Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 10:14   #4231
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

Siala
nie chudniesz bo za malo jesz
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
siala poczytaj http://www.twoj-sport.pl/aktualnosci...-interwal.html

I co dziwisz sie, ze nie chudniesz NIE JEDZAC nic? Twoj organizm caly czas magazynuje bo nie wie jakie jeszcze atrakcje mu zafundujesz...
nie da sie ladnie schudnac nie jedzac, mozna co najwyzej troche sie zaglodzic, wysuszyc... sa tez przypadki tlustych chudzielcow

Efektywnie chudniemy jak jemy wartosciowo i to nie bynajmniej o diete 1000 kcal chodzi ... boze bron ...
Dzięki za linka
Rozumiem, że organizm się broni magazynując wszystko no ale kiedyś chyba powinien zakumać że więcej nie dostanie i powinien zacząć korzystać z zapasów tłuszczu prawda?
No bo jakim cudem chudną np te anorektyczki co nic nie jedzą albo dziubną coś lekko?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:25   #4232
vette
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dziewczyny doradzcie ide do fryzjera w pazdzierniku i korci mnie zeby sie dosc radykalnie jak dla mnie obciac ...
Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek?

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-09-13 o 17:37
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:27   #4233
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzięki za linka
Rozumiem, że organizm się broni magazynując wszystko no ale kiedyś chyba powinien zakumać że więcej nie dostanie i powinien zacząć korzystać z zapasów tłuszczu prawda?
No bo jakim cudem chudną np te anorektyczki co nic nie jedzą albo dziubną coś lekko?
No i nie mow mi tu nawet, ze wlasnie na to liczysz

Spokojnie dalabys rade innymi metodami ... bez zagrozenia jojem
Stary 2010-09-13, 10:32   #4234
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

vette jestem za krótkimi. Też bym chciała, ale Ł. by mnie za drzwi wystawił

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:39   #4235
itakasia
Zakorzenienie

vette
masz super wlosy, jesli chcesz koniecznie zmiany to cos jak Mołek. masz piekna buzie i warto ja pokazac a ta fryzura ma charakter

Siala

for you
Załącznik 3404494
Załącznik 3404495

zdjecia z chrzcin beda pewnie w przyszlym tygodniu bo szwagier robil. a to my tak w przelocie
Załącznik 3404500
Stary 2010-09-13, 10:43   #4236
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie mow mi tu nawet, ze wlasnie na to liczysz

Spokojnie dalabys rade innymi metodami ... bez zagrozenia jojem
Ja bym wybrała te dłuższe.. zawsze można ściąć bardziej a jak zetniesz to w razie draki trza się kamuflować jakiś czas aż odrosną

A czemu mam nie liczyć na to, że organizm weźmie się za magazyny?
Kiedyś powinien.. tylko jak dla mnie to już sie niecierpliwię i pewnie doprawię jeszcze jakieś coś (za co byś mnie zlinczowała) ale cóż, ja i sport to jakas abstrakcja.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:04   #4237
Linka24
Wtajemniczenie

vette ja tez bym na twoim miejscu spróbowała z dłuższymi ale bardziej pocieniowanymi! Chyba ze chcesz naprawdę zrobić wielkie jooł to ryzykuj krótkie które też sa ładne!!

łaaaa moje dziecko nie jadło 2,5 godz, przed 5 min pociągnął cyca a następnie wydoił z butli ... 180 ml... i padł dalej spac. no oszałał!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 11:08   #4238
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dlatego nawet nie mowie, ze ide do fryzjera

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ta fryzura ma charakter
Bardzo mi sie podoba ciecie molek ale nigdy nie mialam takich krotkich wlosow i troche sie boje

Ty tez widze masz krociutkie wlosy wlasnie czegos takiego mi teraz trzeba, nie mam czasu na dlugie ...

Siala uwielbiam Cie ale takich dyskusji nie znosze
to Twoj wybor, nie bede Cie ani linczowac ani krytykowac
Stary 2010-09-13, 11:10   #4239
Linka24
Wtajemniczenie

hehe widze że jesetes bardziej za krótkimi
Stary 2010-09-13, 11:12   #4240
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Witajcie mamusie! Mój syneczek kończy dziś 2 miesiące!! Ależ ten czas leci.

Jutro jedziemy na urlop, bo mały już dużo lepiej. Troche marudzi, ale to chyba skok 8 tygodnia. Przynajmniej ja sobie to tak tłumacze. Za to w nocy odpukać aniołek. Je tak ok. 20., 20.30 i spi do 4, potem do 7 i do 9.30 nawet 10. Nie marudzi w nocy, tylko je i od razu zasypia w łóżeczku. Mój skarbek

vette ja bym wybrała dłuższe włosy, chociaż fryzura Mołek też mi sie podoba.

itakasia śliczna księżniczka
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:17   #4241
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego nawet nie mowie, ze ide do fryzjera

Bardzo mi sie podoba ciecie molek ale nigdy nie mialam takich krotkich wlosow i troche sie boje

Ty tez widze masz krociutkie wlosy wlasnie czegos takiego mi teraz trzeba, nie mam czasu na dlugie ...

Siala uwielbiam Cie ale takich dyskusji nie znosze
to Twoj wybor, nie bede Cie ani linczowac ani krytykowac
ja w 8 klasie ogolilam glowe na lyso.........odrosly--smialo vette idziesz w molek
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:24   #4242
vette
Zadomowienie

Dzieki za opinie
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hehe widze że jesetes bardziej za krótkimi
Bardzo mi sie podobaja no ale dluzsze ciecie jest bezpieczniejsze

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie! Mój syneczek kończy dziś 2 miesiące!! Ależ ten czas leci.
2 miesiace a gdzie foty?

Do domu na rozcesciu ? zazdraszczam i udanego urlopu zycze
Stary 2010-09-13, 11:26   #4243
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
nie mam czasu na dlugie ...
kochana nie wiesz ile jest roboty z krotkimi, dlugie zepniesz i juz, a krotkie jak nie ulozysz to beda albo oklapniete albo we wszystkie strony
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:31   #4244
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
2 miesiace a gdzie foty?

Do domu na rozcesciu ? zazdraszczam i udanego urlopu zycze
Nowe fotki pewnie po wyjeździe.
Ale jestem gamoń jutro jest 14 a nie dzisiaj, więc synek jutro kończy 2 miesiące
Tak kochana właśnie tam, już nie mogę sie doczekać.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:33   #4245
vette
Zadomowienie

Piekna pogoda sie u nas zrobila
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
ja w 8 klasie ogolilam glowe na lyso.........
uau

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
kochana nie wiesz ile jest roboty z krotkimi, dlugie zepniesz i juz, a krotkie jak nie ulozysz to beda albo oklapniete albo we wszystkie strony
a wydawaloby sie ...

no to teraz juz sama nie wiem
Stary 2010-09-13, 11:57   #4246
FraniaPirania
Rozeznanie

Vette, przerabialam ten temat
Stary 2010-09-13, 12:29   #4247
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Hej mamuski
Dziewczyny podmienili mi dziecko!!!!!!!! Dzisiaj w nocy spał aż 5 godzin od 21 do 2 a później co 3 godziny, może już mu się przestawia. I zasypiał bez problemu. Powiedzcie, że mu tak zostanie, proszę hehe.
A i muszę mu w końcu karuzelę kupić i matę, bo jak sam leży to się nudzi, lubi siedzieć na rękach i oglądać wszystko dookoła.
vette fajna fryzurka na Mołek, ale chyba z krótkimi więcej roboty jest.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:46   #4248
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny doradzcie ide do fryzjera w pazdzierniku i korci mnie zeby sie dosc radykalnie jak dla mnie obciac ...
Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek?
Na pierwszym zdjeciu ja
Jak Mołek super ale faktycznie jak nei ułożysz to będzie lipa, więc jak Ci zależy na czasie, to lepsze długie.

Mam juz dość tych przeklętych pampersów!!!2 też w nocy przeciekły i to wyobraźcie sobie , że zmieniłam małemu pieluszkę o 24 jak sie obudził a o 1,40 już plakal bo byl cały mokry :/ juz nie wiem co robić.
dziś rano też zasnął o 9 i obudził się za pół godziny z płaczem bo był obsikany :/
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:13   #4249
FraniaPirania
Rozeznanie

Ola a nie sa za male? dobrze obciagasz gumki?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

a pro po obciagania ...
slyszalam ze chlopcu sie naciaga napletek, chcialam poczytac o tym na necie ale tam jest duzo sprzecznych informacji, i co robic?? mojej kuzynki syn jak mial 6 lat poskarzyl sie ze jak sika to go boli, poszla do chirurga a on brutalnie pociagnal, polala sie krew, potem byl obrzek no i malego bolalo, wolalabym tego uniknac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 13:15   #4250
Linka24
Wtajemniczenie

Frania tez o tym słuszałam i nasza pediatra powiedziała zeby nic tam nie ruszać! więc nie ruszam...
Stary 2010-09-13, 13:18   #4251
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Frania mi też pediatra na razie kazała nie ruszać, jak się coś zmieni i będzie nie tak to wtedy powie co robić.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:26   #4252
idealnecialo
Zadomowienie

Hej wam!

Stracilam lacznosc z netem. Wogole nie widzi go u gory:/. Mam pol minutki by cos napisac. A tak chcialam sobie u was posiedziec.

Mezus byl na weekend, znow pojechal

U gina bylam jest ok. Macica obkurczona itp. Biore anty juz tydzien, Cerizette. Jest ok. Na pieczenie czy swedzenie i bol nic nie powiedzial! Mowil o smarowaniu, mowie ze smarowalam i nic. Tylko powiedzial by tantum rosa sobie podmywac i nic wiecej:/

Maly chce byc przy cycu, zasypia przy nim, jak na rekach zasnie i sie go odlozy to sie budzi.. Nie ma szans uspac go w lozku czy wozyku, pewnie z powodu braku cyca.. Ew. na dworze jest w stanie zasnac w wozyku, ale nie idzie byc tam caly dzien, a zreszta pogoda na to nie pozwala.

Smoka nadal nie umie trzymac- czy wogole jest szansa ze sie nauczy?!

Wczoraj sie wkurzylam bo ok 23 pil mleko, zasnal, wstalam on sie obudzil i sie zdenerwowalam i mowie mu nie dostaniesz bo piles.. Ale po 45 ryku, (oczywiscie smoka nie chcial, nic nie dzialalo na niego, nie chcial zasnac bez cyca i na lezaco i koniec). w koncu sie poddalam i mu dalam. Wypil, zasnal, potem musialam mu poprawic skarpetki bo mu zjechaly i mial buły w spiochach i nozki az podkurczone.. No i sie obudzil i znow cyc... :/ Ale jak zasnal 00:30 to spal do 5:30.. Taki plus tego larma i wkurzania.

Na szczepieniu tez bylismy, skojarzona. Mial potem 37,7 czyli wlasciwie podgoraczkowy ale na noc dalam mu 1 czopus.
Wazyl 5100g i mierzyl 61 cm (po urodzeniu 57cm, 3090g).

Kupowalyscie moze biustonosze do karmienia na allegro!?

Mysle o takim: (MA KTORAS z was TAKI? jestem ciekawa jak wyglada z przodu-jak sie uklada)
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...226368045.html

zeby nie mial po odpieciu miseczki na obkolo materialu jak ten:

http://allegro.pl/do-karmienia-antyb...224377852.html

bo one mi przeszkadzaja i mnie draznia, drapia... Tylko by mial po boku tylko..

Nie wiem jaki wziac rozmiar.. mam 80 pod i 96 w biuscie (razem z wkladka laktacyjna mierzylam).

Wogole myslalam o lekko usztywnianym bym mogla w nim wyjsc poza dom,ale sa dwa razy drozsze a nie wiem czy beda dobrze lezec :/

Moze wyscie jakies kupowalu i polecicie?!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:46   #4253
glooria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
mój by mi zrobił to samo ale jak dalej będę tak łysieć to chyba się skuszę na fotografię 1
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 14:29   #4254
agravka
Wtajemniczenie

ola, a jaki masz rozmiar?

moja córka oduczyla sie ssac smoka... tak ladnie ssala,az nagle pewnego dnia przestala i niczym oprocz cycka nie da sie jej uspokoic. Macie pomysl co sie moglo stac? mam smoczki firmy mam, ktore jej pasowaly i one sa od 0-2 m mozliwe ze chce wiekszego juz? za tydzien bedzie konczyc miesiac...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:11   #4255
justynacz80
Rozeznanie

Agravka, moja też przestala ssać tego małego z Mam. Przerzuciła się na Avent 0-6. Myślę, że ten Mam jest już za mały.

Vette, ja bym na Twoim miejscu wybrała te długie. Tak jak pisały dziewczyny- o wiele mniej roboty.

Itakasia- śliczna malutka

Moja już drugi dzień marudzi. A ja mam chyba kryzys laktacyjny. Karmie ją co chwila. Wczoraj wieczorem wrzeszczała przy cycku i nie umiała go złapać- rozdziwiała strasznie szeroko buzię, ale nie zamykała żeby ssać. I wrzeszczałw niebogłosy. Myślicie, że pomyliło jej się ze smoczkiem? Dzisiaj jej go ograniczam, i jak na razie je dobrze...
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:16   #4256
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dlaczego moje 2 miesięczne dziecko nie chce podnosic głowy leżąc na brzuchu.. coraz częściej się zastanawiam???????
nie wiem czy to okej, ale moje dziecko już ładnie podnosiło a teraz ma prawie 9 tygodni i od 4 dni podniesie z płaczem i w mękach albo wcale, więc nie jesteś sama. Na razie nic z tym nie robię tylko kładę po parę razy dziennie i czekam

wiolek napisz co neurolog powiedział, bo też mamy ten problem
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:17   #4257
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Agravka, moja też przestala ssać tego małego z Mam. Przerzuciła się na Avent 0-6. Myślę, że ten Mam jest już za mały.
ja probowalam i nuka 0-6 i jakiegos jeszcze i tak samo sie zachowuje... wypluwa,a jak jej wkladam to sie smieje i sciska dziaslami na sekunde....
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:26   #4258
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

itakaska - slicznie wygladalyscie, tak trzymam sie tego, czasem zjem cos nie dozwolonego, ale dla mnie to i tak duzo jedzenia, jak zjem za duzo pozniej brzuch mnie boli wiec wole jesc zdrowo i mniej

vetta - ja zapuszczalam mialam dlugie i scielam i owiele lepiej mi w krotkich, twarz ma swoj charakter wiec zaszalej WLOSY NIE ZAB ODROSNA

Pomnik stoi, nawet deszcz nie padal, a nastka 5h wytrzymala bez jedzonka, spala caly czas grzeczna coreczka, teraz tez spi
A ja gotuje obiadek
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:34   #4259
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Kupowalyscie moze biustonosze do karmienia na allegro!?
?!
Ja nie pomoge. Nie kupowalam w ogole

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
mój by mi zrobił to samo ale jak dalej będę tak łysieć to chyba się skuszę na fotografię 1
hmmm czemu akurat 1 ?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Dziewczyny podmienili mi dziecko!!!!!!!! Dzisiaj w nocy spał aż 5 godzin od 21 do 2 a później co 3 godziny, może już mu się przestawia. I zasypiał bez problemu. Powiedzcie, że mu tak zostanie, proszę hehe.
Tylko sie cieszyc

U mnie dzis tez progres. Widac, ze konczy sie u niej ten etap z intensywnym odsypianiem. Coraz wiecej kombinuje, rozglada sie, obserwuje
Zaczynamy wreszcie po karmieniu aktywniej spedzac czas.
Stary 2010-09-13, 15:36   #4260
jaszczka
Zadomowienie

cześć!

u nas wietrznie jak diabli i na deszczycho się zbiera... śpiąca pogoda
piję kawę i wcinam ciacho - zrobiłam wczoraj dwa ciasta na tż-ta urodzinki

byliśmy dziś na szczepieniu 6w1 i jakieś jeszcze coś... dwa kłucia, po jednym w każdą nóżkę strasznie płakał bardzo mu się nie podobało, ale wzięłam go na rączki, przytuliłam i zanim doszliśmy do auta to już spał obudził się potem w domu na jedzonko i teraz po dłuższych bojach wreszcie zasnął, tylko taki niespokojny jest i popłakuje przez sen..

Vette - ja bym wybrała Heidi włoski jeśli nie chcesz mieć za wiele roboty z układaniem
ps. mogłabyś wkleić link do twojego wątku ćwiczeniowego? bo coś mi się obiło o uszy, że takowy jest poczytałabym trochę bo muszę zacząć znowu ćwiczyć jak nie chcę wyglądać jak kluska

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości