Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 12:13   #4231
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

dzięki ego_ego

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Moje świeta też niezbyt udane (mimo że atmosfera super i rodzinka w komplecie) a to dlatego ze niestety moja Lenka się rozchorowała już w wigilje cała noc nie spałam bo biedna miała ponad 39 stopni goraczki więc jak tu świętować jak dziecko chore
biedna mała się namęczyła mam nadzieję że już lepiej
ja też jako dziecko każda wigilia - jak nie angina, to grypa to zapalenie płuc także to masakra

dziewczyny które w aniołki klikały koniec wreszcie teraz chciałam kliknąć a tu że już koniec póki co mam maskarę ale zobaczymy czy mnie nie wywalą

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:14   #4232
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
No to nieciekawie. A przeszło juz??
No gorączki juz takiej dużej nie ma bo w pierwsze świeto bylismy na oddziale i dostala antybiotyk bo był to poczatek anginy ale dalej katar i kaszel

Eirene, olusia piekne zgrabne brzuszki

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2010-12-27 o 12:16
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:16   #4233
87czarna
Zakorzenienie

iweczka ja też ale jak już ktoś wcześniej napisał -prawdziwi mężczyźni nie boją się różu,hahahaha

Olusiaa miał tylko 2 dni wolnego,a bilety kosztowały ponad 300 funtów :/ Wracamy razem do Anglii w połowie sierpnia. Mam nadzieję,że czas szybko zleci...

ego_ego wtedy będzie Aleksander Maja,hahaha Ale ciekawa jestem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:24   #4234
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

300 funtówno nieżle zarabiają w świeta na ludziach.Mój coś ostatnio majaczy,ze może by pojechał za graniceA kto go puści?

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:24   #4235
gosikk_s
Zakorzenienie

Wanilia,

Agus, zdrówka dla córci

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:32   #4236
n.ik.a
Zadomowienie

Hej dziewczyny całkiem niedawno wróciłam z małych zakupów...oczywiście wszystko 4Me bo w nic sie już nie mieszczę. Kupiłam sobie sweterek taki lekko przedłużany i dwie bawełniane bluzki a no i odebrałam wyniki z glukozy: na czczo 83 mg/dL po godz. 82 mg/dL. Troszkę mnie niepokoi wynik morfologii, bo RBC 3,76 (norma od 4.20 - 5.40), HGB 11.3 (norma 12 - 16) HCT 34 (norma 37-50) i GRA 7.2 (norma (2,5-6.5) wiecie może o co chodzi
dobrze, że na 17.15 mam wizytę u lekarza to mu pokaże - zobaczymy co powie, bo i tak biore już tardyferon

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:08   #4237
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Czesc Mamuski

przepraszma ze sie nie wbilam w wigilie z zyczenimai jak planowlam ale jeszce okazalo sie ze po prezenty jedzilismmy tkaze mam nadizje ze mienyl wam milo i spokojnie czego chialm wam zyczyc

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy od gina właśnie, wszystko jest ok, tylko znowu muszę Clotrimazol sobie aplikować, bo coś atakuje. Mały ma ok 1,5 kg i nadal jest małym
I chwalę się jeszcze naszą prawie neonową maszyną
Aha no i powiedziałam lekarzowi, że boję się znieczulenia i chyba wolałabym być przytomna, ale powiedział, że lepiej chyba dla mnie będzie zrobić ogólne, bo z doświadczenia wie, że po wkłuwaniu w kręgosłup czasami po klika tygodni jakieś bóle są i inne komplikacje.
super maly juz nie taki maly :p

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej kochane wróciłam od ginekologa i z niunią wszystko ok waży już 996g i otwierała nam już oczka i piła wody oczywiście całej buzi nie widziałam bo zasłoniła się rączką i albo zasłaniała górę buzi albo dół
niestety szyjka zaczęła mi się skracać i otwierać za tydz kontrolne usg czy skracanie postępuje, na razie dostałam leki i nakaz leżenia i nic nie robienia a tu porządki nie skończone
oby sie jakos udalo powstrzymac ten proces moze nie bedize postepowalao skracnie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dzis bylam w carefourze i na promocji za 10 zl byly biustonosze do karmienia z Canpolu z 40 zl przecenione i figi dla kobiet w ciazy na brzuch za 2 zl sztuka i pod brzuch za 3 zl sztuka tez z Canpolu
kurcze ze tez dopiero dizs to przeczytalm ;p

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja jestem tak objedzona, ze ledwo sie ruszam. Pospalam troszke, ale zoladek az mnie cisnie taki napchany. Maly jakis "milczacy" od wczoraj, malo sie rusza, ale jakby mi jeszcze on skala to bym chyba umarla, wiec zlitowal sie nad mama, albo go ten wypelniony po brzego zoladek uciska W sumie tez sie ciesze, ze juz mam meza przy sobie i od pn zaczynamy buszowanie po sklepach i zalatwianie roznych tam spraw, ale nadchodzacy tydzien nieublaganie bedzie zmierzal do dnia w, ktorym bede musiala wyjechac od rodzicow i jak pomysle, ze dopiero w wakacje sie z nimi zobacze czyli za jakies 5-6 miesiecy to lezka sie w oku kreci. Okazalo sie, ze moja mama jest bardzo chora i tez z tego powodu nie mam checi wyjezdzac. Okropne jest takie zycie z dala od rodziny
zdorweczka dla Mamy a czas szybko minie zwlaszcza ze od marca bedizesz miala duzo wiecej na gloweini i brak czasu pomyslec ze tesknisz

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja miałam piękny sen, urodził się mój synek taki malutki, śliczniutki
w 36 tc o 11.40 ! ah
hehe zobaczymy czy proroczy

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
ja dziś znowu w pracy, ale pocieszam się, że to ostatni tydzień
mi się śniło, że miałam jechać rodzić, a nie miałam spakowanej torby do szpitala i juz mi wody odeszły a ja biegałam w poszukiwaniu koszuli nocnych bo nic nie miałam
ego czy ja cos przeoczylam czy ty masz zaiar tez od stycznia na zwolnienie isc?? a sen niezly miewam podobne ;p

Cytat:
oki mam nadzieje ze udalo sie wrzucic zdjecia moich kotek ta jasniejsza to Lila ta ciemniejsza i grubsza to Enigma zdjecia sa z komorki wieczorem sprobuje zmniejszyc zdjecia z aparatu to beda lepszej jakosci
ale sliczne puchate

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Czuję się gruuuboooo, moj dzisiejszy brzuchol:
jakie grubo - chuda laska z brcuhem ;p

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a to ja w 26 tc
Załącznik 3626536
bardoz ladnie

a ja w sieta w rozjadach jak co roku, wczoraj jesze na koneic do znajomych wpadlismy na sleidizka a dizs niestety do pracy ledwo wstalam ;p

chcialnym zeby byl jzu piatek

a wogole to jak slyszycie od swoich ginow lepeij isc w 30tc na usg czy lepiej w 32tc jakies wytyczne czy nie ma znacznei

mielog dizonka Mamuski i mam nadizje ze wszytkie co braly udizla w aniolkowym konkursie zalapia si ena jakies gadzet ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:39   #4238
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

a wogole to jak slyszycie od swoich ginow lepeij isc w 30tc na usg czy lepiej w 32tc jakies wytyczne czy nie ma znacznei

mielog dizonka Mamuski i mam nadizje ze wszytkie co braly udizla w aniolkowym konkursie zalapia si ena jakies gadzet ;p
kasiapruszków ja byłam na usg w 29 tygodniu
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:08   #4239
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

i Święta minęły ... jak co roku bardzo szybko ...
ja to najbardziej lubię przygotowania do Świąt

I można wrócić do codzienności,
ja pierwsze co zaczęłam myśleć to o tym co muszę kupić jeszcze dla Małej

i do szpitala

obiecałam sobie taką torbę wcześniej przygotować,
bo pamiętam w jakim byłam szoku jak musiałam iść do szpitala

Cytat:
wiesz co ja bede je dopuszczac na pewno w okolicach czerwca jedna a druga w lipcu wiec jak bedziesz nadal zainteresowana to zapraszam obydwie sa rodowodowe i bedziemy sie niebawem rozgladac za jakimis dobrymi kandydatami na tatusiow i marzy nam sie hodowla brytyjczykow zobaczymy jak to bedzie po pierwszych porodach naszych kotek
Ewelqa1985 piękne koty
uwielbiam kociaki i marzy mi się brytyjczyk
Stary 2010-12-27, 14:48   #4240
Tity
Zakorzenienie

A nam przed świętami zaginął kot. Wyszedł rano na siku i już nie wrócił. Wykastrowany, więc żenić się nie poszedł. No i szkoda go strasznie bo bardzo był przymilny i miał dobry charakter...
A do szpitala, zamówiłam sobie w końcu koszulkę, chociaż podejrzewam, że do cesarki dadzą mi jakąś specjalną szpitalną. Szlafrok kupiłam wcześniej w Biedronce niedrogo. Kupiłam też majty poporodowe na wszelki wypadek i nakładki na biust do karmienia, w razie jakby mocno bolało. Nie wiem czy gdzieś jeszcze jednej koszuli nie kupić, ale nie cierpię w koszulach chodzić.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:59   #4241
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
A nam przed świętami zaginął kot. Wyszedł rano na siku i już nie wrócił. Wykastrowany, więc żenić się nie poszedł. No i szkoda go strasznie bo bardzo był przymilny i miał dobry charakter...
A do szpitala, zamówiłam sobie w końcu koszulkę, chociaż podejrzewam, że do cesarki dadzą mi jakąś specjalną szpitalną. Szlafrok kupiłam wcześniej w Biedronce niedrogo. Kupiłam też majty poporodowe na wszelki wypadek i nakładki na biust do karmienia, w razie jakby mocno bolało. Nie wiem czy gdzieś jeszcze jednej koszuli nie kupić, ale nie cierpię w koszulach chodzić.
kotek może jeszcze wróci ...

dziewczyny mam pytanko do osób które sprzedają coś na allegro-
mianowicie sprzedałam przedmiot i dziś w południe dostałam informację na @ że osoba zapłaciła za przedmiot płacę z allegro. patrzałam na koncie ale jeszcze kasy nie ma . ile idzie taki przelew?? czy coś ja muszę jeszcze zrobić ? czy pieniądze same do mnie dojdą na konto do banku ?
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 15:03   #4242
prunelle
Wtajemniczenie

laseczkaa, możesz sobie tak zmienić ustawienia na allegro, że jak się uzbiera kwota np. 20 zł to Ci przelewają na konto, bo tak to te pieniądze nie są na koncie bankowym, tylko na osobnym koncie allegro.

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:08   #4243
iizabelaa
Zakorzenienie

... też bym chciała ograniczyć się do jednej koszuli ...
bo po szpitalu już mi się do niczego nie przyda
i w sumie te 3 dni może w szpitalu chyba w jednej pobyć,
gorzej jak sie trafi jakas plama czy cuś

u nas do porodu trzeba być w szpitalnej
Stary 2010-12-27, 15:09   #4244
aja1
Zakorzenienie

Dlatego ja nie mam płatności przez allegro, tylko osobne konto w mBanku. Ustawiłam automatyczną wiadomość do kupującego. Jak kupi dostaje info z nr. konta. Kasa wpłynie - wysyłam

Iizabelaa no do porodu to lepiej mieć szpitalną, zawsze coś tam wyleci i uświni.
Nie wiem czy Ci starczy jedna, mnie jak laktacja poszła, to miałam całe koszule zalane :/ musiałam prosić o dodatkowe (2 dziennie), bo nie miałam swoich.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-12-27 o 15:12
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:10   #4245
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
kotek może jeszcze wróci ...

mianowicie sprzedałam przedmiot i dziś w południe dostałam informację na @ że osoba zapłaciła za przedmiot płacę z allegro. patrzałam na koncie ale jeszcze kasy nie ma . ile idzie taki przelew?? czy coś ja muszę jeszcze zrobić ? czy pieniądze same do mnie dojdą na konto do banku ?
musisz wejść w ustawienia z płace allegro jest taka zakładka i tam albo ręcznie sobie przelać na swoje konto albo że automatycznie będzie Ci przelewać w przyszłości

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:12   #4246
laseczkaa
Zadomowienie

już sobie poradziłam dziękuję .

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-12-27 o 15:18
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:21   #4247
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
... też bym chciała ograniczyć się do jednej koszuli ...
bo po szpitalu już mi się do niczego nie przyda
i w sumie te 3 dni może w szpitalu chyba w jednej pobyć,
gorzej jak sie trafi jakas plama czy cuś

u nas do porodu trzeba być w szpitalnej
Mi tez te koszulę sie potem nie przydadzą, ale kupie 2-3. Ostatnio koleżanka rodziła i miała 3 koszule i wraz miała je prane bo tak z niej leciało mleko, że ciagle miała mokre
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:23   #4248
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dlatego ja nie mam płatności przez allegro, tylko osobne konto w mBanku. Ustawiłam automatyczną wiadomość do kupującego. Jak kupi dostaje info z nr. konta. Kasa wpłynie - wysyłam

Iizabelaa no do porodu to lepiej mieć szpitalną, zawsze coś tam wyleci i uświni.
Nie wiem czy Ci starczy jedna, mnie jak laktacja poszła, to miałam całe koszule zalane :/ musiałam prosić o dodatkowe (2 dziennie), bo nie miałam swoich.
no to super
kupię 2, najwyżej mama będzie mi latać za koszulą po mieście jak będzie potrzeba

koniecznie zaopatrze się w te wkładki do biustonosza i może sie uda

Moja siostra miała 1, z tego co pamiętam

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-12-27 o 15:25
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:45   #4249
diatoma
Zadomowienie

ojoj trzeba powoli się zastanawiać nad nazwą kolejnego wątku, normalnie tu u nas produkcja jest
ja na razie dostałam od kolezanki 1 koszule, bo kupila 4 do spzitala i jednej nie uzwyla w ogole i jej zostala
Tity a jakie masz wskazania do cesarki?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:00   #4250
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Tity a jakie masz wskazania do cesarki?
Jestem po operacji oka, więc niestety może mi poród grozić ślepotą. W sumie mam mieszane uczucia, strasznie boję się cesarki, a z drugiej strony już sama nie wiem co lepsze...oba rozwiązania są dla mnie okropne

L
J
Stary 2010-12-27, 16:18   #4251
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po operacji oka, więc niestety może mi poród grozić ślepotą. W sumie mam mieszane uczucia, strasznie boję się cesarki, a z drugiej strony już sama nie wiem co lepsze...oba rozwiązania są dla mnie okropne
Też miałam operację oka. Właśnie muszę sie wybrać do okulisty i zobaczę co powie. Mam nadzieję, że będę mogła sn A Ty już konsultowałś się z okulistą??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:31   #4252
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Olusiaa miał tylko 2 dni wolnego,a bilety kosztowały ponad 300 funtów :/ Wracamy razem do Anglii w połowie sierpnia. Mam nadzieję,że czas szybko zleci...
czyli teraz on jest tam, a ty tu? i sie nie widzicie?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:32   #4253
iizabelaa
Zakorzenienie

ja nie miałam żadnej operacji oka

ale może jeszcze jakieś wskazania do cc się ujawnią ...
Stary 2010-12-27, 16:38   #4254
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to zależy jak masz zaznaczone w Ustawieniach. Można zaznaczyć, żeby przelewy przychodziły codziennie od kwoty powiedzmy 10 zł, a można, że raz na tydzień od 100 zł.

Ja mam na koncie na następny dzień. Jak przyszedł mail o wpłacie, pieniądze NA PEWNO dotrą, sprawdź tylko ustawienia
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:27   #4255
Montii
Zakorzenienie

Ja sobie wkupiłam wkładki do biustonosza...;-P
ale po tym jedynym incydencie z mokrą plamą - cisza..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:44   #4256
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja sobie wkupiłam wkładki do biustonosza...;-P
ale po tym jedynym incydencie z mokrą plamą - cisza..

Mi się zdarzyły jak do tej pory dwie plamy

Mój mały łobuziak tak szaleje, że nie mogę go uspokoić Spać mi nie daje. Zawsze jak się położę to jemy się nudzi i wali jak opętany
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:49   #4257
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Też miałam operację oka. Właśnie muszę sie wybrać do okulisty i zobaczę co powie. Mam nadzieję, że będę mogła sn A Ty już konsultowałś się z okulistą??
Tak, byłam u tej kobiety co robiła mi zabieg i stwierdziła, że jednak mam za cienką rogówkę, żeby było bezpiecznie, bo sama operacja nie jest przeciwwskazaniem, ale właśnie ta grubość rogówki, a ją mi zmniejszali w związku z usuwaniem wady na oku. No i tak oto mam wskazanie do cc na piśmie.

L
J
Stary 2010-12-27, 17:59   #4258
mokra6
Zadomowienie

Ja miałam przeszczep soczewki. Podobno to zależy od dna oka- tak mi powiedzial gin. Wybiorę się juz w nowym roku do okulisty i się okaże.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:03   #4259
Montii
Zakorzenienie

Ja mam znowu zgagę... już nie wyrabiam z nią ;(

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:24   #4260
Tity
Zakorzenienie

mokra no właśnie nie tylko od dna oka, ja ma akurat dni oka w porządku Od rogówki też to zależy niestety
Montii walnij sobie Ranigast z rana, ja od miesiąca na nim jadę, bo bym cierpiała strasznie inaczej, sam gin mi zlecił branie.

L
J
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości