mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 06:53   #4231
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Jakoś nie mogłam już dłużej spać.Co do tego prezentu dla mojego Tż to on jest zapalonym fanem motoryzacji.TvnTURBO może oglądać przez cały dzień.Dlaatego w zeszłym roku dostał ten prezent Subaru, ale w tym pustka w głowie.Do moli książkowych raczej nie należy więc książki odpadają.Już myślę czy siebie nie zapakować w czerwoną kokardę i mu wreczyćZ tego najbardziej by się ucieszył, bo widzę ,że mu brakuje))
a moze coś takiego między innymi oczywiście
p.s. niestety coś mi nie chce załączyĆ chciałam obrazek wkleiĆ
w tesco(bo jestem na etapie tego marketu, ostatnio tam ciągle chodzę i szukam promocji ) są zapachy samochodowe 3 w cenie 2 z Euro 2012- ślicznie wyglądają i maja do tego pachnieĆ
http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf (na ostatniej stronie jest ich zdjęcie)

może karnet na myjnię i woskowanie? trudno mi podpowiedzieĆ, bo mój w ogóle nie zajmuję się autami- dziwoląg jakiś

p.s. jeżeli chodzi o kokarde czerwoną to podpowiedź masz w moim avatarku

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-12 o 07:01
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 06:54   #4232
Aniolina
Rozeznanie

Witam z rana
Aniu wspolczuje zeba, ja mialam jednego borowanego w ciazy juz bez znieczulenia, do tego boli mnie drugi, ktory jest niby po kanalowym leczneiu, ale plomba ma szczeline. Czekam do pociazy z nim bo to beda ciezsze prace... Tobie juz niewiele zostalo

Co do grzybow to ja tez lubie jesc i zbierac, tesciowie mieszkaja w borach dolnoslaskich, wiec obowiazkowy punkt programu

My jestesmy wlasnie w trakcie mini remontu i nie mam teraz przez 2 dni kuchni i pokoju jednego, staram sie farby nie wdychac, ale musze isc do lazienki itd. bardzo drazni mnie zapach farby w ciazy. A tu jak na zlosc od miesiaca ponad remontuja cala klatke i farbami olejnymi juz od dawna smierdzi. Na winde zawsze czekam w mieszkaniu, zeby nie stac na korytarzu.

Ja wczoraj zrobilam sos bolonski z cukinia do makarou, a przedwczoraj kluski leniwe z zasmazka z bulki, masla i sliwek. Jak dla mnie pychota, ale TZ nei byl zachwycony ze slodkiego obiadu

Kusicie goframi, ale widocznie dzidzia nie chce, bo nie pojde sobie dzis kupic gofra

Czytalam wczoraj bardzo smutny artykul w Twoj stylu, o poronieniach. Ciezko sie czytalo i moze niepotrzebnie, bo caly 2 trymestr sie nie martwie i teraz lekko zaczelam. Ciekawy byl wywiad z lekarzem, jak to wyglada z ich strony. To jednak inne spojrzenie.

Ostatnio chyba znow mi jakos wiecej brzuch urosl, bo tem mam wrazenie, ze mam za malo skory, choc nei swedzi. NO i przybylo mi 3 cm kolo pepka przez jakies 2 tyg.

ggora juz duzo blizej niz dalej do konca, ja sie tym pocieszam.

Tincia ciekawe info z tym kombinezonem, ja dostalam 62, ale wyglada na duzy, moze wystarczy, w koncu rozmiar rozmiarowi nie rowny.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 06:59   #4233
goldika
Zakorzenienie

Dzien doberek

Tottie gratuluje grzecznego synka

Bahamadia wspolczuje tego czego... trzymam kciuki ze samo zniknelo

Dygotko ja mialam badanie na cytomegalie na poczatku ciazy i mialam ujemne wyniki.

Oolong fajny ten wozeczek i chyba tani jak na podwojny?

Glam no wlasnie Twoja metoda liczenia ruchow bardziej mi odpowiada niz pozostale. Moj maluch np nei rusza sie zaraz po posilkach. Ma swoje godziny szczytu czasami niezaleznie od tego kiedy jadlam

Fatal co do prezentu to nie pomoge sama musze kupic cos ojcu na imieniny na nastepny weekend i nie mam pojecia on ma wszystko. A jak nie ma to idzie i sobie kupuje od reki

Tincia a jak ogolne wrazenia ze szkoly rodzenia? ile placisz?

Kurcze ja zle przeczytalam o tej do ktorej chcialam sie zapisac... 400zl a nie 210 a tak bardzo chcialam isc. 4 stowki to za duzo, jeszcze tyle mamy do kupienia...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:02   #4234
Aniolina
Rozeznanie

fatal moze odcinki top geara na dvd, moj Tz takim umiarkowanym fanem motoryzacji jest, ale to lubi.
MOj tz ma urodziny za miesiac, a ja zaplanowalam, ze mu kupie ajkis super parasol, nie jest to moze prezent super romantyczny, ale ja lubie praktyczne prezenty, no i mam nadzieje, ze starczy na lata.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Kurcze ja zle przeczytalam o tej do ktorej chcialam sie zapisac... 400zl a nie 210 a tak bardzo chcialam isc. 4 stowki to za duzo, jeszcze tyle mamy do kupienia...
My tez placimy 400 zl za szkole rodzenia mam nadzieje, ze sie naprawde przyda
Stary 2011-08-12, 07:05   #4235
goldika
Zakorzenienie

Aniolina a ile spotkan i jakiej dlugosci macie na tej SR?
Stary 2011-08-12, 07:06   #4236
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
NIKA u mnie siostry prawie wszystko prały w białej Loveli o ile kojarze to jest i w płynie.Niczego do zmiękczania nie używały.Tylko ciemne prały w kolorze.
Witajcie z samego rana

Ja już nie śpię od 3:40 obudziłam sie do łazienki i już nie zasnęłam odprawiłam tżta do pracy i może się zdrzemnęłam 30 min dlaczego nie mogę spać do późna jeszcze jak ja się budzę to mała też i daje mi popis kopniaków tżt się śmiał jak do niego się przytuliłam że chce go wykopać do roboty żeby się nie spóźnił

Ja używam Loveli do koloru i do białego a jak kupowałam do koloru był gratis płyn do płukania Loveli chociaż go nie polecam w ogóle jest strasznie rzadki i śmierdzi kupiłam w Anglii inny o wiele lepszy i tańszy ale muszę tamten zużyć
Co do prania to oddzielam rzeczy małej tak jak swoje białe i kolorowe i tak piorę w takich proszkach(nie wiadomo czy któreś nie zafarbują)

Aniolina nie stresuj mnie ja chcę znieczulenie!! bo zwiewam z fotela a jak jeszcze by mieli mi kanałówkę robić

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-12 o 07:10
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:18   #4237
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
NIKA u mnie siostry prawie wszystko prały w białej Loveli o ile kojarze to jest i w płynie.Niczego do zmiękczania nie używały.Tylko ciemne prały w kolorze.
moim zdaniem kompletnie bez znaczenia i tak słabo dopiera i nie odbarwia (no bo dla dziecka nie może być agresywna)
ja miałam trochę resztek i tego i tego, więc je zmieszałam do jednego pudełka - będę teraz prała taką Lovelą biało-kolorową

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Dzien doberek

Oolong fajny ten wozeczek i chyba tani jak na podwojny?
fajny, tylko nigdzie na żywo go nie mogę wyhaczyć i sama nie wiem, jak z jego wygodą
na ceneo ma dobre opinie

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:19   #4238
Aniolina
Rozeznanie

goldika 10 spotkan po 1.5 albo 2 h, nie jestem pewna.

ania dentystka bala mi sie dac znieczulenie, ale z tego co czytalam niektorzy dentysci daja. Ona mi powiedziala, zebym zapytala ginekologa, a ginekolog powiedzial, ze to decyzja dentysty ale to byl 16 tydzien jakos, to pewnie tez ma znaczenie.
Stary 2011-08-12, 07:24   #4239
goldika
Zakorzenienie

smarkam krwia

Aniolina u mnie oferuja 12godz za 400zl. 6 spotkan. a za 400zl to mieibysmy juz jedna komode.

W ten weekend chyba zaczynamy malowanie mieszkania... To znaczy Tz
Stary 2011-08-12, 07:39   #4240
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Dzięki Dygotko za info, dzisiaj jeszcze dwa w Smyku wypatrzyłam i jedno w Świecie Dziecka z opcją kołyski.

Zastanawiam się, czy nie lepiej było by zakupić zwykłą komodę i na nią położyć przewijak, i oddzielnie waniankę zamiast 'komody kąpielowej z przewijakiem'. Jak myślicie?
a zerknij i poczytaj czy te na str sklep.bondodo.eu czy te łóżeczka tam maja boki zdejmowane?

co do przewijaka to ja wychodzę z założenia że lepiej kup[ic jakąs komodę od azu z przewijakiem i potem odkręcić niż jakis stojak,wanienkę tez kupię oddzielnie
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Chawa
to chyba dzisiaj kupię tą LOVELĘ, ale była w dwóch rodzajach- do białego i do kolorów- to chyba do białego to do tetrowych pieluch a do kolorów to do ubranek???? i czy potrzebuję zmiękczacza do tego?
idę spałaszowaĆ śniadanko życząc tym co jedzą smacznego
ja póki co głodna nie ejstem,ale ledwo na oczy widzę
też nie wiem jaki proszek kupic it.kupie tańszy dla dzieciów
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
boshe jak ja nic nie wiem
ja tak samo....

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:

Dygotko ja mialam badanie na cytomegalie na poczatku ciazy i mialam ujemne wyniki.

ujmeny IgM czy IgG?

ja dpostałam namairy na jakąs szkołę rodzeni,ale jakoś mnei nei ciągnie-ale zadzwonię i zpytam...ale tż i tak nie będzie mógł chodzić,a sama to nie chcę.
tyle kobiet rodzi bez szkoły rodzenia to i ja też mog ę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:41   #4241
elf27
Zadomowienie

Dzięki za info o kombinezonie choć troszkę mnie zdziwiło, że min.68, jak dzidzia będzie krótka to się utopi

Co do ruchów dziecka, maluszki mają już swoje charakterki , jedne ruszają się mniej inne bardziej. W 2 trymestrze dużo też śpią.
Mnie martwi tylko jak nie rusza się np. prawie cały dzień. Po glukozie tak miałam, ze szalał mało dziury w brzuchu mi nie wybił, a na 2 dzień zero. Pewnie się zmęczył i spał. Ruchów nie liczę, może to infantylny arument, ale nasze mamy nie miały usg, pracowały fizycznie, nie liczyły ruchów i dzieci zdrowe rodziły.
Mnie się metoda GLAM podoba, przyznaję- wybieram pod swoją teorię , ale nie chcę się wkręcać a mój bąbel nie jest akurat aktywny po posiłkach tylko ma swoje pory.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 07:48   #4242
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam .
Ale mialam w nocy skurcz lydki .Chcialam juz TZ'ta budzic,ale stwierdzilam,ze i tak mi nie pomoze.Takiego skurczu jeszcze w zyciu nie mialam...
Jesli chodzi o ruchy,to dzidzia ma na tyle jeszcze miejsca w brzuchu,ze moze sie przekrecic przodem do naszego kregoslupa i wtedy ruchy nie beda tak wyczuwalne.Ale jesli sie martwicie,zjedzcie cos slodkiego i sie polozcie,cos powinnyscie poczuc.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

Aniolina nie stresuj mnie ja chcę znieczulenie!! bo zwiewam z fotela a jak jeszcze by mieli mi kanałówkę robić
Aniu to ja Cie pociesze,dla kobiet w ciazy sa specjalne znieczulenia punktowe.Dostajesz ok 10 kropelek i dziala to jakies pol godzinki,moze troche dluzej.Spytaj o cos takiego

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Tuszka widze,ze mamy ten sam gust
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:49   #4243
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witamy piątkowo.
Witaminca jeśli chodzi o ruchy dzidzi to nie martw się. Dobrze napisała glam że w chwili aktywności musi być min.10 ruchów. Moja np. 2 dni temu mało co się ruszała dopiero jak zjadłam to dawała czadu. A na drugi dzień prawie co chwilę dawała znać.
Mam aukcje dla dziewczyn co mają synków
http://allegro.pl/show_item.php?item=1762441101

ja już po śniadanku. Chałeczka z dżemem i kakao

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:51   #4244
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam .
Ale mialam w nocy skurcz lydki .Chcialam juz TZ'ta budzic,ale stwierdzilam,ze i tak mi nie pomoze.Takiego skurczu jeszcze w zyciu nie mialam...
Jesli chodzi o ruchy,to dzidzia ma na tyle jeszcze miejsca w brzuchu,ze moze sie przekrecic przodem do naszego kregoslupa i wtedy ruchy nie beda tak wyczuwalne.Ale jesli sie martwicie,zjedzcie cos slodkiego i sie polozcie,cos powinnyscie poczuc.

Aniu to ja Cie pociesze,dla kobiet w ciazy sa specjalne znieczulenia punktowe.Dostajesz ok 10 kropelek i dziala to jakies pol godzinki,moze troche dluzej.Spytaj o cos takiego

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Tuszka widze,ze mamy ten sam gust
mam nadzieję że mi nie będą na żywca robić lubię chodzić do dentysty ale jak mi dają znieczulenie
Dzięki Olusia napewno się spytam o te kropelki
Stary 2011-08-12, 07:59   #4245
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Dziś na szkole rodzenia, położna nam omówiła jakie ciuszki na wyjscie dla dzidzi i powiedziała, że kombinezonik nie mniejszy jak 68, bo dzidzia i tak ma pozycje podkurczona wie ci tak bedzie w srodku, a w tym bedzie miec wygodnie i starczy na cala zime. Lepiej kombinezon od spiworka, a jesli spiworek (ten z workiem na nozki) to trzeba zwrocic uwage, zeby mial miedzy nozkami otwor na pas bezpieczenstwa, bo inaczej zle sa rozkladane sily pasa.
TINCIA a co doradzała na wyjście?
Stary 2011-08-12, 08:00   #4246
glamourous
Zakorzenienie

aha jeszcze mi sie przypomnialo- raz pojechalam z Sonia do szpitala w dniu porodu- wlasnie z tego powodu ze nie czulam ruchow- dali mi do picia MEGA ochlodzony napoj z glukoza, lodowaty i w ilosci chyba z pol litra na raz, a potem kolejne pol litra- az sie porzygalam...
ale ogolnie jak ruchow nie czujecie to ponoc to jest sposob na obudzenie malucha- silnie schlodzony slodki napoj lub nawet duza porcja lodow- podobno ochlodzenie zoladka jest wyczuwalne przez macice chociaz ciezko mi w to uwierzyc ale tak mowila polozna
Stary 2011-08-12, 08:03   #4247
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
smarkam krwia

spokojnie... czytałam ze teraz to moze sie zdarzac cos zwiazane z przepływem krwi i naczynkami

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:08   #4248
glamourous
Zakorzenienie

Oolong jesli chodzi o wozki dla rodzenstwa to sporo forow przewrtowalam szukajac swojego blizniaka i dziewczyny ogolnie polecaja:
Baby Joger City(miala go moja kolezanka w IE, rzeczywiscie wygodny w prowadzeniu...)

Britax B-dual- nie widzialam na zywo w wersji podwojnej ale na djeciach wyglada super, chociaz ja bym sie bala ze to dolne siedzonko by mi sie o nogi platalo

no i w zasadzie wszystkie wozki z Phil and Teds- tych to w Irlandii bylo mnostwo, powiedzialabym ze 60 proc podwojnych dla rodzenstwa to wlasnie Phile ; )

a cenowo to popatrz na taki
http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E

gondolke ma miekka ale zawsze lepiej taka niz zadna

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
spokojnie... czytałam ze teraz to moze sie zdarzac cos zwiazane z przepływem krwi i naczynkami
zwiekszona ilosc krwi w obiegu i wieksza wrazliwosc naczynek chyba...ponoc w ciazy czesto sie zdarzaja krwotoki z nosa albo przy myciu zebow
Stary 2011-08-12, 08:11   #4249
elf27
Zadomowienie

GLAM zgadzam się - mój lekarz to potwierdza. Kiedy nie czujemy długo ruchów najlepiej zimne mleko i coś słodkiego albo sam słodki chłodny napój, kładziemy się z nogami opartymi o ścianę i czekamy Mój gin ma w szafce zawsze pieguski albo delicje, jak maluch nie chce zmienić pozycji na usg to mamusia dostaje ciacho i po paru minutach bobas się wierci

EDIT:

GOLDI ja od kilku dni mam słabe naczynka i troszkę smarknę od razu krew, ponoć to norma w ciąży u niektórych kobiet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 08:25   #4250
nikaa2
Wtajemniczenie

krwawienie dziąseł lub z nosa- to niestety standard w ciąży

słyszałam b.dobre opinie nt. laktatorów MEDELI tylko teraz tak sie zastanawiam który wybraĆ:
1) http://www.halobaby.pl/product-pol-3...-030-0004.html

czy ten

2) http://www.dziecko-sklep.pl/index.php?zobacz=399

doradzicie?

w ciągu ostatnich dni mój maluszek ma dwie ulubione pory:
rano po śniadaniu ok.8:00-9:00
wieczorem ok.21:00 (pomimo, ze wtedy nic nie jem)

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-12 o 08:27
Stary 2011-08-12, 08:35   #4251
goldika
Zakorzenienie

tak wlasnie myslalam ze to ciazowe krwawienie nosowe. Na poczatku ciazy tez tak mialam :/

Co do laktatora to ja kupie dopiero po porodzie o ile bedzie potrzebny
Stary 2011-08-12, 08:36   #4252
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam się

Olusia
to miałyśmy taką samą noc ...
Nogę to myślałam, że odetnę, całą lewą łydkę miałam drętwą
Jak nie wstawanie do wc 5 razy w nocy, to skurcze ot takie mam pobudki

Lecę na śniadanko.
Pewnie spichcę kanapeczki i napiję się mięty słodzonej miodzikiem
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:40   #4253
goldika
Zakorzenienie

wspolczuje skurczy... ja jeszcze nie mialam zadnego
Stary 2011-08-12, 08:43   #4254
nikaa2
Wtajemniczenie

też tak na początku myslałam( że przyda się gdy pokarmu będę miała za dużo) , ale wyczytałam gdzieś, że pobudza laktację taki laktator- no i teraz mam zagwozdkę
Stary 2011-08-12, 08:43   #4255
ela3010
Zadomowienie

Witajcie, nadrobiłam was grzecznie więc piszę.

Wczoraj byłam u rodziców i lenistwa cały dzień prawie. Wogóle ostatnio strasznie się lenię, aż się martwię jak się pozbierać do kupki po wakacjach, bo mały do przedszkola, maż na rano do pracy, a teraz wstaję około 9 tej, łaże w piżamie, za nic nie mogę się zabrać, koszmar jakiś!!

A zawsze to zorganizowana kobitka ze mnie była, tak mni ta ciąża rozleniwiła że coś.

Dlatego wyłączam kompa i zabieram się za obowiązki domowe, jak skończę to dam znać co i ile udało mi się zrobić.

Aha, chciałam wypowiedzieć się do kombinezonów, moje dziecię urodziło się z wagą 4315 i 59cm długie, w kombinezonie na 68 się utopił, więc mu nie dawałam, pod koniec zimy, urodził się przedostatniego pażdziernika, a ciuszki na 56 były lekko luźne więc nie ma co szaleć na zapas. Te rozmiarówki są jakoś inaczej dobierane czy coś. Dlatego teraz mam dużo ciuchów na 56 i szukam kombinezonu na maks 62.

Dziewczyny mam problem z królikiem, chyba zakochał się we mnie, jeśli tylko usiądę na fotelu to juz mi wskakuje na kolana, podgryza lub podlizuje rękę, najgorsze ze gryzie mi ubranie, lata za mną po pokoju, kiedyś zabiję się na nim. Nie mogę się od niego opędzić. Jak długo go nie głaszczę na kolanach to wskakuje mi na brzuch albo biust. Uciążliwy do bólu, przytula się do brzucha, jakby czuł jakieś hormony ode mnie, tylko jakie. No problem jak nic, eh.

Dobra, to lecę do obowiązków, daję sobie na nie czas do około 13tej, ciekawe czy dam radę bo ostatnio nic nie robię.

Wpadnę się pochwalić potem, pa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:45   #4256
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nikaa2 ja zmiękczacza nie używam, bo uczulona jestem.

Cytat:
uż myślę czy siebie nie zapakować w czerwoną kokardę i mu wreczyćZ tego najbardziej by się ucieszył, bo widzę ,że mu brakuje))
Świetny pomysł

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a te 10 ruchow jak maluch sie rozkreci to czesto w 2 minuty zalatwialam
Ja kiedyś w ciągu 2minut zliczyłam 5 ruchów - ale moje dziecko to wiercipięta.

Cytat:
Ja też tak segreguje - jaśniejsze do białego, a ciemniejsze w kolorze

Aniolina z grzybów to ja tylko pieczarki uznaję. Współczuję remontów

Cytat:
smarkam krwia
Witaj w klubie - ja jak nie krwią to skrzepami i tak na okrągło.

OlusiaS oj bidulko teraz to Cię łydka będzie boleć, mnie jaki kiedyś taki mocny chwycił to potem dwa dni ból mięśni czułam.

Aniu ja też cię pocieszę - lidokaina podana miejscowo nie jest szkodliwa w ciąży.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:49   #4257
muffinka90
Zakorzenienie

Czesc mamuski tez was boli kregoslup po wstaniu z lozka? Podkladam poduszke pod brzuch, noge na tzta zarzucam, zeby wyzej byla, a ostatnio i tak guzik to daje... chyba trzeba pomalu przywyknac

Tottie grzeczny maluszek spryciula, a lekarz mowil, ze nie da rady

Cytat:
smarkam krwia
Pociesze cie, mam tak codzien od konca lutego nastepnym razem bede wiedziala, ze u mnie to ciaze oznacza, bo brak miesiaczki jakos mi nie dal do myslenia

dygotka ja tez sie do sr nie wybieram, po pierwsze wole kupic cos malemu, po drugie tz tez do pozna pracuje i sama nie mam ochoty sie turlac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:50   #4258
ggoraa
Zadomowienie

Witam z rana
Widze, ze nie jestem osamotniona z okropna noca Filip sie obudzil po 1-ej i tak nie mogl zasnac do 4-ej Przysypial na chwilke, a pozniej sie budzil.

No oprocz tego wstalam ze spuchnietym gardlem...chyba spanie przy otwartym oknie nie jest najlepszym pomyslem.

Dzis mam w planach jechac do babci, bo ma przyjsc ta paczka dla mnie- cale 25 kg! Juz sie nie moge doczekac, bo nie mam sama w czym chodzic.

Dziewczyny, nie wiem czy podczas mojej nieobecnosci byl poruszany temat,ale musze sie was poradzic. W czym planujecie chodzic w chlodniejsze dni??? Ja w zadne kurtki sie juz nie mieszcze, a bylam sie spytac w sklepie ciazowym o cene i pani mnie wbila w sciane- 300 zl!!!!
Widzialam wczoraj na all takie kurteczki za 60 zl i sie zastanawiam czy nie kupic. Jednak tych chlodnych i deszczowych dni to mamy przed soba jeszcze pare....moj Tż stwierdzil, ze najwyzej nie bede wychodzic z domu

A propo Tż to mnie wyprowadzil z rownowagi i dzis spal na sofie. Ogladal tv do rana i teraz sobie odsypia
Stary 2011-08-12, 08:52   #4259
elf27
Zadomowienie

Ja dzisiaj jem non stop od rana taki apetyt

No i zgłupiałam z tymi rozmiarami i kupiłam śledzony przeze mnie kombinezonik za 25zł używany. Jak będą pieniążki to kupię bliżej listopada 62cm w podobnej cenie jeśli lekarz powie, że dzidzia będzie krótka. Na razie prorokuje dużego bobaska więc wątpie by 62 wystarczyło na całą zimę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kombinezonik.jpg (46,8 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-12 o 09:06
Stary 2011-08-12, 08:53   #4260
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nikaa2 pobudzisz laktację tylko wówczas jak ściągniesz cały pokarm, przy nawale pokarmu ściąga się tylko tyle by poczuć ulgę. Jeśli pierś nie będzie całkowicie opróżniana to laktacja powoli sobie zanika.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
A zawsze to zorganizowana kobitka ze mnie była, tak mni ta ciąża rozleniwiła że coś.
Ze mną porobiło sie to samo - przed ciążą jak wyznaczyła sobie termin do którego coś miało skończyć robić to musiało być skończone, a teraz...szkoda gadać
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości