Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 07:49   #4231
Gosiaro
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Dzień dobry

Właśnie wróciłam z przychodni i jestem po pobraniu krwi.Jutro wyniki.Portfel szczuplejszy o 167 zł...

Kasiu pogodzicie się pewnie niedługo, więc się nie martw.Szkoda nerwów na te męskie fochy.

Edziu historyjka bardzo wzruszająca

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:50   #4232
hanjah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za informacje, ale wszystko już wiem. Nie mogłam się doczekac i poszłam na badanie, a gabinet analiz mam tuż za rogiem Badanie kosztuje 40 zł a wynik będzie jutro.

I teraz szok miesiąca: (na zdjęciu). Jak ochłonę to napiszę Wam co i jak
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:53   #4233
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za informacje, ale wszystko już wiem. Nie mogłam się doczekac i poszłam na badanie, a gabinet analiz mam tuż za rogiem Badanie kosztuje 40 zł a wynik będzie jutro.

Haniu!!!Gratulacje!!!!!!! !!!!!!Opowiadaj co i jak i kiedy Jak się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:54   #4234
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!!!!! wkońcu się coś ruszyło
Stary 2009-10-20, 08:00   #4235
Gosiaro
Wtajemniczenie

Hanjah gratuluję!!!!!!Cieszę się razem z toba!!!
W końcu taka radosna wiadomość!!!
Może zapoczątkujesz nową falę zafasolkowań na naszym wątku???

Stary 2009-10-20, 08:01   #4236
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Haniu!!!Gratulacje!!!!!!! !!!!!!Opowiadaj co i jak i kiedy Jak się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No, stało się Od godziny jestem w szoku, a gęba mi się śmieje Co zerknę na test, to TŻ się śmieje, żebym dała spokój, bo druga kreska nie zniknie

Test miałam robic już wczoraj, ale w końcu poczekałam do dziś. Tż był za bardzo zaspany, więc test zrobiłam sama, ręce strasznie mi się trzęsły... pierwsza kreska pojawiła się taka gruba od razu (zresztą widac ją na zdjęciu), a ta druga dosłownie po minucie. Poleciałam po TŻ, bo sama nie mogłam w to uwierzyc, a on od razu się obudził (taki news przed 8 rano ). No i trwamy oboje w tym szoku, choc TŻ tego nie okazuje, ale wychodzę z założenia, że musi ochłonąc Zaraz też poszliśmy na to badanie, bo jutro jadę na cały dzień do Wrocławia, a w czwartek już wracamy do Szkocji... I ten wynik jutro TŻ sam odbierze, a ja chyba zwariuję w pociągu, a jeszcze czeka mnie ważna wizyta u dentysty...
Dziś powiemy rodzicom, choc nie mam wyniku bety, ale test mówi wszystko Tylko że teraz nie wiem co mam robic... jakieś witaminy kupic? Kwas foliowy dalej będę brac, ale co poza tym? Jak wrócę do UK to pójdę na jeszcze jeden test ciążowy do przychodni, potem umówią mnie do lekarza ogólnego, a pierwsze USG dopiero w 12. tygodniu... dlatego chcę miec tę betę na potwierdzenie.

Ale patrzcie jakie to dziwne: w tamtym cyklu byłam na 100% pewna, że jestem w ciąży, a teraz byłam przekonana, że dostanę okres, że nic z tego. Jakie to życie dziwne.

Teraz moja kolej na wysłanie Wam czarodziejskich fluidków

Stary 2009-10-20, 08:07   #4237
marlenka0505
Zakorzenienie

no to łapiemy od świeżej fasoleczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 08:11   #4238
Gosiaro
Wtajemniczenie

Oj łapiemy, łapiemy

Stary 2009-10-20, 08:21   #4239
Linka24
Wtajemniczenie

Gratuluję Haniu!!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:29   #4240
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hanjah gratulacje!!!! Boze, tak sie ciesze !!! Wszystkiego najlepszego i zeby fasoleczka sie zdrowo rozwijala
Cos pieknego

Lapie fluidka na przyszlosc
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:51   #4241
hanjah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za wszystkie miłe słowa

Ciągle nie mogę w to uwierzyc... aż mnie coś w dole brzucha zaczęło bolec i teraz się boję, że to coś złego... Jaka jest możliwośc, że ten test wyszedł przekłamany? Czy jak już są dwie kreski, to są i to na pewno ciąża?
Matko, nagle cały świat mi stanął na głowie Ale jak to mówi TŻ: przecież tego chcieliśmy
Stary 2009-10-20, 08:55   #4242
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Dzięki dziewczynki za wszystkie miłe słowa

Ciągle nie mogę w to uwierzyc... aż mnie coś w dole brzucha zaczęło bolec i teraz się boję, że to coś złego... Jaka jest możliwośc, że ten test wyszedł przekłamany? Czy jak już są dwie kreski, to są i to na pewno ciąża?
Matko, nagle cały świat mi stanął na głowie Ale jak to mówi TŻ: przecież tego chcieliśmy
Kochana, niczym sie nie martw. Testy w te strone podobno nie klamia

Wlasnie, przeciez tego chcieliscie i powinnas sie tylko cieszyc a nie zamartwiac Wszystko napewno jest w porzadku
A pamietaj, ze negatywne myslenie przynosi negatywne skutki, wiec myslec mi tu tylko pozytywnie!!!
Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!!!
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroscimy tego zamieszania Oczywiscie zazdrosc jest zdrowa i nieszkodliwa w tym przypadku
Stary 2009-10-20, 09:08   #4243
hanjah
Zakorzenienie

Zazdrośccie jak najbardziej Może choc tak Was zarażę fasolkami
Ja to jestem straszny smutas, wszędzie widzę problemy, wszystko może sprawic, że zacznę się denerwowac... mam nadzieję, że mi ten czwartkowy lot nie zaszkodzi...

Chciałabym obliczyc datę porodu, ale na każdej stronie z kalkulatorem wychodzi mi co innego: rozpiętośc dwóch tygodni, na przełomie czerwca i lipca.
Stary 2009-10-20, 09:13   #4244
motylek85
Zakorzenienie

Hanjah gratulacje

powiem wam coś dziewczynki, pamiętam jak robiłam swój pierwszy test ciążowy w życiu i ręce też trzęsly mi się jak szalone (zresztą miałam tak za każdym razem kiedy byliśmy przed ślubem) a teraz ostatnio jak sprawdzałam to tż był przy mnie i mówił, że tak mocno mu serce bije, że chyba zaraz wyskoczy a ja o dziwo zupełny spokój, zero zdenerwowania, bo myślałam, że w końcu coś z tego będzie a zdenerwowanie i nerwy przyszły dopiero jak po kilku minutach była nadal jedna krecha;P Opowiem wam jeszcze coś, czym nie dzielę się z każdym, otóż jak byliśmy rok z moim miskiem to też była taka sytuacja, że spóźniał mi się okres ale byłam przeziebiona więc myślałam, że to przez to, nawet brzuszek mnie bolał jak na okres w dniu spodziewanej @ no ale długo nie przychodziła i zrobiłam test, misiek czekał w pokoju a ja w łazience jak zobaczyłam dwie kreski to najpierw nie uwierzyłam a jak wychodziłam z łazienki to prawie zemdlałam, przyznam się, choć teraz bardzo się tego wstydzę, że popłakałam się ale nie z radości, nie chciałam żeby to była prawda bo strasznie zawiedliśmy naszych rodziców (zaufali nam i pozwolili zamieszkać razem w warszawie a od wyprowadzki minęły zaledwie 2 m-ce gdy to się stało). Oczywiście później przyzwyczaiłam się do tej myśli ale niestety pokomplikowało się wszystko i wylondowałam w szpitalu a tam powiedzieli, że nic z tego nie będzie bo rozwija się pusty pęcherzyk musieli wszystko usunąć, ja nie chciałam bo miałam nadzieję, że to ciągle za wcześnie a przecież nic się nie dzieje, nie krwawiłam itp., do tej pory mam za złe lekarzom, że tak napierali a ja chciałam jeszcze czekać żeby zobaczyć czy może coś z tego będzie jednak... teraz myślę, że to co mnie spotkało było karą za to, że na początku tak zareagowałam dlatego może po tym zdarzeniu na każdy test patrzę ze spokojem i nadzieją, że cos będzie i że będę mogła się cieszyć pod niebiosa

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

hanjah bez nerwów trzeba sobie powtarzać, że to dla waszego (twojego i maluszka) dobra ściskam i buziole przesyłam

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:14   #4245
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

Hanjah gratuluje serdecznie! Boze jak ja marze o takim poranku jaki ty masz dzisiaj . Moze kiedys wreszcie.

Mozliwe ze to bedzie z innym tz. Kryzys niestety nie zazegnany . Ja spalam w sypialni on na kanapie. Dzisiaj rano nie powiedzielismy do siebie ani slowa . Juz widze ze to jest jedna z tych klotni dwoch uparciuchow ktore nie chca skapitulowac jako to pierwsze. Ja bede sie trzymac mocno i ani mysle sie do niego odzywac pierwsza. Juz jestem umowiona z kolezanka i idziemy po pracy do niej na lampeczke wina. Juz ja mu dam

Hanjah jakby co to wzielam sobie fluidek tez. Kto wie moze zaplodni mnie wiatropylnie
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:28   #4246
aa2
Zakorzenienie

witajcie
Hanjah : jupi:hura !!! duże gratulacje jaka fajna wiadomość, może otworzy nową serie zafasolkowanych za co trzymam mocno kciuki
Edzia sliczny wierszyk az mi się łezka zakręciąła
Cosma fajny kolorek i świetnie wyglądasz, mi też podobasz sie w ciemnych włoskach
Kasiu będzie dobrze , trzymam kciuka abyście szybciutko dali sobie buzi na zgodę

u mnie dzisiaj siąpi deszcz i nic mi się nie chce, musze wyjść do sklepu po coś na obiad ale kompletnie nie mam pomysłu, odkad siedze w domu i często gotuje to już mi się wszystko znudziło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:40   #4247
Carol77
Zakorzenienie

Hania raz jeszcze gratulujęi nei martw się, wszystko będzie dobrze!!!!

Motylku kochana, tak mi przykro, że to akurat Ciebie spotkało ale nie wiń sie za taka reakcję, i że to dlatego straciłaś fasoleczkę!!! ona po prostu była chora i lepiej, że tak właśnie sie stało, pomyśl co by było jakby dzidzia urodziła sie i albo zaraz umarła albo całe życie by chorowała...nie martw się, będziesz miała zdrowe, śliczne dziecko i nastąpi to szybciej niz myslisz!!!! Trzymam mocno kciuki !!!

Ja dzisiaj nei wyrabiam, tak dawno sie nie czułam, jestam tak kopnięta w głowę, ż eto jakas masakra jest!! Znowu mnie głowa boli i czuje sie chora i jeszcze nie umiałam się obudzić bo wydawało mi się, że się duszę i nie umiem wstać, co za straszne uczucie!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-20, 09:49   #4248
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
No, stało się Od godziny jestem w szoku, a gęba mi się śmieje Co zerknę na test, to TŻ się śmieje, żebym dała spokój, bo druga kreska nie zniknie

Test miałam robic już wczoraj, ale w końcu poczekałam do dziś. Tż był za bardzo zaspany, więc test zrobiłam sama, ręce strasznie mi się trzęsły... pierwsza kreska pojawiła się taka gruba od razu (zresztą widac ją na zdjęciu), a ta druga dosłownie po minucie. Poleciałam po TŻ, bo sama nie mogłam w to uwierzyc, a on od razu się obudził (taki news przed 8 rano ). No i trwamy oboje w tym szoku, choc TŻ tego nie okazuje, ale wychodzę z założenia, że musi ochłonąc Zaraz też poszliśmy na to badanie, bo jutro jadę na cały dzień do Wrocławia, a w czwartek już wracamy do Szkocji... I ten wynik jutro TŻ sam odbierze, a ja chyba zwariuję w pociągu, a jeszcze czeka mnie ważna wizyta u dentysty...
Dziś powiemy rodzicom, choc nie mam wyniku bety, ale test mówi wszystko Tylko że teraz nie wiem co mam robic... jakieś witaminy kupic? Kwas foliowy dalej będę brac, ale co poza tym? Jak wrócę do UK to pójdę na jeszcze jeden test ciążowy do przychodni, potem umówią mnie do lekarza ogólnego, a pierwsze USG dopiero w 12. tygodniu... dlatego chcę miec tę betę na potwierdzenie.

Ale patrzcie jakie to dziwne: w tamtym cyklu byłam na 100% pewna, że jestem w ciąży, a teraz byłam przekonana, że dostanę okres, że nic z tego. Jakie to życie dziwne.

Teraz moja kolej na wysłanie Wam czarodziejskich fluidków

Haniu, moje gratulacje udalo sie chyba w drugim cyklu prawda? Bylas mi pokrewna duszyczka z ta swoja zawzietoscia na fasolke-jak czytalam Twoje posty to tak, jakbym czytala swoje mysli z 1 cyklu. U mnie juz 5 cykl i nic
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

Hanjah gratuluje serdecznie! Boze jak ja marze o takim poranku jaki ty masz dzisiaj . Moze kiedys wreszcie.

Mozliwe ze to bedzie z innym tz. Kryzys niestety nie zazegnany . Ja spalam w sypialni on na kanapie. Dzisiaj rano nie powiedzielismy do siebie ani slowa . Juz widze ze to jest jedna z tych klotni dwoch uparciuchow ktore nie chca skapitulowac jako to pierwsze. Ja bede sie trzymac mocno i ani mysle sie do niego odzywac pierwsza. Juz jestem umowiona z kolezanka i idziemy po pracy do niej na lampeczke wina. Juz ja mu dam

Hanjah jakby co to wzielam sobie fluidek tez. Kto wie moze zaplodni mnie wiatropylnie
ehhh, ja tez z mezem sie wczoraj pozarlam-dzis jestem zapuchnieta, zmeczona, niewyspana ale tulil mnie w nocy, wiec po raz kolejny wybaczam....
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:04   #4249
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Haniu, moje gratulacje udalo sie chyba w drugim cyklu prawda? Bylas mi pokrewna duszyczka z ta swoja zawzietoscia na fasolke-jak czytalam Twoje posty to tak, jakbym czytala swoje mysli z 1 cyklu. U mnie juz 5 cykl i nic
Tak, udało nam się w drugim cyklu I wcale nic nie czułam. Ba-byłam pewna, że lada chwila @ mnie nawiedzi
Teraz jest mi łatwo radzic, ale to się sprawdza-jak się o tym nie myśli i za bardzo nie nastawia, to pojawia się fasolka. I takiego myślenia właśnie Wam życzę

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Carol-masz cudny avek
Mam prośbę do Ciebie: dopiszesz mnie na listę zafasolkowanych?
Stary 2009-10-20, 10:24   #4250
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, udało nam się w drugim cyklu I wcale nic nie czułam. Ba-byłam pewna, że lada chwila @ mnie nawiedzi
Teraz jest mi łatwo radzic, ale to się sprawdza-jak się o tym nie myśli i za bardzo nie nastawia, to pojawia się fasolka. I takiego myślenia właśnie Wam życzę

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Carol-masz cudny avek
Mam prośbę do Ciebie: dopiszesz mnie na listę zafasolkowanych?
A dziękuję już Cię przeniosłam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-20, 10:56   #4251
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Wlasnie wylaczylam telefon bo myslalam ze zwariuje !!!! To jest jak jakas wojna podjazdowa, kto pierwszy napisze i co, po prostu koszmar. Przysiegam ze mam serdecznie dosyc tych wstretnych facetow i ich ego. Wydaje im sie ze sa pepkami swiata, ze wszystko sie kreci wokol nich. Jestem wsciekla!!!!!!
Stary 2009-10-20, 11:01   #4252
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wylaczylam telefon bo myslalam ze zwariuje !!!! To jest jak jakas wojna podjazdowa, kto pierwszy napisze i co, po prostu koszmar. Przysiegam ze mam serdecznie dosyc tych wstretnych facetow i ich ego. Wydaje im sie ze sa pepkami swiata, ze wszystko sie kreci wokol nich. Jestem wsciekla!!!!!!
ja jestem ciekawa, jak bedzie dzis u mnie jak malzon wroci z pracy bo tez sie wczoraj pozarlismy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:02   #4253
aneczka555
Zadomowienie

czesc kobietki ,hanjah gratulacje!!!
podejrzalam twoj baby ticker i tez chcialabym taki tylko nie wiem jak to zrobic

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 11:03   #4254
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu kochana, nie denerwuj się, chcialabym Ci jakoś pomóc, ale nie bardzo wiem jak....a co Ci takiego napisał, że tak Cię wkurzył?? Jeśli oczywiście możesz napisać.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-20, 11:07   #4255
aneczka555
Zadomowienie

czy ktos moglby mi pomoc

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:10   #4256
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No wlasnie nic nie raczyl napisac. Od wczoraj wieczora nie zamienilismy ze soba ani slowa. Jeszcze jakis rok temu w takiej sytuacji to plakalam itp bo mi bylo przykro a teraz jestem po prostu wsciekla. Nie ma go przez 4 dni a potem wraca z cholernym fochem ze ja mialam czelnosc POSPRZATAC w jego biurze i polaczyc ze soba dwie kupki papierow ktore spokojnie da sie rozdzielic ale sam fakt ze to zrobilam jest w tym momencie najwazniejszy. Po prostu komedia. I z tego powodu spal na kanapie i postanowil sie do mnie nie odzywac az co... moze az pojde go przeprosic za to ze jest cholernym syfiarzem i musialam za niego posprzatac. Po prostu masakra
Stary 2009-10-20, 11:21   #4257
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Widze ze jakies przeslienie jesienne dziala na naszych TZ ....
Stary 2009-10-20, 11:25   #4258
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
czy ktos moglby mi pomoc
no to Ci pomoge musisz wejść na adres który wyswietla się na samym dolę(pod tygodniem ciązy i dniem) i jak już tam wejdziesz to z lewej strony będziesz mogła wpisac swoje imię , datę ostatniej miesiączki i dzień porodu i później skopiować link który bedziesz miała w ramce i gotowe
mam nadzieję że nie namotałam i pomogłam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:31   #4259
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły betę: ile może kosztowac to badanie?
u mnie 15 zł + 2 zł za pobranie krwi wiec cena koncowa 17 zł dziewczyny tu pisały ze moze siegnąc nawet 30 zł najlepiej zadzwon sobie do twojej przychodni i zapytaj

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie wróciłam z przychodni i jestem po pobraniu krwi.Jutro wyniki.Portfel szczuplejszy o 167 zł...

Kasiu pogodzicie się pewnie niedługo, więc się nie martw.Szkoda nerwów na te męskie fochy.

Edziu historyjka bardzo wzruszająca

Gosiaro za co ty zapłaciłas 167 zł

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:31   #4260
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
czesc kobietki ,hanjah gratulacje!!!
podejrzalam twoj baby ticker i tez chcialabym taki tylko nie wiem jak to zrobic
Taki ticker możesz zrobic tutaj: http://babystrology.com/tickers/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości