Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 07:50   #4231
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Przeciez w naszej sluzbie zdrowia nie da sie zaltwic wszystkiego w 1 dzien
Ja chodze do gina prywatnie na 16 przewaznie, a badania rano w tym samym dniu, ale ja jestem na zwolnienu, wrazie co wez zwolnienie i tyle...i chyba juz nie wroce do pracy przez porodem chyba napewno
no ja tez chyba jeszcze do konca kwietnia pochodze a potem mowie papa...
brzucho juz duzy, cisne go siedząc...
a i tak nie wielki ze mnie pozytek, bo wszystko mnie rozprasza i sie skupić na niczym nie moge jakoś...
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 07:54   #4232
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no ja tez chyba jeszcze do konca kwietnia pochodze a potem mowie papa...
brzucho juz duzy, cisne go siedząc...
a i tak nie wielki ze mnie pozytek, bo wszystko mnie rozprasza i sie skupić na niczym nie moge jakoś...
Ja moze nie na brzuch, ale siedzenie z tym moim biodrem, w piatek troche zaltwialam spraw i do dzis odczuwam te tempo...posprzatalam, ale czuje sie taka jakas zmeczona masakra...spac mi sie nie chce ale tak ogolnie....
Samotnosc zle na mnie wplywa...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:16   #4233
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Ja moze nie na brzuch, ale siedzenie z tym moim biodrem, w piatek troche zaltwialam spraw i do dzis odczuwam te tempo...posprzatalam, ale czuje sie taka jakas zmeczona masakra...spac mi sie nie chce ale tak ogolnie....
moze to tez przesilenie wiosenne, bo przynajmniej u mnie ta pogoda wariuje- raz piekne słońce a za chwile ulewa
skoro Ci sie chce spać, to śpij, to ostatnie nasze chwile błogiego lenistwa
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:19   #4234
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
moze to tez przesilenie wiosenne, bo przynajmniej u mnie ta pogoda wariuje- raz piekne słońce a za chwile ulewa
skoro Ci sie chce spać, to śpij, to ostatnie nasze chwile błogiego lenistwa
Własnie nie moge spac....jak za duzo leze to pozniej nie moge wstac

Stary 2010-03-29, 08:38   #4235
hd2005
Zakorzenienie

Witam w ten słoneczny dzień
Spałam do 8-mej !!!!!

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Tyle piszecie o szkole rodzenia. Powiedzcie czy maz takze musi chodzic ze mna?
Ma nienormowany czas pracy i w tym problem.
nie musi ale jest mile widziany

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:39   #4236
agravka
Wtajemniczenie

witam!
u mnie dzis pogoda słaba... niespacerowa zdecydowanie! właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, która zaczęła rodzić i ja mam jechać pilnować jej córeczki, bo mąż ma być z nią mam nadzieję, że nie będzie się zbyt długo męczyła. Trzymajcie proszę za nią kciuki!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:41   #4237
kashha
Zadomowienie

Dzień dobry!

My właśnie jemy śniadanko. Nawet apetyt nam dopisuje. Idziemy za chwilę na paznokcie i na spacer.

Też muszę sobie wziąć do serca te rady żeby zwolnić. Teraz wystarczy, że trochę się poruszam i zaraz zmęczona jestem

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 08:47   #4238
katia_
Raczkowanie

Dziękuję za gratulacje Zapomniałam Wam wtedy napisać, że na 95% nasza córeczka będzie miała na imię ANASTAZJA Ja i mój mężuś jak jeszcze nie znaliśmy płci sprzeczaliśmy się o imię dla chłopca ale co do dziewczynki od ręki zaakceptował moją propozycję, no i wychodzi na to, że tak już zostanie
A co do zdrowia to w domku zaraz inaczej się człowiek czuje, tam w szpitalu tyle różnych przypadków, że od samego słuchania o nich skacze ciśnienie. Dzisiaj jadę tam tylko na moment po wypis i mam zamiar wrócić tam dopiero w sierpniu
anoxa- tam gdzie ja robię badania nie można przynosić moczu w niczym innym oprócz pojemniczka z apteki. Ja kiedyś też zapomniałam sobie kupić ale przed pójściem kupiłam sobie w aptece i nasiusiałam w łazience w przychodni
Miłego dnia Mamuśki
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 08:52   #4239
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje Zapomniałam Wam wtedy napisać, że na 95% nasza córeczka będzie miała na imię ANASTAZJA Ja i mój mężuś jak jeszcze nie znaliśmy płci sprzeczaliśmy się o imię dla chłopca ale co do dziewczynki od ręki zaakceptował moją propozycję, no i wychodzi na to, że tak już zostanie
A co do zdrowia to w domku zaraz inaczej się człowiek czuje, tam w szpitalu tyle różnych przypadków, że od samego słuchania o nich skacze ciśnienie. Dzisiaj jadę tam tylko na moment po wypis i mam zamiar wrócić tam dopiero w sierpniu
anoxa- tam gdzie ja robię badania nie można przynosić moczu w niczym innym oprócz pojemniczka z apteki. Ja kiedyś też zapomniałam sobie kupić ale przed pójściem kupiłam sobie w aptece i nasiusiałam w łazience w przychodni
Miłego dnia Mamuśki
Moja corcia tez bedzie miala na imie Anastazja, ustalone 4 lata temu....i bardzo sie cieszymy ze bedzie coreczka

Stary 2010-03-29, 08:54   #4240
caprica6
Wtajemniczenie

Witajcie Mamuśki, u mnie pogoda tez nieciekawa ale mam zamiar wyjsc na jakies male zakupy Mam jakis przyplyw energii, w koncu Tak w ogole to czuje coraz mocniej wiercenie sie dzidzi, dzis widzialam jak sie brzuch rusza
Gratuluje tym, ktore poznaly plec

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:13   #4241
hd2005
Zakorzenienie

Dzisiaj jeszcze nikt nie wrzucał zdjęć więc może ja ....

body z jeżykiem, komplet, koszulka
Załącznik 2987624Załącznik 2987625Załącznik 2987626

grzechotki na rękę i łapka do mycia z pacynkami
Załącznik 2987630Załącznik 2987631

pojemnik na waciki i patyczki i zestaw do paznokci
Załącznik 2987649Załącznik 2987650

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 09:14   #4242
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Cześć mamuśki
Dobrze, że przez weekend tyle nie naskrobałyście
Ja dopiero po śniadanku, bo jakoś z łóżka nie mogłam się zwlec. Obudziłam sie o 7.30 i tak sobie leżałam aż urwał mi się film i wstałam niedawno.
Co do szkoły rodzenia to ja właśnie dzisiaj będę dzwonić co i jak.
Wy też tak macie, że się w nocy męczycie ze snem. Ja nie potrafię sobie ostatnio miejsca znaleźć. Leżę na plecach boli mnie krzyż, leżę na boku to jak zgniotę maluszka to mi z kopa daje, a już nie wspomnę o sikaniu, rano wstaję jak zombi
Jutro idziemy na usg połówkowe więc proszę trzymać kciuki bo się troszkę boję.
hd jak wizyta na Mazurach? Kurcze ja jeszcze nigdy nie byłam w tamtych stronach, zawsze nad morze jeździłam, może na starość w końcu odwiedzę jeziora
Świetna ta myjka, a ubranka jaki rozmiar mają?

http://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk3e9otttlr.png

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-03-29 o 09:16
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:31   #4243
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd jak wizyta na Mazurach? Kurcze ja jeszcze nigdy nie byłam w tamtych stronach, zawsze nad morze jeździłam, może na starość w końcu odwiedzę jeziora
niestety pogoda nie dopisała
Padało, wiało ... brrrrr....
Udało się nam troszeczkę pochodzić po lesie ale brakowało mi słońca

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Świetna ta myjka, a ubranka jaki rozmiar mają?
Myjka świetnie się sprawdziła u mojego bratanka. Oczywiście nie w pierwszych dniach życia. Wiedziałam, że chcę mieć taką samą

Ubranka mam różne. Część maleńkich na 56 ale sporo większych, na późniejszy okres, jak pajacyk z jeżem - 74.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Właśnie, musze wystawić kilka rzeczy na allegro...
Mam kilka powtarzających się przedmiotów np. rożki
a mieszkanie małe...
Znowu zajmie mi to pół dnia (zdjęcia, tekst, ceny itd) nie chce mi się

Stary 2010-03-29, 09:33   #4244
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
piekna pogoda sie zapowiada.Ja juzumylam okna.Staralam sie nie spieszyc, ale powiem wam ze pare razy na stolek stanelam i juz mam zakwasy w udach...Tż dokończy, oberwało mi się bo myłam jak spał a on miał myć, ale za czym wstał to ja już troche umyłam...zostawiłam mu takie co bym sie nie musiała naciagacWczoraj bylismy na tych chrzcinach , fajnie bylo, a potem wstapilismy do szpitala zobaczyc szwagierke i malego. Jaki słodziak, ale ma lekka zoltaczke.
Wogole to babke z porodowki wiezli tak dotarło do mnie ze jeszcze troche i my tak bedziemy

Wogóle wczoraj cały dzień tak miło było, wszyscy mówili , że kwitnąco wyglądam
Wogóle wczoraj na tych chrzcinach była tez dziewczynka co jej dali imie Nadja , ładne imie ale czuje ze bedzie wysyp tego imienia w niedlugim czasie...
anoxa z kopaniem wczoraj miałam tak samo
katia gratulacje i dobrze ze wszystko ok
zuziunia gratulacje TŻ ma chrzesnice Weronike, kochane dziecko.
misiulkadobrze, ze wszystko ok i jaka duża już córcia
alutka gratulacje kopniaczków
zuziunia mój mały też mnie wczoraj w kościele skopał i miałam wrażenie że w każde możliwe miejsce, wszedzie go pełno było, nawet nie wiem czy to już możliwe ale jakby pod żebrami czułam
hd co za postępy gratuluje przespanej nocki a o której poszło się spać fajne zakupki
agravka za koleżankę
lilka nie bój się
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:33   #4245
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd to ta pogoda chyba wszędzie taka była bo u mnie też nie za bardzo. Ja zauważyłam, że przeważnie ładnie jest w tygodniu, a jak przychodzi weekend to się pogoda psuje hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 09:46   #4246
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
hd co za postępy gratuluje przespanej nocki a o której poszło się spać fajne zakupki
kulturalnie poszłam spać ok. 22 -23
W ciąży jakoś bardziej doceniam komfort spania w swoim łóżku. Po wizycie u rodziców z przyjemnością wtuliłam się w swoja pościel

Stary 2010-03-29, 10:03   #4247
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!! Czyli nastąpiło magiczne znikniecie sisiorka[COLOR=Black]
raczej pępowinki

mój TŻ się cieszy że będzie miał przylepkę
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 10:54   #4248
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wiesz co poprostu trzeba go wyparzyc tak jak butelke dla dzidzi wiem cos o tym bo od dziecka mialam problemy z pecherzem a kiedys nie bylo pojemnikow tylko zawsze do sloiczka sie siusialo
No wiem...Ale wtedy mieli chyba trochę inne normy. Ja też robiłam swego czasu...i do butelek po syropach.

Cytat:
Ja też nie lubię samotności. Weekendy, kiedy Ł. jedzie na uczelnię, a ja siedzę u Mamy to katorga.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
u mnie dzis pogoda słaba... niespacerowa zdecydowanie! właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, która zaczęła rodzić i ja mam jechać pilnować jej córeczki, bo mąż ma być z nią mam nadzieję, że nie będzie się zbyt długo męczyła. Trzymajcie proszę za nią kciuki!
Trzymam!!!

Ale wczoraj był miły wieczór... Mhmmm

Karolcia i bajka- pszczolka już bez transferu, więc prosi, żebyśmy się dogadały co do spotkania i mam jej dać znać.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:10   #4249
bajka1807
Zakorzenienie

hmmm ja mam wolny czwartek i piatek
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 11:20   #4250
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
No, że czwartek to już uzgadniałyśmy, i że rano- bo ja o 15 jadę do Bydgoszczy... Ale gdzie? O której dokładnie i co z Karolcią?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:21   #4251
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witam!!!!
Nie było mnie przez weekend i nie jestem w stanie nadrobic tego wszystkiego co pisałyscie Będę teraz nieco rzadziej Was odwiedzać bo za bardzo czasu nie mam, przyjechali do mnie rodzice z Katowic i zostaną baaardzo długo bo na święta... i nawet dłużej Długo ich nie widziałam i bardzo już za nimi tęskniłam a wiadomo dużo raźniej kiedy ma się przy sobie swoja mamę
Na dodatek wszyscy mi się rozchorowali, Martynka chora- ma gorączkę, kaszel,boli ja głowa i brzuch
Moja mama wstała dziś z katarem , moj M na szczęscie już wyzdrowiał.
Wszystko przez ta zwariowana pogodę, ostatnio jak małą odbierałam z przedszkola to biegała po dworze i spocona calutka była a wiadomo wiatr zawieje i choroba gotowa

Mam prośbę do Was kochane jeśli któraś z Was przez weekend śledziła forum to proszę o krótkie streszczenie co najważniejszego się wydarzyło
Postaram sie choć raz dziennie wchodzic żeby Was nie zaniedbać i nie narobic sobie zaległości.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:27   #4252
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Myjka świetnie się sprawdziła u mojego bratanka. Oczywiście nie w pierwszych dniach życia. Wiedziałam, że chcę mieć taką samą

Ubranka mam różne. Część maleńkich na 56 ale sporo większych, na późniejszy okres, jak pajacyk z jeżem - 74.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Właśnie, musze wystawić kilka rzeczy na allegro...
Mam kilka powtarzających się przedmiotów np. rożki
a mieszkanie małe...
Znowu zajmie mi to pół dnia (zdjęcia, tekst, ceny itd) nie chce mi się
Fajne zakupki. Jak już wstawisz na allegro to co Ci zbywa to podziel się linkiem. W końcu jesteśmy grupą docelową
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
raczej pępowinki

mój TŻ się cieszy że będzie miał przylepkę
O tak córeczki tatusia. Wiem cos o tym jestem jedną z nich

Ja już po pracy. Właśnie piorę swetry. Uważam, że ten co wymyślił program do prania wełny powinien dostać Nobla Trochę odpocznę i zabieram się za wietrzenie szaf. Obiecałam sobie ,że będę bezlitosna dla rzeczy których nie nosze. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Stary 2010-03-29, 11:27   #4253
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No, że czwartek to już uzgadniałyśmy, i że rano- bo ja o 15 jadę do Bydgoszczy... Ale gdzie? O której dokładnie i co z Karolcią?
Karolcia sama musi sie wypowiedziec mi tam pasuje rano czyli moze jakas 11? zeby sie wyspac troche a gdzie... to zzalezy co chcemy robic, czy usiasc gdzies na kawe czy lazic po sklepach dla dzieci
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-29, 11:31   #4254
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja zobacze ile wyplaty dostane...bo musze troche odlozyc itd. no i jak bede sie czula na silach jechac sama....dam znac w srode

Mama dzis robi krokiety ma zostawic mi na jutro...

A mam pytanie, czy zamierzacie szczepic na pneumokoki, rotawirusy itd.
Moje chyba pojdzie do złobka wiec...zastanawiam sie na co szczepic
Albo tata moj sie zajmie, jak dostanie dalej rete

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-29 o 11:35
Stary 2010-03-29, 11:34   #4255
bajka1807
Zakorzenienie

ja zaszczepie na wszystko co sie da bo teraz dzieciaki lapia wszystko bardzo latwo.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-29, 11:46   #4256
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Na temat szczepień warto porozmawiać z pediatrą jak juz maleństwo się urodzi bo każdy lekarz inaczej do tego podchodzi, mi lekarka odradzała przesadzania ze szczepieniami.Chyba tylko 2 dodatkowe szczepienia nadobowiązkowe wykupywałam dla małej.Odradzała mi np szczepienie dziecka przeciw grypie bo powiedziała że jak zaszczepię jednego roku to już co jesień powinnam bo organizm juz bez szczepienia nie będzie umiał sie sam przed grypą obronić.To działa na zasadzie szczepionka chroni owszem ale jak przestanie działać to organizm sobie sam nie poradzi.Tylko każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 11:47   #4257
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne zakupki. Jak już wstawisz na allegro to co Ci zbywa to podziel się linkiem. W końcu jesteśmy grupą docelową
proszę
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4205604

Stary 2010-03-29, 11:51   #4258
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Na temat szczepień warto porozmawiać z pediatrą jak juz maleństwo się urodzi bo każdy lekarz inaczej do tego podchodzi, mi lekarka odradzała przesadzania ze szczepieniami.Chyba tylko 2 dodatkowe szczepienia nadobowiązkowe wykupywałam dla małej.Odradzała mi np szczepienie dziecka przeciw grypie bo powiedziała że jak zaszczepię jednego roku to już co jesień powinnam bo organizm juz bez szczepienia nie będzie umiał sie sam przed grypą obronić.To działa na zasadzie szczepionka chroni owszem ale jak przestanie działać to organizm sobie sam nie poradzi.Tylko każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat.
Nio i tak bedzie trzeba zrobic tylko znalesc dobrego pediatre ja uwazem ze obowiazkowe spoko i jakas jedna dodatkowa na te pneumokoki...bo ja wiem po sobie ze jak sie co roku szczepilam to odpornosc mi spadala...

Stary 2010-03-29, 11:56   #4259
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Ale Ci to szybko poszło Dodałam do obserwowanych.
Stary 2010-03-29, 11:59   #4260
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci to szybko poszło Dodałam do obserwowanych.
męczyłam się i męczyłam...
Mam jeszcze trochę rzeczy ale już nie mam siły do tych zdjęć itd.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości