|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Rozumiem, że organizm się broni magazynując wszystko no ale kiedyś chyba powinien zakumać że więcej nie dostanie i powinien zacząć korzystać z zapasów tłuszczu prawda? No bo jakim cudem chudną np te anorektyczki co nic nie jedzą albo dziubną coś lekko?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Dziewczyny doradzcie
![]() Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek? Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-09-13 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie dalabys rade innymi metodami ... bez zagrozenia jojem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
vette jestem za krótkimi. Też bym chciała, ale Ł. by mnie za drzwi wystawił
![]()
#4235 |
Zakorzenienie
|
vette
masz super wlosy ![]() ![]() ![]() ![]() Siala for you ![]() Załącznik 3404494 Załącznik 3404495 zdjecia z chrzcin beda pewnie w przyszlym tygodniu bo szwagier robil. a to my tak w przelocie ![]() Załącznik 3404500
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czemu mam nie liczyć na to, że organizm weźmie się za magazyny? ![]() Kiedyś powinien.. tylko jak dla mnie to już sie niecierpliwię i pewnie doprawię jeszcze jakieś coś (za co byś mnie zlinczowała) ale cóż, ja i sport to jakas abstrakcja.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
vette ja tez bym na twoim miejscu spróbowała z dłuższymi ale bardziej pocieniowanymi! Chyba ze chcesz naprawdę zrobić wielkie jooł to ryzykuj krótkie które też sa ładne!!
łaaaa moje dziecko nie jadło 2,5 godz, przed 5 min pociągnął cyca a następnie wydoił z butli ... 180 ml... i padł dalej spac. no oszałał!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podoba ciecie molek ![]() Ty tez widze masz krociutkie wlosy ![]() Siala uwielbiam Cie ale takich dyskusji nie znosze ![]() to Twoj wybor, nie bede Cie ani linczowac ani krytykowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
hehe widze że jesetes bardziej za krótkimi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie! Mój syneczek kończy dziś 2 miesiące!! Ależ ten czas leci.
Jutro jedziemy na urlop, bo mały już dużo lepiej. Troche marudzi, ale to chyba skok 8 tygodnia. Przynajmniej ja sobie to tak tłumacze. Za to w nocy odpukać aniołek. Je tak ok. 20., 20.30 i spi do 4, potem do 7 i do 9.30 nawet 10. Nie marudzi w nocy, tylko je i od razu zasypia w łóżeczku. Mój skarbek ![]() vette ja bym wybrała dłuższe włosy, chociaż fryzura Mołek też mi sie podoba. itakasia śliczna księżniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Zadomowienie
|
Dzieki za opinie
![]() Bardzo mi sie podobaja no ale dluzsze ciecie jest bezpieczniejsze ![]() Cytat:
![]() Do domu na rozcesciu ? zazdraszczam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#4244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
Piekna pogoda sie u nas zrobila
![]() uau ![]() Cytat:
no to teraz juz sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
Vette, przerabialam ten temat
![]()
#4247 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski
![]() Dziewczyny podmienili mi dziecko!!!!!!!! Dzisiaj w nocy spał aż 5 godzin ![]() A i muszę mu w końcu karuzelę kupić i matę, bo jak sam leży to się nudzi, lubi siedzieć na rękach i oglądać wszystko dookoła. vette fajna fryzurka na Mołek, ale chyba z krótkimi więcej roboty jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam juz dość tych przeklętych pampersów!!!2 też w nocy przeciekły i to wyobraźcie sobie , że zmieniłam małemu pieluszkę o 24 jak sie obudził a o 1,40 już plakal bo byl cały mokry :/ juz nie wiem co robić. dziś rano też zasnął o 9 i obudził się za pół godziny z płaczem bo był obsikany :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Rozeznanie
|
Ola a nie sa za male? dobrze obciagasz gumki?
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- a pro po obciagania ![]() slyszalam ze chlopcu sie naciaga napletek, chcialam poczytac o tym na necie ale tam jest duzo sprzecznych informacji, i co robic?? mojej kuzynki syn jak mial 6 lat poskarzyl sie ze jak sika to go boli, poszla do chirurga a on brutalnie pociagnal, polala sie krew, potem byl obrzek no i malego bolalo, wolalabym tego uniknac ![]()
#4250 |
Wtajemniczenie
|
Frania tez o tym słuszałam i nasza pediatra powiedziała zeby nic tam nie ruszać! więc nie ruszam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Frania mi też pediatra na razie kazała nie ruszać, jak się coś zmieni i będzie nie tak to wtedy powie co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Hej wam!
Stracilam lacznosc z netem. Wogole nie widzi go u gory:/. Mam pol minutki by cos napisac. ![]() Mezus byl na weekend, znow pojechal U gina bylam jest ok. Macica obkurczona itp. Biore anty juz tydzien, Cerizette. Jest ok. Na pieczenie czy swedzenie i bol nic nie powiedzial! Mowil o smarowaniu, mowie ze smarowalam i nic. Tylko powiedzial by tantum rosa sobie podmywac i nic wiecej:/ Maly chce byc przy cycu, zasypia przy nim, jak na rekach zasnie i sie go odlozy to sie budzi.. Nie ma szans uspac go w lozku czy wozyku, pewnie z powodu braku cyca.. Ew. na dworze jest w stanie zasnac w wozyku, ale nie idzie byc tam caly dzien, a zreszta pogoda na to nie pozwala. Smoka nadal nie umie trzymac- czy wogole jest szansa ze sie nauczy?! Wczoraj sie wkurzylam bo ok 23 pil mleko, zasnal, wstalam on sie obudzil i sie zdenerwowalam i mowie mu nie dostaniesz bo piles.. Ale po 45 ryku, (oczywiscie smoka nie chcial, nic nie dzialalo na niego, nie chcial zasnac bez cyca i na lezaco i koniec). w koncu sie poddalam i mu dalam ![]() Na szczepieniu tez bylismy, skojarzona. Mial potem 37,7 czyli wlasciwie podgoraczkowy ale na noc dalam mu 1 czopus. Wazyl 5100g i mierzyl 61 cm (po urodzeniu 57cm, 3090g). Kupowalyscie moze biustonosze do karmienia na allegro!? Mysle o takim: (MA KTORAS z was TAKI? jestem ciekawa jak wyglada z przodu-jak sie uklada) http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...226368045.html zeby nie mial po odpieciu miseczki na obkolo materialu jak ten: http://allegro.pl/do-karmienia-antyb...224377852.html bo one mi przeszkadzaja i mnie draznia, drapia... Tylko by mial po boku tylko.. Nie wiem jaki wziac rozmiar.. mam 80 pod i 96 w biuscie (razem z wkladka laktacyjna mierzylam). Wogole myslalam o lekko usztywnianym bym mogla w nim wyjsc poza dom,ale sa dwa razy drozsze a nie wiem czy beda dobrze lezec :/ Moze wyscie jakies kupowalu i polecicie?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
ola, a jaki masz rozmiar?
moja córka oduczyla sie ssac smoka... tak ladnie ssala,az nagle pewnego dnia przestala i niczym oprocz cycka nie da sie jej uspokoic. Macie pomysl co sie moglo stac? mam smoczki firmy mam, ktore jej pasowaly i one sa od 0-2 m mozliwe ze chce wiekszego juz? za tydzien bedzie konczyc miesiac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
Agravka, moja też przestala ssać tego małego z Mam. Przerzuciła się na Avent 0-6. Myślę, że ten Mam jest już za mały.
Vette, ja bym na Twoim miejscu wybrała te długie. Tak jak pisały dziewczyny- o wiele mniej roboty. Itakasia- śliczna malutka ![]() Moja już drugi dzień marudzi. A ja mam chyba kryzys laktacyjny. Karmie ją co chwila. Wczoraj wieczorem wrzeszczała przy cycku i nie umiała go złapać- rozdziwiała strasznie szeroko buzię, ale nie zamykała żeby ssać. I wrzeszczałw niebogłosy. Myślicie, że pomyliło jej się ze smoczkiem? Dzisiaj jej go ograniczam, i jak na razie je dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiolek napisz co neurolog powiedział, bo też mamy ten problem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
ja probowalam i nuka 0-6 i jakiegos jeszcze i tak samo sie zachowuje... wypluwa,a jak jej wkladam to sie smieje i sciska dziaslami na sekunde....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
itakaska - slicznie wygladalyscie, tak trzymam sie tego, czasem zjem cos nie dozwolonego, ale dla mnie to i tak duzo jedzenia, jak zjem za duzo pozniej brzuch mnie boli wiec wole jesc zdrowo i mniej
![]() vetta - ja zapuszczalam mialam dlugie i scielam i owiele lepiej mi w krotkich, twarz ma swoj charakter ![]() ![]() Pomnik stoi, nawet deszcz nie padal, a nastka 5h wytrzymala bez jedzonka, spala caly czas grzeczna coreczka, teraz tez spi ![]() A ja gotuje obiadek ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Zadomowienie
|
Ja nie pomoge. Nie kupowalam w ogole
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzis tez progres. Widac, ze konczy sie u niej ten etap z intensywnym odsypianiem. Coraz wiecej kombinuje, rozglada sie, obserwuje ![]() Zaczynamy wreszcie po karmieniu aktywniej spedzac czas. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zadomowienie
|
cześć!
u nas wietrznie jak diabli i na deszczycho się zbiera... śpiąca pogoda ![]() piję kawę i wcinam ciacho - zrobiłam wczoraj dwa ciasta na tż-ta urodzinki ![]() byliśmy dziś na szczepieniu 6w1 i jakieś jeszcze coś... dwa kłucia, po jednym w każdą nóżkę ![]() ![]() ![]() Vette - ja bym wybrała Heidi włoski jeśli nie chcesz mieć za wiele roboty z układaniem ![]() ps. mogłabyś wkleić link do twojego wątku ćwiczeniowego? bo coś mi się obiło o uszy, że takowy jest ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.