|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iustyna mój szkrab jest całkiem spory i na każdym usg wychodzi minimum o tydzień do przodu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Pokaz foteczki z wycieczki
![]() Cytat:
A herbatka z,isci malin, to te liscie gdzie sie kupuje w zielarskim? Cytat:
![]() Własnie tez myslalam o wywoskowaniu bikini przed porodem dla spokoju świetego, w sumie zawsze robiłam wosk, ale jak zaszłam w ciąże to przestałam bo zdania kosmetyczek byly na tenn temat podzielone. A w sumie przed porodem to chyba juz nie zaszkodzi.... w ktorym tygodniu chcesz sie wybrac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Normalnie padłam na buzie ze zmęczenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=beata_1988;27146186]
[/COLOR]Oliweczka1985 - pozwoliłam sobie skopiować treść Twojego posta i opisać moje przemyślenia co do treści: 1. Obok łóżeczka ma stac kącik do przewijania oraz mała nocna lampka. ja przewijak chce mieć na łóżeczku ale chyba pomyślę jeszcze nad jakimś stolikiem obok na potrzebne przybory higieniczne 2. Ważne, by dziecko nie wychowywac w zupełnej ciszy-radio czy TV bardzo wskazane. też mam taki plan żeby nie przyzwyczajać maleństwa do spania w zupełnej ciszy. 3. Rożek wiązany, nie na rzepy ![]() czemu akurat tak? 4. - pieluchy tetrowe- 40 szt. Ale aż tyle sztuk to chyba jak się chce używać pieluszek z tetry nie jednorazówek... po ci mi tyle skoro będę jednorazowych używać? ![]() 5. Wszytskie ubranka koniecznie wyprasowac! ja nie wiem czy mi się będzie chciało wszystko prasować.. jak będę mieć nadmiar wolnego czasu to może uprasuje ![]() Dobrze, że pytasz Beatko, bo ja tylko tak ogólnie napisałam o tym czego sie dowiedziałam na SR(z resztą podobno Moniczka chciała....) 1. Tak, napewno jak będziesz miała stoliczek na przybory higieniczne, to to wiele ułatwi ![]() 2. Ja też ![]() 3. Wiązany, bo rzepy szybko się niszczą w praniu-chociaż przecież rożka nie pierze się tak często. 4. No dużo 40 szt. ja planuję kupic 30, pomimo tego, że chcę używac również jednorazówek ![]() 5. Pierwsza turę pewnie wyprasuję, ale później to już raczej nie.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja miałam ciężką noc-pies miał sraczkę.... ![]() ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-27 o 13:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Święta prawda! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tyle wcześniej masz pić...? Ja wiem że jest polecana na przyspieszenie porodu... ![]() a o masażu też słyszałam, ale coś się zebrać nie mogę żeby robić... ![]() Mój mąż kochany wczoraj kupił w Biedronce tą promocyjną pakę pieluch, w naszej nie było.. :/ i mogę być z niego dumna, bo kupił takie jak trzeba ![]() Babonik, czekam na długą relację ![]() brumek, gdzie Ci się to dziecko mieści? ![]() ![]() ![]() A my byliśmy na basenie, oczywiście gapią się ludzie jak na zjawisko jakieś.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kurcze mi chyba powiedziała, że od początku czerwca, albo od 20 hmm, muszę sprawdzic w kalendarzyku dokładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Więc tak: delikatnie dwoma palcami z tym olejkiem masuje się odcinek między pochwą a odbytem (który właśnie narażony jest na pęknięcie czy nacięcie). Czyność tę powinno sie wykonywać codziennie przeznaczając na to 10 min. Powinno się masować od 34 tc regularnie. Myślę, że warto spróbować. tak naprawdę nie ma się nic do stracenia a może akurat pomoże. Zaszkodzić napewno nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Ja u nas zapytam jaki maja stosunek do tego żelu. Cytat:
![]() Brumek Ty jestes takim naszym ciekawym przypadkiem wątkowym ![]() ![]() CarmelaSoprano ja zamawiałam z tej aukcji: http://allegro.pl/weleda-olejek-do-m...630133167.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja takiego brzucha przed ciaza nawet nie mialam ![]() ![]() Ale brzunio sliczny ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Pociesze cie u mnie 9 na plusie a do 1 sierpnia tez najwiecej przybiore ![]()
![]() |
#4210 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wagi pewnie że się boję! W końcu jestem prawdziwą kobietą ![]() Cytat:
![]() ![]() No dobra, przerwa w pracy. Lecę do sklepu na dół po drożdżówkę i kawkę sobie zrobię ![]()
![]() |
#4211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam w kalendarzyku, jesli dobrze zanotowałam to kazała mi pić od początku czerwca. Po jednej filiżance nie więcej. Zadzownię do niej dla pewności i zapytam. Dziewczyny, ale ja też się zmieniłam i Brumek napewno też widzi w sobie różnicę. Ja widzę jak moje ciało się zmieniło, też nie wyglądam jak przed ciążą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
A to i ja sie pochwale swoim 30-tygodniowym brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że sami swoje ciało znamy najlepiej i widzimy to czego inni nie widzą. A oni nie widza, bo się tylko tak pobieżnie przyglądają ![]()
![]() |
#4215 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo Beatko
![]() ![]() ![]() Świetne wieści ![]() ![]() ![]() Czekamy na wasz powrót i oczywiście jakieś fotki dziewczynek ![]() Cytat:
![]() Czekamy na jakąś relacje z wyjazdu i oczywiście fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
Śliczny brzunio
![]() ![]() kiedy masz teraz wizyte?? ja 27 czerwca ![]()
#4219 |
Zakorzenienie
|
13 czerwca
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
Szkoda ze nie mamy tego samego dnia ![]() Ja pozniej bede miala co dwa tygodnie to moze akurat trafimy na jeden dzien ![]()
#4221 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka super masz brzunio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zadomowienie
|
Jestem wsciekla czemu ten ✂✂✂✂✂✂✂niety czlowiek nie rozumie ze jestem w ciazy az sie babcia poplakala bo sie boi ze cos mi sie stanie a o moja matke chodzi skleła mnie jak nie wiem za to ze obiad zrobilam dobry... i jej powiedzialam ze dziekuje za laske ale nie potrezbuje jej kasy na lozeczko kupie sobie sama babcia powiedziala ze dziadek mi da 1500 na wozek a ona na lozeczko pozyczy jak chce sobie kupic co za ... mam okropna matke i chce mi sie plakac
![]() ![]() ![]() ![]() i ze w mezu bezgraniczne oparcie mam ... Jak ona tak moze ![]() ![]()
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu każda mi pisze, że chuda, że nic nie przytyłam... A moja mama jak ostatnio do mnie przyjechała, kiedy mnie zobaczyła to jej pierwsze słowa na mój widok "Ty mój grubasie" ![]() Więc uwierzcie każda się zmieniła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kolejne wizyty mam: 13 czerwca, 15 lipca, 28 lipca i 11 sierpnia, a 12 termin porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A takie pytanko - skoro dzisiaj mam wizytę (a to koniec 33 tc) to następną będę miała za trochę ponad 2 tygodnie w 36 tc?
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-27 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze to juzx wszystkie wizyty masz ustalone?? ja z wizyty na wizyte sie zapisuje ![]() ![]()
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.