|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
p.s. niestety coś mi nie chce załączyĆ chciałam obrazek wkleiĆ w tesco(bo jestem na etapie tego marketu, ostatnio tam ciągle chodzę i szukam promocji ![]() ![]() http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf (na ostatniej stronie jest ich zdjęcie) może karnet na myjnię i woskowanie? ![]() ![]() ![]() p.s. jeżeli chodzi o kokarde czerwoną to podpowiedź masz w moim avatarku ![]() ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-12 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Aniu wspolczuje zeba, ja mialam jednego borowanego w ciazy juz bez znieczulenia, do tego boli mnie drugi, ktory jest niby po kanalowym leczneiu, ale plomba ma szczeline. Czekam do pociazy z nim bo to beda ciezsze prace... Tobie juz niewiele zostalo ![]() Co do grzybow to ja tez lubie jesc i zbierac, tesciowie mieszkaja w borach dolnoslaskich, wiec obowiazkowy punkt programu ![]() My jestesmy wlasnie w trakcie mini remontu i nie mam teraz przez 2 dni kuchni i pokoju jednego, staram sie farby nie wdychac, ale musze isc do lazienki itd. bardzo drazni mnie zapach farby w ciazy. A tu jak na zlosc od miesiaca ponad remontuja cala klatke i farbami olejnymi juz od dawna smierdzi. Na winde zawsze czekam w mieszkaniu, zeby nie stac na korytarzu. Ja wczoraj zrobilam sos bolonski z cukinia do makarou, a przedwczoraj kluski leniwe z zasmazka z bulki, masla i sliwek. Jak dla mnie pychota, ale TZ nei byl zachwycony ze slodkiego obiadu ![]() Kusicie goframi, ale widocznie dzidzia nie chce, bo nie pojde sobie dzis kupic gofra ![]() Czytalam wczoraj bardzo smutny artykul w Twoj stylu, o poronieniach. Ciezko sie czytalo i moze niepotrzebnie, bo caly 2 trymestr sie nie martwie i teraz lekko zaczelam. Ciekawy byl wywiad z lekarzem, jak to wyglada z ich strony. To jednak inne spojrzenie. Ostatnio chyba znow mi jakos wiecej brzuch urosl, bo tem mam wrazenie, ze mam za malo skory, choc nei swedzi. NO i przybylo mi 3 cm kolo pepka przez jakies 2 tyg. ggora juz duzo blizej niz dalej do konca, ja sie tym pocieszam. Tincia ciekawe info z tym kombinezonem, ja dostalam 62, ale wyglada na duzy, moze wystarczy, w koncu rozmiar rozmiarowi nie rowny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Tottie gratuluje grzecznego synka ![]() Bahamadia wspolczuje tego czego... trzymam kciuki ze samo zniknelo ![]() Dygotko ja mialam badanie na cytomegalie na poczatku ciazy i mialam ujemne wyniki. Oolong fajny ten wozeczek i chyba tani jak na podwojny? ![]() Glam no wlasnie Twoja metoda liczenia ruchow bardziej mi odpowiada niz pozostale. Moj maluch np nei rusza sie zaraz po posilkach. Ma swoje godziny szczytu czasami niezaleznie od tego kiedy jadlam ![]() Fatal co do prezentu to nie pomoge ![]() ![]() ![]() Tincia a jak ogolne wrazenia ze szkoly rodzenia? ile placisz? Kurcze ja zle przeczytalam o tej do ktorej chcialam sie zapisac... 400zl a nie 210 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Rozeznanie
|
fatal moze odcinki top geara na dvd, moj Tz takim umiarkowanym fanem motoryzacji jest, ale to lubi.
MOj tz ma urodziny za miesiac, a ja zaplanowalam, ze mu kupie ajkis super parasol, nie jest to moze prezent super romantyczny, ale ja lubie praktyczne prezenty, no i mam nadzieje, ze starczy na lata. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Aniolina a ile spotkan i jakiej dlugosci macie na tej SR?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie śpię od 3:40 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja używam Loveli do koloru i do białego a jak kupowałam do koloru był gratis płyn do płukania Loveli ![]() ![]() ![]() Co do prania to oddzielam rzeczy małej tak jak swoje białe i kolorowe i tak piorę w takich proszkach(nie wiadomo czy któreś nie zafarbują) Aniolina nie stresuj mnie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-12 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam trochę resztek i tego i tego, więc je zmieszałam do jednego pudełka - będę teraz prała taką Lovelą biało-kolorową ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- fajny, tylko nigdzie na żywo go nie mogę wyhaczyć i sama nie wiem, jak z jego wygodą na ceneo ma dobre opinie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
goldika 10 spotkan po 1.5 albo 2 h, nie jestem pewna.
ania dentystka bala mi sie dac znieczulenie, ale z tego co czytalam niektorzy dentysci daja. Ona mi powiedziala, zebym zapytala ginekologa, a ginekolog powiedzial, ze to decyzja dentysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
smarkam krwia
![]() Aniolina u mnie oferuja 12godz za 400zl. 6 spotkan. a za 400zl to mieibysmy juz jedna komode. W ten weekend chyba zaczynamy malowanie mieszkania... To znaczy Tz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przewijaka to ja wychodzę z założenia że lepiej kup[ic jakąs komodę od azu z przewijakiem i potem odkręcić niż jakis stojak,wanienkę tez kupię oddzielnie Cytat:
![]() też nie wiem jaki proszek kupic it.kupie tańszy dla dzieciów ja tak samo.... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
ja dpostałam namairy na jakąs szkołę rodzeni,ale jakoś mnei nei ciągnie-ale zadzwonię i zpytam...ale tż i tak nie będzie mógł chodzić,a sama to nie chcę. tyle kobiet rodzi bez szkoły rodzenia to i ja też mog ę ![]()
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Dzięki za info o kombinezonie choć troszkę mnie zdziwiło, że min.68, jak dzidzia będzie krótka to się utopi
![]() Co do ruchów dziecka, maluszki mają już swoje charakterki , jedne ruszają się mniej inne bardziej. W 2 trymestrze dużo też śpią. Mnie martwi tylko jak nie rusza się np. prawie cały dzień. Po glukozie tak miałam, ze szalał mało dziury w brzuchu mi nie wybił, a na 2 dzień zero. Pewnie się zmęczył i spał. Ruchów nie liczę, może to infantylny arument, ale nasze mamy nie miały usg, pracowały fizycznie, nie liczyły ruchów i dzieci zdrowe rodziły. Mnie się metoda GLAM podoba, przyznaję- wybieram pod swoją teorię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ale mialam w nocy skurcz lydki ![]() Jesli chodzi o ruchy,to dzidzia ma na tyle jeszcze miejsca w brzuchu,ze moze sie przekrecic przodem do naszego kregoslupa i wtedy ruchy nie beda tak wyczuwalne.Ale jesli sie martwicie,zjedzcie cos slodkiego i sie polozcie,cos powinnyscie poczuc. Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Tuszka widze,ze mamy ten sam gust ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
Witamy piątkowo.
Witaminca jeśli chodzi o ruchy dzidzi to nie martw się. Dobrze napisała glam że w chwili aktywności musi być min.10 ruchów. Moja np. 2 dni temu mało co się ruszała dopiero jak zjadłam to dawała czadu. A na drugi dzień prawie co chwilę dawała znać. Mam aukcje dla dziewczyn co mają synków http://allegro.pl/show_item.php?item=1762441101 ja już po śniadanku. Chałeczka z dżemem i kakao ![]()
#4244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki Olusia napewno się spytam o te kropelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
aha jeszcze mi sie przypomnialo- raz pojechalam z Sonia do szpitala w dniu porodu- wlasnie z tego powodu ze nie czulam ruchow- dali mi do picia MEGA ochlodzony napoj z glukoza, lodowaty i w ilosci chyba z pol litra na raz, a potem kolejne pol litra- az sie porzygalam...
ale ogolnie jak ruchow nie czujecie to ponoc to jest sposob na obudzenie malucha- silnie schlodzony slodki napoj lub nawet duza porcja lodow- podobno ochlodzenie zoladka jest wyczuwalne przez macice chociaz ciezko mi w to uwierzyc ale tak mowila polozna
#4247 |
Zadomowienie
|
spokojnie... czytałam ze teraz to moze sie zdarzac ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Oolong jesli chodzi o wozki dla rodzenstwa to sporo forow przewrtowalam szukajac swojego blizniaka i dziewczyny ogolnie polecaja:
Baby Joger City(miala go moja kolezanka w IE, rzeczywiscie wygodny w prowadzeniu...) Britax B-dual- nie widzialam na zywo w wersji podwojnej ale na djeciach wyglada super, chociaz ja bym sie bala ze to dolne siedzonko by mi sie o nogi platalo ![]() no i w zasadzie wszystkie wozki z Phil and Teds- tych to w Irlandii bylo mnostwo, powiedzialabym ze 60 proc podwojnych dla rodzenstwa to wlasnie Phile ; ) a cenowo to popatrz na taki http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E gondolke ma miekka ale zawsze lepiej taka niz zadna ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- zwiekszona ilosc krwi w obiegu i wieksza wrazliwosc naczynek chyba...ponoc w ciazy czesto sie zdarzaja krwotoki z nosa albo przy myciu zebow
#4249 |
Zadomowienie
|
GLAM zgadzam się - mój lekarz to potwierdza. Kiedy nie czujemy długo ruchów najlepiej zimne mleko i coś słodkiego albo sam słodki chłodny napój, kładziemy się z nogami opartymi o ścianę i czekamy
![]() ![]() EDIT: GOLDI ja od kilku dni mam słabe naczynka i troszkę smarknę od razu krew, ponoć to norma w ciąży u niektórych kobiet. |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
krwawienie dziąseł lub z nosa- to niestety standard w ciąży
![]() słyszałam b.dobre opinie nt. laktatorów MEDELI tylko teraz tak sie zastanawiam który wybraĆ: 1) http://www.halobaby.pl/product-pol-3...-030-0004.html czy ten 2) http://www.dziecko-sklep.pl/index.php?zobacz=399 doradzicie? w ciągu ostatnich dni mój maluszek ma dwie ulubione pory: rano po śniadaniu ok.8:00-9:00 wieczorem ok.21:00 (pomimo, ze wtedy nic nie jem) ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-12 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
tak wlasnie myslalam ze to ciazowe krwawienie nosowe. Na poczatku ciazy tez tak mialam :/
Co do laktatora to ja kupie dopiero po porodzie o ile bedzie potrzebny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Olusia to miałyśmy taką samą noc ... Nogę to myślałam, że odetnę, całą lewą łydkę miałam drętwą ![]() Jak nie wstawanie do wc 5 razy w nocy, to skurcze ot takie mam pobudki ![]() Lecę na śniadanko. Pewnie spichcę kanapeczki i napiję się mięty słodzonej miodzikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
wspolczuje skurczy... ja jeszcze nie mialam zadnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
też tak na początku myslałam( że przyda się gdy pokarmu będę miała za dużo) , ale wyczytałam gdzieś, że pobudza laktację taki laktator- no i teraz mam zagwozdkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Witajcie, nadrobiłam was grzecznie więc piszę.
Wczoraj byłam u rodziców i lenistwa cały dzień prawie ![]() ![]() A zawsze to zorganizowana kobitka ze mnie była, tak mni ta ciąża rozleniwiła że coś. Dlatego wyłączam kompa i zabieram się za obowiązki domowe, jak skończę to dam znać co i ile udało mi się zrobić ![]() Aha, chciałam wypowiedzieć się do kombinezonów, moje dziecię urodziło się z wagą 4315 i 59cm długie, w kombinezonie na 68 się utopił, więc mu nie dawałam, pod koniec zimy, urodził się przedostatniego pażdziernika, a ciuszki na 56 były lekko luźne więc nie ma co szaleć na zapas. Te rozmiarówki są jakoś inaczej dobierane czy coś. Dlatego teraz mam dużo ciuchów na 56 i szukam kombinezonu na maks 62. Dziewczyny mam problem z królikiem, chyba zakochał się we mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, to lecę do obowiązków, daję sobie na nie czas do około 13tej, ciekawe czy dam radę bo ostatnio nic nie robię ![]() Wpadnę się pochwalić potem, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Zadomowienie
|
nikaa2 ja zmiękczacza nie używam, bo uczulona jestem.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aniolina z grzybów to ja tylko pieczarki uznaję. Współczuję remontów Witaj w klubie - ja jak nie krwią to skrzepami i tak na okrągło. OlusiaS oj bidulko teraz to Cię łydka będzie boleć, mnie jaki kiedyś taki mocny chwycił to potem dwa dni ból mięśni czułam. Aniu ja też cię pocieszę - lidokaina podana miejscowo nie jest szkodliwa w ciąży. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() ![]() Tottie ![]() ![]() ![]() Pociesze cie, mam tak codzien od konca lutego ![]() ![]() dygotka ja tez sie do sr nie wybieram, po pierwsze wole kupic cos malemu, po drugie tz tez do pozna pracuje i sama nie mam ochoty sie turlac |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Widze, ze nie jestem osamotniona z okropna noca ![]() ![]() No oprocz tego wstalam ze spuchnietym gardlem...chyba spanie przy otwartym oknie nie jest najlepszym pomyslem. Dzis mam w planach jechac do babci, bo ma przyjsc ta paczka dla mnie- cale 25 kg! Juz sie nie moge doczekac, bo nie mam sama w czym chodzic. Dziewczyny, nie wiem czy podczas mojej nieobecnosci byl poruszany temat,ale musze sie was poradzic. W czym planujecie chodzic w chlodniejsze dni??? Ja w zadne kurtki sie juz nie mieszcze, a bylam sie spytac w sklepie ciazowym o cene i pani mnie wbila w sciane- 300 zl!!!! Widzialam wczoraj na all takie kurteczki za 60 zl i sie zastanawiam czy nie kupic. Jednak tych chlodnych i deszczowych dni to mamy przed soba jeszcze pare....moj Tż stwierdzil, ze najwyzej nie bede wychodzic z domu ![]() A propo Tż to mnie wyprowadzil z rownowagi i dzis spal na sofie. Ogladal tv do rana i teraz sobie odsypia ![]()
#4259 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj jem non stop od rana taki apetyt
![]() No i zgłupiałam z tymi rozmiarami i kupiłam śledzony przeze mnie kombinezonik za 25zł używany. Jak będą pieniążki to kupię bliżej listopada 62cm w podobnej cenie jeśli lekarz powie, że dzidzia będzie krótka. Na razie prorokuje dużego bobaska więc wątpie by 62 wystarczyło na całą zimę. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-12 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zadomowienie
|
nikaa2 pobudzisz laktację tylko wówczas jak ściągniesz cały pokarm, przy nawale pokarmu ściąga się tylko tyle by poczuć ulgę. Jeśli pierś nie będzie całkowicie opróżniana to laktacja powoli sobie zanika.
Ze mną porobiło sie to samo - przed ciążą jak wyznaczyła sobie termin do którego coś miało skończyć robić to musiało być skończone, a teraz...szkoda gadać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.