Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 13:52   #4231
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Moniczka współczuję Ale najważniejsze że masz wsparcie innych bliskich osób i przede wszystkim męża

bliskie osoby i maz daja mi wielkie wsparcie

I wy tez

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Oliweczka1985 a wiesz ze dzis hima otworzyli w galeri??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:54   #4232
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Jestem wsciekla czemu ten ✂✂✂✂✂✂✂niety czlowiek nie rozumie ze jestem w ciazy az sie babcia poplakala bo sie boi ze cos mi sie stanie a o moja matke chodzi skleła mnie jak nie wiem za to ze obiad zrobilam dobry... i jej powiedzialam ze dziekuje za laske ale nie potrezbuje jej kasy na lozeczko kupie sobie sama babcia powiedziala ze dziadek mi da 1500 na wozek a ona na lozeczko pozyczy jak chce sobie kupic co za ... mam okropna matke i chce mi sie plakac dobrze ze mam kochana babcie dziadka i tate ...

i ze w mezu bezgraniczne oparcie mam ...
Jak ona tak moze
nie stresuj się kochana bo malenstwu zaszkodzisz.
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A ja już mam wszystkie ustalone do końca-dzisiaj dzwoniłam, żeby się umówic na te dwie ostatnie
ale fajnie ja sie umawiam na nast na kazdej wizycie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:56   #4233
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
NIe wybiera sieprzypadkiem któraś z Was do Stanów?? Chce kupic fajne urządzenie ,które w Stanach kosztuje 20dolarów a w Pl ok 130zł,to przez pół,a nie mam nikogo
to magiczne urządzonko to ITZBEEN,rewelacja- moja bratowa używa i jest doskonałe, tu link http://www.itzbeen.pl/
taki zegar pielęgnacji dziecka. zawsze przy Nadii zapominałam kiedy jadła ostatnio,z której piersi, kiedy robiłą kupkę ,kiedy zasnęła itd...a tu wszystko łatwo i prosto.No chyba ,że poszukam sponsora
spytam znajomej z kanady...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:03   #4234
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej, weszłam na wątek i patrzę jakie tytuły wymyśliłyscie i normalnie mnie zagielo-i się wzruszyłam. No nie wiem czy my przykładem świeciłysmy-ale dzieci już mamy po tej stronie brzucha. Tytuły fajne ja na wieczór padam po całym dniu na oddziale. Uczymy się powoli jeść i zaczynamy mieć ładna wagę...
Super wiesci bella.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mnie też i jeszcze w ciąży była... To mnie tak uderzyło...
Straszna ta wiadomosc, szkoda mi dziwczyny , Bo taka jeszcze mloda

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam Panie
Ja wczoraj byłam na usg no i niestety... Jestem w 34 tygodniu a Julek waży tylko 1360g Mam podejrzenie iugr (
zahamowanie wzrostu płodu). Od 27 tygodnia przytył ok. 360 g. Co 2
tygodnie do końca ciąży mam mieć kontrolne usg w tym najbliższe z
przepływami. W środę pójdę do lekarza i pewnie przepisze mi kroplówki z
glukozą. Że też zawsze coś...

Wszystko bedzie dobrze , napewno.
U mnie cisza I spokoj zjadlam miseczke truskawek a teraz zjem obiad troche pomieszalam ale jezyk by mi uciekl
Brumek- brzusiu pomalu zaczynam widziec , ale Ty chudzina
Wlasnie dzwonil Tz ze bedzie dzis wczesniej , jupi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dawno się nie pokazywałam, więc dziś wstawiam zdjęcie brzucha Jutro zaczynam 29 tydzień
Cytat:
Dziękuję

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

[QUOTE=madziaranew;2715376 4]Super wiesci bella.

Straszna ta wiadomosc, szkoda mi dziwczyny , Bo taka jeszcze mloda

Wszystko bedzie dobrze , napewno.
U mnie cisza I spokoj zjadlam miseczke truskawek a teraz zjem obiad troche pomieszalam ale jezyk by mi uciekl
Brumek- brzusiu pomalu zaczynam widziec , ale Ty chudzina
Wlasnie dzwonil Tz ze bedzie dzis wczesniej , jupi[/QUOTE
Oliweczka sliczny brzusio

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ale nakrecilam z tym postem
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:06   #4235
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

I wy tez

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Oliweczka1985 a wiesz ze dzis hima otworzyli w galeri??
Wiem wiem, ale dzisiaj się nie wybieram-chyba że wieczorkiem z mężem, ale czekałam na ten sklep

Ale jestem zamulona, to pewnie przez to niewyspanie....
Poleżę trochę i skoczę po jogurt do pomidorków i wędlinę.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-05-27 o 14:07
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:08   #4236
83monia
Zakorzenienie

moje dziecko sie nie dostalo do przedszkola...

Stary 2011-05-27, 14:09   #4237
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Oj przykro mi
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:11   #4238
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
trzymam kciuki za wizyty

u mnie średnio dziś, nie wiem czy to nie wina pogody ale czuję się do d...
uświadomiłam sobie, że jeśli miałabym urodzić małą tak jak Filipa w 36.t.c. to zostały mi 3 tygodnie a ja nadal w lesie ehhh
nie mogę się zebrać żeby wyprać ubranka, uprasować i muszę jeszcze kilka rzeczy do szpitala kupić
nie wiem czy się wyrobię
zanka każda z nas ma gorsze dni dasz radę ze wszystkim na pewno buziaczki mocy Ci ślę ja właśnie sparzam mój spryskiwacz na tantum rosa muszę go wepchać do torby

Cytat:
Jestem wsciekla czemu ten ✂✂✂✂✂✂✂niety czlowiek nie rozumie ze jestem w ciazy az sie babcia poplakala bo sie boi ze cos mi sie stanie a o moja matke chodzi skleła mnie jak nie wiem za to ze obiad zrobilam dobry... i jej powiedzialam ze dziekuje za laske ale nie potrezbuje jej kasy na lozeczko kupie sobie sama babcia powiedziala ze dziadek mi da 1500 na wozek a ona na lozeczko pozyczy jak chce sobie kupic co za ... mam okropna matke i chce mi sie plakac dobrze ze mam kochana babcie dziadka i tate ...

Jak ona tak moze
ojjj Skarbulku nie smutaj tak to już jest jasną stroną jest że oprócz mamy masz na kogo liczyć!!!

sygine ja trzymam oczywiście za Twoją wizytę

za godzinę smyram na pocztę nie wiem czy podzieliłam się taką fajną informacją z SR żeby zaopatrzyć męża w czekoladę lub małe landrynki takie co zwykle się w firmach można poczęstować te taki mni mni jak już opadniecie troszkę z sił to myk mąż ładuje wam czekoladkę do buzi wy gryziecie płukanko wodą i macie powera dale rodzić sprawdzone i polecane przez koleżankę która urodziła tydzień temu z tej samej SR co ja chodzę tylko się lekarzowi ani położnej nie przyznaćja się powtarzam to sorki wielkie
Stary 2011-05-27, 14:12   #4239
Bartessa
BAN stały

Monia wspolczuje Ci.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-29 o 10:02
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:13   #4240
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zaneta ten żel o którym mówili w DDTVN to Dianatal, ale mi położna mówiła o olejku, którym się masuje od 34tc i można uniknąć nacięcia lub pęknięcia. Nie wiem czy działa czy nie, ale warto spróbować, może akurat. Podobno te dostępne w Polsce są słabe, ale ten niemieci firmy Weleda ponoć pomaga. Poleciła mi go położna która przygotowuje mnie do porodu. Ja kupiłam i będę masowała.
A ten żel Dianatal ciekawe ile kosztuje

Mi mama kupiła ten sab simplex za 90 koron, wychodzi napewno taniej niż sprzedają tutaj w Polsce, 2 x drożej.
NO już widzę jaka cena odpada! I tak jak dziewczyny piszą, lepiej najpierw zapytać kogoś w szpitalu czy w ogóle takie coś jest preferowane. Ten Twój olejek drogi nie jest, zapiszę sobie nazwę

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam Panie
Ja wczoraj byłam na usg no i niestety... Jestem w 34 tygodniu a Julek waży tylko 1360g Mam podejrzenie iugr (wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu). Od 27 tygodnia przytył ok. 360 g. Co 2 tygodnie do końca ciąży mam mieć kontrolne usg w tym najbliższe z przepływami. W środę pójdę do lekarza i pewnie przepisze mi kroplówki z glukozą. Że też zawsze coś...
Co do wagi to kurcze z nią nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A tak poza tym to dzień dobry. Mam dzisiaj wizytę na 19.15 i bardzo bardzo proszę o kciuki bo jakaś niespokojna jestem...
Proszę bardzo

Cytat:
no z mężem rozstaliśmy sięw złości...praiwe... jak nas odwiózł do mojeo brata z którym jechałyśmy to powiedział CZESC i wyszedł...po czym za chwile się wrócił i mocno mnie przytulił,poryczeliśmy się oboje-nigdy bez siebie nigdzie nie jeździmy,kazał mi uważac na nas i pjechał.
wyieczka wspaniała ale bez męża smutna... nie lubię się z nim rozstawac...

ale małe rozstania tez dobrze robią,cieszyliśmy się sobą wczoraj jak dzieci

To fajnie Ja też nie lubię się rozstawać z mężem

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hejka

żaneta spokojnie.. nie panikuj tak... jak Ci mają wody odejść skoro masz szyjkę długą, twardą i zamkniętą
ten twój gin to jakiś panikarz,to że dziecko jest nisko to jeszcze nic nie oznacza skoro szyjka ładna

Lilka już na usg połówkowym była baaardzo nisko, tak, że nie mógł jej dokładnie zbadać ale nikt z tego powodu mnie nie straszy...ważne że szyjka jest ok!!

Ja na najbliższą wizytę mam mieć tylko mocz, nawet morfo nie robię.

Co 2 tygodnie to chyba po 36tc się zaczyna chodzić?
No Ja właśnie myślałam że jak się zaczyna 30 tydzien to potem wizyty są co 2 tyg,ale wychodzi że nie.Już jestem spokojniejsza.Ale mam wrażenie że co raz bardziej mnie boli tam gdzie mała ma główkę?

Cytat:
NIe wybiera sieprzypadkiem któraś z Was do Stanów?? Chce kupic fajne urządzenie ,które w Stanach kosztuje 20dolarów a w Pl ok 130zł,to przez pół,a nie mam nikogo
to magiczne urządzonko to ITZBEEN,rewelacja- moja bratowa używa i jest doskonałe, tu link http://www.itzbeen.pl/
taki zegar pielęgnacji dziecka. zawsze przy Nadii zapominałam kiedy jadła ostatnio,z której piersi, kiedy robiłą kupkę ,kiedy zasnęła itd...a tu wszystko łatwo i prosto.No chyba ,że poszukam sponsora
W JĘZYKU piszę, że możesz sobie zrobić taką tabelę i zapisywać ile dałaś pokarmu kiedy dziecko zrobiło w pampersa itd..

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
trzymam kciuki za wizyty

u mnie średnio dziś, nie wiem czy to nie wina pogody ale czuję się do d...
uświadomiłam sobie, że jeśli miałabym urodzić małą tak jak Filipa w 36.t.c. to zostały mi 3 tygodnie a ja nadal w lesie ehhh
nie mogę się zebrać żeby wyprać ubranka, uprasować i muszę jeszcze kilka rzeczy do szpitala kupić
nie wiem czy się wyrobię
Ja też się okropnie czuje,
brak mi zapału na cokolwiek

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dawno się nie pokazywałam, więc dziś wstawiam zdjęcie brzucha Jutro zaczynam 29 tydzień
Kochana a TY czujesz w ogóle jak brzuszek Ci się naciąga?
śliczny!

Cytat:
A to i ja sie pochwale swoim 30-tygodniowym brzuszkiem
Taki jak mój
Cytat:

Jak ona tak moze
Ojeje niestety rodziny się nie wybiera

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:17   #4241
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123;27153569[COLOR=Silver

[/COLOR]Oliweczka1985 a wiesz ze dzis hima otworzyli w galeri??
a ja głupia myślę że HIM będzie miał koncert i zastanawiam sie czemu nic o tym nie wiem nie mam mózg chyba wpadł mi do brzucha

Cytat:
ojj kurza twarz i co teraz??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 14:17   #4242
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A to i ja sie pochwale swoim 30-tygodniowym brzuszkiem
Brzuszek jak ta lala!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
No mój też się nie kwapi do takich zajęć Ja ostatnio poprosiłam, żeby mi tylko kremem dokładnie posmarował to zaczął się wymigiwać, że teraz nie ma czasu itp. A jak nie dałam za wygraną to ze złością zaczął smarować i krzyczał podnieś brzuch
A ja tam bym nie chciała, żeby mój majstrował coś przy mojej pipce podejrzewam, że skończyłoby się to kupą śmiechu, a z golenia i tak by nic nie wyszło poza tym on ma takie łapki niezgrabne, że różnie mogłoby być, ja i lusterko lepiej sobie radzimy

Cytat:

Jak ona tak moze

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No i otóż to!
Tu każda mi pisze, że chuda, że nic nie przytyłam... A moja mama jak ostatnio do mnie przyjechała, kiedy mnie zobaczyła to jej pierwsze słowa na mój widok "Ty mój grubasie"
Więc uwierzcie każda się zmieniła
Bo to tak jest, jak my Was widzimy tylko na zdjęciu od czasu do czasu, nie mając zielonego pojęcia jak wyglądałyście przed ciążą to wydaje nam się, że Wasze brzuszki to maluszki, które nic a nic się nie zmieniają ale nie mam wątpliwości, że zaszły w Was ogromne zmiany i Wy to widzicie!!!!

Cytat:

I wy tez
I to się właśnie liczy najbardziej!

Cytat:
Kurde!!! Niedobrze!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:20   #4243
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
a to dranie

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Monia wspolczuje Ci, ja na swoją też liczyc nie mogę. Wszystkie pieniądze ktore ma to przepija. Ostatnio mi wypomniala ze w tamtym roku mi dala 200 zl jak przyjechala z niemiec, bo byla na sezonowce.
Wczoraj tez mi powiedziala zebym powiedziala tesciowej zeby mi pieniadze pozyczyla jak nie bede miala skad wziasc.. najlepsze to ze zalatwilam jej prace, to powiedziala ze ona za 900 zl miesiecznie nie bedzie robic. A moj tata musi zapie**alac na wszystko jak maly robaczek. Ale jej to nie obchodzi ze juz ma prawie 60 lat i jest schorowany. Czasami mam ochotę jej przylac normalnie.

A ja jestem w dolku od kilku dni, caly czas was podczytuje ale nie mam specjalnej ochoty na pisanie.. wybaczcie
tez ci wspolczuje widzisz matki sie nie wybiera ja bede lepsza mama i ty napewno tez

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a ja głupia myślę że HIM będzie miał koncert i zastanawiam sie czemu nic o tym nie wiem nie mam mózg chyba wpadł mi do brzucha

ojj kurza twarz i co teraz??

Stary 2011-05-27, 14:21   #4244
Shira_83
Zadomowienie

a co do olejków na masaż krocza to ten z linka podanego drogi nam położna zaleciła zwykły olej ze słodkich migdałów ja mam z "etja" płaciłam bodajże 7 zł ale nie namawiam tylko jakby ktoś miał gorzej z kaską to jest jakaś alternatywa!
Stary 2011-05-27, 14:22   #4245
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Ja też chwilę myślałam o tym samym A wczoraj u nas grał hunter ale mąż zabronił mi iść Czemu jak ja jestem na końcówce ciąży to muszą takie fajne koncerty być, a ja nie mogę iść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 14:22   #4246
83monia
Zakorzenienie

teraz to d.pa, kolejne dwa lata bede bulic np. prywatne przedszkole (2/3 mojej pensji!!!) i złobek (1/3 mojej pensji...) bo mam dwojke juz prawie dzieci. albo dam oba do zlobka prywatnego i 2/3 pensji nadal u innych... ale 3-4 latek w zlobku to troche niefajnie... zadzwonilam jeszcze do jednej babki, moze cos wskóra chociaz nie chce mi sie wierzyc, w koncu dla niej jestem tylko znajoma (za to jej corki dziecko chodzi do rpzedszkola do ktorego my skladalismy i liczylismy ze wlasnie tams ie dostanie...). do 30 czerwca (SIC!) moga sie zwolnic miejsca i mozna pisac odwolanie... ale ma to niewielki sens... a jak sie teraz nie dostal to w przyszlym roku wcale nie ma szans...

Stary 2011-05-27, 14:24   #4247
jacieeeee
Wtajemniczenie

Już nie wiem co komu miałam napisać

Żanetka nie przejmuj się tak, na pewno będzie dobrze i Emilie zostanie w brzuchu do końca.

Bella musisz koniecznie pokazać Nam zdjęcie Gwiazdeczek. Fajnie, że wszystko się układa.

Chelsea91 skoro Ty malizna, a i TŻ chudzina, to dzidziuś też będzie Drobinka. Z Julkiem na pewno będzie wszystko dobrze.

Monia i co teraz z Arturkiem? Zostanie w domu czy jak?

Zamówiliśmy dziś wózek na allegro. Już się nie mogę doczekać jak przyjdzie
I nie piszcie mi tu, że macie 9kg na plusie, bo ja już chyba mam dwa razy tyle

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:24   #4248
Bartessa
BAN stały

Cytat:

tez ci wspolczuje widzisz matki sie nie wybiera ja bede lepsza mama i ty napewno tez

ja ..

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-29 o 10:01
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:26   #4249
Stapelka
Rozeznanie

nam też położne mówiły o oleju z migdałów albo pestek dyni. Byle delikatny był. I mówiły że trzeba masować w dół w stronę odbytu kolistymi ruchami, naciągając nieco. Najpierw jednym palcem, potem dwoma itd.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 14:26   #4250
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj..to szkoda. A nie ma jeszcze jakiejś szansy?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:30   #4251
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
ja uwazam ze moja nie nadaje sie na matke, sa ludzie ktorzy nie powinni byc rodzicami. a ja wiem jedno: nigdy nie pozwolę sobię na za duzo alkoholu. piwko czy dwa przy okazji jakiegos grilla, wodki nie pije wogole. dzieci alkoholikow wpadają szybciej w nalog.

masz racje ... moja tez nie powinna miec dzieci ani meza a w tej sytacji to mi taty bardzo szkoda bo psychike mu ta glupia zniszczyla... pierwszy raz jakis czas temu widzialam jak mu ojciec placze przez ta kobiete ...

Stary 2011-05-27, 14:31   #4252
83monia
Zakorzenienie

ale nas wieje... jak w Kieleckim (u nas sie mowi jak na Uralu ) to chyba ten słynny Victor ale na razie nie pada

Stary 2011-05-27, 14:41   #4253
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
ja uwazam ze moja nie nadaje sie na matke, sa ludzie ktorzy nie powinni byc rodzicami. a ja wiem jedno: nigdy nie pozwolę sobię na za duzo alkoholu. piwko czy dwa przy okazji jakiegos grilla, wodki nie pije wogole. dzieci alkoholikow wpadają szybciej w nalog.
U mnie w rodzinie nie ma problem z alkoholem , ale zato mojego Tz matka jest alkoholiczka, wiem co przezywasz , Bo widze to po Tz cie .jeszcze jak ojciec ma problemy to mysle ze nie ma takiej tragedy , ale jak kobieta , matka, moj tesc tez strasznie duzo pracuje , ma 60 lat , a ona jak wypije to robi swinstwa , a ze mieszkamy w malej miejscowosci , to kazdy gad a smieje sie. Osoba ktora ja nie zna nie powie ze on a jest alkoholiczka , Bo w domu ugotowane , ona odpierd.... na ,Dom ogarniety. A wieczorami zalana do nieprzytomnosci.ma takie fazy, pije tydzien, albo miesiac a nastepnym nie pije.Tz zawsze mnie chroni jak ona pie , Bo ona wtedy takie rzeczy gada I robi ze czlowiekowi glupio

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
O Tz sie nie boje , Bo wiem ze ma umiar I nie pozwala sobie na picie w niewiadomych ilosciach , za to jego brat jak tylko zlapie dola, jak zostawila go dziewczyna , czy tez ma jakies problemy , strasznie wtedy pije, chce uciec w ten sposob , tylko dokad?
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 14:55   #4254
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale ze mnie kucharka
Zrobiłam kotlety mielone bez cebuli !!!!!!!!!!!
Nie mam pojęcia dlaczego mi to wypadło z głowy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:00   #4255
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:03   #4256
moniczka2123
Zadomowienie

http://urodaizdrowie.pl/najmniejszy-wczesniak-z-lodzi

DZis mała przeszała operacje

Stary 2011-05-27, 15:05   #4257
Natka_
Zakorzenienie

A pamiętasz Karolinee jak na początku się przejmowałyśmy, że wszystkie mają brzuszki, a my nie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:07   #4258
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny od 30 maja w Lidlu jest termometr do czoła i ucha za 45zł,
powiedzcie czy się opłaca? Niby 3 lata gwarancji.

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_19069.htm

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:09   #4259
moniczka2123
Zadomowienie

co wy na to ?? ....

Fiodorowa Wasilijewa (1707-1782) nieznana z imienia, rosyjska chłopka, żona Fiodora Wasilijewa, rekordzistka pod względem liczby urodzonych dzieci.
Pochodziła z Szui, wsi położonej na wschód od Moskwy. W latach około 1725-1765 urodziła żywo 69 dzieci z czego tylko dwójka zmarła w okresie niemowlęcym. Rekordzistka była 27 razy w ciąży, przy czym wszystkie ciąże były mnogie. Urodziła 16 par bliźniąt, siedem razy rodziła trojaczki i cztery razy czworaczki.

Stary 2011-05-27, 15:13   #4260
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
co wy na to ?? ....

Fiodorowa Wasilijewa (1707-1782) nieznana z imienia, rosyjska chłopka, żona Fiodora Wasilijewa, rekordzistka pod względem liczby urodzonych dzieci.
Pochodziła z Szui, wsi położonej na wschód od Moskwy. W latach około 1725-1765 urodziła żywo 69 dzieci z czego tylko dwójka zmarła w okresie niemowlęcym. Rekordzistka była 27 razy w ciąży, przy czym wszystkie ciąże były mnogie. Urodziła 16 par bliźniąt, siedem razy rodziła trojaczki i cztery razy czworaczki.

Tylko jedno przychodzi mi do głowy: O k....a

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości