|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Aguśka udanego przyjęcia Filipkowego?
Monia ja kawę rozpuszczalna już kilka razy piłam a wczoraj nawet mieloną...żadnych skutków ubocznych nie było.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej dziewczynki!
My po ortopedzie i po usg bioderek i wszystko jest z bioderkami idealnie!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Desia ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-19 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jak zwykle czasu na wizaż brak. Moja niestety główki nie chce trzymać na brzuszku i nie wiem czy powinnam się już martwić? Trzyma tylko na nas lub jak ja biorę do odbicia |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Co do pieluszek to my własnie dziś zakupiliśmy na promocji Pampers new baby 2, ale jeszcze kończymy new baby 1, Kajcia też ma małą pupkę
![]() Z Huggiesów też nawet byliśmy zadowoleni, natomiast Babydream to jakaś masakra, dobrze, że mieliśmy kupioną tylko 1 paczkę jedynek 28 sztuk. W tygodniu chcę się wybrac do Biedrony po Dady na próbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się. Ewelinka jak jest na brzuszku też nie lubi podnosic za wysoko główki (choć lekko uniesie), za to jak podnoszę ją do pionu, to nawet jej nie zakiwa.
#4206 |
Zakorzenienie
|
Czigua, Desia, Aguśka no musze sie przyznac ze i ja mam czasem ochote zapalic, no i chyba tez nie dam rady by po karmieniu nie "spróbwac"
![]() MoniaHan ja pije tylko inkę, ale jak mi sie skonczy to moze kupie Nescafe bezkofeinowa.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-19 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktorych dzieciazki maja problem z katarkiem lub charczeniem - nam pediatra powiedział zeby zakraplac nos sola fizjologiczna, plus podwyzszyc łozeczko z jednej strony, plus delikatnie oklepywac plecki, mam nadzieje ze zadziała bo moja mala czesto charczy, ale to tez może byc podobno w związku z niedojrzałością krtani (tak czytałam w jakiejś książce).
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() A czy na laktacje wpłynęło to nie wiem, bo tylko 1 wypiłam ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-19 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Lena_mi...o dzięki za inne rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj wyrodna matka poszłam do KFC bo miałam taką ochotę, że nie dało się wytrzymać. Andrea później przez pół nocy puszczała bączki...ale nic jej nie bolało bo spała ładnie. W każdym razie niezbyt zdrowo nakarmiłam dziecię
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Co się dzieje, że nie łączy postów? |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie katarku/sluzu i furczenia w nosku.
bo zaczelam sie martwic jak poczytalam w necie do jakich komplikacji katar u niemowlaka moze doprowadzic. nie wiem czy dostane tutaj sol fizjologiczna, jak nie - to zamowie w necie. najgorsze jest to ze tutaj nie mozna pojsc bezposrednio do pediatry, ginekologa i innych specjalistow tylko do tych GP - czyli od wszystkiego do niczego. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-19 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co można zażywac na przeziębienie i bolące gardło karmiąc piersią?
coś mnie chyba bierze, i strasznie gardło boli.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Lena super, że z bioderkami Kajusi wszystko ok
![]() A na przeziębienie to nie wiem co można..w ciąży na gardło na pewno mozna było Tantum Verde.... Co do charczenia i piszczącego oddechu to mi też mówił pediatra, że to niedojrzałość krtani ![]() Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom też czasem tak nóżka drga, bo mojemu od wczoraj to często raz jedna raz druga...??? Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-19 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczyłam u siebie w gardle czzerwoną krostkę, mam nadzieję, że to nei początek jakiegoś przeziębienia
![]() |
#4216 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny aby Was przeziebienia nie wziely.
Lenka ja na gardlo w ciazy to plukalam sola i siemie lniane pilam. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
O tak,mleczkiem to on nigdy nie pogardzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to mega wyrodna jestem,bo jem wszystko jak leci.Tzn ja zawsze w miare zdrowo jadlam,w sensie ze i warzywa i owoce,nabial i staralam sie miec zbilansowane to jedzenie,ale czasem zjem fast fooda,jem na co mam ochote,nie odmawiam sobie niczego.I jest wsio OK.Tzn baki puszcza,ale to chyba normalne,nie placze przy nich. Cytat:
![]()
![]() |
#4218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dopiero teraz. Dzieci już śpią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Matylda spi, rodzice maja wolne
![]() TZ bedzie nam szykowal desery z pieczonych bananow w miodzie i lodami mniam mniam Co do jedzenia, takze jem wszystko, jablka, gruszki, czekolade, kawe pije-raz dziennie z rana lub co dwa dni, zaleznie jak mnie najdzie ochota. Ale w ciazy kawe tez pilam, oczywiscie 1 filizanke slabej z mlekiem, bo taka lubie. Slyszalam, ze powinno sie unikac kawy po 12-14??, bo wowczas moze pobudzac dziecko i w nocy moze nie chciec usnac. Mysle, ze dobrze jest stosowac zdrowe podejscie Gosi, a wiec jesc wszystko oprocz tego, co wiemy, ze ewidentnie dzidzi szkodzi! Jakies eliminacyjne diety na wszelki wypadek i stosowane przez dluzszy czas, moga tylko zaszkodzic. A moja znajoma, na wiesc ze bede karmic piersia od razu zasypala mnie "dobrymi" radami czego mam nie jesc a co mam jesc, i ze mi wspolczuje, bo jesc nie mozna przy karmieniu naturalnym prawie niczego! Z takim podejsciem to chyba karmienie cycem nie mialoby sensu, bo mleczko zeby bylo zdrowe i zeby w ogole bylo, to mama powinna jesc jak nalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie i tak ciesze z tego co mam, ostatnio moja Ania w nocy przesypiala po 3,5,4 a dzis 3,4,5 godzin, wiec jak na nas to super! Oby tak dalej. kochana moja kruszyna ze tak mi daje pospac ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to ciągle TŻowi powtarzam, że piwa to bym się napiłaaaaa ![]() ![]() Monia pytałaś czy kawę któraś z nas piję. Ja piję tylko inkę rano i wieczorem. Nie mogę nawet herbaty pić bo mała potem nie chce spać i ma oczy jak 5 złotówki ![]() Heh i mała się przebudziła, później zajrzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja piję kawę z rana słabą mieloną, z 5 tygodni po porodzie nie piłam, ale już nie dałam rady, bo jednak kawa z rana stawia na nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór! My dalej na Mazurach, ale jutro powrót do Wawy, a w poniedziałek zostaję tylko z tatą moim, bo TŻ wraca do pracy. Ja nie wiem jak to będzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przyszłym tyg będę się widziała chyba z rehabilitantem więc dam znac co i jak. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
A Wy kiedy macie iśc Evvciu? Oj współczuję nieprzespanych nocek, nam dzis Kaja rano bardzo marudziła, i w nocy często na karmienie się też budziła. Także zaraz zmykam spac, bo też ledwie na oczy patrzę. A jutro mamy gości, więc trzeba się jakoś ogarnąc. Dobrej nocki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na szybciutko i lece spac zaraz.
LENA - ciesze sie razem z Toba z wizyty u ortopedy, super ze bioderka w porzadku! ![]() Na gardlo to tak jak Flower pisala - tabletki tantum verde, mi pomogly!Mam nadzieje ze jednak sie to przeziebienie nie rozwinie w nic powaznego! ![]() Ja cala ciaze pilam i nadal teraz pije jedna kawe dziennie z rana, slaba z mlekiem. Mala w nocy spi ladnie ![]() A dzisiaj zaliczylam wpadke, na urodzinach zajadalam sobie salatke, ktora okazala sie surowka, tzn bylam pewna ze to salata jest, a to byla mloda kapusta ![]() No i teraz sie martwie zeby Viki brzuszek nie bolal ![]() Wiem ze piszecie ze niby wszytsko mozna jesc, ale wzdymajace to chyba jednak nie bardzo ![]() Ide spac, mam nadzieje ze nocka bedzie ok. Dobranoc
#4227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ledwo siedzę, muszę iść się myć, a nie mam siły i tak to przeciągam... Ale chyba też się zbieram. Dobranoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Hej\
ja po dniu na działce ![]() Nina odkryła zjawisko błotka , więc się wybawiła za wszystkie czasy, już Ją widzę jak na plaży sobie glajdę zrobi to pewnie cały dzień tam przesiedzi.Ja przypomniałam sobie jak się jeździ rowerem ![]() ![]() ![]() Jutro tż ma urodziny, mam schowane kwiaty i mam zamiar rano mu wręczyć z dziewczynami, ale nie wiem czy mi się uda wcześniej wstać , zawsze mnie w niedziele tż budzi na śniadanie, chyba sobie nastawię budzik ![]() ![]() Przyjeżdżają jutro na działkę Teście, będą małe urodzinki tam wyprawiane.Będą desery lodowe, mięsko z grilla,no i skręcę sałatkę grecką, zeby nie było ze tylko niezdrowo jemy ![]() Poza tym znalazła się klapka od aparatu.......nie nie, nie w trawie, w kieszeni spodni mojej Bratanicy, ta to jest zakręcona jak świnia w patyku, znalazła i zapomniała nam powiedzieć ![]() Kawę pijam nawet do 3 dziennie, fusiaste i rozpuszczalne, zawsze z mlekiem, ponoć mleko neutralizuję kofeinę i skłonna jestem się z tym zgodzić, bo kawa z mlekiem na mnie tak nie działa jak czarna.Slyszałam też,że fusiasta ma mniej kofeiny niż rozpuszczalna w tej samej ilości, choć pozornie ta fusiasta jest taka "mocna". Karmi piłam , chyba cyce były mocniej napełnione, ale nie wiem czy to nie efekt placebo. Do fajeczki mnie ciągnie, ale do alku jeszcze bardziej ![]() ![]() Lena super ,że usg ok.Na gardło można tantum verde w sprayu, pewnie do płukania też coś można, w końcu tego się łyka, więc nie powinno zaszkodzić. ![]() Zia to pięknie ,że Malutka tak ładnie śpi ![]() Tikki raz nie zawsze, ja też już fast fooda mam na koncie, ale przecież nie jem tego codziennie, więc się nie zadręczam Aguśka jak tam urodzinki Filipka? Aaa teraz dumam nad drugim imieniem dla Kai, bo jednak dobrze by było jakby miała świętą patronkę ( tak mi kościelny powiedział) więc teraz szukam jakiejś fajnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam Wam się pochwalić że w sierpniu jedziemy nad morze na tydzień. Rezerwacji już dokonałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez balam sie pierwszego stosunku, ale maz bardzo sie postaral, zebym sie zrelaksowala ![]() MoniaHan, ja pije kawe codziennie, jedna duza (ok 100 ml) espresso ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- a tak w ogole to helou ![]() nie bardzo wiem w sumie do czego zaczac, ani komu odpowiedziec ![]() u nas w kazdym razie jest skok ![]() no chyba, ze to pogoda, bo Sandra dzis tez tylko przychodzila do nas co chwile, ze chce jesc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.