|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
bliskie osoby i maz daja mi wielkie wsparcie ![]() I wy tez ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Oliweczka1985 a wiesz ze dzis hima otworzyli w galeri??
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Cytat:
ja sie umawiam na nast na kazdej wizycie
|
||
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4234 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Straszna ta wiadomosc, szkoda mi dziwczyny , Bo taka jeszcze mloda Cytat:
Wszystko bedzie dobrze , napewno. U mnie cisza I spokoj zjadlam miseczke truskawek a teraz zjem obiad troche pomieszalam ale jezyk by mi uciekl Brumek- brzusiu pomalu zaczynam widziec , ale Ty chudzina Wlasnie dzwonil Tz ze bedzie dzis wczesniej , jupi Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- [QUOTE=madziaranew;2715376 4]Super wiesci bella. Straszna ta wiadomosc, szkoda mi dziwczyny , Bo taka jeszcze mloda Wszystko bedzie dobrze , napewno. U mnie cisza I spokoj zjadlam miseczke truskawek a teraz zjem obiad troche pomieszalam ale jezyk by mi uciekl Brumek- brzusiu pomalu zaczynam widziec , ale Ty chudzina Wlasnie dzwonil Tz ze bedzie dzis wczesniej , jupi Oliweczka sliczny brzusio ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Ale nakrecilam z tym postem |
||||
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem zamulona, to pewnie przez to niewyspanie.... Poleżę trochę i skoczę po jogurt do pomidorków i wędlinę. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-27 o 15:07 |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko sie nie dostalo do przedszkola...
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sygine ja trzymam oczywiście za Twoją wizytę za godzinę smyram na pocztę
|
|
#4239 |
|
BAN stały
|
Monia wspolczuje Ci.
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-29 o 11:02 |
|
|
|
#4240 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpada! I tak jak dziewczyny piszą, lepiej najpierw zapytać kogoś w szpitalu czy w ogóle takie coś jest preferowane. Ten Twój olejek drogi nie jest, zapiszę sobie nazwę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brak mi zapału na cokolwiek ![]() Cytat:
śliczny!Taki jak mój ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ojj kurza twarz i co teraz??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 | |||
|
Zadomowienie
|
Brzuszek jak ta lala!
Cytat:
podejrzewam, że skończyłoby się to kupą śmiechu, a z golenia i tak by nic nie wyszło poza tym on ma takie łapki niezgrabne, że różnie mogłoby być, ja i lusterko lepiej sobie radzimy![]() Cytat:
Cytat:
![]() I to się właśnie liczy najbardziej! Kurde!!! Niedobrze!
|
|||
|
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
a to dranie
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
a co do olejków na masaż krocza to ten z linka podanego drogi nam położna zaleciła zwykły olej ze słodkich migdałów ja mam z "etja" płaciłam bodajże 7 zł ale nie namawiam tylko jakby ktoś miał gorzej z kaską to jest jakaś alternatywa!
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to d.pa, kolejne dwa lata bede bulic np. prywatne przedszkole (2/3 mojej pensji!!!) i złobek (1/3 mojej pensji...) bo mam dwojke juz prawie dzieci. albo dam oba do zlobka prywatnego i 2/3 pensji nadal u innych... ale 3-4 latek w zlobku to troche niefajnie... zadzwonilam jeszcze do jednej babki, moze cos wskóra chociaz nie chce mi sie wierzyc, w koncu dla niej jestem tylko znajoma (za to jej corki dziecko chodzi do rpzedszkola do ktorego my skladalismy i liczylismy ze wlasnie tams ie dostanie...). do 30 czerwca (SIC!) moga sie zwolnic miejsca i mozna pisac odwolanie... ale ma to niewielki sens... a jak sie teraz nie dostal to w przyszlym roku wcale nie ma szans...
|
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nie wiem co komu miałam napisać
![]() Żanetka nie przejmuj się tak, na pewno będzie dobrze i Emilie zostanie w brzuchu do końca. Bella musisz koniecznie pokazać Nam zdjęcie Gwiazdeczek. Fajnie, że wszystko się układa. Chelsea91 skoro Ty malizna, a i TŻ chudzina, to dzidziuś też będzie Drobinka. Z Julkiem na pewno będzie wszystko dobrze. Monia i co teraz z Arturkiem? Zostanie w domu czy jak? Zamówiliśmy dziś wózek na allegro. Już się nie mogę doczekać jak przyjdzie ![]() I nie piszcie mi tu, że macie 9kg na plusie, bo ja już chyba mam dwa razy tyle
|
#4248 |
|
BAN stały
|
ja ..
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-29 o 11:01 |
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
nam też położne mówiły o oleju z migdałów albo pestek dyni. Byle delikatny był. I mówiły że trzeba masować w dół w stronę odbytu kolistymi ruchami, naciągając nieco. Najpierw jednym palcem, potem dwoma itd.
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Oj..to szkoda. A nie ma jeszcze jakiejś szansy?
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz racje ... moja tez nie powinna miec dzieci ani meza a w tej sytacji to mi taty bardzo szkoda bo psychike mu ta glupia zniszczyla... pierwszy raz jakis czas temu widzialam jak mu ojciec placze przez ta kobiete ...
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
ale nas wieje... jak w Kieleckim (u nas sie mowi jak na Uralu
) to chyba ten słynny Victor ale na razie nie pada
|
|
|
|
#4253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- O Tz sie nie boje , Bo wiem ze ma umiar I nie pozwala sobie na picie w niewiadomych ilosciach , za to jego brat jak tylko zlapie dola, jak zostawila go dziewczyna , czy tez ma jakies problemy , strasznie wtedy pije, chce uciec w ten sposob , tylko dokad? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie kucharka
Zrobiłam kotlety mielone bez cebuli !!!!!!!!!!! Nie mam pojęcia dlaczego mi to wypadło z głowy |
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
http://urodaizdrowie.pl/najmniejszy-wczesniak-z-lodzi
![]() DZis mała przeszała operacje
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
A pamiętasz Karolinee jak na początku się przejmowałyśmy, że wszystkie mają brzuszki, a my nie
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od 30 maja w Lidlu jest termometr do czoła i ucha za 45zł,
powiedzcie czy się opłaca? Niby 3 lata gwarancji. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_19069.htm |
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
co wy na to ?? ....
Fiodorowa Wasilijewa (1707-1782) nieznana z imienia, rosyjska chłopka, żona Fiodora Wasilijewa, rekordzistka pod względem liczby urodzonych dzieci. Pochodziła z Szui, wsi położonej na wschód od Moskwy. W latach około 1725-1765 urodziła żywo 69 dzieci z czego tylko dwójka zmarła w okresie niemowlęcym. Rekordzistka była 27 razy w ciąży, przy czym wszystkie ciąże były mnogie. Urodziła 16 par bliźniąt, siedem razy rodziła trojaczki i cztery razy czworaczki.
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jedno przychodzi mi do głowy: O k....a
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

dobrze ze mam kochana babcie dziadka i tate ...

odpada! I tak jak dziewczyny piszą, lepiej najpierw zapytać kogoś w szpitalu czy w ogóle takie coś jest preferowane. Ten Twój olejek drogi nie jest, zapiszę sobie nazwę 

śliczny!
Ja ostatnio poprosiłam, żeby mi tylko kremem dokładnie posmarował to zaczął się wymigiwać, że teraz nie ma czasu itp. A jak nie dałam za wygraną to ze złością zaczął smarować i krzyczał podnieś brzuch
podejrzewam, że skończyłoby się to kupą śmiechu, a z golenia i tak by nic nie wyszło