|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
witam mamuśki
![]() co do teściów to wolę się nie wypowiadać złamanego grosza na moje dzieciontko nie wydali ![]() co prawda pytają jak się czuję i cisną jedzenie jak tam jestem ale nic poza tym ![]() szarpnełam się na przewijak na łóżeczko sztywny (musialam sprzedać trochę swoich rzeczy) a za miast stolika będę miała recepcję z salonu kosmetycznego -dostałam po likwidacji salonu pasuje kolorystycznie do łózka i łóżeczka ![]()
#4232 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Świetny. Wszystko masz pod ręką i w jednym miejscu. Bardzo mi sie taki podoba, gdybym miała gdzie postawić ten przewijak na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boli mnie brzuch, mam biegunkę, jest mi nie dobrze itd... Tylko że u mnie nie działa Tardyferon Fol a anemię mam przewlekłą od kilku lat i w pierwszej ciąży też miałam. Cytat:
Poza tym teściowa kupiła nam podgrzewacz, a teraz pytała czego potrzebuję, a ponieważ mam większość po Antosiu to Nam kupi chyba ręczniki dla Łukaszka. Ubranek nic a nic. Moja mama jest nie czuła na dziecięce ubranka i nie podnieca się tymi wszystkimi akcesoriami. Przy synku dali nam na wózek, teraz chyba nic, ale wózek jest w stanie bardzo dobrym i spokojnie nam posłuży. Cytat:
Cytat:
U mnie ciuszki też wędrowały po innych dzieciach, ale większość wróciła, choć część się nie nadaje. Niewiele kupię nowych w sklepie, bo mnie ceny dobijają. Kupuję używane na allegro, bo bardzo często są w idealnym stanie. Jestem głodna, a sama nie wiem co mi się chce.... Dziewczyny, czego Wam jeszcze brakuje dla dzieci? A powiedzcie mi co z Waszą wagą? Ile już przytyłyście? Ja coś ok 4-5 kg, ale wpadam w jakąs obsesję chyba i martwię się że będę wielka po ciązy. Przy synku pierwszym tak nie miałam i przytyłam 16 kilo i wszystko zleciało ładnie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
Ja też w pierwszej ciąży przytyłam 16kg, a teraz do tej pory 5kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
ja Emi przewijałam na przewijaku jakieś 2-3 miesiace (mam taki sztywny na łóżeczko). Faktycznie przydatne po cesarce. Potem i aż do teraz przewijam ją zazwyczaj na podłodze, bo tak mi wygodnie. A do przewijania potrzebuję tylko pieluchy, chusteczek nawilżanych i kremu do pupci. Mam wszystko w koszyku pod stołem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie potem synka przewijałaś? Bo ja już pisałam, że nie wyobrażam sobie przewijać małego na łóżku ciągle się schylając ![]() ja ciuszki kupuję w ciucholandach - większość jest takich. A część mama kupiła w wakacje jak wyprzedaże w sklepach były ![]() Ja mam ciuszki, wózek (głęboki), prześcieradła x2, jedno okrycie kąpielowe, bujaczek, matę edukacyjną, rożek, śpiworek, 2 x kocyk cieplejszy, poduszkę do karmienia, nianię elektroniczną i całą listę rzeczy, które jeszcze musimy kupić ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O jejku... Może jak moja siostra kupowała (w sumie 5 lat temu), to była lepsza jakość? Albo po prostu teraz kiepska firma ściągnęła wzór ![]() Przepraszam, że poleciłam coś niesprawdzonego :/ Cytat:
Chyba muszę jeszcze raz przejrzeć allegro w poszukiwaniu pościeli... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
To wszystkie startujecie z niższego pułapu niż ja. Ja przed ciążą miałam 60 kilo
![]() Z Antosiem wcale się nie martwiłam, a teraz w drugiej ciąży szajba mi bije i się martwię o wagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |||
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() ale mój malutki tuptuś daje dzisiaj czadu boksuje i boksuje od środka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
ja też już przestałam. może gdybym miała 15kg na + i sporą nadwagę to bym się przejmowała, a tak. W końcu w ciąży jestem i tyć trzeba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
hmm tak piszecie o tych tesciach i rodzicach
![]() ![]() moja mama kupila juz kilka spiochow skarperki i ciagle mowi to widziala by chciala kupic tamto.. tylko u nas tzt krzywo patrzy wiec woli nie kupowac zeby zebym sie nie klocila z nim ![]() ![]() a tesciowa jak tesciowa.. podobno pyta sie jak sie czuje ale nie mnie zrreszta mi sie nie chce z nia gadac ![]() ![]() cos bym zjadla ale nie wiem co;/ ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My się pytać nikogo nie będziemy czy chce kupować czy nie... dlatego wózek sami kupiliśmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
Ja jak przewijałam Jasia na łóżku to wcale nad nim nie stałam i się nie schylałam, siadałam po turecku albo okrakiem przed nim. Kręgosłup nie bolał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciucholandy uwielbiam, ale nie mam ostatnio weny.Wolę allegro. Z pierwszym dzieciątkiem robiłam maratony ciucholandowe ![]() Przeraża mnie fakt, że ciuszki dziecięce w ciągu ostatnich 2-3 lat poszły w górę (cenowo)o 50 %. Ja muszę dokupić cały zestaw apteczny, tzn maść do pupy, gaziki, waciki, sól fizjologiczną do przemywania oczek itd. No i kosmetyczny (tylko mydełko i oliwkę Bambino, no i krem) Pampersy, chusteczki, proszek. Ręczniki dwa, chciałam kocyk cieplejszy, i kilka kaftaników. Muszę kupić butelki dwie, albo przynajmniej smoczek do butelki. i Nakładki na piersi. I łóżeczko. No i dla mnie podkłady, nowe skarpety, wkładki laktacyjne i takie tam szpitalne (żel pod prysznic, herbatniki, itd, itp) Zaraz wkleję linka jaką ja miałam i mam. Może nie jest to jakość superowa ale jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie ze względu na mój kręgosłup muszę mieć przewijak na łóżeczko i stojak pod wanienkę (wysuniete mam dyski . 5 szt,) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz mam problemy z nadrabianiem , a dzis chyba powrot Agatka wiec w ogole bedzie duzo ![]() ale to dobrze ![]() Moja mała dzis aktywna, caly czas skacze w brzusiu ![]() Ja jeszcze u rodzicó, bo u nas śmierdzi caly czas tym lakierem ![]() ![]() ![]() ALe kochana mama przyniosła mi dzis megaa wielką reklamowke ubranek ![]() ![]() Ja mam ubranka - te malutkie juz w zasadzie wszystkie , jeszcze tylko czapka rekawiczki i szaliczek na dwór, pozatym 2 kocyki cienszy i gruby, 2 spiworki do spania butelki smoczki, cazki do pazurkow, szczoteczke do wlosow, termometr, pieluchy tetrowe, zapasową posciel z ikei, 1 recznik wózek, fotelik, lezaczek bujaczek, wybrane mebelki i łozeczko razem z pościelą i rożkiem - za tydzien bedziemy zamawiać. We wtorek chce wziac tż do hurtowni i kupic wanienke ze stelażem, przewijak karuzelke. I dla siebie mam koszule do karmienia ![]() Chcialabym juz na styczen miec wszystko na tip top, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo po drodze swieta ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-19 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Wtajemniczenie
|
nie mogę znaleźć sprzedawcy od pościeli
![]() ale znalazłam takiego od body http://allegro.pl/listing.php/user?l...us_id=12643923 jakość dobra, trochę się spierają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, a mnie dziś naszło na cieplutkie racuchy
![]() Dziś jadę do tż-ta zobaczyć co tam jest z tym łóżeczkiem i wózkiem, bo jak to przywiezlismy tak to zostawilismy, a tam sporo toreb jeszcze jest i nawet nie wiem co w nich jest. Ale pogoda dziś jest tragiczna,za zimno, ani słońca nie ma Mała dziś kopie jak szalona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |||
Zakorzenienie
|
No co Ty gadasz, każda z nas inaczej wygląda i czuje się w czasie ciąży, może nie zawsze tak jak byśmy chciały, ale co zrobić
![]() Uszy do góry i pomyśl, że jesteś super mama ![]() Różnie, ale te co mi się podobały ok. 25-30 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Koszt takiego badania to ok. 30zł, a masz pewność jaki jest faktyczny stan auta. Cytat:
![]() Co do wagi, to moja wyjściowa była 51-52 kg, przy wzroście 162 cm, teraz w 25tc 56 kg. zaczęłam przybierać dopiero ok. 18 tygodnia ![]() Na szczęście wszystko idzie mi w brzuch, a bardzo się tego bałam, bo moja mama przytyła w obu ciążach dużo i zupełnie zmieniła jej się sylwetka ![]() _________________________ ________ Bry ![]() Hi ![]() No i się rozchorowałam. Nos zatkany, ciągle kicham, prycham i na zmianę mi albo zimno albo gorąco ![]() Zjadłam już trochę czosnku, wypiłam herbę z miodem i cytryną, teraz poczekam trochę i będzie mleko z czosnkiem i do wyrka ![]() Obiad bym musiała zrobić, ale kochany mąż powiedział, że w razie czego nie mam się zmuszać ![]()
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() byłam rano u lekarza mocz mam szybciorem powtórzyc i zrobic posiew....najlepiej z wynikiem na jutro, i dzwonie wszedzie i wszedzie kaza czekac na posiew ze 3 dni chociaz ;/. przepisała mi antybiotyk i globulki dopochwowe ale kazała nie brac dopoki nie bedzie wyniku posiewu (mam z wynikiem wejsc do niej) poza tym wszytskook przytyłam 8,5 kg wiec tragedii nie ma dziecko nasze jest szalone- znow go ganiała po całym brzuchu zeby posłuchac tętna... 8.11 mamy usg poza tym nie wiem co jeszcze ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam lenia i mi się nie chce... Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama przytyła z bratem prawie 30 kilo. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam pisać co do teściów i rodziców...
Ani jedni ani drudzy nie zobligowali się do kupna czegokolwiek, no, ale to akurat rozumiem, bo nie mają warunków na takie prezenty ![]() Za to pytają, troszczą się itp. Moja mama jest cała dumna, bo kupiła w lumpku kurteczkę (ale z tego co widziałam, to chyba na większe dziecko ![]() ![]() ![]() Dobra, robię mlesio i pod kołderkę ![]() ![]()
#4259 | |||||
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Widze ze dzisiejszy temat to przewijaki ![]() Ja nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku, bo mam problemy z kregosłupem. planuje kupic łużeczko turystyczne a one mają takie przwijaki w komplecie, a po za tym szkoda mi miejsca na dodatkowy mebel.Tż mojej siostry kolezanki nie pozwolił jej kupi przewijaka bo stwierdził że jest to zbedny wydatek(podziwiam jak można wytrzyma z takim facetem, bo sam nigdy dziecka nie przebiera) i ta sie meczy na łużku, bo sama tak mówi ale nie wnikam ich życie. Siostra ma taki przewijak z IKEA ten tańszy właśnie, do tego taki dmuchany wkład i frotowe "prześcieradełka" oraz kupiła sobie takie plastikowe pojemniczki(też w IKEA) do zawieszenia na boku i jest zadowolona ![]() Rozumiem że nie każdy potrzebuje przewijak, bo przecież nie każdy ma takie same potrzeby ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Pearl Mentalista jest super, ale polecam oglądac od poczatku. Monia co za lekarz buc!! Rozumiem że jest Ci przykro, ale naprawde widac ze w ciąży jesteś ale widzisz że trafiają sie takie barany ![]()
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny już za ok 700 postów nowy wątek
![]() ![]() macie już jakieś pomysły na tytuł ??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.