Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 21:17   #4201
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ooo super pomysl jestem za
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 21:17   #4202
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wstawiam jeszcze moja zlosnice
Ależ Blanka się zmieniła .

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj Szymuś kończy 4 tygodnie I stwierdzam, że jest żarłokiem. Daliśmy mu na noc sztuczne mleko, bo myślałam, że moim się nie najada, a on sruuu i też spał 3 godziny Aż z ciekawości pościągałam z cyców i z jednego ściągnęłam 100 ml, a z drugiego troszkę zużytego 60 ml. Jego żołądek chyba stanowi 90% całego ciała hehe. Mam nadzieję, że kiedyś przystopuje i da się w końcu matce wyspać.
........
Mówią, żeby się nie sugerować ilością pokarmu, które jest w piersiach, jeśli karmi się nimi, bo "zagęszczenie" składników odżywczych może być inne niż w mleku modyfikowanym.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa...
U Lazurki ok. Jej Mama poszła już do pracy po 3 tygodniach wolnego i została z Jagodą sama. Mała jest bardzo absorbująca i nawet kiedy leży w łóżeczku, to wymaga od otoczenia, żeby ktoś przy Niej był...

My wczoraj przeżyliśmy swój pierwszy raz poporodowy. Nie wiem czemu mnie piekło... Ale mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk.
A dziś byliśmy w restauracji. Mała spała sobie w gondolce, a my zjedliśmy miłą obiadokolacyjkę . Chcemy w tym tygodniu skoczyć na basen.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 21:31   #4203
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

dzidza - fajnie ze u Lazurki oki Milo ze mala dala zjaesc obiadokolacje
na basen tez sie wybierzemy z malutka a co do przytulanek mnie nic nie szczypalo, ale to chyba indywidualna sprawa
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 22:53   #4204
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja chetnie jesli sie zgodzicie bede maila zajecieRozumiem ze brak czasu Udanych chrzicn i odzywaj sie do nas
Ja sie zgadzam. Fajnie, że bez problemu znalazla się chętna

Cytat:
kurcze czy tylko moje 6 tygodniowe dziecie nosi 1? w sumie caly czas uzywalismy pampersow new baby, ale wczoraj kupilam premium care bo w tamtych kupa wylatywala, a w premium ladnie sie wchlania i mam jakies wrazenie ze sa wieksze od tamtych... 2 na moja niunke sa jeszcze za duze :/
faktycznie w premium care fajnie kupa się wchłania pod tą siateczkę
my kupilismy dziś 2 i testuję je na noc... mam nadzieję że maly się dziś w nocy nie zasika...

A my dziś rano poszliśmy na spacerek z TŻ, mały spał 3h to i my tyle chodziliśmy wrócilismy przed 13, mały się już budzil, zmienilam pieluszkę, bo była kupa i duuuuużo siku i dałam cyca, potem zrobilam obiad a TŻ bawił sie z małym i o 15 zamykały mu się oczka więc położylam do łóżeczka ale smok tyle razy wypadał że maly się w koncu rozbudzil i nei usnął, więc posiedział w leżaczku.
O 16 mielismy gości i mały wtedy zasnął na godzinkę. Potem jeszcze o 18 zasnął na 1,5h, bo pojechaliśmy samochodem więc Go ululało
O 19.30 kąpiel, cyc i do łóżeczka o 20. Po 3 drzemkach i kilku wypadaniach smoczka Mały usnął na dobre o 21
Tak sie cieszę, że bylam taka konsekwentna!! W ciągu 3 dni oduczyłam Go lulania na raczkach i teraz stwierdzam, ze to wcale nie jest dobre, bo tak usnął w godzinę, nawet mniej bo strzelał drzemki a wcześniej lulalam Go na rękach do 23 :/
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:07   #4205
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hd, Karolcia - wysłane
Dziękuję

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd twój Szymuś też ładnie śpi w nocy od 21 do 4 rano, ja marzę o tym żeby chociaż jedna noc mój tak pospał.
.
jestem szczęśliwa z tego powodu
tfu tfu tfu... aby nie zapeszyć

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:11   #4206
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a my jutro do kardiologa jedziemy trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki Na pewno wszystko będzie OK Odezwij się jutro co i jak !!!
Cytat:

podsyłam Patryczka tuż przed spacerkiem i małego śmieszka
Ależ z niego już duży chłopczyk Kochany!!!

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
od czwartku do wczoraj byłam u mamy - super sprawa... jak tak ktoś jest cały dzień do pomocy
....ciekawe skąd ja wiem coś na ten temat
Mi sie już skończyła ta błogość, rodzice pojechali już do domku i muszę juz sobie radzić sama ale super było, mogłam w każdej chwili liczyć na pomoc mamy.
Cytat:
I kilka zdjęć wrzucam z telefonu
Sliczniutkie te Twoje panienki
Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość

Ponawiam swoje pytanie czy wy tez macie problemy z wlosami?
Ja na szczęście jeszcze nie mam ale miałam po poprzednim porodzie i nic mi na to nie chciało pomóc,nawet specjalne witaminy dopiero wcieranie czarnej rzepy ( a raczej soku z niej) przyniosło rezultat- POLECAM!!!

Uciekam do spanka bo jutro rano muszę zawieźć Martynkę do przedszkola, o 6:20 muszę wstać, wyszykować siebie, nakarmić Patrycję i ubrać no i pomóc Martynie , uczesać ją i zrobić śniadanie do przedszkola. Pierwszy raz szykujemy się z rana w trójkę bo do tej pory zostawiałam malutką z rodzicami ( byli u mnie od chrzcin ) i sama jechałam z Martyną.
Trzymajcie kciuki za moją poranną organizację czasu

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-09-12 o 23:17
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:18   #4207
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ponoć włosy zaczynają się sypać jak szalone po 3 miesiącach
Jak się to zacznie u mnie to zostanę łysa bo ja w ogóle mam 3 kłaki na krzyż.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 23:23   #4208
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
U Lazurki ok. Jej Mama poszła już do pracy po 3 tygodniach wolnego i została z Jagodą sama. Mała jest bardzo absorbująca i nawet kiedy leży w łóżeczku, to wymaga od otoczenia, żeby ktoś przy Niej był...

My wczoraj przeżyliśmy swój pierwszy raz poporodowy. Nie wiem czemu mnie piekło... Ale mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk.
A dziś byliśmy w restauracji. Mała spała sobie w gondolce, a my zjedliśmy miłą obiadokolacyjkę . Chcemy w tym tygodniu skoczyć na basen.
Dzieki za info. Jak masz kontakt z lazurka to Ja pozdrów

A ja jakoś boję sie tego pierwszego razu bez kontroli gin... i tak czekamy do wizyty ale na szczęście we środę mija 6 tygodni więc się zapiszę na kontrolę...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 01:32   #4209
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamuski

niezawsz
e na alegro znalazlam ten lejek za 16zl i z warszawy i jest mozliwosc osobistego odbioru wiec jeszcze taniej bedziesz mogla kupic
o super, moj tz byl w sklepie firmowym medeli to naciagaja widocznie tam

Cytat:

super ze z bioderkami wszystko dobrze a jak butelka z mam zadowolona jestes? u nas kolyska sie super sprawdza
butla jest swietna z MAM i ten smoczek ah...szkoda, ze nie kupilam calego zestawu z MAM a butle mam 2 a nie 1 bo zalezalo mi na smoczku 2 by byl przeplyw do bebilonu comfort, ale e butle 1 sa ladniejsze. Maja moze w kolysce spala ze 3 razy od razu sie budzi jak ja wkladam do niej

Cytat:
Ja chetnie jesli sie zgodzicie bede maila zajecie
swietnie Karolcia MAsz grzeczniutkie dziecie to i czasu wiecej, wiec sie nadajesz

Cytat:
jeszcze nie, ale jeszcze to normalne, ze musza wypasc te wlosy co w ciazy nie wypadly, bo je hormony trzymaly

Patryś
uroczy

Basiu slodkie dziewczynki

My dzis i wczoraj caly dzien po za domem i mala caly czas spi oprcz wtedy co ja kolka meczy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:25   #4210
karolcia228
Zakorzenienie

witam, nocka super mala obudzila sie o 4.30 polozylam do lozeczka i zasnela i obudzila sie o 8 zjadla i lezy

ola - super ze udalo sie nauczyc, moja o wiele szybciej zasypia w lozeczku niz gdzie kolwiek

niezawsze - nie zapeszaj z ta grzecznoscia twu twu

Ale dziekuje

Stary 2010-09-13, 08:55   #4211
FraniaPirania
Rozeznanie

dzied dobry
maly wstal o 7 i nie chce spac, gada do zabawek, w piatek mi sie zaniosl, i w sobote, raz po razie, jak tak bedzie to bede wolala lulac go na rekach niz ratowac co rusz no niby go kladlam i budzil sie, przytulalam buzie do niego i zasypial po chwili, ale to chyba zalezy od dnia

dziekuje za ksiazki
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:01   #4212
vette
Zadomowienie

Super karolcia, ze zajmiesz sie watkiem
co do diety to lekki hardcore, 1000 kcal ? ja bym szybko padla jedzac tak malo ...

U nas sukces! mala przespala nocke bez marudzenia, budzac sie co 3 godziny na karmienie i zasypiajac bezproblemowo

Oby tak dalej

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-09-13 o 09:10
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:07   #4213
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
co do diety to lekki hardcore, 1000 kcal ? ja bym szybko padla jedzac tak malo ...

U nas maly sukces! mala przespala nocke bez marudzenia, budzac sie co 3 godziny na karmienie i zasypiajac bezproblemowo

Oby tak dalej
Dałabyś radę

Jakies pomysly na nazwę?? czy zostaje bez zmian??

Stary 2010-09-13, 09:48   #4214
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
co do diety to lekki hardcore, 1000 kcal ? ja bym szybko padla jedzac tak malo
Ja tez Mam ochote sie poodchudzac bo wkurza mnie ten brzuch i boczki, tak to jest ok, ale jak sie ubiore to widze tylko te najgorsze miejsca... No ale teraz jak karmie to niby nie powinnam, musze cwiczyc. Robilam ostatnio brzuszki ale po cesarce chyba jeszcze za wczesnie, bolal mnie pozniej brzuch
Vette
moze sa jakies lajtowe cwiczenia na brzuch, bo chce jednak wzmocnic troche te miesnie?
Cytat:
Mówią, żeby się nie sugerować ilością pokarmu, które jest w piersiach, jeśli karmi się nimi, bo "zagęszczenie" składników odżywczych może być inne niż w mleku modyfikowanym.
Dobrze wiedziec
Cytat:
Troche mi wypadaja ale raczej tak jak przed ciaza, w ciazy w ogole nie wypadaly.
Cytat:
I kilka zdjęć wrzucam z telefonu
Slicznotki
Cytat:
Ja chetnie jesli sie zgodzicie bede maila zajecieRozumiem ze brak czasu Udanych chrzicn i odzywaj sie do nas
Jestem za

Mamuski za mna kolejna nocka w ktorej Malutka przespala bez przerwy 7h!! Zasnela o 21.30, o 4.30 zjadla, zaraz zasnela i spala do 7

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:02   #4215
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Mamuski za mna kolejna nocka w ktorej Malutka przespala bez przerwy 7h!! Zasnela o 21.30, o 4.30 zjadla, zaraz zasnela i spala do 7
To super Gratuluje

Stary 2010-09-13, 10:06   #4216
glooria
Raczkowanie

Witam mamusie
u mnie pobutka o 6.45 Milka zjadła pobawila się i zasnęła a ja stwierdziłam, że nie będę się kładła już spać chociaż mogłabym z małą pospać do 9 ale nie.... czas wziąść się za siebie i za dom
I tak o 7 rano porządne śniadanie, wstawiłam pranie, wywiesiłam i ogarnęlam dom po niedzielnym lenistwie
a teraz jest 9 i jestem gotowa na spacer a pogoda piękna
A jak mój wróci to też będzie miał ręce pełne roboty ja juz mu coś wynajdę ale najpierw jak wróci to pojedziemy do centrum po pościel i narzuty na łóżka mają moi i Pawła rodzice przyjechać więc trzeba się przygotować do oględzin Dziadków dobrze że mam na przygotowania miesiąc to będzie ich pierwsza wyprawa do Anglii
A jak wy dziewczyny przeżyłyście nalot dziadków
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:08   #4217
Linka24
Wtajemniczenie

Ludzie znów się pędy zaczęły!!! Macie mamuśki czas widzę A ja w sumie tez nie narzekam na jego brak.
Myslę ze karolcia dobrze poprowadzi nasz wątek bo wiedze ze jest tu baardzo często, chyba masz złote dziecko?

U mnie wszystko ok i CHYBA moje porodowe krwawienie zamienia się w żółtawe... czyli koniec???? jestem chyba rekordzistką w długości tego cholerstwa.

Misiek nie bardzo chce cyca ale wzięłam się na pomysł i czekam aż na maaxa bedzie głodny i wtedy mu wszystko jedno co pociągnie. Zobaczymy jak długo tak potrwa.. ale i tak widze zepokarmu mam coraz mniej, bo mogę ściągac nawet co 12 a nie są nawet mega nabrzmiałe...No coz chyba sie kończy ma rola matki karmiącej..

Jusdan trzymam kciuki! ale myśle ze z czasem dojdziesz do wprawy!!!!

Dlaczego moje 2 miesięczne dziecko nie chce podnosic głowy leżąc na brzuchu.. coraz częściej się zastanawiam???????

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:16
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:23   #4218
karolcia228
Zakorzenienie

linka - u mnie jak byl zoltawy to koniec tyle ze u mnie po 5 dniach
a dziecko chyba tak, czytajac o waszych nie chce nikogo obrazic oczywiscie, dzis zakladaja pomnik tesciowej i wyprawa na cmentarz

Stary 2010-09-13, 10:27   #4219
itakasia
Zakorzenienie

witam
u nas dzis znow piekna pogoda, dziecie spi a ja pije kawke i objadam sie ciastem
Stary 2010-09-13, 10:30   #4220
vette
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez Mam ochote sie poodchudzac bo wkurza mnie ten brzuch i boczki, tak to jest ok, ale jak sie ubiore to widze tylko te najgorsze miejsca... No ale teraz jak karmie to niby nie powinnam, musze cwiczyc. Robilam ostatnio brzuszki ale po cesarce chyba jeszcze za wczesnie, bolal mnie pozniej brzuch
Vette moze sa jakies lajtowe cwiczenia na brzuch, bo chce jednak wzmocnic troche te miesnie?
Ja bym nie cwiczyla brzucha wczesniej niz 3/4 mies po cesarce. Za duze ryzyko.

Sposobem na brzuch po porodzie sa aeroby i interwaly a nie tak jak wszyscy mysla setki brzuszkow czy inne spiecia miesni ...

Czyli cwiczymy stepper, rowerek, orbitrek, bieganie i moja ulubiona skakanka

Cytat:
No pieknie!
czy tylko moje dziecie prowadzi tak aktywne zycie nocne?
Nie zebym marudzila ale jest miedzy nimi kilka dni roznicy ...czemu tak jest?
Stary 2010-09-13, 10:34   #4221
wiolek1
Zadomowienie

jaszczka twoje ubranka zdecydowanie ładniejsze zresztą widze, że ten sprzedawca więcej ma więc zapisałam w obserowanych i może kiedyś zakupię chociaż cena zdecydowanie wyższa ale za takie śliczne warto
a Hubcio ślicznie cieszy się

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
hey mamy

u nas w zasadzie wszystko ok nie wiem tylko wciąz jak pogodzić naukę z macierzyństwem... jakoś mi oba kiepsko idą w parze...

Mam tylko jeden problem ( jak entertete sugerowałaś poszłam do lekarza ) z alergią / wysypka.
Najpierw czerwone krosty pojawiły sie na czole, potem policzkach, szyi, uszach, zeszły na ramiona, dekolt i górę pleców... Poszłam do lekarza i usłyszałam, że to nic złego, że to zejdzie pewnie i mam odstawić wszelki nabiał ( bo a może skaza, chociaż nie do końca), zlikwidowac Cocolino z prania i surowa dieta. Minęły od tego czasu ze 3 dni i.. JEST GORZEJ. Wydaje mi się, że powinno być przeciez tak samo albo lepiej trochę...

Dzisiaj zauważyłam, że wyszło jej strasznie pod oczami. Krostki bledną np. w domu, natomiast na słońcu albo jak sie dziecie denerwuje / je ( generalnie ciepło) zaogniają wysypke i robi się czerwona.

Miałyście podobne doświadczenia ??? Albo wiecie co to jest ??? NIKT u nas w rodzinie nei jest alergikiem... ani my, ani dziadkowie i bliska rodzina...
ja nie pomoge bo nie wiem. ja na ŚCISŁEJ diecie jestem od wtorku i jak zaczynałam to miał w miare ok skórę a dzisiaj ma całą wysypaną :/

tyle że u mnie wczesniej na powietrzu miał ładniejszą a w domu gorszą więc nie wiem jak to u ciebie.
i teraz u mnie krostki wyglądają jak potówki ale przecież nie będzie mi nago siedzieć, ubieram go tylko w pajacyka a w domu 20 ztopni więc nie jest ciepło bardzo.
oprócz tych krostek ma bardzo suchą skórę w zgięciach rączej i nóg.
ja czekam jeszcze z tydzień- dwa i będę szukac innego lekarza jak się nie poprawi

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
zapisałam stronę i jak będe chrzcić to pewnie się przyda bo super są te kompleciki z kamizelką dla chłopców- za garniturami nie przepadam

ola_k11 królewicz ma śliczny szeroki uśmiech. mój rzadko się tak śmieje i nigdy nie umiem złapać na zdjęcie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
...
kurcze nigdy nie porównywalam tego ....miałam 2 premium care i byly git, potem dostalismy baby active 3 i tez git a teraz kupilam 3 premium care i kazda jedna przeciek ciekawe czy roznia sie czyms od 2 wiec kupilismy zas baby active 3 i jest bez przecieku , musze sie przyjrzec tym pampkom moze faktycznie rozne robia
a ja własnie tych premium care nie lubię bo mimo, że kupa się wchłania pod siateczke to ona zawsze mi się przyklejała do dupki małego i musiałam ją odrywać prawie na siłę ( a zawsze smaruje dupke przy przebieraniu) baby active mam ale jeszcze nie używam jak skończę dadę 2 to będe próbowac dadę 3 i własnie te active 3

anoxa za kardiologa

Cytat:
Dzisiaj upolowałam tylko na bootfairze kilka zabawek do wieszania przy foteliku lub wózku w sumie 5 sztuk zabawek i jedna szeleszcząca książeczka z cyframi do 4 w sumie wydałan 1.80 f czyli grosze i od razu spacer 3 godzinny zaliczyliśmy Super pogoda była a jak mój wrócił z pracy to pojechaliśmy na festyn kultur w Maidstone nawet fajnie bylo, a na stoisku Polska sprzedawali serniki więc się skusiliśmy

z włosami nie mam za to z cerą tak
jak w ciąży zapomniałam co to pryszcze tak teraz jestem cała w wągrach i syfach
ehhh zaczyna się heh

vette, caprica gratuluje nocek
ja też muszę pochwalić mojego, że od 3 dni budzi się na amciu ok 3.30 i potem o 7.30 ( dosłownie pare minut różnicy między dniami )
oby tak zostało

a ja dzisiaj do neurologa mam nadzieję, że mnie nie wyśmieje, że tak latam kontrolowac a idę bo dziwnie małemu noga drga czasem nie wiem czy to normalne czy nie a ja taka jestem, że wole do 100 lekarzy pójść i wiedzieć na 100 że jest ok

oo powoli słoneczko wychodzi u mnie
miłego dnia

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:54
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:37   #4222
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
linka - u mnie jak byl zoltawy to koniec tyle ze u mnie po 5 dniach
a dziecko chyba tak, czytajac o waszych nie chce nikogo obrazic oczywiscie, dzis zakladaja pomnik tesciowej i wyprawa na cmentarz
no u mnie zaraz 10 tygodni

O przepraszam mój syn tez jest grzeczny!!!!
Stary 2010-09-13, 10:38   #4223
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze czy tylko moje 6 tygodniowe dziecie nosi 1? w sumie caly czas uzywalismy pampersow new baby, ale wczoraj kupilam premium care bo w tamtych kupa wylatywala, a w premium ladnie sie wchlania i mam jakies wrazenie ze sa wieksze od tamtych... 2 na moja niunke sa jeszcze za duze :/
Aliska też nosi 1 i mam wrażenie, że nawet one są na nią za duże!!!
A co do premium- po zwykłych pampkach mieliśmy bardzo odparzoną pupę. Aż do takich dużych ran pościerane. A jak zmieniliśmy na premiumy, to leczenie wreszcie zaczęło przynosić efekty.

Cytat:
No pieknie!
Moje też .
Albo się przyzwyczaiła z czasów żółtaczki, że trzeba co 3h jeść albo po prostu tyle potrzebuje.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:40   #4224
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi się dziecię rozgadało! takie świetne dźwięki z niego wychodzą!
to musi byc super

Cytat:
Napisane przez katkab Pokaż wiadomość
Pogoda do niczego, a ja znow zostałam sama z dziewczynkami na tydzień ;(
wspolczuje, musi byc ci ciezko samej. nie masz nikogo z rodziny do pomocy?
Cytat:
jak czytam o waszych nocnych problemach to dziekuje bogu ze moj hubcio to taki aniolek

a my jutro do kardiologa jedziemy trzymajcie kciuki!
super ze synus taki kochany, a kciuki tzymam

Cytat:
podsyłam Patryczka tuż przed spacerkiem i małego śmieszka
przystojniakklask i:
Cytat:
anoxa - wstawiam rozpisane posilki na caly tydzien w poprzek sie czyta
Po za tym codziennie jezdze 30 minut na rowerku, po 19 mozna jesc tylko wazywa marchewke, brokuly Kiedys szlo mi szybciej, obecnie troche ciezej ale chociaz nie tyje
troche drastycznie liczylas jakie masz zapotrzebowanie i ile trzeba obciac kalorii? to pewnie rozpiska dietetyka z czasu kiedy mialas sporo nadwage? trzmasz sie sztywno tego? ale to tylko luzne uwagi, vette sie zna lepiej
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Tak sie cieszę, że bylam taka konsekwentna!! W ciągu 3 dni oduczyłam Go lulania na raczkach i teraz stwierdzam, ze to wcale nie jest dobre, bo tak usnął w godzinę, nawet mniej bo strzelał drzemki a wcześniej lulalam Go na rękach do 23 :/
brawo, super ze sie tak ladnie uklada

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moją poranną organizację czasu
i jak minal ranek??

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jak się to zacznie u mnie to zostanę łysa bo ja w ogóle mam 3 kłaki na krzyż.
to tak jak ja
Cytat:

U nas sukces! mala przespala nocke bez marudzenia, budzac sie co 3 godziny na karmienie i zasypiajac bezproblemowo
o wlasnie, to samo pomyslalam
i super nocka

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dlaczego moje 2 miesięczne dziecko nie chce podnosic głowy leżąc na brzuchu.. coraz częściej się zastanawiam???????
trzymam kciuki za mleko
a glowa - hm, moze to poprostu leniuszek. sa dzieci ktore nie lubia lezec na brzuszku i nie maja zbyt wiele okazji zeby cwiczyc te miesnie Zoska musi miec super humor zeby troche polezec, wiec tez bez szalu
Stary 2010-09-13, 10:42   #4225
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Sposobem na brzuch po porodzie sa aeroby i interwaly a nie tak jak wszyscy mysla setki brzuszkow czy inne spiecia miesni ...

Co to są aeroby i interwały
Skakanka na brzuch? Pirsze słyszę To akurat mogę w domu
A cycki mi od tego nie opadną po kolana?
Noooo i ja to nie tylko brzuch ale cała muszę znikać.
Mówisz, że na diecie 1000kalorii byś padła...
ja każdego dnia zjadam jedną bułkę np z polędwicą lub serem żółtym i tyle, nie wiem ile to ma kalorii. Nie chce mi się jeść rano, potem nie mam czasu.. a potem to mi się nie opłaca i jakoś nie chudnę wcale.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:50   #4226
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj do neurologa mam nadzieję, że mnie nie wyśmieje, że tak latam kontrolowac a idę bo dziwnie małemu noga drga czasem nie wiem czy to normalne czy nie a ja taka jestem, że wole do 100 lekarzy pójść i wiedzieć na 100 że jest ok
ja tez wole sprawdzic wszystko

Cytat:

O przepraszam mój syn tez jest grzeczny!!!!
Zosia tez

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Siala
nie chudniesz bo za malo jesz

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

nasza nocka tez ok, spanie od 20 do 4, jedzonki, spanie do 8.30

problem jest tylko ze w dzien Zosia pieknie zasypia sama w lozeczku a wieczorem jest wciaz mamo przytul itp. musze pomyslec o co jej chodzi. wiolek - jakies pomysly?

a my po chrzcinach. Zosia mimo przerwanej drzemki (karmienie, ubieranie itp) w kosciele byla super grzeczna. lezala w foteliku i sie rozgladala. zasnela na kazanie i sam chrzest. pozniej znow podziwiala swiat. w domu chwile posiedziala z nami, pozniej ja nakarmilam i spala 2h w ogrodzie. pogoda byla piekna, dzieci biegaly po ogrodzie, my na swiezym powietrzu pilismy kawke. zostalo mi sporo jedzenia, w tym tygodniu nie musze gotowac obiadow. i ciasto, ktorym sie opycham musze zaprosic kolezanki na wieczor zeby mi pomogly
Stary 2010-09-13, 10:58   #4227
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
To super Gratuluje

Cytat:
U mnie wszystko ok i CHYBA moje porodowe krwawienie zamienia się w żółtawe... czyli koniec???? jestem chyba rekordzistką w długości tego cholerstwa.
Faktycznie dlugo to trwa, u mnie jak na razie tez konca nie widac
Cytat:
Ja bym nie cwiczyla brzucha wczesniej niz 3/4 mies po cesarce. Za duze ryzyko.

No pieknie!
Przydalby sie rowerek w domu albo stepper, jakbym miala to chetnie bym pocwiczyla... biegania nieznosze, skakanki tez

Nie martw sie, powoli u Ciebie sie poprawi, jak na razie jest coraz lepiej U mnie w nocy teraz bylo ladnie ale w dzien je co 2-3 godz, po jedzeniu potrafi jeszcze z 2 godz pomarudzic

Wiolek
tez ladna nocka

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:59   #4228
vette
Zadomowienie

Cytat:
Aliska też nosi 1 i mam wrażenie, że nawet one są na nią za duże!!!
A co do premium- po zwykłych pampkach mieliśmy bardzo odparzoną pupę. Aż do takich dużych ran pościerane. A jak zmieniliśmy na premiumy, to leczenie wreszcie zaczęło przynosić efekty.
My wlasnie konczymy 1 i przechodzimy na 2 pampki i dady, ktore jakoscia nie zachwycaja no ale coz..

Aaaaaaa moje dziecie wazy 4,3 kg duza dziewucha juz i jak sie ladnie zaokraglila
No i moj osobisty sukces - po nawalach, kryzysach moge powiedziec, ze karmie piersia juz miesiac ciesze sie, ze sie nie poddalam ...

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

kciuki za wizyte

siala poczytaj http://www.twoj-sport.pl/aktualnosci...-interwal.html

I co dziwisz sie, ze nie chudniesz NIE JEDZAC nic? Twoj organizm caly czas magazynuje bo nie wie jakie jeszcze atrakcje mu zafundujesz...
nie da sie ladnie schudnac nie jedzac, mozna co najwyzej troche sie zaglodzic, wysuszyc... sa tez przypadki tlustych chudzielcow

Efektywnie chudniemy jak jemy wartosciowo i to nie bynajmniej o diete 1000 kcal chodzi ... boze bron ...
Stary 2010-09-13, 11:05   #4229
Linka24
Wtajemniczenie

Caprica a ty ile po porodzie?

Doczytałam. EE kochana ty masz jeszcze czas!!! ja sie rozpakowalam miesiąc przed toba i daaaaalej...

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-13 o 11:10
Stary 2010-09-13, 11:06   #4230
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

Jakies pomysly na nazwę?? czy zostaje bez zmian??
jestem za starą

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości