Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 21:30   #4231
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Ciezki dzien za nami, mala marudna ;( teraz przysyia a ja lec pod prysznic.

Gosiu na siebie nic nie znalazlam, ale Julka obkupiona na lato no i kupilam sukienke i buciki na chrzest
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:37   #4232
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A dzisiaj zaliczylam wpadke, na urodzinach zajadalam sobie salatke, ktora okazala sie surowka, tzn bylam pewna ze to salata jest, a to byla mloda kapusta
No i teraz sie martwie zeby Viki brzuszek nie bolal
Wiem ze piszecie ze niby wszytsko mozna jesc, ale wzdymajace to chyba jednak nie bardzo
Ide spac, mam nadzieje ze nocka bedzie ok.
Dobranoc
Ja jadam surówki z białej kapusty od początku i wszystko jest ok

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 07:19   #4233
lena_mi
Zakorzenienie

Dzien dobry, u nas nocka troszke płaczliwa (chyba pierwszy raz Kai sie zdarzyło dac koncert w środku nocy!), dobrze ze po karmieniu mąż lulał i uspokajał małą bo ja padłam, przeziebienie mnie jednak goni.
Psikam Tantum Verde (dzieki ze mi przypomniałyscie!) i biore Rutinoskorbin, oby jak najszybciej przeszło, boje sie zeby Kaja sie nie zaraziła!

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
My mamy iść jak mała skończy 3 m-ce czyli po 22 czerwca. Jeszcze jej nie zapisałam, bo czekam na ksero karty z Dąbrowszczaków (tydzień się czeka! Masakra), a tego wymagają jak chcę do innego ortopedy zapisać - niestety muszę, bo prawdopodobnie po 13 czerwca jak uda się w pierwszych terminach pozdawać egzaminy już zjeżdżam na stałe na Mazury.
Ja też ledwo siedzę, muszę iść się myć, a nie mam siły i tak to przeciągam... Ale chyba też się zbieram.
Dobranoc
Trzymam kciuki za egzaminy! No i super ze bedziesz mogla wrocic na Mazury na stale, choc szkoda tez ze w wawie jednej forumowiczki bedzie mniej..

Desiu oby kapustka nie zaszkodziła Viki!

koniakonia super macie z tą działeczką, marzę o czyms takim!
Wszystkiego naaaj dla Tż, ogrom miłości dla swoich trzech Kobietek!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-20 o 07:21
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 07:35   #4234
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki
A my mamy kolejną spokojną noc za sobą Haniołek śpi pięknie i nawet bączki Jej nie wybudzają w nocy... dziś spała od 21 do 2, a potem karmienie po 5 (takie króciutkie więc chyba bardziej miała ochotę possać niż była głodna), no i o 7.30. Gdyby nie to, że jadła o 19 i do 21 miałam mały sajgon, bo na zmianę płakała i marudziła (brzuszek w zasadzie cały czas miękki), to pewnie by przespała dłużej niż do 2.

Teraz Maleńka sobie leży i cieszy do karuzelki.
Dziewczyny, zauważyłam, że w nocy i z rana Hania nie ma problemów z bączkami i kupą.. owszem, troszkę się pręży i stęka, ale bez płaczu... a w dzień - jakieś 2,5-3 godziny po podaniu espumisanu musowo się wybudza, strasznie głośno stęka i popłakuje... a raz dziennie to po prostu głośno krzyczy i płacze. Może to ten espumisan...

A wiesz, Lena, podobno jak mama przeziębiona i karmi, to owszem, może zarazić dziecko, ale przede wszystko wraz z mlekiem nabywa przeciwciał.... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi logicznie....

Evcia - powodzenia na egzaminach
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:31   #4235
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Katarzynka to ladnie Ci Haniolek pospal moze i tak ze po espumisanie wszystko sie tam zaczyna ruszac i malutka moze jakos bardziej to odczuwa.

Lena moze jednak sie wykurujesz.
nasza Hania wczoraj miala dobry dzien, wieczor juz mniej bo nosek meczyl i chrumkanie bylo caly czas - biedna z tym katarem Tz mial ambitny plan z nami spac, ale po pol godzinie poszedl na dol, bo mala przez nosek plakala i przestawala tylko przy cycu (cyc to lek na wszelkie zlo, zasnela po 23 i obudzila sie o 3:40, karmienie przez godzinke i spanko i pobudka o 7. ogrzewania nie wlaczalismy aby bylo jej lepiej oddychac, jest teraz w domu 18 stopni i w sumie tez mam mniej kataru niz zazwyczaj rano. bedziemy koniecznie musieli kupic nawilzacz powietrza na jesien.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:32   #4236
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

koniakonia to udanej imprezki teżetowej nie napij się za dużo

Gucia pochwal się nam Ritką, please bo ostatnie foto to chyba z 5 tygodnia było.

Emigra pochwal się sukienusią jaką kupiłaś na chrzest

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzien dobry, u nas nocka troszke płaczliwa (chyba pierwszy raz Kai sie zdarzyło dac koncert w środku nocy!), dobrze ze po karmieniu mąż lulał i uspokajał małą bo ja padłam, przeziebienie mnie jednak goni.
Psikam Tantum Verde (dzieki ze mi przypomniałyscie!) i biore Rutinoskorbin, oby jak najszybciej przeszło, boje sie zeby Kaja sie nie zaraziła!

Trzymam kciuki za egzaminy! No i super ze bedziesz mogla wrocic na Mazury na stale, choc szkoda tez ze w wawie jednej forumowiczki bedzie mniej..
Zdrowiej Lenka! Jak szybko zareagowałaś to może nic się nie rozwinie no niestety właśnie tylko z tego względu mi szkoda wyjazdu z Wawy, bo tak to zawsze miał mi kto cokolwiek polecić, a tu nikogo z Mazur nie ma [MegMakeUp chyba tylko, ale z miasta co daleko ode mnie jest].
A kciuki proszę trzymać 29 i 30 maja oraz 6 i 13 czerwca

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
A my mamy kolejną spokojną noc za sobą Haniołek śpi pięknie i nawet bączki Jej nie wybudzają w nocy... dziś spała od 21 do 2, a potem karmienie po 5 (takie króciutkie więc chyba bardziej miała ochotę possać niż była głodna), no i o 7.30. Gdyby nie to, że jadła o 19 i do 21 miałam mały sajgon, bo na zmianę płakała i marudziła (brzuszek w zasadzie cały czas miękki), to pewnie by przespała dłużej niż do 2.

Teraz Maleńka sobie leży i cieszy do karuzelki.
Dziewczyny, zauważyłam, że w nocy i z rana Hania nie ma problemów z bączkami i kupą.. owszem, troszkę się pręży i stęka, ale bez płaczu... a w dzień - jakieś 2,5-3 godziny po podaniu espumisanu musowo się wybudza, strasznie głośno stęka i popłakuje... a raz dziennie to po prostu głośno krzyczy i płacze. Może to ten espumisan...

Evcia - powodzenia na egzaminach
Dzięki
A pogrubione określenie pasuje jak najbardziej jak dziewczynka taka grzeczna była oby już tak zostało ciągle
U nas bączki takie z bolesnym prężeniem to zazwyczaj z rana, chyba dlatego, że mleko z nocy bardziej tłuste i ciężkostrawne, bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć.

Siemka!
Ja jeszcze w piżamie, a tu pakować się trzeba. Pospałam trochę, bo o 6.30 mama wzięła dziecko i dała nam do 8.30 pospać
Dziś była u nas zielona kupka myślicie że może to być spowodowane tym, że wieczorem zjadłam całą paczkę dużą prażynek (one tłuste na oleju roślinnym)? Na obiad jadłam też sałatkę z pekińską, ale wcześniej jadłam i zielonej nie było. Jak kolejna będzie znów zielonkawa to chyba zacznę się martwić.

Miłego dnia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:36   #4237
Zia_
Zadomowienie

Bry bry,
cisza u jak makiem zasial, czyzby wszystkie bobaski daly wam przespac nocke
Moja kruszyna jak zwykle ostatnio ladnie spala w nocy, karmionko o 19, 22, 2.30 i 6.40. Teraz znow drzema w gondolce ze mna w dziennym, daje TZowi pospac w sypialni, taka dobra jestem Ale to dlatego ze dla siebie mam tu mega-wygodna kanape
Powiedzcie czy wasze dzieci tez tak dlugo zasypiaja? U Ani 40-50 min to norma, czasem sama po cichutku choc sie wierci, czasem trzeba jej pare razy smoka podac bo pluje... Powinnam sie chyba cieszyc ze wogole spi, a zamiast tego wkrecam sobie ze ma jakies zaburzenia snu
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 08:36   #4238
karolca
Zakorzenienie

U mnie coś za coś.
Albo Ewelinka ładnie zasypia sama i chce często jeść w nocy albo ma problem z zaśnięciem i przesypia całą noc

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 08:37   #4239
joanaros
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas poranek średni. Mała o 5 się strasznie rozpłakała i niczym jej uspokoić się nie dawało.Chyba ją brzuszek bolał

Do tej pory ładnie ssała cyca a teraz possie i puszcza, za chwilę znowu szuka, possie ze dwa razy i znowu puszcza. Nie wiem czy mało się skupia na jedzeniu bo ją już wszystko rozprasza czy co
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:44   #4240
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
A kciuki proszę trzymać 29 i 30 maja oraz 6 i 13 czerwca

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
bedziemy koniecznie musieli kupic nawilzacz powietrza na jesien.
Monia a wiesz jaka macie wilgotnosc powietrza? Ja tez chcialam nawilzacz ale TZ wpierw kupil na amazonie taki zegarek z miernikiem wilgotnosci i wyszlo ze zazwyczaj mamy wilgotnosc w okolicach 45-50% w sypialni. A norma niby 20-60%. Wiec w sumie nie wiem czy jest sens

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Gosiu na siebie nic nie znalazlam, ale Julka obkupiona na lato no i kupilam sukienke i buciki na chrzest
Emigra, pochwal sie ciuszkami dla malej!

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie coś za coś.
Albo Ewelinka ładnie zasypia sama i chce często jeść w nocy albo ma problem z zaśnięciem i przesypia całą noc
Eh no wlasnie - nie mozna miec w zyciu wszystkiego
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:46   #4241
joanaros
Zakorzenienie

Wiktoria zasypia nieźle sama czasem zdarzy się dzień gorszy i wtedy usypia na rękach.Natomiast nie mogę jej przesunąć pory zasypiania. Do tej pory usypia ok 19, a jest tak marudna wieczorem że nie da się jej przetrzymać dłużej Może gdyby zasypiała później to przespałaby cała noc bo teraz pobudki są ok 1 i 5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 08:50   #4242
karolca
Zakorzenienie

Nie zgadniecie, kto nas odwiedzi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 08:52   #4243
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ostatnio mam mało czasu na wizaż bo Oskar rano jest marudny i zrobiła się nam ładna pogoda więc duzo korzystamy.
Ale staram się Was podczytywać w miarę możliwości choć nie zawsze się udzielam.

Życzę Wam miłego dnia i napisałam coś w klubie.

PS. nocka nawet fajna Oskar zasnął ok 22 i spał do 5

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-05-20 o 08:54
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 09:32   #4244
desia888
Wtajemniczenie

Jestem i ja!
Nocka niestety ciezka, jednak kapusta zaszkodzila
Bo pierwsza taka straszna nocka u nas, prezyla sie, plakala, zasypiala na 5 min , potem znowu kopala nozkami i placz
W nocy zamiast drugiego karmienia podalam jej mm a teraz jeszcze spi a ja sobie odciagnelam mleczko i wyleje a Jej podam jeszcze mm.
Ale wiecie co jest najlepsze? Ze odciagnelam 140 ml
To chyba duzo, co?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 09:45   #4245
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

witam i ja
u nas nocka dobrze oprocz tego ze Wiktorek teraz zasypia o 2 i budzi sie 9-10 musze mu przesunac ta pore zasypiania
Stary 2012-05-20, 09:50   #4246
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witam i ja
u nas nocka dobrze oprocz tego ze Wiktorek teraz zasypia o 2 i budzi sie 9-10 musze mu przesunac ta pore zasypiania
Nocny marek się z niego zrobił
Stary 2012-05-20, 09:52   #4247
tikki85
Zakorzenienie

I ja też się melduję.
U nas nocka poprzedzona okropnym marudzeniem i chęcią jedzenia co 1h , później ulewanie i w koło Macieja. O 0.00 karmienie, później o 3.00 i oczy jak 5zł . Zasnęła dopiero po 4.00. O 6.00 kolejne karmienie i spała do 10.00 (od 8.30-10.00 na mnie). Teraz zajmuje się nią mąż. Myślał sobie, że Andrea grzecznie poleży, albo od razu zaśnie. Widzi ją raz na tydzień i nie wie nawet, że Andrea jest już taka kontaktowa i nudzi się leżeniem samej w jednym miejscu. Trzeba z nią rozmawiać, bawić się. Ciekawe jak szybko się nią znudzi. A przecież co ja robię jak przy dziecku to nie ma roboty, bo tylko je i śpi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Nie zgadniecie, kto nas odwiedzi
Hmmm...pojęcia nie mam .

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Desia no dużo dużo . Ja jak nie mam nawału to laktator nie radzi sobie z moimi (.)(.). Jedynie Andrea potrafi wyssać coś z nich i się najeść.
Stary 2012-05-20, 09:56   #4248
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hmmm...pojęcia nie mam .
To będzie niespodzianka, sama się odezwie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 09:59   #4249
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
I ja też się melduję.
U nas nocka poprzedzona okropnym marudzeniem i chęcią jedzenia co 1h , później ulewanie i w koło Macieja. O 0.00 karmienie, później o 3.00 i oczy jak 5zł . Zasnęła dopiero po 4.00. O 6.00 kolejne karmienie i spała do 10.00 (od 8.30-10.00 na mnie). Teraz zajmuje się nią mąż. Myślał sobie, że Andrea grzecznie poleży, albo od razu zaśnie. Widzi ją raz na tydzień i nie wie nawet, że Andrea jest już taka kontaktowa i nudzi się leżeniem samej w jednym miejscu. Trzeba z nią rozmawiać, bawić się. Ciekawe jak szybko się nią znudzi. A przecież co ja robię jak przy dziecku to nie ma roboty, bo tylko je i śpi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Hmmm...pojęcia nie mam .

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Desia no dużo dużo . Ja jak nie mam nawału to laktator nie radzi sobie z moimi (.)(.). Jedynie Andrea potrafi wyssać coś z nich i się najeść.
No wiec stwierdzilam teraz , ze zrobie tak jak ktos pisal, ze po kazdym karmieniu sprobuje odciagnac laktatorem i moze wtedy na wieczor na krzyzys cos sie uzbiera, moze u mnie laktator dobrze sie spiuje po prostu a Viki jak juz slabo leci to nie chce ciagnac?
Zobaczymy, sprawdzic warto!
Karolca-dzieki ze chcialas mnie pocieszyc z kapusta , u nas jednak byl problem

Tikki, oby maz jak najdluzej wytrzymal!
Moj tez siedzi i trzyma Viki, ale jest najedzona, czysciutka i grzecznie ssie sobie smoka i patrzy sobie gdzies. Taka grzeczna

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
To będzie niespodzianka, sama się odezwie
Powiedz kto!
Juz sie nie moge doczekac!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-05-20, 10:11   #4250
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry w zalaczniku chwale sie ubrankami sukienka taniutka, az szkoda bylo nie kupic - cale 12 € a jest przesliczna! Buciki 7€, wiec tez ujdzie, jeszcze tylko bolerko i kapelusik albo opaska wszystkie ubranka kupione w C&A
no i Julka - maz polozyl ja na prosto a po minucie lezala wlasnie tak

Nasza nocka do bani, w ogole nie wiem co sie z Jula ostatnio dzieje. Myslalam ze skok juz za nami, w koncu ile moze trwac?! A u nas od 2 tygodni masakra - mala gorzej sypia, marudzi, placze biedna a ja nie wiem co jej jest. Kazdego dnia potrafi cos nowego robic, odkrywa cos nowego, wiec moze to nadal skok? Teraz doszlo niejedzenie od 3 dni tzn jedno gooora dwa karmienia na dobe sa normalne czyli zje ok 130 ml czasem do 180 ml (juz tyle jadla na kazdy posilek). A wiekszosci jest placz podczas karmienia, krzyk i wypluwanie smoka. Placze na glod (charakterystyczne aja aja w placzu - od poczatku oznaczalo to glod) ale jesc nie chce .... Wczoraj wypila mi 200 ml herbaty z rumianku, ale niestety herbaty poslodzonej odrobina cukru (wiem wyrodna matka ze mnie ale bylo goraco a ona ani jesc ani pic ) Maz mowi zebym sie nie martwila bo pewnie mala sobie tak po prostu reguluje jedzenie, ale z drugiej strony u takiego dziecka szybko waga potrafi pojsc w dol i wtedy zaczna sie problemy dopiero, a ja chce tego uniknac, dlatego staram sie ja zmuszac i na sile pcham butelke do buzi - zawsze troche wypije przez ten placz ... sama nie wiem co robic.
Dzisiaj maz dal nam pospac, choc sam sie nie wyspal (mala jest dziwna - jak zje 30-40 ml na noc to potrafi przespac calusienka, a jak tak jak wczoraj dotankuje ja do pelna 120-130 ml to budzi sie po 3-4 h na jedzenie ) bo mala budzila sue dwa razy na jedzenie. Rano sie z nia pobawil, probowalismy karmic razem, potem mala zasnela w przystawce a ja razem z nia. Po 10 sie obudzilam, mala zaraz po mnie ale maz ja wzial na rece, ponosil, pogadal, pokarmil (zjadla cale 50 ml ) przewinal i przebral, bo pamper pierwszy raz nie dal rady od 22 miala pampka a ze tak duzo wczoraj wypila to sikala jak najeta - mozna bylo zabic jego ciezarem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2775.jpg (57,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2776.jpg (55,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2777.jpg (63,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2778.jpg (63,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2779.jpg (83,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2780.jpg (93,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2781.jpg (65,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2782.jpg (86,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2783.jpg (93,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2784.jpg (67,6 KB, 35 załadowań)
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-05-20 o 10:13
Stary 2012-05-20, 10:53   #4251
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Wczoraj przyleciala tesciowa i bedzie cale 3 tygodnie!
Mam nadzieje,ze to przezyje.Boze daj mi sile

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

Ja to ciągle TŻowi powtarzam, że piwa to bym się napiłaaaaa skoro piszecie, że można to może takie słabsze smakowe sobie jutro kupię
Ja nikogo nie przekonuje,tak czytalam i mlodemu nie zaszkodzilo.
Mam ochote na troche malibu,albo martini i chyba niedlugo sie skusze,ale zamist jednego karmienia,dam butle z moim mlekiem.

Cytat:
I co pisałaś Monia do Rybki?
Ja pisalam,ale niestety nie odpisala mi

Cytat:

A dzisiaj zaliczylam wpadke, na urodzinach zajadalam sobie salatke, ktora okazala sie surowka, tzn bylam pewna ze to salata jest, a to byla mloda kapusta
No i teraz sie martwie zeby Viki brzuszek nie bolal
Wiem ze piszecie ze niby wszytsko mozna jesc, ale wzdymajace to chyba jednak nie bardzo
Ide spac, mam nadzieje ze nocka bedzie ok.
Dobranoc
Ja jem wzdymajace i mlodemu nic nie jest,ale to pewnie indywidualnie od dziecka zalezy.

Emigra super ciuszki!
Stary 2012-05-20, 11:00   #4252
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia pochwal się nam Ritką, please bo ostatnie foto to chyba z 5 tygodnia było.
zazraz cos wstawie

a zielona kupka sie nie przejmuj... to nie jest zaden zly objaw...

u dzieci karmionych piersia kupka moze byc we wszystkich kolorach teczy...
jedynie jesli jest sluz i krew, to trzeba do jakiejs kontroli, ale tak, to spoko...

a z zieleniny nie rezygnuj, bo to przeciez mnostwo witamin i mineralow, ktore ty tez musisz uzupelniac

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Do tej pory ładnie ssała cyca a teraz possie i puszcza, za chwilę znowu szuka, possie ze dwa razy i znowu puszcza. Nie wiem czy mało się skupia na jedzeniu bo ją już wszystko rozprasza czy co
bardzo mozliwe, ze sie rozprasza ... albo cos jej w melku nie podchodzi... albo nie jest glodna

Cytat:
Dzien dobry w zalaczniku chwale sie ubrankami sukienka taniutka, az szkoda bylo nie kupic - cale 12 € a jest przesliczna! Buciki 7€, wiec tez ujdzie, jeszcze tylko bolerko i kapelusik albo opaska wszystkie ubranka kupione w C&A
ale super zakupki
ale Julka najpiekniejsza

Ja mialam dzis wyjatkowo niespokojna nocke, bo Rita sie 2 razy obudzila na mleko... (ehhh... a tak juz przyzwyczailam sie do jej 9-godzinnego snu )

I wczoraj tez wyciagnelam malza na zakupy, bo Sandrze znow wszystkie bluzki sa za male ... normalnie ja to lepiej karmic niz ubierac
Stary 2012-05-20, 11:06   #4253
gucia6
Zakorzenienie

i tu moje corunie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (129,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (84,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (142,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4-1.jpg (69,2 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 11:12   #4254
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Nasza nocka do bani, w ogole nie wiem co sie z Jula ostatnio dzieje. Myslalam ze skok juz za nami, w koncu ile moze trwac?! A u nas od 2 tygodni masakra - mala gorzej sypia, marudzi, placze biedna a ja nie wiem co jej jest. Kazdego dnia potrafi cos nowego robic, odkrywa cos nowego, wiec moze to nadal skok? Teraz doszlo niejedzenie od 3 dni tzn jedno gooora dwa karmienia na dobe sa normalne czyli zje ok 130 ml czasem do 180 ml (juz tyle jadla na kazdy posilek). A wiekszosci jest placz podczas karmienia, krzyk i wypluwanie smoka. Placze na glod (charakterystyczne aja aja w placzu - od poczatku oznaczalo to glod) ale jesc nie chce .... Wczoraj wypila mi 200 ml herbaty z rumianku, ale niestety herbaty poslodzonej odrobina cukru (wiem wyrodna matka ze mnie ale bylo goraco a ona ani jesc ani pic ) Maz mowi zebym sie nie martwila bo pewnie mala sobie tak po prostu reguluje jedzenie, ale z drugiej strony u takiego dziecka szybko waga potrafi pojsc w dol i wtedy zaczna sie problemy dopiero, a ja chce tego uniknac, dlatego staram sie ja zmuszac i na sile pcham butelke do buzi - zawsze troche wypije przez ten placz ... sama nie wiem co robic.
Dzisiaj maz dal nam pospac, choc sam sie nie wyspal (mala jest dziwna - jak zje 30-40 ml na noc to potrafi przespac calusienka, a jak tak jak wczoraj dotankuje ja do pelna 120-130 ml to budzi sie po 3-4 h na jedzenie ) bo mala budzila sue dwa razy na jedzenie. Rano sie z nia pobawil, probowalismy karmic razem, potem mala zasnela w przystawce a ja razem z nia. Po 10 sie obudzilam, mala zaraz po mnie ale maz ja wzial na rece, ponosil, pogadal, pokarmil (zjadla cale 50 ml ) przewinal i przebral, bo pamper pierwszy raz nie dal rady od 22 miala pampka a ze tak duzo wczoraj wypila to sikala jak najeta - mozna bylo zabic jego ciezarem
Cudne ubranka
Jak ja kocham takie male sliczne cudenka

Emigra, a nie boli Julki brzuszek?

Cos nie moge uwierzyc Emigra, ze aniolek na tym ostatnim zdjeciu moze dac Ci popalic

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-20 o 11:19
Stary 2012-05-20, 11:26   #4255
joanaros
Zakorzenienie

gucia jak ci pięknie głowę trzyma Rety moja może ledwo milimetr podniesie

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2012-05-20 o 11:27
Stary 2012-05-20, 11:45   #4256
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

A wiesz, Lena, podobno jak mama przeziębiona i karmi, to owszem, może zarazić dziecko, ale przede wszystko wraz z mlekiem nabywa przeciwciał.... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi logicznie....
tak, wiem że w mleczku są przeciwciała, ale z drugiej strony mogę Ją zarazic droga kropelkową i przeciwciała moga nie dac rady. Musze zakrywac czymś buzię chyba..

Dziewczyny - Mamy Dziewczynek - mam pytane, bo już zgłupiałam - każdy mówi co innego i piszą też różnie - czy Wy przemywacie pipcie dokładnie usuwając tez ten biały nalot między wargami, czy tylko powierzchownie myjecie?
Dziękuję Wam z góry za odpowiedź.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Evvcia będe trzymała kciuki, oczywiście! Sporo masz tych egzaminów? A to jest licencjat?

Co do kupki to nie mam pojęcia, bo moja jeszcze nigdy nie zrobiła zielonej, także nie wiem co może wpłynąc na taki kolor. Słyszałam tylko że czasem po jedzeniu zielonych rzeczy kupka nabiera też takiego koloru. Ale pisałaś że już jadłaś kiedyś pekińską i kupka była normalna, więc nie wiem..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Bry bry,
cisza u jak makiem zasial, czyzby wszystkie bobaski daly wam przespac nocke
Moja kruszyna jak zwykle ostatnio ladnie spala w nocy, karmionko o 19, 22, 2.30 i 6.40. Teraz znow drzema w gondolce ze mna w dziennym, daje TZowi pospac w sypialni, taka dobra jestem Ale to dlatego ze dla siebie mam tu mega-wygodna kanape
Powiedzcie czy wasze dzieci tez tak dlugo zasypiaja? U Ani 40-50 min to norma, czasem sama po cichutku choc sie wierci, czasem trzeba jej pare razy smoka podac bo pluje... Powinnam sie chyba cieszyc ze wogole spi, a zamiast tego wkrecam sobie ze ma jakies zaburzenia snu
Moja czasem dłużej zasypia w ciągu dnia, ale rozumiem to po prostu w ten sposób, że ma coraz dłuższy czas aktywności, a mniej snu. W nocy usypia dosc szybko, no tylko w ostatnią noc był wyjątek..

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Jestem i ja!
Nocka niestety ciezka, jednak kapusta zaszkodzila
Bo pierwsza taka straszna nocka u nas, prezyla sie, plakala, zasypiala na 5 min , potem znowu kopala nozkami i placz
W nocy zamiast drugiego karmienia podalam jej mm a teraz jeszcze spi a ja sobie odciagnelam mleczko i wyleje a Jej podam jeszcze mm.
Ale wiecie co jest najlepsze? Ze odciagnelam 140 ml
To chyba duzo, co?
Oj przykro mi że Vikunie brzuszek bolał, Biedulka Mała

A ściągnęłąs bardzo dużo!
Ja też ostatnio wylałam odciągnięte mleko (po karmi, bo małą bolał brzuszek po gazowanym).

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-20 o 11:51
Stary 2012-05-20, 11:46   #4257
emigra
Zakorzenienie

Gucia sliczne masz corcie

Desia ja tez nie wierze hehe

Lenka mi polozna mowila zebym nie czyscila calego tego nalotu ale zawsz staram sie jak najwiecej go usunac

Wlasnie opalamy sie na balkonie jula w wozku a ja na lezaczku pod parasolem pogoda cudna 24 stopnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-20, 11:47   #4258
lena_mi
Zakorzenienie

Emigra śliiiczne ciuszki! I Julcia słodka

Gucia śliczne masz Córeczki

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-20 o 11:48
Stary 2012-05-20, 11:48   #4259
emigra
Zakorzenienie

Desiu moze i ja bolal brzuszek ale dalam krople i nic to nie zmienilo wiec nie wiem ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-20, 11:49   #4260
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
gucia jak ci pięknie głowę trzyma Rety moja może ledwo milimetr podniesie
Moja też i to najczęściej z wielkim płaczem..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-20 o 12:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości