Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 22:01   #4231
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Witaj

Nic się nie martw Kochana Będzie dobrze
A może dał Ci zdjęcie z USG, bo mi dał, i tam jest napisana przezierność
mam zdjęcia jak jest opisana przezierność?

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
I po Porodówce, normalnie się poryczałam przy tym ostatnim porodzie.
ja też
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:08   #4232
marti86
Zakorzenienie

Immortal NT

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:18   #4233
aerien83
Zadomowienie

Heej kochane
Czy tylko ja dzisiaj na porannym posterunku? Kuba mnie obudził, to wstałam, wykąpałam się, głowę umyłam i z kawką nadrobiłam wczorajsze moje zaległości na forum.
Od dziś długi weekend więc życzę Wam cudownego wypoczynku u boku Mężczyzn Waszego Życia
Mnie też będzie dziś mniej, bo i mężuś i synek w domu, więc tak z doskoku zaglądać będę.

ImmortalWoman kochana, jeśli NT w granicach normy (a tak zrozumiałam) to nie powinnaś się tak przejmować, sprawdź na zdjęciu wynik tego pomiaru, nawet jeśli jest w górnej granicy to nic złego nie musi oznaczać, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest i będzie dobrze
Ma_majka gratuluję udanej wizyty
marti86 Mikoś słodziak jeszcze raz gratuluję synka
peperonik witamy
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:15   #4234
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

ja też
Kochana,
Znalazłaś ta przeziernosc?
Moim zdaniem Powinnaś iść na konsultacje do innego lekarza. Przecież nie możesz sie niepotrzebnie zamartwiac przez cała ciążę, bo to zaszkodzi maluszkowi!
Ponadto przy jakimkolwiek podejrzeniu lekarz powinien Ci dokładnie wyjaśnić jakie są jego obawy.

Ja miałam robiony PAPPA ale jeszcze nie mam wyników.
Stary 2012-06-07, 08:15   #4235
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey mamuśki Nie pisałam wczoraj na forum, bo miałam zalatany dzień, ale jestem na bieżąco
Po pierwsze Immortal nie denerwuj się, bo tym niestety nic nie wskórasz. Powiem Ci, że moja koleżanka (bliska i sama opowiedziała mi tą historię) też miała problem z przeziernością. Lekarka wprost jej powiedziała, że ryzyko jest spore. Bo jak już pewnie wiesz wynik NT nie przesądza o tym, czy dziecko jest/nie jest chore, ale ustala stopień prawdopodobieństwa wystąpienia wady. Moja koleżanka NT miała 2,5, czyli dosyć wysokie. A co się okazało? Że ich córcia jest po prostu dużą kobietką i jest w 100% zdrowa!!!! Także nie panikuj. Odszukaj w karcie ciąży, tam gdzie lekarz wpisuje badanie USG jaki masz wynik, a minami się nie przejmuj. Jeżeli nie daje Ci to spokoju to skonsultuj to z innym ginekologiem, tylko szybko, aby dzidziuś był mniej więcej taki sam (chodzi o wymiary). Lekarze to tylko ludzie i mógł się przecież pomylić.
Będzie dobrze

Pisałyście dziewczynki o zwolnieniach. Ja też mam 1, czyli leżące- od początku. Za każdym razem chcę zapytać dlaczego, ale zapominam Ja dając zwolnienie musiałam też donieść zaświadczenie, że jestem w ciąży i w którym tygodniu. Bez tego płaciliby mi tylko 80%, a tak 100%. Zaświadczenie wystawił mój ginekolog

Dzisiaj wolne, ale i tak nie śpię od 7 (z przyzwyczajenia). Mąż jeszcze smacznie drzemie, więc idę się poprzytulać i oglądać TV.

Miłego dzionka wszystkim mamusiom

Ps: Pisałyście o wadze. Ja zawsze byłam szczupła 50-52kg/164cm, do tego dużo ćwiczyłam, więc ciało jako tako wyglądało. Wiem, że ciąża to zmieni, ale zauważyłam na własnym przykładzie, niestety TYJE się głównie od słodyczy i innych śmieciówek. Widowo, że dziecko, wody, piersi, macica ważą, ale maksymalnie 10 kg w ostatnich dniach ciąży. Także niema co się zasłaniać ciążą i czekać, że po porodzie się schudnie. Waga może i spadnie, ale czy skóra nadal będzie elastyczna? Ja chcę dobrze wyglądać w stroju czy w bieliźnie, a nie cieszyć się, że tylko waga wróciła na miejsceNo ale to pewnie zboczenie ludzi po AWFach, i fakt, że jestem instruktorką fitness. Widziałam mnóstwo dziewczyn, które ważą mniej niż ja, są szczupłe, ale jak się rozbiorą to niestety.. Zero mięśnia tylko kości i tłuszczyk. No i cellulit Nie cierpię go jak chyba każda kobieta

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:42   #4236
Kamalika
Raczkowanie

Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć

Niestety nadal mam brać luteinę ale dostałam pozwolenie od gina żeby zacząć chodzić na basen i moje ukochane zajęcia z aquaaerobicu Jestem mega szczęśliwa bo dotychczas chodziłam 4-5 razy w tygodniu albo na basen albo na siłownię albo na zajęcia na sali - min 2h treningu dziennie i teraz mi tego brakowało jak powietrza.
Poza tym ze wględu na różne zaburzenia hormonalne przy tak intensywnych ćwiczeniach i diecie moja waga oscylowała w okolicach 80 kg - przypuszczam że gdybym nie trenowała to ważyłabym o wiele więcej ..... dlatego teraz te ćwiczenia są dla mnie tak istotne.

Generalnie wszyscy lekarze mówili mi że stan moich hormonów i metabolizm unormuje się po ciąży - zobaczymy, mam nadzieję że nareszcie uda mi się zejść do upragnionych 65 kg
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:45   #4237
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. od kilku dni was czytam,bo właśnie leże na chorobowym l4 z powodu wirusa i jedyny plus sytuacji,to ze odkryłam ten wątek. Chętnie się do Was przyłącze. Zgodnie z om to 14 tydzień i według ostatniego usg również,chociaż wcześniejsze wskazywałyby początek 13. sama się gubię w tych wszystkich obliczeniach,bo ciągle jakoś inaczej wychodzi. 30 maja byłam na usg i mam w wyniku napisane,że wielkość odpowiada 13 tyg. Doktor powiedziała,że raczej bedzie chłopiec,więc powiększamy już tu liczne grono malutkich mężczyzn wraz z Leonem. Mam 31 lat,a to będzie nasze pierwsze dziecko. Byłam już 3 razy na usg:w 6,7 i 13 tyg i wszystko z dzidziusiem ok,ale jakis wstretny polip mi ostatnio sie pokazał na ściance macicy i trochę się denerwuje. 14 czerwca mam wizyte i beda wyniki cytologii. reszta wyników w normie. A i jeszcze mam ARh- czyli istnieje ryzyko konfliktu,ale narazie żadnych przeciwciał nie wyprodukowałam i mam nadzieje,że tak juz do końca będzie. Termin mam na 13 grudnia
Witam nowa mamusie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
O matko, u mnie czereśnie 6zł/kg

Dzieki dziewczyny za miłe słowa, taka jestem szczęśliwa
16 tydzień w trakcie, za chwilkę będzie połówkowe i może wtedy dowiemy sie kto tam sie tak wyleguje
No i termin mam na 26.11 a nie na 1.12
I znow jestem osamotniona z terminem na 1 grudnia, hm do kogo ja sie bede porownywac????

Cytat:
No a teraz się pochwalę co u mnie. Byłam u gin, miałam przezierność. Wszystko super!!! Dzidzia ma 2 rączki, 2 nóżki, 2 oczka Przezierność dobra, kość nosowa jest itd. Baaardzo się cieszę. I wielkie dzięki za Wasze kciukasy, są boskie
Aaaa, i powiedział mi że coś tam widzi między nóżkami, ale nie powiedział co "żebym się nie nastawiała". Więc domyślam się że to chłopaczek, ale 12 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie żeby mówić o płci.
W każdym razie dziękuję Wam z całego serca za wsparcie. Jesteście wspaniałe
I uciekam lulu bo padam z tych emocji.
Do jutra
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Ma_majka super ze wszytsko ok

Pokrzywka ja tez ryczalam jak glupia przy drugim lezka mi poleciala ale przy ostatnim autentycznie beczalam
Ja tez plakalam jak bobr przy ostatnim porodzie dobrzez ze Tz tego nie widzial bo zmienil by mi kanal.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć

Niestety nadal mam brać luteinę ale dostałam pozwolenie od gina żeby zacząć chodzić na basen i moje ukochane zajęcia z aquaaerobicu Jestem mega szczęśliwa bo dotychczas chodziłam 4-5 razy w tygodniu albo na basen albo na siłownię albo na zajęcia na sali - min 2h treningu dziennie i teraz mi tego brakowało jak powietrza.
Poza tym ze wględu na różne zaburzenia hormonalne przy tak intensywnych ćwiczeniach i diecie moja waga oscylowała w okolicach 80 kg - przypuszczam że gdybym nie trenowała to ważyłabym o wiele więcej ..... dlatego teraz te ćwiczenia są dla mnie tak istotne.

Generalnie wszyscy lekarze mówili mi że stan moich hormonów i metabolizm unormuje się po ciąży - zobaczymy, mam nadzieję że nareszcie uda mi się zejść do upragnionych 65 kg
Super ze wszystko ok
Ja tez mam zalecony duphaston do 20 tygodnia, ciekawe czy potem odstawi czy da jakis zamiennik

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-06-07 o 08:47
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 09:04   #4238
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Dzisiaj dobry dzień, głowa nie boli (jeszcze).
Mierzyłam ciśnienie wczoraj ale było ok, więc to może od pogody, bo to ani zimno ani ciepło

Mąż odebrał wczoraj grupę krwi i jest "-" tak jak moja

Miłego dnia życzę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:05   #4239
landi0909
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, melduję się z rańca

Ja dziś wstałam o 8, ale jakoś nie miałam natchnienia, żeby wejść wcześniej ciągle mam doła, jeszcze dziś mój Mati pokłócił się z moją siostrą. Jak tak dalej będzie, to weźmiemy ślub w zupełnie innym terminie i tylko przy świadkach...

Brzuch mnie dalej boli, czuję się okropnie. Jak do jutra nie przejdzie, to podjadę do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok z maluszkiem.

Dziś też chyba troszkę rzadziej będę, ale to dlatego że nie chcę sama siedzieć w domu. Wszystko mnie przygnębia, a jak jestem sama to jest duuużo gorzej. Buziaki laseczki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:08   #4240
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

Ja dziś wstałam o 8, ale jakoś nie miałam natchnienia, żeby wejść wcześniej ciągle mam doła, jeszcze dziś mój Mati pokłócił się z moją siostrą. Jak tak dalej będzie, to weźmiemy ślub w zupełnie innym terminie i tylko przy świadkach...

Brzuch mnie dalej boli, czuję się okropnie. Jak do jutra nie przejdzie, to podjadę do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko ok z maluszkiem.

Dziś też chyba troszkę rzadziej będę, ale to dlatego że nie chcę sama siedzieć w domu. Wszystko mnie przygnębia, a jak jestem sama to jest duuużo gorzej. Buziaki laseczki
Na pewno wszystko będzie dobrze z maluszkiem, odpoczywaj, buziaki

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:10   #4241
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:

Wszystko sie ulozy, przed slubem zawsze jest nerwowo, chociaz u nas nie bylo czasu na takie rzeczy przylecielismy na tydzien przed a wiec nie bylo czasu na klotnie. Nie martw sie ulozy sie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 09:32   #4242
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
A jak wlasnie z Wasza intuicja?? moja sie sprawdzila czulam ze faczeta mam w sobie Mikos kopie jak szalony-trenuje przed piatkiem

Ausente-moze tezprzeczuwasz??
ja czulam i czuje chlopca wiec chyba intuicję mam oki bedzie Tytusek)

czesc dziewczynki!!!

mam pytanie bo ja l4 mam na 2 czyli ze moge chodzic ale napsialyscie ze musze wtedy doniesc zaswiadczenie o ciazy.a jak ja dalam wczesniej zaswiadczenie już o ciazy do pracy?to chyba drugi raz nie trzeba ?i bede meic 100 proc tak?bo kurde zwatpilam.narzie p[rzez pierwsze 2 miesiasce i tak mi firma bedzie placila dopiero pozniej chyba zus co.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
A macie na zwolnieniu literkę B? coś mama mi nagadała,że jak tego nie mam to nie jest na ciążę zwolnienie,tylko chorobowe 80%.
Ale ja mam od zwykłego lekarza,bo poszłam z wirusem,to może wtedy jest inaczej.
ja mma B czyli ciaza bardzo zwracalam uwage zeby mi tak wpisali

dziewczynuy a jak to ejst wlasnie z wyplacaniem pzrez zus pozniej czy ja dostane bez zadnego pzrestoju wyplate na czas bo slyszalam ze na ta pierwsza wyplate z zusu to troche mozna poczekac zalezy kiedy ksiegowa z firmy zaniesie moje papiery i wtedy zus ma 30 dni od momentu dostarceznia na rozpatrzenie /wyplacenie??orientujecie sie jak to ejst

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Ps: Pisałyście o wadze. Ja zawsze byłam szczupła 50-52kg/164cm, do tego dużo ćwiczyłam, więc ciało jako tako wyglądało. Wiem, że ciąża to zmieni, ale zauważyłam na własnym przykładzie, niestety TYJE się głównie od słodyczy i innych śmieciówek. Widowo, że dziecko, wody, piersi, macica ważą, ale maksymalnie 10 kg w ostatnich dniach ciąży. Także niema co się zasłaniać ciążą i czekać, że po porodzie się schudnie. Waga może i spadnie, ale czy skóra nadal będzie elastyczna? Ja chcę dobrze wyglądać w stroju czy w bieliźnie, a nie cieszyć się, że tylko waga wróciła na miejsceNo ale to pewnie zboczenie ludzi po AWFach, i fakt, że jestem instruktorką fitness. Widziałam mnóstwo dziewczyn, które ważą mniej niż ja, są szczupłe, ale jak się rozbiorą to niestety.. Zero mięśnia tylko kości i tłuszczyk. No i cellulit Nie cierpię go jak chyba każda kobieta
mi sie zrobilo przykro jak bylam teraz w pracy swojej i mi powiedzialy koelzanki ze nie wygladam jak na 5 miesiac a na 5 tydzien.no tak ale pozniej pomyslalam ze sorry zawsze bylam bardzo szczupla, mialam 47 kilo przy 170 wiec nie przytyje w ciazy 30 kilo jak one..moja siostra przytyla 8 kilo czyli niewiele.no ale oczywiscie zaczelam sie martwic czy jest ok

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:29
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:38   #4243
marti86
Zakorzenienie

Cytat:

super ze wszytsko ok i ze mozesz juz byc aktywna

Cytat:

glowka do gory napewno wszystko sie ulozy

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

czesc dziewczynki!!!

mam pytanie bo ja l4 mam na 2 czyli ze moge chodzic ale napsialyscie ze musze wtedy doniesc zaswiadczenie o ciazy.a jak ja dalam wczesniej zaswiadczenie już o ciazy do pracy?to chyba drugi raz nie trzeba ?i bede meic 100 proc tak?bo kurde zwatpilam.narzie p[rzez pierwsze 2 miesiasce i tak mi firma bedzie placila dopiero pozniej chyba zus co.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

dziewczynuy a jak to ejst wlasnie z wyplacaniem pzrez zus pozniej czy ja dostane bez zadnego pzrestoju wyplate na czas bo slyszalam ze na ta pierwsza wyplate z zusu to troche mozna poczekac zalezy kiedy ksiegowa z firmy zaniesie moje papiery i wtedy zus ma 30 dni od momentu dostarceznia na rozpatrzenie /wyplacenie??orientujecie sie jak to ejst
jesli masz B to nie musisz nic wiecej dostarczac-to jest symbol oznaczajacy ciaze. z tego co wiem potrafia przeciagnac, nie wiem jak jest przy umowie o prace ale przy dzialalnosci potrafia wyplacic dopiero po 2 miesiacach.
ja mam teraz stresa ze nie moge wychodzic.nic mnie nie interesuje ma mi wpisac 2 przy nastepnym ja nie bede sie denerwowac przez caly czas

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Czarnamadonna ja jak teraz patrze na swoj bebenek to tez wydaje mi sie taki minimialam wczesniej znow jazde z zaparciami to byl wiekszy a teraz jest taki malusi w porownaniu z innymi forumowymi brzuchatkaminie wiem czy nie jest mniejszy niz w poprzedniej ciazy musialabym odszukac zdjecia.
ogladacie ciaze z zaskoczenia??tam wlasnie jest wyjasnione dlaczego u niektorych kobiet caza nie jest zbyt widoczna.ze albo dziecko umiejscawia sie na tyle macicy i idzie bardziej w plecy albo lozysko jest na przedniej scianie i w jedynm i w drugim przypadku brzuch jest mniejszy i ruchy praktcznie niewyczuwalne.
a jak u Was z rchami??moj naparza jak szalony

Stary 2012-06-07, 09:45   #4244
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
jesli masz B to nie musisz nic wiecej dostarczac-to jest symbol oznaczajacy ciaze. z tego co wiem potrafia przeciagnac, nie wiem jak jest przy umowie o prace ale przy dzialalnosci potrafia wyplacic dopiero po 2 miesiacach.
ja mam teraz stresa ze nie moge wychodzic.nic mnie nie interesuje ma mi wpisac 2 przy nastepnym ja nie bede sie denerwowac przez caly czas

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Czarnamadonna ja jak teraz patrze na swoj bebenek to tez wydaje mi sie taki minimialam wczesniej znow jazde z zaparciami to byl wiekszy a teraz jest taki malusi w porownaniu z innymi forumowymi brzuchatkaminie wiem czy nie jest mniejszy niz w poprzedniej ciazy musialabym odszukac zdjecia.
ogladacie ciaze z zaskoczenia??tam wlasnie jest wyjasnione dlaczego u niektorych kobiet caza nie jest zbyt widoczna.ze albo dziecko umiejscawia sie na tyle macicy i idzie bardziej w plecy albo lozysko jest na przedniej scianie i w jedynm i w drugim przypadku brzuch jest mniejszy i ruchy praktcznie niewyczuwalne.
a jak u Was z rchami??moj naparza jak szalony
a na ktorym kanale to leci?musze znalezc na necie może z zaskoczenia tzn ze sa tam przypadki poznego wykrycia tak?
co do ruchow to ja pare razy czulam raz jak sie przemeiszczal dwa dni temu takie smieszne uczucie jakby mi statek plynal w brzuchu a potem od razu poczulam takie jakby motylko laskotanie skrzydelek, czasami czuje ale to nei sa jakis regularne, nawet nie wiem czy wszystkie te odczucia to "to" ale z tym motylkiem i stateczkiem to bylam pewna
wlasnie mam pytanie?na poczatku nie trzeba ciagle czuc tych ruchow tak?bo ja sie martwie

za to ostatnio ciagle mnie brzuch swędzi i pobolewa mnei pobokach a czasem na srodku ale tak przez pare sekund pośrodku to chy ba nci groznego nie?lekarz mi mowilz e teraz intensywnie macica bedzie mi rosnac na poczatku piatego meisiaca

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:47
Stary 2012-06-07, 09:53   #4245
aniamotylek
Rozeznanie

Dziewczynki a w ktorym dokladnie tygodniu poczulyscie dzidzie, bo ja mam dzisiaj 14 i 6 i nic, wczoraj lezalam na lewym boczku i tez nic, wiem ze to wczesnie jeszcze ale juz bym tak chciala czuc ze smiga moja dzidzi w srodku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 09:53   #4246
marti86
Zakorzenienie

na TLC.dowiaduja sie w momencie kiedy zaczynaja rodzic
Kochana ja na poczatku tez mialam watpliwosci czy to napewno to??jeszcze z tydzien temu.mialam dni ze nic nie czulam.a teraz id jakis dwoch dni czuje juz mocno takie prawdziwe kopnieciawiec spokojnie.na poczatku beda watpliwosci i nie bedzie regularnosci.
Co do pobolewania mnie tez czasami cos pobolewa ale tlumacze sobie ze ma prawo i dopoki nie plamie jest ok

Co do moich wynikow to niestety mam anemie:/ Lekarz mi powiedzial ze warzywa warzywami jesc jak najbardziej ale czlowiek nie krolik i przedewszystkim mieso jesc musi jak chce miec dobra morfologie.a prawde mowiac troce sie z miesem pogniewalismy....jak strupa rozdrpie (a robie to namietnie) to sie leje ze mnie jakby nie wiem co-juz widzialam jak mi pobierali krew ze wyniki beda do dupy bo nie chciala mi zakrzepnac:/

Stary 2012-06-07, 09:55   #4247
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po wizycie...

z przeziernością jest coś nie tak... niby w granicach, ale jak widziałam minę gina i to jak później próbował tłumaczyć że niby jestem młoda że to że sramto pękłam... mały ma 7 cm... wyginał sie strasznie... termin przesunął się na 12.12.. nie przytyłam ani grama..nie wiem co więcej napisać chyba nie jestem w stanie
nie martw się na zapas
oni też mają czasem gorsze dni
mój mi ostatnio dowalił że jak wychodzę z gabinetu to w 3 minuty o mnie zapomina tyle ma pacjentek

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Badania odebralam i wszystko w normie .. mocz, morfologia i cukier ksiazkowe .. kiła - wynik ujemny a toxo bedzie dopiero za 2 tygodnie .. nie wiem czemu tak dlugo trzeba czekac ale trudno .. Wy tez tyle czekałyscie ?
ja miałam na drugi dzień mimo że wysłane były

Cytat:
Dziewczyny, ja straciłam ochotę dosłownie na wszystko. Pokłóciłam się z ojcem, na koniec powiedział że nie przyjdzie na ślub.

Cytat:
No a teraz się pochwalę co u mnie. Byłam u gin, miałam przezierność. Wszystko super!!! Dzidzia ma 2 rączki, 2 nóżki, 2 oczka Przezierność dobra, kość nosowa jest itd. Baaardzo się cieszę. I wielkie dzięki za Wasze kciukasy, są boskie
Aaaa, i powiedział mi że coś tam widzi między nóżkami, ale nie powiedział co "żebym się nie nastawiała". Więc domyślam się że to chłopaczek, ale 12 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie żeby mówić o płci.
W każdym razie dziękuję Wam z całego serca za wsparcie. Jesteście wspaniałe
I uciekam lulu bo padam z tych emocji.
Do jutra

Cytat:
[COLOR="Navy"]Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć

Cytat:

nie musisz nic donosić, kod B oznacza ciążę i 100% płatne

pierwsze 33 zwolnienia wypłaci ci pracodawca, czyli pierwsze zwolnienie zostaje u pracodawcy
natomiast drugie zwolnienie zanoszone jest do zus przez twojego pracodawcę/księgową/kadrową razem z drukiem Z-3 i na to jest 7 dni
jak zus wypłaca to niestety się nie orientuję, ale dokumenty muszą być zaniesione w terminie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:55   #4248
marti86
Zakorzenienie

Aniu ja w 15 a w pierwszej ciazy w 17.tak ksiazkowo czuje sie pierwsze 18-20tc

Stary 2012-06-07, 09:56   #4249
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej
Witam sie z Wami dziś
Mam ochote leżec, nic mi sie nie chce a Wam?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 09:57   #4250
marti86
Zakorzenienie

oj chce
z lenistwa nawet jeszcze sniadania nie jadlam ide sobie zrobic i wstawic buraczkowa bo mam gulasz z wczoraj z pieczarkami

Stary 2012-06-07, 10:05   #4251
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Aniu ja w 15 a w pierwszej ciazy w 17.tak ksiazkowo czuje sie pierwsze 18-20tc
No to jeszcze musze poczekac

Zazdroszcze wam tego wolnego, ale w sumie nie moge narzekac, u nas byl poniedzialek i wtorek, to i ttak superk kroti tydzien bedzie.

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-06-07 o 10:06
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:11   #4252
aerien83
Zadomowienie

A my obejrzeliśmy "I kto to mówi 2", i co się naryczałam, to moje
I zaraz jedziemy nad jeziorko, na spacerek, bo szkoda siedzieć w domu. A potem razem ugotujemy obiad, udka z kurczaka z fixem z woreczka, mizeria, ziemniaczki.
Miłego dnia dziewczynki
Ja zwolnienia mam oznaczone B i płatne 100% i zawsze w terminie wypłaty czyli 10-tego.

Cytat:

zawsze bylam bardzo szczupla, mialam 47 kilo przy 170 wiec nie przytyje w ciazy 30 kilo jak one..moja siostra przytyla 8 kilo czyli niewiele.no ale oczywiscie zaczelam sie martwic czy jest ok
ja identycznie ważyłam przy takim samym wzroście a mimo to w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg ale raz dwa wróciłam do poprzedniej wagi, także spokojnie. Fakt, że miałam w sobie mega dużo wody bo popuchłam na koniec niemożliwie, ale jednak 30 kg miałam do przodu.

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-06-07 o 10:15
Stary 2012-06-07, 10:15   #4253
aniamotylek
Rozeznanie

Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0195.jpg (89,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-06-07, 10:17   #4254
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
Szczuplaczku Ty !
Stary 2012-06-07, 10:19   #4255
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Szczuplaczku Ty !

Hehe to moj magiczny telefon tak zmienia ja waze juz 65 kg
Stary 2012-06-07, 10:22   #4256
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ale szprycha
Stary 2012-06-07, 10:29   #4257
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ale lachon
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:35   #4258
aniamotylek
Rozeznanie

Bardzo dziekuje za komplementy, ale ja nie czuje sie super laska, dopiero sie poczuje jak bede miala te 10 kg mniej
Stary 2012-06-07, 10:54   #4259
Ma_majka
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki z rana

Cytat:

ja też
W karcie ciąży mam wpisane NT, ale na zdjęciu USG, jest symbol D1 i wartość podana w milimetrach. Sprawdź u siebie

Cytat:

Nie denerwuj się Kochana, bo brzuch Cię boli od stresu

Cytat:

czesc dziewczynki!!!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

mi sie zrobilo przykro jak bylam teraz w pracy swojej i mi powiedzialy koelzanki ze nie wygladam jak na 5 miesiac a na 5 tydzien.no tak ale pozniej pomyslalam ze sorry zawsze bylam bardzo szczupla, mialam 47 kilo przy 170 wiec nie przytyje w ciazy 30 kilo jak one..moja siostra przytyla 8 kilo czyli niewiele.no ale oczywiscie zaczelam sie martwic czy jest ok
Zazdraszczają Ci bo jesteś laska, a one się spasły już pewno w pierwszym miesiącu ciąży

Cytat:
Kochana ja na poczatku tez mialam watpliwosci czy to napewno to??jeszcze z tydzien temu.mialam dni ze nic nie czulam.a teraz id jakis dwoch dni czuje juz mocno takie prawdziwe kopnieciawiec spokojnie.na poczatku beda watpliwosci i nie bedzie regularnosci.
Co do pobolewania mnie tez czasami cos pobolewa ale tlumacze sobie ze ma prawo i dopoki nie plamie jest ok

Co do moich wynikow to niestety mam anemie:/ Lekarz mi powiedzial ze warzywa warzywami jesc jak najbardziej ale czlowiek nie krolik i przedewszystkim mieso jesc musi jak chce miec dobra morfologie.a prawde mowiac troce sie z miesem pogniewalismy....jak strupa rozdrpie (a robie to namietnie) to sie leje ze mnie jakby nie wiem co-juz widzialam jak mi pobierali krew ze wyniki beda do dupy bo nie chciala mi zakrzepnac:/
Bez przesady z tym mięsem, jeśli chodzi o nasz układ pokarmowy, to zdecydowanie jest bardziej przystosowany do trawienia pokarmu roślinnego. Wiem co mówię!!! Ale żaden mięsożerca tego nie potwierdzi.
A najważniejszy argument jest taki, że jak w ciąży od czegoś Cię odrzuca, to znaczy że wcale tego Twój organizm aż tak nie potrzebuje.
Ja nie jem mięsa od 15 lat a wyniki mam w normie.
A jak się martwisz o żelazo, to polecam herbatkę z pokrzywy - rewelacja. I nie tylko na anemię. Można kupić taką ekspresową nawet w zwykłych sklepach spożywczych.

Cytat:
Śliczny, zgrabniutki brzusio
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:11   #4260
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki marti kochana jestes bo czliowiek jak tak sam czesto siedzi to glupie mysli
ja dopiero tez sniadanie zjadlam, jakos nic mi sie nei chce a mdlosci mialam, teraz robie rosołek

ja wczoraj zjadlam gulasz z wolowiny juz sie zmusialam bo gin mnie wyzwal ze muze mieso jesc a ja to nie przepadam az tak za czerwonym mięchem

nic mi sie jakos nie chce, jestem zmeczona remontem i obcymi lkudzmi w naszym miezkaniu ciagle ..nawet teraz są stukania , pukania i wiercenia grrrrrrrrrrrrr bo majstry dzis przyszli bo oczywiscie jutro mecze i nie pasuje im juz

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
teraz bede bezczelna;D
ale masz pupe!!!!! ja tez chce !!a ja płaska jak deska z tyłu a ty masz taka fajna

brzuszek miodzio !!!wogole masz fajna figure i mowie poważnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości