Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 22:33   #4231
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

poczarowałam poczarowałam mieszaniną pianki i żelu i... wow zresztą same zobaczcie tylko zastanawiam się czy jak rano wstanę to też będą takie ładne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0597-1-1.jpg (101,1 KB, 37 załadowań)
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:35   #4232
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Kakao Podoba mi się ten pomysł. Nie osypywało Ci się?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

A tu znalazłam coś o DMDM hydrantoinie KLIK. Mocno niepokojące.
Bardzo niepokojące! Za to w sklepie cuda

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:44   #4233
Cristilla_Tatia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
To znaczy, teoretycznie to jest tak, że te składniki konserwujące, czy promotory przejścia, czy jakieś tam zmiękczające, niby nie działają na same włosy, a mogą być szkodliwe kiedy są dłużej trzymane na skórze. DMDM hydantoin jest w maskach bingo na samiuśkim końcu, no ale skoro nie działają, to po cholerę je tam wepchnęli? Ja rozumiem, że mają konserwować kosmetyk, żeby go bakterie albo insze mikroby nie zaatakowały. No to w takim razie chyba jednak to stężenie "maluśkie" jakoś działa. Co gorsza, ten składnik oni dają też do masek i peelingów na twarz! Dlatego nie kupiłam.
W każdym razie może można ostrożnie stosować na chwilę, od ucha w dół, ale pod czepek na 40 minut ja bym tego nie włożyła. Ani do mycia też nie.
Ten IPA niby może podrażniać tylko niektórych, ale jak umyłam szamponem isany i nałożyłam odżywkę isany, to odnotowałam gwałtowne wyjście włosów z głowy podczas jednego mycia. To było ewidentne, bo wychodziło ich coraz więcej, a skóra wcale nie swędziała. Hydantoina może działać z opóźnieniem, i człowiek może wcale nie skojarzyć, że coś się dzieje, bo jakiś czas temu używał kosmetyku z tym składnikiem (tak przeczytałam chyba na blogu Mysi, jak znajdę, to wkleję linka).
Przypominam, że talidomid był uważany przez lekarzy za nieszkodliwy. Albo DDT. Ja wolę być bardziej ostrożna, niż nieostrożna z chemicznymi substancjami. Nie można się dać zwariować, ale też trochę rozsądku się przyda.
Tak więc odżywki z IPA b/s, na same włosy, to może komuś nie zaszkodzą, ale ja unikam. Są podawane jako niezgodne z CG, ale w wersji restrykcyjnej CG.
No i znalazłam, że w garnierze AiK też mam to IPA, ale dość daleko.
Też mi ciężko coś znaleźć. Na razie maska drożdżowa Agafii, balsamy, maska Omia i kallosy zdaje się. Tylko one mają proteiny albo miód, który chyba na mnie źle działa
Ale to już mój problem.
Sylikony to w sumie pikuś Bo i tak używam mocnych szamponów.
Aha, b/s hegrony są składowo ok, jak mi się zdaje. Sama chemia, ale nieszkodliwa.
Jak zużyję agafię i omię, to najwyżej będę wzbogacać jakiegoś kallosa, i tak stawiam głównie na oleje.
To masz fajnie, bo ja korzystam z olei z przerwami kilka lat i moje włosy jakoś tego nie wielbią. Raz w tygodniu czy rzadziej dla zasady jakiś olej położę. Szukam więc dobrych masek czy odżywek. Balsamy Agafii sprawdzałam jakiś czas temu i wydawały mi się niezgodne z CG, ale możliwe, że pomyliłam z innymi rosyjskimi kosmetykami. Zwróciłaś uwagę na ciekawą rzecz wypadanie po IPA. Nie myślałam nigdy o tym jako o przyczynie, a może coś być na rzeczy. Czasami podczas mycia wypadnie mi sporo włosów. Z jednej strony wiem, że to normalne. Myję dość rzadko, nie czeszę, więc martwe włosy muszą wypaś, ale i tak mnie to drażni. Kolejny cel wyeliminować IPA Dlaczego nie ma dobrych odżywek b/s??
Cristilla_Tatia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:45   #4234
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
poczarowałam poczarowałam mieszaniną pianki i żelu i... wow zresztą same zobaczcie tylko zastanawiam się czy jak rano wstanę to też będą takie ładne
A to nie Ty pisałaś o kryzysie włosowym? Gdzie ten kryzys ? Śliczne loki !

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-16, 23:10   #4235
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

teraz tak, ale jakbyś widziała rano... puch, puch i jeszcze raz puch a loczki gdzieś pomiędzy. Metodą prób i błędów próbuję dojść do tego czego używać i w jakich proporcjach, co się sprawdza a co nie.... oby loczki ze zdjęcia mi się jakoś rano dobrze układały
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 00:14   #4236
Floria
Zadomowienie

Jeny, co się naszukałam. Bo faktycznie te joanny są podawane jako zgodne z cg, ale ja pamiętałam gdzieś te wykrzykniki, i znalazłam w końcu:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=21552
https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=22791
Trzeba sprawdzać na sobie. Mam jeszcze 2 szampony, które mi to ewidentnie robiły, ale po składach nie mogę dojść co takiego miały (jakiś czas temu szukałam, może znowu spróbuję). Na razie, odpukać, mam spokój z wypadaniem, a olejki hinduskie dobrze działają.

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
Jaaaa, ale fajne
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 06:39   #4237
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Poczytałam trochę o tym IPA i z tego wychodzi, że odżywki b/s Joanna Naturia je zawierają więc są niezgodne z CG(dobrze myślę?), wiec czemu tak dużo wizażanek go stosuje? Zaczęłam używać tej odżywki po analizie dziennika kręconowłosych, tam dużo dziewczyn je używa więc byłam pewna, że są zgodne a teraz już zgłupiałam
IPA, o ile się nie mylę, nie jest niezgodne.
Nie dajmy się zwariować. Producenci nie dają tych składników, żeby nam włosy wyżarło czy żeby skóra nas przez miesiąc swędziała i złaziła. Miejmy jakieś zaufanie, że jeśli alkohol jest konswerwantem, to w takiej roli on tam występuje, nikt nie stoi nad kociołkiem i nie dolewa go "na oko" - a jeszcze trochę, a, stężenie 90% w odżywce nie zaszkodzi...
Oczywiście, że są osoby bardzo wrażliwe i wtedy może je to uczulać. Ale tak samo może uczulać jedzenie, nawet prosto z własnego gospodarstwa (żeby już nie posądzać o chemię i zło, które czai się na półkach sklepowych). W każdym razie w przypadku uczuleń, bardzo wrażliwej skóry rozumiem takie rozważania, by nie używać tego typu produktów, ale inaczej po co sobie życie komplikować i na siłę szukać problemu tam, gdzie go nie ma?
Co, żadna nie zachwycała się odżywką Alterry, która zaraz po wodzie ma w składzie alkohol? Ja się zachwycałam i będę zachwycać.
Tak samo to, że do tej pory te Joaśki były dobre, a teraz po "odkryciu" IPA złe? Ja o IPA w składzie wiem od dawna, ale jakoś i tak uparcie je kupuję, to, że akurat niewiele mi na głowie robią (i złego, i dobrego) to inna sprawa.

Cytat:
Coraz ładniejsze wychodzą.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 09:17   #4238
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
IPA, o ile się nie mylę, nie jest niezgodne.
Nie dajmy się zwariować. Producenci nie dają tych składników, żeby nam włosy wyżarło czy żeby skóra nas przez miesiąc swędziała i złaziła. Miejmy jakieś zaufanie, że jeśli alkohol jest konswerwantem, to w takiej roli on tam występuje, nikt nie stoi nad kociołkiem i nie dolewa go "na oko" - a jeszcze trochę, a, stężenie 90% w odżywce nie zaszkodzi...
Oczywiście, że są osoby bardzo wrażliwe i wtedy może je to uczulać. Ale tak samo może uczulać jedzenie, nawet prosto z własnego gospodarstwa (żeby już nie posądzać o chemię i zło, które czai się na półkach sklepowych). W każdym razie w przypadku uczuleń, bardzo wrażliwej skóry rozumiem takie rozważania, by nie używać tego typu produktów, ale inaczej po co sobie życie komplikować i na siłę szukać problemu tam, gdzie go nie ma?
Co, żadna nie zachwycała się odżywką Alterry, która zaraz po wodzie ma w składzie alkohol? Ja się zachwycałam i będę zachwycać.
Tak samo to, że do tej pory te Joaśki były dobre, a teraz po "odkryciu" IPA złe? Ja o IPA w składzie wiem od dawna, ale jakoś i tak uparcie je kupuję, to, że akurat niewiele mi na głowie robią (i złego, i dobrego) to inna sprawa.

Coraz ładniejsze wychodzą.
Mi też Joaśki nic pozytywnego nie robią, czym można by je zastąpić? Polecisz coś?

Po nowym mixie olejów mam mieszane uczucia, bo niby włosy są bardzo miękkie, błyszczące i gładkie to brakuje im dociążenia.
Jak by nie patrzeć to najlepiej działa na mnie olejowanie razem z odżywką a wczoraj jej nie dałam.
Co myślicie o olejku lawendowym i rozmarynowym? Stosowałyście?

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-12-17 o 09:19
Stary 2013-12-17, 09:18   #4239
iwonsia01
Zadomowienie

Hej o to moje dzisiejsze W końcu mogę powiedzieć, że odzyskuję swoją dawną (bardzooooooooo) objętość. I co najlepsze dziś same schły, tylko odrosty podsuszyłam dyfuzorem, bo zaraz muszę wyjść. Zadziwia mnie to, że kiedyś moje włosy nie lubiły mycia Pottersami a teraz je kochają W środku mam już kilkanaście rulonków jak widać na fotce Mam nadzieję, że to nie koniec zmian Żelu dalej nie używam. Sorki za fatalną jakość zdjęć, ale robione komórką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-12-17 10.05.21.jpg (91,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-12-17 10.05.38.jpg (55,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-12-17 10.06.12.jpg (68,5 KB, 37 załadowań)
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:49   #4240
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IceSkatingLover Pokaż wiadomość
Właśnie to samo miałam napisać;p Poza tym tak to można się uczesać na jakieś wyjście wieczorne, pod warunkiem, że się wstanie o 6 rano i zacznie czesać...
Fajnie tylko wygląda w chwili, gdy ma papiloty na głowie, jak jeż
A mi się podoba tylko mnie chyba bardziej objętość tu powala Wzdycham do każdych włosów z mega objętością eh

Jakie ładne loczki na tej stronie dziewczęta
Stary 2013-12-17, 11:00   #4241
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
O, czaiłam się na to serum jakiś czas temu, ale wybrałam to z GP. Źle wybrałam [COLOR="Silver"]
No nie popadajmy w skrajności - ja uważam ze GP jest świetne. Używam raz na mokro przed żelem , a potem jeszcze raz - po odciśnięciu sucharów.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
A może chodzi tu o olej palmowy? Próbowałyście na włosy?
Ja używam teraz do rąk - polecam -ale na włosy,,, to takie masło jest...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 11:30   #4242
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie te loki są paskudne, jak peruka wyglądają.
O gustach się nie dyskutuje wg mnie jej pasują, na sobie by mi się już takie nie podobały

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej o to moje dzisiejsze W końcu mogę powiedzieć, że odzyskuję swoją dawną (bardzooooooooo) objętość. I co najlepsze dziś same schły, tylko odrosty podsuszyłam dyfuzorem, bo zaraz muszę wyjść. Zadziwia mnie to, że kiedyś moje włosy nie lubiły mycia Pottersami a teraz je kochają W środku mam już kilkanaście rulonków jak widać na fotce Mam nadzieję, że to nie koniec zmian Żelu dalej nie używam. Sorki za fatalną jakość zdjęć, ale robione komórką.
Piękne
Stary 2013-12-17, 11:32   #4243
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No nie popadajmy w skrajności - ja uważam ze GP jest świetne. Używam raz na mokro przed żelem , a potem jeszcze raz - po odciśnięciu sucharów.

Ja używam teraz do rąk - polecam -ale na włosy,,, to takie masło jest...
Nie widzę skrajności w opinii, że u mnie to serum się nie sprawdza. Stosowane przed żelem nie robi nic, dokładane po odgnieceniu sucharków puszy mi włosy. Jedyne co mi się w nim podoba to zapach.

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:39   #4244
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Mi też Joaśki nic pozytywnego nie robią, czym można by je zastąpić? Polecisz coś?
Niestety średnio.
Ja jako b/s stosuję Ziaję oliwkową (ona jest d/s i jest silikonowa) albo rycynową (b/s z parafiną).

Cytat:
Też tak używam.
Stary 2013-12-17, 13:01   #4245
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widzę skrajności w opinii, że u mnie to serum się nie sprawdza. Stosowane przed żelem nie robi nic, dokładane po odgnieceniu sucharków puszy mi włosy. Jedyne co mi się w nim podoba to zapach.
Nie to miałam na myśli bynajmniej...

Cytat:

Też tak używam.
HA, Marta użyłam ostatnio ziaji oliwkowej jako bs - zamiast joaśki . Nie wypadną mi od tego włosy, że jako BS? Ale jest bosko, jakie miękkie włosie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:48   #4246
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
HA, Marta użyłam ostatnio ziaji oliwkowej jako bs - zamiast joaśki . Nie wypadną mi od tego włosy, że jako BS? Ale jest bosko, jakie miękkie włosie
Czemu mają wypaść? Ja używam prawie codziennie i mam jeszcze coś na głowie.
Stary 2013-12-17, 14:04   #4247
Cristilla_Tatia
Raczkowanie

Cytat:
Piękne włosy
Stary 2013-12-17, 15:46   #4248
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam je Myślałam, że coś nowego wprowadzili.
Powiem Ci, że oba na raz dodawałam do psikadła i miałam pełno bajbelków! Stosowałam po każdym myciu (na skalp jako wcierkę i na długość) obowiązkowo i jako takie odświeżenie włosów drugiego dna po myciu. Chyba muszę znowu zamówić .
Prawda, mam teraz mnóstwo nowych bejbików, taka druga grzyweczka Ale i ze wzrostem dostały małego kopa, w ponad miesiąc coś koło 2 z hakiem urosły, a nie jak normalnie 1 cm Tych z argaininą i kofeiną muszę koniecznie spróbować, jak skończę tę. I faktycznie - świetnie odświeża włosy, mogłam po niej nie myć 5 dni, ale myłam częściej

Cytat:
Napisane przez Cristilla_Tatia Pokaż wiadomość
Wracam.. długo mnie nie było, dużo powalczyłam z włosami i po 2 miesiącach CG jest super. Rodzina się pyta, znajomi, ludzie na ulicy jak robię, że mam takie ładne włosy Po myciu włosy się same unoszą kręcą lub falują w zależności jak je pougniatam i czym, są zdrowie, lśniące. Odkryłam, że moje włosy lubią wszystko, co nie ma żadnych oblepiaczy (po silikonach od razu robią się suche i puszyste, nie wiem dlaczego, podobnie jest po keratynie, mimo, że inne proteiny jak najbardziej tak). Używam odżywek i masek, które są ciężkie, nakładam ich sporo i działa. Mimo, że mam dość cienkie włosy to nie da się ich przeciążyć. Fajne to !!!
Najlepsze odżywki jakie wydenkowałam to Yves Rocher z jojobą i Garnier AiK. Myję Pottersem lub Hegronem, kilka dni temu spróbowałam maską BingoSpa i to dla mnie chyba najlepsze myjadło. Oprócz tego standardowo płukanki lniane, żel lniany, żel Hegron.

Na testy czekają: maska Organiquue anti age, John Masters Organics z gorzką pomarańczą i użyty kilka razy z pełnym zachwytem Seboradin z żeńszeniem. Szukam teraz zgodnej z CG odżywki bez spłukiwania bez protein, może coś polecicie?
Bardzo lubię yr z migdałem i jojobą, właśnie dziś używałam, świetnie wygładza i dociąża I ładny skręt mam po niej. Garnier karite za bardzo mi zmiękczał włosy. Seboradin żeń szeń kocham

Cytat:
Mam podobnie z tym jedwabiem, ale daje mu szansę do końca opakowania. Mam wrażenie, że on NIC nie robi, nie zabezpiecza, nie wygładza, no nic po prostu. Tylko ładnie pachnie
A to mój ulubiony jedwab

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dla porównania: Włosy po ruchliwej nocy żal mówić jak wyglądały jak strzecha lub włosy osoby kopniętej prądem, uczesałam je tradycyjną szczotką, by pokazać Wam ich wygląd w innej odsłonie, a potem chodziłam w takim koczku jak na focie.
Zazdroszczę umiejętności robienia koczka, ja mam dwie lewe ręce i nie umiem takich nawet najprostszych fryzur, poważnie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:57   #4249
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ostatnio czesto suszę wlosy "na prosto"
taki mamy luksus z falami, albo są kręciołki albo proste bez uzycie narzedzi tortur
Oj tak Ja teraz stylizuję głównie w weekend tylko, na co dzień nie ugniatam i robię delikatną falę

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
To zrób na dniach przy okazji
U mnie to te świeże kręcone ładnie związane, ale te dzień po myciu już nie, zbyt aktywnie śpię i wolę myć, niż reanimować trupa aż mnie kusi zrobić Wam kiedyś fotę jak wyglądam świeżo po obudzeniu (oczywiście włosy a nie twarz), a potem 20 min później w umytych i wysuszonych dyfuzorkiem

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

O ja cież pierdzielę, ale szał, z niezbyt ładnej osoby lasencja że hoho i pomyśleć, że włosy tak zmieniają człowieka a włosy te na końcu -
Zrób zdjęcia

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Hm, powiedzcie mi jaka odżywka/maska będzie podobna w działaniu do AiK?
Znów mnie zaskoczyła ta odzywka, nałożyłam tylko ją po myciu na 40 minut i włosy zaczęły się zachowywać jakby były niskoporowate, dolne zdrowsze warstwy zupełnie się rozprostowały i ani trochę się nie puszą, dzielą się bez czesania na takie partie, jakby były naturalnie proste, po czesaniu zupełny brak puchu, łał... Ja mogę mieć takie włosy? Ach...
Dzisiaj wyszłam a pogoda jest wilgotna , włosy ani trochę się nie spuszyły, trzymają się na miejscu, nie musiałam ich stylizować nawet, tylko odrobina kremu do loków w wierzchnie warstwy, nie mogę się nadziwić
A może chodzi tu o olej palmowy? Próbowałyście na włosy?
Może chodzić o olej palmowy, miałam kiedyś próbkę i użyłam na włosy przed myciem, było u mnie za miękko i za lekko - tak samo, jak po garnierze AiK, ale ja się z nim nie lubię. SPróbuj palmowego, może będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Fociaaaaa, kocham Twoje hery

Co to za informacja, że Bingo zmieniło skład? I najlepiej link poproszę do czegoś, co odnosi się do szkodliwości dmdm hydantoin. Sama też poszukam, ale jak podsuniecie to skorzystam

Btw spróbowałam kakao w roli suchego szamponu - sprawdziło się genialnie! Dla mnie idealne na zimę i czas kapturowy Wczoraj się nasłuchałam komplementów na temat swoich włosów aż miło
CIekawe, czy na moim mysim blondzie kakao by się nie odznaczało, muszę spróbować kiedyś

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
... Muszę szukać nowej odżywki do mycia Nie po to hoduję sobie nowe włosy, żeby coś znowu miało im zaszkodzić
Lubiłam myć bingo, ale miałam jeszcze te stare wersje.

Cytat:
CZyli pomieszałaś - i super wyszło

Cytat:
Napisane przez Cristilla_Tatia Pokaż wiadomość
To masz fajnie, bo ja korzystam z olei z przerwami kilka lat i moje włosy jakoś tego nie wielbią. Raz w tygodniu czy rzadziej dla zasady jakiś olej położę. Szukam więc dobrych masek czy odżywek. Balsamy Agafii sprawdzałam jakiś czas temu i wydawały mi się niezgodne z CG, ale możliwe, że pomyliłam z innymi rosyjskimi kosmetykami. Zwróciłaś uwagę na ciekawą rzecz wypadanie po IPA. Nie myślałam nigdy o tym jako o przyczynie, a może coś być na rzeczy. Czasami podczas mycia wypadnie mi sporo włosów. Z jednej strony wiem, że to normalne. Myję dość rzadko, nie czeszę, więc martwe włosy muszą wypaś, ale i tak mnie to drażni. Kolejny cel wyeliminować IPA Dlaczego nie ma dobrych odżywek b/s??
A próbowałaś odżywek farmony jako bs, zwłaszcza lnianej?

Cytat:
Uwielbiam Twoje blond loczki
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:13   #4250
Cristilla_Tatia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię yr z migdałem i jojobą, właśnie dziś używałam, świetnie wygładza i dociąża I ładny skręt mam po niej. Garnier karite za bardzo mi zmiękczał włosy. Seboradin żeń szeń kocham
Garniera dopiero zaczęłam używać, także zobaczę jak się sprawuje, ale yr to mój must have. Jeśli chodzi o farmonę lnianią to potrzebuję czegoś bez protein.
Stary 2013-12-17, 16:24   #4251
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne są Zawsze zazdrościłam połysku włosów, moje przed pielęgnacją były matowe, chyba że wysmarowałam je jedwabiem i wyprostowałam. Teraz, po olejach błyszczą się bez dodatkowych wyczynów.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Prawda, mam teraz mnóstwo nowych bejbików, taka druga grzyweczka Ale i ze wzrostem dostały małego kopa, w ponad miesiąc coś koło 2 z hakiem urosły, a nie jak normalnie 1 cm Tych z argaininą i kofeiną muszę koniecznie spróbować, jak skończę tę. I faktycznie - świetnie odświeża włosy, mogłam po niej nie myć 5 dni, ale myłam częściej

Na początku używałam tylko tych na wzmocnienie, dopiero jak je zmieszałam z karnityną, argininą i kofeiną zobaczyłam wysyp bajbelków Fakt, trudno to dokładnie stwierdzić, przecież taki proces wymaga czasu ale po samym wzmanijącym nawet nie zauważyłam różnicy, razem, bajbelki kiełkowały długi czas.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-17, 16:47   #4252
iwonsia01
Zadomowienie

W moich też ciężko było o błysk ;/ A jak je olałam na dłużej ostatnio to już w ogóle... Teraz od ok miesiąca zajęłam się nimi porządnie i już są pierwsze efekty. No moje tu o dziwo nie mają jeszcze nałożonego jedwabiu, co miesiąc katuję je farbą i trochę blasku odzyskały. Teraz walczę o lepsze nawilżenie suchych partii i wydobycie na nich skrętu ale to będzie trudne
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:57   #4253
JudytaKas
Zakorzenienie

Hej
Ja się witam po obcięciu (znowu ale dosłownie poszły milimetry) i farbowaniu. Włosy miałam wyciągnięte na szczotce ale już zdążyły się poskręcać po swojemu - dziwnie wyglądają ale i fajnie - inaczej niż zawsze
No to teraz czekam na przyjście wiosny i namiętnie wcieram specyfiki w skalp żeby włoski rosły w siłę i długość - szukam teraz czegoś nowego, bo wszystkie wcierki są na wykończeniu.
Będę zaglądać częściej, postaram się też udzielać - choć jakoś wypadłam z obiegu i nie mogę się z powrotem wbić w wątek
Ogólnie i z zakupami przystopowałam i dokupuję tylko żel i szampon (no i teraz coś na wcierkę) - chcę zdenkować większość rzeczy tak aby z czystym sumieniem dokupić coś nowego.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:39   #4254
Weronika2208
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. chcę uzyskać takie loki a nie wiem jak je zrobić ... http://www.youtube.com/watch?v=FHYja3xEYOc podajcie propozycje

Edytowane przez Weronika2208
Czas edycji: 2013-12-17 o 17:40
Weronika2208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:45   #4255
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę umiejętności robienia koczka, ja mam dwie lewe ręce i nie umiem takich nawet najprostszych fryzur, poważnie
Ten to był zmotany w 5 sekund uwielbiam wszelkie koczki, i te ściśle upakowane i te z artystycznym nieładem, bo można schować paskudną fryzurę pod tym
Stary 2013-12-17, 18:56   #4256
keep_on
Przyczajenie

czy to możliwe, że niacynamid dodany do odżywki zmienił jej zapach? przyznaję, że na dość przykry.... taki eufemizm
keep_on jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 19:59   #4257
vidia9
Zadomowienie

Hej dziewczęta, wpadam z ostrzeżeniem od 2 dni mam łupież, najprawdopodobniej spowodowany odżywką Nivea Long Repair. Kupiłam ją miesiąc temu, nic nowego w 'jadłospisie' nie było prócz niej. Szału nie robiła ale po prostu chciałam ją zużyć. Zauważyłam ostatnio delikatne przesuszenie włosów w dzień, wzmożone przetłuszczanie wieczorem (myję włosy codziennie). Winę zrzucałam na pogodę, noszenie czapki. Jednak ten łupież mnie przeraził, odkąd jestem CG( już prawie 6 lat! )nigdy go nie miałam a tu taka niemiła niespodzianka Mam wręcz śnieg we włosach, zakupiłam dziś szampon Ziaję Z Czarną Rzepą ale bez czegoś aptecznego się raczej nie obejdzie. Co radzicie? Nizoralu się trochę boję, nie chcę przesuszonych włosów na Sylwestra ;]
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 20:21   #4258
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Nizoralu się trochę boję, nie chcę przesuszonych włosów na Sylwestra ;]
A łupież (i to całkiem spory, jak go opisujesz) chcesz?
Ja w takiej sytuacji bym sięgnęła po coś mocniejszego na pewno, pozbędziesz się szybko łupieżu i jeszcze naładujesz sobie na nie, co zechcesz, żeby na tego sylwestra wyglądały ładnie.
Stary 2013-12-17, 20:28   #4259
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, wpadam z ostrzeżeniem od 2 dni mam łupież, najprawdopodobniej spowodowany odżywką Nivea Long Repair. Kupiłam ją miesiąc temu, nic nowego w 'jadłospisie' nie było prócz niej. Szału nie robiła ale po prostu chciałam ją zużyć. Zauważyłam ostatnio delikatne przesuszenie włosów w dzień, wzmożone przetłuszczanie wieczorem (myję włosy codziennie). Winę zrzucałam na pogodę, noszenie czapki. Jednak ten łupież mnie przeraził, odkąd jestem CG( już prawie 6 lat! )nigdy go nie miałam a tu taka niemiła niespodzianka Mam wręcz śnieg we włosach, zakupiłam dziś szampon Ziaję Z Czarną Rzepą ale bez czegoś aptecznego się raczej nie obejdzie. Co radzicie? Nizoralu się trochę boję, nie chcę przesuszonych włosów na Sylwestra ;]
Mieszanka oleju łopianowego z rycynowym, nic tak u mnie nie działa jak one

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-17, 20:54   #4260
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Na początku używałam tylko tych na wzmocnienie, dopiero jak je zmieszałam z karnityną, argininą i kofeiną zobaczyłam wysyp bajbelków Fakt, trudno to dokładnie stwierdzić, przecież taki proces wymaga czasu ale po samym wzmanijącym nawet nie zauważyłam różnicy, razem, bajbelki kiełkowały długi czas.
O liposomach mowa czy o czym?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości