|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- ja też
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Immortal NT
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Heej kochane
![]() ![]() Czy tylko ja dzisiaj na porannym posterunku? ![]() Od dziś długi weekend więc życzę Wam cudownego wypoczynku u boku Mężczyzn Waszego Życia ![]() Mnie też będzie dziś mniej, bo i mężuś i synek w domu, więc tak z doskoku zaglądać będę. ImmortalWoman kochana, jeśli NT w granicach normy (a tak zrozumiałam) to nie powinnaś się tak przejmować, sprawdź na zdjęciu wynik tego pomiaru, nawet jeśli jest w górnej granicy to nic złego nie musi oznaczać, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest i będzie dobrze ![]() Ma_majka gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() marti86 Mikoś słodziak jeszcze raz gratuluję synka ![]() peperonik witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłaś ta przeziernosc? Moim zdaniem Powinnaś iść na konsultacje do innego lekarza. Przecież nie możesz sie niepotrzebnie zamartwiac przez cała ciążę, bo to zaszkodzi maluszkowi! Ponadto przy jakimkolwiek podejrzeniu lekarz powinien Ci dokładnie wyjaśnić jakie są jego obawy. Ja miałam robiony PAPPA ale jeszcze nie mam wyników.
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
Hey mamuśki
![]() ![]() Po pierwsze Immortal nie denerwuj się, bo tym niestety nic nie wskórasz. Powiem Ci, że moja koleżanka (bliska i sama opowiedziała mi tą historię) też miała problem z przeziernością. Lekarka wprost jej powiedziała, że ryzyko jest spore. Bo jak już pewnie wiesz wynik NT nie przesądza o tym, czy dziecko jest/nie jest chore, ale ustala stopień prawdopodobieństwa wystąpienia wady. Moja koleżanka NT miała 2,5, czyli dosyć wysokie. A co się okazało? Że ich córcia jest po prostu dużą kobietką i jest w 100% zdrowa!!!! Także nie panikuj. Odszukaj w karcie ciąży, tam gdzie lekarz wpisuje badanie USG jaki masz wynik, a minami się nie przejmuj. Jeżeli nie daje Ci to spokoju to skonsultuj to z innym ginekologiem, tylko szybko, aby dzidziuś był mniej więcej taki sam (chodzi o wymiary). Lekarze to tylko ludzie i mógł się przecież pomylić. Będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Pisałyście dziewczynki o zwolnieniach. Ja też mam 1, czyli leżące- od początku. Za każdym razem chcę zapytać dlaczego, ale zapominam ![]() ![]() Dzisiaj wolne, ale i tak nie śpię od 7 (z przyzwyczajenia). Mąż jeszcze smacznie drzemie, więc idę się poprzytulać i oglądać TV. Miłego dzionka wszystkim mamusiom ![]() ![]() Ps: Pisałyście o wadze. Ja zawsze byłam szczupła 50-52kg/164cm, do tego dużo ćwiczyłam, więc ciało jako tako wyglądało. Wiem, że ciąża to zmieni, ale zauważyłam na własnym przykładzie, niestety TYJE się głównie od słodyczy i innych śmieciówek. Widowo, że dziecko, wody, piersi, macica ważą, ale maksymalnie 10 kg w ostatnich dniach ciąży. Także niema co się zasłaniać ciążą i czekać, że po porodzie się schudnie. Waga może i spadnie, ale czy skóra nadal będzie elastyczna? Ja chcę dobrze wyglądać w stroju czy w bieliźnie, a nie cieszyć się, że tylko waga wróciła na miejsce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4236 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć
![]() Niestety nadal mam brać luteinę ale dostałam pozwolenie od gina żeby zacząć chodzić na basen i moje ukochane zajęcia z aquaaerobicu ![]() Poza tym ze wględu na różne zaburzenia hormonalne przy tak intensywnych ćwiczeniach i diecie moja waga oscylowała w okolicach 80 kg - przypuszczam że gdybym nie trenowała to ważyłabym o wiele więcej ..... dlatego teraz te ćwiczenia są dla mnie tak istotne. Generalnie wszyscy lekarze mówili mi że stan moich hormonów i metabolizm unormuje się po ciąży - zobaczymy, mam nadzieję że nareszcie uda mi się zejść do upragnionych 65 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Ja tez mam zalecony duphaston do 20 tygodnia, ciekawe czy potem odstawi czy da jakis zamiennik
Slub ![]() ![]() Edytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-06-07 o 08:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Dzisiaj dobry dzień, głowa nie boli ![]() Mierzyłam ciśnienie wczoraj ale było ok, więc to może od pogody, bo to ani zimno ani ciepło ![]() Mąż odebrał wczoraj grupę krwi i jest "-" tak jak moja ![]() Miłego dnia życzę ![]()
#4239 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, melduję się z rańca
![]() Ja dziś wstałam o 8, ale jakoś nie miałam natchnienia, żeby wejść wcześniej ![]() Brzuch mnie dalej boli, czuję się okropnie. Jak do jutra nie przejdzie, to podjadę do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok z maluszkiem. Dziś też chyba troszkę rzadziej będę, ale to dlatego że nie chcę sama siedzieć w domu. Wszystko mnie przygnębia, a jak jestem sama to jest duuużo gorzej. Buziaki laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko sie ulozy, przed slubem zawsze jest nerwowo, chociaz u nas nie bylo czasu na takie rzeczy przylecielismy na tydzien przed a wiec nie bylo czasu na klotnie. Nie martw sie ulozy sie. ![]()
![]() |
#4242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czesc dziewczynki!!! mam pytanie bo ja l4 mam na 2 czyli ze moge chodzic ale napsialyscie ze musze wtedy doniesc zaswiadczenie o ciazy.a jak ja dalam wczesniej zaswiadczenie już o ciazy do pracy?to chyba drugi raz nie trzeba ?i bede meic 100 proc tak?bo kurde zwatpilam.narzie p[rzez pierwsze 2 miesiasce i tak mi firma bedzie placila dopiero pozniej chyba zus co. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() dziewczynuy a jak to ejst wlasnie z wyplacaniem pzrez zus pozniej czy ja dostane bez zadnego pzrestoju wyplate na czas bo slyszalam ze na ta pierwsza wyplate z zusu to troche mozna poczekac zalezy kiedy ksiegowa z firmy zaniesie moje papiery i wtedy zus ma 30 dni od momentu dostarceznia na rozpatrzenie /wyplacenie??orientujecie sie jak to ejst ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-06-07 o 09:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam teraz stresa ze nie moge wychodzic.nic mnie nie interesuje ma mi wpisac 2 przy nastepnym ja nie bede sie denerwowac przez caly czas ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Czarnamadonna ja jak teraz patrze na swoj bebenek to tez wydaje mi sie taki mini ![]() ![]() ogladacie ciaze z zaskoczenia??tam wlasnie jest wyjasnione dlaczego u niektorych kobiet caza nie jest zbyt widoczna.ze albo dziecko umiejscawia sie na tyle macicy i idzie bardziej w plecy albo lozysko jest na przedniej scianie i w jedynm i w drugim przypadku brzuch jest mniejszy i ruchy praktcznie niewyczuwalne. a jak u Was z rchami??moj naparza jak szalony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ruchow to ja pare razy czulam raz jak sie przemeiszczal dwa dni temu takie smieszne uczucie jakby mi statek plynal w brzuchu ![]() ![]() wlasnie mam pytanie?na poczatku nie trzeba ciagle czuc tych ruchow tak?bo ja sie martwie za to ostatnio ciagle mnie brzuch swędzi i pobolewa mnei pobokach a czasem na srodku ale tak przez pare sekund pośrodku to chy ba nci groznego nie?lekarz mi mowilz e teraz intensywnie macica bedzie mi rosnac na poczatku piatego meisiaca Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-06-07 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki a w ktorym dokladnie tygodniu poczulyscie dzidzie, bo ja mam dzisiaj 14 i 6 i nic, wczoraj lezalam na lewym boczku i tez nic, wiem ze to wczesnie jeszcze ale juz bym tak chciala czuc ze smiga moja dzidzi w srodku.
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
na TLC.dowiaduja sie w momencie kiedy zaczynaja rodzic
![]() Kochana ja na poczatku tez mialam watpliwosci czy to napewno to??jeszcze z tydzien temu.mialam dni ze nic nie czulam.a teraz id jakis dwoch dni czuje juz mocno takie prawdziwe kopniecia ![]() Co do pobolewania mnie tez czasami cos pobolewa ale tlumacze sobie ze ma prawo i dopoki nie plamie jest ok ![]() Co do moich wynikow to niestety mam anemie:/ Lekarz mi powiedzial ze warzywa warzywami jesc jak najbardziej ale czlowiek nie krolik i przedewszystkim mieso jesc musi jak chce miec dobra morfologie.a prawde mowiac troce sie z miesem pogniewalismy....jak strupa rozdrpie (a robie to namietnie) to sie leje ze mnie jakby nie wiem co-juz widzialam jak mi pobierali krew ze wyniki beda do dupy bo nie chciala mi zakrzepnac:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oni też mają czasem gorsze dni mój mi ostatnio dowalił że jak wychodzę z gabinetu to w 3 minuty o mnie zapomina tyle ma pacjentek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze 33 zwolnienia wypłaci ci pracodawca, czyli pierwsze zwolnienie zostaje u pracodawcy natomiast drugie zwolnienie zanoszone jest do zus przez twojego pracodawcę/księgową/kadrową razem z drukiem Z-3 i na to jest 7 dni ![]() jak zus wypłaca to niestety się nie orientuję, ale dokumenty muszą być zaniesione w terminie |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Aniu ja w 15 a w pierwszej ciazy w 17.tak ksiazkowo czuje sie pierwsze 18-20tc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam sie z Wami dziś ![]() Mam ochote leżec, nic mi sie nie chce a Wam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
oj chce
![]() z lenistwa nawet jeszcze sniadania nie jadlam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze wam tego wolnego, ale w sumie nie moge narzekac, u nas byl poniedzialek i wtorek, to i ttak superk kroti tydzien bedzie.
Slub ![]() ![]() Edytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-06-07 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
A my obejrzeliśmy "I kto to mówi 2", i co się naryczałam, to moje
![]() I zaraz jedziemy nad jeziorko, na spacerek, bo szkoda siedzieć w domu. A potem razem ugotujemy obiad, udka z kurczaka z fixem z woreczka, mizeria, ziemniaczki. Miłego dnia dziewczynki ![]() Ja zwolnienia mam oznaczone B i płatne 100% i zawsze w terminie wypłaty czyli 10-tego. Cytat:
![]() Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-07 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
![]()
#4254 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
Hehe to moj magiczny telefon tak zmienia ja waze juz 65 kg
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziekuje za komplementy, ale ja nie czuje sie super laska, dopiero sie poczuje jak bede miala te 10 kg mniej
#4259 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki z rana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A najważniejszy argument jest taki, że jak w ciąży od czegoś Cię odrzuca, to znaczy że wcale tego Twój organizm aż tak nie potrzebuje. Ja nie jem mięsa od 15 lat a wyniki mam w normie. ![]() A jak się martwisz o żelazo, to polecam herbatkę z pokrzywy - rewelacja. I nie tylko na anemię. Można kupić taką ekspresową nawet w zwykłych sklepach spożywczych. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki marti ![]() ![]() ![]() ja dopiero tez sniadanie zjadlam, jakos nic mi sie nei chce a mdlosci mialam, teraz robie rosołek ja wczoraj zjadlam gulasz z wolowiny juz sie zmusialam bo gin mnie wyzwal ze muze mieso jesc a ja to nie przepadam az tak za czerwonym mięchem nic mi sie jakos nie chce, jestem zmeczona remontem i obcymi lkudzmi w naszym miezkaniu ciagle ..nawet teraz są stukania , pukania i wiercenia grrrrrrrrrrrrr bo majstry dzis przyszli bo oczywiscie jutro mecze i nie pasuje im juz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
ale masz pupe!!!!! ja tez chce !!a ja płaska jak deska z tyłu a ty masz taka fajna ![]() brzuszek miodzio !!!wogole masz fajna figure i mowie poważnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.