|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ciezki dzien za nami, mala marudna ;( teraz przysyia a ja lec pod prysznic.
Gosiu na siebie nic nie znalazlam, ale Julka obkupiona na lato ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, u nas nocka troszke płaczliwa (chyba pierwszy raz Kai sie zdarzyło dac koncert w środku nocy!), dobrze ze po karmieniu mąż lulał i uspokajał małą bo ja padłam, przeziebienie mnie jednak goni.
Psikam Tantum Verde (dzieki ze mi przypomniałyscie!) i biore Rutinoskorbin, oby jak najszybciej przeszło, boje sie zeby Kaja sie nie zaraziła! Cytat:
Desiu oby kapustka nie zaszkodziła Viki! koniakonia super macie z tą działeczką, marzę o czyms takim! Wszystkiego naaaj dla Tż, ogrom miłości dla swoich trzech Kobietek! ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-20 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() A my mamy kolejną spokojną noc za sobą ![]() Teraz Maleńka sobie leży i cieszy do karuzelki. Dziewczyny, zauważyłam, że w nocy i z rana Hania nie ma problemów z bączkami i kupą.. owszem, troszkę się pręży i stęka, ale bez płaczu... a w dzień - jakieś 2,5-3 godziny po podaniu espumisanu musowo się wybudza, strasznie głośno stęka i popłakuje... a raz dziennie to po prostu głośno krzyczy i płacze. Może to ten espumisan... ![]() A wiesz, Lena, podobno jak mama przeziębiona i karmi, to owszem, może zarazić dziecko, ale przede wszystko wraz z mlekiem nabywa przeciwciał.... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi logicznie.... Evcia - powodzenia na egzaminach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Katarzynka to ladnie Ci Haniolek pospal ![]() Lena moze jednak sie wykurujesz. nasza Hania wczoraj miala dobry dzien, wieczor juz mniej bo nosek meczyl i chrumkanie bylo caly czas - biedna z tym katarem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | ||
Wtajemniczenie
|
koniakonia to udanej imprezki teżetowej
![]() ![]() ![]() Gucia pochwal się nam Ritką, please ![]() Emigra pochwal się sukienusią jaką kupiłaś na chrzest ![]() Cytat:
![]() ![]() A kciuki proszę trzymać 29 i 30 maja oraz 6 i 13 czerwca ![]() Cytat:
![]() A pogrubione określenie pasuje jak najbardziej jak dziewczynka taka grzeczna była ![]() ![]() U nas bączki takie z bolesnym prężeniem to zazwyczaj z rana, chyba dlatego, że mleko z nocy bardziej tłuste i ciężkostrawne, bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Siemka! Ja jeszcze w piżamie, a tu pakować się trzeba. Pospałam trochę, bo o 6.30 mama wzięła dziecko i dała nam do 8.30 pospać ![]() Dziś była u nas zielona kupka myślicie że może to być spowodowane tym, że wieczorem zjadłam całą paczkę dużą prażynek (one tłuste na oleju roślinnym)? Na obiad jadłam też sałatkę z pekińską, ale wcześniej jadłam i zielonej nie było. Jak kolejna będzie znów zielonkawa to chyba zacznę się martwić. Miłego dnia ![]()
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
Bry bry,
cisza u jak makiem zasial, czyzby wszystkie bobaski daly wam przespac nocke ![]() Moja kruszyna jak zwykle ostatnio ladnie spala w nocy, karmionko o 19, 22, 2.30 i 6.40. Teraz znow drzema w gondolce ze mna w dziennym, daje TZowi pospac w sypialni, taka dobra jestem ![]() ![]() Powiedzcie czy wasze dzieci tez tak dlugo zasypiaja? U Ani 40-50 min to norma, czasem sama po cichutku choc sie wierci, czasem trzeba jej pare razy smoka podac bo pluje... Powinnam sie chyba cieszyc ze wogole spi, a zamiast tego wkrecam sobie ze ma jakies zaburzenia snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
U mnie coś za coś.
Albo Ewelinka ładnie zasypia sama i chce często jeść w nocy albo ma problem z zaśnięciem i przesypia całą noc ![]()
#4239 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas poranek średni. Mała o 5 się strasznie rozpłakała i niczym jej uspokoić się nie dawało.Chyba ją brzuszek bolał ![]() Do tej pory ładnie ssała cyca a teraz possie i puszcza, za chwilę znowu szuka, possie ze dwa razy i znowu puszcza. Nie wiem czy mało się skupia na jedzeniu bo ją już wszystko rozprasza czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Monia a wiesz jaka macie wilgotnosc powietrza? Ja tez chcialam nawilzacz ale TZ wpierw kupil na amazonie taki zegarek z miernikiem wilgotnosci i wyszlo ze zazwyczaj mamy wilgotnosc w okolicach 45-50% w sypialni. A norma niby 20-60%. Wiec w sumie nie wiem czy jest sens ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Wiktoria zasypia nieźle sama czasem zdarzy się dzień gorszy i wtedy usypia na rękach.Natomiast nie mogę jej przesunąć pory zasypiania. Do tej pory usypia ok 19, a jest tak marudna wieczorem że nie da się jej przetrzymać dłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Nie zgadniecie, kto nas odwiedzi
![]()
#4243 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ostatnio mam mało czasu na wizaż bo Oskar rano jest marudny i zrobiła się nam ładna pogoda więc duzo korzystamy. Ale staram się Was podczytywać w miarę możliwości choć nie zawsze się udzielam. Życzę Wam miłego dnia i napisałam coś w klubie. PS. nocka nawet fajna Oskar zasnął ok 22 i spał do 5 ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-20 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja!
Nocka niestety ciezka, jednak kapusta zaszkodzila ![]() Bo pierwsza taka straszna nocka u nas, prezyla sie, plakala, zasypiala na 5 min , potem znowu kopala nozkami i placz ![]() W nocy zamiast drugiego karmienia podalam jej mm a teraz jeszcze spi a ja sobie odciagnelam mleczko i wyleje a Jej podam jeszcze mm. Ale wiecie co jest najlepsze? Ze odciagnelam 140 ml ![]() To chyba duzo, co?
#4245 |
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() u nas nocka dobrze oprocz tego ze Wiktorek teraz zasypia o 2 i budzi sie 9-10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
I ja też się melduję.
U nas nocka poprzedzona okropnym marudzeniem i chęcią jedzenia co 1h ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Hmmm...pojęcia nie mam ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Desia no dużo dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy, sprawdzic warto! Karolca-dzieki ze chcialas mnie pocieszyc z kapusta , u nas jednak byl problem ![]() Tikki, oby maz jak najdluzej wytrzymal! Moj tez siedzi i trzyma Viki, ale jest najedzona, czysciutka i grzecznie ssie sobie smoka i patrzy sobie gdzies. Taka grzeczna ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Powiedz kto! ![]() Juz sie nie moge doczekac!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i Julka - maz polozyl ja na prosto a po minucie lezala wlasnie tak ![]() ![]() Nasza nocka do bani, w ogole nie wiem co sie z Jula ostatnio dzieje. Myslalam ze skok juz za nami, w koncu ile moze trwac?! A u nas od 2 tygodni masakra - mala gorzej sypia, marudzi, placze biedna a ja nie wiem co jej jest. Kazdego dnia potrafi cos nowego robic, odkrywa cos nowego, wiec moze to nadal skok? Teraz doszlo niejedzenie od 3 dni ![]() ![]() Dzisiaj maz dal nam pospac, choc sam sie nie wyspal (mala jest dziwna - jak zje 30-40 ml na noc to potrafi przespac calusienka, a jak tak jak wczoraj dotankuje ja do pelna 120-130 ml to budzi sie po 3-4 h na jedzenie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-05-20 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wczoraj przyleciala tesciowa i bedzie cale 3 tygodnie! Mam nadzieje,ze to przezyje.Boze daj mi sile ![]() Cytat:
Mam ochote na troche malibu,albo martini i chyba niedlugo sie skusze,ale zamist jednego karmienia,dam butle z moim mlekiem. Ja pisalam,ale niestety nie odpisala mi ![]() Cytat:
Emigra super ciuszki!
![]() |
#4252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zielona kupka sie nie przejmuj... to nie jest zaden zly objaw... u dzieci karmionych piersia kupka moze byc we wszystkich kolorach teczy... jedynie jesli jest sluz i krew, to trzeba do jakiejs kontroli, ale tak, to spoko... a z zieleniny nie rezygnuj, bo to przeciez mnostwo witamin i mineralow, ktore ty tez musisz uzupelniac Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale Julka najpiekniejsza ![]() Ja mialam dzis wyjatkowo niespokojna nocke, bo Rita sie 2 razy obudzila na mleko... (ehhh... a tak juz przyzwyczailam sie do jej 9-godzinnego snu ![]() I wczoraj tez wyciagnelam malza na zakupy, bo Sandrze znow wszystkie bluzki sa za male ![]() ![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
i tu moje corunie
![]()
![]() |
#4254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja kocham takie male sliczne cudenka ![]() Emigra, a nie boli Julki brzuszek? Cos nie moge uwierzyc Emigra, ze aniolek na tym ostatnim zdjeciu moze dac Ci popalic ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-20 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
gucia jak ci pięknie głowę trzyma
![]() Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-05-20 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny - Mamy Dziewczynek - mam pytane, bo już zgłupiałam - każdy mówi co innego i piszą też różnie - czy Wy przemywacie pipcie dokładnie usuwając tez ten biały nalot między wargami, czy tylko powierzchownie myjecie? Dziękuję Wam z góry za odpowiedź. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Evvcia będe trzymała kciuki, oczywiście! Sporo masz tych egzaminów? A to jest licencjat? Co do kupki to nie mam pojęcia, bo moja jeszcze nigdy nie zrobiła zielonej, także nie wiem co może wpłynąc na taki kolor. Słyszałam tylko że czasem po jedzeniu zielonych rzeczy kupka nabiera też takiego koloru. Ale pisałaś że już jadłaś kiedyś pekińską i kupka była normalna, więc nie wiem.. ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() A ściągnęłąs bardzo dużo! Ja też ostatnio wylałam odciągnięte mleko (po karmi, bo małą bolał brzuszek po gazowanym). Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-20 o 11:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Gucia sliczne masz corcie
![]() Desia ja tez nie wierze hehe Lenka mi polozna mowila zebym nie czyscila calego tego nalotu ale zawsz staram sie jak najwiecej go usunac Wlasnie opalamy sie na balkonie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Emigra śliiiczne ciuszki!
![]() ![]() Gucia śliczne masz Córeczki ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-20 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Desiu moze i ja bolal brzuszek ale dalam krople i nic to nie zmienilo wiec nie wiem ...
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Moja też i to najczęściej z wielkim płaczem..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-20 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.