Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-02-26, 09:59   #4231
domkaa93
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 123
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Witajcie Przeczyta豉m poprzednie w徠ki i my郵 , ze to najlepszy czas na zrzucenie kilogram闚 , staram si odpowiednio komponowa swoje posi趾i ale nie wiem do ko鎍a czy dobrze robi , mam nadzieje , 瞠 kto pokusi si o sprawdzenie

R
wczorajsze:
I郾. bu趾a grahamka z indykiem i pomidorem.
II郾. jogurt naturalny z 4 p豉tkami owsianymi , 造瞠czk otr帳, 簑rawin + jab趾o.
Skalpel.
III dwa kawa趾i grilowanego kurczaka w zio豉ch + p馧 torebki kaszy + sur闚ka .
IV 郵ed z cebul i kawa貫k kurczaka
V wie郾iak z rzodkiewk

Dzisiaj:
I郾. serek homo z p豉tkami owsianymi + p馧 banana + p馧 jab趾a
Turbo spalanie.
II填. bu趾a grahamka z twarogiem , rzodkiewk , pomidorkiem + wyci郾i皻y sok z pomara鎍zy + reszta jab趾a z I郾.
III warzywa na patelnie + grilowany kurczak
IV tu jeszcze nie do konca mam pomys ale my郵e o jajku z resztk warzyw z obiadu.
V twar鏬 z rzodkiewk i og鏎kiem
domkaa93 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:52   #4232
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Poka wiadomo嗆

A Twoje II 郾iadanie mnie prze郵aduje, musz je w ko鎍u zrobi

Polecam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

Kurcz Ervisha, bez przesady. 4 tygodnie w domu? Ja bym umar豉. Ciep這 si ubierz i wychod, przecie nie ma zamieci.

Lekarz mi zabroni by tego jeszcze bardziej nie przezi瑿i, ale ju nie bior antybiotyku wi璚 b璠 wychodzi bo zwariowac mo積a.. Ju dzisiaj na spacerze by豉m

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
Oczywi軼ie
To tak proste 瞠 a nie mog uwierzy 瞠 sam na to nie wpad貫m.
Na przygotowanie jednej porcji potrzeba:
- 1 jajko
- 3 造磬i sto這we zmielonego siemienia lnianego
- 1/4 造瞠czki proszku do pieczenia
- 1/4 造瞠czki mielonej papryki
- 1/4 造瞠czki cebuli w proszku
- 造磬a sto這wa wody
- szczypta soli
- odrobina oliwy/oleju lnianego

Wszystkie sk豉dniki dok豉dnie ze sob mieszamy i sma篡my na suchej patelni jak nale郾iki, po chwili odwracamy.

Ja nie da貫m ani proszku do pieczenia, ani 瘸dnej cebuli w proszku (to jest taka ? ) i zamiast wody da貫m mleka ry穎wego i wysz這 idealne. Lekko puszysty wrap o idealnej konsystencji (mo積a zwija, kroi, trzyma si wi璚 ju my郵 o pizzy z jego wykorzystaniem), smakuje jakby by zrobiony z m彗i pe軟oziarnistej, co ciekawe nie czu w smaku jajka ani siemienia.

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Genialne

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka wiadomo嗆
to i ja wrzucam U

郾iadanie: porcja domowej granoli kakaowej (pieczona z p豉tk闚 owsianych i 篡tnich, miksu orzech闚, 簑rawiny i 郵iwek, z syropem daktylowym i oczywi軼ie kakao) z serkiem homogenizowanym eko i wkrojonym bananem.

drugie 郾iadanie: kromka chleba razowego ze s這necznikiem z past z zielonej soczewicy, czosnku i pietruszki, roszponk, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami.
dwie kostki ciemnej czekolady z pra穎nymi migda豉mi Lindta + cappuccino z ekspresu

godzina zaj耩 fitness z obci捫eniem, 20 min szybkiego spaceru

obiad: filet z halibuta zapiekany ze szpinakiem, czosnkiem i jogurtem greckim + sur闚ka z og鏎ka, awokado, szalotki, soku z limonki i koperku+ kasza p璚zak. sok wyciskany z pomara鎍zy

podwieczorek: miseczka twarogu p馧t逝stego eko (ulubiony-od Ziembi雟kiego) z orzechami nerkowca, bor闚kami i truskawkami.

kolacja: zupa krem z bobu i szpinaku z mini grzaneczkami z razowca + sa豉tka z roszponki i sa豉ty rzymskiej, jajka na p馧twardo, pomidor闚, migda堯w, oliwek i buraka, skropiona balsamico

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:26   #4233
missy7
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 696
GG do missy7

Cytat:
Napisane przez agaczini
fajny sosik z tego serka, na szybko i pewnie dobrze smakuje z drobiem napisz jak robisz dok豉dnie?
W sumie to ten sosik wczoraj wymysli豉m, super pasuje do makaronu, czy piersi z kurczaka, a robi sie go w 2 minuty , bez potrzeby gotowania.

Do miseczki wrzuci ok 3 造磬i serka (o dowolnym smaku, ja mia豉m sweet chilii) + dorzuci ok 3-4 造磬i koncantratu pomidorowego, doprawic pieprzem.. mo積a doda te oregano, bazylie, papryk. Porz康nie wymiesza 瞠by nie by這 grudek. Wszystko uzupe軟i wod 瞠by nie by這 takie g瘰te.

Ja odrazu wla豉m ca造 sos na patelnie, razem z makaronem, wi璚 fajnie si wszystko wymiesza這. Ale mo積a te podgrza go i polac np. kurczaka

Edytowane przez missy7
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:39
missy7 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:37   #4234
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

napewno wypr鏏uj w najbli窺zym czasie bo lubi taki 鄉ietanowo - pomidorowy smak cz瘰to odpuszczam sos bo d逝go si robi i nie jest zbyt zdrowy - a ten jest lekki ale jednocze郾ie wyrazisty
Stary 2014-02-26, 14:11   #4235
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka wiadomo嗆
W sumie to ten sosik wczoraj wymysli豉m, super pasuje do makaronu, czy piersi z kurczaka, a robi sie go w 2 minuty , bez potrzeby gotowania.

Do miseczki wrzuci ok 3 造磬i serka (o dowolnym smaku, ja mia豉m sweet chilii) + dorzuci ok 3-4 造磬i koncantratu pomidorowego, doprawic pieprzem.. mo積a doda te oregano, bazylie, papryk. Porz康nie wymiesza 瞠by nie by這 grudek. Wszystko uzupe軟i wod 瞠by nie by這 takie g瘰te.

Ja odrazu wla豉m ca造 sos na patelnie, razem z makaronem, wi璚 fajnie si wszystko wymiesza這. Ale mo積a te podgrza go i polac np. kurczaka

pomys這wo mo瞠 wypr鏏uj

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 16:07   #4236
Ashira
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 521

Cytat:
Oczywi軼ie
To tak proste 瞠 a nie mog uwierzy 瞠 sam na to nie wpad貫m.
Na przygotowanie jednej porcji potrzeba:
- 1 jajko
- 3 造磬i sto這we zmielonego siemienia lnianego
- 1/4 造瞠czki proszku do pieczenia
- 1/4 造瞠czki mielonej papryki
- 1/4 造瞠czki cebuli w proszku
- 造磬a sto這wa wody
- szczypta soli
- odrobina oliwy/oleju lnianego

Wszystkie sk豉dniki dok豉dnie ze sob mieszamy i sma篡my na suchej patelni jak nale郾iki, po chwili odwracamy.

Ja nie da貫m ani proszku do pieczenia, ani 瘸dnej cebuli w proszku (to jest taka ? ) i zamiast wody da貫m mleka ry穎wego i wysz這 idealne. Lekko puszysty wrap o idealnej konsystencji (mo積a zwija, kroi, trzyma si wi璚 ju my郵 o pizzy z jego wykorzystaniem), smakuje jakby by zrobiony z m彗i pe軟oziarnistej, co ciekawe nie czu w smaku jajka ani siemienia.

Super pomys! Dzi瘯uj, na pewno wypr鏏uj!
Cebula w proszku mnie przerazi豉 za to czosnek granulowany bym doda豉. A na zimno si nada? Np. na drugie 郾iadanie?

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka wiadomo嗆

Bardzo fajny kiedy kiedy na studiach robi豉m szybki sos z koncentratu i 鄉ietany/serka homo my郵, 瞠 do smakuje podobnie - czyli tak jak mi pasuje!

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spode i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wzi捷 a wzi望! chyba, 瞠 kto musi co zabra嗆...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 17:16   #4237
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka wiadomo嗆
Super pomys! Dzi瘯uj, na pewno wypr鏏uj!
Cebula w proszku mnie przerazi豉 za to czosnek granulowany bym doda豉. A na zimno si nada? Np. na drugie 郾iadanie?

Bardzo fajny kiedy kiedy na studiach robi豉m szybki sos z koncentratu i 鄉ietany/serka homo my郵, 瞠 do smakuje podobnie - czyli tak jak mi pasuje!
Oczywi軼ie, ja te jad貫m na zimno, zanim pokroi貫m warzywa, otworzy貫m puszk to wystyg
Ale w przepisie pisze 瞠 mo積a nawet przechowywa przez kilka dni w lod闚ce.

Ja te dzisiaj wypr鏏uj nowy sos do kolacji i znowu jestem pod wra瞠niem samego pomys逝. Zapewne b璠zie pyszny

DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:50   #4238
Ashira
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 521

Cytat:
Oczywi軼ie, ja te jad貫m na zimno, zanim pokroi貫m warzywa, otworzy貫m puszk to wystyg
Ale w przepisie pisze 瞠 mo積a nawet przechowywa przez kilka dni w lod闚ce.

Ja te dzisiaj wypr鏏uj nowy sos do kolacji i znowu jestem pod wra瞠niem samego pomys逝. Zapewne b璠zie pyszny
Jak wyzdrowiej na pewno wypr鏏uj przepis. P鏦i co za bardzo nie mam smaku, wi璚 bez sensu sobie a tak dogadza

A sos polecam - sama by豉m zdziwiona jak pozna豉m takie zestawienie - 瞠 to jest tak oczywiste a sama na to nie wpad豉m. Smakuje jak dla mnie jak moja ukochana zabielana pomidor闚ka Tzn. nie wiem jak z serkiem philadelfia, m闚i o wersji 鄉ietana/serek homo/jogurt grecki.

Po d逝giej przerwie wstawiam sw鎩 jad這spis. (Przerwa we wpisywaniu, nie dietowaniu ) Redukcja (chorobowa - ma這 mnie interesowa smak, bo i tak nic nie czuj. Za to czosnek jest ze mn! )

好iadanie: owsianka s這ikowa - p豉tki owsiane, amarantus, orzechy pecan, 簑rawina suszona, cynamon, mi鏚, mielone s. lniane, p馧 na p馧 woda +mleko

II 好iadanie: domowej roboty serek topiony z chudego twarogu u mnie w wersji ze szczypiorkiem; chleb razowy; og鏎ek, papryka

Obiad: spaghetti z makaronu razowego, sos w豉snej roboty z pomidor闚 z puszki, mi瘰a mielonego, marchewki (uwielbiam spaghetti z dodatkiem tartej marchewki w sosie! idealnie prze豉muje kwasowo嗆 pomidor闚), cebuli i du膨 ilo軼i czosnku

Kolacja: p馧 banana (chcia這 mi si s這dkiego, a banan ju szykowa si do wyj軼ia z domu), kanapki z chlebem razowym z twarogiem, czosnkiem i pomidorem

Jutro planuj lekk rozpust, ale zamiast p帷zk闚 upiek豉m w豉郾ie kladdkakan (szwedzkie ciasto czekoladowe - jak dla mnie lepsze nawet od brownie )

好iadanie: sa豉tka z kaszy jaglanej, jajka, pomidor闚, oliwek czarnych, og鏎k闚 kiszonych, kie趾闚 broku豉, z pra穎nym s.lnianym skropiona olejem z pestek dyni

II 好iadanie: kawa貫k kladdkakan (a niech si dzieje! (ale 瞠by nie by這, to ani troch nie jest redukcyjne je嗆 ciasto i zdaj sobie z tego spraw ); serek wiejski z og鏎kiem, pra穎nym s.lnianym i kie趾ami rzodkiewki

Obiad: zapiekanka z ziemniak闚, szpinaku i odrobiny sera ple郾iowego do smaku (no i oczywi軼ie nieziemska ilo嗆 czosnku); grillowana pier kurza

Kolacja: zupa pomidorowa z soczewic - nie zgadniecie - z ogromn ilo軼i czosnku

Od 2 -3 dni s這dz napoje, bo inaczej drapie mnie gard這 strasznie, ale u篡wam tylko miodu + dodaj w豉snej roboty maliny ze s這ika, do kt鏎ych u篡wa豉m minimalnej ilo軼i cukru. No ale jak m闚i豉m jestem chora i to ca趾iem porz康nie.

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spode i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wzi捷 a wzi望! chyba, 瞠 kto musi co zabra嗆...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 19:57   #4239
eddin
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 415

R

1 Kanapki na chlebie chrupkim 篡tnim z pieczonym schabem, musztard, kie趾ami rzodkiewki i og鏎kiem. Kawa z mlekiem

2. P帷zek

3. Micha kaszy jaglanej z gotowan marchewk, polane olejem z pra穎nych orzech闚 w這skich

4. Serek homogenizowany naturalny z jab趾iem

5. Kanapki na chlebie 篡tnim chrupkim: dwie z pieczonym schabem, jedna z szynk, wszystkie z musztard, kie趾ami rzodkiewki, og鏎kiem i do tego wszystkiego ca豉, du瘸 papryka.

50 min pilates

6. Szklanka ma郵anki i marchewka

Mo瞠 by, czy za ma這? Z g鏎y dzi瘯uj!
eddin jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:01   #4240
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 40

Cytat:
Napisane przez eddin Poka wiadomo嗆
R

1 Kanapki na chlebie chrupkim 篡tnim z pieczonym schabem, musztard, kie趾ami rzodkiewki i og鏎kiem. Kawa z mlekiem

2. P帷zek

3. Micha kaszy jaglanej z gotowan marchewk, polane olejem z pra穎nych orzech闚 w這skich

4. Serek homogenizowany naturalny z jab趾iem

5. Kanapki na chlebie 篡tnim chrupkim: dwie z pieczonym schabem, jedna z szynk, wszystkie z musztard, kie趾ami rzodkiewki, og鏎kiem i do tego wszystkiego ca豉, du瘸 papryka.

50 min pilates

6. Szklanka ma郵anki i marchewka

Mo瞠 by, czy za ma這? Z g鏎y dzi瘯uj!
Ja zamieni豉bym chocia ten chleb chrupki na 郾iadanie na jak捷 bu趾 pe軟oziarnist/chleb 篡tni

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cze嗆!
Dawno mnie tu nie by這, oj dawno

1. 6 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie, polane mlekiem + kawa z mlekiem

2. Bu趾a orkiszowa z 鄴速ym serem i pomidorem + kawa z mlekiem

~ jab趾o + kawa z mlekiem, herbata malinowa

3. Jakie 4 ziemniaki gotowane, ok. 200g piersi z kurczaka sma穎nej na patelni w papirusie (wiem, wiem utwardzony t逝szcz), sa豉tka z og鏎k闚 kiszonych z papryk, marchewk, cebul + kawa z mlekiem

4. 100g kaszy jaglanej z mlekiem i dwiema 造磬ami twarogu p馧t逝stego + kawa z mlekiem

I teraz moje pytanie, tak baaaardzo uwielbiam kasz jaglan, 瞠 jak ugotuj woreczek, to nie potrafi zostawi "na p騧niej" . My郵icie, 瞠 100g na raz to du瘸 przesada?

Edytowane przez MelaniaJune
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:02
MelaniaJune jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-26, 22:35   #4241
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana na sypko z gruszk, figami, serkiem wiejskim i orzechami lasowymi

2. banan

3. brukselka z pomidorami koktajlowymi, paskami schabu, kasztanami, bia陰 kasz gryczan i natk

4. koktajl z mango, mandarynki, selera naciowego, szpinaku i nasion konopi

5. wrap z m彗i amarantusa i siemienia lnianego pokrojony na 4 ("kanapki")
- 2 z avocado, tofu, kie趾ami cebuli, papryk chilli i pomidorem
- 2 z tu鎍zykiem, oliwkami, kie趾ami cebuli i sosem z soczewicy

Stary 2014-02-26, 23:37   #4242
cpp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 973

U

1. Budyniowa owsianko-siemi瘽ianka na mleku 3.2% z musem truskawkowym;

2. Du瘸 bagietka z ziarnami z tu鎍zykiem, jajkiem, majonezem i warzywami;

W trakcie robienia obiadu: kromka razowego chleba z mas貫m :P

3. Barszcz czerwony z makaronem, piecze z kark闚ki, kasza j璚zmienna i sur闚ka meksyka雟ka;

I spora ilo嗆 瞠lek mentolowych

+ herbata czarna cytryna-mango, English breakfast, pokrzywa parzona z herbatk owocow, woda, tran
cpp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:16   #4243
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
dzieki za ocene og鏊nie owoce te jadam ale ostatnio mniej po prostu. Jab趾a kiepsko dzia豉j na m鎩 organizm , wzd璚ia etc . Og鏊nie cz瘰to jad豉m sa豉tki owocowe na kolacje ale dziewczyny mi przet逝maczy造 , 瞠 to 幢e wi璚 jako je "chwilowo" od這篡豉m . Co do herbatki , tylko zielona mi smakuje a owocowe bez cukru to nie to samo Czerwon dorzuc jeszcze w week mam wesele to niez豉 dyspensa b璠zie

Btw a co s康zisz o jogurcie naturalnym z activi plus musli z prawdziwego
zdarzenia ? Oraz ser p馧t逝sty feta , og鏊nie OK ? Bo uwielbiam fet i mog豉bym j codziennie je嗆 z Oliweczkami ;D

BTW jak zjem na 郾iadanie sa豉tk z por闚 , jajek i z szynk z majonezem to hmm ? 鈔ednio ? czy tak o ?
Z czerwon te nie przesadzaj . Najlepszym rozwi您aniem jest urozmaicenie . Tyyyyle herbatek w sklepach jest, na pewno znajdziesz co dla siebie!

Wesela s nie na co dzie, wi璚 baw si dobrze!

Raz na jaki czas Twoja sa豉tka owocowa na kolacj b璠zie ok . Cho by豉by chyba lepsz przek御k.

Jakikolwiek jogurt naturalny z najlepiej samodzielnie skomponowanym musli b璠zie ok Ale to te nie jest solidny posi貫k (ot, takie tam drugie 郾iadanko). Chyba, 瞠 zapodasz jeszcze orzechami, 鈍ie篡m owocem itd.

Feta jest ok, nie b鎩 si t逝stszych ser闚, wszystko jest dla ludzi - a tym bardziej takie naturalne produkty

A jak do sa豉tki o kt鏎ej piszesz dorzucisz dobre pieczywo to te raz na jaki czas b璠zie spoko Cho zamiast majonezu lepszy b璠zie np. olej lniany albo sos na bazie jogurtu.

Cytat:
Napisane przez Ashira Poka wiadomo嗆

Po d逝giej przerwie wstawiam sw鎩 jad這spis. (Przerwa we wpisywaniu, nie dietowaniu ) Redukcja (chorobowa - ma這 mnie interesowa smak, bo i tak nic nie czuj. Za to czosnek jest ze mn! )

好iadanie: owsianka s這ikowa - p豉tki owsiane, amarantus, orzechy pecan, 簑rawina suszona, cynamon, mi鏚, mielone s. lniane, p馧 na p馧 woda +mleko

II 好iadanie: domowej roboty serek topiony z chudego twarogu u mnie w wersji ze szczypiorkiem; chleb razowy; og鏎ek, papryka

Obiad: spaghetti z makaronu razowego, sos w豉snej roboty z pomidor闚 z puszki, mi瘰a mielonego, marchewki (uwielbiam spaghetti z dodatkiem tartej marchewki w sosie! idealnie prze豉muje kwasowo嗆 pomidor闚), cebuli i du膨 ilo軼i czosnku

Kolacja: p馧 banana (chcia這 mi si s這dkiego, a banan ju szykowa si do wyj軼ia z domu), kanapki z chlebem razowym z twarogiem, czosnkiem i pomidorem

Jutro planuj lekk rozpust, ale zamiast p帷zk闚 upiek豉m w豉郾ie kladdkakan (szwedzkie ciasto czekoladowe - jak dla mnie lepsze nawet od brownie )

好iadanie: sa豉tka z kaszy jaglanej, jajka, pomidor闚, oliwek czarnych, og鏎k闚 kiszonych, kie趾闚 broku豉, z pra穎nym s.lnianym skropiona olejem z pestek dyni

II 好iadanie: kawa貫k kladdkakan (a niech si dzieje! (ale 瞠by nie by這, to ani troch nie jest redukcyjne je嗆 ciasto i zdaj sobie z tego spraw ); serek wiejski z og鏎kiem, pra穎nym s.lnianym i kie趾ami rzodkiewki

Obiad: zapiekanka z ziemniak闚, szpinaku i odrobiny sera ple郾iowego do smaku (no i oczywi軼ie nieziemska ilo嗆 czosnku); grillowana pier kurza

Kolacja: zupa pomidorowa z soczewic - nie zgadniecie - z ogromn ilo軼i czosnku

Od 2 -3 dni s這dz napoje, bo inaczej drapie mnie gard這 strasznie, ale u篡wam tylko miodu + dodaj w豉snej roboty maliny ze s這ika, do kt鏎ych u篡wa豉m minimalnej ilo軼i cukru. No ale jak m闚i豉m jestem chora i to ca趾iem porz康nie.
Witamy ponownie! Oj, bardzo 豉dnie sobie dietkujesz, super jad這spisy! Wszystkie chor鏏ska przeganiamy precz A ciasto upieczone w豉snor璚znie to obok ciemnej czekolady bodaj najzdrowsza s這dko嗆, na jak mo積a sobie pozwoli (oczywi軼ie pomijaj帷 owoce itp.)

Cytat:
Napisane przez MelaniaJune Poka wiadomo嗆

Cze嗆!
Dawno mnie tu nie by這, oj dawno

1. 6 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie, polane mlekiem + kawa z mlekiem

2. Bu趾a orkiszowa z 鄴速ym serem i pomidorem + kawa z mlekiem

~ jab趾o + kawa z mlekiem, herbata malinowa

3. Jakie 4 ziemniaki gotowane, ok. 200g piersi z kurczaka sma穎nej na patelni w papirusie (wiem, wiem utwardzony t逝szcz), sa豉tka z og鏎k闚 kiszonych z papryk, marchewk, cebul + kawa z mlekiem

4. 100g kaszy jaglanej z mlekiem i dwiema 造磬ami twarogu p馧t逝stego + kawa z mlekiem

I teraz moje pytanie, tak baaaardzo uwielbiam kasz jaglan, 瞠 jak ugotuj woreczek, to nie potrafi zostawi "na p騧niej" . My郵icie, 瞠 100g na raz to du瘸 przesada?
W 郾iadaniu brakuje mi jaki dodatk闚, 造so je嗆 same p豉tki z mlekiem . O papirusie no to sama wiesz Wrzu sobie w kalkulator 篡wieniowy menu z 100 g kaszy w jednym posi趾u i sama pomy郵 . Dla mnie to nie problem (bo i tak ten Tw鎩 ostatni posi貫k z這穎ny z kaszy i twarogu kaloryczno軼i zab鎩czej nie ma) ale mo瞠sz ewentualnie roz這篡 j na 2 posi趾i (o ile wci郾iesz gdzie dodatkowy posi貫k). Sama kocham kasz jaglan i te sobie nie 瘸逝j. Poza tym, sama kasza z twarogiem to znowu jak dla mnie mega 造sy posi貫k. Zabaw si dodatkami, a wtedy te nie b璠ziesz musia豉 si na raz zapycha sam kasz

Moje U z wczoraj

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Przek御ka: jab趾o
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa豉t
III Pol璠wiczki wieprzowe sma穎ne bez t逝szczu; kasza jaglana z mas貫m; mieszanka warzyw gotowanych na parze (broku造, fasola szparagowa, kie趾i fasoli mung, kukurydza, marchew, papryka, cebula)
IV Jajecznica z 2 jaj na oleju kokosowym z szynk, kie豚as wieprzow, pomidorem i oregano; kromka razowca z serkiem pomidorowo - oliwkowo - zio這wym, rzodkiewkami, og鏎kiem kiszonym i sa豉t

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:30   #4244
agaczini
Zadomowienie

witam drogie Panie i Pana )

dzisiejszy jad這spis R, kt鏎y, nie ukrywam, podoba mi si, co wy powiecie na jego temat? wczoraj mia豉m sporo czasu wieczorem to mog豉m poczarowa w kuchni odrobink i zrobi zakupy

I - 2 kromki chleba razowego 篡tniego, ricotta, sa豉ta, 這so w璠zony na zimno, kapary, pomidor

II - pier kurczaka sma穎na, duszone warzywa: bak豉瘸n, cukinia, papryka czerwona, pieczarki z zio豉mi prowansalskimi i oliw z oliwek

uuu- p馧 eklerki wpad這 ;p

III - ma郵anka, jab趾o

IV - fasolka po breto雟ku, barszcz ukrai雟ki

2 h zumby, w mi璠zyczasie trening: klatka, plecy, r璚e, brzuch

V - fritata:jajko,ziemniaki, warzywa

Erena - podrzucisz mi jaki fajny trening z 獞iczeniami wielostawowymi na te partie co wymieni豉m? mam ochot na powiew 鈍ie穎軼i heheh dotychczas robi豉m g堯wnie rozpi皻ki, wyciskanie hantli i przenoszenie za g這w na 豉weczce, wyci庵 g鏎ny na plecy

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:46
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:02   #4245
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:

Moje U z wczoraj

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
III Pol璠wiczki wieprzowe sma穎ne bez t逝szczu; kasza jaglana z mas貫m; mieszanka warzyw gotowanych na parze (broku造, fasola szparagowa, kie趾i fasoli mung, kukurydza, marchew, papryka, cebula)
IV Jajecznica z 2 jaj na oleju kokosowym z szynk, kie豚as wieprzow, pomidorem i oregano; kromka razowca z serkiem pomidorowo - oliwkowo - zio這wym, rzodkiewkami, og鏎kiem kiszonym i sa豉t

Widz 瞠 wreszcie zdecydowa豉 si na zakup oleju kokosowego, no i jak wra瞠nia?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:20   #4246
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 40

W 郾iadaniu brakuje mi jaki dodatk闚, 造so je嗆 same p豉tki z mlekiem . O papirusie no to sama wiesz Wrzu sobie w kalkulator 篡wieniowy menu z 100 g kaszy w jednym posi趾u i sama pomy郵 . Dla mnie to nie problem (bo i tak ten Tw鎩 ostatni posi貫k z這穎ny z kaszy i twarogu kaloryczno軼i zab鎩czej nie ma) ale mo瞠sz ewentualnie roz這篡 j na 2 posi趾i (o ile wci郾iesz gdzie dodatkowy posi貫k). Sama kocham kasz jaglan i te sobie nie 瘸逝j. Poza tym, sama kasza z twarogiem to znowu jak dla mnie mega 造sy posi貫k. Zabaw si dodatkami, a wtedy te nie b璠ziesz musia豉 si na raz zapycha sam kasz

No w豉郾ie wiem, 瞠 kaloryczno嗆 100g kaszy to nie tragedia, a tak j kocham <3 Dzi瘯i za wskaz闚ki, na pewno co zmieni
MelaniaJune jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:07   #4247
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

A co to za cisza? Czy瘺y wina t逝stego czwartku? Ja si zbior na odwag i wrzucam U
好iadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro磬iem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek御ka: pieczony p帷zek z konfitur r騜an i p豉tkami migda堯w, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku堯w, ciemnego ry簑, 這sosia i odrobiny ricotty i pistacji + sa豉ta rzymska z pomidorami 鈍ie篡mi i suszonymi, grillowanym bak豉瘸nem i czerwon papryk.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro瞠k eko p馧t逝sty ze 鈍ie篡mi truskawkami i malinami (wiem, 瞠 o tej porze roku to pryskany chemi szajs, ale mia豉m straszn ochot) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacj b璠zie: w這ska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa豉t.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-02-27 o 18:09
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 18:13   #4248
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Nie, t逝sty czwartek mnie nie wzrusza
Ca造 dzie grzecznie chrupi suszone jab趾a, selera naciowego i pestki dyni. A na popitk sok wielowarzywny.

Stary 2014-02-27, 18:39   #4249
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499

moja dzisiejsza R-ka

1) 2 kromki chleba pe軟oziarnistego z orzechami, na to ricotta z zielonym pieprzem i s這dka 鄴速a papryka + decomoreno z mlekiem 3,2% bez cukru

2) dorsz w璠zony 75g + sa豉tka z lodowej, cykorii, papryki, og鏎k闚 ze s這ika, pestek dyni i cebulki, sos na bazie oliwy z oliwek i octu balsamicznego

3) zupa krem z warzyw (dynia, marchew, seler, kalafior, przecier pomidorowy), z 造磬 鄉ietany 15% i 造磬 kaszy jaglanej. Wiem, 瞠 powinno by bia趾o, ale zrobi豉m j z czego si da這, bo koniec tygodnia si zbli瘸 i pustki w lod闚ce

przek御ka: rafaello, potem jeszcze 鈍iezo wyciskany sok z marchwi p馧 szklanki... i kolejne rafaello

4) krewetki du瞠 podsma穎ne na oleju z pestek winogron, sa豉tka z zielonych pomidor闚 ze s這ika wymieszana z sa豉t lodowa, siemieniem pra穎nym i 3 suszonymi 郵iwkami.

fusiacola jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 19:37   #4250
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 413

Moje U:

-Kanapka na ciep這: ciemne pieczywo, ser 鄴速y, sa豉ta, oliwki, jalapeno, papryka, kie趾i, rukola, sos na bazie majonezu (to by豉 mega porcja, 瞠by por闚na, co jak r闚nowarto嗆 2 du篡ch bu貫k)
-Makaron spaghetti z pesto bazyliowym, suszonymi pomidorami, ziarnami s這necznika, rukol i odrobin startego 鄴速ego sera
-Pomara鎍za
-Kromka pszennego chleba z pesto, suszonym pomidorem i du膨 ilo軼i rukoli
-Wrap 篡tni z podsma穎nymi warzywami(warzywa na patelnie) z sosem pomidorowym, 鈍ie瘸 cebula, 鈍ie篡 og鏎ek, rukola, ca這嗆 polana sosem czosnkowym(jogurt nat. 造瞠czka majonezu, z帳ek czosnku, przyprawy)
bzebze jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 21:11   #4251
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Z czerwon te nie przesadzaj . Najlepszym rozwi您aniem jest urozmaicenie . Tyyyyle herbatek w sklepach jest, na pewno znajdziesz co dla siebie!

Wesela s nie na co dzie, wi璚 baw si dobrze!

Raz na jaki czas Twoja sa豉tka owocowa na kolacj b璠zie ok . Cho by豉by chyba lepsz przek御k.

Jakikolwiek jogurt naturalny z najlepiej samodzielnie skomponowanym musli b璠zie ok Ale to te nie jest solidny posi貫k (ot, takie tam drugie 郾iadanko). Chyba, 瞠 zapodasz jeszcze orzechami, 鈍ie篡m owocem itd.

Feta jest ok, nie b鎩 si t逝stszych ser闚, wszystko jest dla ludzi - a tym bardziej takie naturalne produkty

A jak do sa豉tki o kt鏎ej piszesz dorzucisz dobre pieczywo to te raz na jaki czas b璠zie spoko Cho zamiast majonezu lepszy b璠zie np. olej lniany albo sos na bazie jogurtu.
Dzi瘯uje za rady og鏊nie sa豉tki z por闚 i majonezem sie jednak nie tykam tym bardziej p帷zka dzi omija豉m szerokim 逝kiem

Zapodam w takim razie dzisiejszy jad這spis i kuknij czy jest OK

I
Nad czczo jak codziennie przegotowana woda p馧 na p馧 z zimn i wyci郾i皻a cytrynka
2 kromki pieczywa s這necznikowego , mas這 , sa豉ta , szynka drobiowa , og鏎ek , pomidor , cebulka , kie趾i ,s鏊 + zielona h

II
Mini wersja sa豉tki greckiej , pomidor , og鏎ek , feta , oliwki + kromeczka pieczywa s這necznikowego

w mi璠zy czasie banan i 3 gryzy schabowego

III
Ry z gotowanym kalafiorem i kurczakiem sma穎nym na oliwie z oliwek

IV
2 jajka

+ 1h treningu cardio

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-27, 22:24   #4252
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Widz 瞠 wreszcie zdecydowa豉 si na zakup oleju kokosowego, no i jak wra瞠nia?
Nie kupi豉m, lecz dosta豉m - zupe軟ie przez przypadek. Wra瞠nia takie, 瞠 chyba zostan mu wierna . Wyko鎍z olej rzepakowy kt鏎y mam i potem sma輳 ju tylko na kokosowym Mam niesamowite szcz窷cie do przypadk闚!

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka wiadomo嗆
A co to za cisza? Czy瘺y wina t逝stego czwartku? Ja si zbior na odwag i wrzucam U
好iadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro磬iem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek御ka: pieczony p帷zek z konfitur r騜an i p豉tkami migda堯w, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku堯w, ciemnego ry簑, 這sosia i odrobiny ricotty i pistacji + sa豉ta rzymska z pomidorami 鈍ie篡mi i suszonymi, grillowanym bak豉瘸nem i czerwon papryk.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro瞠k eko p馧t逝sty ze 鈍ie篡mi truskawkami i malinami (wiem, 瞠 o tej porze roku to pryskany chemi szajs, ale mia豉m straszn ochot) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacj b璠zie: w這ska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa豉t.
Powt鏎z si po raz milionowy - uwielbiam Twoje jad這spisy. A na takiego p帷zka to sama bym si skusi豉 .

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
Dzi瘯uje za rady og鏊nie sa豉tki z por闚 i majonezem sie jednak nie tykam tym bardziej p帷zka dzi omija豉m szerokim 逝kiem

Zapodam w takim razie dzisiejszy jad這spis i kuknij czy jest OK

I
Nad czczo jak codziennie przegotowana woda p馧 na p馧 z zimn i wyci郾i皻a cytrynka
2 kromki pieczywa s這necznikowego , mas這 , sa豉ta , szynka drobiowa , og鏎ek , pomidor , cebulka , kie趾i ,s鏊 + zielona h

II
Mini wersja sa豉tki greckiej , pomidor , og鏎ek , feta , oliwki + kromeczka pieczywa s這necznikowego

w mi璠zy czasie banan i 3 gryzy schabowego

III
Ry z gotowanym kalafiorem i kurczakiem sma穎nym na oliwie z oliwek

IV
2 jajka

+ 1h treningu cardio
Warto wiedzie, 瞠 鈍ie篡 og鏎ek "gryzie" si z pomidorem, papryk itd. neutralizuj帷 ca陰 witamin C w nich zawart. Trzy gryzy schabowego to 瘸den grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma篡 kr鏂iutko - do d逝窺zego sma瞠nia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzu jakie warzywka, mo瞠 kolejna sa豉tka? No i fajnie, 瞠 w ko鎍u wpad 鈍ie篡 owoc A trening kardio by po kolacji?

Dzisiejsze U

III Grahamka z szynk, rzodkiewkami, og鏎kiem kiszonym i sa豉t
IV Kawa貫k schabu sma穎ny bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy j璚zmiennej; marchew gotowana z mas貫m

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:43   #4253
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Cytat:
Dzisiejsze U

III Grahamka z szynk, rzodkiewkami, og鏎kiem kiszonym i sa豉t
IV Kawa貫k schabu sma穎ny bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy j璚zmiennej; marchew gotowana z mas貫m

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.
Wyczuwam dzie uczelniany? ζdnie, 豉dnie, chocia sam owoc tak je嗆? Nawet na przek御k? Go這 troch...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widz?

Moje wczorajsze U.
Mam w ko鎍u tkank t逝szczow w normie, da si? DA.

przed: woda z plastrem cytryny
I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem, du篡m plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl徠a造 si ze 2 buraczki-kuleczki ze s這ika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 造磬i musli 7 Zb騜 i 1 造磬a otr帳 pszennych, 造磬a physalis, du瘸 郵iwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa豉t, pomidorem i 1/2 par闚ki z fileta z kurczaka. Kawa貫k mi wylecia.
III 鈔ednie jab趾o; solidna garstka mieszanki studenckiej (du穎 rodzynek, ma這 orzech闚)
IV makaron razowy (ma造 kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tu鎍zyka wsw z czerwon cebulk, pietruszk i plastrem 鄴速ego sera salami, podsma瘸nymi na 造瞠czce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T逝sty Czwartek ); du瘸 郵iwka
VI 100g twarogu p馧t逝stego z 造瞠czk octu, papryk, rzodkiewk i marchewk; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas貫m, 2 plastrami pol璠wicy 這sosiowej, sa豉t, pomidorem, pietruszk; kilka oliwek, buraczk闚-kuleczek i migda堯w; melisa

Wi瘯szo嗆 czasu poza domem, opr鏂z pierwszego i ostatniego posi趾u.
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 07:51   #4254
201612280917
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 1 285

Chcia豉bym zapyta, czy moje tempo chudni璚ia jest normalne. Odchudzam si od stycznia, wtedy jeszcze nie mia豉m wagi, wi璚 polega豉m na ilo軼i zrzuconych cm.
W lutym przyjecha do mnie T i przez tydzie totalnie si objada豉m pizz, s這dyczami i innymi w璕lami prostymi Widzia豉m, 瞠 troch przez to przyty豉m. Kupi豉m wag 瞠by si zmotywowa do dalszego odchudzania, bo zdarza造 si tygodnie, 瞠 nawet przybiera豉m cm.
No i po powrocie do diety przez tydzie schud豉m ju 1,3kg. Do tej pory czyta豉m, 瞠 zdrowy spadek to 0,5kg na tydzie.

M鎩 jad這spis jest urozmaicony, du穎 warzyw, jem wi璚ej ni na pocz徠ku diety, ko這 1800 kcal. Wczoraj zjad豉m du穎 sushi a tutaj -0,4 na wadze.
Aktualnie wa輳 62,5kg i chc schudn望 do ok. 58.

Czy to mo磧iwe, 瞠 przez tydzie ob瘸rstwa tak rozbuja mi si metabolizm? Czy powinnam si martwi takim szybkim spadkiem?
201612280917 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:20   #4255
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Poka wiadomo嗆
Chcia豉bym zapyta, czy moje tempo chudni璚ia jest normalne. Odchudzam si od stycznia, wtedy jeszcze nie mia豉m wagi, wi璚 polega豉m na ilo軼i zrzuconych cm.
W lutym przyjecha do mnie T i przez tydzie totalnie si objada豉m pizz, s這dyczami i innymi w璕lami prostymi Widzia豉m, 瞠 troch przez to przyty豉m. Kupi豉m wag 瞠by si zmotywowa do dalszego odchudzania, bo zdarza造 si tygodnie, 瞠 nawet przybiera豉m cm.
No i po powrocie do diety przez tydzie schud豉m ju 1,3kg. Do tej pory czyta豉m, 瞠 zdrowy spadek to 0,5kg na tydzie.

M鎩 jad這spis jest urozmaicony, du穎 warzyw, jem wi璚ej ni na pocz徠ku diety, ko這 1800 kcal. Wczoraj zjad豉m du穎 sushi a tutaj -0,4 na wadze.
Aktualnie wa輳 62,5kg i chc schudn望 do ok. 58.

Czy to mo磧iwe, 瞠 przez tydzie ob瘸rstwa tak rozbuja mi si metabolizm? Czy powinnam si martwi takim szybkim spadkiem?
ja my郵, 瞠 nie ma powodu do niepokoju nie s康z te, 瞠 metabolizm ci si przyspieszy przez jeden tydzie innej diety - zazwyczaj trzeba nad tym pracowa tygodniami, w陰czaj帷 獞iczenia, jedz帷 bardzo regularnie itd. Mo瞠 mimo niezbyt zdrowych jad這spis闚 nie przekracza豉 znacznie swojego zapotrzebowania kalorycznego, a nawet je郵i tak, to musia豉by naprawd bardzo zaszale z kaloriami, 瞠by przyty w ci庵u kilku dni.

Po powrocie do redukcji pozby豉 si zapewne wody z organizmu i st康 wyra幡y spadek wagi. I naprawd nie jest tak, 瞠 to co jemy jednego dnia wp造wa na nasz wag nazajutrz, opr鏂z w豉郾ie pozosta貫j wody. Nasza waga ma prawo waha si nawet ok. kilograma w przeci庵u doby - nie znaczy to absolutnie o niczym- ot rano zazwyczaj jeste鄉y l瞠jsi, po intensywnym treningu jeste鄉y l瞠jsi itd. Waga to nie wszystko, trzymaj si pomiar闚 centymetrowych, 獞icz, jedz zdrowo i spokojnie czekaj na po膨dan sylwetk
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:33   #4256
201612280917
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 1 285

Dzi瘯uj za odpowied oj zaszala豉m w tamtym tygodniu: czekolady, festiwal pizzy (15 kawa趾闚 ) gofry maj帷e ko這 tysi帷a kalorii o 22...
Na razie b璠 wi璚 obserwowa swoje cia這.
201612280917 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:29   #4257
cherrydolly
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 74

Wczoraj tylko jeden wega雟ki p帷zek nawet nie korci這 mnie na wi璚ej

a dzi na 郾iadanie: 200ml mleka sojowego + 3 造磬a p豉tk闚 jaglanych + 造磬a 簑rawiny + 造磬a wi鏎k闚 kokosowych + 造磬a migda堯w
Na obiad b璠zie pyszna zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, a na kolacj sa豉tka z kotlecikami z cieicierzycy. W mi璠zyczasie 鈍ie瞠 owoce i jaki koktajl przed treningiem
cherrydolly jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 09:43   #4258
agaczini
Zadomowienie

dzisiejszy jad這spis R

I - 3 kromki chleba razowego 篡tniego z ricott, dwie 造瞠czki konfitury brzoskwiniowej, 這so w璠zony, sa豉ta, chrzan

II - 125 g lososia w璠zonego na gor帷o, kie趾i lucerny z dressingiem jogurtowym

III - jab趾o, kubek ma郵anki

IV - 2 pieczone podudzia kurczaka, cukinia i makaron pe軟oziarnisty

V -2 jajka sadzone, pomidor

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:45
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:38   #4259
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:

Warto wiedzie, 瞠 鈍ie篡 og鏎ek "gryzie" si z pomidorem, papryk itd. neutralizuj帷 ca陰 witamin C w nich zawart. Trzy gryzy schabowego to 瘸den grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma篡 kr鏂iutko - do d逝窺zego sma瞠nia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzu jakie warzywka, mo瞠 kolejna sa豉tka? No i fajnie, 瞠 w ko鎍u wpad 鈍ie篡 owoc A trening kardio by po kolacji
o widzisz , co mi si kiedy obi這 o uszy z tym po陰czniem og鏎ka/pomidora . Olej rzepakowy lepszy ni Oliwa Nawet nie mia豉m poj璚ia 瞠 na redukcji cokolwiek ze s這wem "olej" mo瞠 mie dopuszczenie do jad這spisu LD

A trening kardio przed kolacja , tak w ramach 軼is這軼i przed zjad豉m tego kurczaka z ry瞠m a po te 2 jajka jako posi趾i oko這-treningowe z bia趾iem , chyba w porz康ku ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:25   #4260
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 413

Moje U. PROSZ o ocen : )

I: dwie kromki chleba 篡tniego z twarozkiem(twarog p馧tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk 鈍ie膨, duuu膨 ilo軼i rukoli i 造瞠czk pesto na ka盥 kromk
II: kiwi
III: camembert pieczony w piekarniku, 簑rawina, sa豉tka(rukola, og鏎ek, papryka, mango), pieczone ziemniaki
IV: jajecznica z 2 jajek, bu趾a ciemna z ziarnami z mas貫m, rukol() i og鏎kiem
bzebze jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.