|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
BAN stały
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() Każdy nabyty nawyk można zmienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Wolę w ogóle nie zbliżać się do słodkiego
![]()
#4233 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
bo mi TŻ w ramach urodzin pozwolił, a mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby zaprotestować
![]() Ja się nie poddaję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Każdy pewnie zetknął się jak nie osobiście, to gdzieś w prasie z dietą niskoweglowodanową albo najlepiej jakby tych węglowodanów wogóle nie było. Nic bardziej mylnego! Zwolennicy tych diet czyli np. diety Atkinsa czy diety South Beach twierdzą, że diety wysokowęglowodanowe powodują częste wahania insuliny z powodu czego organizm gromadzi tłuszcz. Oznacza to, że organizm przez te częste wahania przestaje reagować na działanie insuliny w efekcie wytwarzając jej więcej, zmuszając organizm do magazynowania tłuszczy. Wielu badaczy skrytykowało ten pogląd twierdząc, że insulina nie stanowi przyczyn tycia. Zamierzeniem twórców diet niskowęglowodanowych jest wprowadzenie organizmu w stan tzw. kwasicy ketonowej , kiedy w celu wytworzenia energii dochodzi do spalenia tłuszczy zamiast glukozy co dalej prowadzi to wytworzenia ketonów. Istnieje jeszcze wiele niebezpieczeństw tej diety, a mianowicie utrata masy mięśniowej, ponieważ organizm przy braku odpowiedniego poziomu glikogenu i cukru we krwi spala własne białka. A mięśnie jak wiadomo niezbędne są, aby metabolizm nam przyspieszył i aby w konsekwencji móc zachować zdrową i szczupła sylwetkę. Dodam, że każdy kilogram mięśni spala kolejne 65 kcalorii dziennie. Diety te to też ryzyko częstych bólów głowy, złego samopoczucia, zmęczenia i osłabienia jeśli np. regularnie ćwiczymy. Nie dostarczają one odpowiedniej ilość składników odżywczych- mają mało błonnika, Wit.C i E, beta-karotenu, wapnia i likopenu, często charakteryzują się wysoka zawartością tłuszczy zwłaszcza trans czyli tych złych, które mogą zwiększyć poziom „złego” cholesterolu co sprzyja w konsekwencji chorobom serca. A więc zastanów się czy warto tak drastycznie usuwać np. chleb z naszego stołu?
źrodlo to facebook Ewy Chodakowskiej ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Wzrost jest bo pewnie kupy nie zrobilas i tyle ![]() pycha ![]() Odpowiedź na Twoje pytanie: tak !! zeby schudnac trzeba jesc!
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
Ale w ciągu niecałych 2 ostatnich lat przytyłam 10kg! Gdybym się w porę nie opamiętała, tylko dalej ciągle wcinała, to by źle się to skończyło...
![]()
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To co zwiększamy ??? ![]() Ja właśnie po 10min amrapie zuzy - 28 ![]() ![]() Także asmenko posłuchałam Cię ![]() Teraz czekam na TŻ ![]() ![]() Do jutra girlzzzz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis zrobilam 6 ale te side plank koslawe byly ![]() buzia ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Dobra, wstalam. Nie mam czasu na zrobienie gofrow, wiec dzis na sniadanie owsianka... musze jechac na trening, a wszystko mnie boli, ledwo sie z lozka zwleklam.
Na biodrze mam siniaka (granatowego) o srednicy 7cm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Raczkowanie
|
Morning
![]() Nareszcie wyspana ![]() ![]() Mam cały weekend wolny - możliwe ze to jedyny wolny weekend dla mnie w całe lato a pogoda piękna ( juz tydzień ![]() ![]() Dziś bede jadła grzecznie tylko % trochę zbocze z drogi bo kupiłam podrobke Pimmsa w aldim i zrobię cały dzbanek z lemoniada, tuskawkami, ogorkiem, mieta, pomarańcza ![]() A jutro co zjem to bóg jeden wie ![]() Co do artykułu to niestety maja racje - żadna dieta ktora wymaga wyeliminowania czegoś nie jest dobra na dłuższa metę ale ludziom takim jak ja jest po prostu łatwiej stosować takie diety bo sa w nich dane zasady których sie przestrzega. Chciałabym umieć po prostu sie zdrowo odżywiać ale jak nie mam zasad to bladze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio też zwiększam ale tak góra do 1 porcji więcej ![]() Asmenka ile się w ogóle powinno jeść węgli ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Zakwasy są dobre ![]() ![]() A mierzyłaś tego siniaka ??? ![]() Cytat:
![]() Wolne weekendy są fajne, dobrze że każdy mam wolny ![]() ![]() ![]() Nie wiem co to ten Pimm's, nie piłam ale chyba by mi smakował ![]() Ja mam na weekend vódkę ananasową i do tego zblendowany mrożony arbuz ![]() ![]() Ja się zastanawiam nad zwiększeniem węgli... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Hej sis ![]() Śniłaś mi się ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
Nie mierzylam, ale wartosci od 1cm-20cm umiem okreslac dosc precyzyjnie, takie zboczenie mat-fizu :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() ![]() Co za zboczenie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- aha a ja zapomniałam Wam się przyznać że wypiłam wczoraj w nocy szampana na pół z TŻ bo świętowaliśmy troszkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Coś mi sie tutaj knoci:P
Edytowane przez izqa1988 Czas edycji: 2013-07-12 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
No operator Ci odciął
![]() ![]() Chyba jakiś dokumentalny ![]() Pewnie jej chodzi o to żeby nie eliminować żadnego ze składników no ale my przecież jemy te węglowodany, po prostu jak nam się chce i potrzebuje ie raz zwiększyć porcję węgli to trzeba tak zrobić i już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie to sie nic ostatnio nie śni ![]() Zjadlam śniadanie - kromka chleba zytniego, pełnoziarnistego z płatkami owsianymi "chleb fitness" ![]() ![]() Czyli tu mam jedna porcje skrobii / węgli Na obiad zrobię leczo bo tyle papryki mam ze muszę ja zjeść ![]() Znowu z tym chlebem chyba Mam jabłka i nektaryny więc owoce sa Kupie se jeszcze serek wiejski na pózniej wiec wrzuce tam mieszanke pestek slonecznika i dyni i co dalej ? Nie zjem wiecej Aaa mam jeszcze jogurt nie do końca SB więc potraktuje go jako węgiel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() izqa u mnie pogoda sie zepsula!!! ![]() Jest bardzo mądry ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() węgle absolutne minimum to 120g a przy cwiczeniach codziennie wyszlo ponad 200g gram wegli ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- - Owszem, chodakowska jest chałturnicą w moim mniemaniu - To jest artykuł a nie jej dieta - asmenka nie lubi chodakowskiej bo wedlug mnie przegina pale: plyta z muzyką, naklejki z jej twarzą na ścianę!! - asmenka nie aprobuje diety niskowęglowodanowej przy ćwiczeniach bo nie ma zczego czerpać energii Asmenka idzie na rozmowę o pracę wiec trzymac kciukasy ![]() pa ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro do was wróci slonkoooo - ma byc 30* w cieniu ![]() Rozmowa o prace a Ty tak cicho siedzialas? A co to za praca ? Kciukasy trzymane ![]() O naklejkach jeszcze nie słyszałam ![]() Ale bawi mnie jak grono fanek chodakowskiej zmienia sie w sekte jakaś - jak ktos nie wierzy w metamorfozę ktora doda to zezra ta osobę żywcem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
No to słuchajcie to
![]() Ostatnio sniło mi sie że byłam w jakimś parlamencie, coś takiego i tam miał taki pokój PREDATOR ![]() ![]() A ja go znalazłam w tym pokoju i patrze że ma syf, no i mu zaczęłam sprzątać... A on do mnie że nie muszę tak sprzątać bo on wyjeżdża niedługo na swoją planetę ![]() No więc ja się cieszyłam że on wyjedzie niedługo i nie będzie tych ludzi zabijał już ![]() I ten predator miał jeszcze chomika z zębami i był cały owłosiony ten chomik, i ten predator mi się pyta czy pamiętam jak 2 lata temu byłam u niego na planecie i ten chomik był łysy... a teraz tak mu włosy urosły ![]() Jestem chora ![]() Cytat:
![]() To zwiększam węgle na razie o jedną porcję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
Cześć, dziewczyny
![]() ![]() Wczoraj kupiłam 10 ogromnych kalarep, będę je jadła chyba na każdy posiłek haha bo trochę przesadziłam z tą ilością
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chciałam tylko powiedzieć, że wczoraj pogrzeszyłam trochę, dzisiaj już jestem grzeczna, o ![]() i idę wrzucić na śniadaniowego bloga zaległy wpis z jajkiem zapiekanym w pomidorku z fetą ![]() Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2013-07-12 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz juz będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
No masakra, daj spokój takie sny ![]() No !!! Teraz już grzecznie ![]() O taaaak !!! ![]() Przepisik !!! <love> ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
No rejczel
![]() ![]() Ja Ciebie teeeeeeeż ![]() ![]() ![]() Na razie jedna, a potem może dwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pycha to wygląda !!! Mam fetę to zrobię wieczorem ![]() Ciekawe jak tam asmenka na rozmowie ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Tak mi się skojarzyło ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.