Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 10:55   #4231
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

witam mamuśki
co do teściów to wolę się nie wypowiadać złamanego grosza na moje dzieciontko nie wydali tż chce im powiedzieć żeby kupili wózek bo u nas na prawdę marnie z kasą tylko nie wiem jak zareagują
co prawda pytają jak się czuję i cisną jedzenie jak tam jestem ale nic poza tym

szarpnełam się na przewijak na łóżeczko sztywny (musialam sprzedać trochę swoich rzeczy) a za miast stolika będę miała recepcję z salonu kosmetycznego -dostałam po likwidacji salonu pasuje kolorystycznie do łózka i łóżeczka
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:04   #4232
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o takim stoliku? http://allegro.pl/stolik-do-przewija...865052582.html

Świetny. Wszystko masz pod ręką i w jednym miejscu. Bardzo mi sie taki podoba, gdybym miała gdzie postawić ten przewijak na pewno też bym sobie kupiła. Fajny, naprawdę fajny
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:18   #4233
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Brała któraś z Was Sorbifer Durules? - te tabletki są w szklanej butelce i śmierdzą
Boje się jakoś brać to żelazo. czytałam ,że mogą być problemu żołądkowe i ,że muszę popijać woda i najlepiej przed jedzeniem... i 2 godziny co najmniej przed braniem innych witamin.
ja biorę
Boli mnie brzuch, mam biegunkę, jest mi nie dobrze itd...
Tylko że u mnie nie działa Tardyferon Fol a anemię mam przewlekłą od kilku lat i w pierwszej ciąży też miałam.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa pisałyście o teściach... Ja sama nie wiem moi są w porządku ale jakoś dziwnie podchodzą do ciąży.
Kupiliśmy wózek, powiedzieliśmy a oni zdziwieni, że tak wcześnie... powiedzieli że chcieli dać na wózek, ale skoro kupiliśmy sami to mamy wybrać łóżeczko to kupią.

Nie wiem czy oni myśleli, że my w grudniu będziemy wszystko kupować
Jeśli chodzi o teściów, to przy synku starszym dali nam na łóżeczko, przewijak kołderki, wanienkę i materacyk. Teraz też chcą kupić łóżeczko, ponieważ pierwsze synek połamał. Ale już samo, bez cudów.

Poza tym teściowa kupiła nam podgrzewacz, a teraz pytała czego potrzebuję, a ponieważ mam większość po Antosiu to Nam kupi chyba ręczniki dla Łukaszka.

Ubranek nic a nic.

Moja mama jest nie czuła na dziecięce ubranka i nie podnieca się tymi wszystkimi akcesoriami. Przy synku dali nam na wózek, teraz chyba nic, ale wózek jest w stanie bardzo dobrym i spokojnie nam posłuży.

Cytat:
Czy któraś z was kupowała ten stolik do przewijania w Ikea? wydaje się fajny... ale nie wiem czy stabilny http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
ten już bardziej, ale cena już inna http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/

znalazłam też taki, całkiem fajne toto http://allegro.pl/stolik-do-przewija...865052582.html
Fajne, ale ja używałam przewijaka chyba 5 m-cy więc nie wiem czy jest sens kupować osobny mebel

Cytat:
ja też byłam pewna że mam dużo ciuchów po mojej córci a jak zniosłam wszystko ze strychu to się okazało że połowa do wywalenia w dodatku pożyczałam część bratu a moja bratowa pierze ciemne pranie z jasnym i też wiele rzeczy jest do wywalenia no ale przynajmniej będę mogła coś nowego pokupić
Ja też mam po synku część, ale musiałam kupić takie cieplejsze, bo Antoś rodził sie latem i część ciuszków się nie nada wcale.
U mnie ciuszki też wędrowały po innych dzieciach, ale większość wróciła, choć część się nie nadaje.

Niewiele kupię nowych w sklepie, bo mnie ceny dobijają. Kupuję używane na allegro, bo bardzo często są w idealnym stanie.

Jestem głodna, a sama nie wiem co mi się chce....

Dziewczyny, czego Wam jeszcze brakuje dla dzieci?

A powiedzcie mi co z Waszą wagą? Ile już przytyłyście? Ja coś ok 4-5 kg, ale wpadam w jakąs obsesję chyba i martwię się że będę wielka po ciązy.

Przy synku pierwszym tak nie miałam i przytyłam 16 kilo i wszystko zleciało ładnie
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:25   #4234
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi co z Waszą wagą? Ile już przytyłyście? Ja coś ok 4-5 kg, ale wpadam w jakąs obsesję chyba i martwię się że będę wielka po ciązy.

Przy synku pierwszym tak nie miałam i przytyłam 16 kilo i wszystko zleciało ładnie
Ja też w pierwszej ciąży przytyłam 16kg, a teraz do tej pory 5kg.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:25   #4235
anankee
Rozeznanie

ja Emi przewijałam na przewijaku jakieś 2-3 miesiace (mam taki sztywny na łóżeczko). Faktycznie przydatne po cesarce. Potem i aż do teraz przewijam ją zazwyczaj na podłodze, bo tak mi wygodnie. A do przewijania potrzebuję tylko pieluchy, chusteczek nawilżanych i kremu do pupci. Mam wszystko w koszyku pod stołem

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:26   #4236
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Ja też w pierwszej ciąży przytyłam 16kg, a teraz do tej pory 5kg.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg... Teraz jestem w 26 tyg. i mam już 11 kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 50 kg
Stary 2011-10-19, 11:32   #4237
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg... Teraz jestem w 26 tyg. i mam już 11 kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 50 kg
ja już mam 7kg na plusie wydaje mi się że troszkę dużo 24tc przed ciążą 49kg czuję się jak szafa trzy drzwiowa
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 11:33   #4238
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
To szczuplutka byłaś przed ciążą.
Stary 2011-10-19, 11:35   #4239
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja już mam 7kg na plusie wydaje mi się że troszkę dużo 24tc przed ciążą 49kg czuję się jak szafa trzy drzwiowa

Ja wogóle tymi kg się nie przejmuje
Stary 2011-10-19, 11:43   #4240
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Fajne, ale ja używałam przewijaka chyba 5 m-cy więc nie wiem czy jest sens kupować osobny mebel

Niewiele kupię nowych w sklepie, bo mnie ceny dobijają. Kupuję używane na allegro, bo bardzo często są w idealnym stanie.

Jestem głodna, a sama nie wiem co mi się chce....

jej, 4-5kg. Ja przytyłam 8 w porywach 8,5kg i mi się wydaje że to standardowo i jest ok

a gdzie potem synka przewijałaś? Bo ja już pisałam, że nie wyobrażam sobie przewijać małego na łóżku ciągle się schylając

ja ciuszki kupuję w ciucholandach - większość jest takich. A część mama kupiła w wakacje jak wyprzedaże w sklepach były

Ja mam ciuszki, wózek (głęboki), prześcieradła x2, jedno okrycie kąpielowe, bujaczek, matę edukacyjną, rożek, śpiworek, 2 x kocyk cieplejszy, poduszkę do karmienia, nianię elektroniczną i całą listę rzeczy, które jeszcze musimy kupić

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja Emi przewijałam na przewijaku jakieś 2-3 miesiace (mam taki sztywny na łóżeczko). Faktycznie przydatne po cesarce. Potem i aż do teraz przewijam ją zazwyczaj na podłodze, bo tak mi wygodnie. A do przewijania potrzebuję tylko pieluchy, chusteczek nawilżanych i kremu do pupci. Mam wszystko w koszyku pod stołem
na podłodze? dajesz radę na kręgosłup?
Stary 2011-10-19, 11:44   #4241
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a zamawiałaś już tą pościel? jak ona gatunkowo wygląda? bo doczytałam w komentarzach, że materiał jest sztywny i na to nawet pranie nie pomaga
Zakupy fajne
O jejku... Może jak moja siostra kupowała (w sumie 5 lat temu), to była lepsza jakość? Albo po prostu teraz kiepska firma ściągnęła wzór
Przepraszam, że poleciłam coś niesprawdzonego :/

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja polecam dwie firmy - dotykałam i wiem że są milusie, tylko drogie:
http://allegro.pl/feretti-quintetto-...873266748.html
tutaj jest piecioczęściowa ale są i zestawy wyłącznie z poszewkami
i Nino czy jakoś tak, kurczak nie pamiętam
Strasznie droga ta pościel...

Chyba muszę jeszcze raz przejrzeć allegro w poszukiwaniu pościeli...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:44   #4242
Wtajemniczenie

To wszystkie startujecie z niższego pułapu niż ja. Ja przed ciążą miałam 60 kilo

Z Antosiem wcale się nie martwiłam, a teraz w drugiej ciąży szajba mi bije i się martwię o wagę
Stary 2011-10-19, 11:45   #4243
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

ale mój malutki tuptuś daje dzisiaj czadu boksuje i boksuje od środka uwielbiam to uczucie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej pisze z telefonu:/ siedzę w laboratorium, wypilam glukoze i o dziwo żyję jeszcze pół godziny i będą mi pobierać krew miłego dzionka dziewczynki, odezwę się po południu
trzymam kciukaski za glukozę najważniejsze że masz już to za sobą

Cytat:
Aaa pisałyście o teściach... Ja sama nie wiem moi są w porządku ale jakoś dziwnie podchodzą do ciąży. W wakacje byli w Berlinie na zakupach, wrócili a teściowa mówi, że chciała pokupować ciuszki, ale teść jej nie pozwolił bo za wcześnie. OK. rozumiem. Ale do dzisiaj chyba nic nie kupiła (przynajmniej nic mi nie dała), zdziwiona, jak mówię, że ciuchów mam już tyle, że nic więcej nie potrzebuję...

Kupiliśmy wózek, powiedzieliśmy a oni zdziwieni, że tak wcześnie... powiedzieli że chcieli dać na wózek, ale skoro kupiliśmy sami to mamy wybrać łóżeczko to kupią.

Nie wiem czy oni myśleli, że my w grudniu będziemy wszystko kupować

Ale czuję się dość dziwnie bo od teściowej nie dostałam nawet jednego Bodziaka
Nie powiem też, interesują, się. Pytają jak się czuję, zawsze po wizycie się pytają jak tam, czy wszystko w porządku. Ostatnio mi powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i ciąża mi służy. Ale dla małego nic...

pokaż wózek złożony
ja mam tak samo z teściami nie dorzucą się do niczego już dała mi to jasno do zrozumienia bo wyskoczyła do TZ z tekstem że ma oszczędzać bo musi sam kupić łóżeczko i wózek. Na szczęście ja mam cudownych rodziców i nam w tym pomogą kupią łóżeczko z cała wyprawką do niego wózek i różne przybory. Mama przeznaczyła na swojego wnuczka 5 tys, i tyle zamierza na jego urodzenie przeznaczyć a teściowie eh szkoda gadać nie dają od siebie nic

Cytat:

ja polecam dwie firmy - dotykałam i wiem że są milusie, tylko drogie:
http://allegro.pl/feretti-quintetto-...873266748.html
tutaj jest piecioczęściowa ale są i zestawy wyłącznie z poszewkami
i Nino czy jakoś tak, kurczak nie pamiętam
ja tez polecam tę pościel super gatunkowo po praniu nic się z nią nie dzieje w dotyku też milusia my zdecydowaliśmy się właśnie na nią tylko w 3 częściowym zestawie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:47   #4244
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Ja wogóle tymi kg się nie przejmuje
ja też już przestałam. może gdybym miała 15kg na + i sporą nadwagę to bym się przejmowała, a tak. W końcu w ciąży jestem i tyć trzeba i nikt nie może mi powiedzieć że przytyłam
Stary 2011-10-19, 11:51   #4245
uska000
Zadomowienie

hmm tak piszecie o tych tesciach i rodzicach to tez sie dolacze

moja mama kupila juz kilka spiochow skarperki i ciagle mowi to widziala by chciala kupic tamto.. tylko u nas tzt krzywo patrzy wiec woli nie kupowac zeby zebym sie nie klocila z nim teraz ma zagwostke co kupic pod choinke malemu;p bo na swieta juz bedzie

a tesciowa jak tesciowa.. podobno pyta sie jak sie czuje ale nie mnie zrreszta mi sie nie chce z nia gadac nic nie kupila ale nie wiem czy dlatego za ma w d.. czy bo dziecka nie ma;p zobaczymy jak sie urodzi zrezta to bedzie 8 wnuk to z czego tu sie cieszyc??

cos bym zjadla ale nie wiem co;/

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
To wszystkie startujecie z niższego pułapu niż ja. Ja przed ciążą miałam 60 kilo

Z Antosiem wcale się nie martwiłam, a teraz w drugiej ciąży szajba mi bije i się martwię o wagę
ja startowalam z 78 teraz 87 :p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:52   #4246
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

ja startowałam z 62 przy wzroście... hmm, niewysokim więc spoko

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja mam tak samo z teściami nie dorzucą się do niczego już dała mi to jasno do zrozumienia bo wyskoczyła do TZ z tekstem że ma oszczędzać bo musi sam kupić łóżeczko i wózek. Na szczęście ja mam cudownych rodziców i nam w tym pomogą kupią łóżeczko z cała wyprawką do niego wózek i różne przybory. Mama przeznaczyła na swojego wnuczka 5 tys, i tyle zamierza na jego urodzenie przeznaczyć a teściowie eh szkoda gadać nie dają od siebie nic
z tym, że to dziwne, bo moi naprawdę chcą kupić coś i się dorzucić. Ostatnio powiedzieli że mamy nie kupować łóżeczka i akcesoriów (materac, pościel) do niego bo oni kupią, tylko wybrać musimy. Ale wcześniej nic nie mówili, bo chyba myśleli że za zakupy zabierzemy się w grudniu a chcieli wózek kupić. Nie rozumiem tego, można powiedzieć na początku, chcemy kupić wam wózek, wybierzcie sobie i kiedyś tak kupimy... a nie czekać.

My się pytać nikogo nie będziemy czy chce kupować czy nie... dlatego wózek sami kupiliśmy.
Stary 2011-10-19, 11:53   #4247
Angelika_26
Raczkowanie

Ja jak przewijałam Jasia na łóżku to wcale nad nim nie stałam i się nie schylałam, siadałam po turecku albo okrakiem przed nim. Kręgosłup nie bolał.
Stary 2011-10-19, 11:56   #4248
Wtajemniczenie

Cytat:
jej, 4-5kg. Ja przytyłam 8 w porywach 8,5kg i mi się wydaje że to standardowo i jest ok

a gdzie potem synka przewijałaś? Bo ja już pisałam, że nie wyobrażam sobie przewijać małego na łóżku ciągle się schylając

ja ciuszki kupuję w ciucholandach - większość jest takich. A część mama kupiła w wakacje jak wyprzedaże w sklepach były

Ja mam ciuszki, wózek (głęboki), prześcieradła x2, jedno okrycie kąpielowe, bujaczek, matę edukacyjną, rożek, śpiworek, 2 x kocyk cieplejszy, poduszkę do karmienia, nianię elektroniczną i całą listę rzeczy, które jeszcze musimy kupić
Potem był za duży i przewijałam na łóżku. Nie jest źle, na siedząco.

Ciucholandy uwielbiam, ale nie mam ostatnio weny.Wolę allegro.
Z pierwszym dzieciątkiem robiłam maratony ciucholandowe

Przeraża mnie fakt, że ciuszki dziecięce w ciągu ostatnich 2-3 lat poszły w górę (cenowo)o 50 %.

Ja muszę dokupić cały zestaw apteczny, tzn maść do pupy, gaziki, waciki, sól fizjologiczną do przemywania oczek itd. No i kosmetyczny (tylko mydełko i oliwkę Bambino, no i krem)

Pampersy, chusteczki, proszek.

Ręczniki dwa, chciałam kocyk cieplejszy, i kilka kaftaników. Muszę kupić butelki dwie, albo przynajmniej smoczek do butelki. i Nakładki na piersi.

I łóżeczko.

No i dla mnie podkłady, nowe skarpety, wkładki laktacyjne i takie tam szpitalne (żel pod prysznic, herbatniki, itd, itp)

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Chyba muszę jeszcze raz przejrzeć allegro w poszukiwaniu pościeli...
Zaraz wkleję linka jaką ja miałam i mam. Może nie jest to jakość superowa ale jest ok.
Stary 2011-10-19, 11:58   #4249
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Ja jak przewijałam Jasia na łóżku to wcale nad nim nie stałam i się nie schylałam, siadałam po turecku albo okrakiem przed nim. Kręgosłup nie bolał.

Ja właśnie ze względu na mój kręgosłup muszę mieć przewijak na łóżeczko i stojak pod wanienkę (wysuniete mam dyski . 5 szt,)
Stary 2011-10-19, 12:01   #4250
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie ze względu na mój kręgosłup muszę mieć przewijak na łóżeczko i stojak pod wanienkę (wysuniete mam dyski . 5 szt,)

Uuu no to faktycznie. A teraz w ciąży boli Cię kregosłup??
Stary 2011-10-19, 12:04   #4251
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ja juz mam problemy z nadrabianiem , a dzis chyba powrot Agatka wiec w ogole bedzie duzo
ale to dobrze

Moja mała dzis aktywna, caly czas skacze w brzusiu
Ja jeszcze u rodzicó, bo u nas śmierdzi caly czas tym lakierem no i tż dopiero w sobote bedzie juz mi za dlugo

ALe kochana mama przyniosła mi dzis megaa wielką reklamowke ubranek troche dziewczecych wybrałam a te bardziej neutralne zostawiłam dla bratowej, zeby nie bylo ze wszystko dla mnie

Cytat:

Ja mam ubranka - te malutkie juz w zasadzie wszystkie , jeszcze tylko czapka rekawiczki i szaliczek na dwór, pozatym 2 kocyki cienszy i gruby, 2 spiworki do spania butelki smoczki, cazki do pazurkow, szczoteczke do wlosow, termometr, pieluchy tetrowe, zapasową posciel z ikei, 1 recznik wózek, fotelik, lezaczek bujaczek, wybrane mebelki i łozeczko razem z pościelą i rożkiem - za tydzien bedziemy zamawiać.
We wtorek chce wziac tż do hurtowni i kupic wanienke ze stelażem, przewijak karuzelke.
I dla siebie mam koszule do karmienia

Chcialabym juz na styczen miec wszystko na tip top, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo po drodze swieta

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-19 o 12:05
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:13   #4252
Wtajemniczenie

nie mogę znaleźć sprzedawcy od pościeli

ale znalazłam takiego od body
http://allegro.pl/listing.php/user?l...us_id=12643923

jakość dobra, trochę się spierają.
Stary 2011-10-19, 12:14   #4253
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Uuu no to faktycznie. A teraz w ciąży boli Cię kregosłup??

Bardzo zwłaszcza w nocy ... Z tego względu mam cesarkę wpisana w kartę. I reżim łóżkowy
Stary 2011-10-19, 12:14   #4254
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry, a mnie dziś naszło na cieplutkie racuchy

Dziś jadę do tż-ta zobaczyć co tam jest z tym łóżeczkiem i wózkiem, bo jak to przywiezlismy tak to zostawilismy, a tam sporo toreb jeszcze jest i nawet nie wiem co w nich jest.

Ale pogoda dziś jest tragiczna,za zimno, ani słońca nie ma

Mała dziś kopie jak szalona
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:15   #4255
bambusiek
Zakorzenienie

No co Ty gadasz, każda z nas inaczej wygląda i czuje się w czasie ciąży, może nie zawsze tak jak byśmy chciały, ale co zrobić
Uszy do góry i pomyśl, że jesteś super mama

Cytat:
a po ile te dresiki były
Różnie, ale te co mi się podobały ok. 25-30 zł

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
na razie mąż jest jeszcze na L4, już mu lepiej z tą nogą, więc teraz to on ma zapieprz. Emi całe szczęście jest grzeczna, dzięki bogu że raczkuje i chodzi trzymając się mebli, to nie trzeba jej nosić. Ja tyle co po domu chodzę, więc nieraz to wezmę ją za rączkę i sobie pospacerujemy. A jak się z nią bawię na podłodze to się kładę.
Gorzej jak mąż wróci w końcu do pracy bo 10h to nie dam rady z nią sama. Planuję wtedy przenieść się z małą do rodziców, nie pracują więc przez 2 miesiące mogą sie wnusią zająć

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja wczoraj znowu siedziałam i szukałam samochodów i się tak boje, że ktoś nas oszuka, okaze się, że auto ma wady ukryte, że się będzie źle jeździło i w ogóle i szukam, siedze na forach, sprawdzam ahh bo to jednak trochę pieniędzy jestem dzisiaj umówiona na drugą jazdę i mam nadzieję, że zazadatkuję i wieczorem juz bedzie po problemie
Dobry sposób, to zabranie autka na stację diagnostyczną jeśli właściciel się zgodzi, to znaczy, że nie ma nic do ukrycia (a wiem, że niektórzy od razu odmawiają=jest coś nie teges).
Koszt takiego badania to ok. 30zł, a masz pewność jaki jest faktyczny stan auta.

Cytat:

Brakuje sporo, z wózkiem i łóżeczkiem na czele, a tak, to kosmetyki i wszystkie drobiazgi, które będę zamawiać hurtem na all

Co do wagi, to moja wyjściowa była 51-52 kg, przy wzroście 162 cm, teraz w 25tc 56 kg. zaczęłam przybierać dopiero ok. 18 tygodnia
Na szczęście wszystko idzie mi w brzuch, a bardzo się tego bałam, bo moja mama przytyła w obu ciążach dużo i zupełnie zmieniła jej się sylwetka
_________________________ ________
Bry

Hi

No i się rozchorowałam. Nos zatkany, ciągle kicham, prycham i na zmianę mi albo zimno albo gorąco
Zjadłam już trochę czosnku, wypiłam herbę z miodem i cytryną, teraz poczekam trochę i będzie mleko z czosnkiem i do wyrka

Obiad bym musiała zrobić, ale kochany mąż powiedział, że w razie czego nie mam się zmuszać
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:20   #4256
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

byłam rano u lekarza
mocz mam szybciorem powtórzyc i zrobic posiew....najlepiej z wynikiem na jutro, i dzwonie wszedzie i wszedzie kaza czekac na posiew ze 3 dni chociaz ;/. przepisała mi antybiotyk i globulki dopochwowe ale kazała nie brac dopoki nie bedzie wyniku posiewu (mam z wynikiem wejsc do niej)
poza tym wszytskook
przytyłam 8,5 kg wiec tragedii nie ma
dziecko nasze jest szalone- znow go ganiała po całym brzuchu zeby posłuchac tętna...
8.11 mamy usg
poza tym nie wiem co jeszcze ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:24   #4257
Wtajemniczenie

Cytat:
Stojak pod wanienkę super sprawa, to akurat polecam.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Ja mam ubranka - te malutkie juz w zasadzie wszystkie

Chcialabym juz na styczen miec wszystko na tip top, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo po drodze swieta
I tak pewnie się okaże po porodzie że coś musisz dokupić. Ja miałam przed synkiem na tip top ponad miesiąc wcześniej wszystko.
Teraz mam lenia i mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry, a mnie dziś naszło na cieplutkie racuchy

Dziś jadę do tż-ta zobaczyć co tam jest z tym łóżeczkiem i wózkiem, bo jak to przywiezlismy tak to zostawilismy, a tam sporo toreb jeszcze jest i nawet nie wiem co w nich jest.

Mała dziś kopie jak szalona
Mój dziś spokojny

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Różnie, ale te co mi się podobały ok. 25-30 zł

Brakuje sporo, z wózkiem i łóżeczkiem na czele, a tak, to kosmetyki i wszystkie drobiazgi, które będę zamawiać hurtem na all

Co do wagi, to moja wyjściowa była 51-52 kg, przy wzroście 162 cm, teraz w 25tc 56 kg. zaczęłam przybierać dopiero ok. 18 tygodnia
Na szczęście wszystko idzie mi w brzuch, a bardzo się tego bałam, bo moja mama przytyła w obu ciążach dużo i zupełnie zmieniła jej się sylwetka

No i się rozchorowałam. Nos zatkany, ciągle kicham, prycham i na zmianę mi albo zimno albo gorąco
Zjadłam już trochę czosnku, wypiłam herbę z miodem i cytryną, teraz poczekam trochę i będzie mleko z czosnkiem i do wyrka
Lecz się bidulko. Możesz tantum verde brać jak Cię gardło boli.

Moja mama przytyła z bratem prawie 30 kilo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 12:28   #4258
bambusiek
Zakorzenienie

Zapomniałam pisać co do teściów i rodziców...

Ani jedni ani drudzy nie zobligowali się do kupna czegokolwiek, no, ale to akurat rozumiem, bo nie mają warunków na takie prezenty
Za to pytają, troszczą się itp.
Moja mama jest cała dumna, bo kupiła w lumpku kurteczkę (ale z tego co widziałam, to chyba na większe dziecko) i jedne body czeka aż się maluch urodzi, żeby kupować konkretne kolory, ale znając jej gust chyba wolałabym, żeby nie szalała z zakupami

Dobra, robię mlesio i pod kołderkę papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:34   #4259
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Widze ze dzisiejszy temat to przewijaki
Ja nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku, bo mam problemy z kregosłupem. planuje kupic łużeczko turystyczne a one mają takie przwijaki w komplecie, a po za tym szkoda mi miejsca na dodatkowy mebel.Tż mojej siostry kolezanki nie pozwolił jej kupi przewijaka bo stwierdził że jest to zbedny wydatek(podziwiam jak można wytrzyma z takim facetem, bo sam nigdy dziecka nie przebiera) i ta sie meczy na łużku, bo sama tak mówi ale nie wnikam ich życie. Siostra ma taki przewijak z IKEA ten tańszy właśnie, do tego taki dmuchany wkład i frotowe "prześcieradełka" oraz kupiła sobie takie plastikowe pojemniczki(też w IKEA) do zawieszenia na boku i jest zadowolona

Rozumiem że nie każdy potrzebuje przewijak, bo przecież nie każdy ma takie same potrzeby Jedni uważają że np.wyparzacz jest niezbedny a inni że zbedny i tak jest z wieloma rzeczami
Cytat:

Podobają mi się łóżeczka od razu z przewijakiem i komodą

Czy któraś z was kupowała ten stolik do przewijania w Ikea? wydaje się fajny... ale nie wiem czy stabilny http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
No właśnie ten ma moja siostra

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny idę dzisiaj na połówkowe. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze, bo i tak się denerwuje tym brakiem ruchów, mimo sobotniego badania u lekarza. Idę z TŻ. Pierwszy raz będzie widział małą albo małego, jeśli jej coś wyrosło od soboty.

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
wasze dzieciątka tez takie strachliwe ??
Oj tak niedawno koledze w pracy spadły garnki na podłoge to w momencie Milenka zasadziła mi kopniaka i przez chwil była niespokojna. Normalnie okrzyczałam kolege ze mi dziecko straszy hehe

Cytat:
dziewczyny co myślicie o takim stoliku? http://allegro.pl/stolik-do-przewija...865052582.html
Inutil wyżej dała linka

Cytat:
Witam mamusie.
Bardzo funkcjonalny i ładny. Ale tak szczerze mówiąc nie wiem czy nie zbędny. Ja mojego Jasia przewijałam na łóżku. Nie przyszło mi nawet do głowy kupowanie przewijaka. Szczerze mówiąc to nawet nie miała bym gdzie go postawić, teraz też nie zamierzam kupować. Wolałabym te pieniądze zainwestować w co innego. Np. leżaczek-bujaczek.
No właśnie o tym pisałam że nie każdy potrzebuje Odnośnie ceny to wiadomo jak kogoś stac to kupi ale są też tanie zamienniki, tylko takie styropianowe nakładki na łóżko które też sie świetnie sprawdzają

Cytat:
Moje 69 na starcie to raczej nie niższy pułap ale sie nie przejmuje, teraz mam ok 8,5 na plusie(30tc), bede zrzucac po

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Pearl Mentalista jest super, ale polecam oglądac od poczatku.

Monia co za lekarz buc!! Rozumiem że jest Ci przykro, ale naprawde widac ze w ciąży jesteś ale widzisz że trafiają sie takie barany
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:41   #4260
ultraradiola
Wtajemniczenie

dziewczyny już za ok 700 postów nowy wątek
macie już jakieś pomysły na tytuł ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości