|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
Nie masz co wybrzydzać, ważne, że znalazłaś coś dla siebie ![]() Na tak krótki okres nie opłaca się niczego kupować, bo i kase tracisz i kiedy to później założysz ![]() Widać, czasem opłaca się posprzątać ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
ależ proszę ![]() Czasami się przydaję ![]() Poza tym mój popis w sumie był nieplanowany, na prawdę nie mam głowy do dekorowania, ale w niektórych sprawach można z siebie zrobić sierotkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na mega zbyt mnie boli w krzyżu niestety, chociaż zmywarkę muszę wypakować, a wrzucić brudasy, które już się ani w zlewie, ani na wszystkich blatach i płycie nie mieszczą. A mały też jeszcze jakoś się do snu ostatecznie nie ułożył, bo co chwila popiskuje z pokoiku. edit: chyba taki wózek kupimy, by obydwu wozić, bo przy różnicy 1,5 roku tylko z doczepioną platformą będzie ciężko chyba: http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=woz ki-dla-blizniat&ProductID=23781& producer=kees Kees Tandem Deluxe, jeszcze dodatkowo dokupię pewnie taką miękką gondolkę/otulak dla młodszego i parasolkę od słońca Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-11 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wróciłam ze szkoły rodzenia. Oj dzisiaj były ciężkie zajecia, 2 godziny filmu o porodzie ... masakra, już sama się przeraziłam
![]() Podaję przepis na gofry, zawsze wychodzą nam mega chrupiace: 3 żółtka 1/3 szkl. oleju 1 i 1/2 szkl. mleka 1 i 3/4 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Na końcu dodać ubitą pianę z 3 białek i delikatnie wymieszać. Ja nie smaruję gofrownicy zadnym tłuszczem, olej jest już w składnikach. Ważne żeby gofrownica była dobrze rozgrzana ![]() Lecę dziewczyny pod prysznic, bo coś już padnieta jestem. Zaczął się 3 trymest i coś sił coraz mniej ![]()
#4205 |
Zadomowienie
|
Ja też uciekam miłego wieczoru życzę
![]() ![]()
#4206 |
Zadomowienie
|
oolong jak już pisałam ze srebra zrezygnowałam, bo sie kiepsko sprzedawało
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Jak już ktoś miał uczulenie na posrebrzane to tylko bigle wymieniałam na srebrne ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- oolong kolor nie ważny, ważne że pieniążki zaoszczędzisz na kurteczce. Ja miałam wyczajony płaszczyk za 40zł ale przegapiłam aukcję ![]() kkkasikkk gratuluję trzeciego trymestru - też bym już chciała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zdarza, przy takiej intensywności pisania, zdarza się najlepszym ![]() Już się popluskałam w wannie, teraz śmigam nasmarować swoje krągłości oliwką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gaszę kompa, bo się nie oderwę, pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mykam, dobranoc ;*
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
dziewczyny... nie mam czasu dzis za bardzo na bieaco byc.. jak pisalam na pare dni mam 12latka pod opieka ktoremu trzeba jakos czas zorganizowac... szkoda ze "smerfy" wchodza do kina za tydzien bo mialam z nim isc, a tak to czeka mnie Capitan cos tam ... ( nie lubie takic filmow) :P ale czego sie nie robi raz w roku dla kuzyna :P
ale martwi mnie ze moja mala dzis prawie sie nie rusza... od rana czulam ja z 15 razy, co przewaznie serwowala mi z rana :P lekarz powiedzial przy wypisie ze szpitala ze jak mala sie bedzie malo ruszac, to mam przyjechac.... tylko co znaczy malo ???? czy powinnam sie juz martwic ?????
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądzę, może akurat ma gorszy dzień i leniuszek jej się włączył, nie zamartwiaj się bo na wkręcasz sobie do głowy i będzie jeszcze gorzej ![]() Zobaczysz jutro. Dzisiaj się zrelaksuj i postaraj się o tym nie myśleć ![]() Lece już spać, jutro proszę nie pisać dużo, bo będę dopiero wieczorkiem, czeka mnie dzień na wsi ![]() Buźka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj Olusia masz smaczki ![]() Cytat:
![]() Dziś doznałam szoku ![]() ![]() Próbowałam zAłozyc moje dzinsy sprzed ciąży, bo pomyslałam ze zobacze czy jakos lezą na tyłku jeszcze, niestety nie bylo mnie ani mojemu tyłkowi dane tego sprawdzić.... zatrzymały się około 20 cm nad kolanami, żeby drgnęły to musiałabym posmarować chyba moje salcesony czyt. nogi wazeliną. MASAKRA!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Zadomowienie
|
Prysznic zaczyna być dla mnie sportem ekstramalnym - ale się wymordowałam.
Cytat:
![]() witaminka lekarz faktycznie powinien sprecyzować co znaczy mało, tak właśnie doinformowuje sie biednego pacjenta. Z tego co ja wiem to mało jak się dziecko rusza mniej niż 9 razy w ciągu pół godziny - przynajmniej tak jest napisane na karcie ruchów dziecka, którą Wam tu zapodałam. Jednak też wyczytałam w jakiejś ulotce czy biuletynie (nie pamiętam już) że mało to 4 ruchy w ciągu pół godziny. Może w ciągu dnia byłaś tak zaabsorbowana kuzynem, że na ruchy dziecka nie zwracałaś uwagi. Zjedz coś i poczekaj jakieś 15 minut, połóż się i prze pół godziny licz ruchy, jeśli będzie mniej niż 9 to nie czekaj tylko od razu na izbę przyjęć. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- truscafka ja takiego szoku doznałam kilka miesięcy temu, bo pierwsze co mi zaczęło rosnąć to tyłek i uda. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-08-11 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
chawa... jestem pewna że nie bylo ich wiecej... zaczekam do rana i zobacze... bo nie chce panikowac az zbytnio ...
![]() zmykam spac... dobranoc mamunie i brzunie ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-11 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
Ja bym takiej kwestii nie bagatelizowała, choć wiele dolegliwości bagatelizuję, ale oczywiście to Twoja decyzja. Oby jutro okazało się, ze jest wszystko w porządku.
Uciekam do łóżka. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
AVENT- Moje zdjęcie na ich stronie jest, ale e-maila nie dostałam to pewnie i buteleczki też nie wygrałam
![]() Cytat:
byłam dzisiaj znowu w tesco ale podgrzewacza nie było... moze w sobote pojade dot ego większego tesco a w jakim proszku zamierzacie praĆ? koleżanka w JELPIE ale w tesco sa promocje na... BOBASA i na ...hmmm jak on się nazywał?chyba LOVELA za pare złotych(4zł? 600g) - dobre są? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |||
Zakorzenienie
|
nie było mnie dosłwnie pare godzin a wy 2 strony juz nastukałyście...
Cytat:
to te wkładki kupie jedne z rossmana i najwyzej jeszzcze jakieś -o ile będą mi potrzebne oolong-ale jak się słyszy,że koleżanki dziecko przez to jest chore to jednak strach ejst Tottie gratuluje poznania płci ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
też nie mam wanny,ale będę miała ![]() ![]() ![]() dobrej nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
I po gosciach...ale nie nadrobie tych 20 stron co napisalyscie ![]() Od wczoraj czuje sie zle...jest mi bardzo ciezko i dzidziol kopie w bardzo czule miejsca. Musialam robic sobie drzemki i duzo lezec, bo siedzenie mnie mecyzlo. Wogole czuje sie taka chora. Mysle, ze to zmeczenie, bo jednak bawic przez tydzien gosci daje troche czadu. Do tego przedwczoraj zwymiotowalam ciacho ![]() Pozatym boki brzucha tak mnie ciagna jakbym miala zaraz peknac. Moze to zle zabrzmi,ale czuje sie juz bardzo zmeczona ciaza i juz chcialabym byc po porodzie ![]() Moze jutro bedzie lepszy dzien.... a teraz mykam spac ![]()
#4222 |
Zakorzenienie
|
Dygotka, Witaminka, ja to nawet nie wiem ile mam tych ruchów w ciągu dnia
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że jest ich zdecydowanie mniej i są zupełnie inne niż w poprzedniej ciąży. I to mnie martwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dygotko za info, dzisiaj jeszcze dwa w Smyku wypatrzyłam i jedno w Świecie Dziecka z opcją kołyski.
Zastanawiam się, czy nie lepiej było by zakupić zwykłą komodę i na nią położyć przewijak, i oddzielnie waniankę zamiast 'komody kąpielowej z przewijakiem'. Jak myślicie? Mnie dzisiaj naszło na pyzy, z sosem serowym ![]() ![]() Co do biżuterii hand made, ostatnio też widziałam te cuda z sutaszu ![]() Przeszłam dzisiaj Smyka, Mothercare i Świat Dziecka... i żaden wózek (poza Teutonią ![]() Już po północy, a mojego TŻta jeszcze nie ma w domu... masakra jakaś. No nic, 3majcie się, do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
Dziś na szkole rodzenia, położna nam omówiła jakie ciuszki na wyjscie dla dzidzi i powiedziała, że kombinezonik nie mniejszy jak 68, bo dzidzia i tak ma pozycje podkurczona wie ci tak bedzie w srodku, a w tym bedzie miec wygodnie i starczy na cala zime. Lepiej kombinezon od spiworka, a jesli spiworek (ten z workiem na nozki) to trzeba zwrocic uwage, zeby mial miedzy nozkami otwor na pas bezpieczenstwa, bo inaczej zle sa rozkladane sily pasa.
#4225 | |
Zadomowienie
|
Witam z rana. Włąśnie miałam pobudkę
![]() Cytat:
Tego Ci życzę ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Idę jeszcze trochę poleżeć - poczekam na powrót tżta w łóżeczku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, witam sie, troszke was podczytam poki w pracy nawalu nie ma
#4227 |
Wtajemniczenie
|
Chawa
to chyba dzisiaj kupię tą LOVELĘ, ale była w dwóch rodzajach- do białego i do kolorów- to chyba do białego to do tetrowych pieluch a do kolorów to do ubranek???? i czy potrzebuję zmiękczacza do tego? ![]() boshe jak ja nic nie wiem ![]() ![]() A tak poza tym to witam się ślicznie ![]() idę spałaszowaĆ śniadanko życząc tym co jedzą smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jakoś nie mogłam już dłużej spać.Co do tego prezentu dla mojego Tż to on jest zapalonym fanem motoryzacji.TvnTURBO może oglądać przez cały dzień.Dlaatego w zeszłym roku dostał ten prezent Subaru, ale w tym pustka w głowie.Do moli książkowych raczej nie należy więc książki odpadają.Już myślę czy siebie nie zapakować w czerwoną kokardę i mu wreczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jak np zaczyna kopac wieczorem to odhaczamy 10 ruchow i juz. i potem drugi raz w ciagu dnia. a te 10 ruchow jak maluch sie rozkreci to czesto w 2 minuty zalatwialam no i wiadomo maluchy tez maja dni ze ze spia wiecej...
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
NIKA u mnie siostry prawie wszystko prały w białej Loveli o ile kojarze to jest i w płynie.Niczego do zmiękczania nie używały.Tylko ciemne prały w kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.