Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 16:00   #4201
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Aguśka udanego przyjęcia Filipkowego?

Monia ja kawę rozpuszczalna już kilka razy piłam a wczoraj nawet mieloną...żadnych skutków ubocznych nie było..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:17   #4202
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczynki!

My po ortopedzie i po usg bioderek i wszystko jest z bioderkami idealnie!!!!: jupi: Jeju jak sie ciesze ze z tym nie ma problemu!!!

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a my od 2 dni mamy cieżkie nocki pobudka co 2h z czego godzine zasypiał no i kupy 4 dzien nie robi a jakie smierdzące bąki za to idą odjechac mozna normalnie lepsze niż tatuś

no i kilka fotek
na jednej widac jaką tatuś nową zabawę Filipkowi wymyślił a mlody ślicznie i długo główkę trzyma
na jednym u babci najlepiej
a na przewijaku Filip pokazuje o taki już jestem duży ( w sumie 5kg już waży)
Filipek pięknie głowke trzyma, mam nadzieje ze moja Kaja po rehabilitacji tez tak ładnie bedzi sobie radziła!

Desia klask i: z okazji 3 tygodni Viki!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:19
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:20   #4203
joanaros
Zakorzenienie

Witam

Jak zwykle czasu na wizaż brak.
Moja niestety główki nie chce trzymać na brzuszku i nie wiem czy powinnam się już martwić? Trzyma tylko na nas lub jak ja biorę do odbicia
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:26   #4204
lena_mi
Zakorzenienie

Co do pieluszek to my własnie dziś zakupiliśmy na promocji Pampers new baby 2, ale jeszcze kończymy new baby 1, Kajcia też ma małą pupkę
Z Huggiesów też nawet byliśmy zadowoleni, natomiast Babydream to jakaś masakra, dobrze, że mieliśmy kupioną tylko 1 paczkę jedynek 28 sztuk.
W tygodniu chcę się wybrac do Biedrony po Dady na próbę.
Stary 2012-05-19, 16:27   #4205
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witam

Jak zwykle czasu na wizaż brak.
Moja niestety główki nie chce trzymać na brzuszku i nie wiem czy powinnam się już martwić? Trzyma tylko na nas lub jak ja biorę do odbicia
Nie martw się. Ewelinka jak jest na brzuszku też nie lubi podnosic za wysoko główki (choć lekko uniesie), za to jak podnoszę ją do pionu, to nawet jej nie zakiwa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:30   #4206
lena_mi
Zakorzenienie

Czigua, Desia, Aguśka no musze sie przyznac ze i ja mam czasem ochote zapalic, no i chyba tez nie dam rady by po karmieniu nie "spróbwac" moze uda sie mi tylko tak "imprezowo" popalac, a nie wciagac od nowa..?

MoniaHan ja pije tylko inkę, ale jak mi sie skonczy to moze kupie Nescafe bezkofeinowa..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:32
Stary 2012-05-19, 16:35   #4207
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Tikki mozliwe ze to sluz- bo w sumie Hania taka furczasta od urodzenia - ale teraz jakos tak bardziej jej to dokucza, odciagam kozy z noska codziennie po 2-3x, ona dalej furczy ale nic tam juz nie widac i frida nic wiecej sie nie odciaga - tak jakby bylo cos daleko w srodku.
robisz cos z tym?
Jedynie co mogę robić to zapuszczać roztworem fizjologicznym jak mi pediatra kazała. Już pisałam Nikii jak to robię 1ml do jednej dziurki, zatykam na chwilę dziurkę robiąc kółeczka, przewracam Andreę na brzuszek...ona tak smarka smarka smarka, wycieram i zostawiam...albo w razie konieczności jeszcze "wysysam" fridą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 16:37   #4208
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczyny ktorych dzieciazki maja problem z katarkiem lub charczeniem - nam pediatra powiedział zeby zakraplac nos sola fizjologiczna, plus podwyzszyc łozeczko z jednej strony, plus delikatnie oklepywac plecki, mam nadzieje ze zadziała bo moja mala czesto charczy, ale to tez może byc podobno w związku z niedojrzałością krtani (tak czytałam w jakiejś książce).

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
MoniaHan ja nie piję kawy, aczkolwiek ostatnio jak było niskie ciśnienie i kiepska pogoda to mnie kusiło żeby wypić bo chodziłam jak zombie

Na pewno słyszałyście o tym że niby to piwo bezalkoholowe karmi poprawia laktacje, a piła któraś z was? Skutkuje czy nie?
ja się napiłam ostatnio tego malinowego karmi, ale Kajcie poźniej męczyły bączki.. no bo to w sumie gazowane jest..
A czy na laktacje wpłynęło to nie wiem, bo tylko 1 wypiłam

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:40
Stary 2012-05-19, 16:39   #4209
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Tikki mozliwe ze to sluz- bo w sumie Hania taka furczasta od urodzenia - ale teraz jakos tak bardziej jej to dokucza, odciagam kozy z noska codziennie po 2-3x, ona dalej furczy ale nic tam juz nie widac i frida nic wiecej sie nie odciaga - tak jakby bylo cos daleko w srodku.
robisz cos z tym?
o właśnie coś takiego chyba ma też moja, wydawało mi się że to jakby jakaś flegma. Ale lekarz osłuchał i powiedział że nic się nie dzieje, no i poradził to co pisałam wczesniej.
Stary 2012-05-19, 16:39   #4210
tikki85
Zakorzenienie

Lena_mi...o dzięki za inne rady . Andrea często śpi pod ukos z racji właśnie zatkanego noska, żeby jej było łatwiej oddychać...a plecki oklepuję do odbijania...może to wystarczy.
Stary 2012-05-19, 16:40   #4211
tikki85
Zakorzenienie

A ja wczoraj wyrodna matka poszłam do KFC bo miałam taką ochotę, że nie dało się wytrzymać. Andrea później przez pół nocy puszczała bączki...ale nic jej nie bolało bo spała ładnie. W każdym razie niezbyt zdrowo nakarmiłam dziecię

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Co się dzieje, że nie łączy postów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 16:43   #4212
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie katarku/sluzu i furczenia w nosku.
bo zaczelam sie martwic jak poczytalam w necie do jakich komplikacji katar u niemowlaka moze doprowadzic. nie wiem czy dostane tutaj sol fizjologiczna, jak nie - to zamowie w necie.

najgorsze jest to ze tutaj nie mozna pojsc bezposrednio do pediatry, ginekologa i innych specjalistow tylko do tych GP - czyli od wszystkiego do niczego.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:46
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 16:44   #4213
lena_mi
Zakorzenienie

Dziewczyny co można zażywac na przeziębienie i bolące gardło karmiąc piersią?

coś mnie chyba bierze, i strasznie gardło boli..
Stary 2012-05-19, 16:58   #4214
Flowerbombka
Zadomowienie

Lena super, że z bioderkami Kajusi wszystko ok

A na przeziębienie to nie wiem co można..w ciąży na gardło na pewno mozna było Tantum Verde....

Co do charczenia i piszczącego oddechu to mi też mówił pediatra, że to niedojrzałość krtani

Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom też czasem tak nóżka drga, bo mojemu od wczoraj to często raz jedna raz druga...???

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-05-19 o 16:59
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 17:05   #4215
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można zażywac na przeziębienie i bolące gardło karmiąc piersią?

coś mnie chyba bierze, i strasznie gardło boli..
nie wiem, ale chętnie sie dowiem.
Zobaczyłam u siebie w gardle czzerwoną krostkę, mam nadzieję, że to nei początek jakiegoś przeziębienia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 18:24   #4216
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny aby Was przeziebienia nie wziely.

Lenka ja na gardlo w ciazy to plukalam sola i siemie lniane pilam.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Lena super, że z bioderkami Kajusi wszystko ok

A na przeziębienie to nie wiem co można..w ciąży na gardło na pewno mozna było Tantum Verde....

Co do charczenia i piszczącego oddechu to mi też mówił pediatra, że to niedojrzałość krtani

Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom też czasem tak nóżka drga, bo mojemu od wczoraj to często raz jedna raz druga...???
moze mu zimno albo siusiu robi

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:01   #4217
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

gosia jak pieknie wazy EryczekMleczko Twoje mu sluzy
Eryczek pewnie przeszczesliwy ze mama ma tak wypasiony bar mleczny

O tak,mleczkiem to on nigdy nie pogardzi

Cytat:
(Dziewczyny karmiace piersia - pijecie kawe?)
Hania spi juz 3h - musze ja obudzic chyba.

Gosia pytalam wczoraj na zajeciach Health visitor odnosnie tych dofinansowan - ale powiedziala ze sie nie orientuje w ogole, ale sa spotkania odnosnie benefitow, wiec sie wybiore w przyszlym tygodniu. na ulotkach ze zlobka sa informacje, ze jesli oboje rodzice pracuja to moga miec dofinansowanie - tak jak mowilas. byloby super, gdyby malutka mogla chodzic nawet na 25h/tygodniowo.
gdybysmy nie mieszkali w tym miejscu w ktorym mieszkamy to pomyslalabym o zrobieniu licencji na child minder (nianie do ktorej rodzice przyprowadzaja dzieci do domu), skonczylam pedagogike, zrobilabym jeszcze kursy, pilnowalam dzieci juz, teraz mam swoje, a i pieniadze dobre za to sa i Hania bylaby ze mna caly czas przy okazji a widzialaby inne dzieciaczki tez. no ale my tutaj mieszkajac nie mozemy miec innej pracy, tzn ja moglabym pracowac gdzie indziej ale nie robic pieniedzy w miejscu zamieszkania, a zmieniac nie chcemy bo tak ladne miejsce do mieszkania trudno byloby znalezc.

Gosia jak u Was katarek - przeszedl?
Ja pije kawe,tez czytalam ze kawa jest szkodliwa dla dziecka,powyzej 8 dziennie Ale spoko tyle to nie pije.

Cytat:
MoniaHan ja nie piję kawy, aczkolwiek ostatnio jak było niskie ciśnienie i kiepska pogoda to mnie kusiło żeby wypić bo chodziłam jak zombie

Na pewno słyszałyście o tym że niby to piwo bezalkoholowe karmi poprawia laktacje, a piła któraś z was? Skutkuje czy nie?
Ja czasem karmi pije,ale mleka i tak mam duzo,wiec nie widze roznicy.Jednak wydaje mi sie,ze to bujda z tym karmi,kiedys tak o bawarce mowili.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wyrodna matka poszłam do KFC bo miałam taką ochotę, że nie dało się wytrzymać. Andrea później przez pół nocy puszczała bączki...ale nic jej nie bolało bo spała ładnie. W każdym razie niezbyt zdrowo nakarmiłam dziecię
Oj tam,przeciez nie karmilas jej zarelkiem z KFC,tylko mlekiem prawda?
Ja to mega wyrodna jestem,bo jem wszystko jak leci.Tzn ja zawsze w miare zdrowo jadlam,w sensie ze i warzywa i owoce,nabial i staralam sie miec zbilansowane to jedzenie,ale czasem zjem fast fooda,jem na co mam ochote,nie odmawiam sobie niczego.I jest wsio OK.Tzn baki puszcza,ale to chyba normalne,nie placze przy nich.

Cytat:

Mojemu tak sie zdarzylo kilka razy
Stary 2012-05-19, 19:37   #4218
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
aaggaaa ja aż się boję myślec jak na razie o tym co poczuję jak z mężem spróbujemy pierwszy raz po porodzie..
A co Dominika, to może po prostu lekarka chce dmuchac na zimne. Tak jak u nas - neurolog chciała sprawdzic wszystko żeby upewnic się, że problem z napięciem wynika np. z porodu (mi pomagali wyciskac Kaję) a nie czegoś innego. Z napięciem sporo dzieci ma problem..
Nie martw sie, wszystko dokładnie sprawdzcie. Ja w maju i czerwcu non stop mam wizyty lekarskie, ale to dobrze - wszystko dokłądnie sprawdzą.

Nikki gratulacje z okazji miesiąca! Gonicie nas
a te problemy mogą wynikać z wyciskania dziecka podczas parcia? ja też tak miałam

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:11   #4219
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja dopiero teraz. Dzieci już śpią Dzień nam dzisiaj minął miło i przyjemnie. Wreście ciepło na dworze więc dzieci wywietrzone my również. A nocka w miarę ale dyżur przy Ani miał tż a ja poszłam spać do Antka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 20:24   #4220
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Matylda spi, rodzice maja wolne

TZ bedzie nam szykowal desery z pieczonych bananow w miodzie i lodami mniam mniam

Co do jedzenia, takze jem wszystko, jablka, gruszki, czekolade, kawe pije-raz dziennie z rana lub co dwa dni, zaleznie jak mnie najdzie ochota. Ale w ciazy kawe tez pilam, oczywiscie 1 filizanke slabej z mlekiem, bo taka lubie.

Slyszalam, ze powinno sie unikac kawy po 12-14??, bo wowczas moze pobudzac dziecko i w nocy moze nie chciec usnac.

Mysle, ze dobrze jest stosowac zdrowe podejscie Gosi, a wiec jesc wszystko oprocz tego, co wiemy, ze ewidentnie dzidzi szkodzi! Jakies eliminacyjne diety na wszelki wypadek i stosowane przez dluzszy czas, moga tylko zaszkodzic. A moja znajoma, na wiesc ze bede karmic piersia od razu zasypala mnie "dobrymi" radami czego mam nie jesc a co mam jesc, i ze mi wspolczuje, bo jesc nie mozna przy karmieniu naturalnym prawie niczego! Z takim podejsciem to chyba karmienie cycem nie mialoby sensu, bo mleczko zeby bylo zdrowe i zeby w ogole bylo, to mama powinna jesc jak nalezy
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:35   #4221
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki!

My po ortopedzie i po usg bioderek i wszystko jest z bioderkami idealnie!!!!: jupi: Jeju jak sie ciesze ze z tym nie ma problemu!!!
Super
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja dopiero teraz. Dzieci już śpią Dzień nam dzisiaj minął miło i przyjemnie. Wreście ciepło na dworze więc dzieci wywietrzone my również. A nocka w miarę ale dyżur przy Ani miał tż a ja poszłam spać do Antka
Heh, to najwieksza chyba zaleta karmienia mm!
Ja sie i tak ciesze z tego co mam, ostatnio moja Ania w nocy przesypiala po 3,5,4 a dzis 3,4,5 godzin, wiec jak na nas to super! Oby tak dalej. kochana moja kruszyna ze tak mi daje pospac

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Mysle, ze dobrze jest stosowac zdrowe podejscie Gosi, a wiec jesc wszystko oprocz tego, co wiemy, ze ewidentnie dzidzi szkodzi! Jakies eliminacyjne diety na wszelki wypadek i stosowane przez dluzszy czas, moga tylko zaszkodzic. A moja znajoma, na wiesc ze bede karmic piersia od razu zasypala mnie "dobrymi" radami czego mam nie jesc a co mam jesc, i ze mi wspolczuje, bo jesc nie mozna przy karmieniu naturalnym prawie niczego! Z takim podejsciem to chyba karmienie cycem nie mialoby sensu, bo mleczko zeby bylo zdrowe i zeby w ogole bylo, to mama powinna jesc jak nalezy
W pelni sie zgadzam, tak samo robie i takich samych mam znajomych Poki co wsio spoko i trzymam kciuki zeby nas plagi skazowo-alergiczne ominely, bo naokolo mnostwo dzieci z takimi problemami. Podobno sklonnosc do alergii jest bardzo dziedziczna, na szczescie ja i TZ chyba zadnych nie mamy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:38   #4222
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A mialam pytac,bo kupilam Erykowi pieluszki,my uzywamy Pampers,ale juz na rozm 2 przechodzimy.I kupilam paczke tych co teraz mielismy,tylko wiekszych,czyli New Baby i paczke Baby Dry.Dzis zaczniemy juz,bo mam ostatnie kilka jedynek.Macie jakies opinie,porownanie?Ja jak przetestuje to napisze swoje.A i przyszlosciowo mysle o trojkach,bo sa jeszcze Pampers Activ Fit chyba,ale od rozm 3 wlasnie.Probowalyscie?Czy sa lepsze od tych Baby Dry np?
Nie widzialam u nas niestety Premium Care,a Karolca tak zachwalala...
O też przechodzimy na 2. Ale my kupiliśmy wczoraj Dada 84 szt w zaokrągleniu 29 zł, i są naprawdę spoko! A wiem, że mamy dostać od znajomych Pampers, więc będziemy mieć na zmianę Dada i Pampers - Pampersy będą na nocki i na dłuższe wyjścia.

Ja to ciągle TŻowi powtarzam, że piwa to bym się napiłaaaaa skoro piszecie, że można to może takie słabsze smakowe sobie jutro kupię

Monia pytałaś czy kawę któraś z nas piję. Ja piję tylko inkę rano i wieczorem. Nie mogę nawet herbaty pić bo mała potem nie chce spać i ma oczy jak 5 złotówki więc kawy tym bardziej nie ruszę, choć mi za taką kawką z mleczkiem mi tęskno...

Heh i mała się przebudziła, później zajrzę

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:40   #4223
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Super

Heh, to najwieksza chyba zaleta karmienia mm!
Ja sie i tak ciesze z tego co mam, ostatnio moja Ania w nocy przesypiala po 3,5,4 a dzis 3,4,5 godzin, wiec jak na nas to super! Oby tak dalej. kochana moja kruszyna ze tak mi daje pospac
To pięknie Ci przesypia

Stary 2012-05-19, 20:41   #4224
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Gosia wlasnie wczoraj myslalam o Rybce ze jej nie widac (??) moze napisze do niej dzis smsa?
no Haniulek ladnie przybrala, w ogole to juz zaczyna miec faldki i okraglejsza na buzi jest az mi dziwnie bo ona przez 2 miesiace taka drobinka byla - na kazdych zajeciach najdrobniejsza a teraz dorownuje innym dzieciaczkom
nozka u nas taka sobie, zasnela malutka o 23 - nie chciala w gondolce tylko na lozku ze mna ( a taka bylam szczesliwa ze przez ponad 1,5 miesiaca zasypiala sama w gondolce), pobudka o 1:40 i zero spania do 4:30, katarek ja meczyl, pryskalam sprayem, czyscilam frida, ale ma cos bardzo gleboko i tak ''furczy'' i to jej przeszkadza i nie mozemy sie tego pozbyc, i jak tylko zasypia to od razu sie budzi bo ciezko pewnie sie oddycha.
od 4:30 spanko do 7 i pozniej do 10:30 biedna znow przez katar nie spala, wiec mimo ze bylam padnieta jak nie wiem co i nie moglam pospac rano, ale wzielam wozek i poszlysmy na podworko i bylysmy 2,5h, ja zasypialam siedzac na lawce opierajc sie o wozek, wypilam kawe rozpuszczalna, nie pilam przez 4 miesiece (Dziewczyny karmiace piersia - pijecie kawe?)
Hania spi juz 3h - musze ja obudzic chyba.
I co pisałaś Monia do Rybki?
dla Hani za przybieranie na masie. Zuch dziewczyna
Ja piję kawę z rana słabą mieloną, z 5 tygodni po porodzie nie piłam, ale już nie dałam rady, bo jednak kawa z rana stawia na nogi

Cytat:
Ja piłam kilka razy, ale jakoś różnicy nie zauważyłam

Cytat:
cieszę się razem z Wami. A kiedy teraz macie iść na kontrolę?

Cytat:
Co do pieluszek to my własnie dziś zakupiliśmy na promocji Pampers new baby 2, ale jeszcze kończymy new baby 1, Kajcia też ma małą pupkę
Z Huggiesów też nawet byliśmy zadowoleni, natomiast Babydream to jakaś masakra, dobrze, że mieliśmy kupioną tylko 1 paczkę jedynek 28 sztuk.
W tygodniu chcę się wybrac do Biedrony po Dady na próbę.
Ja też byłam zadowolona z new baby 2, teraz jesteśmy na premium care, ale ja jestem średnio zadowolona (kilka razy przesikała nam Laura pieluszkę choć długo jej na tyłku nie miała), czekają nas jeszcze trzy paczki pampers activ baby niebieskie (nie wiem czy wszystkie uda nam się zużyć, jak coś to oddamy). Po dadach zauważyłam, że małej dupka troszkę się odparzyła, bo teraz bardzo często robi kupę (praktycznie co pieluszka) a niestety one tak chłonne jak pampersy nie są jak w pampersie większość wchłonięta tak tu jeszcze na wierzchu pełno kupy.

Cytat:
Moja tak ma zwłaszcza po jeździe samochodem po dziurach zauważyłam. Choć tak bez niczego też jej się zdarzy. To chyba taki tik nerwowy, ale chyba minie

Dobry wieczór!
My dalej na Mazurach, ale jutro powrót do Wawy, a w poniedziałek zostaję tylko z tatą moim, bo TŻ wraca do pracy. Ja nie wiem jak to będzie Mała dalej mega marudna, w nocy bardzo mało spaliśmy bo budziła się z jękiem i żalem co godzinę, a od 7 już w ogóle nie było spania nie wiem co jej się dzieje... My to ledwo na oczy dziś patrzymy. Teraz śpi po kąpieli, ale myślę, że niedługo się obudzi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:55   #4225
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
a te problemy mogą wynikać z wyciskania dziecka podczas parcia? ja też tak miałam
z tego co wiem mogą wynikac z ciężkiego porodu, z utrudnionego przejścia dziecka przez kanał rodny, ale problemy z napięciem da się naprawic poprzez rehabilitację, więc spokojnie Tylko trochę cierpliwości i czasu trzeba..
W przyszłym tyg będę się widziała chyba z rehabilitantem więc dam znac co i jak.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

cieszę się razem z Wami. A kiedy teraz macie iść na kontrolę?

Ja też byłam zadowolona z new baby 2, teraz jesteśmy na premium care, ale ja jestem średnio zadowolona (kilka razy przesikała nam Laura pieluszkę choć długo jej na tyłku nie miała), czekają nas jeszcze trzy paczki pampers activ baby niebieskie (nie wiem czy wszystkie uda nam się zużyć, jak coś to oddamy). Po dadach zauważyłam, że małej dupka troszkę się odparzyła, bo teraz bardzo często robi kupę (praktycznie co pieluszka) a niestety one tak chłonne jak pampersy nie są jak w pampersie większość wchłonięta tak tu jeszcze na wierzchu pełno kupy.

Moja tak ma zwłaszcza po jeździe samochodem po dziurach zauważyłam. Choć tak bez niczego też jej się zdarzy. To chyba taki tik nerwowy, ale chyba minie

Dobry wieczór!
My dalej na Mazurach, ale jutro powrót do Wawy, a w poniedziałek zostaję tylko z tatą moim, bo TŻ wraca do pracy. Ja nie wiem jak to będzie Mała dalej mega marudna, w nocy bardzo mało spaliśmy bo budziła się z jękiem i żalem co godzinę, a od 7 już w ogóle nie było spania nie wiem co jej się dzieje... My to ledwo na oczy dziś patrzymy. Teraz śpi po kąpieli, ale myślę, że niedługo się obudzi
Ortopeda powiedział, że następna kontrola jak Kajcia zacznie samodzielnie chodzic.
A Wy kiedy macie iśc Evvciu?

Oj współczuję nieprzespanych nocek, nam dzis Kaja rano bardzo marudziła, i w nocy często na karmienie się też budziła. Także zaraz zmykam spac, bo też ledwie na oczy patrzę. A jutro mamy gości, więc trzeba się jakoś ogarnąc.

Dobrej nocki!
Stary 2012-05-19, 20:58   #4226
desia888
Wtajemniczenie

Ja tylko na szybciutko i lece spac zaraz.
LENA - ciesze sie razem z Toba z wizyty u ortopedy, super ze bioderka w porzadku!
Na gardlo to tak jak Flower pisala - tabletki tantum verde, mi pomogly!Mam nadzieje ze jednak sie to przeziebienie nie rozwinie w nic powaznego!

Ja cala ciaze pilam i nadal teraz pije jedna kawe dziennie z rana, slaba z mlekiem.
Mala w nocy spi ladnie

A dzisiaj zaliczylam wpadke, na urodzinach zajadalam sobie salatke, ktora okazala sie surowka, tzn bylam pewna ze to salata jest, a to byla mloda kapusta
No i teraz sie martwie zeby Viki brzuszek nie bolal
Wiem ze piszecie ze niby wszytsko mozna jesc, ale wzdymajace to chyba jednak nie bardzo
Ide spac, mam nadzieje ze nocka bedzie ok.
Dobranoc

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:59   #4227
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Ortopeda powiedział, że następna kontrola jak Kajcia zacznie samodzielnie chodzic.
A Wy kiedy macie iśc Evvciu?

Oj współczuję nieprzespanych nocek, nam dzis Kaja rano bardzo marudziła, i w nocy często na karmienie się też budziła. Także zaraz zmykam spac, bo też ledwie na oczy patrzę. A jutro mamy gości, więc trzeba się jakoś ogarnąc.

Dobrej nocki!
My mamy iść jak mała skończy 3 m-ce czyli po 22 czerwca. Jeszcze jej nie zapisałam, bo czekam na ksero karty z Dąbrowszczaków (tydzień się czeka! Masakra), a tego wymagają jak chcę do innego ortopedy zapisać - niestety muszę, bo prawdopodobnie po 13 czerwca jak uda się w pierwszych terminach pozdawać egzaminy już zjeżdżam na stałe na Mazury.
Ja też ledwo siedzę, muszę iść się myć, a nie mam siły i tak to przeciągam... Ale chyba też się zbieram.
Dobranoc

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 21:02   #4228
koniakonia
Zakorzenienie

Hej\
ja po dniu na działce

Nina odkryła zjawisko błotka , więc się wybawiła za wszystkie czasy, już Ją widzę jak na plaży sobie glajdę zrobi to pewnie cały dzień tam przesiedzi.Ja przypomniałam sobie jak się jeździ rowerem kółeczko po ogródkach zaliczony, tż się nabijał ze mnie ale ja tak dawno nie jeździłam ,że lekki nieogar byłam pewnie

Jutro tż ma urodziny, mam schowane kwiaty i mam zamiar rano mu wręczyć z dziewczynami, ale nie wiem czy mi się uda wcześniej wstać , zawsze mnie w niedziele tż budzi na śniadanie, chyba sobie nastawię budzik albo Kaję poproszę o pobudkę o 7

Przyjeżdżają jutro na działkę Teście, będą małe urodzinki tam wyprawiane.Będą desery lodowe, mięsko z grilla,no i skręcę sałatkę grecką, zeby nie było ze tylko niezdrowo jemy

Poza tym znalazła się klapka od aparatu.......nie nie, nie w trawie, w kieszeni spodni mojej Bratanicy, ta to jest zakręcona jak świnia w patyku, znalazła i zapomniała nam powiedzieć a już kupiliśmy nową , bedzie zapasowa.

Kawę pijam nawet do 3 dziennie, fusiaste i rozpuszczalne, zawsze z mlekiem, ponoć mleko neutralizuję kofeinę i skłonna jestem się z tym zgodzić, bo kawa z mlekiem na mnie tak nie działa jak czarna.Slyszałam też,że fusiasta ma mniej kofeiny niż rozpuszczalna w tej samej ilości, choć pozornie ta fusiasta jest taka "mocna".

Karmi piłam , chyba cyce były mocniej napełnione, ale nie wiem czy to nie efekt placebo.

Do fajeczki mnie ciągnie, ale do alku jeszcze bardziej , jakies winko albo drineczek i fajeczka , ale to za x czasu

Lena super ,że usg ok.Na gardło można tantum verde w sprayu, pewnie do płukania też coś można, w końcu tego się łyka, więc nie powinno zaszkodzić.

Zia to pięknie ,że Malutka tak ładnie śpi

Tikki raz nie zawsze, ja też już fast fooda mam na koncie, ale przecież nie jem tego codziennie, więc się nie zadręczam

Aguśka jak tam urodzinki Filipka?

Aaa teraz dumam nad drugim imieniem dla Kai, bo jednak dobrze by było jakby miała świętą patronkę ( tak mi kościelny powiedział) więc teraz szukam jakiejś fajnej świętej i chyba będzie Joanna , http://pl.wikipedia.org/wiki/Joanna_Beretta_Molla
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:03   #4229
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja zapomniałam Wam się pochwalić że w sierpniu jedziemy nad morze na tydzień. Rezerwacji już dokonałam

Stary 2012-05-19, 21:07   #4230
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych które były nacinane i to głęboko podobnie jak ja. Czy rozpoczelyscie już życie seksualne ? Czy sprawia wam to przyjemnosc ? Dla mnie to trauma . Rana nie jest elastyczna jak reszta tkanek i podczas .. czuje tylko bolesne ciagniecie rany. A pozycje które lubilam są dla mnie nieosiągalne. Czy to się kiedykolwiek zmieni ? Zaczynam zazdrościć dziewczynom po cesarkach .
ja po pierwszym porodzie troche peklam i pierwszy raz nie nalezal do przyjemnych... juz nie tyle ze wzgledu na rane, ale to, ze czulam sie malo seksowna, tam wygladalam brzydko, lecialo ze mnie mleko i przez to wszystko nie moglam sie skupic na przytulankach...

teraz tez balam sie pierwszego stosunku, ale maz bardzo sie postaral, zebym sie zrelaksowala

MoniaHan, ja pije kawe codziennie, jedna duza (ok 100 ml) espresso

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

a tak w ogole to helou

nie bardzo wiem w sumie do czego zaczac, ani komu odpowiedziec

u nas w kazdym razie jest skok ... Rita potrafi wypic z jednej piersi i jeszcze ciagnac z drugiej... i tak od wczoraj...
no chyba, ze to pogoda, bo Sandra dzis tez tylko przychodzila do nas co chwile, ze chce jesc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości