|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żarty, gadki, plotki oraz rymy to tutaj rozmawiają Parófkowe dziewczyny cz. VII
Cytat:
|
|
#4232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żarty, gadki, plotki oraz rymy to tutaj rozmawiają Parófkowe dziewczyny cz. VII
Cytat:
![]() Ja tam jeszcze w sen nie zapadlam ![]() po prostu czasu brak - wiem w moim przypadku to pewnie dla co poniekotrych szok jest ![]() @ jeszcze nie dostalam ale czuje ze na dniach dostane wszytsko mnie boli, na twarzy mam wysyp obcych
|
|
|
#4233 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
asik tak się ostatnio zastanawiałam. Jak to u was jest ze świętami Bożego Narodzenia? Chodzi mi tutaj czy tradycje są podobne do Polskich? Wiesz pasterka, potrawy, opłatek itp.
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj z Domi w pracy oglądałyśmy filmiki na youtube i trafiłyśmy na brytyjski mam talent, jak chcecie to zobaczcie, najlepiej jak będziecie głodne.
http://www.youtube.com/watch?v=EzyRQlPOkVs
|
#4235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://http://niderlandia.blogspot.c...ederlands.html Ogolnie nie ma szalenstwa 12 potraw i innych cudow. Za to zachowali tradycje wysylania sobie kartek swiatecznych i srednio wysylaja ich ok 20 - 30. Wszystkie otrzymane kartki najczesciej umieszczaja w oknach na parapetach albo eksponuja na jakiejs szafce czy innym meblu. Zreszta oni ubustwiaja kartki i wysylaja je sobie z kazdej okazji: :powrotu do zdrowia, kupna domu, zmiany pracy, oczywiscie urodzin (bo imienin tu nie ma), zakupu zwierzaka, auta... normalnie na kazda okazje cos wynajdziesz sie rozpisalam
|
|
|
#4236 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4237 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokladnie tak
najadlam sie obiadem i normalnie mnie nuzy ide sie polozyc musze sily troche miec bo mnie jeszce dzisiaj tygodniowe zakupy wieczorkiem czekaja
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4238 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie natomiast zafascynował rosyjski ( chyba ) mam talent i dziewczyna która "malowała "na piasku znajdującym się na szybie , jak dla mnie niesamowicie tutaj link dla zainteresowanych - obejrzyjcie bo warto ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Z1JZ9O15280 Dzień Dobry ja wczoraj powróciłam do gda po długim weekendzie i dziś melduję się do pisania mało pisałyście podczas mojej nieobecności więc dużo nie straciłam ale zauważyłam dziś , że prawie kończymy nasz wątek może kolejny będzie szedł szybciej ... jeśli kolejny oczywiście będzie
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Jak z tym dobijemy do końca to może następny będzie szedł lepiej.
Kto zakłada VIII część?
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi sie zamarzylo zebym i ja tak umiala - ale to raczej nie w tym zyciu ![]() Cytat:
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Dziewczyna ma wyobraźnie ![]() Mary a ja pamiętam tego natanka to jak już byłam to było coś tam o nim ostatnio zapomniałam powiedziec. A wtedy miałam problem z otwieraniem. Ale fajnie było poogladać znowu i się pośmiać a Henio z tesco wymiataJak przyszłam to nikogo nie ma. Asik a Ty co przygotowujesz na święta? u mnie w domu nie robimy na siłę do 12stu potraw
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u Was co bedzie na Wigilie do jedzenia??
|
|
|
#4243 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
asik chciałabym tak jak ty na święta lajtowo do żarcia podejśc tylko na 2 osoby. W tym roku postanowiłam ze nigdzie nie jedziemy na wigilię i że raczej tez nikogo nie zaproszę bo wcześniej to robiłam wigilię razem z mamą raz u nich raz u nas, i się naszykowałam zawsze w kuchni to całydzień przed wigilią spędzałam. W tym roku powiedziałam ze nie chcę i uszykuję na wigilię tylko zupę owocową (bo barszczu u mnie nie lubią) rybę po grecku, sledzika w śmietanie, fileciki jakiejś rybki w cieście, sosik serowo-koperkowy do rybki, może jeszcze jakies pierogi z kapusta i grzybami. I wszystkiego zrobię po troszku bo w zeszłym roku była wigilia u mnie i się tak naszykowałam jeszcze rodzicom do domu duzo dałam i jeszcze przez święta potrawy z wigili jedliśmy żeby się nie zmarnowały a mięso i wszystko zostało zamrożone i na sylwestra wykorzystałam. W pierwsze święto penie pojedziemy do moich i Tz rodziców a w drugie pewnie do nas ktoś przyjedzie więc jakieś ciasto bym musiała kupić, sałatke zrobię trochę bigosu, białą kiełbasę i tyle nie będę za specjalnie szaleć tak jak rok temu. A wy parófki jakie macie plany na święta? Może niektóre jeszcze się nie zastanawiały bo to jeszcze półtora miesiąca. Ja niestety zakupy będę musiała zacząć już na początku grudnia. No i jeszcze pezenty.
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() A wracając jeszcze do tej dziewczyny rysującej na piasku to co ona tak długo to robiła ponad 9 min ![]() U nas krócej jest. A u mnie na wigilię będą kokiety, barszcz z uszkami, ryba po grecku, jakaś inna jeszcze bo karpia nie jemy. Mama na pewno śledzie zrobi, sałatka. Jakieś dwa ciasta i tyle chyba tzn może o czymś zapomniałam, ale nie będzie za dużo![]() Monia a masz już pomysły na prezenty?
|
#4245 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorotka zazyczyła sobie lalke barbie księżniczkę Arielkę. Tż może kis swetr kupię. A chrześniakom chyba zrobię paczki ze słodyczmi. każdemu tak za 15zł.
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie wiem, ale musiałabym już zacząć gromadzić. Trochę ich muszę dać
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie na Wigilię jak zawsze: barszcz czerwony z uszkami, krokiety, żurek, karp, ziemniaki, kapusta kiszona, kutia, kompot z suszonych śliwek.
|
#4248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ahh i dziekuje za zyczenia fasolinkowe - ale sie nie spelnily, umieram dzisiaj bo dotalam @ Dzien Dobry Parofki ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
karpia - to chyba malo kto lubi. kapusta kiszona?? - ale to tak sama bedziecie jesc?? czy z owymi ziemniakami?? u mnie nigdy nie bylo ziemniakow na Wigilie. kutia - to typowo opolskie danie - za slodkie malo zjadliwe dla mnie. U mnie w domu podawalo sie "makielki" - i to byla bulka z makiem i z dodatkami: zwykle ja wpieprzalam pol miski sama:P kompot z szuszonych sliwek - - nikt mnie do tego nie zmusi
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kutia jest typowo opolską potrawą, słodka jest, nie da się dużo zjeść. Ja znowu kompot uwielbiam, pyszny jest.
|
|
#4250 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
To może następnym razem uda mi się wykrakać fasolinkę
![]() Tak na wieczerzy wigilijnej będzie nas troje ale pewnie jak co roku przed pasterką wpadnie do nas szwagier z rodzinką opłatkiem się podzielić i może mój brat i wadomo poczęstować trzeba będzie no i w świeta gości się spodziewamy więc stół nie może być pusty.
Edytowane przez monica82 Czas edycji: 2011-11-04 o 13:55 |
||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4251 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
ale się świątecznie na wątku zrobiło
aż mi zapachniało mandarynkami wam też zapach mandarynek kojarzy się ze świętami czy tylko mi?? u mnie na stole będą podobne potrawy jak u was ja zazwyczaj jadam najchętniej pierożki z kapusta i grzybami i rybę po grecku ![]() kompotu z suszonych śliwek tęż bym nie wypiła ![]() Cytat:
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mandarynki i pomarańcze kojarzą mi się ze świętami.
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho Hej ho parófki by się jadło
Dzień dobry ![]() Mi się też kojarzą ze świętami i jeszcze zapach kokosu, ale to już moje takie skojarzenie ![]() Pewnie Was nie będzie, albo któraś wpadnie na chwilę tylko więc życzę miłego weekendu i bawcie się dobrze byle nie za dobrze, żeby później z tego jakiś konsekwencji nie było
|
#4254 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to mandaryny taaak Trelcia wybierasz się gdzieś , że życzysz nam miłego weekendu ?? Nie będzie cię na wizażu ??
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#4255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak jest od kąt pamiętam, najpierw ciocia mi przywoziła bo u nas chyba nie było a później to już mama kontynuowała![]() Ja się nie wybieram, ale Was może nie być tzn. będę chyba dopiero późniejszym wieczorem, bo mój bachorek przyjedzie
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne dokąd chcą ![]() Edytowane przez Trelcia Czas edycji: 2011-11-05 o 15:02 |
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak na razie jestem dzisiaj w domu, nie wiem czy gdzieś się ruszę. Niedawno ogarnęłam mieszkanko. Stos notatek, kserówek czeka na przerobienie.
|
#4257 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Paróweczki
![]() Tak sobie myślę, że my chyba tego wątku nigdy nie skończymy ![]() Cisza tu jak makiem zasiał ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Z samej ciekawości spojrzałam kto jest królową postów w tym wątku Dla zainteresowanych przesyłam linka https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=551029 Kiedyś to ja królowałam w każdym wątku Moje czasy się skończyły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Swoją drogą chyba coś z moją głową nie tak Rano się budzę i patrzę w łóżku mojej współlokatorki jest jej chłopak , myślę sobie , spoko pewnie wrócił nad ranem z jakieś imprezy i przyszedł u nas przenocować , bo jest z gdyni i będzie miał daleko dojechać - zrobił tak dwa tygodnie temu Mało tego, jeszcze leżałam - fakt w pół śnie - i jeszcze się gapiłam na nich. Potem wstałam poszłam do łazienki , ogarnęłam się , umyłam , uczesałam i wychodzę z tej łazienki a jego już nie ma - myślę sobie ale szybko wyszedł , no i cicho , bo tego nie słyszałam :![]() No i potem jak wychodziłam z pokoju do kuchni , biorę za klamkę a tu zamknięte od środka, więc zdziwiłam się że koleżanka wstała za nim i zamknęła drzwi ![]() Wydało mi się to podejrzane No i jak współlokatorka wstała , zapytałam ją dlaczego P. tak szybko sobie poszedł a ona na to że go dziś wogóle nie było chyba powinnam zacząć jakieś leki brać na głowę albo na wzrok , bo jakieś zwidy mam
![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-11-06 o 12:40 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#4258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do krolowania na watku - to zawsze mozesz powrocic na swoja pozycje - musisz tylko wiecej i czesciej pisac ![]() ![]() U mnie skromny remont - malowanie sypialni. Wszystkie meble z sypialni mam w salonie i jutro mnie czeka MEGA sprzatanie plus przenoszenie wszystkiego spowrotem bo dzisiaj to mam dzien lenia z Lubym
|
|
|
#4259 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dawno powinnam w nie zainwestować co do pisania to bardzo chętnie ale teraz mało parófek tu siedzi , a sama do siebie pisać nie chcę asik na jaki kolor malujesz??
|
||||||||||||||||||||||
|
|
#4260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko posprzatac i poukladac wszystko z powrotem na miejsce - no ale to zadanie na jutro i pewnie mi na tym caly dzionek zejdzie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

- nikt mnie do tego nie zmusi