dla tż
o prosze a jak negocjowalismy? "prosimy, prosimy" i maslane oczka?
w ogole jaja z ta moja legitymacja ktora wykorzystuje TZ byly przy kasie kolejki na Kasprowy. kupujemy bilet, ja pokazuje przez szybke moja legitymacje, a tu pani prosi zeby jej dac dwie i to do reki a TZ ma ta moja no wiec dajemy dwie moje, pani dokladnie oglada lacznie ze zdjeciami, ja juz w glowie szykuje gadke szmatke wyjasniajaca, a tu pani mowi "dziekuje" i nam daje dwa ulgowe bilety ja nie wiem czy to jakas rutyna czy co, ze ta kobieta nie zauwazyla, ze na dwoch legitkach jestem ja
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 12:45   #4233
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie doświadczyłam smrodku Obsługa często opróżnia kosze. Najgorszy był stres jak z przyzwyczajenia wrzucalam papier do toalety, bo sie bałam, ze cos sie stanieBo to jednak odruch bezwarunkowy, ale idzie sie przyzwyczaić

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

nieprawda, zjechałam cała Grecję i tylkow Meteroach tak było, ale to chyba dlatego, ze tam mnisi mieskzają - tak to sobie wytłumaczyłam
Weszłam do takiej lux toalety, czyli dziury z wyznacoznymi miejscami na stopy i uznałam, że napewno obsikam sobie nogi i nie skorzystałam
Miałam okazję widzieć coś takiego na Ukrainie Nie skorzystałam z tego cudu (jakby to nazwać....) architektury
Lain tam to chyba jest na porządku dziennym Raz z TZtem (w czasach gdy oboje byliśmy studentami) wogóle nie zabralismy legitymacji ze sobą. Ale wchodząc bodajże do Doliny Białego kupując bilety zagadaliśmy do pani o 2 bilety studenckie tyle, że powiedzieliśmy iż nieopatrznie zostawiliśmy je w drugim plecaku A rok temu kupiliśmy dla mnie bilet ulgowy do jaskini mroźnej (miałam legitke) ale okazało się dopiero później, że nie ma tam biletów dla studentów tylko młodzieży szkolnej Nie wiedzieliśmy o tym i też nikt nas nie poinformował

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-07-31 o 12:51
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 12:45   #4234
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tak wyczytalam w przewodniku ale jak pisalam - wiadomo, ze dla turystow to pewno raczej zwykle sa a co tam oni maja w domach to juz oni wiedza
Stary 2009-07-31, 12:51   #4235
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no ale przeciez nie zbiera sie w kazdej pracy urlopu od nowa tylko przechodzi ten z poprzedniej pracy... no chyba, ze juz go wykorzystal albo zgarnal za niego kase
kilkadziesiat zaleglych dni to nie zazdroszcze... to tam ludzie maja chyba dolary w oczach albo to postepujacy pracoholizm
i co to znaczy ze sie praktykuje tygodniowe urlopy? przeciez to jest niezgodne z prawem kazdy pracownik na umowe o prace musi dostac raz w roku 10 dni roboczych pod rzad urlopu to az sie prosi o inspekcje pracy
wydaje mi sie, że dolary w oczachA jak nie masz planu to nie dstaniesz urlopu, chyba tak jest, dwa tygodnie tylko na specjalne okazje, wiem, że to niezgodne z kodeksem i jestem ciekawa jak to będzie w praktyce, na razie . Ale szczerze mowiąc mnie to nie martwi, bo wtedy możemy jechac na tydzień w jedno miejsce a na drugi tydzien w drugie w innym terminie, gorzej jak ja będe dostwać 10 dni pod rządWyjdzie w praniu. Tz wykorzystał w poprzedniej pracy, bo bylismy w Paryżu w ramach urlopu.

Cytat:
o prosze a jak negocjowalismy? "prosimy, prosimy" i maslane oczka?
w ogole jaja z ta moja legitymacja ktora wykorzystuje TZ byly przy kasie kolejki na Kasprowy. kupujemy bilet, ja pokazuje przez szybke moja legitymacje, a tu pani prosi zeby jej dac dwie i to do reki a TZ ma ta moja no wiec dajemy dwie moje, pani dokladnie oglada lacznie ze zdjeciami, ja juz w glowie szykuje gadke szmatke wyjasniajaca, a tu pani mowi "dziekuje" i nam daje dwa ulgowe bilety ja nie wiem czy to jakas rutyna czy co, ze ta kobieta nie zauwazyla, ze na dwoch legitkach jestem ja
ppowiedziałam, że tż robi doktorat i laska go wypytała z czego i dała studenckiJeju głupio sie tak tłumaczyć, ale wtedy gadka, że pomyliliście i wzięliście dwie TWoje a jego się gdzieś zawieruszyła
Stary 2009-07-31, 13:05   #4236
lain
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie, że dolary w oczachA jak nie masz planu to nie dstaniesz urlopu, chyba tak jest, dwa tygodnie tylko na specjalne okazje, wiem, że to niezgodne z kodeksem i jestem ciekawa jak to będzie w praktyce, na razie . Ale szczerze mowiąc mnie to nie martwi, bo wtedy możemy jechac na tydzień w jedno miejsce a na drugi tydzien w drugie w innym terminie, gorzej jak ja będe dostwać 10 dni pod rządWyjdzie w praniu. Tz wykorzystał w poprzedniej pracy, bo bylismy w Paryżu w ramach urlopu.
no ale byliscie tylko tydzien w Paryzu, wiec jeszcze mu zostalo. moj TZ juz tydzien wykorzystal na Egipt, a teraz 2 tygodnie na Chorwacje bierze
jezeli trafisz do porzadnego pracodawcy to na pewno bedziesz dostawala 10 dni z rzedu bo oni potem moga za to beknac jakby ktos doniosl
ja tam prawde mowiac wole 10 dni z rzedu dopiero wtedy rzeczywiscie sie wypoczywa. a przy tygodniu to TZ gdzies przez 5 dni odzwyczajal sie od pracy i przechodzil na tryb urlopowy... i jak juz przeszedl na tryb urlopowy to trzeba bylo wracac do pracy
straszna kiszka, ze oni urlop uzalezniaja od planu u TZa od planu to jest uzalezniona premia... a urlop to jego podstawowe prawo

Cytat:
ppowiedziałam, że tż robi doktorat i laska go wypytała z czego i dała studencki
hahaha wyskoczylas tak przy kasie, ze TZ robi doktorat?

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Raz z TZtem (w czasach gdy oboje byliśmy studentami) wogóle nie zabralismy legitymacji ze sobą. Ale wchodząc bodajże do Doliny Białego kupując bilety zagadaliśmy do pani o 2 bilety studenckie tyle, że powiedzieliśmy iż nieopatrznie zostawiliśmy je w drugim plecaku A rok temu kupiliśmy dla mnie bilet ulgowy do jaskini mroźnej (miałam legitke) ale okazało się dopiero później, że nie ma tam biletów dla studentów tylko młodzieży szkolnej Nie wiedzieliśmy o tym i też nikt nas nie poinformował
to ta chciala koniecznie do reki a potem cos takiego
a do Jaskini Mroznej to my oboje ulgowe kupowalismy to tam jest gdzies napisane ze tylko dla mlodziezy szkolnej? chyba mikroskopijna czcionka...
Stary 2009-07-31, 13:07   #4237
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no ale byliscie tylko tydzien w Paryzu, wiec jeszcze mu zostalo. moj TZ juz tydzien wykorzystal na Egipt, a teraz 2 tygodnie na Chorwacje bierze
jezeli trafisz do porzadnego pracodawcy to na pewno bedziesz dostawala 10 dni z rzedu bo oni potem moga za to beknac jakby ktos doniosl
ja tam prawde mowiac wole 10 dni z rzedu dopiero wtedy rzeczywiscie sie wypoczywa. a przy tygodniu to TZ gdzies przez 5 dni odzwyczajal sie od pracy i przechodzil na tryb urlopowy... i jak juz przeszedl na tryb urlopowy to trzeba bylo wracac do pracy
straszna kiszka, ze oni urlop uzalezniaja od planu u TZa od planu to jest uzalezniona premia... a urlop to jego podstawowe prawo

hahaha wyskoczylas tak przy kasie, ze TZ robi doktorat?
tz póki co plan ma a premie dostaje co miesiąc, nie raz czy dwa w rokuMy mamy takie zdanie odnośnie urlopów, że jeśli idzie o leżenie to nam wystarczy tydzień, tydzień leżenia i tydzień zwiedzania to dla nas idealne wakacje i tż nie ma problemu z przestawieniem się, bo nawet podczas weeknedu odpoczywaZobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
Zamówiliśmy przez neta dwa studenckie i laska chciała dwie legitki to musialam ratować sytuacje i mi się udalo
Stary 2009-07-31, 13:11   #4238
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tz póki co plan ma a premie dostaje co miesiąc, nie raz czy dwa w roku
bo Twoj TZ pracuje w systemie premiowym
tak jak doradcy kredytowi u mojego TZa. podstawa niewielka, a wiekszosc pensji musza sobie wypracowac sami w formie premii jak sie postaraja to mozna zbic kokosy
a dla mojego TZa premia to poprostu taki dodatek, forma nagrody

ide pod prysznic, bo cos czuje sie brudna po tym sprzataniu
Stary 2009-07-31, 13:16   #4239
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
bo Twoj TZ pracuje w systemie premiowym
tak jak doradcy kredytowi u mojego TZa. podstawa niewielka, a wiekszosc pensji musza sobie wypracowac sami w formie premii jak sie postaraja to mozna zbic kokosy
a dla mojego TZa premia to poprostu taki dodatek, forma nagrody

ide pod prysznic, bo cos czuje sie brudna po tym sprzataniu
no własnie nawet mega wielkie kokosyZa póltora tygodnia pracy tz już mial tyle ile w poprzedniej pracy także miazga i mi sie taki system podobaNo a Twój tż to ppwinien spora premię dostać, skoro u niego plany sie same robią, az chce sie wtedy pracować
Ja własnie zabieram sie za sprzątanie i póki będę brudna pójde na rower i dopiero pod prysznic
Stary 2009-07-31, 13:17   #4240
Jazzmanka
Zadomowienie

Idę zaraz po drugą kawkę i biorę się za pisanie. A tymczasem jeszcze pokażę Wam suknie, które mi się właśnie spodobały (właśnie przed chwilą)
Tu jest pierwsza:
tył: http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/11.html#03
i przód: http://www.suknievogue.pl/jasmine2008/12.html#03
i to jest kolejna suknia vogue, w której tył podoba mi się bardziej
Na samym dole tej stronki jest suknia, która podobała mi się wcześniej. Kosztuje 3.600

No i jeszcze jedna. Ten wielki kwiat bym usunęła, albo nie wiem co wstawiła na jego miejsce, ale jakoś tak tandetnie mi on wygląda. Ale podobają mi się te delikatne ramiączka.

Edit: chyba jednak w tej pod spodem się nie widzę. Nie wyobrażam sobie w niej swojego big cyca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vouge feya.jpg (36,5 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-07-31 o 13:21
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:25   #4241
Jazzmanka
Zadomowienie

Pokażę Wam jeszcze jedną, w której mogłabym wystąpić. Zgapiłam ją od kogoś. Już nie pamiętam od kogo. Zdjęcie jest małe i nie widzę co ona ma tam przy dekolcie, ale bym to obcięła, żeby tam było równo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Werbena%20a.jpg (23,2 KB, 23 załadowań)
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:27   #4242
201701300931
Konto usunięte

Na razie ta ostatnia mi się podoba najbardziej
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:29   #4243
obca7
Wtajemniczenie

Jazz ta druga mi się podoba Ja jeszcze nie znalazłam sukni która by nie zachwyciła
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:32   #4244
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie nawet mega wielkie kokosyZa póltora tygodnia pracy tz już mial tyle ile w poprzedniej pracy także miazga i mi sie taki system podobaNo a Twój tż to ppwinien spora premię dostać, skoro u niego plany sie same robią, az chce sie wtedy pracować
Ja własnie zabieram sie za sprzątanie i póki będę brudna pójde na rower i dopiero pod prysznic
no, TZ juz z niektorych produktow ma zrobione plany roczne wiec jestesmy spokojni
i chyba sie szykuje w grudniu podwyzka

tak mi pod prysznicem () przyszlo dlo glowy co do tych urlopow... skoro z nimi tak ciezko i nawet teraz nie wiecie czy TZ dostanie cos we wrzesniu, to nie boisz sie o wasza podroz poslubna? jak tu kupic w zimie jakas wycieczke na pol roku pozniej skoro sa takie jaja z tymi urlopami i skoro daja na tydzien to pojedziecie na tygodniowa podroz poslubna

Cytat:
ta jest najbardziej ok z tych co wkleilas

edit: hahaha widze, ze kazdej podoba sie najbardziej inna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 13:34
Stary 2009-07-31, 14:22   #4245
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Idę zaraz po drugą kawkę i biorę się za pisanie. A tymczasem jeszcze pokażę Wam suknie, które mi się właśnie spodobały (właśnie przed chwilą)
Tu jest pierwsza:
Na samym dole tej stronki jest suknia, która podobała mi się wcześniej. Kosztuje 3.600

No i jeszcze jedna. Ten wielki kwiat bym usunęła, albo nie wiem co wstawiła na jego miejsce, ale jakoś tak tandetnie mi on wygląda. Ale podobają mi się te delikatne ramiączka.

Edit: chyba jednak w tej pod spodem się nie widzę. Nie wyobrażam sobie w niej swojego big cyca.
ta pierwsza bardzo ładna, szczególnie tyłW drugiej jak masz big cyca to te ramiączka są chyba za cienkie, ale ogólnie w niej właśnie podoba mi sie góra.

Cytat:
Pokażę Wam jeszcze jedną, w której mogłabym wystąpić. Zgapiłam ją od kogoś. Już nie pamiętam od kogo. Zdjęcie jest małe i nie widzę co ona ma tam przy dekolcie, ale bym to obcięła, żeby tam było równo.
ta jest jakas taka ble zabudowana

Cytat:
no, TZ juz z niektorych produktow ma zrobione plany roczne wiec jestesmy spokojni
i chyba sie szykuje w grudniu podwyzka

tak mi pod prysznicem () przyszlo dlo glowy co do tych urlopow... skoro z nimi tak ciezko i nawet teraz nie wiecie czy TZ dostanie cos we wrzesniu, to nie boisz sie o wasza podroz poslubna? jak tu kupic w zimie jakas wycieczke na pol roku pozniej skoro sa takie jaja z tymi urlopami i skoro daja na tydzien to pojedziecie na tygodniowa podroz poslubna
no to super To teraz workuje na premieNIe boje się o podróż, bo to jest okazja na którą dająW sumei tutaj problemem jest to, że jak dwa tygodnie w tej pracy to na prawde dużo, bo dużo spraw jest w toku nawet kilka tygodni a nie można tak olać klienta. I tż będzie musiał przed wyjazdem pozamykac pewne sprawy i to bedzie ciężkie, dlatego rozważamy dwie podróze poślubne po tydzień każda, zwłaszcza, że nie możemy sie zdecydować gdzie chcemy jechaćWiesz, to się wszystko okaże, tz dopiero zaczyna i tak na prawde wszystko mu sie rozkręci tak w okolicach wrzesnia-października(zapieprz będzie niezły, ale po cos sie pracuje), bo teraz jest sezon ogórkowy i zobaczymy jak to wygląda, cos trzeba bedzie poradzićNa razie nie panikujemy, zobaczymy na jesień jak się to wszystko wyklaruje. Przupuszczam, ze jesli tz dostanie urlop na jesień to będzie to na zasadzie tydzień-dwa przed, ale gdybac to ja sobie mogę
Stary 2009-07-31, 14:30   #4246
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no to super To teraz workuje na premie
no wlasnie nieustajaco workuje na premie bo premia jest poprostu za zrobienie planu. nic wiecej ponad to nie trzeba

Cytat:
NIe boje się o podróż, bo to jest okazja na którą dająW sumei tutaj problemem jest to, że jak dwa tygodnie w tej pracy to na prawde dużo, bo dużo spraw jest w toku nawet kilka tygodni a nie można tak olać klienta. I tż będzie musiał przed wyjazdem pozamykac pewne sprawy i to bedzie ciężkie, dlatego rozważamy dwie podróze poślubne po tydzień każda, zwłaszcza, że nie możemy sie zdecydować gdzie chcemy jechać
to chociaz tyle, ze na podroz poslubna daja (bo slyszalam o przypadkach gdzie nie robilo to na pracodawcy wrazenia i o zadnym urlopie nie bylo nawet mowy ).
moj TZ jak wyjezdza na urlop to poprostu przekazuje swoje sprawy koledze no ale u Twojego TZa to w sumie kazdy robi na swoje prowizje, wiec pewno koledze by sie nie usmiechalo brac na siebie spraw za ktore nic nie dostanie, a jeszcze sie narobi choc w sumie w ramach transakcji wymiennych (ja tobie, a ty mi) mogliby tak robic
Stary 2009-07-31, 14:32   #4247
kaska87
Zakorzenienie

wróciłam mam wakacje, ale mam nadziję, że krótkie

TZ właśnie kąpał Olivke i jak juz ja wyciągnął to go objęła za szyje jak dziecko

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-31 o 14:43
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 14:57   #4248
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nieustajaco workuje na premie bo premia jest poprostu za zrobienie planu. nic wiecej ponad to nie trzeba

to chociaz tyle, ze na podroz poslubna daja (bo slyszalam o przypadkach gdzie nie robilo to na pracodawcy wrazenia i o zadnym urlopie nie bylo nawet mowy ).
moj TZ jak wyjezdza na urlop to poprostu przekazuje swoje sprawy koledze no ale u Twojego TZa to w sumie kazdy robi na swoje prowizje, wiec pewno koledze by sie nie usmiechalo brac na siebie spraw za ktore nic nie dostanie, a jeszcze sie narobi choc w sumie w ramach transakcji wymiennych (ja tobie, a ty mi) mogliby tak robic
to nawet nie chodzi o to, że koledze by sie nie usmiechalo tylko jest dużo roboty przy tym, bo to nie jest tylko zebranie dokumentów do wniosku tylko użeranie się z deweloperem, no i z klientem też, bo potrafią zadawac po pięćdziesiąt razy te same pytaniaI każdy doradca prowadzi swojego klienta, bo kazdy jest inny i często wychodzą różne problemy i jakis nie wdrozony w temat doradca może sie nie orientować. Bo własnie problem nie jest w złożeniu wniosku, bo papiery moze przyjąć każdy tylko jak idzie o uruchomienie kredytu to sie zaczynają schody. Poza tym te papiery sie rejestruje chyba z godzinę
No zobaczymy, właśnie na transakcje wymienne trzeba liczyć, tylko tz i tak będzi emusiał byc pod telefonem, zeby opieprzyc kogo trzeba(dewelopera z reguly albo fikający bank). Powiem Ci, że to jest taka praca jak we własnej firmie, ze trzeba dbac o swoje sprawy i jest się w zasadzie niezastąpionym i to jest problem. Ale my sie na razie nie ciśnieniujemy tylko cieszymy, bo tz sie podoba i kasa jest
Stary 2009-07-31, 15:14   #4249
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to nawet nie chodzi o to, że koledze by sie nie usmiechalo tylko jest dużo roboty przy tym, bo to nie jest tylko zebranie dokumentów do wniosku tylko użeranie się z deweloperem, no i z klientem też, bo potrafią zadawac po pięćdziesiąt razy te same pytaniaI każdy doradca prowadzi swojego klienta, bo kazdy jest inny i często wychodzą różne problemy i jakis nie wdrozony w temat doradca może sie nie orientować. Bo własnie problem nie jest w złożeniu wniosku, bo papiery moze przyjąć każdy tylko jak idzie o uruchomienie kredytu to sie zaczynają schody. Poza tym te papiery sie rejestruje chyba z godzinę
No zobaczymy, właśnie na transakcje wymienne trzeba liczyć, tylko tz i tak będzi emusiał byc pod telefonem, zeby opieprzyc kogo trzeba(dewelopera z reguly albo fikający bank). Powiem Ci, że to jest taka praca jak we własnej firmie, ze trzeba dbac o swoje sprawy i jest się w zasadzie niezastąpionym i to jest problem. Ale my sie na razie nie ciśnieniujemy tylko cieszymy, bo tz sie podoba i kasa jest
moj TZ cos o tym wie a i ja dzieki temu, bo juz dosc sporo na ten temat wysluchalam (jeszcze troche i sama bede umiala to robic )
dzis mial wlasnie podpisywanie hipoteki, co najpierw poprzedza zebranie wszelkich dokumentow, ktorych jest tona, wprowadzanie wnioskow (czasem nawet tracenie czasu na wnioski, ktore i tak wiadomo z gory ze nie przejda), zlecanie inspekcji, gonienie posrednikow zeby gonili klientow itd a potem babranina z wyplacaniem kolejnych transzy, donoszeniem dokumentow, kolejne inspekcje, uzeranie sie z klientami (twoj TZ zalatwi kredyt i konczy sie jego praca - u mojego minusem jest to ze przez caly kredyt systematycznie musi sie tym klientem zajmowac i wszystkiego pilnowac) itd. no ale radza sobie we wspolpracy z kolega dobrze
moj TZ na urlopie wylacza telefon i go wszystko rybka
jak sie Twojemu TZowi podoba to ok... choc na dluzsza mete kasa kasą, ale cena tez jest spora (szczegolnie te urlopy - sie mozna urobic po pachy i dupa zbita trzeba cos z tym zrobic )

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
TZ właśnie kąpał Olivke i jak juz ja wyciągnął to go objęła za szyje jak dziecko
a co zrobila ze trzeba ja bylo wyprac?
Stary 2009-07-31, 15:15   #4250
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
P.S czy 5listna koniczynka przynosi szczęśćie? Bo dzisiaj taką śmieszną znalazłam
ja kiedys znalazłam 6 -listna, ususzyłam i przechowuje

Cytat:
niezle, niezle

Cytat:
Tu jest pierwsza:

własnie ta ostatnia podoba mi sie bardzo tylko ja zdecydowanie wole suknie bez trenu, ale tak to jest sliczna,
ale tak jak pisze lain kazdej podoba sie co innego
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 15:20   #4251
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a co zrobila ze trzeba ja bylo wyprac?
a chciał ja schłodzic troszkę no i chciał żeby była czyściutka i pachnąca, ale chyba ja nie dokładnie umył bo sie lizała po kąpieli

ta suknia jasmine ma okropne ramiączka-takie wiszące :/

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-31 o 15:21
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 15:24   #4252
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a chciał ja schłodzic troszkę no i chciał żeby była czyściutka i pachnąca, ale chyba ja nie dokładnie umył bo sie lizała po kąpieli
ale przeciez kotki same sie myja i sa czysciutkie i pachnace ja tam moich miskow bez waznego powodu ('kapiel' w emalii, futro zaklejone mlekiem kaktusa) nie kapie, bo koty nie lubia wody i jest to dla nich stresujace (choc sa wyjatki )
jakbym chciala wykapac Benia to musialabym go chyba jakos do wanny przywiazac i unieruchomic

euro spada musimy sie z TZem w tygodniu tak przyczaic zeby kupic jak najtaniej mam nadzieje, ze przez nasz pobyt nic zlego sie nie stanie i i waluty nie skocza do gory jakos tragicznie, bo teraz wezmiemy gotowke tylko zeby zaplacic za apartament, a tak to bedziemy tam na biezaco wyciagac z bankomatu i placic karta, wiec codziennie pewno po innym kursie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 15:44
Stary 2009-07-31, 15:43   #4253
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
moj TZ cos o tym wie a i ja dzieki temu, bo juz dosc sporo na ten temat wysluchalam (jeszcze troche i sama bede umiala to robic )
dzis mial wlasnie podpisywanie hipoteki, co najpierw poprzedza zebranie wszelkich dokumentow, ktorych jest tona, wprowadzanie wnioskow (czasem nawet tracenie czasu na wnioski, ktore i tak wiadomo z gory ze nie przejda), zlecanie inspekcji, gonienie posrednikow zeby gonili klientow itd a potem babranina z wyplacaniem kolejnych transzy, donoszeniem dokumentow, kolejne inspekcje, uzeranie sie z klientami (twoj TZ zalatwi kredyt i konczy sie jego praca - u mojego minusem jest to ze przez caly kredyt systematycznie musi sie tym klientem zajmowac i wszystkiego pilnowac) itd. no ale radza sobie we wspolpracy z kolega dobrze
moj TZ na urlopie wylacza telefon i go wszystko rybka
jak sie Twojemu TZowi podoba to ok... choc na dluzsza mete kasa kasą, ale cena tez jest spora (szczegolnie te urlopy - sie mozna urobic po pachy i dupa zbita trzeba cos z tym zrobic )
tz nie wyłącza telefonu, i tak numer daje tylko wybranym klientom a ma dwa służbowe telefony także jest jeszcze jeden podziałWłasnie Twojego tz może nie obchodzić co sie dzieje w oddziale pod jego nieobcenośc a mojego musi, bo klient nie przychodzi do oddziału tylko konkretnie do niego i z nim robi deal
Tż sie podoba, bo praca ciekawa a póki co żadnej ceny nie płaci, same plusy a z urlopami to my jako fani podrózy nie damy sie tak łatwo ustawićTeraz zdajemy sobie sprawę, że nie pracuje długo a w nowej pracy nikt od razu urlopu nie daje, także to jest standard.I tak super, że ma dzień wolny w kazdym tygodniu, niedługo znów musimy obstawic trzydniowy weekendA cena moga byc jedynie urlopy, bo jak praca sprawia przyjemnośc i zarabia sie dobre pieniądze to przeciez o to w pracy chodzi

Kasia pewnie tak ta kaapielą schłodziliście kota, że mu sie cisnienie podnioslo
Stary 2009-07-31, 16:00   #4254
lusmarija
Wtajemniczenie

idę do lekarza po wyniki ostatnich badań.... ciekawe jak wyjdą

ooooo jeszcze nie widziałam kąpiącego się kota

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 16:02   #4255
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
idę do lekarza po wyniki ostatnich badań.... ciekawe jak wyjdą

a miałas jakies powazne badania?
Ja sie zbieram na te takie podstawowe badania krwi od poczatku roku
Ja widziałam takiego kota na filmie i na zdjęciach, smiesznie wyglada
Stary 2009-07-31, 16:03   #4256
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
kot robi sie o polowe 'chudszy' i wyglada jak sierota z takim zmoknietym przyklejonym futrem

http://wholeenchilada.files.wordpres...h-_-lol-10.jpg
http://www.funny-potato.com/images/a...t/cat-bath.jpg
http://icanhascheezburger.files.word...at-in-bath.jpg

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-31 o 16:08
Stary 2009-07-31, 16:13   #4257
Samoa
Zakorzenienie

tak własnie Olivka trzymała sie Tadzika
Jakie przerazone te kotki
ide na rowerek
Stary 2009-07-31, 16:18   #4258
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie przerazone te kotki
dlatego ja wlasnie nie rozumiem kapieli kotow bez waznych powodow one na prawde tego w wiekszosci nie lubia
choc jak mylam Franeczka z kaktusowego mleka ciepla woda i go przy tym masowalam to sobie radosnie mruczal Czesio juz nie wykazal takiego zadowolenia
Stary 2009-07-31, 16:23   #4259
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

to ta chciala koniecznie do reki a potem cos takiego
a do Jaskini Mroznej to my oboje ulgowe kupowalismy to tam jest gdzies napisane ze tylko dla mlodziezy szkolnej? chyba mikroskopijna czcionka...
Chyba tak Trzeba by do podstawowego wyposażenia turysty dodać lupę Jeszcze mi się przypomniało, jak ostatnio pomagałam turystom z Anglii dogadać się z panem z budki, ponieważ ni w ząb nie kumał angielskiego ani też nie widział co mu pani na palcach pokazywała. A chciała zakupić 15 biletów na 7 dni.
Stary 2009-07-31, 16:44   #4260
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Ten w środku ma oczka jak ten kot ze Shreka
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości